Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Сьогодні опівночі на Харківщині почнуть будівництво буденного храму заради миру в Україні

У сел. Рогань на території Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія, за підтримки Харківської обласної державної адміністрації, Харківської РДА, волонтерів та меценатів планується за добу побудувати дерев'яний Храм Архангела Михаїла. 

Звернення Президента з приводу трагедії з літаком авіакомпанії «Малайзійські авіалінії»

Шановні співвітчизники! Сьогодні війна вийшла за територію України. Наслідки цієї війни вже докотилися до всього світу. Трагедія, яка трапилося сьогодні в небі над Донеччиною, - глибоко вражає навіть на звичному фоні сумних та приголомшливих подій, спричинених діями агресорів та бойовиків на Донбасі. 

До уваги представників ЗМІ!

У зв’язку з жахливою трагедією, що сталася з авіалайнером «Малайзійських авіаліній» над Україною і призвела до численних людських жертв, концерт на підтримку Надії Савченко та українських військових-в’язнів війни, який мав відбутися сьогодні о 13:00 біля пам’ятнику Т.Г. Шевченку, переноситься.  

Президент України висловив співчуття Королю Нідерландів у зв’язку з трагедією літака

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття Королю Нідерландів Віллєму-Александру у зв’язку з трагедією літака. «Із болем у серці сприйняв звістку про жахливу трагедію, що сталася з літаком «Малайзійських авіаліній» над Україною і призвела до численних людських жертв. Висловлюю найщиріші співчуття сім'ям загиблих та всьому дружньому нідерландському народові», - йдеться в співчутті. 

Події дня (змінено)

Сьогодні, 18 липня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, каб.170) відбудеться прес-конфренція директора Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолія Бабічева та директора Харківського регіонального Центру оцінювання якості освіти Олександра Сидоренка на тему: «Підсумки проведення ЗНО для абітурієнтів із Донецької та Луганської областей. Вступна кампанія 2014 року».

Президент України висловив співчуття Прем’єр-міністру та народу Малайзії

Президент України Петро Порошенко висловив глибокі співчуття Прем’єр-міністру Малайзії Наджибу Разаку у зв’язку із трагічним падінням літака Малайзійських авіаліній на території Донецької області. «Я глибоко шокований цією жахливою трагедією, що сталася з авіалайнером «Малайзійських авіаліній» над Україною і призвела до численних людських жертв», - заявив Президент України. Він також висловив щиросердні співчуття сім'ям загиблих та всьому дружньому малайзійському народові.

Розвиток музейної галузі в регіонах має розпочатися з удосконалення системи обліку, збереження та управління культурною спадщиною

Сьогодні у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України у режимі відео конференції відбулася експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Стан та проблеми розвитку музейної галузі в регіонах». У ній взяли участь перший заступник Міністра культури України Олеся Островська-Люта, директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина, керівники музейних установ, представники громадськості.

Обсяг реалізованої продукції промисловими підприємствами за 5 місяців 2014 року збільшився на 11%

Як зазначив у ході спільної наради Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та ХОДА з питань підтримки та розвитку державних промислових підприємств, розташованих у Харківській області, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, в 2013 році обсяги виробництва промисловості області скоротилися на 5% в порівнянні з 2012 роком. Проте за п'ять місяців 2014 року зменшення обсягів виробництва склало 1,6% в порівнянні з аналогічним періодом 2013 року. Середній показник по Україні за п'ять місяців становить 4,6% падіння обсягів виробництва.

У регіоні вдалося поліпшити показники роботи промисловості

Про це під час спільної наради Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Харківської обласної державної адміністрації з питань підтримки та розвитку державних промислових підприємств, які розташовані у Харківській області, розповів заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Індекс промислової продукції, який у 2013 році складав 94,9%, за підсумками роботи 5 місяців поточного року збільшився на 3,5% і станом на 1 червня складає 98,4%. Це перевищує аналогічний показник по Україні - 95,4%. За останні роки рентабельність галузі дещо знизилась. Проте у 2013 році промисловість закінчилась з позитивним фінансовим результатом, прибуток галузі становив 2,2 млрд. грн», - сказав Василь Хома.

