Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Кінотаеатр "Боммер" повертається після літньої перерви з показом фільму "Майдан"

Кінотеатр "Боммер" (Харків) відновив свою роботу. З 9 по 17 серпня в кінотеатрі демонструватиметься документальний фільм "Майдан" багаторазового учасника Канського кінофестивалю Сергія Лозниці. Сеанси показу фільму "Майдан": • 9 серпня - 17:00, 21:30 • 10 серпня - 21:00 • 12 серпня - 21:00 • 13 серпня - 21:00 • 14 серпня - 21:00 • 15 серпня - 21:00 • 16 серпня - 21:00 • 17 серпня - 21:00.

Ігор Балута зустрівся з Пітером-Япом Алберсбергом та Яною Ван Дер Велден

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся з главою пошукової місії Нідерландів з розслідування катастрофи рейса МН17 Пітером-Япом Алберсбергом і радником з політичних питань Королівства Нідерландів в Україні Яною Ван Дер Велден. У зустрічі також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко та заступник голови місії Нідерландів в Україні Ханс Ван Де Вен.

Начальник обласного управління СБУ Олександр Пивовар звернувся до жителів Харківської області

Начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар виступив із зверненням до жителів регіону, в якому прокоментував останні події в місті та області. Наводимо текст звернення повністю: Шановні харків'яни! Управлінням Служби безпеки України в Харківській області все частіше фіксуються спроби окремих груп і осіб дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в регіоні. Серед населення розповсюджуються неправдиві чутки про нібито насильницьку мобілізацію чоловічого населення, нібито плановану евакуацію з міста жінок і дітей, про нібито планований початок військових дій на території області. Це - брехня і дезінформація! Терористи скоюють демонстративні акції із застосуванням вогнепальної зброї.

Найбільші борги із заробітної плати зосереджені на підприємствах промислового сектора. Юрій Георгієвський

8 серпня відбулося чергове засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат під керівництвом профільного заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Георгієвського. На засіданні комісії були заслухані представники ДП «Харківський електромеханічний завод», ДП «Івашківський спиртзавод», КП «Харківський вагоноремонтний завод», Есхаровське житлово-комунальне експлуатаційне управління - 2011.

На зернові склади Харківщини надійшло майже 100 тисяч тонн зерна врожаю поточного року

На зернові склади Харківщини надійшло 982 тис. т зернових, зернобобових та олійних культур врожаю 2014 року, в тому числі пшениці - близько 730 тис. т. Із загальної кількості пшениці зерно1 класу складає 0,1% (0,5 тис. Т), 2 класу - 7,3% (52,5 тис. т), 3 класу - 42,5% (309,8 тис. т), 4 класу - 0,1% (0,9 тис. т), 5 класу - 14,4% (105,4 тис. т), 6 класу - 35,1% (256,4 тис. т), некласифікованих - 0,6% (4,2 тис. т). Про це 8 серпня в ході обласної селекторної наради повідомив перший заступник Державної інспекції сільського господарства Харківської області Сергій Карпенко.

Харків'яни - призери Європейських університетських ігор з бадмінтону

6 - 8 серпня в Роттердамі (Нідерланди) пройшли особисті змагання других Європейських університетських ігор з бадмінтону. Харків'яни завоювали одну золоту та три бронзові медалі. Віталій Конов і Єлизавета Жарка завоювали золоті медалі в змішаній парній категорії. На шляху до «золота» українці здолали представників Литви, Росії, Португалії, Польщі і, нарешті, у фіналі - господарів ігор голландців.

Харківська область - друга серед областей України по валовому збору зерна

Харківська область серед інших регіонів України в даний час має другий показник по валовому збору зерна, відстаючи лише від Одеської області на 157 тис. т і випереджаючи Дніпропетровську область (третє місце) на 482 тис. т. Про це 8 серпня на обласній селекторній нараді повідомив директор Департаменту Агропромислового розвитку ХОДА Борис Данилів. «Те, що в поточному році Харківщина, як і в попередні роки, міцно входить в число лідерів з виробництва зерна, є заслугою сільгоспвиробників усіх районів області. Але є ті, хто зробив найбільший внесок у загальний обласної коровай », - зазначив Борис Данилів.

