Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харкові відзначили 25-річчя створення громадсько-політичної організації «Народний Рух України за перебудову»

9 вересня в малій залі ХНАТОБ ім. М. Лисенка відбулися урочистості з нагоди 25-річниці створення громадсько-політичної організації «Народний Рух України за перебудову». У заході взяли участь представники громадськості, обласної влади, політичних партій, духовенства. У привітальній промові тимчасово виконуючий повноваження заступника голови обласної державної адміністрації Іван Варченко зазначив, що сьогодні доля дала Україні третій шанс для того, щоб стати дійсно єдиною сильною державою.

«Електроважмаш» відвантажив запасні частини для турбогенераторів на Бурштинську ТЕС

Державне підприємство завод «Електроважмаш» виготовило і відвантажило запасні частини для планової ремонтної програми на Бурштинській ТЕС (Івано-Франківська обл.). Контракт на поставку продукції було підписано у квітні 2014 р. Запасні частини призначені для сервісного обслуговування обладнання, що працює на електростанції. Зараз на Бурштинській ТЕС встановлено 9 турбогенераторів ТГВ-200, 2 турбогенератора АСТГ-200 і 1 турбогенератор ТГВ-200-2М виробництва «Електроважмашу».

Події дня!

Сьогодні, 10 вересня, о 12:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція за участю заступника директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Галини Сіроштан, начальника Харківського управління Державної інспекції по контролю за лікарськими препаратами Міністерства охорони здоров’я України Олега Терещенка, головного лікаря КЗ «Обласний центр здоров’я» Володимира Святаша на тему: «Реалізація пілотного проекту на території Харківської області щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою»; о 14:00 у Музейному комплексі Харківського національного університету міського господарства ім.О.М.Бекетова (вул.Ревлюції, 12) відбудеться відкриття українсько-польського культурно-освітнього центру; о 16:00 у Харківському художньому музеї (вул.Раднаркомівська, 11) відбудеться відкриття виставки «Полтавська старовина». Колекція Лариси Григорович.

Харківські бомбосховища приводять в належний стан. Ігор Балута

На сьогоднішній день проінспектовані всі захисні споруди Харківської області. Як повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, за результатами перевірки близько 36% захисних споруд, розташованих на території Харківської області, готові повністю прийняти людей у разі такої необхідності. Ще 25% таких споруд знаходяться в задовільному стані, решта - потребують капітального ремонту. Також є дев'ять бомбосховищ, в яких потрібно провести тільки косметичний ремонт. «Комунальні служби привели їх в порядок. Там є вентиляція і електрику. Залишилося пофарбувати панелі, правильно виставити лавочки. У цій роботі нам допоможуть громадські працівники», - зазначив Ігор Балута.

Група нацгвардійців з Харківської області повернулася із зони АТО. Ігор Балута

Група нацгаврдійців з Харкова та області повернулася із зони проведення антитерористичної операції у зв'язку з відпусткою по ротації. У зоні АТО нацгвардійці провели більше 30 діб. Про це 9 вересня повідомив журналістам у Слов'янську (Донецька обл.) голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. За словами керівника області, на території військової бази в Слов'янську нацгвардійці приведуть себе в порядок, після чого колона з семи бортових автомобілів, в яких їдуть бійці, повернеться в Харківську область. У Харкові хлопці зроблять зупинку і відправляться по домах.

Марина Порошенко відвідала Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей

Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Харківський обласний центр реабілітації дітей, де перебувають діти віком від 3 до 18 років, які опинилися у складних життєвих обставинах та залишилися поза сімейним оточенням. Марина Порошенко оглянула Центр, поспілкувалася з адміністрацією та вихованцями закладу. Розповідаючи про діяльність Центру, начальник служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації Тетяна Печерських зазначила: «За час своєї діяльності Центр прийняв близько 10 тисяч дітей. Нашим завданням є надання дітям комплексної соціальної, психологічної, педагогічної та інших видів допомоги та соціальних послуг. Але найголовніше завдання, що стоїть перед нами, - це повернення дитини до біологічної родини, влаштування дітей до сімейних форм виховання».

На Харківщині будуть створені організовані групи з самооборони

9 вересня у Харківській обласній державній адміністрації тимчасово виконуючий повноваження заступника голови ХОДА Іван Варченко провів робочу зустріч з представниками патріотичної громадськості Харкова та області. Предметом обговорення стали нагальні питання конкретної допомоги українській армії мешканцями області та напрямки ефективної співпраці влади з громадськістю.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 9 вересня аграрії області збирають технічні культури. Обмолочено 166,2 тис. га соняшнику (42 % від запланованої площі збирання). Намолочено 389,1 тис. тонн, середня врожайність – 23,4 ц/га. Розпочалося збирання кукурудзи та буряка. Кукурудзи обмолочено – 2,4 тис. га (1% до плану), намолочено 14,4 тис. тонн, середня врожайність – 59,6 ц/га; буряка зібрано 1,2 тис. га (6% до плану), накопано 35,9 тис. тонн, середня урожайність – 307,2 ц/га.

