Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В кінотеатрі «БОММЕР» вшанували пам'ять загиблих на Майдані

19 серпня в кінотеатрі «БОММЕР» відбувся урочистий захід на честь героїв Небесної сотні. Рівно півроку назад, 18-20 лютого в Києві відбувся масовий розстріл громадян України. На урочистому заході були присутні учасники подій на Майдані, родичі загиблих в лютневої трагедії, журналісти, представники громадськості.

В харківських школах збільшать кількість уроків, присвячених захисту Вітчизни

В школах Харківщини з нового 2014/2015 навчального року введуть два уроки на тиждень, присвячених захисту Вітчизни. Про це 20 серпня під час прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. За його словами, раніше цей урок викладали в середньому півгодини на тиждень. Анатолій Бабічев зазначив, що розробляється концепція проведення цього уроку, оскільки матеріальна база шкіл в більшості випадків не відповідає вимогам.

За якими підручниками вчитися кожна школа цього року вирішить самостійно

Цього року Міністерство освіти і науки України зняло обмеження на використання навчальної літератури в навчально-виховному процесі. «Будь-яка школа, будь-який вчитель, але разом з учнями, можуть самостійно визначати навчальну літературу, за якою будуть займатися», - зазначив 20 серпня на прес-конференції в прес-центрі ХОДА директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев.

Навчальні заклади області готові до нового навчального року на 95%. Анатолій Бабічев

На сьогоднішній день навчальні заклади Харківської області до нового навчального року та опалювального сезону готові на 95%. Про це 20 серпня під час прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. За його словами, залишилися невеликі ремонтні роботи, які будуть закінчені до початку жовтня. Також Анатолій Бабічев зазначив, що цього літа школами області проводились заходи, спрямовані на економію електроенергії. Зокрема, у навчальних закладах були утеплені вікна, двері, підвали.

Харківські художники долучилися до всеукраїнського мистецького проекту   «З любов’ю до України»

Сьогодні о 16:00 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) в рамках всеукраїнського виставкового проекту «З любов’ю до України» відбудеться урочисте відкриття виставки художників Харківщини. Головне гасло проекту - «Мистецтво, що об’єднує». 13 харківських художників різного віку по-різному розуміють та відчувають цю любов - сюжетні українські мотиви, філософські роздуми на полотні, декоративний живопис, натюрморти, пейзажі, портрети, виконані у різних стилях та техніках.

«Харк

В 2014 році ПАТ «Харківгаз» спрямує 5,6 млн. грн. на встановлення безкоштовних лічильників газу. За 7 місяців поточного року підприємство безкоштовно обладнало лічильниками більше 180 домоволодінь мешканців Харківської області. Терміни забезпечення безкоштовними лічильниками газу залежать від того, якими газовими приладами користується споживач. В даний час, лічильники газу встановлюються в домоволодіннях клієнтів, які використовують природний газ для підігріву води та/або приготування їжі. «Встановлення лічильника газу дає змогу споживачеві контролювати свої витрати. Сьогодні понад 80% клієнтів ПАТ «Харківгаз» здійснюють оплату за фактично спожиті обсяги газу. Як показує досвід, наші клієнти не тільки заощаджують значні кошти сімейного бюджету, а й починають більш економно використовувати газ», - зазначив голова правління ПАТ «Харківгаз» Євген Бескоровайний. При безкоштовному забезпеченні лічильниками газу, відсутні будь-які додаткові витрати з боку споживачів. Придбання лічильників та роботи з їх встановлення здійснюються за рахунок підприємства. «Якщо споживача не влаштовують законодавчі терміни безкоштовного встановлення лічильника і він вже сьогодні хоче мати економію коштів по оплаті за спожитий газ, він може встановити лічильник за власні кошти. Для цього необхідно звернутись в службу «Єдине вікно» нашого підприємства», - повідомив заступник голови правління з комерційної діяльності ПАТ «Харківгаз» Юрій Мошковський. Згідно Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» з 01 січня 2018 року постачання газу споживачу здійснюватиметься тільки при наявності в домоволодінні приладу обліку газу. Довідка: ПАТ «Харківгаз» здійснює постачання і розподіл природного газу на території Харківської області. Підприємство обслуговує 16,8 тис. км. газопроводів. Щорічні обсяги транспортування перевищують 1 млрд. м. куб. природного газу. ПАТ «Харківгаз» забезпечує природним газом понад 450 тис. домоволодінь Харківщини. Найбільшими споживачами природного газу є Малинівський скляний завод, К

