Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Увага! Захід переноситься

Прес-конференція голови Місії від голландської національної поліції Яна Тандера, яка мала відбутися сьогодні, 23 липня, о 19:00 в прес-центрі Антикризового центру з підтримки сімей загиблих та забезпечення роботи Державної комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200» (м. Харків, готель "Харків Палац", проспект Правди, 2, 2 поверх) переноситься. Про дату та час проведення заходу буде повідомлено додатково.  

Перших два літака з тілами загиблих пасажирів Boeing 777 "Малайзійських авіаліній" вилетіли до Нідерландів

До Королівства Нідерландів здійснено два перших рейси літаків з тілами загиблих пасажирів авіалайнера Boeing 777. Виліт відбувся з Міжнародного аеропорту «Харків». На бортах знаходиться 40 трун з тілами. «Рейс «Малайзійських авіаліній» був зухвало збитий у мирному українському небі. На борту знаходилися громадяни 17 держав. 298 мирних громадян думали про повернення додому, про зустріч з рідними, про проведення відпустки. Однак їхні думки і плани, їхні сподівання і очікування, їхні життя були обірвані», - сказав під час церемонії прощання Віце-прем`єр-міністр Володимир Гройсман, який очолює Державну комісію з розслідування падіння літака.  

"Чорні скриньки" з Boeing 777 прибули до Великобританії під наглядом ІСАО

23 липня о 7:45 «чорні скриньки» з авіалайнера Boeing 777 прибули до Великобританії під наглядом ІСАО. Напередодні було досягнуто спільного розуміння процедури їх передачі, що підтверджено спільним технічним протоколом, який підписали Нідерланди, Малайзія, представники України та ІСАО.

У Харкові вшанували пам`ять загиблих у авіакатострофі Boeing 777 Малайзійських авіаліній

Сьогодні в міжнародному аеропорту «Харків» відбулась церемонія прощання і відправка до Королівства Нідерланди першого літака з тілами загиблих в авіакатастрофі Boeing 777 Малайзійських авіаліній.  Вшанували пам'ять загиблих представники Нідерландів, Канади, Великобританії, Німеччини, Індонезії, Австралії, а також представники дипломатичних місій Малайзії та США. Від України на церемонії прощання був присутній Віце-прем`єр-міністр України Володимир Гройсман, а також у заході взяв участь голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. 

У Харкові військові лікарі допомогли понад 600 пораненим в зоні АТО бійцям

За час проведення антитерористичної операції понад 600 постраждалих в зоні антитерористичної операції військовослужбовців різних силових структур пройшли лікування у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону (ВМКЦ ПнР), що у Харкові. Про деякі питання, пов’язані із роботою військових лікарів, в ході брифінгу розповів заступник начальника ВМКЦ ПнР полковник медичної служби Микола Карпенко.

Події дня!

Сьогодні, 23 липня, об 11:00 в міжнародному аеропорту «Харків» відбудеться церемонія прощання і відправка до Королівства Нідерланди першого літака з тілами загиблих в авіакатастрофі Boeing 777 Малайзійських авіаліній. 

У двох вагонах спецпотягу, досліджених міжнародними експертами, знаходиться 200 тіл

Про це заявив глава Місії від голландської національної поліції Ян Тандер. «На даний момент ми можемо з упевненістю стверджувати, що те, що знаходиться і вже досліджено у двох вагонах спецпотяга, являє собою 200 тел. Але це не означає, що інші останки, які були нами знайдені, не відносяться до інших людей. Тобто, вони ще не ідентифіковані, і ми запевняємо вас, що разом з украиских стороною в Голландії будуть проведені необхідні розслідування для того, щоб встановити особи тих останків, які у нас на даний момент є», - сказав Ян Тандер. 

«Чорні скриньки» жодної хвилини не перебували в руках та під контролем української сторони

Про це під час брифінгу повідомив голова Державної комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200», Віце-прем`єр-міністр України Володимир Гройсман. «Хочу підкреслити, що «чорні скриньки» знаходяться під повним контролем малайзійської сторони. За участю Нідерландів, а також при нагляді ICAO спільно з українською стороною був опрацьований документ, який засвідчив, що ці предмети жодної хвилини не перебували в руках та під контролем української сторони. Ми надали згоду щодо подальшого переміщення цих предметів до Києва, а потім до Лондона під контролем ICAO», - зазначив Володимир Гройсман. 

