Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Посли п'яти країн світу виступили на Міжнародному економічному форумі в Харкові

Посли Азербайджану, В'єтнаму, Латвії, Білорусі, Туреччини взяли участь у пленарному засіданні VI Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи", який проходить сьогодні в Харкові. Посли подякували керівництву Харківської області за можливість участі в Міжнародному економічному форумі. Посол В'єтнаму пан Нгуєн Мінь Чі на пленарному засіданні виступив українською мовою, підкресливши, що між В'єтнамом і Україною давно склалися дружні відносини і продукція України користується у В'єтнамі великим успіхом.

Харківська область співпрацюватиме з Американською торговою палатою

Керівництво Харківської обласної державної адміністрації підписало Меморандум про співпрацю з Американською торговою палатою в Україні. Зокрема, Меморандум підписали голова ХОДА Ігор Балута та президент Американської торговельної палати в Україні Кейсі Бернард. «Ще до підписання Меморандуму наші компанії працювали у Харківській області в сферах машинобудування, ІТ-технологій, газовидобутку, сільського господарства. Меморандум, який ми підписали сьогодні, розширює базу нашої співпраці з підприємствами регіону. Ми плануємо залучити ваших учених до розробок в науково-дослідній сфері, ІТ-технологій та аерокосмічній галузі. Також студенти Національного аерокосмічного університету ім. М.Є.Жуковського «Харківський авіаційний інститут» матимуть можливість отримувати гранти від американської сторони на ведення своїх наукових проектів», - сказав Кейсі Бернард.

У 2016 році Україна повинна стати частиною єдиного європейського енергоринку

Про це сьогодні на відкритті VI Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи" сказав заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі - керівник апарату Роман Качур. «Цей рік складний для нас в економічному плані, в першу чергу, через агресію з боку Росії. Міжнародний фонд і Світовий банк вже надали Україні три транші, і тривають переговори про надання ще одного. Незважаючи на всі політичні реалії, ми продовжуємо економічну інтеграцію. Передбачається, що з 2016 року Україна стане частиною єдиного європейського енергоринку. Це означає, що буде вільний перетік електроенергії між українською енергосистемою та європейською. Це надзвичайно потужний ринок, він приблизно в п'ять разів більше, ніж той, на якому зараз працює Україна. Включення в цю енергосистему дасть величезний поштовх для розвитку економіки України»,- сказав Роман Качур.

Харківська область має унікальні позиції, щоб стати одним з ключових виробничих і сервісних центрів Східної Європи

Про це сьогодні під час відкриття VI Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи" сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. «Харківська область має унікальні позиції в Східній Європі. Найвища концентрація науково-дослідних установ, вузів і великих промислових підприємств, якісний людський капітал, багата природно-ресурсна база, висока транспортна доступність, екологічна безпека та рекреаційний потенціал дозволяють нам цілеспрямовано розвивати свою конкурентноздатність, як одного з ключових східноєвропейських виробничих і сервісних центрів», - сказав керівник області.

Почав роботу VI Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи»

У Харкові розпочався VI Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». Форум націлений на розгляд практичних кроків міжнародної економічної інтеграції, демонстрацію існуючих можливостей і перспектив розвитку промислової, сільськогосподарської, наукової галузей Харківської області, паливно-енергетичного комплексу, а також інформаційних технологій. В програмі форуму пленарні засідання «Стратегія економічного зростання», «Будуємо країну майбутнього: час дій», а також панельні дискусії: «Синергія євроінтеграції», «Соціально-економічні вигоди розвитку газової галузі в Харківській області», «Електронне урядування для розумної країни», «Децентралізація влади - нові можливості регіонального розвитку», «Агропромисловий комплекс: нові можливості» і «Стратегія державно-приватного партнерства - шлях до успіху».

Василь Хома взяв участь у нараді у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості

4 вересня заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома взяв участь у нараді під головуванням Міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана з питання «Стан виконання пунктів 5 та 6 постанови Кабінету Міністрів України від 09.07.2014 № 296 «Деякі питання забезпечення населення, підприємств та організацій природним газом до кінця опалювального сезону 2014/2015 років». На нараді були розглянуті актуальні питання, пов´язані із забезпеченням режиму економії газу, лімітами споживання газу, доведеними до областей України.

Міністерство охорони здоров’я розробило проект закону про лікарське самоврядування

4 вересня у Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України у режимі відеоконференції відбулася експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Удосконалення механізмів управління в галузі охорони здоров’я» за участі Міністра охорони здоров’я України Олега Мусія. Міністр зазначив, що побудова нової системи охорони здоров’я і демонополізація управління галуззю є одним з пріоритетів діяльності Уряду і Президента.

