Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина допоможе Слов'янську у відновленні газо- та електропостачання

Підприємства «Харківобленерго» і «Харківгаз» візьмуть безпосередню участь у відновленні електро-і газопостачання міста Слов'янська Донецької області. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута після наради з головою Донецької ОДА Сергієм Тарутою та головою Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергієм Бочковським. У нараді, яка пройшла в місті Слов'янську, також взяли участь в.о. Слов'янського міського голови, секретар Слов'янської міської ради Олександр Самсонов і перший заступник ДСНС в Харківській області Олександр Волобуєв. За словами Ігоря Балути, харківські фахівці спільно з колегами з Донецької області приступлять до відновлення відразу після того, як саперні групи МВС і Держслужби з надзвичайних ситуацій закінчать роботу в місті.

Харківська область передала Слов'янську гуманітарну допомогу

Виконуючи доручення Президента України Петра Порошенка і віце-прем'єр-міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана Харківщина відправила у м. Слов'янськ Донецької області гуманітарну допомогу - хліб, борошно, крупи, макарони, консерви. Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута особисто контролював процес відправки та доставки вантажу. «Ми приїхали в Слов'янськ, у тому числі для того, щоб оцінити поточну ситуацію з комунікаціями, які нам сюди необхідно залучити кошти для того, щоб допомогти нашим сусідам з Донецької області налагодити тут мирне життя», - зазначив Ігор Балута. Глава області підкреслив, що Харківщина готова надати будь-яку необхідну допомогу керівництву Донецької області для відновлення систем життєзабезпечення постраждалих від терористів населених пунктів.

Ігор Балута перебуває з робочою поїздкою в Донецькій області

У рамках виконання доручення Президента України і Кабінету міністрів України голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута взяв участь у нараді в м. Святогірськ в рамках спільної робочої поїздки з головою Донецької облдержадміністрації Сергієм Тарутою на півночі регіону. Нарада була присвячена питанням відновлення систем життєзабезпечення неселення пунктів, що постраждали в ході визволення від терористів.

Cпеціальна урядова комісія завершила перевірку стану справ із забезпечення АТО на Харківщині

На Харківщині завершила свою роботу спеціальна урядова комісія, створена рішенням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, з метою перевірки всебічного забезпечення військовослужбовців різних силових структур, які залучаються до антитерористичної операції.  Представники чотирьох Міністерств: оборони, соціальної політики, охорони здоров’я та фінансів, на чолі із заступником Міністра оборони України – керівником апарату Петром Мехедом побували в польових розташуваннях захисників Вітчизни, поспілкувалися з воїнами на блокпостах та в місцях лікування, повідомляє прес-служба Міноборони.

Олдріх Андрисек оцінив роботу Харківської області з переселенцями як одну з кращих в Україні

Регіональний представник Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні Олдріх Андрисек позитивно оцінює діяльність обласної влади Харківщини по роботі з переселенцями і вважає, що регіон показав себе одним з кращих в Україні. Про це він сказав під час відвідування наметового містечка для переселенців в м. Барвінкове разом з головою ХОДА Ігорем Балутою.  «Якщо говорити про порівняння, то є регіони, які не впоралися. У Харківській області ми бачимо, що є чітка і сильна рука, є амбітний, але продуманий план. І це здорово. У деяких аспектах Харківська область не чекала інструкцій з Києва, тому що їх просто не було. Але бере справу у свої руки, тому що за останніми даними тут вже близько 17 тисяч людей з Донецької та Луганської областей, і це багато. Очевидно, що я б поставив плюс обласній владі. У цій біді, яка спіткала країну, я дуже радий бачити таку ступінь професіоналізму і людської самовідданності», - підкреслив Олдріх Андрисек. 

Барвінківський район прийняв майже 1500 переселенців з Донецької та Луганської областей

У Барвінківському районі Харківської області зареєстровано 1478 громадян, які прибули з Донецької та Луганської областей. Про це повідомив голова Барвінківської райдержадміністрації Марк Беккер. За його словами, в основному, всі вони розселені у місцевих жителів. «Родичі приїжджали до своїх, брали знайомих, сусідів. Незареєстрованих переселенців, за нашими підрахунками, ще близько трьох тисяч», - зазначив голова району. Найголовніша проблема, говорить Марк Беккер, - це неможливість багатьом отримувати соціальні виплати та пенсії. «Ну і, звичайно, емоційний стан», - говорить він. Всього в Барвінківському районі зареєстровано 873 сім'ї (18 - багатодітні) і 562 дитини з Донбасу. Пенсії оформили 220 громадян. Є інваліди, а також діти-сироти. 

