Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В ХОДА обговорили структуру нового навчального року в харківських школах

В Україні рекомендовано змінити структуру навчального 2014/2015 року і в двох чвертях ввести шестиденний робочий тиждень. Про це 15 серпня під час обласної селекторної наради повідомив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, посилаючись на рекомендацію Міністерства освіти і науки. Зокрема, за словами Анатолія Бабічева, рекомендується в першій і четвертій чверті вчитися 6 днів на тиждень, а в другій і третій - по п'ять днів на тиждень.

Майже 6 млн.грн. виділено цього року в Харківській області для організації та проведення громадських робіт

У Харківській області, завдяки підтримці обласної державної адміністрації, цього року на організацію та проведення громадських робіт виділено 5,6 млн.грн., що є кращим результатом в Україні і майже на 1 млн.грн. перевищує минулорічний показник. Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. В цілому по Харківській області у цього році тимчасовою роботою було забезпечено більше 15 тис. осіб. З них майже 5 тисяч безробітних працювали за рахунок коштів місцевих бюджетів та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, більше 10 тисяч людей працювали за рахунок роботодавців.

У ХОДА відбулася обласна селекторна нарада

У малому залі Будинку рад сьогодні, 15 серпня, відбулася обласна селекторна нарада під головуванням першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. На порядку денному були такі питання: «Про підготовку навчальних закладів до нового навчального року»; «Про стан виділення та використання коштів місцевих бюджетів для організації та проведення громадських робіт у Харківській області».

У Національному літературно-меморіальному музеї Григорія Сковороди відбудеться яблучний пленер «ApPleinAir»

16 серпня в Національному літературно-меморіальному музеї Г.С.Сковороди (с.Сковородинівка, Золочівський район) відбудеться «ApPleinAir» – мистецький захід, присвячений українському святу, що має в народі назву Яблучний Спас. На території музею будуть створені композиції із яблук. Вони також будуть атрибутами у рухливих конкурсах для дітей, об’єктами для яблучного театру, штампами для розпису сковородинівської торби. Гостей свята частуватимуть духмяним трав’яним чаєм та варенням, звареним із яблук, що вродили у музейному саду.

У Харківській області будуть створені умови для проведення  флюорографічного обстеження для громадян із зони АТО

За підсумками засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський дав доручення Департаменту охорони здоров'я провести цільові профілактичні огляди з метою раннього виявлення туберкульозу серед вимушених переселенців із зони АТО, що тимчасово проживають на території Харківської області. «Незважаючи на завантаженість профільних медичних установ області, ми повинні забезпечити вільний доступ громадян, що покинули зону АТО, до проходження флюорографічного обстеження з метою виявлення та ранньої діагностики туберкульозу. Скоро починається осінній період, який завжди тягне загострення цього захворювання, до чого ми повинні бути готові», - підкреслив Юрій Георгієвський.

У Харкові обговорили питання підготовки тимчасового житла переселенцям і можливості введення спрощеної процедури їх реєстрації

Повний склад Регіонального координаційного штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення АТО і тимчасово окупованої території, взяв участь у засіданні Міжвідомчого координаційного штабу під головуванням віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана. Під час засідання були розглянуті питання щодо підготовки тимчасового житла для переселенців до опалювального періоду, до нового навчального року, реєстрації таких осіб, а також стан адаптації кожної внутрішньо переміщеної сім'ї.

Талановитим харків'янам присудили премії ім. А.С. Масельського за творчі й спортивні досягнення

У малому залі Будинку рад відбулося засідання Комітету з присудження щорічних премій ім. А.С. Масельського в галузі культури і мистецтва, фізичної культури та спорту, молодіжної політики під головуванням тимчасово виконуючого обов'язки заступника голови ХОДА Івана Варченка та першого заступника голови Харківської облради Олени Олешко. "Щорічно премії імені Олександра Масельського вручаються талановитим харків'янам, які зробили особистий вагомий внесок у розвиток культури, мистецтва, спорту. І мова йде не стільки про фінансову винагороду, скільки про вручення доволі почесної нагороди людям, які прославляють нашу країну по всьому світу", - зазначив Іван Варченко.

На фінансування профілактики і лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД з початку року з облбюджету виділено 3,7 млн.грн.

Протягом першого півріччя 2014 року на фінансування заходів з профілактики та лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД з обласного бюджету виділено 3,7 млн.грн., з державного - 1,1 млн.грн. Про це в ході засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський. За його словами, виділені кошти були спрямовані на своєчасне обстеження населення та представників груп ризику, забезпечення вільного доступу населення до консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію, створення кабінетів «Довіра».

