Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Iгор Балута передав Слов'янську гуманітарну допомогу від Харківської області

Виконуючи доручення Президента України Петра Порошенка, 8 липня Харківська область передала чергову гуманітарну допомогу мешканцям м. Слов'янськ. «Це 20 тонн різних продуктів: хліб, борошно, цибуля, морква, буряк, капуста, картопля», - розповів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, на 9 липня 11 районів Харківської області приступили до зернозбиральних робіт. Із запланованої площі збирання 658 тис. га обмолочено 19,1 тис. га, що становить 3%. Намолочено 68,7 тис. тонн зерна при середній врожайності 36 ц/га.

Ігор Балута передав військовим запасні частини для спецтехніки

Під час робочого візиту до Ізюмського району голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута передав військовим запасні частини для спецтехніки. За словами керівника області, за заздалегідь складеним списком цю матеріально-технічну допомогу вдалося скомплектувати в найкоротші терміни.

У Слов'янську обговорили питання, пов'язані з відновленням систем життєзабезпечення міста

У вівторок, 8 липня, у місті Слов'янськ Донецької області пройшли дві робочих наради, в яких взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, співробітники ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській та Донецькій областях, а також фахівці житлово-комунальної сфери двох регіонів. Як розповів Ігор Балута, на нараді обговорювалися питання, пов'язані з першочерговими завданнями щодо відновлення та налагодження основних об'єктів життєзабезпечення міста. 

Харків’янин став абсолютним чемпіоном на Всеукраїнському турнірі з гирьового спорту

З 04 по 06 липня 2014 року в м. Рівне відбувся традиційний щорічний Всеукраїнський турнір з гирьового спорту «Бурштинові зорі» серед чоловіків (двоборство). В турнірі брали участь близько 110 спортсменів з 12 областей України. Харківщину представляли два спортсмена, серед яких Майстер спорту України з гирьового спорту Гнатусін Артем з Балаклійського району.

Харківській бадмінтоніст в вісімці кращих на етапі Кубка світу

В Санкт-Петербурзі проходив етап Кубка Європи з бадмінтону рівня International Challenge.  Україну на турнірі представляли спортсмени Дніпропетровської області та харків’яни Геннадій Натаров і Артем Почтарьов.

На дільниці Лозова-Слов’янськ відновлено рух приміських поїздів

Восьмого липня відновлено курсування до станції Слов`янськ приміського електропоїзда № 6289 Лозова-Слов`янськ, рух якого було призупинено в зв`язку з проведенням АТО. Починаючи з 9 липня, приміський поїзд № 6289/6290 сполученням Харків-Пасажирський - Лозова - Слов`янськ - Лозова - Харків-Пасажирський формування Південної залізниці курсуватиме щоденно. 

Ігоря Балуту з Днем народження привітали депутати Харківської облради

«Шановний Ігоре Мироновичу! Прийміть сердечні вітання з Днем народження!  Щиро бажаємо Вам безперервного руху вперед, успішного здійснення всіх планів і задумів. Нехай запорукою щасливого життя завжди будуть міцне здоров'я, серце, сповнене любові та добра, натхненна думка й щирі почуття», - йдеться у вітальній телеграмі. 

«Кожедубівці» готуються до польотів на бойових літаках

На Харківщині курсанти-випускники льотного факультету Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХУПС) продовжують збільшувати свій нальотний час в рамках фінальної у виші льотної практики. Практичний вишкіл «кожедубівців» відбувається на аеродромі одного з авіаційних з’єднань із залученням літаків типів Л-39 «Альбатрос» і Ан-26, а також вертольотів Мі-8МТ. 

Президент України готовий до переговорів щодо долі Донбасу з реальними представниками населення регіону

Президент України Петро Порошенко заявив, що він готовий до переговорів щодо подальшої долі Донбасу з всіма, хто реально представляє населення регіону та готовий до політичного діалогу. Спілкуючись із журналістами під час своєї робочої поїздки до Слов’янська, Глава держави висловив думку, що для відновлення переговорів необхідно розширити коло представництва Донбасу: "Переговори повинні бути відновлені з справжніми господарями Донбасу: металургами, шахтарями, з людьми, які сьогодні представляють найбільшу силу, але були затиснуті силою зброї".

Президент у Слов’янську ознайомився з поверненням міста до мирного життя

Президент України Петро Порошенко відвідав з робочою візитом Слов’янськ, де ознайомився з тим, як місто, звільнене від бойовиків, повертається до мирного життя. Глава держави зустрівся та поспілкувався з місцевим населенням. Він запевнив у тому, що влада зробить усе можливе для якнайшвидшого відновлення нормального життя в місті. 

