Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харків'ян запрошують на майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки «Травниця»

19 липня об 11.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться майстер-клас з виготовлення оберегової ляльки-мотанки «Травниця», який проведе майстер Тетяна Оглобліна.

Харківські школярі серед найкращих юних математиків світу

3 – 14 липня 2014 року в м. Кейптаун (Південно-Африканська Республіка) відбулася 55-а Міжнародна олімпіада з математики, у якій взяли участь близько 550 учнів із понад 100 країн світу. За інформацією Департаменту науки і освіти Харківської ОДА, Україну представляла команда з 6-ти учнів, три з яких – учні комунального закладу «Харківський фізико-математичний ліцей № 27 Харківської міської ради Харківської області». Усі учасники посіли призові місця: Калашников Вадим нагороджений золотою медаллю, Смірнов Денис – срібною, Дубова Софія – бронзовою. В офіційному командному заліку Україна посіла VІ місце, повторивши високий результат 2007 та 1997 років.

Іван Варченко взяв участь у конференції «Міжнародний проект «Енергоефективне село»: версія 2.0»

У Харкові відбулася конференція «Міжнародний проект «Енергоефективне село»: версія 2.0» в рамках соціального проекту «Енергоефективне село», ініційованого «Інститутом сталого розвитку» за підтримки Корпусу Миру США та Агенції США з Міжнародного Розвитку (USAID). На конференції, у якій взяли участь в.о. заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко та директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична, обговорювалися проблеми та шляхи їх вирішення у сфері енергозбереження.

На реконструкцію філармонії необхідно ще 130 млн. грн.

Департамент капітального будівництва є замовником з реконструкції та реставрації двох значущих об'єктів - Харківської обласної філармонії та Харківського історичного музею. Про це в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповів директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Євген Шахненко. За його словами, реконструкцію філармонії планували закінчити цього року, але у зв'язку із заморожуванням грошових коштів від продажу стадіону «Металіст» роботи призупинені.

На реконструкцію художньо–меморіального музею І.Ю. Рєпіна буде виділено 1 млн. 300 тис. грн.

Про це в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповів директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Євген Шахненко. «На реконструкцію художньо–меморіального музею ім. І.Ю.Рєпіна планується виділити 1 млн. 300 тис. грн. До серпня ми повинні там провести повну реконструкцію і відтворити будинок-музей Рєпіна», - сказав Євген Шахненко.

Цього року заплановано проведення ремонтних робіт на ряді об'єктів ЖКГ та соціально-гуманітарної сфери області

Про це сьогодні в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному державному радіо розповів директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Євген Шахненко. Він зазначив, що буде проводитися ремонт аварійного водопроводу в містах Чугуїв і Лозова; ремонт очисних споруд Малоданилівської сільської ради Дергачівського району; будівництво каналізаційного колектора в м.Чугуєві.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 16 липня, об 11:00  на території Рокитянського лісництва Нововодолазького району відбудуться спільні навчання підрозділів ГУ ДСНС у Харківській області та Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства; о 17:00 у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) відбудуться урочисті заходи, присвячені професійному святу «День бухгалтера» 

П’ять харків’янок представлять Україну на чемпіонаті Європи з боксу

20 липня 2014 року в Італії стартує чемпіонат Європи з боксу серед молоді та юніорок. Участь в чемпіонаті планує взяти більше 200 молодих спортсменок з різних куточків Європи. Збірна України буде однією з найчисельніших команд на цих змаганнях. За медалі чемпіонату Європи змагатимуться 22 українки, з них п’ять представлятимуть Харківську область.

Ігор Балута: У Харкові можна швидко відновити виробництво і регламентні роботи військової техніки у великому обсязі

За дорученням Президента України Петра Порошенка голова Харківської ОДА Ігор Балута відвідав Державне підприємство «Харківський бронетанковий завод», де йому продемонстрували можливості модернізованих танків Т-64БВ, Т-64Е і Т-80. «У Харківській області велика кількість бронетехніки і нас цікавило, наскільки швидко й ефективно ми можемо привести дану техніку в порядок і провести реконструкцію бойових машин», - зазначив Ігор Балута.  

Юрій Георгієвський обраний заступником голови правління Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

У Палаці праці відбулось засідання правління Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, у якому взяли участь керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, а також заступник голови ОДА – Юрій Георгієвський. 

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, на 15 липня всі райони Харківської області приступили до зернозбиральних робіт. Із запланованої площі збирання 658 тис. га обмолочено 124,8 тис. га, що становить 19%, намолочено 474,7 тис. тонн зерна при середній врожайності 38,2 ц/га. У 2013 році на цю дату було обмолочено 522,9 тис. га, 74% від плану, намолочено 1967 тис. тонн при середній врожайності 37,6 ц/га. Озима пшениця: обмолочено – 104,2 тис. га, 26% від плану, намолочено – 426 тис. тонн, середня врожайність – 40,9 ц/га.