Надання всебічної допомоги родичам мешканців області, загиблих в зоні АТО, - обов'язок керівництва області. Юрій Георгієвський

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський зустрівся з Топчій Катериною Іванівною - матір'ю майора Збройних Сил України Топчія Миколи Миколайовича, який загинув 2 травня 2014 року під час проведення антитерористичної операції в місті Слов'янську Донецької області. «Ваш син виявився одним з тих героїв, які ціною власного життя зробили все для наближення часів миру і спокою в Україні. Від імені керівництва області ми дякуємо вам за те, що виховали і виростили трьох синів, які з відвагою захищають нашу країну», - зазначив Юрій Георгієвський.

Події дня!

Сьогодні, 20 серпня, о 12:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 пов., кім.170) розпочнеться прес-конференція директора Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолія Бабічева на тему: "Про підготовку шкіл до нового 2014/2015 учбового року" та "Про хід вступної компанії до вищих навчальних закладів області". о 16:00 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62)  в рамках Всеукраїнського виставкового проекту «З любов’ю до України» відбудеться урочисте відкриття виставки художників Харківщини; о 18:00 у  ХНАТОБ (вул.Сумська, 25) розпочнеться святковий концерт до Дня незалежності України. В рамках концерту відбудеться нагородження активістів волонтерських організацій Харківщини обласними нагородами. о 19:00 у  Харківському державному академічному драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка (вул.Сумська, 9) відбудеться відкриття театрального сезону виставою «Безіменна зірка» М.Себастьяна.

У Харківській області ведеться скоординована і системна робота з питань надання допомоги переселенцям

Розселення громадян, що перебувають із зони АТО, - лише початковий етап у діяльності Регіонального штабу, робота якого не зводиться виключно до розселення вимушених переселенців, а спрямована й на комплексне забезпечення їх потреб - починаючи від надання різних видів медичної допомоги і закінчуючи взяттям на облік по влаштуванню дітей громадян із зони АТО до навчальних закладів. Про це розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський. За словами віце-губернатора, станом на 14 серпня з місцевого бюджету на лікування хронічних захворювань змушених переселенців вже витрачено більше 6 млн.грн. Загальноосвітні навчальні заклади області будуть готові прийняти всіх тих, хто стане на відповідний облік до початку навчального року. Аналогічна ситуація, як підкреслив Георгієвський, спостерігається і в інших сферах надання допомоги переселенцям - пенсійному забезпеченні, соціальному захисті, працевлаштуванні і т.д.

Обласна влада надасть усіляку підтримку родині загиблого під Луганськом бійця "Айдара". Ігор Райнін

Перший заступник Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін і директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко відвідали в Коломацькому районі (с. Шелестово) сім'ю Геннадія Томи - бійця батальйону територіальної оборони "Айдар", загиблого в ході антитерористичної операції під Луганськом. У 41-річного Геннадія Томи, який свого часу добровільно пішов воювати в зону АТО і загинув в бою від отриманих поранень, залишилися дружина Наталя і дві дочки. Старша дочка вчиться в Харківському машинобудівному коледжі і прагне стати компетентним економістом, молодша - учениця десятого класу місцевої школи в Шелестово, яка, переживаючи за батька, була готова піти слідом за ним воювати в зону АТО.

