Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Відключення Зміївської ТЕС не вплине на енергозабезпечення області. Ігор Балута

Зміївська ТЕС відключена в цілях економії палива на осінньо-зимовий період. Про це повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. За його словами, теплоелектростанція відключена до 14 жовтня. «Справа в тому, що та кількість вугілля, яке є на теплових електростанціях, ми хочемо використовувати в зимовий період часу, коли буде максимальне навантаження на мережі. Надходження вугілля з Донецького регіону обмежене, тому для того, щоб правильно пережити цей зимовий сезон, ми змушені вдатися до такого заходу», - зазначив Ігор Балута.

Майже 105 тисяч тонн цукру планується виробити на харківських цукроварнях. Ігор Райнін

Станом на 12 вересня на цукрові заводи Харківщини надійшло на переробку 58,5 тисяч тонн цукрових буряків. Цукрову сировину на даний час приймають заводи: ТОВ "СГП "Білий колодязь" (Вовчанський р-н), ПП «Цукровик-Агро» (Краснокутський р-н), ПАТ "Первухинський цукровий завод "(Богодухівський р-н) та ВАТ" Новоіванівський цукровий завод " (Коломацький р-н). Понад 3,6 тисячі тонн цукру вже вироблено з буряку нового врожаю на ТОВ "СГП "Білий колодязь".

Компанія «Здоров'я» приєднається до реалізації проекту «соціальна аптечка», який є продовженням проекту «соціальний кошик». Юрій Георгієвський

12 вересня під керівництвом генерального директора ТОВ «ФК «Здоров'я» Олександра Доровського за участю почесних гостей та інвесторів відбувся запуск реконструйованих цехів підприємства. Під час заходу керівництвом компанії була проведена екскурсія по цеху, в ході якої гостей ознайомили з особливостями виробництва і валідизації лікарських препаратів. «Сьогодні відкривається 5 ділянок, які дозволять збільшити виробничі потужності підприємства в рази. Ми також працюємо над тим, щоб зробити лікарські препарати доступними для всіх жителів регіону, гарантуючи їх європейську якість і відповідність стандартам GMP», - зазначив генеральний директор ТОВ «ФК «Здоров'я» Олександр Доровський.

В облдержадміністрації відбулася селекторна нарада: «Про затвердження плану комплектування курсів у сфері цивільного захисту на 2014 рік»

12 вересня в Харківській облдержадміністрації відбулася Обласна селекторна нарада з питання затвердження плану комплектування курсів та навчально-консультаційного пункту Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Харківської області слухачами з функціонального навчання у сфері цивільного захисту на 2014 рік під головуванням директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимира Фадєєва. За інформацією начальника Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Харківської області Олександра Тесленка, виконання плану комплектування курсів на 1 вересня 2014 року становить по області 85%.

В Ізюмі зустріли 2 тонни гуманітарного вантажу від мешканців Буковини

12 вересня, до міста Ізюм (Харківська обл.), де розташований перший в Україні логістично-координаційний центр допомоги військовослужбовцям, що беруть участь в антитерористичній операції, надійшов гуманітарний вантаж з Буковини. Його доставила група волонтерів на чолі з головою Чернівецької обласної державної адміністрації Романом Ванзуряком. Підприємці, волонтери та небайдужі буковинці зібрали 2 тонни гуманітарної допомоги. Тут питна вода, продукти харчування, одяг, ліки, технічне спорядження: лопати, сокири, бензопили, генератор, казани, дощовики, шкарпетки, термобілизна, 18 карематів та 18 спальників, 2 військових брезенти, 15 пар взуття.

Ігор Балута зустрівся із заступником голови пошукової місії Нідерландів в Україні Хансом Ван Де Веном

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута зустрівся із заступником голови пошукової місії Нідерландів в Україні з розслідування катастрофи рейса МН17 Хансом Ван Де Веном. В ході зустрічі сторони обговорили питання подальшого співробітництва та надання допомоги Харківською облдержадміністрацією експертам пошукової місії. Як повідомив Ханс Ван Де Вен, днями голландська сторона зустрілася з віце-прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. За підсумками цієї зустрічі було прийнято рішення направити до Харкова голландську групу експертів для можливого поновлення пошукової місії. «Ця експертна група, у свою чергу, відпрацює план повернення голландської пошукової місії на місце падіння літака. Також в Голландії зараз формують ще одну групу фахівців, щоб на той момент, коли буде прийнято остаточне рішення щодо відновлення пошукових робіт на місці катастрофи літака, ці люди змогли відразу прилетіти в Україну. Це вже буде велика команда - близько 150 осіб», - зазначив заступник голови пошукової місії Нідерландів в Україні.

