Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Торговельні мережі Харківської області забезпечені цукром до початку переробки цукрового буряку нового врожаю

Оптове підприємство ТОВ «АПК Харківцукорзбут» розпочало відвантаження цукру-піску з Аграрного фонду України для реалізації населенню області через мережі роздрібної торгівлі. За інформацією директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації Віктора Коваленка, в найближчі дні цукор Аграрного фонду, ціна якого нижче ринкової, поступить на прилавки роздрібних підприємств торгівлі та на продовольчі ринки.  

У Нідерланди відправлено два літаки з тілами загиблих пасажирів Boeing 777

З міжнародного аеропорту «Харків» відправлено два літаки з тілами загиблих пасажирів літака Boeing 777 «Малайзійських авіаліній» до Королівства Нідерландів. У церемонії прощання і відправці тіл взяли участь Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп, Міністр закордонних справ Королівства Нідерландів Франс Тіммерманс, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський.

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 25 липня, о 18:00 у прес-центрі Антикризового центру з підтримки сімей загиблих та забезпечення роботи Державної комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200» (м. Харків, готель "Харків Палац", проспект Правди, 2, 2 поверх) відбудеться прес-конференція голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути. 

Ігор Балута привітав хліборобів Вовчанського району з намолотом 100 тис. т зерна

«Вітаю з визначним трудовим досягненням - намолотом 100 тисяч тон зерна. Нинішній успіх – це результат вмілої організації праці, використання сучасних новітніх технологій вирощування зернових культур, високого професіоналізму та самовідданої праці аграріїв вашого району. Щедрий урожай зернових підтверджує позитивну динаміку розвитку українського аграрного сектору. Нехай і надалі щороку гарячі літні дні жнив радують вас чудовим врожаєм! Бажаю, щоб вас завжди оточували щирі та добрі люди, в родині завжди був затишок, а робота приносила задоволення і бажаний результат», - йдеться у привітанні голови ХОДА.

Ігор Райнін привітав працівників торгівлі з професійним святом

Сьогодні в малій залі Будинку рад відбувся урочистий прийом з нагоди святкування професійного свята - Дня працівників торгівлі. Привітали працівників торгівлі перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова. «Сьогодні ми вітаємо вас з вашим професійним святом - Днем працівників торгівлі. Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації хочу вам висловити нашу вдячність за те, що ви підтримуєте соціальні верстви населення і українську армію, не тільки морально, словом і духом, а й берете участь у формуванні матеріально-технічної бази української армії. Адже армія повинна бути в бронежилетах, з паливом, нагодована. Ви як бізнес, ми як влада повинні об'єднатися і підтримати їх. Ми разом з вами повинні здійснювати справи, які спрямовані на благо нашої Харківщини»,- сказав Ігор Райнін.

Сферу фізичної культури та спорту планують реформувати

24 липня відбулася експертна он-лайн зустріч Міністерства молоді та спорту України з керівництвом та представниками галузі фізкультури та спорту Харківської, Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей. В обговоренні головних питань щодо стану фізичної культури та спорту в країні прийняли участь заступники міністра молоді та спорту України Ніна Уманець та Олена Підгрушна.

Сьогодні з Харкова планується відправити останні контейнери із загиблими в авіакатастрофі до Нідерландів

Про це під час прес-конференції повідомив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський. Він зазначив, що з аеропорту Харкова протягом 24 липня 2014 року відправлено 2-ма літаками до Нідерландів 74 трун. Першим рейсом о 12:03 відправлено 30 трун. Другим рейсом о 13:46 відправлено 44 трун.

Події дня!

Сьогодні, 25 липня, о 10:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня працівників торгівлі; о 12:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Виконання показників місцевих бюджетів за І півріччя поточного року та стан реалізації заходів щодо збалансування показників місцевих бюджетів області на 2014 рік».

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 25 липня, об 11:30 в аеропорту м. Харків відбудеться відправка літака до Нідерландів з тілами загиблих у катастрофі Boeing 777 «Малайзійських авіаліній». Після церемонії прощання відбудеться прес-брифінг Франса Тіммерманса, Міністра закордонних справ Нідерландів. Представники ЗМІ мають прибути не пізніше 10:30; при собі мати документ, який засвідчує особу (паспорт). Збір - біля пасажирського терміналу. 

