Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Шановні слобожанці!

Від щирого серця вітаю Вас із Днем Державного прапора України! Український прапор – це символ поваги до багатовікової історії нашого народу. Це наш історичний дух, наша совість і незламність, це – вічно жива пам'ять про героїчне минуле і прагнення до кращого майбутнього, це – гордість, слава і велич нації. Мить, коли піднімається Прапор України та звучить Державний Гімн, - це момент піднесення, який сповнює серця гордістю за рідну країну.

Дорогі харків'яни!

Щиро вітаю вас із 71-ю річницею звільнення Харкова від нацистських загарбників, зі священним для нас святом гордості та слави! Місто і його жителі знають ціну і значення подвигу, виявленого поколінням наших батьків і дідів у роки Другої світової війни. За фатальним збігом обставин саме Харківщина виявилася в епіцентрі самої кривавої війни в історії людства. Харків був містом, за оволодіння яким гітлерівці вели запеклу боротьбу й кидали на його штурм свої найкращі сили. Повністю зруйноване, але не зломлене, наше місто пережило окупацію й голод. Харків і його жителі змогли вистояти і знову відродитися!

Ігор Балута зустрівся із заступником генсека ООН з гуманітарних питань Валері Амос

22 серпня голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся із заступником генерального секретаря ООН з гуманітарних питань і координації допомоги в надзвичайних ситуаціях Валері Амос. Під час прийому від імені голови ХОДА на честь делегації ООН також були присутні заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Олег Мурашов, постійні координатори роботи ООН Маура Лінч та Дженс Тойберг-Франдцен, представник ООН з питань координації гуманітарної діяльності в Україні Васен Марсель, регіональний представник Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні Олдріх Андрисек.

Юрій Георгієвський від ОДА вшанував пам'ять працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов'язків

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський 22 серпня відвідав історико-меморіальний комплекс на території ДК міліції, де від ОДА вшанував пам'ять працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов'язків. У заході також взяли участь начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, ректор Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" Василь Тацій, співробітники органів внутрішніх справ та сім'ї загиблих міліціонерів.

Представники місії Королівства Нідерландів з ліквідації наслідків аварії літака MH17 поки не можуть потрапити на місце авіакатастрофи

Поновлення пошукових робіт на місці катастрофи «Боїнга 777-200» поки неможливо, тому що на цій території зараз ведуться активні бойові дії. Про це розповів заступник глави Місії Посольства Королівства Нідерландів в Україні, полковник Ханс Ван Де Вен після зустрічі з представниками штабу АТО в м. Краматорську Донецької області. Представників Місії Нідерландів супроводжували голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута та заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Олег Мурашов.

Харківська область бере на себе найбільше навантаження з прийняття переселенців. Ірина Геращенко

Харківська облдержадміністрація та Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області взяли на себе найбільше навантаження щодо прийняття вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей. Про це заявила народний депутат України, уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, яка разом з народними депутатами України Іриною Луценко, Лідією Котеляк та Марією Іоновою за дорученням Президента України відвідали Харківську область. Жінки-депутати ознайомилися з роботою громадської приймальні регіонального Штабу з питань, пов'язаних із соціальним забезпеченням громадян, що прибули з районів проведення антитерористичної операції.

Експорт української продукції до Росії скоротився на 30%. Україна шукає нові ринки збуту. Ігор Швайка

Експорт української продукції (продовольства і продукції АПК) в Російську Федерацію з початку року зменшився на 30-34%. Про це 22 серпня повідомив журналістам у Харкові міністр аграрної політики і продовольства України Ігор Швайка. «Для тієї продукції, яка сьогодні не може потрапити в Росію, ми з виробниками шукаємо інші ринки збуту. Щоб вийти на інші ринки, в тому числі Азії та Африки, потрібно сертифікувати наше виробництво. У вересні та жовтні в Україні буде працювати інспекція Європейського Союзу, яка видасть нашим виробникам єврономери, що дозволять продавати українську продукцію в більш, ніж сто країн світу», - зазначив Ігор Швайка.

Створення нових робочих місць – запорука стабільності. Ігор Райнін

У Харківській обласній державній адміністрації відбулась нарада під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Ігора Райніна щодо покращення в області ситуації із створення нових робочих місць та про шляхи впливу щодо їх створення, у тому числі при реалізації державних цільових програм та інфраструктурних проектів. На нараді були присутні керівники департаментів обласної державної адміністрації, Харківського обласного центру зайнятості, Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, Головного управління Міндоходів у Харківській області, обласного об`єднання організацій роботодавців.

