Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Садибу у Шарівці передадуть в оренду

В даний час Департамент містобудування та архітектури ХОДА обговорює питання передачі в довгострокову оренду найбільш значимого туристичного об'єкта Харківщини - Шарівського палацового-паркового комплексу (Богодухівський район, Харківська обл.). Про це 27 серпня під час прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабінович. За його словами, при відсутності фінансування з боку держави, більшість об'єктів сьогодні приводяться в порядок за кошти орендарів, власників або органів місцевого самоврядування.

Харківські волонтери призначені позаштатними радниками Ігоря Балути

Представники харківських волонтерських організацій на громадських засадах введені в групу радників голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути. Зокрема, позаштатними радниками з соціальних питань призначені волонтери Вікторія Мілютіна, Тетяна Бідняк і Євгенія Левінштейн. Про це йдеться в розпорядженнях голови ХОДА №641, №642 и №643-к відповідно.

Харківська область у трійці лідерів України за результатами оздоровчої кампанії дітей 2014 року

За попередніми підсумками Міністерства молоді та спорту України цьогорічної оздоровчої кампанії, Харківська область знаходиться на 3 місці серед регіонів України (1 місце – Черкаська обл., 2 місце – Кіровоградська обл.). 83% дітей Харківщини віком від 7 до 17 років було оздоровлено у таборах відпочинку. Про це сьогодні розповіла у програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному державному радіо заступник директора Департаменту – начальник управління з молодіжної політики та організації оздоровлення дітей Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Лариса Козлова/

У Харкові презентують новий веломаршрут і проведуть велоекскурсію для журналістів

29 серпня в центрі Харкова відбудеться прес-тур "Дізнайся Харків на двох колесах!", в якому зможуть взяти участь журналісти, а також харків'яни і гості міста. В рамках прес-туру буде презентовано новий міський веломаршрут: пл. Свободи - пл.Конституції - пл. Архітекторів - пл. Свободи, по маршруту проходження якого учасникам прес-туру проведуть екскурсію. Під час екскурсії можна буде почути пізнавальну інформацію про визначні пам'ятки Харкова, серед яких - пам'ятник засновникам Харкова, Держпром, ХНУ ім. В.Н.Каразіна, майдан Свободи, пам'ятник Т.Г.Шевченку, пам'ятник кобзарям, алея зірок фестивалю "Харьковская Сирень", фонтан-альтанка "Дзеркальний струмінь", Університетська гірка, Свято-Покровський монастир, Свято-Успенський собор, синагога, старовинні торгові таблички на будівлі по вул. Пушкінська, 17, пл. Архітекторів та багато іншого.

Події дня!

Сьогодні, 27 серпня, о 12.00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5-й пов.) відбудеться прес-конференція директора Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайла Рабиновича на тему: «Про стан справ у будівництві та містобудівній сфері в Харківській області».

Юрій Георгіївський обговорив питання забезпечення жителів області імуносупресивними препаратами

Сьогодні в громадській приймальні громадян обласної державної адміністрації відбулася зустріч заступника голови Харківської ОДА Юрія Георгієвського з жителями області, які потребують імуносупресивну терапію. «На сьогоднішній день в області дійсно існує проблема з безкоштовним забезпеченням громадян регіону імуносупресорами. Ця ситуація викликана декількома чинниками: зростанням ставок ПДВ, коливанням курсу долара, затягуванням процедури тендера на рівні МОЗ України, істотним зростанням кількості хворих, що вимагають даного виду лікування, за рахунок перебування на території області мешканців із зони АТО», - зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Харківщина запропонує Міністерству освіти і науки відновити підготовку кваліфікованих робітників за напрямом «Сільське господарство»

Харківська область надасть до Міністерства освіти і науки України пропозиції щодо оптимізації мережі робочих професій, за якими організовано підготовку в професійно-технічній освіті області. Про це сьогодні під час обласної педагогічної конференції повідомив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. «На сьогоднішній день слід почати роботу з відновлення практики підготовки кваліфікованих робітників за напрямом «Сільське господарство» за професіями «тваринник», «свинопас» і «птахівник» в професійно-технічних навчальних закладах нашого регіону. Адже Харківська область є потужним аграрним центром України і необхідно створити умови для формування кадрів для цього сектора економіки», - сказав Бабічев.

