Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В рамках святкування 23-24 серпня в Харкові пройдуть зустрічі з військовими і переселенцями із зони АТО

Під час святкування 23-24 серпня в Харкові відбудуться тематичні зустрічі та спілкування з представниками військових частин, які охороняють кордони Харківської області. Такі зустрічі передбачені планом святкових і урочистих заходів до Дня Незалежності та Дня Державного прапора України. Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови ОДА Іван Варченко.

Юрій Георгієвський озвучив проблемні питання, пов'язані з наданням допомоги переселенцям із зони АТО

5 серпня відбулося засідання Міжвідомчого штабу з питань, пов'язаних із соціальним захистом громадян України, які переміщаються з тимчасово окупованої території і районів проведення антитерористичної операції, під керівництвом віце-прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана в режимі селекторної наради. Керівник державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Бочковський зазначив належний рівень роботи Харківського Регіонального штабу в напрямі надання комплексної допомоги переселенцям із зони АТО.

У Харкові разом з громадськістю обговорили програму святкування 23-24 серпня

5 серпня відбулася нарада під керівництвом тимчасово виконуючого обов'язки заступника голови ОДА Івана Варченка з питань проведення урочистих та святкових заходів 23-24 серпня. В нараді взяли участь представники громадських організацій, які висловили свої ідеї та пропозиції щодо програми заходів до Дня Незалежності та Дня Державного прапора України. За підсумками наради було затверджено попередній план святкових заходів та урочистостей.  

У Чугуєві пройшли урочисті заходи до 170-річчя з дня народження Іллі Рєпіна

5 серпня у Чугуєві (Харківська обл.) відбулися урочисті заходи до 170-річчя з дня народження всесвітньо відомого художника Іллі Рєпіна. В урочистостях взяли участь почесні гості, серед яких - перший секретар посольства Республіки Білорусь в Україні Олексій Жуковець і тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови ОДА Іван Варченко. Зранку в садибі художника проходила урочиста зустріч. Тут же гостям був запропонований "рєпінський чай". Також на території будинку-музею в цей день були виставлені студентські проекти з реконструкції садиби Рєпіна і по створенню в Чугуєві музейного кварталу.

У Харкові пройшла нарада з організації відправки особистих речей загиблих в катастрофі літака «Боїнг 777-200»

Сьогодні, 5 серпня, в готелі «Харків Палац» пройшла нарада під керівництвом голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути, яка була присвячена питанням, пов'язаним з організацією відправки з України особистих речей загиблих у катастрофі літака «Боїнг 777-200». У нараді взяли участь представники голландської сторони, Міністерства закордонних справ України, керівництво управління СБУ в Харківській області, ГУ МВС України в Харківській області, Харківської митниці Міністерства доходів і зборів України, Харківського прикордонного загону, структурних підрозділів ХОДА, міжнародного аеропорту «Харків».

Ігорю Балуті висловлено подяку за сприяння у роботі міжнародної пошукової місії з розслідування катастрофи рейсу МН-17

У листі, направленому на ім'я Віце-прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана послом Королівства Нідерландів в Україні Кейсом Кломпенхаувером та головою міжнародної пошукової місії з розслідування катастрофи рейсу МН-17 Пітером-Япом Алберсбергом від імені урядів Нідерландів, Австралії та Малайзії, висловлено вдячність за ті зусилля, завдяки яким міжнародна місія стала можливою. Особливі слова подяки у листі були висловлені на адресу Міністра оборони України Валерія Гелетея та голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути.

Видобуток газу на Харківщині буде збільшено

На Червонодонецькій дожимній компресорній станції, яка була введена в експлуатацію для компресорної розробки Шебелинського газоконденсатного родовища, закінчуються роботи з будівництва I-го ступеня стиснення газу. Реалізація проекту дасть можливість вивести з експлуатації морально і фізично застарілий об'єкт - компресорний цех газомотокомпресорів, який працює з 1971 року. 

У Харківській області зросла чисельність свиней

За розрахунковими даними станом на 1 липня 2014 р. у всіх категоріях господарств області чисельність поголів’я великої рогатої худоби склала 228,7 тис. голів (у т. ч. корів – 97,8 тис. голів), свиней – 309,3 тис. голів, овець та кіз – 101,7 тис. голів, птиці – 11,6 млн. голів.  

Центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» проведені спортивно-масові змагання для дітей

4 серпня 2014 року Харківським обласним центром фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» були проведені спортивно-масові змагання в рамках проведення Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів для дітей в літній канікулярний період та заходів в оздоровчих таборах «Олімпійське літо» на базі ДОТ «Ромашка» у с. Васищево Харківського району в Харківській області. 

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 5 серпня ранні зернові та зернобобові культури обмолочені на площі 649,3 тис. га, що становить 99% до плану, намолочено 2832,6 тис. тонн зерна при середній врожайності 43,6 ц/га (у 2013 році на цю дату було обмолочено 690,3 тис. га, 98% до плану, намолочено 2587,3 тис. тонн при середній врожайності 37,5 ц/га). 