У День Незалежності в Харкові відбудеться виставка бойової техніки вітчизняного оборонно-промислового комплексу

За ініціативи Президента України Петра Порошенка 24 серпня в Харкові відбудеться виставка бойової техніки вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Про це під час зустрічі з головою Харківської обласної державної адміністрації Ігорем Балутою заявив перший заступник генерального директора Державного концерну «Укроборонпром» Сергій Перелома. За його словами, на виставці будуть представлені зразки техніки виробництва тих підприємств, які входять до складу концерну. 

Необхідно забезпечити стабільну роботу та розвиток промислової галузі. Василь Хома

Про це під час спільної наради Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Харківської обласної державної адміністрації з питань підтримки та розвитку державних промислових підприємств, які розташовані у Харківській області розповів заступник голови ХОДА – керівник апарату Василь Хома.

Рівень підготовки до опалювального сезону 2014/2015 років у Харківській області складає 57,2%

Відбулась селекторна нарада під головуванням заступника Міністра – керівника апарату Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Григорія Семчука з питання підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства і об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014/2015 років. Харківську область на нараді представляв заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. 

На Харківщині шукають шляхи налагодження відносин з торгівельними партнерами

Відбулась спільна нарада Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Харківської обласної державної адміністрації з питань підтримки та розвитку державних промислових підприємств, які розташовані у Харківській області. Участь у засіданні взяли перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта, заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома, а також представники Міністерства економічного розвитку України, керівники «Укроборонпрому», Міністерства фінансів, Міністерства оборони, представники органів виконавчої влади.  Під час наради були обговорені питання щодо вирішення проблем, які є у державних промислових підприємств, що розташовані в Харківській області.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 17 липня всі райони Харківської області приступили до зернозбиральних робіт. 

Харків’янка представить Україну на юніорському чемпіонаті світу з легкої атлетики

Марина Килипко увійшла до складу юніорської збірної України з легкої атлетики, та боротиметься за світові медалі у секторі стрибків з жердиною. Чемпіонат відбудеться з 22 по 27 липня 2014 року в американському місті Юджин. Всього на чемпіонат відібрали 22 українських легкоатлети, серед яких і спортсменка Харківщини Марина Килипко.  

Ігор Балута провів особистий прийом громадян

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута провів особистий прийом громадян. У ході прийому були розглянуті питання надання матеріальної допомоги, оформлення документів на право користування земельними ділянками, допомоги у лікуванні родичів, а також інші питання.  

На Харківщині побудують буденний храм задля миру в Україні

В сел. Рогань на території Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія, за підтримки Харківської обласної державної адміністрації, Харківської РДА, волонтерів і меценатів планується за добу побудувати дерев'яний Храм Архангела Михаїла. За словами ініціатора заходу - керівника театру «Тимур» Антона Жилякова, мета - не просто побудувати будинок, а повторити подвиг віри наших предків.

У Харківській області обговорили нововведення у податковому законодавстві

Під керівництвом першого заступника голови ХОДА Ігоря Райніна відбувся круглий стіл з обговорення нововведень у податковому законодавстві за участю представників органів влади і найбільших платників податків Харківської області. У заході взяли участь голова ради територіального відділення ВГО «Асоціація платників податків України» в Харківській області Марина Вишневська, начальник Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у м. Харкові Державної податкової служби Галина Феденко, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ОДА Віктор Коваленко. 

Президент підписав Закон про визнання учасниками бойових дій всіх громадян, задіяних в АТО

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України №1547-VII «Про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Даним Законом визнано учасниками бойових дій військовослужбовців (резервістів, військовозобов’язаних) та працівників Збройних Сил України, Національної гвардії, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, осіб рядового, начальницького складу Міністерства внутрішніх справ України, військовослужбовців Міністерства внутрішніх справ, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брали участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, а також працівників підприємств, установ, організацій, які залучались до участі в антитерористичній операції, у порядку, встановленому законодавством.

У Харківській області зареєстровано понад 24 тисячі переселенців

16 липня відбулось засідання Міжвідомчого координаційного штабу з питань, пов’язаних з соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів АТО, під керівництвом голови ДСНС України Сергія Бочковського. У засіданні, що було проведено в режимі відеоконференції, взяли участь усі члени регіонального штабу в Харківський області, у тому числі, заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський, керівники Головного управління ДСНС України в Харківській області, територіальних органів міністерств і відомств України в Харківській області, представники громадськості.