За час АТО юні харків’яни надіслали бійцям понад 3000 послань

Чергову партію дитячих малюнків, листів та плакатів зібрали офіцери Харківського обласного військового комісаріату. Юні харків’яни через офіцерів військової установи вирішили направити понад 400 своїх послань для учасників антитерористичної операції та інших захисників Вітчизни. 

17 липня відкриється виставка живопису Анатолія Мороза «Слобідські чорнобривці»

17 липня о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центра культури і мистецтва відкриється персональна виставка живопису художника Анатолія Мороза (Архімандрит Миколай) «Слобідські чорнобривці».  Твори майстра надзвичайно різноманітні, як з точки зору манери їх написання, так і за своїми сюжетами. Яскравий, широкий, контрастний живопис в одних роботах гармонійно перетікає в ніжні нюанси пастельних відтінків, полу-тонів та делікатність мазків на інших роботах. Безкрайні степи, лісові галявини, водні гладі, що знайшли своє відображення у пейзажах, об’єднані в єдиному ритмі та відчуттям любові до рідного краю із духмяними травами та квітами, соковитими фруктами, які відтворені у натюрмортах художника.

Богдан Бондаренко – кращий легкоатлет Європи місяця

Європейська легкоатлетична асоціація визнала харків’янина Богдана Бондаренко кращим легкоатлетом Європи в червні 2014 року. За чемпіона світу зі стрибків у висоту Богдана Бондаренко віддали свої голоси більша частина експертів, вболівальників та представників ЗМІ, які брали участь у голосуванні.  

При голові ХОДА створено групу сприяння люстраційним процесам

При голові Харківської облдержадміністрації створено групу взаємодії із громадськістю щодо проведення люстраційної діяльності. Рішення про це було ухвалено сьогодні під час робочої зустрічі за участю голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути, директора Департаменту масових комунікацій ОДА Євгена Ярошенка та групи радників голови ХОДА – Максима Олексієнка, Миколи Пахніна, Євгена Соловйова, Ігоря Рассохи. 

У Харкові розіграли Кубок області з пейнтболу

На стадіоні «Арсенал» відбувся ІІ етап Кубку Харківської області з пейнтболу. В урочистому відкритті змагань взяли участь тимчасово виконуючий обов’язки заступника голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко та заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Сергій Христоєв. 

З липня 2014 року допомога при народженні дитини виплачується в розмірі 41 280 грн

Про це в ході прямої телефонної лінії в редакції газетеи «Вечірній Харків» розповіла перший заступник директора Департаменту праці та соціального захисту населення Харківської ОДА Тетяна Бабенко. За її словами, раніше існувало два види виплат: при народженні дитини та по догляду за дитиною до трьох років. З 1 липня 2014 року вони об'єднані в одну - допомога при народженні дитини, розмір якої незалежно від того, який за рахунком малюк з'являється в сім'ї, становить 41 280 гривень. 

З 1 липня цього року можна оформити компенсацію у зв'язку з підвищенням комунальних платежів

З 1 липня цього року можна звертатися до органів праці та соціального захисту населення для того, щоб оформити компенсацію у зв'язку з підвищенням комунальних платежів. Про це в ході прямої лінії в газеті «Вечірній Харків» розповіла перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко. «Компенсація може бути призначена будь-якій сім'ї, сукупний дохід якої не перевищує прожиткового мінімуму для сім'ї. Порахувати його можна, виходячи зі встановленого Законом України «Про державний бюджет України на 2014 рік» прожиткового мінімуму для основних груп населення: для дітей віком до 6 років - 1032 грн, від 6 до 18 років - 1286 грн, для працездатних громадян - 1218 грн, для непрацездатних (пенсіонери, інваліди) - 949 грн», - повідомила Тетяна Бабенко.

Підписано Меморандум порозуміння між ХОДА, виробниками продуктів харчування, борошна, хліба та мережами супермаркетів

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута підписав Меморандум порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, виробниками продуктів харчування, борошна, хліба і хлібобулочних виробів та мережами супермаркетів і крупних магазинів продовольчого профілю про забезпечення незахищених верств населення продовольчими товарами, які наповнюють «соціальний продуктовий кошик» за доступними цінами. 

Майже 17 тисяч переселенців зі східних областей України звернулися за допомогою

Про це в ході «Прямої телефонної лінії» в редакції газети «Вечірній Харків» сказала перший заступник директора Департаменту праці та соціального захисту населення Харківської ОДА Тетяна Бабенко. «У Харківській області створено Регіональний координаційний центр з підтримки сімей, які виїжджають з Криму і східних областей України, організована і налагоджена всебічна робота надання їм комплексної допомоги. Зокрема, це поселення в сільських районах області, медична допомога, влаштування дітей у садочки та школи, постановка на облік в центр зайнятості та підбір вакансій для працевлаштування, проведення пенсійних виплат, переклад та оформлення різного виду державної соціальної допомоги, надання соціальних послуг, реєстрація місця проживання в органах міграційної служби, надання гуманітарної допомоги через Червоний Хрест. Станом на 7 липня 2014 року зафіксовано 16 692 звернення за різного виду допомогою», - сказала вона.

