Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харкові відкриються два Почесних консульства - Туреччини і Білорусі

4 вересня, напередодні проведення VI Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», в Харкові урочисто відкриються два Почесних консульства - Туреччини та Білорусі. Відкриття Почесного консульства Туреччини відбудеться за адресою вул. Пушкінська, 57. Почесне консульство Білорусі буде відкрито в цей же день за адресою вул. Сухумська, 24.

Експерти з дванадцяти країн світу відвідають Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» (програма)

30 серпня в малому залі Будинку рад відбулася нарада під головуванням першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна, присвячена VI Міжнародному економічному форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи », який пройде 5 вересня в Харкові (готель «Kharkiv Palace»). В нараді також взяли участь керівники структурних підрозділів ХОДА та Головних управлінь СБУ, МВС, ДСНС України в Харківській області. Присутні обговорили питання, що стосуються організації та проведення форуму, а також зустрічі, розміщення та супроводу почесних гостей. Окрему увагу приділили питанню безпеки, роботи прес-центру та медичних пунктів під час економічного форуму.

Дороги, по яких їздять шкільні автобуси, готові до 1 вересня на 85%. Роботу Облвтодора перевірять комісії

Питання підготовки автомобільних шляхів за маршрутом руху шкільних автобусів сьогодні розглядалося у ході обласної селекторної наради під головуванням заступника голови - керівника апарату Харківської облдержадміністрації Василя Хоми. Мережа автомобільних доріг загального користування Харківської області складає 9 тисяч 634 км. Майже 55% або 5 тисяч 170 км співпадають з маршрутами руху шкільних автобусів. До 1 вересня Службою автомобільних доріг у Харківській області ліквідовано 71 тисяча кв. м ямковості, встановлено та замінено 971 дорожній знак, поновлено розмітки на 311 км доріг, відремонтовано 2,5 тисячі км бар’єрного огородження. За оцінкою начальника Служби автомобільних доріг Ярослава Ковальчука, 85% шкільних маршрутів приведені у порядок, роботи продовжуються.

З 1 вересня відновлюється реалізація скрапленого газу за пільговими цінами

З 1 вересня  2014 року ТОВ «Харківрегіонгаз» забезпечуватиме більше 70 тис. споживачів Харківської області скрапленим газом, за пільговою ціною 178 грн. за один балон ємністю 50л (21 кг). Вартість скрапленого газу зросла на 19%, що пов’язано з підвищенням закупівельної вартості газу та транспортних послуг. В той же час, пільгова ціна газу для споживачів майже вдвічі менше комерційної вартості балону газу, яка складає 320 грн. за балон.

Харківська область шукає альтернативних постачальників твердого палива для закладів соціальної сфери

Керівники десяти районів Харківської області, які підписали договори на поставку вугілля для опалення закладів освіти та охорони здоров’я з фірмами Луганської і Донецької областей, у найближчий час мають підготувати альтернативні варіанти закупівлі твердого палива. Таке доручення дав у ході обласної селекторної наради заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

Харківські журналісти проїхали по новому міському веломаршруту і стали учасниками велоекскурсії

29 серпня представники харківських ЗМІ взяли участь у прес-турі "Дізнайся Харків на двох колесах!". В рамках прес-туру журналістам були надані велосипеди і рації, завдяки чому вони змогли особисто випробувати новий міський веломаршрут, який проходить по центру Харкова, і стати учасниками велоекскурсії. Перед виїздом учасникам прес-туру провели інструктаж з правил дорожнього руху та користування велосипедом.

Житлові будинки Харківської області готові до зими майже на 90 відсотків

29 серпня відбулася обласна селекторна нарада під головуванням заступника голови - керівник апарату ХОДА Василя Хоми. Були розглянуті питання підготовки житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014 - 2015 років. Згідно інформації першого заступника директора Департаменту житлово-комунального господарства і розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Дорошенка, станом на 28 серпня комплексна підготовка житлового фонду області до осінньо-зимового періоду складає 87,3%. На виконано ремонтних робіт фактично використано 54,3 млн.грн. 100% підготовлено житловий фонд у 13 районах області та містах Люботин і Первомайський.