Темпи обороту роздрібної торгівлі по області за січень-липень 2014 року склали 103%

За січень – липень 2014 року темпи зростання обороту роздрібної торгівлі у Харківській області склали 103% (за перше півріччя – 102,1%) при середньому показнику по Україні 99%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. За його словами, у Харківській області відмічена позитивна динаміка зростання показника, а оборот роздрібної торгівлі досяг рівня 37,43 млрд. грн. Абсолютний приріст обсягу роздрібної торгівлі на одиницю населення до відповідного періоду попереднього року склав 354,2 грн. при середньому показнику по Україні мінус 105,1 грн.

У Харківській області створені умови для вирішення проблем тимчасових переселенців

На сьогоднішній день Харківська область є транзитним регіоном для переміщення громадян із зони АТО. Територіальна близькість області одночасно до обох вогнищ проведення антитерористичної операції, а також стабільність соціально-політичної ситуації в регіоні зробили Харківщину регіоном-лідером за чисельністю переселенців, які звернулися і були розселені за останні кілька місяців. Про це заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. «Регіональний штаб змушений констатувати переформатування регіону в транзитну зону в зв'язку з відсутністю актуальних місць для тимчасового розселення громадян, що прибувають із зони АТО. Паралельно з цим робота в напрямку пошуку додаткових місць для розселення на території Харківської області триває», - зазначив заступник губернатора.

Аграрії Харківської області планують виростити понад 700 тисяч тонн цукрових буряків

Аграрії Харківської області планують в 2014 році виростити 720 тисяч тонн цукрових буряків при середній врожайності 365 ц/га. Про це в програмі «Віддзеркалення» повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. «Ми розширили посівні площі цукрового буряка, виходячи з того, що минулого року, на мою думку, були трохи невірно сформовані посівні площі, через що виникли проблеми з цукром. На сьогодні ми плануємо зібрати 720 тисяч тонн цукрових буряків, виробити - близько 110 тисяч тонн цукру. Це нормальний середній рівень, який повністю дозволить забезпечити Харківську область цукром», - зазначив Ігор Райнін.

Ігор Балута зустрівся з бійцями 22-го батальйону зони територіальної оборони, яких днями звільнили з полону

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся з харків'янами - бійцями 22-го батальйону зони територіальної оборони, які днями були звільнені з полону терористів. Нагадаємо, в полоні бійці перебували більше місяця. Керівник області пообіцяв допомогти тим бійцям, яким необхідно відновити документи - паспорти, водійські права, а також військові квитки. Крім того, хлопці в найближчі дні зможуть пройти повноцінний медичний огляд в Харківській обласній клінічній лікарні.

Переселенці з Криму з усіх питань можуть звертатися в кримське Представництво президента України, яке розміщене в Херсоні

Постійне представництво президента України в Автономній Республіці Крим зараз розміщено в Херсоні. Громадяни, які виїхали з АР Крим і тепер проживають у Харківській та інших областях, по всіх хвилюючих питаннях можуть звертатися до постійного представника президента України в АР Крим Наталії Попович. Всі запити і звернення можна направляти на електронну адресу predstavnytstvo.akr@gmail.com або записатися на особистий прийом за телефоном (0552) 49-59-39.

Харківські синхроністки привезли додому медалі чемпіонату Європи

Ввечері, 18 серпня, збірна України з синхронного плавання повернулася додому, привізши з собою чотири медалі чемпіонату Європи, серед яких і золото. В Харкові спортсменок та їх тренерів зустрічали рідні, друзі, представники ЗМІ, а також офіційна делегація, на чолі із заступником директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Сергієм Христоєвим, який привітав синхроністок з високими результатами, та побажав подальших перемог.

Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі Харківської області у I півріччі сягнуло 141 млн доларів

Харківська область завершила І півріччя 2014 року із позитивним загальним сальдо зовнішньої торгівлі, яке склало 141 млн. дол. США. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. За його словами, такі обсяги позитивного балансу зовнішньої торгівлі є найбільшими за всю історію Харківської області. «Обсяги експорту товарів перевищили обсяги імпорту на 69,2 млн дол. США, обсяги експорту послуг – на 71,8 млн. дол. США», – зазначив Ігор Райнін.