Уряд виділяє членам сімей загиблих військовослужбовців грошову допомогу

На засіданні Уряду було прийнято рішення виділити кошти у сумі  99 267,0 тис. гривень з розрахунку по 609,0 тис. гривень за кожного загиблого з резервного фонду Державного бюджету для виплати одноразової грошової допомоги членам сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання ними обов’язків військової служби. Про це повідомили в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Збір ранніх зернових на Харківщині практично завершено

Практично всі райони Харківської області відзвітували про завершення збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Про це 8 серпня на обласній селекторній нараді повідомив директор Департаменту Агропромислового розвитку ХОДА Борис Данилів. «Аграрії області, не дивлячись на погані погодні умови минулої осені та на соціально-політичні потрясіння, змогли зберегти і примножити позитивні тенденції в сільськогосподарському виробництві, а зокрема, зерновиробництві, які намітилися на Харківщині за останні роки», - зазначив директор Департаменту АПР ХОДА . За його даними, минулого року в області було отримано рекордний валовий збір зерна - 4,2 млн. т. Поточного року ранніх зернових культур вже намолочено майже 2,8 млн. т. Це на 10% більше минулорічного рівня.

Ігор Балута зустрівся з активістами волонтерської групи «Станція «Харків»

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся з активістами волонтерської групи «Станція «Харків» Оленою Гончаровою та Оленою Голіковою. У зустрічі також взяли участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Євген Ярошенко і координатор харківського Євромайдану Ігор Рассоха.

Харківський військовий госпіталь отримав від благодійників нове медичне обладнання та побутову техніку

У четвер, 7 квітня, благодійники передали Військово-медичному клінічному центру Північного регіону (м. Харків) матеріально-технічну допомогу на суму майже 1,5 млн. грн. Про це повідомили у Харківському регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

Всі проекти реформ мають бути інтегровані в «Стратегію 2020». Петро Порошенко

У виступі на установчих зборах щодо Національної ради реформ президент України Петро Порошенко наголосив, що війна не може бути виправданням для відсутності реформ. «Національну раду реформ створено для того, щоб планувати і здійснювати реформи для громадськості, разом з громадськістю і під контролем громадськості», - підкреслив президент. Петро Порошенко зазначив, що тривають консультації із визначення представників громадських об’єднань, які будуть включені безпосередньо до складу Національної ради. Крім того, до дорадчої ради Національної ради реформ увійде кілька десятків відомих громадських діячів та знаних експертів - в тому числі і світового рівня. Президент заявив, що основними характеристиками реформ в країні мають стати три «П» - простота, прозорість та привабливість.

За січень-липень 2014 року бюджет Харківської області виконано. Ігор Райнін

В цілому до зведеного бюджету області з урахуванням трансфертів за січень-липень 2014 року надійшло 7280,6 млн.грн., в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 11% (+720,4 млн.грн.). Власних і закріплених доходів до загального фонду у січні-липні надійшло 2880,8 млн.грн. або 100,5% до плану на відповідний період (+14,1 млн.грн.). З них доходів, що враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, надійшло 2315,0 млн.грн. або 100,8% (+17,4 млн.грн.) до плану на період та на 1,9% (+43,5 млн.грн.) більше в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Доходів, що не враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, надійшло 565,8 млн.грн.

Будівельників Харківської області привітали з професійним святом

7 серпня в Харківській облдержадміністрації відбувся урочистий прийом з нагоди Дня будівельника України. Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута та голова обласної ради Сергій Чернов привітали харківських будівельників з професійним святом і вручили їм державні та обласні нагороди, а також цінні подарунки за вагомий особистий внесок у розвиток будівельної галузі Харківської області, а також доблесну працю та високий професіоналізм. Також подяку прем'єр-міністра України вручили Олександру Гулакову, бетоняру ТОВ «Спецбудмонтаж-Україна». А голові правління АТ «Трест Житлобуд-1» Олександру Харченко був вручений Диплом 1-го ступеня Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за перемогу в конкурсі на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію в Україні у 2013 році в номінації «Культові споруди». Йдеться про будівництво Храму Святої Благовірної цариці Тамари Харківської Єпархії УПЦ.

Ігор Балута зустрівся з радником з політичних питань Королівства Нідерландів в Україні Яною Ван Дер Велден

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся з радником з політичних питань Королівства Нідерландів в Україні Яною Ван Дер Велден та заступником голови місії Королівства Нідерландів в Україні Хансом Ван Де Веном. Представники голландської сторони проінформували голову ХОДА про подальші плани пошукової місії Королівства Нідерландів в Україні, зокрема, про рішення свого уряду призупинити роботу місії на місці падіння літака. «Для нас надзвичайно важливо те, що ви робите для нас, і ми дуже цінуємо ваші зусилля», – зазначила, звертаючись до Ігоря Балути, Яна Ван Дер Велден.