У Харківській області працюють над підвищенням ефективності функціонування центрів надання адміністративних послуг

В приміщенні Будинку Рад відбулась робоча нарада першого заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна з керівниками структурних підрозділів обласної держаної адміністрації, за участю представників Реєстраційної служби, Державної міграційної служби, Держземагенства, Держсанепідслужби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які є суб’єктами надання адміністративних послуг у Харківській області. 

Харківський художній музей презентував виставку до 170-річчя від дня народження І.Ю. Рєпіна

В Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відбулося відкриття виставки «Уродженець і гордість нашого краю…», яка презентує живописні та графічні роботи І.Ю.Рєпіна та його сина Ю.І.Рєпіна. Експозицію доповнюють фото та архівні матеріали, рєпініана у фалеристиці, філателії, філокартії, а також друковані видання різних років, присвячені творчості великого майстра, з колекції Харківського художнього музею та Чугуївського художньо-меморіального музею І.Ю.Рєпіна. 

Події дня

Сьогодні, 5 серпня, о 10:00 у художньо-меморіальному музеї І.Ю. Рєпіна (м. Чугуїв, вул. Рози Люксембург, 8) відбудеться свято «В гостях у Рєпіна» до 170-річчя народження І.Ю. Рєпіна  

Ігор Балута привітав хліборобів Богодухівського району з намолотом 100 тис. т зерна

«Нинішній успіх - це результат вмілої організації праці, використання сучасних новітніх технологій з вирощування зернових культур, високого професіоналізму та самовідданої праці аграріїв вашого району.

Ігор Райнін: Харківська область завершує збирання ранніх зернових. Врожайність є найвищою за весь час Незалежної України

Станом на 4 серпня на Харківщині ранні зернові обмолочені на площі 637,1 тис. га, середня врожайність становить 43,4 ц/га, намолочено 2763,4 тис. тонн зерна. За словами першого заступника голови ХОДА Ігоря Райніна, ранні зернові та зернобобові культури по області вже зібрані на 97 % запланованої площі. Майже завершено збирання озимої пшениці (99 % запланованої площі, обмолочено 397,5 тис. га, намолочено 1979,4 тис. тонн при середній врожайності 49,8 ц/га), озимого жита (98 % запланованої площі, обмолочено 6,3 тис. га, намолочено 22,5 тис. тонн при середній врожайності 35,4 ц/га). На 81 % запланованої площі зібрано яру пшеницю, на 78 % - озимий ячмінь, на 93 % - ярий ячмінь, на 72 % - овес. 

До уваги представників ЗМІ!

Збір акредитованих представників ЗМІ у прес-тур «Видобуток і переробка газу, нафти і газового конденсату в Харківській області», який відбудеться у вівторок, 5 серпня, о 07:30 біля Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37). При собі обов'язково мати посвідчення журналіста або паспорт. 

Громадяни України стали більше всиновлювати дітей

На 30 усиновлених за рік дітей з чотирьох будинків дитини в Харківській області припадає 3-4 усиновлення за кордон. Про це розповіла головний спеціаліст Департаменту охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Світлана Ковальова під час зустрічі з усиновителями - громадянами США, які сім років тому прийняли в свою родину трирічного Олексія з Харківського обласного будинку дитини №2 і тепер привезли сина показати його перший будинок. 

«Електроважмаш» завершив черговий етап виготовлення турбогенератора для Екібастузської ГРЕС-1

Державне підприємство завод «Електроважмаш» продовжує виготовлення турбогенератора ТГВ-550-2МУ3 для Екібастузської ГРЕС-1 (Казахстан). Завершена механічна обробка корпусу статора та розпочато шихтовку. 

Освітяни Дергачівського району Харківщини передали військовим лікарям медпрепарати

Матеріально-технічна допомога фахівцям Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (ВМКЦ ПнР), що у Харкові, продовжує надходити від місцевих органів самоврядування, громадських організацій чи пересічних громадян. 

Харківщина та Львівщина шукають нові форми співробітництва

Співпрацю Львівщини та Харківщини у сфері туризму обговорили 2 серпня під час круглого столу «Єдина країна». Зокрема, під головуванням в.о. заступника голови Харківської ОДА Івана Варченка та Львівського міського голови Андрія Садового обговорювалися перспективи співробітництва областей, а також можливості переймання досвіду. Про те, як Львів за короткий термін вдалось перетворити в один з туристичних центрів України, розповів заступник міського голови Львова Олег Березюк. «Для нас туризм є індустрією, як для Харкова «Турбоатом». Коли в 2006 році ми починали розвивати туризм, у нас за рік не було і 200 тисяч туристів, у минулому ж році – мільйон сімсот тисяч туристів. Зараз навколо площі Ринок утворилося не менше 10 тисяч робочих місць. А це – як маленький завод», – відмітив Олег Березюк.

Події дня

Сьогодні, 4 серпня, о 14:30 у Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відкриється виставка «Рєпін і харківська художня школа». Також планується провести спеціальне гасіння поштового конверту і марки, присвячених 170-річчю народження І.Ю. Рєпіна та відкрити виставку творів лауреатів премії ім. І.Ю. Рєпіна 2013 року.