Нідерланди готові прийняти на себе повне розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200»

Про це під час брифінгу повідомив голова Державної комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200», Віце-прем`єр-міністр України Володимир Гройсман. «Відповідно до міжнародного законодавства, а також за дорученням Президента України, рішенням Прем’єр-міністра та Національного бюро розслідувань ми запропонували проведення повноцінного розслідування причин падіння літака нідерландській стороні за участю всіх сторін жертв цього жахливого теракту. Ми отримали ноту від Нідерландів щодо готовності прийняти на себе повне розслідування за участю всіх сторін. Це означає, що лідерами цього процесу будуть Нідерланди», - сказав Володимир Гройсман. 

До кінця дня міжнародні експерти розраховують підготувати 50 тіл для їх транспортування до Нідерландів

Про це під час брифінгу повідомив голова Державної комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200», Віце-прем`єр-міністр України Володимир Гройсман. «Міжнародні експерти приступили до роботи щодо вскриття вагонів і проведення відповідних дій з тілами невинно загиблих людей. Приблизно біля години тому був розблокований другий вагон потягу. Експерти розраховують сьогодні підготувати 50 тіл. Попередній план завершення всіх заходів – п’ятниця», - сказав Володимир Гройсман.  

Ігор Балута привітав хліборобів Барвінківського району з намолотом 100 тис. т зерна

«Дозвольте привітати вас з почесним досягненням - намолотом 100 тисяч тон зерна. Ваш професіоналізм, працьовитість, дбайливе ставлення до землі та самовідданий труд винагороджується багатими врожаями, які мають велике значення для нарощування продовольчого і експортного потенціалу Харківської області. 100 тисяч тонн зернових нового урожаю, які ви вже намололи, стануть важливим доробком у загальній зерновій скарбниці Харківщини. Від щирого серця бажаю вам мирного неба, щастя, здоров’я, творчої наснаги і нових трудових успіхів», - йдеться у привітанні голови ХОДА.  

Ігор Балута привітав хліборобів Первомайського району із намолотом 100 тис. т зерна

«Прийміть найщиріші вітання з визначною трудовою перемогою - намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. Переконаний, що ви прикладете всіх зусиль, щоб завершити збирання ранніх зернових на високому організаційному рівні.  Від щирого серця бажаю вам мирного неба, щастя, здоров’я, творчої наснаги і нових трудових успіхів. Велика подяка вам за любов до рідної землі, терпіння і витримку», - йдеться у привітанні голови ХОДА.  

Розглядається питання щодо відправлення до Нідерландів 6 українських експертів для спільної роботи по ідентифікації тіл загиблих в авіакатастрофі людей

Про це сьогодні під час брифінгу з приводу прибуття потягів з тілами загиблих пасажирів авіалайнера Boeing 777 «Малайзійських авіаліній» до Харкова розповів голова Державної комісії з розслідування катастрофи літака, Віце-прем`єр-міністр України Володимир Гройсман. «Ми запропонували, щоб 6 експертів України відбули до Нідерландів для спільної роботи з командою експертів цієї країни. Найголовніше питання на сьогодні - отримати доступ до території падіння літака для отримання можливості проведення там всіх фахових дій. Це буде відбуватись, по-перше, згідно міжнародному законодавству і законодавству України, по-друге, під чітким керівництвом всіх фахових відповідальних структур, які мають на те повноваження і право», - сказав Володимир Гройсман.  

Експерти приступили до роботи з підготовки тіл загиблих і необхідної документації для подальшого транспортування до Королівства Нідерландів

Група вітчизняних та іноземних експертів, які представляють усі країни, залучені до розслідування авіакатастрофи літака Boeing 777 «Малайзійських авіаліній», приступили до роботи з підготовки тіл загиблих і усієї необхідної документації для подальшого транспортування до Королівства Нідерландів. Про це під час брифінгу повідомив голова Державної комісії з розслідування катастрофи літака, Віце-прем`єр-міністр України Володимир Гройсман.  Він зазначив, що сьогодні близько 12:00 спецпотяг, який 4 дні простояв в надзвичайно жахливих умовах в місті падіння літака, прибув до Харкова. На території ДП «Завод ім. Малишева» розгорнута спеціальна інфраструктура для проведення всіх досліджень, які необхідні для відправлення тіл невинно загиблих людей до Нідерландів.  

