Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Президент України обговорив режим повного припинення вогню з Президентом Росії

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Росії Володимиром Путіним. Про це повідомляє прес-служба Глави держави. Результатом розмови стала домовленість про режим припинення вогню на Донбасі. Було досягнуто взаєморозуміння щодо кроків, які сприятимуть встановленню миру.

Юрій Георгієвський відвідав позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Ластівка», у якому наразі мешкають переселенці із зони АТО

В ході робочої поїздки до Богодухівського району заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський разом з керівником регіонального Штабу Олександром Волобуєвим відвідали позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Ластівка» комунального закладу «Богодухівський спеціальний навчально-виховний комплекс» Харківської обласної ради. З червня поточного року у цьому закладі знаходяться 107 громадян України, які переїхали із зони проведення антитерористичної операції. Це переважно жінки та діти.

Увага! Оголошено акредитацію журналістів!

Оголошено акредитацію представників ЗМІ для висвітлення VI Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», який пройде 5 вересня в Харкові (готель «Kharkiv Palace»). Журналісти, які висвітлюватимуть подію, повинні акредитуватися до 17:30 3 вересня за тел. 700-17-49. Для акредитації необхідно повідомити ПІБ та ЗМІ.

Події дня!

Сьогодні, 3 вересня, о 12:00 у пресс-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція заступника голови - керівника апарату ХОДА Василя Хоми на тему "Про хід проведення мобілізаційних заходів у Харківській області" та "Про внесення змін до закону України" Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". о 17:00 в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок», велика зала (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки живопису та графіки Віктора Беліченка.

Ігор Балута провів нараду щодо виконання плану мобілізації в Харківській області

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 2 вересня провів нараду, присвячену мобілізаційній роботі в Харківській області, а також з приводу відповідальності за невиконання плану мобілізації керівниками підприємств. У нараді взяли участь заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, виконуючий обов'язки обласного військового комісара Дмитро Маліцький, прокурор м. Харкова Євген Попович.

У Харківській області проводиться необхідна підготовка приміщень для зимового проживання переселенців

Усі жителі Донецької і Луганської областей, які тимчасово перебувають на території Харківської області, будуть забезпечені житлом, пристосованим для зими. Про це під час робочої поїздки до м. Слов'янськ заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. За словами керівника області, на даний час на Харківщині в приміщеннях, призначених для літнього проживання, розміщені 1420 переселенців з Донбасу.

У галереї «Бузок» відкриється виставка художника Віктора Беліченка

3 вересня о 17.00 в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул.Сумська, 25, великий зал) відбудеться відкриття виставки Віктора Беліченка «Живопис. Графіка». Художник реалізує свій талант у різних жанрах - пейзаж і натюрморт, портрет і нефігуративний живопис. Такі різні, на перший погляд, роботи залучають глядача гармонійною композицією, глибоким філософським змістом живопису і витонченим колоритом графічних робіт. Всі вони багатогранно розкривають творчий портрет автора.

Посилення державного кордону - наше головне завдання на сьогоднішній день. Ігор Балута

«У Харківській області вживаються заходи щодо посилення державного кордону. Це наше головне завдання на сьогоднішній день», - заявив 2 вересня під час робочої поїздки в Слов'янськ голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. Також, за його словами, особлива увага приділяється посиленню кордону з Луганською областю.

Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко візьме участь у відкритті Почесного консульства в Харкові

4 вересня 2014 р. о 18.00 за адресою: вул. Сухумська, 24 відбудеться урочиста церемонія відкриття Почесного консульства Республіки Білорусь в місті Харкові. У заході планується участь Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Білорусь в Україні Валентина Величка, Почесного консула Республіки Білорусь в м.Харкові Дмитра Бугаса, керівництва Харківської обласної державної адміністрації та її структурних підрозділів, громадськості.

У Слов'янську Ігор Балута зустрівся з бійцями батальйону «Харків-2»

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута та начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв 2 вересня зустрілися з бійцями батальйону «Харків-2», які несуть службу з охорони порядку в Слов'янську. Ігор Балута та Анатолій Дмитрієв поспілкувалися з командиром та бійцями батальйону, оглянули умови їх перебування, розпитали про існуючі проблеми.

