Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ігор Балута передав жителям Слов'янська чергову гуманітарну допомогу

Чергову гуманітарну допомогу жителям Слов'янська передав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. Цього разу городянам на їх прохання привезли фрукти - яблука, апельсини, банани, а також курятину, ковбасу, консерви і рослинне масло.

У Борівському районі тимчасово проживає 1158 чоловік з Донецької та Луганської областей

 Під час робочого візиту голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута ознайомився з роботою, яка ведеться з сім'ями, які виїхали з Донецької та Луганської областей і тимчасово проживають у Борівському районі. «В районі зареєстровано 1158 громадян, які виїхали з Донецької та Луганської областей. Це 626 сімей, в яких 257 дітей. Кількість багатодітних сімей - 9. 30% сімей проживають у базах відпочинку, інші - у своїх знайомих і родичів», - сказав Ігор Балута.

У Борівському районі хороший показник врожайності зернових

 Голова Харківської ОДА Ігор Балута відвідав з робочим візитом Борівський район, де ознайомився з ходом збирання зернових, що почалося 1 липня. «Є господарства, які зібрали вже 50% зернових. Є ті, які тільки розпочали збирання. Середня врожайність по району складає 46 ц/га. Врожайність деяких полів досягає 50 ц/га. Це висока врожайність і хороший показник», - зазначив Ігор Балута.

Переселенці з Донбасу можуть виїхати через три транзитних коридори

Для безкоштовного виїзду населення із зони проведення АТО створено три транзитні коридори із державними пунктами у містах Красноармійськ (Донецька область), Сватове (Луганська область) і Барвінкове (Харківська область), повідомляє прес-служба Мінінфраструктури. Інформацію про те, як можна виїхати із зони, можна дізнатися на урядовій телефонній лінії за номером 0800507309.

Юрій Георгієвський привітав трудовий колектив Харківського апеляційного господарського суду з 13-річчям

Сьогодні в Харківському апеляційному господарському суді відбувся урочистий захід з нагоди 13-річчя з дня створення суду. Від імені керівництва обласної державної адміністрації заступник голови ОДА Юрій Георгієвський привітав трудовий колектив суду зі святом і вручив почесні нагороди адміністрації його співробітникам.

Роботу призовних комісій буде значно удосконалено

Заступник голови – керівник апарату ХОДА, голова обласної призовної комісії Василь Хома провів чергове засідання обласної призовної комісії. На комісії в порядку контролю було заслухано інформацію щодо виконання рішень, прийнятих на попередньому засіданні, та інформацію щодо діяльності призовних комісій Московського району міста Харкова, Барвінківського, Ізюмського, Красноградського районів Харківської області. 

В цьому році ціни на овочі та картоплю нижче, ніж в минулому

Обласна державна адміністрація уважно відстежує ціни на продукти харчування, в тому числі на картоплю і овочі, врожай яких в цьому році добрий. За даними моніторингу цін, який наводить директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко, станом на 10 липня 2014 року середні ціни на продовольчих ринках складають: на картоплю – 4,52 грн. за 1 кг, що на 31,5% нижче ціни на таку продукцію рік тому (6,60 грн. за 1 кг); на капусту – 2,49 грн. за 1 кг, що на 14,1% нижче ціни на таку продукцію рік тому (2,90 грн. за 1 кг); на моркву – 4,50 грн. за 1 кг, що на 56,1% нижче ціни на таку продукцію рік тому (10,25 грн. за 1 кг); на буряк – 3,84 грн. за 1 кг, що на 50,1% нижче ціни на таку продукцію рік тому (7,70 грн. за 1 кг); на цибулю – 5,82 грн. за 1 кг, що на 13,1% нижче ціни на таку продукцію рік тому (6,70 грн. за 1 кг). 

Харківська ОДА продовжує роботу з допомоги жителям населених пунктів Донецької та Луганської областей в забезпеченні продуктами харчування та товарами першої необхідності

10 липня, за сприяння облдержадміністрації, зону АТО відвідали з гуманітарним вантажем представники азербайджанської діаспори - Харківське обласне товариство азербайджано-української дружби «Достлуг» та громадська організація «Українсько-азербайджанська бізнес рада». Вони відвідали штаб АТО в м. Ізюм, зустрілись з керівництвом штабу АТО та безпосередньо солдатами. Українським військовослужбовцям доставили 10 тон продуктів харчування, товарів першої необхідності та медичних препаратів.

До 170-річчя з дня народження Іллі Рєпіна в Чугуєві відбудеться Репінський велоквест

З 15 липня починається реєстрація на Рєпінський велоквест, що відбудеться 2 серпня 2014 року у м. Чугуєві. Велоквест є велосипедною подорожжю з елементами орієнтування на місцевості, з використанням доріг загального користування та позашляхових ділянок. Довжина маршруту - 6,6 км, контрольний час його проходження - 2 години. Реєстрація та старт змагання відбудеться на площі Леніна м. Чугуєва о 10.00. Об 11.20 також почнуться майстер-класи з малювання для дітей,  о 12.00 відбудеться перегляд мультимедійного проекту «Європа очима Рєпіна».