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 22 липня всі райони Харківської області приступили до зернозбиральних робіт. Із запланованої площі збирання ранніх зернових та зернобобових культур 658 тис. га обмолочено 378,5,2 тис. га, що становить 58%, намолочено 1547,2 тис. тонн зерна при середній врожайності 40,9 ц/га. У 2013 році на цю дату було обмолочено 648,9 тис. га, 92% від плану, намолочено 2380,0 тис. тонн при середній врожайності 36,7 ц/га.

Міжнародні зусилля мають бути зосереджені на припиненні підтримки терористів з російського боку. Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко обговорив питання розслідування теракту, вчиненого проти пасажирів рейсу МН-17, а також ситуацію в Донецькій та Луганській областях України з Прем’єр-міністром Фінляндії Александром Стуббом. Президент України подякував Прем’єру Фінляндії за особливу увагу, оскільки трагедія з літаком «Малайзійських авіаліній» є не лише українським питанням, а предметом глобальної безпеки. Він також поінформував, що, попри протидію терористів, українським фахівцям нарешті вдалось вивезти тіла загиблих з місця трагедії, які будуть далі транспортовані до Нідерландів для подальшої ідентифікації і проведення необхідних процедур.

Вагони-рефрижератори з тілами пасажирів Boeing спрямовано на територію заводу ім. Малишева, - Держкомісія з розслідування катастрофи літака

Спецпотяг з вагонами-рефрижераторами, що перевозить тіла пасажирів літака Boeing 777 «Малазійських авіаліній» після прибуття до Харкова спрямовано на територію ДП «Завод ім. Малишева», де в підготовлених приміщеннях спеціалістами із Нідерландів розгорнуто лабораторію для проведення огляду і дослідження тіл загиблих. В зазначених приміщеннях організовано місця для роботи міжнародних експертів та оформлення документів судмедекспертами, митниками та прикордонниками.

Орієнтовний час прибуття до Харкова потяга з тілами жертв авіакатастрофи Boeing 777 - 13:00

Спецпотяг з вагонами-рефрижераторами, що перевозить тіла пасажирів літака Boeing 777 «Малазійських авіаліній» до Харкова, планує прибути до місця призначення орієнтовно о 13.00. З прибуттям потягу до м. Харків вагони-рефрижератори з тілами загиблих планується спрямувати на територію розташування лабораторії для проведення огляду і дослідження. В лабораторії працюватимуть українські та міжнародні експерти з Нідерландів, Австралії та Малайзії та відбуватиметься оформлення документів судмедекспертами, митниками та прикордонниками.  

Міжнародна організація з міграції готова надавати допомогу переселенцям із Донецької та Луганської областей

Відбулася зустріч керівництва обласної державної адміністрації з Послом, Головою представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Паном Манфредом Профазі. У заході взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Олена Захуцька, начальник управління забезпечення законності і правопорядку, додержання прав і свобод громадян обласної державної адміністрації Юрій Кутєпов, перший заступник начальника Управління Державної міграційної служби України в Харківській області Ігор Адамов, начальник Управління у справах біженців Державної міграційної служби України в Харківській області Наталія Заяць. Під час зустрічі учасники обговорили питання щодо сучасної ситуації в Україні стосовно переміщення осіб, додаткової допомоги переселенцям з Донецької, Луганської областей та АР Крим.

Володимир Гройсман прибув до Харкова

Прибуття потягів з тілами загиблих пасажирів авіалайнера Boeing 777 «Малазійських авіаліній» відбудеться під особистим контролем Голови Державної комісії з розслідування катастрофи літака, Віце-прем`єр-міністра Володимира Гройсмана, який щойно прибув до Харкова. 

Ігор Балута привітав хліборобів Сахновщинського району із намолотом 100 тис. т зерна

«Вітаю вас із визначним трудовим досягненням - намолотом 100 тис. тонн зерна. Від щирого серця дякую вам за наполегливу щоденну працю, за любов до рідної землі та добрий урожай, зібраний вашими працьовитими руками. Бажаю здоров'я, щастя, невичерпної енергії та нових трудових звершень на благо України», - йдеться у привітанні голови Харківської ОДА.  