У селі Коробочкине відкрито дві додаткові дошкільні групи

До 1 вересня у с. Коробочкине Чугуївського району (Харківська обл.) відбулись урочисті з нагоди відкриття двох додаткових дошкільних груп для 40 дітей у Коробочкинському навчально-виховному комплексі. У святкуванні взяли участь заступник голови Чугуївської районної державної адміністрації Вячеслав Коростельов, заступник голови Чугуївської районної ради Антон Бабієць, начальник відділу освіти Чугуївської районної державної адміністрації Євгенія Ляхович-Звєрєва, батьки, вихованці, односельці.

Харківська область передала Слов'янську 16 тисяч енергозберігаючих ламп

Керівництво Харківської області 2 вересня передало місту Слов'янську та Слов'янському району гуманітарну допомогу, зібрану компанією «Максус Україна», яка займається виробництвом світло- та електротехніки. Харківська облдержадміністрація відповідала за транспортування вантажу. Супровід забезпечував спецбатальйон «Київ-1». 16 тисяч енергозберігаючих ламп, а також кілька сотень світильників та прожекторів на суму більш 1 млн.грн. передали голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв та представник компанії «Максус Україна» Олександр Аліскеров.

Внесено зміни до законів України "Про освіту" та "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"

Набув чинності Закон України від 3 липня 2014 року №1575-VІІ «Про внесення змін до Законів України «Про освіту» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо гарантій для студентів, аспірантів, педагогічних, науково-педагогічних працівників». Закон передбачає, що студенти, курсанти, слухачі, стажисти, клінічні ординатори, аспіранти, докторанти, крім раніше визначеного Законом України «Про освіту», на період проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період мають гарантоване державою право на збереження місця навчання, на відстрочку на складання екзаменаційної сесії та державної атестації у навчальних закладах.

В Харківському Університеті радіоелектроніки відбувся ZIP-Квест для першокурсників

31 серпня в Харківському національному університеті радіоелектроніки відбувся квест для першокурсників «Розархівуй університет!». Головна мета якого - познайомити новачків один з одним і з університетом. У його організації допомагали більше 80 студентів-волонтерів. Студенти-першокурсники пройшли 23 точки маршруту квесту, відвідавши 16 структурних підрозділів університету. Переможцем стала група КН-14-5, яка подолала маршрут за 63 хвилини. Другою була група СІ-14-1, третьої - група ПІ-14-4. Найбільш креативними командами стали: ПІ-14-5, БІКС (потік), ПІ-14-3.

Юрій Георгієвський подякував представникам громадських організацій за комплексний підхід в роботі з вимушеними переселенцями із зони АТО

Під час участі у телевізійній програмі «Жіноча політика» заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський подякував представникам громадських організацій, а також пересічним мешканцям нашого регіону за допомогу у роботі з вимушеними переселенцями із зони АТО. «Це системна, щоденна і складна робота. І в цій роботі нам важливо не визнання когось першим, другим чи останнім. Ми працюємо на єдину мету – надання комплексної допомоги тим, хто її потребує, лишаючи зону АТО. Саме кооперація влади та громади допомагає нам оперативно реагувати та вирішувати актуальні на сьогодні питання. У наш Регіональний штаб входять представники громадських організацій, з якими ми постійно підтримуємо діалог. Внесок представників громади у роботу з вимушеними переселенцями дуже значущий. І ми їм у цьому дуже завдячуємо» - підкреслив Ю.В. Георгієвський.

Для харків'ян вводяться тарифні плани на фіксовану телефонію

ПАО «Укртелеком» вводить лінійку тарифних планів на фіксовану телефонію. Обсяг звичної щомісячної абонентної плати за телефон залишиться без змін. З 1 вересня у щомісячних рахунках користування фіксованою телефонією буде вказано тарифний план клієнта, який окрім традиційних місцевих дзвінків міститиме додаткові дзвінки абонентам послуги «Інтернет телефон». При цьому розмір щомісячної абонентної плати буде такий же, як і раніше.