Ігор Балута провів нараду, присвячену роботі Харківської облдержадміністрації в Слов'янську і Красному Лимані

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута провів нараду, присвячену участі Харківської області у налагодженні систем життєзабезпечення Слов'янська і Красного Лиману, також наданню соціальної допомоги жителям цих міст. У нараді взяли участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський, начальник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області Павло Одарюк, перший заступник начальника ГУ ДСНС в Харківській області Олександр Волобуєв. На нараді також був присутній керівник відділу з правових питань Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Мухаммад Азіз Рахжо.

До зведеного бюджету області за січень-червень 2014 року надійшло 6255,1 млн. грн

За інформацією Департаменту фінансів Харківської ОДА, в цілому до зведеного бюджету області з урахуванням трансфертів за січень-червень 2014 року надійшло 6255,1 млн.грн. В порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 13,3% (+734,3 млн.грн.). Власних і закріплених доходів до загального фонду у січні-червні надійшло в сумі 2422,4 млн.грн. або 100,4% до плану на відповідний період (+10,6 млн.грн.). Планові показники, затверджені місцевими радами на січень-червень 2014 року, з 34 місцевих бюджетів не виконали лише бюджети міста Харків (97,2%), Валківського (90,7%) та Сахновщинського (97,3%) районів. 

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, на 14 липня 24 района Харківської області приступили до зернозбиральних робіт. Із запланованої площі збирання 658 тис. га обмолочено 89,6 тис. га, що становить 14%, намолочено 335,2 тис. тонн зерна при середній врожайності 37,4 ц/га.

Харківські велогонщики зібрали врожай медалей на чемпіонатах України

В минулі вихідні визначилися призери чемпіонату України з велоспорту на треку та чемпіонату України з велоспорту «маунтінбайк», на яких харківськими спортсменами завойовано 29 медалей різного ґатунку. В змаганнях на треку, які з 8 по 12 липня відбулися у Львові, харків’яни здобули 25 медалей – 15 золотих, 6 срібних та 4 бронзових.

«Електроважмаш» виготовив вузли гідрогенератора-двигуна для Дністровської ГАЕС

Державне підприємство завод «Електроважмаш» завершив виготовлення чергової партії вузлів гідрогенератора-двигуна СВО 1255/255-40УХЛ4 станційний № 3 для Дністровської ГАЕС (ПАТ «Укргідроенерго»). Контракт на поставку продукції був підписаний в квітні 2013 року. Повністю відвантажити готову продукцію підприємство планує до кінця поточного року. Прийом вироблених вузлів здійснювався представниками замовника.

16 липня буде проводитись планова перевірка засобів оповіщення населення

Шановні громадяни! 16 липня 2014 року о 14 годині 25 хвилин Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись технічна перевірка автоматизованої системи оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

При Департаменті науки і освіти ХОДА  працює регіональний оперативний штаб «Вступна кампанія 2014 року»

Відповідно до Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2014 році, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України №1510, 11 липня 2014 року розпочалася вступна кампанія у вищих навчальних закладах (ВНЗ). Як повідомляє сайт Департаменту науки та освіти ХОДА, приймальні комісії 86 вищих навчальних закладів Харківської області, в тому числі 31 ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації, 44 ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації та 11 ВНЗ приватної форми власності розпочали прийом заяв та документів від абітурієнтів (в паперовій або електронній формі). Майбутні студенти можуть обрати навчання за 370 напрямами підготовки (ВНЗ ІІІ-ІVр. акр.) та 187 спеціальностями (ВНЗ І-ІІ р. акр.).

У трьох районах області проведені виїзні штаби з підготовки до осінньо-зимового періоду

В Зачепилівському, Красноградському та Нововодолазькому районах проведено виїзні засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2014/2015 років. Рівень підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери по зазначеним районам наступний: Зачепилівський район - 68,0%; Красноградський район - 54,7%; Нововодолазький район - 59,8%.

Рубежі Харківщини охоронятиме батальйон територіальної оборони з Хмельницької області

 Про це розповів голова Хмельницької обласної державної адміністрації Леонід Прус під час зустрічі з главою Харківщини Ігорем Балутою в Борівському районі. За його словами, батальйон прибув в нашу область недавно, і керівник Хмельниччини вирішив особисто перевірити, як облаштувалися бійці на новому місці.

Харківські фахівці запобігли вибуху на хлібокомбінаті в Слов'янську

 Про це під час перебування в Слов'янську з гуманітарним вантажем для місцевих жителів розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. За словами Ігоря Балути, у Слов'янську йде серйозна робота з розмінування об'єктів, і днями бригада харків'ян, яка трудиться на відновлювальних роботах, виявила «хитре мінування».

Архів документів