Події дня

Сьогодні, 5 вересня, о 09:00 у готелі "Kharkiv Palace" (пр.Правди, 2)  розпочне роботу VI Міжнародний економічний форум "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи".

Почесне консульство Білорусі урочисто відкрилося в Харкові

Почесне консульство Республіки Білорусь в місті Харкові урочисто відкрити 4 вересня за адресою: вул. Сухумська, 24. У церемонії відкриття Почесного консульства взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко, Почесний консул Республіки Білорусь в Харкові Дмитро Бугас, директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, а також ректори вузів, представники дипломатичного корпусу, місцевого самоврядування та громадськості.

Харківська область і Білорусь готові до подальшої співпраці

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута та перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величко. На зустрічі сторони обговорили перспективи співробітництва між Харківською областю та Білоруссю, а також соціально-політичну ситуацію в Україні. «Я щиро радий вітати Вас на Харківщині в переддень Міжнародного економічного форуму. Як ви знаєте, у нас в країні непроста ситуація. У той же час ми продовжуємо співпрацювати з багатьма країнами. У Харківській області завжди були дружні відносини з Білоруссю. І не дарма ми сьогодні відкриваємо Почесне Консульство Білорусі в Харкові. Сподіваюся, що надалі ми також будемо продовжувати плідно співпрацювати в різних сферах», - зазначив Ігор Балута.

Юрій Георгієвський провів засідання робочої групи з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств

Сьогодні в обласній державній адміністрації відбулося засідання Регіональної робочої групи з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств під головуванням заступника голови ХОДА Юрія Георгієвського. В ході засідання було розглянуто заяви фізичних та юридичних осіб за ознаками рейдерського захоплення підприємств. На засіданні виступили як члени робочої групи, так і самі заявники.

У Харкові урочисто відкрилося Почесне консульство Туреччини

Почесне консульство Турецької Республіки в місті Харкові урочисто відкрилося 4 вересня за адресою: вул. Пушкінська, 57. У церемонії відкриття Почесного консульства взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, Надзвичайний і Повноважний посол Туреччини в Україні пан Йонет Джан Тезель, Почесний консул Туреччини в Україні Володимир Білий, перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, а також керівники структурних підрозділів ХОДА, ректори вузів, представники місцевого самоврядування та громадськості. Пан Йонет Джан Тезель підкреслив, що Україна є як другом Туреччини, так і її стратегічним партнером. "Завдання Генерального консульства - допомагати турецьким громадянам, які знаходяться в Харкові та Харківській області. Зі свого боку я буду докладати максимальних зусиль для того, щоб в Туреччині більше дізналися про харківський регіон", - зазначив посол Туреччини. Також він додав, що Туреччина підтримує Україну, яку бачить єдиною і неподільною.

Президент вніс на розгляд Парламенту законопроект про створення Національного антикорупційного бюро

Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради як невідкладний проект Закону «Про систему спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції», яким пропонується створити Національне антикорупційне бюро. Згідно з проектом документу, Національне бюро створюється як державний правоохоронний орган, на який покладається попередження, виявлення, припинення та розкриття кримінальних правопорушень, віднесених до його компетенції.

Керівництво області та хлібопекарські підприємства обговорили ситуацію із забезпеченням продовольчим зерном

4 вересня у Харківській обласній державній адміністрації відбулася нарада під головуванням голови ХОДА Ігоря Балути з питань забезпечення хлібопекарських підприємств області продовольчим зерном. У нараді взяли участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Борис Данилів, постійний представник ПАТ «Аграрний фонд» у Харківській області Максим Оксеніч, керівники хлібопекарських підприємств, зернові трейдери.

«Електроважмаш» виготовив вузли турбогенератора для Екібастузської ГРЕС

Державне підприємство завод «Електроважмаш» завершило виготовлення великих вузлів турбогенератора ТГВ-550-2МУ3: ротора обмотаного і статора необмотанного для Екібастузської ГРЕС-1 (Казахстан). «Під час здачі вузлів машини на підприємстві перебували представники Екібастузської ГРЕС-1. Претензій до виготовленої продукції з боку замовників не було. Тепер фахівці нашого підприємства розпочнуть виробництво вузлів і деталей статора обмотаного», - зазначив директор ДП завод «Електроважмаш» Володимир Глушаков.