Юний дзюдоїст Харківщини виграв бронзу чемпіонату Європи

В грецькому місті Афіни відбувся чемпіонат Європи з дзюдо серед кадетів, на якому третє місце завоював харків’янин Сергій Крівчач. В чемпіонаті взяло участь більше 400 юних дзюдоїстів 1997-1999 років народження з 40 країн Європи. За підсумками збірна України завоювала одну золоту та три бронзові нагороди.

Президент підписав Закон щодо соціального захисту сімей загиблих учасників АТО

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 1538-VII «Про внесення зміни до статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Відповідним законодавчим актом поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» на сім'ї осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ України, які загинули або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. 

Сільгосптоваровиробники та підприємства переробної промисловості Харківщини включилися у збір гуманітарної допомоги для жителів Луганської та Донецької областей

Харківська область активно допомагає жителям Луганської та Донецької областей, в тому числі продуктами харчування. Сьогодні чергову гуманітарну допомогу відправили до місця призначення аграрії та переробники Харківщини. Серед зібраних продуктів харчування – борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, питна вода, картопля та інші овочі. 

Інфляція у 2015 році не перевищить однознакового рівня

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева повідомила, що інфляція за перше півріччя становила 11.6%, а в річному вимірі споживчі ціни зросли на 12%. «Після трьох місяців високих темпів зростання споживчих цін інфляційна динаміка в червні була більш стриманою. Індекс споживчих цін підвищився на 1% порівняно з 3.8% у травні», – сказала Валерія Гонтарева.

У Харківській області привітали переможців конкурсу «Охорона праці очима дітей»

У Харківському міському дельфінарії «Немо» в рамках проведення заключного етапу Всесвітнього дня охорони праці в 2014 році відбулася церемонія нагородження переможців обласного конкурсу малюнків «Охорона праці очима дітей».  У заході взяли участь перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, в.о. начальника територіального управління Держгірпромнагляду в Харківській області Юрій Олійник. 

За час АТО з Харкова до зони бойових дій направлено майже 7 тисяч тонн тилового майна

Матеріально-технічним забезпеченням армійських частин і підрозділів, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції, займаються фахівці Об’єднаного центру забезпечення (ОЦЗ) Тилу Збройних Сил України, що у Харкові. «Ми забезпечуємо камуфляжами, харчами та паливом військові колективи, що розташовані у семи областях. Та головне завдання, яке сьогодні покладається на моїх підлеглих, полягає в задоволенні тилових потреб в зоні АТО. Паливо для танків і БМД, харчові продукти, камуфляжі, бронежилети та інші матеріальні цінності ми цілодобово направляємо на Донбас», - пояснив командир ОЦЗ підполковник Юрій Середа.

Харківські велогонщики - переможці чемпіонату України серед ветеранів

У Харкові відбувся чемпіонат України з велоспорту на шосе серед ветеранів та Кубок пам'яті Заслуженого тренера СРСР Віталія Резвана.  Чемпіонат України з велоспорту на шосе, зібрав понад 100 спортсменів з 12 областей України, які боролися за нагороди в десяти вікових групах. 

На Харківщині розпочалося масове збирання ранніх зернових та зернобобових культур

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, на 7 липня 11 районів Харківської області приступили до зернозбиральних робіт. Із запланованої площі збирання 658 тис. га обмолочено 18,4 тис. га, що становить 3%, намолочено 66,4 тис. тонн зерна, при середній врожайності 36 ц/га. У 2013 році на цю дату було обмолочено 184,1 тис.га, 26% від плану, намолочено 687,3 тис. тонн при середній врожайності 37,3 ц/га.

Харків’янин здобув срібло чемпіонату світу з плавання в ластах

Гліб Ляшенко став срібним призером юнацького чемпіонату світу з плавання в ластах та марафону, який з 26 червня по 2 липня 2014 року відбувся у грецькому місті Ханья. Юний харків’янин був другим на дистанції 50 метрів в біласті, показавши результат 20,44 сек., встановивши тим самим юнацький рекорд України.

Індекс інфляції у червні 2014 року

За інформацією Головного управління статистики в Харківській області, індекс інфляції по Україні у червні 2014р. становив 101 %. Інформація розміщена на сайті: http://kh.ukrstat.gov.ua.