Угода про асоціацію з ЄС дозволить змінитися Україні

Таку думку в ході зустрічі у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України висловив польський політик, депутат Європейського парламенту, співголова Польсько-українського форуму Павло Залевський.

В України є шанс мати правову державу, громадянське суспільство і ефективну економіку

Про це в ході зустрічі з польським політиком, депутатом Європейського парламенту, співголовою Польсько-українського форуму Павлом Залевським розповів в.о. заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко. «У нас протягом останнього півроку відбулися серйозні зміни. Ми отримали черговий шанс на те, щоб наша країна мала успіх. Ми нарешті стали країною, яка чітко поставила перед собою мету. Наша мета – це європейська інтеграція та Європейський союз, і в цьому є наш шанс. Ми розуміємо, що Європейський союз і Польща, як частина європейського співтовариства, показує прекрасний приклад навичок нашого тренування – це правова держава, громадянське суспільство і ефективна економіка. Ми маємо можливість бачити, куди ми рухаємося», - сказав Іван Варченко.

Європейський союз - це не геополітична ідея, а стандарт і європейські цінності

У Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбулася зустріч з польським політиком, депутатом Європейського парламенту, співголовою Польсько-українського форуму Павлом Залевським. Також участь у зустрічі взяли в.о. заступник голови Харківської ОДА Іван Варченко, директор ХарРІ НАДУ при Президентові України Людмила Бєлова, представники cфере освіти. Як зазначив під час зустрічі Павло Залевський, після підписання асоціації з ЄС громадянам України необхідно зрозуміти, що Європейський союз має свій стандарт і цінності.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, 18 районів Харківської області приступили до зернозбиральних робіт. Із запланованої площі збирання 658 тис. га обмолочено 40,5 тис. га, що становить 6%, намолочено 147,7 тис. тонн зерна при середній врожайності 36,4 ц/га. Озима пшениця: обмолочено – 32,7 тис. га, 8% від плану, намолочено – 129,7 тис. тонн, середня врожайність – 39,7 ц/га.

У вищих навчальних закладах України розпочалася вступна кампанія

Вступники можуть подавати заяву про участь у конкурсному відборі до вищого навчального закладу в паперовій або в електронній формі. Заява в паперовій формі подається вступником особисто до приймальної комісії вищого навчального закладу. Дистанційно заяви надсилаються за адресою http://ez.osvitavsim.org.ua Вступники можуть подавати заяви та документи до 12.00 1 серпня 2014 року. Мешканці з Донецької та Луганської областей - до 12.00 15 вересня.

Для абітуріентів з Донецької та Луганської областей було організовано екскурсію Харковом

Для випускників загальноосвітніх навчальних закладів із Донецької та Луганської областей, які тимчасово перебувають у Харкові та проходять зовнішнє незалежне оцінювання, Комунальним закладом «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради організовано 3-годинну оглядову автобусну екскурсію по м. Харкову. Під час екскурсії діти та їх батьки ознайомилися з історією та сьогоденням першої столиці України, досягненнями харків’ян та з вищими навчальними закладами області.

Богдан Бондаренко переміг на турнірі в Угорщині

Чемпіон світу зі стрибків у висоту харків'янин Богдан Бондаренко здобув впевнену перемогу на міжнародному турнірі з легкої атлетики «Меморіал Іштвана Дьюлаі», який відбувся в Угорщині. Для перемоги Богдану було достатньо підкорити висоту в 2,38 метра. При цьому харків'янин встановив новий рекорд даного турніру.  

Події дня

Сьогодні, 11 липня, о 10:00 у ХарРІ НАДУ при Президентові України (1-й поверх, зал 31) відбудеться зустріч з депутатом Європарламенту Павлом Залевським. Тема для обговорення на зустрічі: «Україна на шляху євроінтеграції».  

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, на 10 липня 15 районів Харківської області приступили до зернозбиральних робіт. Із запланованої площі збирання 658 тис. га обмолочено 24,4 тис. га, що становить 4%, намолочено 89,5 тис. тонн зерна при середній врожайності 36,6 ц/га. У 2013 році на цю дату було обмолочено 340,3 тис. га, 48% від плану, намолочено 1318 тис. тонн при середній врожайності 38,7 ц/га.

Уряд зробив перший крок до ринкових перетворень на залізничному транспорті та підвищенню конкурентоспроможності галузі

Сьогодні відбулася експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду, яка була присвячена питанням реформування галузі залізничних перевезень. 25 червня 2014 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про утворення публічного акціонерного товариства “Українська залізниця”» шляхом злиття Державної адміністрації залізничного транспорту (Укрзалізниця) та підприємств і установ залізничного транспорту загального користування.