Харків'яни відзначені державними нагородами з нагоди Дня незалежності України

Сьогодні в Харківській обласній державній адміністрації відбувся урочистий прийом та вручення державних нагород з нагоди Дня незалежності України. За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм Указом Президента України відзначено ряд працівників сфери економіки, медицини, культури, журналістики, керівників державних органів влади. Державні нагороди вручили перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін та заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Облдержадміністрація дякує творчим колективам Харківщини, які неодноразово виїжджали в бойові та прикордонні частини

Харківська облдержадміністрація висловлює подяку творчим колективам Харківщини, які неодноразово виїжджали в бойові та прикордонні частини і піднімали бойовий дух військовим. «Усім відомий вислів: коли говорять гармати, музи мовчать. Не погоджуся. То мовчать перелякані музи. Патріотичні музи в складні для країни часи завжди поруч зі своїм народом, на фронті і в тилу. Ми вдячні всім творчим колективам Харківщини, які несли своє мистецтво до прикордонників і військових, які на бойовому чергуванні», - зазначив тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко.

Питання щодо реєстрації тимчасових переселенців із зони АТО має вирішуватись регіональними підрозділами Державної міграційної служби. Юрій Георгієвський

28 серпня відбулось чергове засідання Міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території. У режимі відеоселектора у засіданні взяли участь Регіональні штаби. Під час засідання керівництво Міжвідомчого координаційного штабу запитало думку регіонів щодо відповідального органу державної влади на центральному рівні, який має опікуватись питанням реєстрації тимчасових переселенців із зони АТО.

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилася фотовиставка, присвячена Слов'янську

28 серпня у галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбулося урочисте відкриття фотовиставки - акції «Який тендітний світ…», присвяченої м.Слов'янську. У заході взяв участь т.в.п. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко. «Чому ця виставка символічна, думаю, нікому пояснювати не треба. Слов'янськ – це місто, яке стало на межі війни і миру, яке показало цінність такої дуже тонкої матерії, як мир. Це місто, яке підкреслило відповідальність населення за ті події, які відбуваються на його території. Нажаль, останнім часом ми багато бачили інших фотокарток Слов'янська. Не таких, яким його знімали наші фотохудожники у 2010-2013 роках. Він уже не буде таким, яким є на цих фотокартках, але він точно буде українським», - сказав Іван Варченко.

Події дня!

Сьогодні, 29 серпня, о 10.00 відбудеться прес-тур для журналістів «Дізнайся Харків на двох колесах!», в рамках якого буде презентовано новий веломаршрут в центрі Харкова і проведена велоекскурсія по місцевим визначним пам'яткам. Збір журналістів - на майданчику перед готелем «Харків Палас» (пр. Правди, 2). В 12.00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2-й пов.) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про підготовку житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014 - 2015 років; 2.Про стан передачі безхазяйних енергетичних об'єктів та тих об'єктів, які не обслуговуються належним чином, на баланс АК «Харківобленерго».

В ХОДА пройшло засідання оперативного штабу із забезпечення безпеки та правопорядку на території Харківської області

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута провів засідання оперативного штабу із забезпечення безпеки та правопорядку на території Харківської області в нинішніх умовах. В засіданні штабу взяли участь заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, начальник управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області Павло Одарюк, начальник Харківського прикордонного загону Олександр Крук, тимчасово виконуючий обов'язки військового комісара Дмитро Маліцький.

Уряд змінив порядок надання державної допомоги на дітей-інвалідів

Кабінет Міністрів змінив Порядок призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми. Зокрема, йдеться про родини, в яких виховуються діти-інваліди з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Як пояснила Міністр соціальної політики Людмила Денісова, відтепер державна соціальна допомога на дітей-інвалідів не буде враховуватися в сукупному доході при визначенні розміру державної допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування. В результаті виплати на дітей-інвалідів віком до 6 років збільшаться з 825 до 3 302 грн. на місяць, виплати на дітей-інвалідів віком від 6 до 18 років зростуть від 1 028 до 4 115 грн. на місяць.

Уряд схвалив прогноз економічного і соціального розвитку України на 2015 рік

На засіданні Уряду було розглянуто і схвалено Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2015 рік, а також на 2016 і 2017 роки, повідомив Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта. За його словами, прогнози розроблені на варіантній основі за двома сценаріями. За першим сценарієм зростання реального валового внутрішнього продукту (ВВП) у 2015 році прогнозується на рівні 0,3%, за другим – 2%. «Ми переходимо від досить серйозного спаду у цьому році до економічного зростання», - наголосив Анатолій Максюта.