Харків'яни - найкращі гольфісти України

Харківські жіноча і чоловіча збірні команди «Superior Golf Club» завоювали перше місце на Відкритому командному Чемпіонаті України з гольфу в Києві. Чоловіча команда у складі Федора Каргаполова, Артура Бадюка та Еміра Прядко показала кращий результат в чистому рахунку (534 удару) серед десяти чоловічих команд. Крім того, Емір Прядко завоював перше місце в індивідуальному заліку. Друге місце в чоловічому командному заліку також у харків'ян. Команда «Superior-2» в особі Володимира Гриненка, Ігоря Мовчана та Андрія Юрка зайняли друге місце.

Процедура компенсації витрат на оплату комунальних послуг повинна бути зрозумілою і доступною для населення

Про це заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський на засіданні робочої комісії з питань координації діяльності з надання населенню компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги. На порядку денному розглядалося питання щодо забезпечення інформування населення Харківської області про впровадження даної компенсації. За виконану роботу в даному напрямку були заслухані доповіді першого заступника директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяни Бабенко, начальника управління реформування інфраструктури та економічного аналізу Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Галини Махнік, першого заступника начальника Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Володимира Губи.

Ігор Балута привітав хліборобів Вовчанського району з намолотом 200 тис. т зерна

«Прийміть найщиріші вітання з визначною трудовою перемогою - намолотом 200 тисяч тонн зерна нового врожаю. Переконаний, що ви докладете всіх зусиль, все своє хліборобське вміння, щоб завершити збирання ранніх зернових на високому організаційному рівні. Від щирого серця бажаю вам щастя, здоров'я, творчої наснаги та нових трудових успіхів. Велика подяка вам за любов до землі, за терпіння і витримку», - йдеться у привітанні голови Харківської облдержадміністрації.

У Харкові обговорили пріоритетні інвестиційні проекти розвитку регіону

У Харкові відбулося перше засідання Робочої групи з відбору інвестиційних, інноваційних, інфраструктурних та інших проектів розвитку Харківської області під керівництвом директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації, заступника голови Робочої групи Віктора Коваленка. Для участі в засіданні в якості експертів також були запрошені представники Харківського офісу Європейської Бізнес Асоціації, а саме: голова Координаційної ради Ігор Сбітнєв та регіональний менеджер Ірина Коновалова, а також заступник голови Харківської обласної організації роботодавців у сфері агропромислового розвитку Анатолій Гацько.

Харківські велосипедисти виступили на Міжнародному турнірі в Литві

З 2 по 4 серпня в м Паневежис (Литва) проводився Міжнародний турнір I-й категорії з велоспорту на треку «Раnevejis-2014». У цьому турнірі брала участь збірна команда України, до складу якої увійшли і харківські велосипедисти. Як повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту Харківської ОДА, на цих змаганнях розігрувалися рейтингові очки, що дозволяють спортсменам брати участь у відборі на чемпіонат світу.

Заява Пітера-Япа Алберсберга, Голови пошукової місії Королівства Нідерландів з розслідування причин катастрофи Boeing 777 «Малайзійських авіаліній»

Наша місія з пошуку жертв катастрофи рейсу MH17 Малайзійських авіаліній в Україні активно триває вже понад тиждень. Це цивільна, гуманітарна місія, що складається з судово-медичних експертів та неозброєних офіцерів поліції. Ми дуже вдячні, що зараз експерти отримали можливість працювати. Вони працюють, щоб переконатися, що родичі загиблих якомога швидше, наскільки це можливо, отримають останки тіл своїх близьких та їхні особисті речі. Репатріація є дуже важливою процедурою для родин загиблих, яким потрібно, щоб їхні близькі повернулися до них. Вже шостий день поспіль більш ніж 100 експертів працюють на місці катастрофи разом з Організацією з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Експерти використовують службових собак, які допомагають у пошуках. Попри те, що на місці працює багато людей, щоб зібрати тіла та останки загиблих та їхні особисті речі, потрібен певний час. Місія ще досі не завершена.  

Регіональний Міжвідомчий координаційний штаб дякує волонтерському руху Харківщини за сприяння в наданні допомоги переселенцям

«Хотілося б висловити велику подяку волонтерам Харківщини за сприяння в наданні допомоги переселенцям з Донецької та Луганської областей, а також Автономної Республіки Крим. Ми тісно взаємодіємо з волонтерами щодо будь-яких питань. Представники волонтерських організацій працюють у нас в штабі, бувають на всіх наших заходах, дають поради щодо роботи з переселенцями з різних напрямків», - заявив 6 серпня в ході прес-конференції в прес-центрі ХОДА начальник Харківського регіонального Міжвідомчого координаційного штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО, перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв.