Виробництво молока на Харківщині збільшилося на 5%

За інформацією відділу тваринництва Департаменту агропромислового розвитку ОДА, станом на 4 липня середньодобове виробництво молока по Харківській області склало 715,6 тонни, що на 34,1 тонни більше, ніж на аналогічну дату 2013 року (на 5,0%). Збільшення обсягів добового виробництва зафіксовано в 17 районах. 

Ірина Геращенко відзначила роботу Харківської області в допомозі біженцям із Слов'янська

Про це сьогодні повідомила уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях, народний депутат України Ірина Геращенко. «Я дякую Харківському регіону за те, що взяв на себе велику відповідальність і проводить велику роботу з прийому переселенців і постраждалих від військових дій на сході країни. Тут слід подякувати місцевій владі, яка намагається створити для переселенців всі необхідні умови. Дякую всім харків'янам за те, що ваше місто, ваш регіон стали кордоном конфліктної зони. За те, що ви взяли на себе серйозні зобов'язання з прийому людей, що переселилися з небезпечної зони», - зазначила Ірина Геращенко.  

На забезпечення правоохоронців виділено майже 2 млн. грн

Під час засідання сесії облради депутати підтримали рішення про внесення змін до комплексної Програми профілактики правопорушень у Харківській області на 2011-2015 роки. За словами начальника Управління забезпечення законності та правопорядку, дотримання прав і свобод громадян Харківської ОДА Юрія Кутєпова, даний проект рішення передбачає виділення коштів Головному управлінню МВС України в Харківській області та Харківському національному університету внутрішніх справ.

Внесені зміни до бюджету Харківської області

На сьогоднішньому пленарному засіданні сесії обласної ради депутати ухвалили рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 30 січня 2014 року "Про обласний бюджет на 2014 рік" . Згідно з ухваленим рішенням, додатково виділяються кошти Департаменту у справах молоді та спорту в загальній сумі 1062,5 тис.грн., в т.ч. на: виплату винагород переможцям зимових Параолімпійських ігор, які відбулися в м. Сочі - 562,5 тис.грн.; на фінансову підтримку ХОО ФСТ «Динамо» - 500,0 тис.грн. 

Харківщина поділилася досвідом роботи з надання комплексної допомоги вимушеним переселенцям

 У Клубі Секретаріату Кабінету Міністрів України відбувся Всеукраїнський круглий стіл за участю представників громадських організацій, ООН та органів влади різних рівнів. Предметом обговорення стало питання налагодження взаємодії роботи органів влади та представників третього сектору у вирішенні проблем переселенців з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. У роботі круглого столу взяли участь перший заступник Глави Адміністрації Президента України Г.Г. Зубко, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту у Донецькій і Луганській областях І.В. Геращенко, волонтер Майдану Р.С. Лижичко, регіональний представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Олдріх Андрісек, заступник голови Харківської ОДА Юрій Георгієвський.

В трьох районах Харківщини проведено виїзні штаби з організації підготовки до осінньо-зимового періоду

Проведено виїзні засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2014/2015 років в Кегичівському, Первомайському, Сахновщинському районах та  м. Первомайський. 

У програму «Здоров'я Слобожанщини» внесено зміни

Під час засідання сесії облради депутати проголосували «За» внесення змін до комплексної обласної програми «Здоров'я Слобожанщини» на 2012-2014 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 26 квітня 2012 р. № 395-VI (із змінами). 

Ігор Балута бере участь у пленарному засіданні сесії Харківської обласної ради

Розпочалося пленарне засідання ХХІХ сесії обласної ради VІ скликання. Участь у його роботі беруть голова облдержадміністрації Ігор Балута та його заступники, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, керівники районних рад та адміністрацій, представники правоохоронних й контролюючих органів, громадськість. 

Завтра відбудеться зустріч з  депутатом Європейського парламенту Павлом Залевським

11 липня о 10.00,  у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (1-й поверх, зала № 1) відбудеться зустріч з польським політиком, депутатом Європейського парламенту, співголовою Польсько-українського форуму Павлом Залевським (Pawel Zalewski). Тема для обговорення на зустрічі: «Україна на шляху євроінтеграції».

Події дня!

Сьогодні, 10 липня, о 10:00 у Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх, велика зала) відбудеться пленарне засідання сесії обласної ради; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: "Реформування галузі залізничних перевезень".

Ігор Балута відвідав пункт пропуску «Гоптівка»

9 липня голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, начальник Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України, генерал-лейтенант Андрій Кучеренко, начальник Харківського прикордонного загону Олександр Крук та заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома відвідали пункт пропуску «Гоптівка». Мета відвідування – вивчення стану інженерно-технічного обладнання державного кордону та заходи щодо його укріплення.

Архів документів