Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

24 серпня відбудеться виставка-презентація сучасного озброєння української армії

Про це під час обласної селекторної наради повідомив директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Євген Ярошенко.  «Виставка-презентація сучасного озброєння української армії буде приурочена до Дня незалежності України. Участь у виставці візьмуть підприємства «Укроборонпрому», розташовані в Харківській області. Також в рамках святкування 24 серпня вранці планується провести молебень за Україну, покладання квітів до пам'ятних знаків та пам'ятників», - розповів Євген Ярошенко. 

Святкові заходи щодо відзначення 23-ї річниці незалежності України повинні стати важливим чинником патріотичного виховання

На виконання Указу Президента України від 21 липня 2014 року № 608/2014 «Про відзначення 23-ї річниці незалежності України» та відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 липня 2014 р. № 99-р «Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення у 2014 році 23-ї річниці незалежності України», з метою формування національної свідомості, патріотизму, відчуття гордості і відповідальності за долю своєї держави, прищеплення поваги до державних символів, прав і свобод громадянина України рекомендовано в м. Харкові, районах області, містах обласного значення провести урочисті та святкові заходи, присвячені цій визначній події. Про це під час обласної селекторної наради з порядком денним: «Про стан підготовки до відзначення Дня незалежності України» розповів директор масових комунікацій ХОДА Євген Ярошенко.

ХОДА висловлює глибокі співчуття родичам і близьким загиблого під час проведення АТО бійця з Харківської області Дмитра Посохова

Учора, 31 липня, під час проведення АТО, загинув боєць 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, мешканець с. Плоске Великобурлуцького району Харківської області Дмитро Посохов. Йому було 24 роки. Харківська обласна державна адміністрація висловлює глибокі співчуття родичам і близьким загиблого. Вічна пам’ять Герою! 

У день народження Іллі Рєпіна відбудеться тематичний кіновечір

5 серпня 2014 року о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури та мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)) відбудеться показ кінофільмів «Далеке та близьке Іллі Рєпіна» та «Зі спогадів художника», присвячених святкуванню 170-річчя з дня народження видатного українського митця Іллі Юхимовича Рєпіна.  

Події дня!

Сьогодні, 1 серпня, о 12:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про стан підготовки до відзначення Дня незалежності України»; о 15:00 у конференц-залі Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації (Держпром, 7 під., 4 пов.) відбудеться зустріч заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Дикуна А.Є. з керівниками сільськогосподарських підприємств Харківської області на тему: «Новий виробничо-маркетинговий рік. Реалії, проблеми та перспективи. Взаємовідносини товаровиробника з Державною інспекцією сільського господарства в Харківській області та іншими територіальними органами виконавчої влади».

Відбувся кущовий семінар ветеранських організацій

Сьогодні у великій залі Харківської райдержадміністрації, за ініціативи Харківської обласної організації ветеранів України та за підтримки голови Харківської райдержадміністрації Юрія Шпараги, відбувся кущовий семінар первинних ветеранських організацій Харківської області.  У роботі семінару взяли участь представники шести Департаментів Харківської облдержадміністрації, в тому числі директор Департаменту масових комунікацій Євген Ярошенко, керівництво Харківської райдержадміністрації та районної ради. Захід зібрав близько двохсот представників первинних ветеранських організацій, більшість з яких представляли сільську місцевість. 

92% ранніх зернових і зернобобових культур обмолочено в Харківській області

Про це в ході експертної зустрічі для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Проведення жнив, як елемент забезпечення продовольчої безпеки держави» повідомив радник першого заступника голови ХОДА з агротехнічних питань Олександр Сорочинський. За його словами, на сьогоднішній день аграрії Харківської області закінчують збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Цього року планується отримати валовий збір зернових культур на рівні 3,9 млн. т.

До банків звернулося майже 4 000 позичальників-військовослужбовців стосовно перегляду умов кредитних договорів

За інформацією Національного банку України в Харківській області, банки вже розглянули 3934 кредитних договорів позичальників-військовослужбовців, які звернулися з проханням про надання відстрочки сплати відсотків за користування кредитом. Кількість кредитних договорів, за якими було переглянуто умови зобов’язань, становить 3560 (90,5%). Така інформація міститься у відомостях, наданих банками регулятору станом на 16 липня поточного року.  

