Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 21 липня всі райони Харківської області приступили до зернозбиральних робіт. Із запланованої площі збирання 658 тис. га обмолочено 340,2 тис. га, що становить 52%, намолочено 1383,0 тис. тонн зерна при середній врожайності 40,6 ц/га. У 2013 році на цю дату було обмолочено 632,4 тис. га, 89% від плану, намолочено 2334,0 тис. тонн при середній врожайності 36,9 ц/га.

Богдан Бондаренко здобув чергову перемогу на етапі «Діамантової ліги»

Чемпіон світу зі стрибків у висоту харків’янин Богдан Бондаренко здобув чергову перемогу на етапі «Діамантової ліги», яка відбулася в Монако. Богдан Бондаренко стрибнув з першої спроби на висоту 2.4 метри та встановив цим рекорд змагань.  

«Слобожанець» - срібний призер Кубку України з водного поло

У Львові відбулися фінальні матчі Кубку України з водного полу, за підсумками якого харківський клуб «Слобожанець» посів другу сходинку. В фінальному матчі харків’яни, нажаль, поступилися господарям водного майданчику – львівському «Динамо» з рахунком 10:7.  

Ігор Балута зустрівся з представниками Інтерполу та Європолу

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута зустрівся з представниками Інтерполу та Європолу, що приїхали до Харкова у зв'язку з катастрофою літака «Боїнг 777-200». Поки що до Харкова прибуло 4 особи, проте очікується прибуття ще однієї групи експертів з цих організацій. У зустрічі також взяли участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін та заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома.  Ігор Балута розповів про роботу Антикризового центру з підтримки сімей загиблих та забезпечення роботи Урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200», який був створений в Харківській області. Також очільник області пояснив, в яких питаннях Харківська облдержадміністрація та інші регіональні структури можуть сприяти в роботі іноземних експертів.

Міжнародний аеропорт «Харків» працює в штатному режимі

Міжнародному аеропорту «Харків» нічого не загрожує, він працює в штатному режимі. Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, коментуючи інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про можливе знаходження на території Харківщини диверсійних груп з пусковими зенітно-ракетними комплексами. «Жодної небезпеки для повітряних суден, що прибувають до Харкова і вилітають звідси, на сьогоднішній день немає. Органи правопорядку роблять все необхідне для забезпечення безпеки на території Харківської області, у тому числі, і в Міжнародному аеропорту «Харків», - запевнив Ігор Балута.

Харківська обласна державна адміністрація дякує всім харків'янам, що погодилися допомогти в роботі Антикризового центру

Харківська обласна державна адміністрація дякує всім, хто зголосився допомогти в роботі Антикризового центру з підтримки сімей загиблих та забезпечення роботи Урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200». Про це під час брифінгу в прес-центрі Антикризового центру заявив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Перш за все, дякуємо власникам готелів, які погодилися безкоштовно виділити номера для родичів загиблих. Також ми дякуємо волонтерам, перекладачам, перевізникам, які не відмовили нам, більше того, проявили особисту ініціативу », - зазначив Василь Хома.

Ігор Балута зустрівся з Митрополитом Чернівецьким и Буковинським Онуфрієм

20 липня голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута відвідав воскресне богослужіння в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі м. Харкова, яке очолив Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри, митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій.

В Харківській області підготовлено майданчик для умовного складання фрагментів літака «Малайзійських авіаліній»

«В Харківській області підготовлено майданчик, на якому, можливо, буде розгорнуто складання фрагментів літака. Майданчик буде знаходитися на території одного з заводів області. Це місце спеціально обрано для забезпечення безпеки і збереження тих фрагментів літака, які будуть доставлені. По своїй конструкції це ангар великої площі. У ньому буде проводитися робота з умовного збирання літака «Боїнг 777-200», - повідомив під час брифінгу після відкриття прес-центру, створеного в рамках роботи Антикризового центру з підтримки сімей загиблих та забезпечення роботи Урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200», керівник Антикризового центру, заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. 