Наметове містечко в Барвінкове охоронятимуть співробітники МВС і ДСНС

Охорону наметового містечка, встановленого в м. Барвінкове Харківської області для переселенців з Донбасу, здійснюватимуть регіональні підрозділи Міністерства внутрішніх справ і Держслужби з надзвичайних ситуацій. Про це повідомив заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Микола Чечоткін. Він також розповів, що для можливості розміщення необхідної кількості людей, намети були надані ГУ ДСНС  в Кіровоградській та ГУ  ДСНС в Харківській областях.

У Барвінковому підготовлене наметове містечко для переселенців з Донбасу

Наметове містечко на 300 місць для вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей підготовлене силами Держслужби з надзвичайних ситуацій і за активного сприяння Харківської облдержадміністрації. Як розповів під час відвідування містечка голова ХОДА Ігор Балута, на території Харківської області працюватиме один із зелених коридорів, який веде зі Слов'янська в Барвінкове. «Всього в Барвінкове ми плануємо розмістити 400 осіб. Тут будуть намети, також переселенці розміщуватимуться в школі, яка зараз переобладнана для цих цілей», - пояснив Ігор Балута. За його словами, люди в наметовому містечку перебуватимуть недовго - максимум до трьох днів. Далі їм будуть пропонувати варіанти розселення по всій території України.

У Сковородинівці відбувся регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору «Сьогодні Купала, а завтра Івана»

 5 липня в селі Сковородинівка Золочівського району відбувся вже традиційний регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору «Сьогодні Купала, а завтра Івана», організований Золочівською районною державною адміністрацією, районною радою за підтримки Департаменту культури і туризму обласної державної адміністрації та Харківського обласного центру культури і мистецтв. У заході взяли участь в.о. заступника голови ХОДА Іван Варченко, голова Золочівської РДА Ігор Гурін, заступник директора Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Ігор Балута висловлює співчуття у зв’язку зі смертю Митрополита Київського і всієї України Володимира

Від Харківської обласної державної адміністрації вислослюю співчуття духовенству Української Православної Церкви у зв’язку зі смертю на 79-му році життя після тривалої хвороби Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир був видатним релігійним та громадським діячем, чесною та чуйною людиною, його глибоко поважали та цінували як в Україні, так і за кордоном.

Ігор Балута провів зустріч з делегацією ООН

В ХОДА обговорили проблемні питання, пов'язані з перебуванням на Харківщині переселенців з Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим. У нараді взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, регіональний представник Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні Олдріх Андрисек, представники ООН, моніторингової місії ОБСЄ, товариства Червоного Хреста України, заступники голови ХОДА, керівники структурних підрозділів ХОДА, представники правоохоронних органів. Олдріх Андрисек подякував Ігорю Балуті за можливість зустрітися і обговорити наболілі питання, а також відзначив важливість скоординованої роботи між представниками влади та неурядовими організаціями, в тому числі міжнародними.

Завтра на Харківщині відсвяткують Івана Купала

На початку липня на Харківщині традиційно проходить фестиваль пісенно-обрядового фольклору “Сьогодні Купала, а завтра Івана”, присвячений регіональним особливостям народних свят весняно-літнього календарю на Слобожанщині. У фестивалі беруть участь творчі колективи з богатьох районів Харківської області. 5 липня в Національному літературно-меморіальному музеї Г.С.Сковороди (с.Сковородинівка, Золочівського району) відбудеться традиційне свято Івана Купала у новому форматі. Для відвідувачів готується квест-містерія з Іваном та Марічкою, Водяником та Вогневиком, русалоньками та іншими неодмінними героями купальської ночі. Гості стануть не тільки глядачами, а й учасниками дійства.

На Харківщині триває підготовка господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період

03 липня 2014 року проведено виїзні засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2014/2015 років в Барвінківському, Близнюківському, Лозівському районах та м. Лозова. Рівень підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери по зазначеним районам складає: у Барвінківському та Близнюківському районі – 68,9%; у Лозівському районі – 68,1%; у місті Лозова – 54,2%. Робота з підготовки до зими у зазначених адміністративно-територіальних одиницях членами обласного штабу визнана задовільною.

На сьогодні в гуртожитках освітніх закладів Харківщини розміщено більше 3 тис. абітурієнтів з Донецької та Луганської областей

 Про це під час прес-конференції повідомив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев. Він зазначив, що протягом двох тижнів при Департаменті науки і освіти працював координаційний центр. В усі вихідні дні на базі Обласного палацу дитячої та юнацької творчості цілодобово знаходились співробітники Департаменту. На сайті регіонального центру оцінювання якості освіти були розміщені телефони, за якими кожен бажаючий, який планував їхати до Харкова здавати ЗНО, міг зателефонувати та забронювати собі місце у гуртожитку.