На Харківщині підготують близько ста гранатометних груп. Ігор Балута

У Харківській області йде набір добровольців, охочих допомогти зміцнити оборону регіону. Як повідомив журналістам 9 вересня в Слов'янську (Донецька обл.) голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, з числа добровольців створять команди і навчать близько ста гранатометних груп і двадцяти груп по стрільбі з ПЗРК (переносні зенітні ракетні комплекси). Перший відбір в ці групи пройшов 7 вересня на площі Свободи в Харкові з ініціативи громадськості та за підтримки облдержадміністрації. Тоді добровольці пройшли ознайомлення з автоматами Калашникова і пістолетами Макарова. «Це штатна зброя, яку мають групи ПЗРК і гранатометні групи», - зазначив голова облдержадміністрації.

У Харківській облдержадміністрації відзначили кращих підприємців

9 вересня у Харківській обласній державній адміністрації відбувся урочистий прийом першого заступника голови ХОДА Ігоря Райніна з нагоди святкування Дня підприємця. Від імені голови Харківської облдержадміністрації він привітав усіх присутніх з професійним святом. «Саме на малому, середньому і великому бізнесі тримається вся регіональна і міжнародна економіка. Про рівень вашої кваліфікації каже рівень доходів ваших підприємств. Тут, як у спорті, не може бути неправильних оцінок. А той, хто здатний і може працювати, доводить це своїм результатом. Ваша праця особливо важлива і в моральному плані в цей важкий для України час. Без патріотичної позиції бізнесу нам було б складно сьогодні в Харківській області зберегти мир і порядок, підтримувати переселенців з Донецької та Луганської областей. Є багато інших моментів, за які ми сьогодні говоримо вам вдячні слова. Ви завжди можете розраховувати на підтримку облдержадміністрації», - зазначив Ігор Райнін, звертаючись до підприємців.

Ігор Райнін провів особистий прийом громадян

Перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін 9 вересня провів особистий прийом громадян. В ході прийому були розглянуті питання щодо оформлення документів на право користування земельною ділянкою, порушення меж земельних ділянок, вирішення земельного спору, а також надання допомоги для нарахування пенсії та інші питання.

Оновлено інформацію щодо адміністративних послуг, які надаються структурними підрозділами облдержадміністрації

Департаментом з підвищення конкурентоспроможності регіону та Департаментом економіки та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації оновлено список адміністративних послуг, що надаються структурними підрозділами ХОДА через Центр надання адміністративних послуг Харкова. З інформацією щодо зазначених адміністративних послуг можна ознайомитися тут.

У Художньому музеї відкрилася виставка  «Художники авангарду і народна вишивка»

8 вересня у Харківському художньому музеї відкрилася виставка «Художники авангарду і народна вишивка». Автором ідеї та куратором проекту є доктор мистецтвознавства Тетяна Кара-Васильєва. У відкритті виставки взяв участь тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко. Відкриваючи виставку він зазначив: «Світ і раніше заздрив українцям за вміння дивовижно вишивати. Заздрить він і сьогодні, побачивши скільки людей готові носити українські вишиванки. Українці постійно дивують світ своєю майстерністю. Українська вишиванка визнана найбагатшою в світі».

Події дня!

Сьогодні, 9 вересня, о 10:00 в Обласній клінічній інфекційній лікарні (просп. Героїв Сталінграда, 160) розпочнеться Науково-практична конференція: «Сучасні підходи до діагностики, лікування і профілактики поліомієліту. Основні проблеми грипу»; о 12:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться урочистий прийом з нагоди святкування Дня підприємця; о 18.00 у малій залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка  (вул.Сумська, 25) відбудуться урочисті збори з нагоди 25-річчя створення громадсько-політичної організації «Народний Рух України за перебудову».

Світовий транснаціональний бізнес готовий сьогодні працювати з Харківською областю

Про це в інтерв'ю програмі «Країна Сходу» заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, підбиваючи підсумки проведення в Харкові VI Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». «Цей форум потрібен був, перш за все, бізнесу, а не владі. Але для нас було дуже важливо побачити, чи є довіра до влади і до нашого регіону з боку іноземних партнерів. І ми переконалися, що є. В економічному форумі брали участь 15 іноземних делегацій серйозних країн-інвесторів - Франції, Німеччини, Великобританії, Польщі, Туреччини, США, Канади і навіть В'єтнаму, а також керівники таких великих компаній транснаціонального бізнесу, як «SigmaBleyzer», «Шелл», Європейський банк реконструкції та розвитку, «Майкрасофт», IBM та інші. Це говорить про те, що транснаціональний світовий бізнес готовий сьогодні працювати з Харківською областю», - сказав Ігор Райнін.

