Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині відремонтують котельні, але введуть обмеження на користування гарячою водою і зменшать температуру в будинках

У Харківській області, як і в інших областях, введені ліміти споживання газу під час опалювального сезону 2014-2015 рр. Тому цей опалювальний сезон буде істотно відрізнятися від попередніх тим, що Кабмін скоротив ліміти на 30%. Як повідомив 13 серпня в ході прес-конференції в прес-центрі ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома, сьогодні керівництво області готує низку технічних і організаційних заходів для економії газу. За його словами, в області будуть модернізовані та відремонтовані газові котельні з метою підвищення їх ККД. «У нас є котельні виробництва 1950-1960-х років, які застаріли. Їх ККД становить 60 відсотків в кращому випадку. Тому ми плануємо замінити 18 газових котелень, щоб підвищити їх ККД до 90 відсотків і більше», - зазначив Василь Хома. Крім того, 55 котелень будуть переведені на альтернативне паливо.

Динаміка середньодобового виробництва молока в Харківській області

Станом на 8 серпня середньодобове виробництво молока по Харківській області склало 686,3 тонни, що на 8,9 тонни більше, ніж на аналогічну дату 2013 року (на 1,3%). Збільшення обсягів добового виробництва зафіксовано в 17 районах області. Добовий удій на корову станом на 8 серпня склав 18,4 кг, що на 1,1 кг більше рівня 2013 року. Найбільший удій в господарствах Дворічанського району – 25,7 кг, Красноградського – 22,8 кг, Ізюмського – 22,6 кг, Куп’янського – 21,5 кг, Великобурлуцького – 20,4 кг, низька продуктивність в Дергачівському районі – 9,4 кг, Близнюківському – 7,2 кг.

Близько 700 дітей, які приїхали із зони АТО, 1 вересня підуть вчитися до харківських шкіл

У Харкові пройшло засідання Регіонального координаційного штабу з питань, пов'язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території і районів проведення АТО, під керівництвом заступника голови ХОДА Юрія Георгієвського. Засідання пройшло в рамках виконання протоколу Міжвідомчої координаційної Штабу від 5 серпня 2014 р. під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. На засіданні були розглянуті питання про підготовку навчальних закладів області до нового навчального року (в тому числі в розрізі урахування потреб переселенців) і про працевлаштування вимушених переселенців (з подальшим залученням їх до громадських робіт).

У ХОДА обговорили питання, пов'язані з доставкою міжнародної гуманітарної допомоги для Луганська

У ХОДА пройшла нарада, присвячена організації доставки міжнародної гуманітарної допомоги жителям Луганська. У ній взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Бочковський, начальник управління СБУ України в Харківській області Олександр Пивовар, начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, представники митної та прикордонної служб.

Ігор Балута зустрівся із власкорами та редакторами державних та комунальних ЗМІ Харківщини

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся з представниками державних та комунальних ЗМІ Харківщини – національного інформагентства «Укрінформ», НТКУ «Перший національний», ХОДТРК, газети «Слобідський край». Учасники прес-кави з губернатором обговорили актуальні теми – роботу Харківської облдержадміністрації з переселенцями, співпрацю з волонтерами, питання мобілізації та стан справ на харківських підприємствах.

За підсумками першого півріччя поточного року Харківщина третя в Україні за продуктивністю дійного стада

Як повідомила заступник директора Департаменту Агропромислового розвитку ХОДА Олена Крамська, за перше півріччя 2014 р. в Харківській області вироблено 265,9 тис. тонн молока, що на 3,4% більше показника минулого року. У сільськогосподарських підприємствах також зберігається позитивна динаміка в молочному скотарстві. За підсумками першого півріччя в цьому секторі господарювання вироблено 117,4 тис. тонн молока, що на 6,2% більше, ніж торік.

Хто має право на отримання компенсації у зв'язку з підвищенням житлово-комунальних послуг. Департамент соцзахисту ХОДА

Як повідомила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко під час ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив», на сьогоднішній день в Україні існує декілька видів допомоги громадянам в умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. По-перше, це пільги, на Харківщині ними користуються близько 400 тис. громадян. По-друге, це житлові субсидії. Тетяна Бабенко нагадала, що з 1 липня 2014 р. набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2014 р. №83 «Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги». Тепер, крім пільг і субсидій, громадяни України можуть оформити компенсацію витрат на оплату комунальних послуг.