Харків’яни продовжують виборювати медалі на ІІ літніх юнацьких Олімпійських іграх у Китаї

23 серпня срібною та бронзовою медалями у вправах на коні та кільцях поповнив скарбничку збірної команди України гімнаст Владислав Грико. 24 серпня велосипедисти у командній естафеті вибороли бронзову нагороду. Дар’я Ткачова (Харківська обл.), Анжеліка Тетерич (Донецька обл.), Владислав Нізицький (Харківська обл.) та Ринат Удод (Донецька обл.) посідають 3 місце. Результат українців - 18:00 Щиро вітаємо наших спортсменів та тренерів з нагородами!

В Лозовій відбулися спортивні змагання серед дітей- переселенців із зони АТО

З нагоди святкування Дня Незалежності України Харківським обласним центром фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» спільно з Лозівським міським центром було проведено спортивно – масовий захід «Спорт за мир!» для дітей переселенців із зони АТО у м. Лозова (Харківська обл.).. Перед початком змагань відбулось урочисте відкриття, із підніманням державного Прапору України.

У цьому навчальному році в області планується відкрити десять нових дитячих садків

У навчальному 2014/2015 році в Харківській області очікується відкриття десяти нових дошкільних установ на 325 місць. Про це 26 серпня під час обласної педагогічної конференції повідомив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. Крім того, за його словами, до кінця року будуть відкриті ще 17 груп у діючих дитячих садках, що дозволить створити додатково ще 330 місць для дітей.

Харків’яни-благодійники передали воїнам-піхотинцям сотні комплектів бойової екіпіровки

У Харківській області місцеві органи самоврядування, благодійні організації та пересічні громадяни надають активну матеріально-технічну підтримку 92-й окремій механізованій бригаді Сухопутних військ України. За словами командування військової частини, нещодавно особовий склад підрозділів поповнився більше ніж на тисячу військовослужбовців, яких призвано з різних куточків держави в рамках третьої хвилі мобілізації. «Наша частина є бойовою одиницею українського війська і  виконує важливі завдання щодо охорони східних рубежів, а також перебуваює в зоні військового конфлікту. Тож, від належної екіпіровки воїна-піхотинця залежить загальний успіх в бою. Останнє добре відомо цивільним патріотам і тому вони постійно опікуються армійцями», - пояснив командир військової частини полковник Віктор Ніколюк.

Учні Харківської області стабільно показують високі результати на Всеукраїнських і Міжнародних олімпіадах

На IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад учні Харківської області стабільно показують високі результати з математики, інформатики, фізики, хімії, географії, завдяки чому у всеукраїнському рейтингу Харківська область зараз посідає перше місце. Про це 26 серпня під час обласної педагогічної конференції заявив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев.

У Харкові пройшло засідання обласного антикризового енергетичного штабу

26 серпня під головуванням заступника голови - керівника апарату ХОДА Василя Хоми відбулося перше засідання обласного антикризового енергетичного штабу, утвореного розпорядженням голови обладміністрації від 22.08.2014 № 443. У засіданні взяли участь члени штабу, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів, міністерств, відомств України в Харківській області.

В університеті ім. Каразіна пройшла обласна педагогічна конференція

У Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна 26 серпня відбулася обласна педагогічна конференція на тему «Про підсумки розвитку освіти та науки Харківської області в 2013/2014 навчальному році та завдання на 2014/2015 навчальний рік». У педагогічній конференції взяли участь голова Харківської ОДА Ігор Балута, директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства науки та освіти Юрій Кононенко, перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко, ректор ХНУ, голова ради ректорів вузів Віль Бакіров, вчителі, вихователі, вчені.