Харківщина посідає третє місце по Україні за кількостю абітурієнтів, що набрали максимальні бали на ЗНО

Про це сьогодні під час прес-конференції розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук. Він повідомив про підсумки основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання, яка тривала з 3 по 27 червня, під час якої абітурієнти склали іспити з 14 предметів. За словами Ігоря Лікарчука, явка на основну сесію не відрізнялась від попередніх років і склала 87%. По кількості максимально набраних балів перше місце посідає м. Київ - 101 абітурієнт, що набрав 200 балів, на другому Львівська область – 85 осіб, на третьому - м. Харків – 37 осіб.

Для абітурієнтів Донецької та Луганської областей планують провести третю сесію ЗНО

Про це під час прес-конференції повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук. «В Донецькій і Луганській області залишається десь 13 тис. абітурієнтів, які не приїхали на додаткову сесію. Ми для них будемо проводити третю сесію ЗНО. Вона буде проходити в університетах Донецької і Луганської областей наприкінці серпня. Ми всі дуже сподіваємося, що до того часу військово-політична ситуація на цих територіях зміниться і ми зможемо там провести зовнішнє оцінювання. Тому що всі повинні мати рівний доступ до вищої освіти», - сказав Ігор Лікарчук. 

Явка абітурієнтів на додаткову сесію ЗНО на Харківщині складає 84%

Про це під час прес-конференції повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук. Він зазначив, що Харківщина стала тим регіоном, де абітурієнти із Донеччини і Луганщини виявили бажання взяти участь у додатковій сесії ЗНО. «Ми були на двох пунктах тестування. Явка по харківському центру на сьогоднішній день складає близько 84%. Це дуже добрий показник. В цілому по Україні за попередніми даними явка складає 93%. По всій Україні участь у додатковій сесії з української мови та літератури беруть 21 тис. абітурієнтів», - сказав Ігор Лікарчук.  

Харків’янин Богдан Бондаренко вийшов в лідери «Діамантової ліги»

3 липня в місті Лозанна (Швейцарія) відбувся черговий етап змагань з легкої атлетики - «Діамантова ліга». В секторі стрибків в висоту переміг чемпіон світу харків’янин Богдан Бондаренко, подолавши висоту 2 м 40 см. Основним суперником Богдана на цьому етапі «Діамантової ліги» став ще один українець Андрій Проценко з Херсону. Він також подолав відмітку в 2м 40 см, але зробив це лише з третьої спроби.

Військово-медичний клінічний центр Північного регіону отримав від благодійного фонду «Мир і порядок» хірургічне обладнання на сумму 300 тис. грн

Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (м. Харків) отримав першу партію медичного устаткування від благодійного фонду “Мир і порядок”: 4 електрокоагулятори “Надія”, 4 апарати для сшивання, 1 інфузомат, 5 хірургійних відсмоктувачів та, чи не найголовніше, — комплекс “Страйкер” для проведення ортопедичних операцій. Про це повідомили в прес-службі БФ «Мир і порядок».  

Харківська область має вищий, ніж середній по Україні, показник підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до опалювального сезону 2014/2015 років

03.07.2014 відбулась селекторна нарада Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з питання підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства і об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014/2015 років. Харківську область на нараді представляв заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. 

Події дня

Сьогодні, 4 липня, о 12:00 у прес-центрі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука на тему: "Підсумки проведення додаткової сесії ЗНО для абітурієнтів з Донецької та Луганської областей"; о 16:00 в Харківському міському спортивно-технічному клубі «Форум» (проспект 50 років СРСР, 2-Б) відбудеться відкриття чемпіонату України з велоспорту серед ветеранів на шосе в категорії мастерс 

Між Міністерством оборони та Харківською ОДА планують підписати меморандум взаємодії

Заступник голови-керівник апарату ХОДА Василь Хома провів робочу нараду з представниками Міністерства оборони України - начальником відділу інформаційно-правового забезпечення - заступником начальника Головного управління по роботі з особовим складом МО ЗСУ, полковником Василем Ковтуном та начальником відділу супроводження переходу на військову службу за контрактом управління призову Головного управління персоналу ГШ ЗСУ, полковником Валерієм Скориком.

Ведуться переговори з соціальними установами Донецької та Луганської областей з приводу передачі їх пацієнтів у Харківську область

Про це під час брифінгу після урочистого вручення нових спеціалізованих автомобілів екстреної (швидкої) медичної допомоги повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. «Зараз йдуть переговори з дитячими будинками, геріатричними пансіонатами Донецької та Луганської областей з приводу передачі пацієнтів в Харківську область. Потім людей розподілятимуть по іншим областям України. Тому що ми ще можемо прийняти близько 250 осіб», - сказав Ігор Балута. 