В Обласному центрі культури та мистецтва відкриється виставка фаянсу «Будянський півник»

14 серпня о 16.00 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться урочисте відкриття виставки фаянсу «Будянський півник». На ній буде представлена найбільша колекція - 75 видів декоративних тарілок, а також вази, глечики, сервізи та набори посуду виробництва Будянського фаянсового заводу. Виставка «Будянський півник» представляє кращі роботи з фонду Історико-краєзнавчого музею селища Буди, де зібрані вироби різних поколінь майстрів заводу. Більшість з них - ексклюзивні вироби.

Події дня!

Сьогодні, 13 серпня, в 12.00 у прес-центрі Харківської облдержадміністрації (вул. Сумська, 64, 5-й пов.) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Василя Хоми "Щодо заходів, які вживаються в Харківській області у зв'язку з введенням лімітів на вживання газу".

Міський голова Святогірська подякував Ігорю Балуті за допомогу, надану переселенцям

Святогірський міський голова Олександр Дзюба звернувся з офіційним листом до голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути. У ньому він висловив подяку за особистий внесок керівника Харківщини в роботу щодо надання допомоги переселенцям, які перебувають в Святогірську.

У Харківській області ведеться робота по залученню спонсорських коштів на компенсацію витрат, пов'язаних з перебуванням переселенців

12 серпня відбулася робоча зустріч членів Регіонального координаційного штабу з питань, пов'язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території і районів проведення АТО, з представниками міжнародних благодійних організацій. У зустрічі взяли участь помічник з правових питань Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Дмитро Блажиєвський, координатор сектору охорони здоров'я Бюро ВООЗ Анна Радиш, керівник Програми «Захист дітей» дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Габріель Акімова, експерт Європейського бюро з гуманітарної допомоги Мамар Мерзук.

Попаснянський район Луганської області, який постраждав від військових дій, просить допомоги

Керівництво Попаснянського району та міста Попасна Луганської області звертається до всіх українців, а також місцевих органів влади всіх областей з проханням допомогти відновити район, який постраждав внаслідок військових дій. Зокрема, для робіт з відновлення будівель і житлових приміщень Попаснянський район потребує будівельних матеріалів (шифер, скло, будівельні суміші, цемент і т.д.).

У Харківській області свинарством займаються майже сто господарств

За інформацією заступника директора Департаменту агропромислового комплексу ХОДА Олени Крамської, свинарством в області займаються 96 господарств. З них 7 господарств утримують більше 2 тис. голів, а в двох господарствах утримується найбільша чисельність поголів'я: ПАТ «АК «Слобожанський» Чугуївського району - 96 тис. голів та СВК по виробництву яловичини Куп'янського району - 15,1 тис. голів. Всього в області утримується 309,3 тис. голів свиней, в тому числі в сільськогосподарських підприємствах - 170 тис. голів.  

У «Харківгазі» працює антикризовий штаб з газопостачання

У ПАТ «Харківгаз» заробив антикризовий штаб оперативного реагування. Як зазначив керівник антикризового штабу, заступник голови правління - головний інженер ПАТ «Харківгаз» Олександр Макаренко, основним завданням штабу є безперебійне забезпечення споживачів Харківської області природним газом, усунення в найкоротші терміни всіх нестандартних ситуацій, захист прав споживачів, консультації по підключенню газового обладнання при виникненні непередбачених ситуацій.

Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова передало в Нацгвардію тренажери з управління БТР

ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова" (ХКБМ), яке входить до складу ДК "Укроборонпром", передало Національної гвардії два тренажера для підготовки екіпажів БТР-4Е. Про це повідомив генеральний конструктор - директор підприємства Олександр Веретенніков. За його словами, фахівці ХКБМ на полігоні під Харковом за своєю ініціативою навчили близько 150 членів екіпажів БТР-4Е. Олександр Веретенніков відзначив важливість якісного навчання екіпажів бронетранспортерів, які передаються українським силовим структурам.