Законопроект «Про реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в гривню» пропонує найбільш компромісне вирішення цього питання

За повідомленням Нацбанку України в Харківській обалсті, проблема виплат населенням валютних іпотечних кредитів все ще залишається надзвичайно гострою. Останні декілька місяців позичальники, банківська спільнота та органи державної влади приділяли питанню валютних кредитів максимальну увагу, обговорюючи ситуацію та шукаючи шляхи виходу з неї. 3-го липня цього року, як компромісне рішення проблеми, було прийнято за основу відповідний законопроект «Про реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в гривню». Після подальшого доопрацювання, документ буде знову винесений у стіни парламенту для обговорення та голосування.

«Телефони довіри» Державної фінансової інспекції в Харківській області змінено

В Держфінінспекції в Харківській області функціонує "телефон довіри", за яким фіксуються повідомлення громадян (в тому числі анонімні) про неправомірні дії посадових осіб та порушення законодавства з фінансових питань на підприємствах, в установах та організаціях, для врахування їх при плануванні та проведенні ревізій (перевірок). Про це повідомила пресс-служба Держфінінспекції в Харківській області.

Ігор Балута обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні питання подальшої співпраці

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 26 серпня зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні паном Кейсом Кломпенхаувером, щоб обговорити результати роботи голландської пошукової місії в Україні з розслідування причин катастрофи Boeing 777 «Малайзійських авіаліній», а також розглянути перспективи співпраці між Харківською областю та Королівством Нідерланди.

Волонтери Харківщини відзначені державними нагородами

23 серпня 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ № 676/2014 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Незалежності України». За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм було відзначено ряд науковців, спортсменів, робітників промисловості, державних діячів та близько 40 волонтерів з усієї України.

Події дня!

26 серпня, в 11:00 в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4) відбудеться Обласна педагогічна конференція на тему «Про підсумки розвитку освіти та науки Харківської області в 2013/2014 навчальному році та завдання на 2014/2015 навчальний рік».

У Харкові відзначили День Незалежності

24 серпня, в День Незалежності України, біля пам'ятника Тарасу Шевченку зібралися сотні харків'ян, щоб вшанувати пам'ять людей, які віддали життя за Україну на Майдані і які загинули в зоні антитерористичної операції. Також харків'яни висловили слова підтримки бійцям, які зараз воюють на Сході країни і захищають незалежність нашої держави. Також увечері в саду Шевченка пройшов святковий рок-концерт за участю харківських гуртів та виконавців. Організаторами концерту виступили громадські організації Харківщини, а також самі музиканти.

У Харкові відбулася виставка військової техніки виробництва «Укроборонпром»

24 серпня, до Дня Незалежності України, в Харкові було представлено виставку бойової техніки вітчизняного оборонно-промислового комплексу, яка використовується в ході проведення антитерористичної операції . За ініціативи Президента України Петра Порошенка аналогічні виставки відбулися ще в трьох містах України - Києві, Львові та Вінниці. У відкритті виставки взяли участь голова Харківської ОДА Ігор Балута та генеральний директор ДП «Завод ім.Малишева» Микола Бєлов.

Виступ Президента Петра Порошенка на параді на честь 23-ї річниці Незалежності України

"Я єсть народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була. Яка біда мене, яка чума косила! - а сила знову розцвіла" Ці слова – проникливі, аж мороз шкірою. Із душі та серця великого поета Тичини вони вирвалися 71 рік тому. Під час іншої, ще тієї війни. Та вони такі злободенні, ніби сказані прямо сьогодні... Шановні солдати і матроси! Сержанти і старшини, офіцери, генерали і адмірали, ветерани! Бійці добровольчих батальйонів та волонтери! Воїни зведеного підрозділу учасників антитерористичної операції! Дорогі співвітчизники! Високоповажні закордонні гості! Події останніх місяців стали для нас хоча й не оголошеною, але справжньою війною. Вона, можливо, так і увійде в історію як Вітчизняна війна чотирнадцятого року. Війна проти зовнішньої агресії. За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ. За Незалежність.

У Харкові відбулося урочисте покладання квітів з нагоди Дня Незалежності України

Сьогодні у Харкові з нагоди 23-й річниці Незалежності України відбулося урочисте покладання квітів до Монументу Незалежності України на пл. Конституції та до пам'ятника Т.Г. Шевченко. У церемонії покладання взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, заступники голови ХОДА Василь Хома, Юрій Георгієвський та Іван Варченко, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, прокурор Харківської області Василь Синчук, начальник СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник ГУ ГСЧС України в Харківській області Павло Одарюк, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Гусаров, а також керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості, політичних партій, духовенства та молоді.