Посольство Французької Республіки в Україні розгляне можливість надання допомоги переселенцям із зони АТО, які мешкають у регіоні

Про це сьогодні зазначив радник з питань культури та співробітництва Посольства Французької Республіки в Україні, директор Французького інституту в Україні Ерік Тосатті під час робочої зустрічі із заступником голови обласної державної адміністрації Юрієм Георгієвським. Метою зустрічі стало обговорення питань політичної ситуації в регіоні та надання допомоги переселенцям із зони АТО, які наразі мешкають на Харківщині. Заступник голови ХОДА ознайомив пана Тосатті з актуальними даними з кількості переселенців, а також з нагальними проблемами, пов’язаними з придбанням медикаментів для закладів охорони здоров’я області і розселенням громадян із зони АТО в осінньо-зимовий період.

Троє найкращих читачів з Харківщини відвідають фестиваль «Книгоманія» у Львові

Незабаром три переможця Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України – 2014» з Харківщини: Волоцкова Дар’я (6 клас, м.Чугуїв), Шаповалов Олег (7 клас, м.Чугуїв), Басова Світлана (8 клас, м. Вовчанськ) разом з переможцями інших регіонів України стануть учасниками Фестивалю дитячого читання «Книгоманія», що відбудеться у Львові з 10 до 14 вересня. Крім зустрічей з улюбленими письменниками, діти візьмуть участь у цікавих літературних конкурсах, квестах, розважальних заходах.

Уряд виділить 500 млн. грн. на енергозбереження

Кабінет Міністрів України забезпечив виконання програми з енергозбереження у розмірі 500 мільйонів гривень. Про це повідомив Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак на брифінгу в Будинку Уряду за результатами засідання Кабінету Міністрів України 3 вересня. Як зазначив Остап Семерак, програми з енергозбереження реалізується за кошти Європейського Союзу і становить майже 500 млн. гривень, що мають бути використані вже до кінця цього року для заміни газових котлів на котли з альтернативними видами опалення, а також для утеплення будинків та заміни вікон.

Представники міжнародних компаній та інвестиційних фондів відвідають Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи»

На Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», який пройде 5 вересня в Харкові (готель «Kharkiv Palace»), очікується велика кількість українських і міжнародних гостей. Так, за словами першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райнін, свою участь у форумі підтвердили експерти з дванадцяти країн світу. Відвідати захід збираються директор з розвитку бізнесу «PwC Україна» Енді Кузич, президент Американської Торгової Палати в Україні Кейсі Бернард, голова компаній «Шелл» в Україні Грехем Тайлі, президент «The Bleyzer Foundation» Майкл Блейзер, Надзвичайні і Повноважні Посли Латвії, Азербайджану, Білорусі, В'єтнаму, Туреччини.

Аграрний фонд з вересня запроваджує форвардні закупівлі зерна врожаю 2015 року

Враховуючи ситуацію в країні та потребу вітчизняного сільськогосподарського товаровиробника в фінансових ресурсах, ПАТ «Аграрний фонд» запроваджує форвардні закупівлі зерна врожаю 2015 року з вересня поточного року, тобто до початку посівної кампанії. Об’єктом закупівель виступатимуть зерно пшениці 2-4-го класів, жита 1-3-го класів та ячменю 3-го класу. Обсяг закупівель визначено на рівні 1,5 млн. тонн зерна. Розмір мінімальної партії зерна: - пшениці – не менше 100 т; - ячменю – не менше 100 т; - жита – не менше 50 т.

Захисні споруди Харківщини будуть приведені у належний стан

Як повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, з метою приведення у належний стан захисних споруд області Департаментом цивільного захисту підготовлено розпорядження голови ХОДА. Після його підписання, робочою групою протягом 7-10 днів буде проведено інвентаризацію цих споруд та оцінювання їх технічного стану. На сьогоднішній день більше 30% об’єктів укриття області готові до експлуатації, ще 30% - обмежено готові.

Події дня!

Сьогодні, 4 вересня, о 12:00 у  ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові Україним (просп. Московський,75) відбудеться експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Удосконалення механізмів управління в галузі охорони здоров’я»; о 15:00 відбудеться відкриття Почесного консульства Турецької Республіки в м. Харкові (вул. Пушкінська, 57); о 18:00 відбудеться відкриття Почесного консульства Республіки Білорусь в м. Харкові   (вул. Сухумська, 24) .