Сільгосптоваровиробники Харківщини передали продукти харчування для військовослужбовців АТО

Департамент агропромислового розвитку ХОДА разом з Первомайською райдержадміністрацією організували серед сільгосптоваровиробників Харківської області збір продуктів харчування, які вчора передали до пожежної частини у місті Ізюм. Так аграрії намагаються підтримати військовослужбовців, які беруть участь у АТО. Цього разу допомогу військовим надали ТОВ «Надія», а також сільгосптоваровиробники і сільські ради Первомайського району.

У першому півріччі в Харківській області вироблено понад 620 млн. штук яєць

За інформацією заступника директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олени Крамської, птахівництво в Харківській області представлено 10 господарствами, які містять більше 50 тис. голів птиці, в тому числі трьома підприємствами з виробництва м'яса бройлерів і трьома великими промисловими птахофабриками з виробництва яєць. Як повідомила Олена Крамська, за перше півріччя 2014 р. вироблено 624 млн. штук яєць, в тому числі сільськогосподарськими підприємствами – 451,2 млн. штук. Питома вага сільськогосподарських підприємств у виробництві яєць складає 72%.

У Харківській області покращилася ситуація з виробництва м'яса

Про це повідомила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олена Крамська. За її даними, в першому півріччі 2014 р. реалізовано 65,1 тис. т худоби та птиці в живій вазі, що на 12,4% більше минулорічного показника. Сільськогосподарськими підприємствами реалізовано цього року 29,9 тис. т худоби та птиці, що на 31,1% більше минулорічного показника. Із загального обсягу реалізованих на забій худоби та птиці, 17% становить велика рогата худоба. Цього року сільгосппідприємствами реалізовано вже 5,2 тис. т худоби та птиці (на 30,9% більше, ніж було в 2013 р.).

Оголошено прийом робіт для участі в Обласному літературному конкурсі ім. О. Масельського

Оголошено прийом робіт для участі у VІІІ Обласному конкурсі на кращий літературний твір ім. О. Масельського. Роботи приймаються в номінаціях «Проза», «Поезія», «Публіцистика», «Драматургія» та «Майстер слова» до 31 жовтня поточного року. Для участі в конкурсі необхідно надати наступні матеріали в друкованому (бажано) та електронному (обов'язково) варіанті: - текст, відповідно до обраних (ой) автором номінацій (і); - фото 10 * 15; - контактну інформацію (вказавши повну адресу, телефон, електронну пошту); - автобіографію; - при наявності копію свідоцтва про членство в Національній спілці письменників України або Національній спілці журналістів України.

Понад 20% заяв про вступ до харківських вузів надійшли від мешканців Луганської, Донецької областей та АР Крим

За інформацією Департаменту науки і освіти ХОДА, у 2014 році загальний ліцензований обсяг прийому до вищих навчальних закладів Харківської області  І-ІV рівнів акредитації державної, комунальної та приватної форм власності складає 54 тис. 363 місць, з них 18 тис. 822 - місця, що фінансуються за рахунок державного замовлення. Із загальної кількості поданих заяв (171 тис. 978), 42,7% складають заяви від мешканців Харківської області. 24% заяв (41 тис. 248) - від мешканців Луганської, Донецької областей та АР Крим. Заяви від сільської молоді складають 24,6%, (42 тис. 266).

Петро Порошенко  підписав закон про посилення захисту прав дітей в період мобілізаційної підготовки та мобілізації

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 1614-VII «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення захисту прав дітей». Документ зміцнює захист прав дітей в період мобілізаційної підготовки та мобілізації, в особливий період, а також посилює захист дітей військовослужбовців, які звільнюються із лав Збройних сил України. Він також сприяє узгодженню низки положень законів України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про військовий обов’язок та військову службу» та «Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» із Конвенцією ООН про права дитини, Резолюцією Генеральною Асамблеї ООН № 1325, Конституцією України, Законом України «Про охорону дитинства» та іншими для врахування прав та інтересів дітей, батьки яких підпадають під дію зазначених законів.