На Харківщині можуть побудувати інноваційний парк, а «Турбоатом» залучать до будівництва в'єтнамської АЕС: підсумки Міжнародного форуму

В ході VI Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» було досягнуто попередню угоду про перенесення реалізації великого інвестиційного проекту по створенню інноваційного парку "BIONIC Hill" з Київської області в Харківську. Про це в програмі «Країна Сходу» повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. «Нашою конкурентною перевагою виступив набагато вищий рівень розвитку необхідної інфраструктури в порівнянні з Київською областю», - підкреслив перший заступник голови ОДА.

Ігор Балута зустрівся з депутатом Бундестагу та Генеральним консулом Німеччини

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 8 вересня провів зустріч з депутатом Бундестагу, колишнім координатором Німецько-Північноамериканського співробітництва в Міністерстві закордонних справ Німеччини Карстеном Фогтом та Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Вольтером Детлефом. На зустрічі сторони обговорили соціально-політичну ситуацію в Україні та місце нашої держави в європейській системі безпеки.

Останки воїнів Червоної Армії через 70 років перепоховані у Донецькій області

6 вересня  у сел. Пришиб Слов'янського району Донецької області відбулося перепоховання останків воїнів Червоної Армії, які загинули під час визволення Донецької та Харківської областей. Групою місцевих археологів – волонтерів було знайдено останки 212-ти воїнів, які загинули під час Великої Вітчизняної війни. У заході взяли участь: тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко, керівники Слов'янського району та селища Пришиб, голова Барвінківської РДА Марк Беккер.

Харків’яни у складі збірної України встановили новий рекорд з парашутного спорту

6 вересня на аеродромі «Майське» на Дніпропетровщині тридцятьма кращими спортсменами України під керівництвом харків’янина Олега Шаповалова був встановлений офіційний рекорд України з парашутного спорту у класі «Великі формації 30-way з двома перешикуваннями». У складі української команди рекорд встановлювали дев'ять харків'ян.

В селищі Бабаї розквітне «Сад пісень Сковороди»

14 вересня об 11.00 в смт. Бабаї Харківського району (Харківська обл.) відбудеться щорічний культурно-мистецький захід «Сад пісень Сковороди». Цього року це буде безперервне дійство сучасного музичного, фольклорного та поетичного мистецтва, спрямоване на розвиток духовності людей через знайомство з творчістю філософа Григорія Сковороди. На лісній галявині колективи і виконавці продемонструють музичний фольклор: авторську музику, обробки і інтерпретації народної пісні, нові напрямки розвитку сучасного фольклорного музичного мистецтва України. А народні майстри проведуть майстер-класи з гончарства, різьблення, лозоплетіння. Усі відвідувачі матимуть нагоду поласувати смачною кашею та виробами бджільництва.

В Шарівці після реконструкції урочисто відкрився стадіон ім. І. Войтенка

7 вересня в селі Шарівка Валківського району (Харківська обл.) після реконструкції урочисто відкрився стадіон ім. Івана Войтенка. В церемонії відкриття взяли участь тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко, голова Валківської райдержадміністрації Едуард Юрченко, голова Валківської районної ради Юрій Яцина, заслужений тренер України, головний тренер ФК «Дніпро» Мирон Маркевич. Іван Варченко привітав з відкриттям стадіону жителів Валківського району та юних футболістів. «Ні для кого не секрет, що Україна здатна народжувати кращих спортсменів. Немає сумнівів: з такими спорткомплексами, як в Шарівці, наші молоді таланти обов'язково будуть займати високі місця і в національних, і в світових змаганнях», - зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області (оновлено)

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромисловго розвитку ХОДА, станом на 8 вересня аграрії області збирають технічні культури. Обмолочено 112,9 тис. га соняшнику (29 % від запланованої площі збирання). Намолочено 260,2 тис. тонн, середня врожайність – 23 ц/га. Крім того, продовжується збирання гречки та проса. Гречки обмолочено – 12,8 тис. га (83% до плану), намолочено 22,5 тис. тонн, середня врожайність – 17,6 ц/га; проса обмолочено – 8,6 тис. га (75% до плану), намолочено 24,8 тис. тонн, середня врожайність – 28,7 ц/га. Також сільгосппідприємства готують грунт під посів озимих культур (377,6 тис. га, 80 % від запланованої площі).