На Харківщині відбувся Реквієм за загиблими в авіакатастрофі

На сходах біля готелю "Харків Палац" відбувся реквієм за загиблими у Боїнгу 777 "Малайзійських авіаліній". Вшанувати пам'ять загиблих прийшли голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, и.о. заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко, а також представники громадськості.

ХОДА робить все необхідне для організації роботи Державної комісії з розслідування катастрофи літака та іноземних експертів в місті Харкові

Про це заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. «Харківська обласна державна адміністрація робить все необхідне для організації роботи Державної комісії з розслідування катастрофи літака та іноземних експертів в місті Харкові. На сьогоднішній день можу сказати з упевненістю, що ми справляємося з тими завданнями, які поставив перед нами голова Держкомісії, Віце-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман», - сказав Ігор Балута.

Станом на 18:00 фахівцями оброблено 182 мішка з тілами і фрагментами тіл загиблих в авіакатастрофі

 Про це під час прес-конференції повідомив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський. Він зазначив, що у спеціально підготовлених приміщеннях на території заводу ім. Малишева триває робота міжнародних експертів із Королівства Нідерланди, Австралії, Малайзії, США та Великобританії, а також українських судмедекспертів, митників, прикордонників, представників СБУ, МВС та Прокуратури з огляду і дослідження тіл загиблих, оформлення відповідної документації.

Юридичні клініки вищих навчальних закладів м. Харкова надають безкоштовну правову допомогу жителям із зони АТО

Про це під час засідання Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення повідомили керівники юридичних клінік при вищих навчальних закладах м. Харкова - Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди, Харківського національного університету внутрішніх справ.  

У Харківській області обговорили проект Програми правової освіти населення регіону на 2014 - 2018 рр.

Під керівництвом заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Георгієвського відбулося чергове засідання Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, на якому були розглянуті питання про підготовку Програми правової освіти населення Харківської області на 2014-2018 рр., про діяльність юридичних клінік при вищих навчальних закладах м. Харкова, а також про профілактику повторної злочинності.  

Ще два літака з тілами загиблих пасажирів Boeing 777 вилетіли до Нідерландів

Сьогодні у міжнародному аеропорту «Харків» відправлено ще два літака з 74 контейнерами з тілами та фрагментами тіл загиблих пасажирів літака Boeing 777 «Малайзійських авіаліній» до міста Ейндховен Королівства Нідерландів. 

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

На сьогодні до проведення жнив приступили господарства всіх районів Харківської області. Ранні зернові та зернобобові культури обмолочені на площі 411,5 тис. га, що становить 63% до плану, намолочено 1694,9 тис. тонн зерна при середній врожайності 41,2 ц/га (довідково у 2013 році на цю дату було обмолочено 660,7 тис. га, 93% до плану, намолочено 2429,9 тис. тонн при середній врожайності 36,8 ц/га). 

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 24 липня, о 18:00 у прес-центрі Антикризового центру з підтримки сімей загиблих та забезпечення роботи Державної комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200» (м. Харків, готель "Харків Палац", проспект Правди, 2, 2 поверх) відбудеться прес-конференція голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та голови Місії від національної поліції Королівства Нідерландів Яна Тандера.

Ігор Балута зустрівся з директором Бюро Європи Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців паном Вінсентом Кошетелем

Голова обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся з директором Бюро Європи Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) паном Вінсентом Кошетелем. У заході також взяв участь заступник голови-керівник апарату ХОДА Василь Хома.  

На сьогодні заплановано два авіарейси для відправки контейнерів з тілами загиблих пасажирів Boeing 777

Станом на 19.00 23 липня 2014 року міжнародними експертами підготовлено до відправки 51 контейнер з тілами та фрагментами тіл загиблих пасажирів літака Boeing 777 «Малайзійських авіаліній». Сьогодні запланована відправка цих контейнерів на двох літаках міжнародного аеропорту «Харків» до міста Ейндховен Королівства Нідерландів. 

25 липня відбудуться відбіркові регіональні змагання Харківської області в рамках другої Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу»

25 липня 2014 року на базі Комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «ХТЗ» Харківської обласної ради (пр. Московський, 244/1) відбудуться відбіркові регіональні змагання Харківської області в рамках другої Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу».  

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 24 липня, о 10:00 у Держпромі (площа Свободи, 5, 2 під’їзд, 2 поверх, зала засідань) відбудеться навчальний семінар для керівників центрів надання адміністративних послуг та адміністраторів центрів; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Пріоритети розвитку фізичної культури і спорту»; о 18:40 на Майдані Свободи, сходи готелю "Харків Палац" (просп. Правди, 2) відбудеться реквієм пам'яті загиблих пасажирів літака "Боїнг-777".  