Корпорація «Бісквіт-Шоколад» відзначила 10-річчя

Корпорація «Бісквіт-Шоколад» в серпні відзначила свій 10-річний ювілей. У 2004 році під цим брендом були об'єднані кондитерська і бісквітна фабрики Харкова. «Таке об'єднання зусиль дозволило нам запропонувати ринку всю гаму борошняних та цукристих виробів і увійти до четвірки найбільших виробників кондитерської продукції в Україні», - зазначила Президент корпорації «Бісквіт-Шоколад» Алла Коваленко. За минулі 10 років було інвестовано близько 300 млн.грн в розвиток потужностей на кондитерській фабриці «Харків'янка», і більш 180 млн.грн. - на бісквітній фабриці. Компанія освоїла випуск нових видів цукерок, шоколадних мас, шоколаду з різними добавками, пісочних пирогів «Віденський», десертів «Шантьє», затяжного і здобного печива.

Керівництво Юридичного департаменту облдержадміністрації привітало учнів шкіл Харкова і області з 1 вересня

Перший заступник директора Юридичного департаменту Харківської облдержадміністрації Денис Дудник взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня знань в Роганській гімназії Харківської районної ради Харківської області. Заступник директора Юридичного департаменту - начальник управління правової та організаційно-контрольної роботи Тетяна Барановська привітала зі святом Першого дзвоника вихованців комунального закладу «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс» (для дітей з порушеннями слуху).

Виставку петриківського розпису відкрито у Харківському інституті Держуправління

1 вересня в рамках проведення заходів, присвячених початку нового навчального року, в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбулося відкриття виставки петриківського розпису «Роде наш красний» школи Тамари та Олександра Вакуленків. У церемонії відкриття виставки взяли участь директор Інституту Людмила Бєлова, начальник відділу охорони культурної спадщини, музейної справи, організаційної роботи та контролю Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Світлана Карапутіна, декан факультету підготовки магістрів державного управління Володимир Бульба.

Юрій Георгієвський взяв участь в урочистостях з нагоди Дня знань в Харківській гімназії №116

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський відвідав урочисті заходи з нагоди Дня знань, які відбулися в Харківській гімназії №116. «Особливі вітання сьогодні першокласникам і учням випускних класів. Батькам - множинних дитячих перемог, педагогам - більше талановитих учнів та позитивних емоцій. Всім нам - мирного неба над головою та української пісні у душі. Як писав Великий Кобзар Т.Г. Шевченко: «Учітесь, читайте, чужого научайтесь й свого не цурайтесь ...». З новим навчальним роком! З новими успіхами і досягненнями!», - зазначив Юрій Георгієвський у своєму привітанні з нагоди Дня знань.

Ігор Балута привітав учнів та педагогів школи-інтернату «Обдарованість» з Днем знань

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута привітав учнів та педагогів Обласної спеціалізованої школи-інтернату «Обдарованість» з Днем знань. Керівник області зазначив, що новий навчальний рік починається в непростий час, і, на жаль, у зв'язку з ситуацією на Донбасі не всі діти зможуть піти до навчальних закладів 1 вересня. «Сьогодні школи Харківщини прийняли багато учнів з Донецької та Луганської областей. І хочу запевнити, що жителі нашого регіону допомагали і готові далі допомагати нашим сусідам», - зазначив Ігор Балута.

Іван Варченко привітав учнів і педагогів спеціалізованої школи №50 з Днем знань

Святкова лінійка, присвячена Дню знань, пройшла сьогодні, 1 вересня, в Харківській спеціалізованій школі №50. Новий навчальний рік тут розпочався для 60 першокласників. Дітей, батьків і педагогів цієї школи сьогодні привітав тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко, який побажав школярам відмінно вчитися, радіти життю і домогтися того, про що вони мріють.

Ігор Райнін взяв участь в урочистих заходах з нагоди початку нового навчального року в Харківському інституті Держуправління

У Харківському регіональному інституті Національної академії Державного управління (ХарРІ НАДУ) при Президентові України пройшли урочисті заходи з нагоди початку нового навчального року. У святі взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, начальник Управління державної служби в Харківській області Леонід Коновалов, радник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко, інші почесні гості, представники засобів масової інформації. Ігор Райнін привітав студентів, магістрів, слухачів, аспірантів і професорсько-викладацький склад інституту Держуправління з початком навчального року та відзначив особливу відповідальність держслужбовців в умовах тієї ситуації, яка розгортається сьогодні на сході країни.