Місто Харків виконало план поставки техніки для потреб АТО всього на 25%. Ігор Балута

Керівництво міста Харкова станом на 11.00 6 вересня виконало план поставки техніки для потреб антитерористичної операції всього на 25% від загального плану, який був на них покладений. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. «Незважаючи на мої неодноразові звернення як керівника територіальної оборони Харківської області та прокурорське реагування - «віз і нині там», - підкреслив Ігор Балута. У той же час, райони Харківської області практично повністю впоралися із завданням по мобілізації техніки в зону АТО.

У Харкові обговорили механізми роботи громадського люстраційного комітету

6 вересня відбулася спільна нарада робочої групи зі сприяння люстраційним процесам, створеної при голові ХОДА, та Харківського громадського люстраційного комітету. Нарада пройшла за участю голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути і першого заступника ХОДА Ігоря Райніна. На нараді обговорили подальший механізм роботи громадського люстраційного комітету, в який входять представники різних громадських організацій Харківщини, а саме - Євромайдану, Автомайдану, «Громадянської Самооборони», «Правого сектора», «Зеленого фронту» та інших організацій, а також представники ультрас. 

Ігор Балута привітав курсантів Національної академії Національної гвардії України з прийняттям присяги

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута взяв участь в урочистих заходах з нагоди прийняття присяги першокурсниками Національної академії Національної гвардії України. «Насамперед хочу подякувати батькам, які виховали справжніх патріотів України, та тим молодим людям, які своїм майбутнім обрали служіння українському народові. Адже перший раз за 23 роки Незалежності України ті, хто йдуть у військові вищі навчальні заклади, на 100 відсотків знають, що їм доведеться захищати свою землю, територіальну цілісність своєї держави», - наголосив у своєму виступі Ігор Балута.

Василь Хома провів зустріч з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина та представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ

Сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації – керівник апарату Василь Хома провів зустріч з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Вольтером Детлефом, представниками відділу гуманітарної допомоги Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, а також Почесним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Харкові Тетяною Гавриш. Під час зустрічі обговорювалося питання щодо надання Федеративною Республікою Німеччина гуманітарної допомоги для облаштування таборів/місць дислокації біженців із зони військових дій на зимовий період в Харківському регіоні. Як повідомив, пан Детлеф, таке рішення ухвалив німецький уряд у знак солідарності з Україною у такий важкий для неї час.

На базі Харківського тракторного заводу планується виробляти комбайни

На базі ПАТ "Харківський тракторний завод" планується виробляти комбайни. Про це 5 вересня в ході панельної дискусії "Агропромисловий комплекс: нові можливості" в рамках проведення Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи" повідомив генеральний директор ХТЗ Владислав Губин. В панельній дискусії також взяв участь Міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка. За словами Владислава Губіна, мова йде про створення спільного підприємства з "Гомсельмаш" (Білорусь) з виробництва комбайнів під маркою ХТЗ.

Компанія "Шелл" та Харківський національний університет ім. Каразіна підписали Меморандум про співпрацю в ході економічного форуму

Компанія "Шелл" та Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна підписали Меморандум про співпрацю в сфері наукових досліджень та стажувань. Документ підписали глава компаній "Шелл" в Україні Грехем Тайлі і ректор ХНУ ім. Каразіна Віль Бакіров в ході Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи". Згідно з Меморандумом, компанія "Шелл" буде сприяти створенню на базі університету нової освітньої (магістерської) програми, випускники якої володітимуть вузькоспеціалізованими міждисциплінарними фундаментальними знаннями з екології, геології та хімії в сфері пошуку, розвідки та видобутку вуглеводнів.

Харківщина завжди була і залишається регіоном успіху, стабільності та перспектив для інвесторів. Ігор Балута

Так оцінив перспективи Харківщини голова ХОДА Ігор Балута, відповідаючи на запитання журналістів у ході VI Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». «Харківський регіон працює стабільно. Цього року ми плануємо нові інвестиційні проекти, і сьогоднішній економічний форум, який проходить за кошти спонсорів, допоможе Харківській області знайти нових партнерів і нових друзів. Велика кількість наших підприємств була орієнтована на російський ринок збуту, їм також потрібно допомогти знайти нових партнерів і в країнах Західної Європи, і в інших країнах світу. Наш регіон не зупинять бойові дії. Харківщина завжди була і залишається регіоном успіху, стабільності та перспектив для інвесторів », - сказав Ігор Балута.

Харківська область має серйозні перспективи інвестицій у сільське господарство

Україна має потенціал збирати понад 100 млн. тон зерна на рік, що може зробити її одним з найбільших експортерів у світі. Про це заявив у ході VI Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» президент агрохолдингу AgroGeneration Джон Шморгун. «Цього року Україна зібрала рекордний за останні роки врожай - понад 60 млн. т зерна. Це означає, що 30 - 40 млн. т буде експортовано в інші країни світу. Це, безперечно, результат серйозних інвестицій сільськогосподарських компаній", - зазначив Джон Шморгун.

Архів документів