Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ігор Балута привітав хліборобів Харківщини із намолотом 2 млн т зерна

«Шановні хлібороби Харківщини! Від щирого серця вітаю вас із новою подією в житті Харківської області - намолотом другого мільйону тонн зерна ранніх зернових та зернобобових культур.

Дітей-сиріт з Луганського обласного будинку дитини поселили в двох дитячих установах Харківщини

Шістдесят один малюк у віці до чотирьох років евакуйований з Луганського обласного будинку дитини №2 до Харкова.  «Питання курирує особисто голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. Робиться все, щоб питання вирішувалися оперативно, з найменшою втратою часу», - сказав голова Куп'янської райдержадміністрації Микола Ситник. 

Події дня

Сьогодні, 29 липня, о 10:00 відбудеться прес-тур по туристичним об`єктам Харківщини для представників ЗМІ. Зустріч та реєстрація учасників прес-туру біля будинку Держпрому (пл. Свободи, 5 Держпром, 1 під.)  

Юні харківські тхеквондісти потрапили до п’ятірки кращих на чемпіонаті світу

З 24 по 27 липня в столиці Азербайджану відбувся перший в історії чемпіонат світу з тхеквондо ВТФ серед кадетів. В першому чемпіонаті світу серед спортсменів 12-14 років прийняли участь два харківські тхеквондисти, які показали високий результат та поступилися лише в чвертьфіналах майбутнім призерам цих змагань. 

61 дитина евакуйована з Луганського дитячого будинку в Харків

61 дитина евакуйована з Луганського дитячого будинку спочатку в Куп'янськ, потім до Харкова. Питання переміщення дітей знаходиться на особистому контролі голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути. Як розповіла головний лікар Луганського дитячого будинку Катерина Донцова, представники так званої «Луганської Народної Республіки» намагалися вивезти дітей на територію Російської Федерації, але дітей було повернено в Україну.

В цьому році роботодавцями подано до центру зайнятості 40 тис. вакантних посад

Як повідомив під час прес-конференції директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко, на Харківщині погіршується ситуація щодо роботи підприємств і надання ними вакантних посад.  «Якщо в минулому році роботодавець станом на перше число замовляв майже 4,5 тис. вакантних посад, то на сьогодні нажаль роботодавцем подано 2700 вакантних посад, що потягнуло за собою збільшення навантаження на одне робоче місце. Якщо в минулому році навантаження було 6, то зараз 9 осіб на одне робоче місце», - розповів Володимир Міненко. 

До центрів зайнятості Харківської області звернулося майже 450 осіб з Донецької, Луганської областей та АР Крим

Про це під час прес-конференції повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. «До центрів зайнятості Харківської області звернулося майже 450 осіб, яким необхідне сприяння у працевлаштуванні з Донецької, Луганської областей, а також АР Крим. З них було працевлаштовано – 75. Також ми прийняли на роботу 5 співробітників з центрів зайнятості Донецької та Луганської областей», - сказав він.  

Харківські легкоатлети завоювали 11 медалей чемпіонату України

У Кіровограді завершився чемпіонат України та чемпіонат України серед молоді з легкої атлетики. На рахунку харківських спортсменів 5 золотих, 3 срібних та 3 бронзових медалі. К трьом золотим медалям, які на старті чемпіонату здобули на стометрівці Наталія Погребняк та Ігор Бодров, а також на дистанції 100 метрів з бар’єрами Анна Плотіцина, в останні дні харківські легкоатлети додали ще декілька нагород. Ще одне золото здобула Наталія Погребняк, вигравши в бігу на 20 метрів з результатом 23.02 секунди.  

За I квартал 2014 року загальний стан ринку праці Харківської області склав 58,8%

Про це під час прес-конференції на тему: «Сучасний стан ринку праці. Сприяння у працевлаштуванні громадян, які приїхали з Автономної Республіки Крим, м. Севастополь, Донецької та Луганської областей» розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. «На сьогоднішній день за даними міжнародної організації праці, за I квартал цього року загальний стан ринку праці склав 58, 8%. Якщо порівняти з I кварталом 2013 року, зменшення зайнятості в Харківській області відбулось на 1,5%. В Україні зниження у середньому відбулось на 1,7%. За даними міжнародної організації праці рівень безробіття по Харківській області склав 7,7%. Також ми спостерігаємо зростання безробіття в порівнянні з I кварталом 2013 року на 0,4%. В Україні у середньому зростання рівня безробіття відбулося на 0,8% пунктів», - розповів Володимир Міненко.  

Еліна Світоліна перемогла у турнірі WTA

27 липня 2014 року на турнірі в Баку 19-річна харківська тенісистка Еліна Світоліна виграла свій третій одиночний титул WTA. На даному турнірі Еліна впевнено у двох сетах розправилася з усіма суперницями, та лише у півфіналі програла один сет. 