На Харківщині «Нескучним пленером-2014» відзначили 130-річчя з дня народження Зінаїди Серебрякової

Протягом цього літа на батьківщині всесвітньо відомої художниці Зінаїди Серебрякової (12 грудня 1884 - 19 вересня 1967) в с.Нескучне Харківського району відбулися три «нескучних пленера-2014», присвячених 130-річчю з дня її народження. Саме тут до революції 1917 року знаходився родовий маєток однієї з найвідоміших сімей зі світу мистецтва Бенуа-Лансере. Тут народилася і створила ряд шедеврів художниця Зінаїда Серебрякова.

Іван Варченко взяв участь в урочистостях, які пройшли в Харківському педуніверситеті

У Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди 30 серпня відбулися урочисте свято «Посвята в студенти». Святковий захід відвідали тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко та директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев. Іван Варченко привітав майбутніх педагогів з початком студентського життя і наголосив: «Відповідальність за долю України лежить на наших з вами поколіннях. Я впевнений, що ви сьогодні і в майбутньому, як вчителі, зробите все для утвердження справжньої незалежності нашої держави».

Харківські курсанти-першокурсники склали присягу на вірність українському народові

Курсанти першого курсу Харківського університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба 31 серпня прийняли присягу на вірність українському народу. Церемонія пройшла на Меморіалі Слави в Лісопарку. Курсантами харківського університету стали молоді люди з різних регіонів країни, зокрема, з Луганська, Донецька, Львова, з Харківської області, а також з Криму. Всього на перший курс вузу зараховано 336 осіб, з них 31 дівчина (торік надійшли 23 дівчини). Курсанти університету Повітряних Сил опановуватимуть спеціальності льотчиків, інженерів, радіотехніків, фахівців автоматичних систем управління та засобів ППО. Найбільше - 72 курсанта - навчатимуться на льотному факультеті. Вперше в історії вузу всі першокурсники зробили стрибок з парашутом.

Для працівників структурних підрозділів облдержадміністрації проведено семінар з Конституційної реформи та європейської інтеграції України

29 серпня 2014 року Юридичним департаментом Харківської обласної державної адміністрації проведено семінар із працівниками структурних підрозділів облдержадміністрації на тему: «Конституційна реформа та європейська інтеграція України». У ході семінару заступник начальника управління правової та організаційно-контрольної роботи Юридичного департаменту ХОДА- начальник відділу правового забезпечення діяльності структурних підрозділів облдержадміністрації Ігор Зелінський висвітлив питання щодо основних положень проекту Закону України про внесення змін до Конституції України (щодо повноважень органів державної влади та місцевого самоврядування), а також звернув особливу увагу на питанні децентралізації публічної влади в Україні та посилення конституційно-правового статусу місцевого самоврядування.

Юні олімпійці Харківщини повернулися додому з сьома медалями

31 серпня спортсмени Харківщини повернулися додому з II літніх Олімпійських ігор, привізши з собою сім медалей, з яких одна - золота. На Південному вокзалі в Харкові відбулася урочиста зустріч олімпійців та їх тренерів. Привітати юних спортсменів з успішним виступом в Нанкіні (Китай) прийшли тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко, заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Христоєв, керівництво Харківської школи вищої спортивної майстерності, представники обласних федерацій, а також рідні та друзі спортсменів.

Шановні освітяни, батьки, студенти й учні!

Щиро вітаю вас із традиційним вересневим святом першого дзвоника – Днем знань! Знання – це сила. Сила творіння, добра, руху вперед, суспільної злагоди та поступу. Вони необхідні для будівництва держави. Ми починаємо новий навчальний рік в непростий час. На жаль, цей завжди радісний день цього року затьмарений тим, що не всі учні, студенти мають можливість піти до навчального закладу.

Події дня!

Cьогодні, 1 вересня, о 10.00 в ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудуться урочисті заходи з нагоди початку нового навчального року. У програмі: посвячення в слухачі та студенти першокурсників, зустрічі з представниками адміністрації та професорсько-викладацького складу Інституту, проведення першої лекції на тему «Єдність і патріотизм - запорука успішного розвитку України».

Архів документів