Шановні харків’яни!

Щиро вітаю вас із Днем Незалежності України! Наша країна, наш народ святкує 23-річницю, відколи здійснилася споконвічна мрія українців – бути господарями на своїй прекрасній і чарівній землі. Майже тисячу років, з часів Київської Русі, українці прагнули вільно жити, сповідувати свої традиції та звичаї, не зазнаючи при цьому поневірянь та утисків. Сьогодні Україна платить, напевно, найвищу ціну за свою незалежність та територіальну цілісність – сотні життів молодих та відважних патріотів. Серед них є і мешканці нашої області.

До уваги журналістів!

24 серпня, о 09:00 на автостоянці по вул. Храмова (навпроти Східної трибуни стадіону «Металіст») відкриється виставка зразків техніки виробництва підприємств, що входять до складу Державного концерну "Укроборонпром"; о 10:00 біля Монументу Незалежності України (площа Конституції) розпочнеться церемонія покладання квітів з нагоди 23-ї річниці незалежності України; об 11:00 біля пам'ятника Т.Г. Шевченку (вул. Сумська) почнеться церемонія покладання квітів з нагоди 23-ї річниці незалежності України; о 18:00 від майданчика біля пам'ятника Т.Г. Шевченку (вул.Сумська) стартує традиційний Парад вишиванок і конкурс на кращу вишиванку; о 20:00 на сцені біля пам'ятника Т.Г. Шевченку розпочнеться концерт харківських рок-груп.

Рідним загиблого харків'янина вручили Золоту зірку Героя Азербайджану

Заступник начальника Головного управління Міністерства оборони Азербайджану полковник Абдулла Гурбанов 23 серпня у Харкові урочисто вручив Золоту зірку Героя Азербайджану рідним Руслана Половинки, який загинув, рятуючи мирних жителів під час військових дій в 1992 році за відновлення територіальної цілісності Азербайджану. У зустрічі взяв участь тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови ХОДА Іван Варченко.

Порядок на Харківщині забезпечують більше 3 тисяч міліціонерів і більше тисячі бійців Громадської самооборони

Про це заявив виконуючий обов'язки начальника управління громадської безпеки ГУ МВС України в Харківській області Сергій Бірбасов. Крім того, як розповів представник Громадcької самооборони Харкова Олексій Литвинов, члени його організації на час свят нададуть для патрулювання десять автомобілів.

На висоті маршала Конєва та Меморіалі Слави в Лісопарку вшанували пам'ять визволителів Харкова

Сьогодні, 23 серпня, на меморіальному комплексі «Висота маршала Конєва» (с.Солоницівка, Дергачівський район, Харківська обл.) відбулося урочисте покладання квітів з нагоди 71-ї річниці визволення Харкова від фашистських загарбників. Також на території комплексу пройшли святкові заходи для ветеранів та урочиста церемонія передачі комплексу копій бойових знамен 10-ти Харківських дивізій, які першими увірвалися в Харків, звільняючи його.

Дорогі українці!

Сьогодні ми вшановуємо наші національні святині: Державний Прапор, Державний Герб та Державний Гімн. Блакитні й золоті, сині та жовті барви сяяли ще на державних символах великих князів київських і короля Данила. На хоругвах Славного Війська Запорозького! В 1848 році, замайорівши над Львівською ратушею, наш прапор став провісником народження нової української нації під час так званої весни європейських народів. 1914-го, рівно сто років тому, - перша маніфестація під жовто-блакитним прапором відбулася в Києві.

У Харкові відбулася церемонія вшанування Державного Прапора України

В церемонії взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський, тимчасово виконуючий повноваження заступника ХОДА Іван Варченко, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, прокурор Харківської області Василь Синчук, начальник СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Гусаров, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, а також представники органів місцевого самоврядування, громадськості, духовенства та молоді. Урочисту церемонію завершили салют і марш курсантів вузів Харкова.

Архів документів