Майже 400 осіб за рахунок служби зайнятості отримали нову професію або змогли перекваліфікуватися

Про це під час прес-конференції на тему: «Сучасний стан ринку праці. Сприяння у працевлаштуванні громадян, які приїхали з Автономної Республіки Крим, м. Севастополь, Донецької та Луганської областей» розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. «Ще один напрямок нашої роботи це надання ваучерів особам, яким виповнилося 45 і більше років. З початку року 380 осіб отримали ваучери у такий спосіб. Вони змогли за рахунок служби зайнятості отримати нову професію, підвищити свою кваліфікацію, змінити професію або здобути другу професію. По цьому напрямку роботи використано майже 1 млн. грн», – повідомив Володимир Міненко.  

Харків’янка Валерія Манчак стала чемпіонкою Європи з боксу серед молоді

З 20 по 27 липня 2014 року в Італії відбувся чемпіонат Європи з боксу серед жінок-молоді та юніорок, чемпіонкою якого стала харківська спортсменка. На шляху до фіналу вагової категорії до 57 кг серед молоді харків’янка здолала суперниць з Туреччини та Франції, а у фінальному двобої Валерія Манчак за одноголосним рішенням суддів здолала суперницю з Ірландії Емі Бродхарст, та принесла збірній України єдину золоту медаль. 

З початку року до обласного центру зайнятості звернулися 66 тис. осіб

Про це під час прес-конференції на тему: «Сучасний стан ринку праці. Сприяння у працевлаштуванні громадян, які приїхали з Автономної Республіки Крим, м. Севастополь, Донецької та Луганської областей» розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. За його словами, з початку року до служби зайнятості за послугами звернулися майже 66 тис. громадян. Отримали допомогу у працевлаштуванні 29 тис. громадян.  «З початку року 650 чоловік отримали одноразові виплати на підприємницьку діяльність, 10 тис. осіб пройшли професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації. На оплачувані громадські роботи було залучено 13 тис. громадян. Це майже в два рази більше, ніж за минулий рік», - повідомив Володимир Міненко.

Ігор Балута привітав аграріїв Великобурлуцького району із намолотом 100 тис. т зерна

 «Вітаю вас і всіх сільських трудівників Великобурлуцького району з намолотом 100 тисяч тонн зерна нового врожаю! Ваш професіоналізм, працьовитість, дбайливе ставлення до землі та самовідданий труд винагороджується багатими врожаями. Упевнений, що ця перемога не остання і аграрії вашого району порадують новими здобутками.

Іван Варченко привітав мусульман із святом Ураза-Байрам

Тимчасово виконуючий обов’язки заступника голови обласної державної адміністрації Іван Варченко відвідав Харківську соборну мечеть ( вул. Ярославська, 31) та привітав духовенство та віруючих релігійної громади мусульман сунітського толку із закінченням священного місяця Рамадан – святом Ураза-Байрам. 

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

На сьогодні до проведення жнив приступили господарства всіх районів Харківської області. Ранні зернові та зернобобові культури обмолочені на площі 528,1 тис. га, що становить 80% до плану, намолочено 2233,1 тис. тонн зерна при середній врожайності 42,3 ц/га. У 2013 році на цю дату було обмолочено 663,4 тис. га, 94% до плану, намолочено 2440,5 тис. тонн при середній врожайності 36,8 ц/га.

Понад 1,6 млн гривень благодійної допомоги отримали військові лікарі Харківщини

У Харківській області органи влади, місцевого самоврядування та благодійні організації надають всіляку моральну і матеріально-технічну підтримку постраждалим в зоні антитерористичної операції військовослужбовцям, які лікуються у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону (ВМКЦ ПнР). «Тільки за останні два місяці військові лікарі отримали різної допомоги на загальну суму понад 1,6 мільйони гривень. Гроші направлені на придбання спеціального медичного обладнання, багатофункціональних ортопедичних ліжок, інвалідних колясок, перев’язувальних матеріалів тощо. При цьому, певну частину цього майна ми направили в зону АТО до польових медичних пунктів», - зазначив заступник начальника ВМКЦ ПнР, полковник медичної служби Микола Карпенко.

Увага! Оголошується акредитація

Завтра, 29 липня, відбудеться прес-тур по туристичним об’єктам Харківщини для представників ЗМІ. Захід відбудеться з метою підтримки розвитку туризму в Харківській області в рамках реалізації «Концепції розвитку туризму у Харківській області до 2020 року», де одним з пріоритетних напрямів є розвиток культурно-мистецького туризму в регіоні. Для участі у прес-турі необхідно акредитуватися до 17:30. Дзвонити за телефоном: (057)700-17-49. 

Звернення Президента України з нагоди Дня хрещення Київської Русі

Дорогі співвітчизники! Дозвольте привітати Вас із знаменним для всіх нас святом - Днем Хрещення Руси–України. 1026 років тому князь Володимир охрестив наших пращурів, зробив християнство державною релігією і через це увійшов в історію та нашу свідомість як Великий і Рівноапостольний. Збулося пророцтво Святого Апостола Андрія Первозваного: «На цих горах засяє благодать Божа, і буде місто велике, і церков багато воздвигне Бог».