5 серпня відбудеться прес-тур «Видобуток і переробка газу, нафти і газового конденсату в Харківській області»

У вівторок, 5 серпня, відбудеться прес-тур «Видобуток і переробка газу, нафти і газового конденсату в Харківській області». У ході поїздки учасники ознайомляться з роботою модернізованої дотискуючої компресорної станції в с. Червоний Донець (Харківська область) та Шебелинського відділення Управління переробки газу і газового конденсату (Харківська область).

Ігор Балута зустрівся з главою пошукової місії Нідерландів з розслідування катастрофи рейсу МН17 Пітером-Япом Алберсбергом

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута зустрівся з главою пошукової місії Нідерландів з розслідування катастрофи рейсу МН17 Пітером-Япом Алберсбергом (Pieter-Jaap Aalbersberg). У зустрічі також взяли участь представники місій Австралії та Малайзії, української прокуратури, митниці та Держслужби з надзвичайних ситуацій України. У ході зустрічі Пітер-Яп Алберсберг подякував українській стороні і особисто голові ХОДА Ігорю Балуті за співпрацю та допомогу в роботі місії, відзначивши високий рівень підготовки українських фахівців.

Вітання військовослужбовцям високомобільних десантних військ Збройних Сил України, ветеранам повітрянодесантних і аеромобільних військ із Днем високомобільних десантних військ

Шановні воїни-десантники! Вітаю вас із Днем високомобільних десантних військ. "Крилата піхота" вписала багато яскравих сторінок до літопису Збройних Сил нашої країни. Воїни у блакитних беретах завжди були і залишаються втіленням гідності й честі, відданості своєму народові та військовому обов'язку.

За час проведення АТО Ізюмська центральна міська лікарня прийняла більше 400 поранених

За весь час проведення в Україні антитерористичної операції Ізюмська центральна міська лікарня прийняла понад 400 поранених, у тому числі вкрай важких. Про це в ході робочої поїздки в Ізюм повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. «Нагадаю, що на лікарню лягла основна відповідальність і навантаження з прийому більшості поранених з північної частини Донецького напрямку і частини Луганського напрямку. І треба сказати, що наші лікарі гідно впоралися з завданнями і на цьому етапі практично не втратили жодного бійця, жодного патріота », - підкреслив Олександр Галацан.

Військові медики з Королівства Нідерландів ознайомилися з роботою Ізюмської центральної міської лікарні

Група військових медиків з Королівства Нідерландів здійснила поїздку до Ізюма та Донецької області для координації дій з Ізюмською центральною міською лікарнею та штабом АТО у зв'язку з роботою на місці катастрофи літака «Боїнг 777-200». Іноземних фахівців у поїздці супроводжував голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, а також керівники структурних підрозділів ХОДА - директор Департаменту охорони здоров'я Олександр Галацан і директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко. 

ХОДА продовжує сприяти роботі іноземних фахівців, які прибули до Харкова у зв'язку з катастрофою літака «Боїнг 777-200»

У Харківську область практично щодня прибувають фахівці з Королівства Нідерландів та Австралії для роботи з розслідування обставин катастрофи літака «Малазійських авіаліній». Про це під час робочої поїздки в Ізюм та Донецьку область у п'ятницю, 1 серпня, розповів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. За його словами, Харківська область продовжує активно допомагати та сприяти групам іноземних фахівців, виконуючи доручення глави Держкомісії з розслідування обставин катастрофи Боїнга МН17, Віце-прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. «Нам поставлено завдання щодо забезпечення роботи Комісії на території Харківської області, а також, так виходить, що частково і на території Донецької та Луганської областей», - пояснив Ігор Балута. 

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

На сьогодні до проведення жнив приступили господарства всіх районів Харківської області. Ранні зернові та зернобобові культури обмолочені на площі 614,8 тис. га, що становить 93% до плану, намолочено 2627,5 тис. тонн зерна при середній врожайності 42,7 ц/га. У 2013 році на цю дату було обмолочено 678,5 тис. га, 96% до плану, намолочено 2519,0 тис. тонн при середній врожайності 37,1 ц/га.

Андрій Дикун подякував аграріям Харківщини за ту підтримку, яку вони надають армії і людям

Під час зустрічі з керівниками сільськогосподарських підприємств Харківської області заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Андрій Дикун від імені Міністерства подякував аграріям Харківщини за ту підтримку, яку вони надають армії і людям. За його словами, незважаючи на те, що в Україні якби є резервний фонд, без підтримки аграріїв, скоріше за все, на сході була б гуманітарна катастрофа.  

Андрій Дикун зустрівся з керівниками сільськогосподарських підприємств Харківської області

У конференц-залі Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації відбулася зустріч заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Андрія Дикуна з керівниками сільськогосподарських підприємств Харківської області. Також у зустрічі взяв участь директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Борис Данилів.  Під час зустрічі учасники обговорили питання нового виробничо-маркетингового року, обсудили його реалії, проблеми та перспективи. Також обговорили питання взаємовідносин товаровиробника з Державною інспекцією сільського господарства в Харківській області та іншими територіальними органами виконавчої влади.  

Архів документів