В Харківській області створені всі умови з підтримки сімей загиблих та забезпечення роботи Урядової комісії із розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200»

Про це під час брифінгу після відкриття прес-центру, створеного в рамках роботи Антикризового центру з підтримки сімей загиблих та забезпечення роботи Урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200» заявив керівник Антикризового центру, заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Основним завданням Антикризового центру, створеного в Харківській області, є сприяння роботі Урядової комісії, міжнародним делегаціям, які будуть прибувати до Харкова, а також родинам загиблих. Зараз в обласній державній адміністрації працює кол-центр. Подзвонивши за номером - 700-01-38, який працює цілодобово, кожен зможе отримати інформаційно-консультативну допомогу», - сказав Василь Хома. 

У рамках роботи Антикризового центру в Харківській області почав працювати прес-центр

У рамках роботи Антикризового центру з підтримки сімей загиблих та забезпечення роботи Урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200», створеного в Харківській області, почав працювати прес-центр (проспект Правди, 2, готель "Харків Палац", 2 поверх ). 

«Буденний Храм» повинен зупинити кровопролиття на території України

Сьогодні в сел. Рогань на території Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія, за підтримки Харківської обласної державної адміністрації, Харківської РДА, волонтерів та меценатів розпочалося будівництво дерев'яного храму Архангела Михаїла. За легендою першим побудував такий «буденний Храм» князь Володимир, який пообіцяв Богу побудувати Храм, якщо йому вдасться врятуватися від печенігів і зупинити війну. Він врятувався і повернувся до Києва, де виконав свою обіцянку. В давнину, коли громада будувала такий Храм, то чума або війна відступала. Як зазначив координатор проекту «буденний Храм» заради миру Антон Жиляков, коли вихованці театру «Тимур» дізналися про дану історію і вирішили виступити з ідеєю побудувати такий Храм у Харкові.

Увага! Оголошується акредитація!

 Для роботи в прес-центрі Антикризового центру, створеного в Харківській області, представникам ЗМІ необхідно акредитуватися. Дзвонити за телефонами: (057) 700-03-31; (057) 715-73-29; 0503640413; 0509772199; 0662727955 з 09:00 до 21:00 щодня.

20 липня у рамках роботи Антикризового центру в Харківській області почне працювати прес-центр

Завтра, 20 липня, в рамках роботи Антикризового центру з підтримки сімей загиблих та забезпечення роботи Урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200», створеного в Харківській області, почне працювати прес-центр (проспект Правди, 2, готель "Харків Палац", 2 поверх). Офіційно прес-центр відкриється об 11:00. Тоді ж відбудеться брифінг керівника Антикризового центру з підтримки сімей загиблих та забезпечення роботи Урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200», заступника голови - керівника апарату ХОДА Василя Хоми.

Ігор Балута зустрівся з представниками Європарламенту

Відбулася зустріч керівництва Харківської області з представниками Європарламенту - співголовою політичної групи «Зелені/Європейський вільний альянс» Ребеккою Хармс, співробітником Фракції Зелених Паоло Бергамаші, керівником представництва Фонду Генріха Бьолля в Україні Кирило Савіним.

У рамках роботи Антикризового центру з підтримки сімей загиблих та забезпечення роботи Урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200» почав працювати call center

В рамках роботи Антикризового центру з підтримки сімей загиблих та забезпечення роботи Урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200», створеного в Харківській області, розпочав роботу call center: (057) 700-01-38. Оператори колл-центру готові надавати будь-яку консультативну допомогу.

На Харківщині триває будівництво буденного храму заради миру в Україні

Сьогодні опівночі в сел. Рогань на території Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва (навпроти входу в дендрологічний парк) з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія, за підтримки Харківської обласної державної адміністрації, Харківської РДА, волонтерів та меценатів було розпочато будівництво дерев'яного Храму Архангела Михаїла. За ходом будівництва можна спостерігати в режимі реального часу завдяки трансляції компанії «Тріолан». Організатори та волонтери запрошують всіх жителів Харкова взяти найактивнішу участь у будівництві храму. Закінчення будівництва та освячення храму планується сьогодні о 22:00.