Події дня!

Сьогодні, 28 липня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, 170 к.) відбудется прес-конференція директора Харківського обласного центру зайнятості Володимира Міненка на тему: «Сучасний стан ринку праці. Сприяння у працевлаштуванні громадян, які приїхали з Автономної Республіки Крим, м. Севастополь, Донецької та Луганської областей.

У Нідерланди відправлено останні два літаки з останками загиблих пасажирів Boeing 777

26 липня з міжнародного аеропорту «Харків» до Королівства Нідерландів відправлені останні два літаки з 38 контейнерами з останками загиблих пасажирів Boeing 777 «Малазійських авіаліній».

Командою українських та міжнародних експертів було підготовлено до відправки 227 контейнерів з тілами

Про це під час прес-конференції розповів голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський. За його словами, на сьогодні відправлено до Нідерландів 189 трун. Останній вантаж складовано у рефрижератори і він відлетить завтра вранці.

Станом на 18:00 фахівцями оброблено 378 пакетів з тілами та фрагментами тіл загиблих в авіакатострофі

Про це під час прес-конференції повідомив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський. Він зазначив, що у спеціально підготовлених приміщеннях на території заводу ім. Малишева закінчена робота міжнародних експертів із Королівства Нідерланди, Австралії, Малайзії, США та Великобританії, а також українських судмедекспертів, митників, прикордонників, представників СБУ, МВС та Прокуратури з огляду і дослідження тіл загиблих, оформлення відповідної документації.

Харківські легкоатлети на чемпіонаті України стартували з золота

24 липня 2014 року у Кіровограді стартував чемпіонат України серед молоді з легкої атлетики, який зібрав майже 700 атлетів з усіх областей країни. Перший день змагань приніс Харківській області три золоті медалі. 

За прикладом Харківської області центри «Спорт для всіх» створять у всіх районних центрах України

Заступник міністра молоді та спорту України Ніна Уманець в ході експертної зустрічі для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Пріоритети розвитку фізичної культури і спорту» навела приклад роботи Центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» у Харківський області, та наголосила, що подібні центри повинні бути у кожному районі всіх областей країни. 

За перше півріччя 2014 року загальний фонд бюджету Харківської області виконано на 100,4%

Під керівництвом директора Департаменту фінансів ОДА Сергія Овсяннікова відбулася селекторна нарада, під час якої розглядалося питання виконання показників місцевих бюджетів за І півріччя поточного року. За інформацією Департаменту, до загального фонду бюджету Харківської області у січні – червні 2014 року надійшло 2 млрд. 422,4 млн. грн. або 100,4% до плану, затвердженого органами місцевого самоврядування. Місцевими бюджетами отримано додаткового фінансового ресурсу від перевиконання доходної частини (більше ніж на 5%) в цілому 43 млн.грн. За перше півріччя 2014 року з державного бюджету область отримала дотації в обсязі 1 млрд. 407,2 млн.грн. та цільові субвенції на загальну суму 1 млрд. 579,6 млн.грн.  

ХОДА дякує мережам супермаркетів та переробним підприємствам за допомогу, надану в роботі Держкомісії з розслідування катастрофи літака Bоeing - 777 та експертів

Харківська обласна державна адміністрація висловлює подяку мережам супермаркетів та переробним підприємствам області, яка забезпечують харчуванням членів Державної комісії з розслідування катастрофи літака Bоeing-777 «Малазійських авіаліній» та експертів з Нідерландів і Малазії.  

Ігор Балута привітав хліборобів Лозівського району з намолотом 100 тис. т зерна

«Вітаю вас з почесним досягненням - намолотом 100 тисяч тонн зерна. Переконаний, що ваша висока відповідальність за доручену справу, завзяття і майстерність є запорукою сьогоднішнього успіху. Від щирого серця дякую вам за наполегливу щоденну працю та любов до рідної землі», - йдеться у привітанні голови ХОДА.

В області розпочато роботу з підготовки до проведення часткової мобілізації

У ході проведення розширеної наради з питання підведення підсумків весняного призову громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил України у травні - липні 2014 року за участю голів районних державних адміністрацій, міських голів міст обласного значення, районних (міських) військових комісарів тощо були обговорені питання підготовки до проведення часткової мобілізації на території Харківської області. 

Виконання планового завдання з призову громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил України склало 108,2%

Заступник голови – керівник апарату Харківської ОДА, голова обласної призовної комісії Василь Хома провів розширену нараду з питання підведення підсумків весняного призову громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил України у травні-липні 2014 року. На нараді було проаналізовано хід проведення призовної кампанії у травні - липні 2014 року. За словами Василя Хома, весняна призовна кампанія 2014 року мала низку істотних особливостей: проводилася в умовах часткової мобілізації, планове завдання з призову збільшилося у 5 разів, проводилася в умовах складної суспільно–політичної ситуації. 

Архів документів