Харківська область має забезпечити 100% виконання планового завдання з призову до лав Збройних Сил України. Василь Хома

16 липня заступник голови-керівник апарату ХОДА, голова обласної призовної комісії Василь Хома провів чергове засідання обласної призовної комісії. У порядку контролю було заслухано інформацію щодо виконання рішень, прийнятих на попередньому засіданні, та інформацію щодо діяльності призовних комісій Чугуївського, Дергачівського, Куп’янського районів Харківської області та міст Куп’янськ і Чугуїв.

Події дня!

Сьогодні, 17 липня, о 9:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться круглий стіл з обговорення нововведень у податковому законодавстві за участю представників органів влади і найбільших платників податків Харківської області; О 14:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 24, 2 поверх) відбудеться спільна нарада Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Харківської обласної державної адміністрації з питань підтримки та розвитку державних промислових підприємств, які розташовані у Харківській області; О 15:00 в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Стан та проблеми розвитку музейної галузі в регіонах»;   О 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться урочисте відкриття персональної виставки живопису художника Анатолія Мороза (Архімандрит Микола) «Слобожанські чорнобривці». (057) 717-10-40  

Бухгалтерів Харківщини привітали з професійним святом

У Харківському національному академічному театрі опери та балету відбулися урочисті заходи, присвячені професійному святу - Дню бухгалтера. У них взяли участь перший заступник голови Харківської ОДА Ігор Райнін, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, керівники Головного управління Міндоходів в Харківській області, Спеціалізованої державної податкової інспекції в м. Харкові, Головного управління Державного казначейства України в Харківській області.

Арсеній Яценюк відвідав табір Національної гвардії України

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк відвідав табір Національної гвардії України в районі Ізюма Харківської області та вручив нагороди нацгвардійцям і правоохоронцям. Низка бійців і командирів отримали нагороди посмертно. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять бійців, загиблих у ході антитерористичної операції. 

Звернення до Українського народу з нагоди 24-ї річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України

Дорогі співвітчизники! Сьогодні 24-та річниця прийняття Декларації про державний суверенітет України. Ухвалення цього документа стало потужним поштовхом до відродження української незалежності, засвідчило наше споконвічне прагнення бути господарями на своїй землі та чітко окреслило історичний вибір українців - творення самостійної демократичної правової держави. Більшість положень Декларації є засадничими для розвитку новітньої України і покладені в основу її Конституції. Сила національного духу та єдність у визначальні історичні моменти допомагали нам здолати всі труднощі на шляху розбудови і зміцнення державності. Наразі наша країна переживає суворі випробування. Але я твердо переконаний - Український народ дасть гідну відповідь на всі виклики сьогодення. Ми обов’язково переможемо. Суверенна і соборна Україна стане сучасною європейською державою - заможною і сильною. Бажаю усім миру, добра та злагоди. 

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, на 16 липня всі райони Харківської області приступили до зернозбиральних робіт. Із запланованої площі збирання 658 тис. га обмолочено 151,7 тис. га, що становить 23%, намолочено 583,8 тис. тонн зерна при середній врожайності 38,5 ц/га.

Кількість пожеж у лісових масивах Харківської області скоротилася в 2 рази

Про це в ході брифінгу після проведення спільних навчань підрозділів ГУ ДСНС в Харківській області та Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства повідомив начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Павло Одарюк. За його словами, за статистикою кількість пожеж в лісових масивах, розташованих на території Харківської області, з року в рік скорочується. 

У чотирьох районах області проведені виїзні штаби з підготовки до осінньо-зимового періоду

В Балаклійському, Борівському, Зміївському, Ізюмському районах та м. Ізюм проведено виїзні засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2014/2015 років. 

На Харківщині відбулися навчання по гасінню великих лісових пожеж

На території навчального центру оперативно рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України відбулись сумісні комплексні тренування по навчанню підрозділів Нововодолазької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області по гасінню хліба на кореню та великих лісових пожеж, ГУ ДСНС України у Харківській області та Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства.  

Керівництво Харківщини зустрілось з делегацією Посольства США в Україні

Відбулась зустріч керівництва Харківської області та міста Харків з делегацією Посольства США в Україні на чолі з Послом з питань координації допомоги паном Кліффордом Бондом. У зустрічі взяли участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, заступник голови Харківської ОДА Юрій Георгієвський, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, керівники структурних підрозділів ОДА та міськради.  

Архів документів