Петро Порошенко висловив співчуття главам держав, громадяни яких загинули в результаті трагедії літака

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття главам держав, громадяни яких загинули в результаті трагедії, що сталася з літаком авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» над Україною. Глава держави висловив співчуття Генерал-губернатору Австралійської Співдружності Пітеру Косгроуву, Королю бельгійців Філіпу, Королеві Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Єлизаветі ІІ, Президенту Республіки Індонезія Сусіло Бамбангу Юдхойоно, Генерал-губернатору Канади Девіду Ллойду Джонстону, Федеральному президенту Федеративної Республіки Німеччина Йоахіму Гауку, Генерал-губернатору Нової Зеландії Джерремі Метепераю, Президенту Республіки Філіппіни Беніньйо Сімеону Акіно ІІІ.

Події дня! (доповнено)

Сьогодні, 19 липня, об 11:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться майстер-клас з виготовлення оберегової ляльки-мотанки «Травниця»; з 12:00 до 14:00 у сел. Рогань на території Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва відбудеться підхід до преси з приводу будівництва буденного храму заради миру в Україні.

У Харківській області створено Антикризовий центр з підтримки сімей загиблих та забезпечення роботи Урядової комісії із розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200»

З метою сприяння роботі Урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200» Авіакомпанії «Malaysia Airlines» та надання допомоги родичам загиблих в Харківській області створено Антикризовий центр. Розпорядження про це підписав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. До персонального складу Центру включено заступника голови – керівника апарату ХОДА Василя Хому, керівників структурних підрозділів ХОДА, ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області, ГУ МВС України в Харківській області, Харківського прикордонного загону, Харківської митниці Міндоходів та інших відповідальних осіб.

У Харкові понад 7 тисяч абітурієнтів з Луганської і Донецької областей пройшли додаткову сесію ЗНО

Про це під час прес-конференції розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. З 1 по 15 липня 2014 року у Харкові було проведено додаткову сесію ЗНО. Для її проходження у Харківській області зареєструвалися 7744 абітурієнтів, з яких 68 - місцеві мешканці, 5 – АР Крим, 4100 - жителі Луганської і 3600 - Донецької областей. Проведення додаткової сесії збільшило кількість пунктів тестування на 38% у порівнянні з основною сесією.

Підготовка освітніх закладів Харківської області до нового навчального року виконана на 47%

Про це під час прес-конференції на тему: «Підсумки проведення ЗНО для абітурієнтів із Донецької та Луганської областей. Вступна кампанія 2014 року» розповів директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев.  «В закладах освіти області триває підготовка до нового навчального року: здійснюються ремонти, відповідні профілактичні дії щодо підготовки котелень, теплотрас, тепломереж. Все йде за планом. На сьогоднішній день на 47% виконана підготовка. До 25 серпня всі заклади будуть готові до початку нового навчального року», - сказав Анатолій Бабічев. 

134 дитини з Донецької та Луганської областей влаштовано до дошкільних та шкільних навчальних закладів області

Як повідомив під час прес-конференції директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, за зверненнями переселенців з Донецької та Луганської областей, у Харківській області триває процес щодо влаштування дітей до дошкільних, шкільних, вищих та професійно-технічних навчальних закладів регіону.  «На сьогодні у нас влаштовано 134 дитини. Це діти з родин, які вирішили переїхати на проживання до Харківської області. З них 63 дитини влаштовано до шкіл області, 71 дитина - до дошкільних навчальних закладів. Хочу сказати також, що по Криму ситуація трохи менша. На сьогодні у нас цей процес зупинився. Всього 10 учнів пішли навчатися до шкіл області», - розповів Анатолій Бабічев.  

Майже 12 тисяч абітурієнтів можуть навчатися за державні кошти

Про це сьогодні під час прес-конференції на тему: «Підсумки проведення ЗНО для абітурієнтів із Донецької та Луганської областей. Вступна кампанія 2014 року» розповів директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев.  «Цього року державне замовлення на минулорічному рівні. Вищі навчальні заклади за денною формою навчання мають 10546 місць, за заочною - 1519 місць. Це приблизно 12 тисяч місць, на які можуть вступити абітурієнти зі всієї України», - повідомив Анатолій Бабічев.