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 3 вересня аграрії області збирають технічні культури. Обмолочено 65,6 тис. га соняшнику (17 % від запланованої площі збирання). Намолочено 146,1 тисяч тонн, середня врожайність – 22,3 ц/га. Крім того, продовжується збирання гречки та проса. Гречки обмолочено – 12,2 тисяч га (80% до плану), намолочено 21,4 тисяч тонн, середня врожайність – 17,5 ц/га; проса обмолочено – 7,6 тисяч га (66% до плану), намолочено 22,2 тисяч тонн, середня врожайність – 29,4 ц/га.

Переселенці із зони АТО інтенсивніше звертаються до органів державної влади в регіоні. Юрій Георгієвський

Протягом останніх тижнів Харківщина стала транзитним регіоном для переселенців із зони антитерористичної операції. В регіоні наразі вичерпано можливості для розселення громадян, колосальне навантаження відчувають на собі заклади охорони здоров’я області та пункти надання гуманітарної допомоги. Про це доповіли члени Регіонального штабу, який опікується проблемами переселенців із зони АТО.

Обласна влада взаємодіє з громадськістю в питанні зміцнення обороноздатності Харківської області

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 3 вересня зустрівся та провів нараду з представниками громадських організацій Харківщини, які брали участь у пікеті біля будівлі облдержадміністрації. З ініціативною групою Ігор Балута обговорив питання взаємодії влади та громадськості в зміцненні обороноздатності Харківської області. За результатами зустрічі була створена постійно діюча робоча група з питань взаємодії. Робочу групу очолив тимчасово виконуючий повноваження заступника голови облдержадміністрації Іван Варченко.

Студенти не підлягають призову по мобілізації. Василь Хома

Заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома в ході прес-конференції в прес-центрі ХОДА, відповідаючи на питання журналістів, підкреслив, що студенти не підлягають призову по мобілізації. «Ніхто не буде забирати студентів в армію. Вони повинні вчитися. Я вважаю, що в армію повинен йти служити той, хто хоче. Вся ця пропаганда поширюється спеціально для того, щоб дестабілізувати ситуацію і посіяти паніку», - зазначив Василь Хома. Заступник голови облдержадміністрації також повідомив, що в Харківській області закінчується третя хвиля мобілізації. Більше 10 тисяч мобілізаційних розпоряджень передано військкоматами тим громадянам, які можуть бути покликані. Більшість з них з'явилися на призовні дільниці.

На Харківщині відбувся X Міжнародний фестиваль-конкурс дитячих колективів народної хореографії «Зелен світ»

Наприкінці серпня на Харківщині відбувся X Міжнародний фестиваль-конкурс дитячих колективів народної хореографії «Зелен світ». Участь у ювілейному фестивалі, присвяченому Дню Незалежності України, взяли близько 400 юних учасників. Головним завданням фестивалю-конкурсу є збереження національної скарбниці танцювального мистецтва, встановлення дружніх зв’язків між творчими колективами різних країн, виявлення кращих колективів та солістів.

В Харківській області суттєво збільшилась кількість хворих, які прибувають із зони АТО

Ситуація щодо збільшення кількості хворих, які прибувають на Харківщину із зони АТО, була обговорена під час засідання Регіонального штабу з надання комплексної допомоги переселенцям під головуванням Юрія Георгієвського за участю керівників департаментів обласної державної адміністрації, керівництва ГУ ДСНС України в Харківській області, волонтерів штабу. За даними профільного Департаменту обласної державної адміністрації, фактичні затрати обласного бюджету на лікування хворих, які прибули із зони АТО, станом на 2 вересня вже склали 7,7 млн.грн.

Райони Харківської області впоралися із завданням по мобілізації техніки для АТО. Василь Хома

Райони Харківської області в цілому впоралися із завданням по мобілізації техніки і на сьогоднішній день виконали план на 80%. Сьогодні-завтра райони повністю виконають план з мобілізації техніки. Про це 3 вересня повідомив журналістам в прес-центрі ХОДА заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома. У той же час, за його словами, місто Харків провалив це завдання, виконавши план менш ніж на 50%.

На Харківщині сформують ще один батальйон територіальної оборони

Харківська обласна державна адміністрація направила листа до Міністерства оборони з проханням дозволити сформувати ще один батальйон в Харківській області. Про це 3 вересня заявив журналістам в прес-центрі ХОДА заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, новий батальйон буде виконувати на Харківщині ті ж завдання, які ставилися перед 22-м Харківським батальйоном територіальної оборони.

Архів документів