Компанія «Здоров'я» постійно надає допомогу пораненим і громадянам, що покинули зону АТО

Про це сьогодні під час презентації нових виробничих потужностей «ФК« Здоров'я» повідомив заступник голови Харківської ОДА Юрій Георгієвський. «Останні місяці ознаменувалися активним прибуттям в Харківську область тимчасових переселенців із зони АТО. Обласна адміністрація постійно веде роботу по залученню спонсорських коштів для надання їм комплексної допомоги. Компанія «Здоров'я» - напевно, єдина приватна бізнес-структура, яка інтегрувалася в цю роботу з перших днів проведення антитерористичної операції, і продовжує надавати допомогу, як пораненим бійцям в Харківському військовому шпиталі, так і вимушеним переселенцям із зони АТО. Загальна сума благодійності на сьогодні вже перевищила 1,5 млн. грн.»,- підкреслив Юрій Георгієвський.

У Харкові відбувся благодійний аукціон на користь української армії

11 вересня у виставковому залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. В. Лисенка відбувся благодійний аукціон. У ньому взяли участь художники: Базиль Микола, Винник Олександр, Волков Олександр, Коваленко Тетяна, Лазаренко Олег, Лазаренко Олена, Лисенко Олександр, Паньок Ілля, Попов Михайло, Туровський Володимир, Шматько Валерій. Для аукціону вони надали близько 30 своїх робіт. Стартова ціна лотів була від 200 грн. до декількох тисяч доларів.

13% харківських першокурсників - мешканці Донбасу та Криму: результати вступної кампанії 2014 року

11 вересня у ХарРІ НАДУ при Президентові України у режимі видеоконференції відбулася експертна зустріч на тему «Підсумки вступної кампанії-2014» під головуванням першого заступника Міністра освіти і науки України Інни Совсун. За її оцінкою, цього року вступна кампанія була вкрай важкою, в першу чергу, із-за військової ситуації на Сході країни. Проте вона вирізнялася прозорістю, адже вперше на сайті Міністерства оприлюднена інформація про розподіл місць державного замовлення та збільшення пільгових категорій. «Йдеться про дітей батьків, які загинули під час антитерористичної операції, дітей Небесної сотні. Ця ситуація вимагає негайного реагування. Таких звернень тисячі - і з кожним ми готові працювати в індивідуальному порядку», - зазначила Інна Совсун.

Увага! Оголошено акредитацію журналістів!

У неділю, 14 вересня, в смт. Бабаї (Харківський район) відбудеться культурно-мистецьке свято «Сад пісень Сковороди». Цього року захід проходитимить на лісовій галявині, де побудована велика сцена. Там колективи та виконавці продемонструють авторську музику, обробки та інтерпретації народних пісень, нові напрямки розвитку сучасного фольклорного музичного мистецтва України. Представникам ЗМІ, які бажають висвітлювати цей захід, прохання зареєструватися за телефоном 700-17-49 (кількість місць обмежена).

Події дня!

Сьогодні, 12 вересня, в 10:00 відбудеться прес-тур, в рамках якого журналісти відвідають відремонтоване бомбосховище на базі Харківської обласної станції переливання крові (вул. Клочківська, 366). Представникам ЗМІ при собі мати редакційне посвідчення. о 12.00 в малому залі ХОДА відбудеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 21 листопада 2013 № 475« Про затвердження плану комплектування курсів та навчально-консультаційного пункту Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Харківської області слухачами з функціонального навчання у сфері цивільного захисту на 2014 рік ». о 16.00 в Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відбудеться презентація виставки однієї картини «Біле і Чорне» 1912-1914. Автор - Михайло Жук. о 20.00 в ресторані «Sky Lounge» готелю «Kharkiv Palace» (пр. Правди, 2) пройде Фінальна Церемонія нагородження і вибір переможниці конкурсу «Королева Харкова 2014». В рамках конкурсу відбудеться благодійна акція на користь української армії.