На Харківщині триває прийом документів до вищих навчальних закладів

Про це сьогодні під час прес-конференції на тему: «Підсумки проведення ЗНО для абітурієнтів із Донецької та Луганської областей. Вступна кампанія 2014 року» розповів директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев. За його словами, відповідно до умов прийому до вищих навчальних закладів, які було затверджено Міністерством освіти і науки, з 11 липня почалася вступна кампанія у вищі навчальні заклади області. На сьогодні подано заяв від 81259 абітурієнтів, з них 8200 абітурієнтів подали свої оригінали. «Приймальні комісії 86 вищих навчальних закладів приймають сьогодні заяви від вступників. Це 31 вищий навчальний заклад III-IV рівня акредитації, 44 – I-II рівня акредитації та 11 вищих навчальних закладів приватної форми власності. Прийом документів ведеться за 370 напрямами підготовки та 187 спеціальностями», - повідомив Анатолій Бабічев.

Ігор Балута висловлює співчуття у зв’язку із трагічним падінням літака авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» на території Донецької області

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута від імені всіх мешканців Харківщини висловлює співчуття Надзвичайному і Повноважному Послу Королівства Нідерландів в Україні пану Кейсу Ян Рене Кломпенхауверу, Надзвичайному і Повноважному Послу Малайзії в Україні пану Чуі Теонгу Бану, а також рідним та близьким жертв трагедії, внаслідок якої загинуло 298 чоловік. 

Для проведення ЗНО-2014 було залучено майже 3 тисячі педагогічних працівників області

Про це сьогодні на прес-конференції за підсумками проведення ЗНО розказав директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За його словами, для проведення тестування у 5 округах області було організовано 45 пунктів тестування: 4 на базі загальноосвітніх навчальних закладів, 3 - на базі ПТЗ і 38 – на базі вищих навчальних закладів. Для проведення ЗНО-2014 було залучено 2958 педагогічних працівників, які якісно виконали свою роботу. Про що свідчить відсутність апеляційних заяв на процедури тестування.

ЗНО на території Харківської області було виконано в повному обсязі та відповідності до нормативно-правової бази

Зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, що виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України у 2014 році, на території Харківської області було виконано в повному обсязі та відповідності за нормативно-правовою базою. Про це сьогодні на прес-конференції з підведення підсумків проведення ЗНО розказав директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За його словами, за даними соціологічних досліджень, протягом 7 років ЗНО вже завоювало у суспільстві авторитет об’єктивної, прозорої, чесної процедури, якій можна довіряти.

Уряд готує національну економіку до роботи в умовах мобілізації і приведення країни в найвищий ступінь готовності

«Наше завдання сьогодні – підготовчі заходи до мобілізації країни і роботи національної економіки і органів державної влади в змобілізованому стані», - заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у п’ятницю, 18 липня, під час селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій із питань реалізації плану мобілізаційних заходів. 

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 18 липня всі райони Харківської області приступили до зернозбиральних робіт. Із запланованої площі збирання 658 тис. га обмолочено 238,2 тис. га, що становить 36%, намолочено 955,6 тис. тонн зерна при середній врожайності 40,1 ц/га. (У 2013 році на цю дату було обмолочено 581,9 тис. га, намолочено 2175,0 тис. тонн при середній врожайності 37,4 ц/га).

Харківські волонтери надають психологічну допомогу пораненим учасникам АТО

У Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону з пораненими в ході антитерористичної операції бійцями спілкуються волонтери з числа фахівців Харківського фонду психологічних досліджень. «На початку червня ми домовилися із командуванням військової установи про те, що «лікарі людських душ» надаватимуть психологічну допомогу учасникам АТО. Головне наше завдання – не допустити розвитку посттравматичного стресового розладу та не дати чоловікам «замкнутися» в собі. До цієї благородної місії залучені 15 кращих наших професіоналів, які роблять це виключно з добрих намірів і викладаються на всі 100%», - розповіла голова правління фонду Тетяна Грида.

Архів документів