В управління праці та соцзахисту Харківської області звернулися близько тисячі сімей, які виїхали з АР Крим, Донецької та Луганської областей

В управління соцзахисту Харківської області звертаються, в основному, прийомні, малозабезпечені сім'ї, сім'ї з дітьми, а також ті, хто отримує допомогу при народженні дитини та по догляду за дитиною до трьох років. Про це 6 серпня в ході прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Тетяна Бабенко.

Більшість будинків на Харківщині, в яких живуть переселенці, обладнані системами індивідуального або пічного опалення

80% житла, наданого переселенцям на Харківщині, - це приватні будинки в районах області, які обладнані системами індивідуального або пічного опалення. Тому в осінньо-зимовий період переселенці не відчують проблему з теплом в своїх оселях. Про це 6 серпня в ході прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив начальник Харківського регіонального Міжвідомчого координаційного штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО, перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв. За його словами, решта переселенців на даний момент займає 5-7 об'єктів літнього перебування людей, тобто санаторії, бази відпочинку і так далі. «Тепер перед нами стоїть завдання вирішити питання з цими людьми і надати їм інше житло на час холодів. Думаю, до першого вересня це питання вирішиться», - підкреслив Олександр Волобуєв.

Президент вимагає від органів влади максимального сприяння волонтерам

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з волонтерами, які надають підтримку та допомогу бійцям Збройних Сил та Національної Гвардії України, що беруть участь в антитерористичній операції на сході країни. Президент в своєму виступі перед волонтерами відзначив важливість координації дій між органами влади та громадянами, які допомагають армії та відновленню мирного життя.

В терцентрах Державної міграційної служби вимушених переселенців приймають поза чергою

Основні питання, з якими переселенці з Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей звертаються до Головного управління Державної міграційної служби в Харківській області, - вклейка фотографій в паспорта, а також оформлення закордонних паспортів. Про це 6 серпня в ході прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомила заступник начальника ГУ ДМС України в Харківській області Олена Чирик. «На сьогоднішній день вклеєно 335 фотографій. У зв'язку з оформленням закордонного паспорта звернулися 103 громадянина, внутрішнього паспорта - 54 людини», - розповіла Олена Чирик.

Харків робить все можливе для надання допомоги переселенцям. Олександр Волобуєв

На сьогоднішній день в Харківський регіональний Міжвідомчий координаційний штаб з надання допомоги переселенцям із зони АТО звернулося близько 35 тисяч осіб. З них трохи більше 34 тисяч - жителі Донецької і Луганської областей, 739 осіб - жителі АР Крим. Про це 6 серпня в ході прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив начальник регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО, перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв. За його даними, в реєстраційну єдину базу внесено 25 тис. 29 чоловік. Із загальної кількості прибулих в Харківську область в будинках для тимчасового проживання були розселені 10 тис.268 осіб.

На залізничному вокзалі в Харкові надають консультації для переселенців із зони АТО

На залізничній станції Харків-Пасажирський працює консультаційний пункт для переселенців з Донецької та Луганської областей, а також АР Крим. Про це 6 серпня в ході прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив начальник Харківського регіонального Міжвідомчого координаційного штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО, перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв. Також, за його словами, в місті Харкові та районах області активно продовжують працювати Громадські приймальні для роботи з переселенцями, до складу яких увійшли працівники соціальних служб, центру зайнятості, пенсійного фонду, МВС, СБУ, ДСНС та інших служб.

В День незалежності харків'ян очікує парад вишиванок і концерт рок-груп

Представники громадських організацій Харківщини в День незалежності України запропонували організувати концерт рок-груп і провести парад вишиванок. Така пропозиція була озвучена під час наради з питань проведення урочистих та святкових заходів 23-24 серпня, яке проходило під керівництвом тимчасово виконуючого обов'язки заступника голови ОДА Івана Варченка.

Ігор Балута привітав хліборобів Нововодолазького району з намолотом 100 тис. т зерна

«Упевнений у тому, що ваша наполегливість і працьовитість посприяють збереженню і розвитку сільськогосподарської галузі. Бажаю сільгосптоваровиробникам Нововодолазького району успішного завершення збиральної кампанії та нових трудових здобутків. Доброї вам погоди і високих врожаїв на полях », - йдеться у привітанні голови Харківської облдержадміністрації.

Архів документів