24 липня в Харкові буде проведено навчальний семінар для керівників центрів надання адміністративних послуг та адміністраторів центрів

24 липня 2014 року о 10:00 в приміщенні Будинку Держпром (площа Свободи, 5, 2 під’їзд, 2 поверх, зала засідань) Департаментом з підвищення конкурентоспроможності регіону обласної державної адміністрації за участю представників Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Харківській області, Головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби України в Харківській області, Головного управління Державної міграційної служби у Харківській області буде проведено навчальний семінар для керівників центрів надання адміністративних послуг та адміністраторів центрів.  

Ігор Балута привітав хліборобів Балаклійського району із намолотом 100 тис. т зерна

«Переконаний, що ваша висока відповідальність за доручену справу, завзяття і майстерність є запорукою сьогоднішнього успіху.  Дякую вам за наполегливу щоденну працю, любов до рідної землі та добрий урожай, зібраний вашими руками. Бажаю здоров’я, щастя, невичерпної енергії та нових трудових звершень!», - йдеться у привітанні голови Харківської ОДА. 

Міністр інфраструктури України Максим Бурбак провів нараду за участю експертів із Голандії

У Харківській облдержадміністрації пройшла чергова нарада під керівництвом міністра інфраструктури України Максима Бурбака, присвячена організації транспортування і переміщення тіл загиблих у результаті катастрофи літака «Малайзійських авіаліній», поїзд з якими очікується прийняти в Харкові найближчим часом.

У ХОДА пройшла нарада під керівництвом міністра інфраструктури України Максима Бурбака

У зв'язку з очікуваним прибуттям найближчим часом в м. Харків поїзда з тілами загиблих в результаті трагедії літака «Малайзійських авіаліній» в Харківській облдержадміністрації відбулася нарада під керівництвом міністра інфраструктури України Максима Бурбака. У нараді взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, прокурор Харківської області Василь Синчук, начальник управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, заступник начальника ГУ МВС України в Харківській області Віталій Гузь, представники Міністерства закордонних справ України, керівники структурних підрозділів ХОДА та інші.

Потяг з тілами загиблих у катастрофі літака MH-17 розпочав рух із зони катастрофи

Потяг з тілами загиблих внаслідок трагедії літака «Малайзійських авіаліній» розпочав рух у напрямку Харкова через Донецьк, доповів Президенту голова державної комісії з причин катастрофи літака «Боінг-777», віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Президент віддав наказ Збройним Силам вжити всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки руху потягу до місця призначення, повідомляє прес-служба Глави держави.

В Ізюмі вшанували Піщанську ікону Божої Матері

21 липня тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко відвідав урочистості у Свято-Вознесенському кафедральному соборі Ізюмської єпархії Української Православної Церкви, присвячені відзначенню 260-річчя надбання Піщанської ікони Божої Матері. Богослужіння очолив місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій.

Еліна Світоліна перемогла на турнірі WTA в Стамбулі

Харківська тенісистка Еліна Світоліна виграла парний титул на турнірі WTA, який 20 липня завершився в турецькому місті Стамбул.  У фінальному матчі Еліна разом з японкою Місакі Доі впевнено у двох сетах обіграла грузинсько-польський дует Калашникова-Каня з рахунком 6:4, 6:0.  

Чеська Республіка готова надати допомогу цивільним особам, які постраждали в зоні АТО

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський зустрівся з Почесним консулом Чеської Республіки у Харкові Олегом Чігріновим. У заході також взяв участь заступник директора Департаменту охорони здоров`я ХОДА Геннадій Бондарчук. Під час зустрічі були обговорені питання надання допомоги в рамках проекту МЕДЕВАК (чеська урядова програма, яка призначена для постраждалих цивільних осіб в зоні АТО). 

Міжнародні експерти розпочали роботу з вивчення обставин трагедії літака

Група міжнародних експертів розпочала роботу з вивчення обставин трагедії літака «Малазійських авіаліній». Влада України робить все для максимального сприяння їх роботі. Президент Петро Порошенко розпорядився надати у розпорядження міжнародних експертів президентський літак, і зранку у понеділок 14 спеціалістів прибули до Харкова, що дозволило їм без зволікань приступити до роботи. 

Архів документів