У Харківській області функціонує 31 кабінет «Довіра» для консультування і тестування на ВІЛ-інфекцію/СНІД

Під час засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу під керівництвом заступника голови Харківської облдержадміністрації Юрія Георгіївського обговорювалася робота в напрямку забезпечення вільного доступу населення до консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію, зокрема, питання функціонування кабінетів «Довіри». За словами Юрія Георгієвського, зараз в Харківській області функціонує 31 кабінет «Довіра». «У такі кабінети може звернутися кожен з метою обстеження на ВІЛ-інфекцію/СНІД та отримання професійного консультування. 17 таких кабінетів працюють в області як самостійні підрозділи лікувально-профілактичних установ з надання комплексної допомоги ВІЛ-інфікованим з видачею антиретровірусної терапії за місцем проживання. Ми продовжимо роботу в напрямку комплектування кабінетів «Довіри» в якості самостійних лікувально-профілактичних установ. Наша задача також полягає в тому, щоб забезпечити вільний доступ населення області до таких кабінетsd»- підкреслив віце-губернатор.

Визначено лауреатів обласних Гранд-премій та іменних стипендій в галузі культури і мистецтва

У малому залі Будинку рад пройшло засідання Комітету з присудження щорічних Гранд-премій та іменних стипендій Харківської облдержадміністрації та Харківської облради в галузі культури і мистецтва. На засіданні, яке проходило під керівництвом тимчасово виконуючого обов'язки заступника голови ХОДА Івана Варченка та першого заступника голови Харківської облради Олени Олешко, були розглянуті кандидатури людей, що претендують на отримання премій і стипендій за високі досягнення в галузі культури і мистецтва. "На здобуття стипендій та премій були висунуті кандидатури відомих акторів, художників, музикантів, дизайнерів, майстрів декоративно-прикладного мистецтва, хореографів, студентів вищих мистецьких навчальних закладів. З них дійсно було складно вибрати кращих і більш достойних.

Події дня!

Сьогодні, о 12.00 в малому залі ХОДА відбудеться обласна селекторна нарада під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Ігоря Райніна з порядком денним: - «Про підготовку навчальних закладів до нового навчального року»; - «Про стан виділення та використання коштів місцевих бюджетів для організації та проведення громадських робіт у Харківській області».

Гуманітарна допомога з Харківської області прибула в Старобільськ Луганської області

Усі 26 фур з гуманітарною допомогою, відправлені сьогодні з Харківської області, благополучно прибули до м. Старобільськ Луганської області. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. За його словами, зараз гуманітарна допомога вивантажується на одному з продовольчих складів даного населеного пункту. «Ми виконали доручення Президента України. Хочу відзначити, це не одноразова допомога. Харківська область допомагала, допомагає і готова й надалі допомагати нашим співвітчизникам в Донецькій і Луганській областях», - підкреслив Ігор Балута. 

Президент затвердив ратифікацію Угоди з Урядом Японії про позику до 10 млрд. ієн на підтримку економічних реформ

Президент України Петро Порошенко підписав прийнятий Верховною Радою Закон «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Урядом України та Урядом Японії щодо Кредитної угоди про Позику на політику розвитку на здійснення економічних реформ між Кабінетом Міністрів України та Японським агентством міжнародного співробітництва». Закон визначає, що позика у сумі до 10 млрд ієн надається Японським агентством міжнародного співробітництва в якості співфінансування системного проекту Світового банку «Перша позика на політику розвитку» для фінансування Держбюджету та підтримки реформ Уряду України по таких напрямах: 1) забезпечення належного врядування, прозорості та підзвітності в державному секторі; 2) дерегуляція та зниження витрат на ведення бізнесу; 3) реформування системи неефективних і несправедливих енергетичних субсидій та покращення захисту малозабезпечених верств населення.

Верховна Рада України ухвалила законопроект, який дозволить українській продукції вийти на 100 світових ринків

Сьогодні Парламент розглянув законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин». За словами Міністра аграрної політики та продовольства Ігоря Швайки,сьогодні народні обранці надали аграріям максимальний поштовх до розвитку. «Прийняття цього документу відкриває для української продукції не тільки ринки ЄС. Цей законопроект надзвичайно важливий для українських аграріїв, його можна назвати епохальним, адже тричі протягом останніх трьох років він подавався на розгляд Верховної Ради України, як одна із обов’язкових умов, висунутих інспекторами ЄС", - сказав він.

Харківська область прийняла вісім важко хворих малюків з Луганського обласного будинку дитини №2

Викрадені представниками незаконних збройних формувань в Луганську 8 дітей-інвалідів віком від 8 місяців до 3 років вже прибули в одну з лікувальних установ Харкова пізно ввечері 13 серпня. Про це повідомила заступник директора Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Галина Сіроштан. Нагадаємо, діти були незаконно вивезені в Російську Федерацію 8 серпня. 13 серпня в супроводі українського омбудсмена Валерії Лутковської малюки перетнули українсько-російський кордон і були направлені в одну з медичних установ Харківської області.