Значимий фактор скорочення злочинності серед неповнолітніх - створення умов для активного та цікавого дозвілля школярів та молоді

Про це під час міжвідомчої наради керівників державних та правоохоронних органів Харківської області з питань дотримання законодавства у сфері запобігання правопорушень, злочинності серед неповнолітніх, захисту прав і свобод дітей зазначив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. 

Анатолій Максюта подякував главі ХОДА та керівництву економічного блоку області за позитивні результати

«Сьогодні Харківська область і Україна знаходяться в такому становищі, коли однією рукою доводиться будувати, створювати економіку, вирішувати економічні проблеми, а іншою - захищати Батьківщину. Підсумки першого кварталу невтішні. Через необхідність стабілізувати економіку доводиться скорочувати бюджет, інвестиції. Відповідно, це ускладнює питання розвитку, кредитування і не сприяє активізації, зокрема, державної інвестиційної діяльності. Хотів би відзначити, що на фоні і сусідніх областей, і України в цілому Харківська область виглядає гідно. Я хотів би висловити подяку керівництву області, економічному блоку, який докладає серйозних зусиль для досягнення позитивних результатів. Звичайно, є деякі проблеми, які необхідно вирішувати, але на сьогоднішній день економіка області розвивається і ми за це вдячні», - сказав у ході засідання колегії ОДА перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта. 

Ігор Балута спростував інформацію, що з'явилася у низці засобів масової інформації, про випадки примусової мобілізації в Харківській області

Інформація про примусову відправку юнаків до лав Збройних Сил України та Національної гвардії в Харківській області не відповідає дійсності. Про це заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. Він підкреслив, що існує чітко прописана юридична процедура вручення повістки. «Повістка вручається особисто представником військкомату або представником влади. Вона повинна бути відповідним чином заповнена, на ній повинна стояти печатка. Поширення повісток без печаток, а також по поштових скриньках неправомірно», - зазначив голова ХОДА. 

Харківська область єдина серед промислово розвинених регіонів України, в якій зафіксовано зростання індексу промислової продукції

Про це в ході засідання колегії ХОДА повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Райнін. «Індекс промислової продукції у червні по відношенню до травня 2014 року склав 105,1%, а по відношенню до червня 2013 року -102,2%. Ми не тільки значно перевищили загальнодержавний показник, а й стали єдиним серед промислово розвинених регіонів України, де намітилося зростання. На жаль, ні в Дніпропетровській, ні в Запорізькій, ні в Полтавській, ні в Сумській, ні в Київській областях подібних позитивних тенденцій не зафіксовано», - сказав Ігор Райнін. 

Доходи зведеного бюджету Харківської області зросли на 13%

Про це в ході засідання колегії ХОДА заявив перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Райнін. «Доходи зведеного бюджету області у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросли на 13%. Це майже 740 млн грн. Виконуються 31 з 34 місцевих бюджетів, крім міста Харкова, Валківського та Сахновщінскогго районів», - сказав він. 

Події дня

Сьогодні, 31 липня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Проведення жнив, як елемент забезпечення продовольчої безпеки держави»; о 12:00 в залі Харківської райдержадміністрації (Комсомольське шосе, 52) відбудеться семінар з головами районних та міських рад ветеранів, комітетів ветеранів праці та дітей війни, первинних ветеранських організацій районів Харківщини.

У стислі терміни в Харківській області вдалося оптимізувати баланс зовнішньої торгівлі

Про це в ході засідання колегії ОДА заявив перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Райнін. «У стислі терміни в області вдалося оптимізувати баланс зовнішньої торгівлі. При практично не зменшеному зовнішньоторговельному обороті Харківська область має позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами в обсязі 70 млн дол. США, що є вкрай рідкісним для нашого регіону, а в таких значущих обсягах зафіксовано вперше в історії Харківської області», - повідомив віце-губернатор. 

У регіоні за різними видами допомоги звернулося близько 30 тисяч переселенців

У своєму виступі під час засідання колегії ХОДА перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Райнін зазначив проведену в області роботу з переселенцями з АР Крим, м. Севастополь, Донецької та Луганської областей. «Харківська область прийняла на себе основний потік переселенців. Тільки офіційно за різними видами допомоги звернулися близько 30 тисяч осіб. Всі, хто звернувся, отримали необхідну допомогу. Зокрема, близько 10 тисяч осіб отримали допомогу в розселенні, майже 9-ти тисячам пенсіонерів забезпечено виплату пенсій, 5000 осіб отримали медичну допомогу, в тому числі, практично дві тисячі дітей. Понад 7 тисяч випускників пройшли зовнішнє незалежне оцінювання», - сказав Ігор Райнін. 