Ціни на цукор незначно виростуть. Ігор Швайка

Ціни на цукор цієї осені незначно виростуть. Про це 22 серпня заявив у Харкові міністр аграрної політики і продовольства України Ігор Швайка. За його словами, підвищення ціни на цукор пов'язано із збільшенням кредитів і подорожчанням палива. «На сьогоднішній день в Україні повністю виконуються вимоги Меморандуму між Національною асоціацією цукровиробників України «Укрцукор» та Міністерством агрополітики про розподіл квот на вирощування цукрових буряків і виробництво цукру. Цього року не буде перевиробництва і не буде нестачі цукру», - зазначив Ігор Швайка.

ХНУРЕ запрошує своїх першокурсників на ZIP-квест «Розархівуй університет!»

31 серпня о 10.00 на стадіоні Харківського національного університету радіоелектроніки (вул. Серпова) стартує квест для першокурсників, приурочений до початку нового навчального року. Головна мета квеста – познайомити студентів один з одним і з кураторами, а також показати їм можливості університету. Спеціально підготовленим маршрутом учасники квесту подорожуватимуть ХНУРЕ- познайомляться з його структурними підрозділами, історичними та популярними серед студентів місцями, будуть розгадувати загадки, брати участь у конкурсах і просто весело проводити святковий день.

Доходи банків України за перше півріччя 2014 року збільшилися на 30,8%

На фінансовий результат діяльності банківського сектору в Україні за січень – липень 2014 року суттєво вплинули збитки банків, які віднесені до категорії неплатоспроможних і в яких функціонують уведені Фондом гарантування вкладів фізичних осіб тимчасові адміністрації. Про це повідомила прес-служба управління НБУ в Харківській області. Також на стан банків вплинули військові дії на території Донецької та Луганської областей. З огляду на це, за січень – липень 2014 р. банківський сектор отримав від’ємний фінансовий результат в обсязі 2,0 млрд. грн., але без урахування збитків банків з тимчасовою адміністрацією прибуток банків України становив 3,2 млрд. грн.

У Харкові відбулася регіональна нарада з ключових питань діяльності АПК

У великій залі Харківської облдержадміністрації пройшла регіональна нарада з ключових питань діяльності АПК в сучасних умовах під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки. У нараді взяли участь керівники сільгосппідприємств України, начальники районних управлінь агропромислового комплексу, заступники голів та директори Департаментів АПК обласних адміністрацій Харківської, Сумської, Луганської, Донецької, Полтавської та Дніпропетровської областей.

Українці вибороли 9 нагород на ІІ Юнацьких Олімпійських іграх

Після п’яти змагальних днів на ІІ Юнацьких Олімпійських іграх, що проходять з 16 по 28 серпня в китайському Нанкіні, в активі юних олімпійців України вже є 9 нагород, 2 з яких золоті, 3 срібні та 4 бронзові. З них в активі харківських спортсменів - 1 срібна та 1 бронзова нагороди. Так, харків'янка Анастасія Малявіна 20 серпня на дистанції 100 м брасом завоювала бронзову нагороду з плавання, поступившись спортсменкам Китаю та Литви. 21 серпня харків'янин Денис Вороновський завоював срібло літніх юнацьких Олімпійських ігор у тхеквондо ВТФ (вагова категорії +73 кг).

Національний банк України запроваджує додаткові адміністративні заходи для стабілізації ситуації на валютному ринку

За повідомленням прес-служби управління НБУ в Харківській області, 20 серпня 2014 р. Правління Національного банку України  прийняло постанову № 515 "Про врегулювання ситуації на валютному ринку України", згідно якої запроваджено обов’язковий продаж надходжень в іноземній валюті на міжбанківському валютному ринку України. Також установлено, що розрахунки за операціями з експорту та імпорту товарів здійснюються у строк, що не перевищує 90 календарних днів. "Ми продовжили строк дії норми щодо обов’язкового продажу експортерами надходжень в іноземній валюті на три місяці, збільшивши обсяг її продажу до 100%. Це цілком логічний та очікуваний крок, враховуючи вкрай складну суспільно-політичну ситуацію в країні", – відзначила Голови Національного банку України Валерія Гонтарева.

Події дня!

Сьогодні, 22 серпня у Харкові з робочим візитом перебуває Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка. Об 11.00 у великій залі ХОДА ( вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться регіональна нарада з ключових питань діяльності АПК в сучасних умовах за участю Міністра та аграріїв Харківської, Сумської, Луганської, Донецької, Полтавської та Дніпропетровської областей. О 13.00 для представників ЗМІ відбудеться брифінг за підсумками наради. о 18:00 на майданчику біля Харківського національного академічного театру опери і балету (вул.Сумська, 25) відбудеться вистава Миколи Лисенка за однойменною повістю Миколи Гоголя «Тарас Бульба» у виконанні хору, оркестру, балету, солістів ХНАТОБу під керівництвом Віктора Плоскіни.