Події дня!

Сьогодні, 19 серпня, о 16.00 у кінотеатрі «БОММЕР» (вул.Полтавський шлях, 6) відбудеться урочистий захід на честь героїв Небесної сотні з показом фільму "Майдан". о 17:00 в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться урочисте відкриття виставки вишитих картин «Пори року» та виставки живопису «Втілення мрії».

Артисти Слобожанського ансамблю пісні й танцю підтримали бійців Нацгвардії

Завітавши на базу Національної академії Національної гвардії України, артисти Великого академічного Слобожанського ансамблю пісні й танцю не тільки подарували воїнам свої пісні та хореографічні композиції, а й десятки розвантажувальних жилетів та невелику мобільну електростанцію, куплену за зароблені членами колективу гроші. Урочистий захід відкрив тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко. У своєму виступі він зазначив, що навіть у найважчі часи війни українські військові ніколи не відмовлялися від пісні та танцю. "Як казав Леонід Биков в улюбленому всіма нами фільмі «В бой идут одни старики»: Війна - минуча, а музика – вічна", - підкреслив Іван Варченко.

При облдержадміністрації створено робочу групу зі сприяння розвитку книговидання та книгорозповсюдження

Під головуванням директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Євгена Ярошенка відбулося перше засідання обласної робочої групи щодо сприяння розвитку книговидання та книгорозповсюдження, яка була створена на виконання Протоколу засідання Міжвідомчої комісії з питань розвитку вітчизняного книговидання і книгорозповсюдження під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Сича від 24.07.2014р.

Розширено права міліціонерів у зоні АТО

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 1633-VII «Про внесення змін до Закону України «Про міліцію» щодо умов застосування сили, спеціальних засобів і вогнепальної зброї у районі проведення антитерористичної операції". Документ надає право правоохоронцям застосовувати без попередження заходи фізичного впливу, спеціальні засоби і вогнепальну зброю проти осіб, які відповідно до Закону України «Про боротьбу з тероризмом» визнаються терористами та займаються тероризмом.

У галереї «Бузок» відкрилися виставки вишитих картин та дитячих робот

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) запрацювала виставка вишитих картин «Пори року». На виставці представлені 83 роботи 39 учасників Харківського клубу «Успіх», який об'єднує як любителів вишивки, так і професіоналів з багаторічним стажем. «Думаємо, що роботи членів нашого клубу порадують відвідувачів виставки і викличуть живий інтерес до улюбленого виду рукоділля, адже жодна фотографія не може передати фарби і фактуру вишивки, які притягують і зачаровують погляд», - зазначили майстри робіт.

Знешкоджено терористичну групу, яку координували спецслужби Росії  - СБУ

Служба безпеки України викрила та знешкодила терористичну групу, яку координували спецслужби Російської Федерації. Про це Президентові Петру Порошенку доповів Голова Служби безпеки Валентин Наливайченко. СБУ затримала шістьох учасників терористичної групи, яких підозрюють у влаштуванні вибуху в ніч на 3 серпня на території Харківського бронетанкового заводу. Затримання відбулося під час спроби здійснити руйнування однієї з адмінбудівель на базі відпочинку, де тимчасово мешкають співробітники міліції.

Продовжується набір учнів до ПТНЗ області на 2014-2015 навчальний рік

У професійно-технічні навчальні заклади Харківського регіону продовжується набір учнів на навчання у 2014-2015 навчальному році. Обсяги державного замовлення у 2014 році в навчальних закладах Харківської області становлять: на підготовку робітничих кадрів – 7714 осіб; робітничих кадрів та молодших спеціалістів – 42 особи. Станом на 15 серпня надано 5021 заяву до приймальних комісій професійно-технічних навчальних закладів Харківського регіону, що складає 65% від державного замовлення на підготовку робітничих кадрів. Надано заяв від мешканців Харкова – 1206, Харківської області – 3079, інших областей України – 218.