75% переселенців, які прибули на Харківщину, - з Донецької області

У Харківській області зареєстровано 15 284 звернення від переселенців з Донецької та Луганської областей. Всього на території області знаходиться близько 20 тисяч громадян з цих регіонів (75% - мешканці Донеччини). Про це сьогодні під час наради щодо вирішення проблем вимушених переселенців повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута.   За його словами, з питань розселення звернулася 5391 особа, щодо пенсійних виплат - 3391 особа, за медичною допомогою - 1386 осіб, з яких 630 - діти, 74 - вагітні жінки. Всього у базі житла зараз знаходиться 105 об'єктів, в яких можуть розміститися 1103 особи.  

Харківська область надає медичну допомогу Святогорську

Про це під час брифінгу після урочистого вручення нових спеціалізованих автомобілів екстреної (швидкої) медичної допомоги повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута.  «Я разом з Олександром Галацаном був у лікарні Святогорська. Кількість людей і пацієнтів в ній зростає в десятки разів.  Зараз кількість переміщених осіб із зони АТО безпосередньо в Святогірськ становить практично 30 тисяч чоловік. Це серйозне навантаження на той медичний корпус, який там є. Тому там необхідна допомога, і цю допомогу вони отримують. Необхідна абсолютно інша кількість інсулінів. Також до нас в область прибувають громадяни, яким необхідний гемодіаліз. Два наших медичних поста додатково знаходяться в Святогорську», - сказав Ігор Балута. 

Комплекси з управління комунальними відходами, які будуються, будуть екологічно безпечні

Про це в ході «Прямої телефонної лінії» в газеті «Вечірній Харків» повідомив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. За його словами, одним з основних місць видалення відходів на Харківщині є Дергачівський полігон ТПВ, на який вивозяться відходи з Харкова та прилеглих населених пунктів області. Починаючи з 2005 року, на полігоні проводяться роботи з його будівництва. Цього року за умови відповідного фінансування, планується завершити будівництво другого етапу 2-ої черги. Дергачівський полігон розширять на 2,5 га в протилежний від Дергачів бік - з тильного боку нині діючого звалища.

Харківська область отримала 97 нових спеціалізованих автомобілів екстреної (швидкої) медичної допомоги

На площі Свободи відбулося урочисте вручення нових спеціалізованих автомобілів екстреної (швидкої) медичної допомоги комунальному закладу охорони здоров’я (КЗОЗ) «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». У заході взяли участю голова обласної державної адміністрації Ігор Балута та заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова.  

У 2014 році на Харківщині буде відремонтовано понад 330 тис. м кв. дорожнього покриття

Цього року на ремонт, реконструкцію та утримання доріг Харківської області комунальної форми власності передбачено субвенцію з держбюджету в сумі 139,7 млн. грн. Про це в ході «Прямої телефонної лінії» в газеті «Вечірній Харків» повідомив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. За його словами, вже затверджено перелік вулиць і доріг комунальної власності, фінансування ремонту яких передбачається з держбюджету. Реалізація бюджетної програми дасть можливість відремонтувати дорожнє покриття загальною площею понад 330 тис. кв м.

З 1 липня 2014 року тарифи на послуги теплопостачання для населення області встановлені по теплопостачальним підприємствам

Про це в ході «Прямої телефонної лінії» в газеті «Вечірній Харків» повідомив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива. За його словами, до 1 липня 2014 року тарифи на послуги теплопостачання для населення встановлювалися окремо для кожного населеного пункту. Зараз вони встановлені по теплопостачальним підприємствам. Так, тариф за 1 Гкал теплової енергії ПрАТ «Теплоенергетичний центр Роганського промвузла» становитиме 316,39 грн., а КП Теплові мережі Харківського району - 591,24 грн.

В ХОДА обговорили питання взаємодії Харківської області з силами АТО

У Харківській облдержадміністрації пройшла нарада, присвячена вирішенню проблем вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей, а також взаємодії Харківської області з силами антитерористичної операції. У нараді взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, заступник міністра - керівник апарату Міністерства оборони України Петро Мехед, заступник міністра соціальної політики України Валерій Ярошенко, заступник міністра - керівник апарату Міністерства фінансів України Володимир Матвійчук, заступник міністра - керівник апарату Міністерства охорони здоров'я України Василь Лазоришинець, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, перший заступник начальника Управління СБУ в Харківській області Олександр Скакун, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. 

Архів документів