Працівники обласної дитячої бібліотеки провели історичний екскурс для вихованців Курязької колонії

26 серпня в рамках продовження реалізації довгострокового проекту Харківської обласної бібліотеки для дітей і Курязької виховної колонії ім. А.С.Макаренка «Територія без гратів» для підлітків, що перебувають у цьому закладі, працівники бібліотеки провели історико-патріотичний екскурс «Хай квітне щаслива моя Україна». Захід проводився з нагоди 23-ої річниці Незалежності України і мав на меті привернути увагу вихованців колонії до соціально-економічних і культурних передумов становлення державності, познайомити з відомими особистостями і видатними земляками, які заклали підвалини для створення незалежної України як єдиної унітарної держави.

На Харківщині середньодобове виробництво молока на 12,8 тонн більше, ніж у 2013 році

За інформацією відділу тваринництва Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 22 серпня середньодобове виробництво молока в області склало 668,9 т, що на 12,8 т (на 1,9%) більше, ніж на цю ж дату 2013 року. Збільшення обсягів добового виробництва зафіксовано в 16 районах області. Добовий удій на корову, станом на 22 серпня, склав 17,9 кг, що на 1,1 кг більше рівня 2013 року. Найбільший удій в господарствах Дворічанського району - 25,1 кг, Ізюмського - 22,6 кг, Красноградського - 22,1 кг, Куп'янського - 21,1 кг, Великобурлуцького - 20,4 кг, низька продуктивність в Дергачівському районі - 9,3 кг , Близнюківському - 6,8 кг.

У Школі вищої спортивної майстерності після капітального ремонту урочисто відкрили зал боксу

В Комунальному закладі «Школа вищої спортивної майстерності» відбулося урочисте відкриття залу для занять боксом, який був капітально відремонтований. Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута перерізав символічну червону стрічку в оновленому спортивному залі. Також у відкритті залу взяли участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін і начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв. «Я вважаю, що держава повинна приділяти спорту і вихованню молоді величезну увагу. Ми повинні виховувати справжніх громадян і патріотів. У нас багато планів, багато об'єктів в області, які потребують уваги. І через два місяці ми презентуємо вам ще один об'єкт», - зазначив Ігор Балута.

Закон про загальну середню освіту для школярів із зони АТО в області буде реалізований на 100%

Про це під час засідання робочої групи Регіонального штабу з надання комплексної допомоги мешканцям із зони АТО заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. «Профільним департаментом обласної державної адміністрації спільно із службою у справах дітей та кримінальною міліцією у справах дітей в Харківській області заплановано проведення трьох хвиль моніторингу по виявленню дітей шкільного віку, які переїхали із зони АТО. Станом на 28 серпня вже проведено дві хвилі моніторингу, в ході яких виявлено 2 тисячі 227 дітей шкільного віку, тимчасово розміщених на території Харківської області. З них 1 тисяча 802 дитини почнуть навчання вже 1-го вересня, решта планують повернутися на свою малу батьківщину», - зазначив Юрій Георгієвський.

Ігор Райнін провів особистий прийом громадян

Перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін 28 серпня провів особистий прийом громадян. У ході прийому були розглянуті питання оформлення документів на право користування земельною ділянкою, вирішення трудового спору, надання допомоги для нарахування пенсії та інші питання. Під час прийому громадяни отримали консультації керівників Головного управління Держземагентства у Харківській області, Департаменту соціального захисту населення ХОДА, Юридичного департаменту ХОДА. Вирішення питань, що потребують поглибленого вивчення, перший заступник голови Харківської облдерадміністрації Ігор Райнін взяв під особистий контроль.

Порядок виплати заробітної плати, стипендій, пенсій, соціальної допомоги не змінено – управління НБУ в Харківській області

Національний банк України зобов’язав банки відокремити рахунки, призначені для отримання доходів у вигляді процентів, від тих, що використовуються для зарахування заробітної плати, стипендій, пенсій, соціальної допомоги та інших передбачених законом соціальних виплат. Про це повідомила прес-служба управління НБУ в Харківській області. Таке рішення прийнято у зв’язку з набранням чинності Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів", згідно з яким доходи у вигляді процентів, що нараховані на пасивні доходи фізичних осіб, підлягають оподаткуванню.

Події дня!