У Харківській області 23 і 24 липня оголошені Днями жалоби за загиблими в авіакатастрофі літака «Боїнг 700-200»

Відповідне розпорядження підписав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута.

Підприємства Харківської області звітували про графік погашення заборгованості з виплати заробітної плати

Під керівництвом заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Георгієвського відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Участь у засіданні комісії взяли представники керівництва ДП "Харківський облавтодор", ВАТ ДАК "Автомобільні дороги України", ПАТ "Автрамат", ДП "Харківський науково-дослідний інститут технології машинобудування", ПАТ "Харківський електротехнічний завод" Укрелектромаш", ДП "Український державний інститут з проектування заводів важкого машинобудування" (УКРДІПРОВАЖМАШ). На комісії були заслухані керівники підприємств, на яких борги по заробітній платі збільшилися порівняно з початком року.

Харків’яни зі сріблом повернулися з чемпіонату України зі стендової стрільби

У Львові завершився чемпіонат України зі стендової стрільби, на якому харківські спортсмени завоювали дві срібні медалі. За чемпіонські звання боролося понад 80 спортсменів з 9 областей України. Представники Харківської області двічі підіймалися на другу сходинку п’єдесталу пошани. В змаганнях серед жінок на круглому стенді SKEET срібну медаль здобула майстер спорту Вікторія Червякова, поступившись перемогою лише представниці Одеської області Ірині Маловічко.  

Харківські тхеквондисти боротимуться за медалі першого кадетського чемпіонату світу

З 24 по 27 липня 2014 року в столиці Азербайджану Баку відбудеться перший в історії чемпіонат світу з тхеквондо ВТФ серед кадетів. Україну представлятиме 20 юних спортсменів з дев’яти областей країни та міста Києва.

Центр культури і мистецтва починає благодійну акцію «Підтримай Героя – подаруй йому оберіг»

25 липня 2014 року з 16:00 до 19:00 у Харківському обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться перший майстер-клас в рамках благодійної акції «Підтримай Героя – подаруй йому оберіг». Під керівництвом майстра Тетяни Оглобліної кожен бажаючий зможе зробити оберіг «Янгол-охоронець», який буде переданий пораненим у госпіталь та бійцям в зону АТО. Довідки за тел. 700-35-73, 700-32-69. Детальніше про подію – на сайті: culturа.kh.ua 

На Харківщині обговорили напрямки співпраці та координації зусиль з питань вирішення проблем ромів з Донецької та Луганської областей

22 липня в Харкові, за ініціативи громадського об’єднання «Ромен», відбувся «круглий стіл» щодо нагальних проблем ромів, які були вимушені переселитися до Харківської області з Донецької та Луганської областей. У заході взяли участь представники громадських об’єднань, волонтери, що надають допомогу вимушеним переселенцям, представники Департаментів соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, масових комунікацій облдержадміністрації та міськвиконкому м. Харкова, керівник програми для ромів Міжнародного фонду «Відродження», представники ОБСЄ та ООН, які моніторять суспільно-політичну і соціально-економічну ситуацію в Україні та Харківській області.

На Харківщині виділили 280 тис. грн адресної грошової допомоги мешканцям області, які опинились в скрутній життєвій ситуації

Під головуванням заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Георгієвського відбулося засідання комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації. Всього на комісії було розглянуто 64 звернення.  

В рамках підготовки до осінньо-зимового періоду в районах Харківщини проведено 33 виїзних засідання

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 12.05.2014 № 176 «Про організаційну роботу з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2014/2015 років» утворено обласний штаб з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2014/2015 років та затверджено графік виїзних засідань обласного штабу. 

Громадська рада при ОДА підготувала регіональну програму захисту прав споживачів

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповіла голова Громадської ради при ХОДА Ірина Давидова. «Ми проводимо велику роботу з Державним науково-дослідним інститутом метрології комітету України з питань стандартизації, метрології та сертифікації, проводимо експертизи з нашою участю з аналізу якості продуктів харчування. У наступному кварталі ми будемо продовжувати працювати. Вже ухвалено Закон України «Про стандартизацію». Ми підготували регіональну програму захисту прав споживачів. У зв'язку з євроінтеграцією України ця програма як ніколи актуальна», - сказала Ірина Давидова.

Архів документів