«Електроважмаш» виготовив вузли гідрогенератора для Дніпродзержинської ГЕС

Державне підприємство завод «Електроважмаш» завершило виготовлення перших трьох секторів статора для реконструкції гідрогенератора СВ 1500/110-116М УХЛ4 станційний №6 на Дніпродзержинській ГЕС (ПАТ «Укргідроенерго»).  Потужність гідрогенератора зонтичного типу СВ1500/110-116М УХЛ4 становить 48,4 МВт. Контракт на виконання робіт був підписаний в жовтні 2013 року. Повністю відвантажити готову продукцію підприємство планує у вересні 2014 року. Прийом вироблених вузлів здійснювався представниками замовника.

У Харкові урочисто відкрилися міжнародні змагання зі стрільби з лука «Стріли Слобожанщини»

На спортивній базі СДЮШОР зі стрільби з лука «Комунар» урочисто відкрилися змагання зі стрільби з лука «Стріли Слобожанщини». Ці змагання проходять в Харкові вперше. У них беруть участь найсильніші лучники України з Сумської, Київської, Донецької, Чернігівської, Рівненської, Львівської та Харківської областей. Програмою турніру передбачено виступи в класичному і блочному луці. В урочистій церемонії відкриття взяв участь тимчасово виконуючий обов'язки заступника Харківської облдержадміністрації Іван Варченко, який привітав лучників з участю в дебютних для Харкова змаганнях.

Показник смертності від СНІДу в Харківській області знижений в три рази

Захворюваність ВІЛ-інфекцією в Харківській області порівняно з минулим роком знизилася на 20%, на СНІД - на 10%. Вперше за останні роки вдалося знизити показник смертності від СНІДу майже в 3 рази. Про це на засіданні обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу заявив профільний заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський. За його словами, обласна влада докладе всіх зусиль для продовження зазначених вище тенденцій. Як зазначив головний лікар Обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Олександр Черкасов, в цілому Харківська область відноситься до регіонів з низькими показниками поширення ВІЛ-інфекції. За даними Черкасова, станом на 1 серпня в області зареєстровано 303 випадки захворювання на ВІЛ-інфекцією і 139 випадків захворювання на СНІД.

У 2014 році безоплатну первинну правову допомогу отримали майже 130 тисяч громадян

Про це повідомив 14 серпня під час експертної зустрічі для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Перспективи та ризики розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні» заступник Міністра юстиції Руслан Рябошапка. За його словами, у цьому напрямку налагоджена досить ефективна співпраця, як із громадянським суспільством, так і з адвокатами. Хоча існують певні проблеми, пов’язані із бюджетним фінансуванням, із кризисними подіями, які відбуваються на сході країни. Проте система надання безоплатної первинної правової допомоги постійно розширюється, і станом на 31 липня 2014 року в Україні було понад 675 громадських приймалень.

Ігор Балута зустрівся з депутатом Бундестагу Андреасом Шокенгофом

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута зустрівся з депутатом Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина, заступником голови фракції правлячої фракції ХДС/ХСС з питань зовнішньої, оборонної та європейської політики Андреасом Шокенгофом. У зустрічі також взяли участь радник з питань зовнішньої політики фракції ХДС/ХСС Ганс-Йоахим Фаленскі, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Вольтер Детлеф, Почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в Харкові Тетяна Гавриш, перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, директор Департаменту економіки та міжнародних відносин Віктор Коваленко.

На Харківщині найнижчі показники захворюваності на туберкульоз

У Харківській області відзначається чітка тенденція поліпшення епідемічної ситуації з туберкульозу. Щорічно в області реєструється зниження показників захворюваності від 10 до 12%. Про це 14 серпня під час обласного засідання з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу повідомила в.о. головного лікаря КУ «Обласний протитуберкульозний диспансер №1» Ірина Калмикова. За її інформацією, в першому півріччі 2014 р. в області на туберкульоз захворіла 581 людина (660 людей - за аналогічний період 2013 р.). Показник захворюваності зменшився на 10% і зараз становить 20,4 на 100 тис. населення (український показник: 32,9 на 100 тис. населення). «Зараз Харківська область займає перше місце по найменшому показнику захворюваності на туберкульоз серед всіх областей України», - зазначила в.о. головного лікаря диспансеру.  

З Харківської області вирушила колона з гуманітарною допомогою для жителів Луганської області

Колона з 26 фур з гуманітарним вантажем вирушила сьогодні з Харкова в м. Старобільськ Луганської області. Як повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, 18 автомобілів сформувала Харківська область, 2 - Полтавська, 1 - Черкаська, 5 - Міністерство аграрної політики та продовольства України.  «Всього загальними силами ми зібрали 220 тонн вантажу. Це, в основному, продукти харчування, засоби гігієни. Допомога спрямовується для жителів Донецької і Луганської областей», - зазначив Ігор Балута.