Делегація Програми Розвитку ООН відвідала Харківську область

21 серпня у Департаменті економіки і міжнародних відносин ХОДА відбулася зустріч керівництва Харківської обласної державної адміністрації з делегацією Програми Розвитку ООН (ПРООН) з метою обговорення проблемних питань щодо переселенців з Луганської та Донецької областей. У ній взяли участь в.о. директора Департаменту соціального захисту населення Тетяна Бабенко, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Олег Мурашов, заступник директора Департаменту охорони здоров`я Галина Сіроштан, начальник сектору дошкільної та позашкільної освіти Департаменту науки і освіти Ірина Счастна, менеджер проектів ПРООН в Україні Олена Іванова, Радник з питань внутрішніх переміщень осіб Бессант Субба, спеціаліст з координування проектів ПРООН в Україні Віталій Крисько.

Голова ХОДА Ігор Балута відвідав ВАТ «Турбоатом»

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута відвідав ВАТ «Турбоатом». В ході візиту він побував в основних цехах заводу - паротурбінному та гідротурбінному, ознайомився з особливостями виробництва і технологічного процесу на підприємстві, зустрівся з трудовим колективом.  Виступаючи перед працівниками заводу, Ігор Балута зазначив, що «Турбоатом» - найсильніше підприємство в Харківській області, яке знають далеко за її межами. Він подякував колективу за роботу і вручив кращим співробітникам почесні грамоти Харківської облдержадміністрації та подяки голови ХОДА.

Парад вишиванок, покладання квітів та концерт рок-гуртів: що очікує харків'ян 23-24 серпня

23 серпня в 10.00 відбудеться урочисте підняття українського прапора в сквері на розі проспектів Правди і Леніна на честь Дня Державного прапора України. Жовто-блакитні знамена також піднімуть у всіх районах області. О 12.00 на території Національного меморіального комплексу «Висота маршала Конєва» пройдуть святкові заходи для ветеранів та урочиста церемонія передачі комплексу копій бойових знамен 10-ти Харківських дивізій.

У Харкові до Дня Незалежності пройде виставка військової техніки, яка використовується в ході АТО

24 серпня, в День Незалежності України, в Харкові працюватиме виставка бойової техніки вітчизняного оборонно-промислового комплексу, яка використовується в ході проведення антитерористичної операцій. Зокрема, на виставці будуть представлені зразки техніки виробництва тих підприємств, які входять до складу Державного концерну "Укроборонпром". Як повідомив тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко, на виставці можна буде побачити танки, БТРи, іншу техніку.

Понад 70% об’єктів житлово-комунального господарства області підготовлено до зими

Сьогодні у ВАТ «Укртелеком» відбулася селекторна нарада під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Андрія Білоусова. Були розглянуті питання підготовки об’єктів житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2014/2015 років; виконання планів заходів по зменшенню споживання природного газу на 30%; розрахунків підприємств теплопостачання за спожитий природний газ. «В цілому по Україні станом на 15 серпня вже підготовлено до робити у зимовий період 30 тисяч об’єктів соціально-культурного призначення (77%), 83% котелень, 4,5 тисячі одиниць спецтехніки (70%), заготовлено 59% посипного матеріалу», - повідомив Андрій Білоусов.

У Харкові обговорять проблеми традиційної культури в умовах глобалізації

22-23 серпня (з 11.00) Департамент культури і туризму Харківської облдержадміністрації та Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62)  проводять науково-практичну конференцію «Традиційна культура в умовах глобалізації: народна музика та декоративне мистецтво в світовому цивілізаційному просторі». В обговоренні питань візмуть участь як харківські науковці, так і фахівці з інших регіонів України та зарубіжжя.

Сім'я кожного загиблого в зоні АТО повинна бути оточена увагою влади і невідкладно отримувати всебічну допомогу. Василь Хома

Заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома відвідав родину Володимира Янчука, сержанта, покликаного по мобілізації і загиблого в ході бойових дій в зоні АТО. Володимир Янчук помер 1 серпня 2014 року в результаті поранення, отриманого під час бойових дій під Карлівкою Мар'їнського району Донецької області. У загиблого Володимира залишилася шістнадцятирічна дочка Поліна, студентка Харківського будівельного технікуму, і мати Галина Миколаївна, пенсіонер.