Рівень врожайності в Харківській області є найвищим обласним рівнем по раннім зерновим за весь час Незалежної України

Про це в ході засідання колегії ХОДА повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Райнін. «У сільському господарстві, не дивлячись на значне зростання цін на паливно-мастильні матеріали і обмеженість фінансових ресурсів, ми успішно провели посівну кампанію, збільшивши площу посіву цукрових буряків на 60%, і в хорошому ритмі увійшли в збиральну кампанію ранніх зернових. Зазначу, що тимчасове падіння індексу валової продукції в рослинництві, викликано тим, що в силу погодних умов жнива почалися в першій декаді липня, а не в третій, як минулого року. На сьогоднішній день вже намолочено 2,5 млн. тонн зерна при середній врожайності 42,6 ц/га, що в свою чергу є найвищим обласним рівнем врожайності по раннім зерновим за весь час Незалежної України!», - сказав Ігор Райнін. 

Сума заборгованості місцевих бюджетів скорочена більш ніж удвічі

Про це в ході засідання колегії ХОДА заявив перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Райнін. «Практично за один квартал керівництву області вдалося скоротити суму заборгованості місцевих бюджетів більш ніж удвічі. Залишок боргу становить близько 200 млн грн. Над його погашенням ми зараз працюємо», - сказав Ігор Райнін. 

Станом на червень 2014 року 65 осіб притягнуті до відповідальності за корупційні правопорушення

Як зазначив в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції апарату обласної державної адміністрації Олександр Чайка, конфлікт інтересів – один з найбільш корупційних ризиків, які можуть виникати в діяльності органів виконавчої влади.  «Якщо у нас виникає конфлікт інтересів, то співробітники нашого відділу інформують керівництво обласної державної адміністрації і ми вживаємо заходи щодо усунення конфлікту інтересів. Такі випадки були здебільшого в районних державних адміністраціях.  Але після введення посади уповноваженої особи, яка б виконувала роботу із запобігання корупції саме в райдержадміністраціях, ситуація покращилась», - розповів Олександр Чайка.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

На сьогодні до проведення жнив приступили господарства всіх районів Харківської області. Ранні зернові та зернобобові культури обмолочені на площі 590,5 тис. га, що становить 90% до плану, намолочено 2505,1 тис. тонн зерна при середній врожайності 42,5 ц/га (довідково у 2013 році на цю дату було обмолочено 678,5 тис. га, 96% до плану, намолочено 2519 тис. тонн при середній врожайності 37,1 ц/га). 

Наступного року очікується зростання економічних показників України

Про це під час колегії Харківської облдержадміністрації повідомив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта. За його словами, цей рік для економіки країни буде складним, але вже наступного року очікується підйом економічних показників. «Рівень цього підйому залежить від багатьох факторів. Тому спрогнозувати яким саме він буде складно. Від невеликого - 1,3% - 2% зростання і більше», - сказав Анатолій Максюта.

В Україні необхідно стабілізувати економіку

Про це під час колегії Харківської облдержадміністрації повідомив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта. «Сьогодні Харківська область і Україна знаходяться в такому становищі, коли однією рукою доводиться будувати, створювати економіку, вирішувати економічні проблеми, а з іншої захищати Батьківщину. Насамперед, хотів би сказати про ситуацію в Україні і як ми бачимо її з боку в цілому. Ми вже підвели підсумки I кварталу, на жаль, вони невтішні. Ми маємо 3% падіння валового внутрішнього продукту, 4,7% падіння промисловості. По сільському господарству теж є падіння, але воно викликане в основному зрушенням сезонного початку збору врожаю, і ми сподіваємося, що в цьому відношенні буде все гаразд», - розповів Анатолій Максюта.

Ігор Балута вручив державні нагороди

Перед початком засідання колегії ОДА за дорученням Президента України Петра Порошенка голова облдержадміністрації Ігор Балута разом з першим заступником Міністра економічного розвитку та торгівлі України Анатолієм Максютой, радником голови Адміністрації Президента України Олексієм Логвиненко, які взяли участь у засіданні колегії, вручив державні нагороди видатним жителям області. 