Сьогодні, 28 серпня, в 12:00 в ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) пройде експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Ефективність реалізації державної соціальної політики». В 13.00 в Школі вищої спортивної майстерності (вул. Динамівська, 5-А) відбудеться відкриття залу боксу після капітального ремонту. В 15.00 в Українському науково-дослідному інституті екологічних проблем (вул. Бакуліна, 6, 3-й пов., Зал засідань) відбудеться круглий стіл, де будуть розглянуті питання: «Впровадження системи управління якістю, екологічного управління та інших систем управління на вітчизняних підприємствах, установах, організаціях відповідно до національних (міжнародними) стандартами в сфері природоохоронної діяльності в рамках підписання Угоди про асоціацію з ЄС» і «Стан та перспективи розширення мережі природно-заповідного фонду області». В 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться урочисте відкриття фотовиставки «Який крихкий мир ...», присвяченої м.Слов'янську.

На Харківщині з дводенним візитом  перебуває заступник Міністра охорони здоров'я України Наталя Лісневська

27 серпня заступник Міністра охорони здоров'я України Наталя Лісневська відвідала позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Ластівка» (с.Крисіно, Богодухівський район), комунальний заклад охорони здоров’я «Обласний спеціалізований будинок дитини «Зелений Гай» (смт. Високий, Харківський район), КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова», КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» та КЗОЗ «Харківський міський перинатальний центр».

У Харкові відбулася нарада з питань погашення зарплати на підприємствах

27 серпня відбулася нарада під головуванням першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райнін з питань погашення заборгованості із заробітної плати та підвищення рівня оплати праці на підприємствах області, в якому взяли участь керівники галузевих Департаментів облдержадміністрації та начальник Територіальної державної інспекції з питань праці у Харківській області.

Контрактники, що брали участь у проведенні АТО, стали студентами "ХПІ"

На факультеті військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» завершився набір на навчання з числа військовослужбовців, ліцеїстів та цивільної молоді. Як повідомляє сайт Міністерства оборони України, цього року особовий склад навчального закладу поповнився 102 першокурсниками, які виявили бажання здобути офіцерське звання та вищу військову освіту за напрямами підготовки «інженерна механіка» та «хімія».

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкривається фотовиставка, присвячена Слов'янську

28 серпня о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться урочисте відкриття фотовиставки - акції «Який тендітний світ …», присвяченої м.Слов'янську. Експозиція підготовлена творчим тандемом: фотохудожником Ігорем Лаптєвим і журналістом Інною Можейко. Автори протягом семи років приїздили до Слов'янську, іноді по 5-7 разів на рік. Вони впевнені, що унікальний матеріал, накопичений за ці роки, в контексті останніх подій зробить цей проект цікавим для харків'ян.

Цього року на Харківщині здадуть в експлуатацію майже 400 тисяч кв. м житла

За останні кілька років на Харківщині спостерігається тенденція по збільшенню обсягів введеного в експлуатацію житла. Про це 27 серпня під час прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабінович. За його даними, в 2011 році в Харкові та області було здано в експлуатацію 334,9 тис. кв. м житла, в 2012 г. - 379,5 тис. кв. м, в 2013 році - 392, 2 тис. кв. м. Цього року, незважаючи на складне економічне становище, здається 395 тис. кв. м житлової площі (199 тис. кв. м - в м.Харкові), а це 28 багатоквартирних житлових будинків. На сьогоднішній день вже здано 113,4 тис. кв. м житла в багатоквартирних та індивідуальних житлових будинках.

Будівля Держпрому може бути включена до списку ЮНЕСКО

Будівлю харківського Держпрому планується внести до списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це 27 серпня на прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабінович. Нагадаємо, зараз Держпром є пам'яткою архітектури місцевого значення. Головний архітектор області розповів, що вже відносно Держпрому в Харкові пройшло засідання робочої групи, підписано відповідний протокол, будівлю починають готувати до реєстрації в списку ЮНЕСКО.

В Історичному музеї відкрито виставку «Гривня – українська національна валюта»

27 серпня в Харківському історичному музеї відбулось відкриття виставки «Гривня – українська національна валюта». В експозиції представлена колекція грошових знаків, присвячених видатним діячам та знаменним подіям України. В урочистому відкритті виставки взяв участь тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко.

Указом Президента України  достроково припинено повноваження Верховної Ради України

27 серпня 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ №690/2014 "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів". Згідно Указу, керуючись частиною другою статті 77, частинами шостою і сьомою статті 83, пунктом 1 частини другої статті 90 Конституції України та відповідно до пунктів 7 і 8 частини першої статті 106 Конституції України, достроково припиняються  повноваження Верховної Ради України сьомого скликання. Позачергові вибори до Верховної Ради України  призначені на 26 жовтня 2014 року. Кабінету Міністрів України доручено забезпечити фінансування позачергових виборів. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Архів документів