Ігор Балута провів особистий прийом громадян

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута провів особистий прийом громадян. У ході прийому були розглянуті питання надання матеріальної допомоги на лікування, допомоги при працевлаштуванні, щодо затвердження штатного розпису, а також інші питання. Вирішення всіх поставлених громадянами питань голова облдержадміністрації Ігор Балута взяв під особистий контроль.

Укртелеком запрошує кращих студентів на стажування

Маючи багаторічний досвід співпраці з провідними вищими навчальними закладами, ПАТ «Укртелеком» підтримує бажання студентів у проходженні щорічної виробничої практики в компанії. «Усі практиканти та стажери у перспективі можуть приєднатися до нашої команди або поповнити кадровий резерв. Ми готові стати першим робочим місцем для талановитої молоді і забезпечити її необхідною підтримкою та поділитися професійним досвідом», - повідомила директор з управління персоналом та організаційного розвитку ПАТ «Укртелеком» Тетяна Петрук.

Харківська область та Ізраїль зацікавлені співпрацювати в галузі сільського господарства

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута та перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін зустрілися з делегацією Ізраїлю, в ході якої обговорили питання подальшої співпраці між Харковом та Ізраїлем. В ході зустрічі з ізраїльською делегацією Ігор Балута зазначив, що в Харківському регіоні вдалося стабілізувати економічну ситуацію. «Жодне з великих підприємств із західними інвестиціями не покинуло територію Харківської області. Залишаються проблеми тільки з Російською Федерацією. Харківські підприємства повністю виконали всі замовлення, справили поставки в Росію, а розрахунок з ними був проведений всього на 30%», - повідомив керівник області.

З початку року ПАТ «Харківгаз» безкоштовно обладнало лічильниками газу більше 180 домоволодінь мешканців області

Згідно Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» з 01 січня 2018 року постачання газу споживачу здійснюватиметься тільки при наявності в домоволодінні приладу обліку газу. В 2014 році ПАТ «Харківгаз» спрямує 5,6 млн. грн. на встановлення безкоштовних лічильників газу. За 7 місяців поточного року підприємство безкоштовно обладнало лічильниками більше 180 домоволодінь мешканців Харківської області.

У голови ХОДА з'являться три позаштатних радника від волонтерських організацій

Рада волонтерських організацій Харківської області делегує трьох активістів, які стануть позаштатними радниками голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути і будуть курирувати напрямки, пов'язані з роботою в зоні АТО і з переселенцями з АР Крим, Донецької та Луганської областей. Таке рішення було прийнято 20 серпня на зустрічі голови ХОДА з представниками Ради волонтерів. За ініціативи активістів, радники розділять три найголовніші напрямки - медицина, робота з переселенцями і робота з родичами поранених і вбитих в ході антитерористичної операції на Донбасі. «Є багато питань, де зусиль волонтерів недостатньо, потрібна допомога саме адміністративного ресурсу», - зазначила Вікторія Мілютіна - активістка волонтерської групи «Допоможи армії». 

Події дня!

Сьогодні, 21 серпня, о 12.00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5-й пов.) відбудеться прес-конференція тимчасово виконуючого повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Івана Варченка «Про святкові заходи з нагоди Дня прапора та Дня Незалежності України»; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ (просп. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Особливості формування державного і регіональних бюджетів на 2015 рік»; о 14:00 ВАТ «Турбоатом» (вул. Енергетична, 1) - робоча поїздка голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути.

У Харкові пройшов святковий концерт до Дня незалежності, в ході якого нагородили волонтерів

У Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка пройшов святковий концерт "Україна незалежна", присвячений 23-й річниці незалежності України. З привітаннями до присутніх і словами подяки до волонтерів, які допомагають військовим в зоні АТО, пораненим в госпіталях і тим, хто змушений був залишити рідний дім, звернулися тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко та заступник голови Харківської облради Людмила Давидова.

Юрій Георгієвський відвідав родичів Дмитра Посохова, загиблого у зоні АТО

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський зустрівся з родиною Дмитра Посохова, загиблого у зоні АТО 31 липня 2014 року в результаті мінометного обстрілу м.Шахтарськ (Донецька обл.). У березні 2014 року хлопець призвався до лав Збройних Сил України на військову службу за контрактом у 25-ту окрему аеромобільну бригаду смт. Гвардійське (Дніпропетровська обл.). «Ми розуміємо, що ніяка допомога наразі не втішить горя Вашої родини, але ми просимо Вас прийняти нашу підтримку. Ви виховали справжнього патріота та героя нашої країни. Патронат щодо вирішення побутових та інших проблем Вашої родини я особисто беру під власний контроль», - зазначив Юрій Георгієвський.

Архів документів