Харківщина візьме участь у налагодженні систем життєзабезпечення звільнених від терористів міст Донецької області

У Харківській облдержадміністрації пройшла нарада, в якій взяли участь Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Міністр інфраструктури України Максим Бурбак, генеральний директор «Укрзалізниці» Борис Остапюк, голова правління «Ощадбанку» Андрій Пишний, голова ХОДА Ігор Балута. У ході наради обговорювалися питання, що стосуються налагодження систем життєзабезпечення Слов'янська, Краматорська та інших звільнених від терористів населених пунктів Донецької області.

Питання медичного забезпечення мешканців Ізюмського району та бійців АТО в Ізюмській лікарні на особливому контролі керівництва ХОДА

У неділю, 6 липня, під час перебування в Ізюмі, Барвінковому та на Донеччині голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута доручив ще раз у порядку контролю вивчити питання медичного забезпечення жителів Ізюмського району та бійців АТО в Ізюмській центральній міській лікарні.  

Борці Харківщини здобули шість медалей чемпіонату України

В Броварах завершився чемпіонат України з вільної боротьби, за підсумками якого збірна команда Харківської області здобула одну золоту, дві срібні та три бронзові медалі. В останній день чемпіонату харків’янин Гія Чехладзе здобув срібло у ваговій категорії до 74 кг здобув. В фінальному двобої він програв представнику Одеської області Рустаму Дудаєву.

У Харкові відкрився візовий центр республіки Угорщина

Відбулося урочисте відкриття візового центру республіки Угорщина. Участь у заході взяли директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Юлія Світлична, Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні пан Міхаль Баєр, представники компанії VFS Global. За словами посла республіки Угорщина в Україні, за останні кілька років кількість заявок від громадян України на отримання угорських віз значно зросла.

У Краснокутську відсвяткували Івана Купала

Купальські свята настільки популярні на Слобожанщині, що не оминули жодного міста, села чи селища регіону. У Краснокутську хлопці та дівчата також запалили купальські багаття над річкою. У заході взяв участь і т.в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко, голова Краснокутської РДА Олександр Марчук.  

Угорщина зацікавлена в підписанні угоди про обмін студентами з Харківською областю

Про це під час брифінгу заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні пан Міхаль Баєр. «Між Угорщиною і Харківською областю склалися хороші стосунки. Але вони недостатньо розвинені. Ми сьогодні обговорили кілька питань, за якими вже існує якась співпраця або можна почати співпрацювати і розширювати його. Одним з них є можливий обмін стипендіями. Торік наші Прем'єр-міністри про це домовилися. Угорська сторона пропонувала до 100 стипендій надати українським студентам і висловлювала готовність послати угорських студентів в Україні на стажування, на отримання повної освіти. На жаль, поки великого зсуву з цього питання немає. Я сподіваюся, що Харків в цій угоді може стати нашим ефективним партнером. Так як його університети відкриті до міжнародної співпраці», - сказав пан Міхаль Баєр. 

Експорт харківської продукції до Угорщини зріс на 5-6%

Про це в ході брифінгу повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні пан Міхаль Баєр. «Цього року експорт з Харківської області зріс на 5-6%, ніж за аналогічний період минулого року. Це не дуже велика сума. Кілька мільйонів доларів з обох сторін. Але я думаю, що той факт, що український експорт зростає, вже позитивний результат. Я це пов'язую саме з торговими преференціями, які Євросоюз надав Україні на тимчасовій основі. Якщо ваш парламент зможе ратифікувати Угоду про асоціацію досить швидко, тоді можна почати тимчасове виконання угоди про асоціацію. Значить - ці преференції залишаться в силі вже на постійній основі. Думаю, це заохочує український бізнес. Відкриває для них європейський ринок», - сказав пан Міхаль Баєр. 

Ігор Балута провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні паном Міхалем Баєром

Відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути із Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні паном Міхалем Баєром. У заході також взяли участь перший заступник голови Харківської ОДА Ігор Райнін, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ОДА Віктор Коваленко та директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ОДА Юлія Світлична.  

Понад 430 поранених в зоні АТО бійців прийняла Ізюмська центральна міська лікарня

Польові медичні пункти сил антитерористичної операції тісно співпрацюють із цивільними лікарнями, розташованими в Харківській області. За словами представників штабу АТО, за час ведення бойових дій на Донбасі тільки Ізюмська центральна міська лікарня прийняла понад 430 поранених військовослужбовців Збройних Сил та інших силових відомств. «На даному етапі проведення АТО, більшість поранених вояків направляється саме до південно-східного регіону Харківщини, а вже звідти – до військово-медичних закладів по всій країні. Тож, цивільні лікарі врятовують життя багатьом воїнам-визволителям і, тим самим, роблять свій внесок у перемогу над підступним ворогом», - розповів начальник медичної служби АТО.

Архів документів