Сільгосппідприємства Харківщини готуються до зимового утримання худоби

За інформацією Департаменту агропромислового комплексу ХОДА, сільгосппідприємствами Харківської області планувалося заготовити для галузі тваринництва 57,9 тис. тонн сіна, 94,0 тис. тонн сінажу та 525,2 тис. тонн силосу. Станом на 8 серпня заготовлено 63,0 тис. тонн сіна, або 108,8% до плану заготівлі; 155,9 тис. тонн сінажу, або 165,8% до плану заготівлі.

Ігорю Балуті представили в.о. глави пошукової місії Королівства Нідерландів з розслідування катастрофи рейса МН17 Яспера Рітзему

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута зустрівся з главою пошукової місії Королівства Нідерландів з розслідування катастрофи рейса МН17 Пітером-Япом Алберсбергом. Зустріч пройшла в готелі «Харків Палац», в ній також взяли участь тимчасово виконуючий обов'язки глави пошукової місії Королівства Нідерландів Яспер Рітзема, заступник глави місії Посольства Королівства Нідерландів в Україні Ханс Ван Де Вен та заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Олег Мурашов.  

Події дня!

Сьогодні, 14 серпня, о 10:00 у залі засідань Держпрому (2-й під'їзд, 2-й пов.) розпочнеться навчальний семінар для керівників центрів надання адміністративних послуг та адміністраторів центрів за участю представників Головного управління Державної міграційної служби в Харківській області та Реєстраційної служби Головного управління юстиції в Харківській області; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Перспективи та ризики розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні»; о 16:00 в  Обласному центрі культури і мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться урочисте відкриття виставки фаянсу «Будянський півник».

Харківська область відправить вантаж з гуманітарною допомогою мешканцям Луганської області

Харківська область разом з іншими регіонами України візьме участь у відправці гуманітарної допомоги мешканцям Луганської області. Про це сьогодні журналістам повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. «Це доручення Президента України, і ми готові його виконати», - підкреслив керівник області. Ігор Балута розповів, що колона з гуманітарною допомогою вже формується, і ця робота продовжуватиметься до завтрашнього дня. «Харківська область відправить овочі, воду, засоби гігієни, а також інші продукти і товари, в яких зараз відчувають потребу люди», - зазначив голова ОДА.

Прес-секретар Президента України прокоментував питання щодо організації гуманітарної допомоги для українського Луганська

Коментар Прес-секретаря Президента України Святослава Цеголка щодо організації гуманітарної допомоги для українського Луганська: У п'ятницю Україна стояла перед загрозою прямого збройного вторгнення на свою територію. Під прикриттям так званих миротворців через наш кордон збиралися перейти не озброєні найманці, а регулярні збройні сили Росії. Президентові України вдалося зупинити пряме вторгнення після залучення світових лідерів і реагування оперативного штабу. Жодна цивілізована країна не відмовляється від гуманітарної допомоги. Сьогодні 11 днів, як унаслідок дій терористів Луганськ не має світла, води та ліків. Увесь цей час Україна шукає можливості і способи доправити допомогу до цього українського міста. Але його контролюють терористи, не дозволяючи це зробити.

Для харківських підприємств введені графіки обмеження споживання електроенергії

З 11 по 31 серпня на підприємствах Харківської області введені графіки обмеження споживання електроенергії. Основна причина - зменшення запасу вугілля на теплових станціях України в зв'язку з зупинкою роботи шахт Донецької області. Про це 13 серпня під час прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома. «Поки що у нас введено 4-й рівень обмеження режиму споживання електроенергії. Однак, у зв'язку з тим, що наші промислові підприємства споживають електроенергію нижче мінімального встановленого рівня, вони не сильно відчувають введені обмеження», - зазначив Василь Хома.

Харківську область відвідав голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута зустрівся зі своїм колегою з Чернівців Романом Ванзуряком. У зустрічі також взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін та заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. Мета поїздки голови Чернівецької ОДА на Харківщину – відпрацювання логістики щодо доставки гуманітарних вантажів в зону антитерористичної операції.

Рівень розрахунків за газ теплоспоживаючими організаціями та підприємствами області перевищив 100%

Про це 13 серпня під час прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома. «У нас достатньо високий рівень розрахунків за газ теплоспоживаючими організаціями та підприємствами - понад 104%. Також зріс відсоток розрахунків за електричну енергію. Однак деякі проблеми маються на комунальному підприємстві «Харківводоканал». Рівень розрахунків за електроенергію цього підприємства становить сьогодні 12,2%. Зараз ми разом з керівництвом міста та директором підприємства шукаємо шляхи виходу з цієї ситуації», - зазначив Василь Хома.

Архів документів