За останній тиждень ще близько півтори тисячі осіб із зони АТО стали жителями Харківської області

Протягом останнього тижня на території міста Харкова та Харківської області зареєстрували місце проживання 1 тис. 327 осіб з Донецької (1049) та Луганській (278) областей. Про це 11 серпня під час обласної наради з питань допомоги вимушеним переселенцям з Донецької та Луганської областей повідомила заступник начальника Головного управління Державної міграційної служби України в Харківській області Олена Чирик. У той же час, за її словами, у зв'язку з від'їздом до Донецької і Луганської області були зняті з реєстрації місця проживання 964 особи.

Дані радіаційного моніторингу в зоні діяльності ДСП «ХДМСК» у липні 2014 року

За даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат» упродовж липня 2014 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

Уряд створює Державну службу з питань ветеранів та учасників АТО

Уряд України створює Державну службу України з питань ветеранів та учасників антитерористичної операції. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у понеділок, 11 серпня, після відвідання Головного військово-медичного клінічного центру в Києві, де на лікуванні перебувають учасники АТО.

11 серпня ВНЗ оприлюднять накази про зарахування вступників на місця державного замовлення

За повідомленням прес-служби Міністерства освіти і науки, 11 серпня вищі навчальні заклади України повинні видати накази про зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти за державним замовленням. Накази оприлюднюються на інформаційних стендах приймальних комісій і веб-сайтах вищих навчальних закладів.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 8 серпня в Харківській області завершено збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Всього обмолочено 659,2 тис. га, що становить 100% до плану, намолочено 2887,5 тис. т зерна при середній врожайності 43,8 ц/га (у 2013 році на цю дату було обмолочено 694,9 тис. га, 98% до плану, намолочено 2615,2 тис. т при середній врожайності 37,6 ц/га).

Ігор Балута провів нараду з питань взаємодії волонтерів та органів державної влади у роботі з переселенцями

11 серпня пройшла розширена нарада під керівництвом голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути з питань взаємодії волонтерських організацій з органами державної влади, а також іншими службами, задіяних в роботі з переселенцями з Донецької та Луганської областей. У нараді також взяли участь заступники голови ХОДА, директори профільних департаментів ХОДА, керівники силових структур, а також представники волонтерських організацій та координаційної ради харківського Євромайдану.

Південна залізниця безкоштовно розміщує переселенців і допомагає в оформленні проїзних документів

Південна залізниця з 30 травня по сьогоднішній день забезпечила безкоштовне проживання 2 тис. 944 переселенців з Донецької та Луганської областей. Найбільшу кількість переселенців із зони проведення АТО прийняв вокзал Харків-Пасажирський і готель «Експрес» - 2 тис. 696 чоловік. В кімнатах відпочинку вокзалу в Ізюмі на тимчасове перебування зупинялося 52 людини, на вокзалі в Лозовій - 123 людини, в Куп'янську - 53 людини, Сумах - 17 осіб, Кременчуці - 3 людини. Такі дані 11 серпня на нараді з питань допомоги вимушеним переселенцям з Донецької та Луганської областей повідомив начальник державного підприємства "Південна залізниця" Микола Уманець.

Директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев звернувся до батьків учнів, які прибули з Донецької та Луганської областей, а також АР Крим

Звертаємо Вашу увагу, що незабаром відбудеться свято - 1 вересня. У цей святковий день кожна мати чи батько, дідусь чи бабуся прокинеться як найраніше, аби неодмінно провести свою дитину до школи. Це день, з якого починається дорога у майбутнє. Усім, хто прийде до навчальних закладів здобувати знання, бажаємо досягти своєї мети у житті, знайти взаєморозуміння з учителями, зустріти добрих та надійних друзів. До шкільних парт сядуть не лише першокласники але і учні основної та старшої школи.

Події дня

Сьогодні, 11 серпня, об 11:00 відбудеться Круглий стіл з питань обговорення Законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку продажу права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення». Обговорення даного законопроекту відбудеться за участю представників Держземагентства України, Головного управління Держземагентства у Харківській області, Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, громадських галузевих організацій, малих, середніх та великих сільськогосподарських товаровиробників Харківщини. Після завершення круглого столу для представників ЗМІ відбудеться брифінг. Місце проведення - Департамент агропромислового розвитку ХОДА (пл. Свободи, 5, Держпром, 7-й під'їзд, 4-й пов., Конференц-зал).

Архів документів