На Харківщині розпочалися літні профільні школи Малої академії наук України

З 18 по 29 серпня 2014 року відбудуться обласні літні профільні школи Харківського територіального відділення Малої академії наук України для учнів навчальних закладів м. Харкова та області за науковими відділеннями мовознавства, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, математики, фізики і астрономії, економіки, екології та аграрних наук, хімії та біології, технічних наук, комп’ютерних наук. Заняття будуть проводитись на базі КЗ «Харківський центр дослідницько-експериментальної діяльності «Будинок учителя» (вул. Скрипника, 14), Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна (майдан Свободи, 4), Харківського національного автомобільно-дорожнього університету (вул. Петровського, 25) та Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва (Харківський район, п/в «Комуніст-1»).

Харків урочисто зустрів чемпіона Європи зі стрибків в висоту Богдана Бондаренка

В харківському аеропорту урочисто зустріли чемпіона Європи зі стрибків в висоту Богдана Бондаренка. Заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Сергій Христоєв привітав Богдана з перемогою, та побажав не зупинятися на досягнутому, і продовжувати радувати Харківщину та усю Україну своїми перемогами. Коментуючи свій виступ на чемпіонаті Європи з легкої атлетики, який щойно завершився в Швейцарії, Богдан Бондаренко зазначив, що перемогти було нелегко, насамперед через погодні умови. Саме погода не дала чемпіону підкорити рекорд Європи у 2.43 метра.«Це були нелегкі змагання. Вперше в цьому році прийшлося виступати при температурі повітря всього 13 градусів, крім того йшов дощ», - поділився Богдан Бондаренко.

Харківські синхроністки  завоювали друге срібло на чемпіонаті Європи

16 серпня на чемпіонаті Європи з водних видів спорту українська команда з синхронного плавання, яка переважно складається з харківських спортсменок, здобула срібну нагороду в групових вправах. Слідом за сріблом, яке у дуетах заробили харківські майстрині синхронного плавання Анна Волошина та Лоліта Ананасова, медальний кошик збірної України поповнився ще однією срібною медаллю.

До уваги ЗМІ!

19 серпня о 16.00 в кінотеатрі «БОММЕР» (вул.Полтавський шлях, 6) відбудеться урочистий захід на честь героїв Небесної сотні.Рівно півроку тому, 18-20 лютого у Києві відбувся масовий розстріл громадян України. У планах заходу: вшанування пам`яті загиблих, показ фільму «Майдан», брифінги для ЗМІ. До участі у заході запрошуються журналісти, громадські діячі, учасники подій, представники влади.

П'ятеро бійців 22-го батальйону територіальної оборони звільнені з полону

П'ятеро харків'ян - бійців 22-го батальйону територіальної оборони - звільнені з полону терористів, в якому вони перебували з 5 липня 2014 року. Про це розповів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, який особисто координував операцію зі звільнення земляків. "Виконуючи доручення президента України щодо звільнення захоплених в полон військовослужбовців, співробітників правоохоронних органів і громадян, завдяки зусиллям багатьох людей, п'ятеро харків'ян сьогодні звільнені з полону", - зазначив керівник області.

Школи Харківщини готуються прийняти більше 23 тисяч першокласників

Про це 15 серпня під час обласної селекторної наради повідомив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев. За його словами, на сьогоднішній день в школи прийнято вже 22 тис. дітей, що становить 96% від прогнозованої кількості. 3 тис. 800 першокласників піде в школи в сільській місцевості. Як зазначив Анатолій Бабічев, підготовка навчальних закладів області до нового навчального року та опалювального сезону ведеться згідно з графіком. За його словами, на сьогодні з 505 котелень підготовлено 496 (98% із загального числа). З розрахункової потреби у вугіллі (30 тисяч тонн) вже заготовлено 51%. «Проте є проблемне питання, пов'язане із забезпеченням шкіл, де є транспортні засоби, бензином і дизпаливом. Така проблема існує в 13 районах області. Запаси є, але їх вистачить лише на кілька місяців», - сказав Анатолій Бабічев.

Архів документів