У Чугуєві масштабно відсвяткують День народження Рєпіна

5 серпня в м. Чугуєв відбудуться святкові заходи, присвячені 170-й річниці з Дня народження художника Іллі Рєпіна. Як розповіла директор Художньо-меморіального музею І. Ю. Рєпіна Світлана Бучаста, з 10.00 в садибі художника проходитиме урочиста зустріч. Тут же гостям буде запропонований «рєпінський чай». Також на території будинку-музею будуть виставлені студентські проекти з реконструкції садиби Рєпіна і зі створення в Чугуєві музейного кварталу.  «Це дуже цікавий студентський проект, хоч навіть на перший погляд і здасться вам трохи фантастичним. Але з ним варто ознайомитися», - зазначила Світлана Бучаста. 

Будинок художника Іллі Рєпіна цього року капітально відреставрують

На початку серпня в Чугуєві розпочнуться роботи з реставрації будинку-музею художника Іллі Рєпіна. Про це 29 липня в ході прес-туру по об'єктах туризму «Ласкаво просимо до Харківщини» повідомила директор Художньо-меморіального музею І. Ю. Рєпіна Світлана Бучаста. За її словами, дому Рєпіна цього року виповниться 190 років. «Будинок цілком міцний, стіни - більше 60 см шириною, хороший фундамент. Але в той же час є багато проблем, які хотілося б вирішити, оскільки будинок-музей капітально не ремонтувався з 1969 року», - зазначила директор музею Рєпіна.

У музеї Сковороди нова екскурсійна програма

У Національному літературно-меморіальному музеї Г. Сковороди (с. Сковородинівка, Золочівський р-н, Харківська область) нова екскурсійна програма, яка включає в себе інтерактивні ігри та різного роду завдання для дітей і дорослих. Про це 29 липня в ході прес-туру по об'єктах туризму "Ласкаво просимо до Харківщини" повідомила директор музею Г.Сковороди Наталія Мицай. За її словами, екскурсії в музеї стали більш сучасними і різноманітними за тематикою, при цьому кожна з них супроводжується світловим і музичним оформленням.  

Події дня!

Сьогодні, 30 липня, о 10:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання колегії обласної державної адміністрації з порядком денним: - про підсумки соціально-економічного розвитку Харківської області за І півріччя 2014 року; - про стан роботи із зверненнями громадян за підсумками І півріччя 2014 року;  - про порушення клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України; о 15:00 у залі засідань Українського науково-дослідного інституту екологічних проблем (вул. Бакуліна, 6, 3 поверх) відбудеться круглий стіл з наступних питань: 1. Про наслідки підписання Угоди про асоціацію з ЄС для соціально-економічного розвитку Харківської області у сфері охорони навколишнього природного середовища; 2. Питання щодо розвитку екологічного стану Харківської області. Аналіз інформації щодо стану водних об’єктів, атмосферного повітря, поводження з відходами на території Харківської області.  

Ігор Балута привітав аграріїв Шевченківського району із намолотом 100 тис. т зерна

«Вітаю вас із визначним трудовим досягненням - намолотом 100 тис. тонн зерна. Від щирого серця дякую вам за наполегливу щоденну працю, за любов до рідної землі та добрий урожай, зібраний вашими працьовитими руками.  Бажаю здоров'я, щастя, невичерпної енергії та нових трудових звершень на благо України», - йдеться у привітанні голови ОДА.    

Харків'яни взяли участь у святкуванні Дня хрещення Київської Русі-України

Парафіяни Храму Іоанна Богослова м. Харкова взяли участь в урочистостях з нагоди Дня хрещення Київської Русі-України, що відбулися у Києві 28 липня. В організації поїздки віруючих в Київ допомогла Харківська обласна державна адміністрація. День хрещення Київської Русі-України український народ відзначає в день пам'яті святого рівноапостольного великого князя Володимира. 

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

На сьогодні до проведення жнив приступили господарства всіх районів Харківської області. Ранні зернові та зернобобові культури обмолочені на площі 563,6 тис. га, що становить 86% до плану, намолочено 2400,1 тис. тонн зерна при середній врожайності 42,6 ц/га. У 2013 році на цю дату було обмолочено 673,1 тис. га, 95% до плану, намолочено 2474,9 тис. тонн при середній врожайності 36,8 ц/га.

Архів документів