Актори харківських театрів допомагають українським військовим та переселенцям

17 вересня на великій сцені Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка відбудеться благодійна вистава «Мина Мазайло» Миколи Куліша. Зібрані кошти підуть на підтримку української армії. Початок вистави о 18.00. 22 серпня і 3 вересня від колективу театру Харківському військовому госпіталю були передані речі першої необхідності та особистої гігієни для поранених в зоні АТО, що проходять тут курс лікування. 6 вересня акторська бригада театру провела концерт для воїнів Національної гвардії України, які проходять військову підготовку перед відправленням у зону АТО.

«Українська лінія модерну» у Харківському художньому музеї

12 вересня о 16:00 у Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) у рамках проекту «Українська лінія модерну» відкривається мандрівна виставка одного твору – панно «Біле і чорне» видатного українського художника і педагога, майстра портрета, пейзажу, декоративного панно, кераміки Михайла Жука (1883-1964) з приватної збірки заслуженого працівника культури України Тараса Максим’юка (м. Одеса). У залі, де експоновано панно, також представлено єдину в зібранні Харківського художнього музею роботу М.Жука – «Чоловічий портрет».

За останні два місяця цінова ситуація на продовольчому ринку області стабілізувалася

11 вересня у Будинку Рад відбулося засідання обласної координаційної ради із забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку продовольчих товарів під головуванням директора Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації, заступника голови координаційної ради Віктора Коваленка. В ході засідання були обговорені питання щодо поточної цінової ситуації на ринку продовольчих товарів, стану впровадження проекту «соціальний продуктовий кошик», забезпечення Харківської області зерновими культурами, картоплею та овочами на 2014-2015 роки. Зокрема, було відмічено, що завдяки введенню в дію в мережах супермаркетів продовольчого профілю проекту «соціальний продуктовий кошик», постійному контролю за вартістю продуктів харчування, які його наповнюють, за останні два місяця вдалося стабілізувати цінову ситуації на продовольчому ринку області. У липні та серпні поточного року рівень середніх цін на продовольчі товари знизився відповідно на 1,2% та 0,5%.

Кращі спортсмени області отримали нагороди обласної державної адміністрації та обласної ради

11 вересня в Харківській обласній державній адміністрації відбувся урочистий прийом з нагоди Дня фізичної культури і спорту. У заході взяли участь тимчасово виконуючий повноваження заступника голови ХОДА Іван Варченко, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, керівники закладів фізичної культури і спорту області, спортсмени-переможці юнацької Олімпіади та міжнародних змагань. У своєму вітальному слові Іван Варченко зазначив, що Харківщина може славитися тим, що завжди наші спортсмени демонстрували в Україні найкращі результати.

У Харкові створено сайт, присвячений пам'яті загиблих харків'ян - героїв антитерористичної операції на сході України

Проект «Харків Мобілізаційний» створив сайт - Меморіал пам'яті загиблих харків'ян - героїв антитерористичної операції на сході України. Поки сайт містить лише імена і фотографії харків'ян, які віддали своє життя за Україну, але в планах - його наповнення детальним описом подвигу кожного із загиблих.

Гроші, зібрані в ході конкурсу «Королева Харкова 2014», направлять на допомогу українській армії

Фінальна Церемонія нагородження і вибір переможниці конкурсу «Королева Харкова 2014» відбудеться завтра, 12 вересня, в ресторані «Sky Lounge» готелю «Kharkiv Palace» (пр. Правди, 2). Початок – в 20.00. Переможниця представлятиме наше місто на Національному теле-конкурсі краси і таланту «Королева України 2015». 23-й міський конкурс краси «Королева Харкова» - ровесник Незалежної України. Захід пройде під гаслом «Королева Харкова» за єдину Україну, за мир!». Як відзначають організатори, завдання конкурсу - направити силу краси в допомогу українській армії, яка захищає цілісність країни на сході.

Понад 110 тисяч підручників для 6-го класу надійшло до Харківської області

За інформацією Департаменту науки і освіти ХОДА, Міністерство освіти і науки України продовжує доставку до регіонів підручників для 6-х класів загальноосвітніх навчальних закладів на 2014-2015 н.р. З 4 по 9 вересня 2014 р. до Харківської області надійшло 18 назв нових підручників для 6-го класу з російської, української, іноземних мов, математики, інформатики, історії, образотворчого мистецтва: 16 – для шкіл з українською мовою навчання, 2 – для шкіл з російською мовою навчання. Загальна кількість підручників, що надійшли до регіону - 110 тис. 118 примірників.

Харківські художники і власники приватних колекцій нададуть свої картини для благодійного аукціону на користь української армії

Аукціон пройде сьогодні, 11 вересня, в 18-00 у виставковому залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. В. Лисенка (вул. Сумська, 25, центральний вхід). В аукціоні візьмуть участь художники: Базиль Микола, Винник Олександр, Волков Олександр, Коваленко Тетяна, Лазаренко Олег, Лазаренко Олена, Лисенко Олександр, Паньок Ілля, Попов Михайло, Туровський Володимир, Шматько Валерій. Для аукціону вони надали близько 30 своїх робіт. Стартова ціна лотів - від 200 грн. до декількох тисяч доларів.

«Електроважмаш» виготовив статор гідрогенератора для Дніпродзержинської ГЕС

Державне підприємство завод «Електроважмаш» завершило виготовлення і відвантажило в повному обсязі статор гідрогенератора для Дніпродзержинської ГЕС (ПАТ «Укргідроенерго»). Договір на поставку статора гідрогенератора СВ 1500/110-116М УХЛ4 станційний №6 був підписаний у жовтні 2013 року. «Обладнання успішно пройшло випробування і вже відвантажено замовнику. Ми повністю витримали контрактні терміни, забезпечивши Дніпродзержинську ГЕС необхідним обладнанням для реконструкції енергоблоку №6», - зазначив директор ДП завод «Електроважмаш» Володимир Глушаков.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 10 вересня аграрії області збирають технічні культури. Обмолочено 179,5 тис. га соняшнику (46% від запланованої площі збирання). Намолочено 423,5 тис. тонн, середня врожайність – 23,6 ц/га. Розпочалося збирання кукурудзи та буряка. Кукурудзи обмолочено – 2,6 тис. га (1% до плану), намолочено 15,2 тис. тонн, середня врожайність – 58,8 ц/га;  буряка зібрано 1,5 тис. га (8% до плану), накопано 44,6 тис. тонн, середня урожайність – 300,5 ц/га.

Події дня!

Сьогодні, 11 вересня, о 09:45 відбудеться прес-тур, в рамках якого журналісти відвідають бомбосховище на ВАТ «Автромат» (вул.Салтівське шосе, 43). Доїхати до заводу можна на трамваї № 6 (по пр. Московському) і маршрутними автобусами №231, 11 і 11-Т від ст. м. "Площа Повстання". Представникам ЗМІ при собі мати редакційне посвідчення. о 10:00 у залі засідань Держпрому (майдан Свободи, 5, 2-й під., 2 пов.) відбудеться засідання колегії Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації; о 12:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться урочистий прийом голови облдержадміністрації Ігоря Балути з нагоди Дня фізичної культури і спорту; о 12:00 у ХарРІ НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Підсумки вступної кампанії 2014 року»; о 18:00 у виставковому залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. В. Лисенка (вул. Сумська, 25, центральний вхід) розпочнеться благодійний аукціон на користь української армії. На аукціоні будуть виставлені картини харківських художників і власників приватних колекцій.

Бійцям 22-го батальйону територіальної оборони Харківської області передані ліки та теплі бушлати

Заступник голови Харківської облдержадміністрації - керівник апарату ХОДА Василь Хома 9 вересня під час прес-туру до Луганської та Донецької області передав бійцям 22-го батальйону територіальної оборони Харківської області теплі бушлати, ліки по заздалегідь обумовленому списком і сигарети. Василь Хома поспілкувався з керівництвом батальйону і бійцями, з'ясував їхні проблеми. Як повідомив командир 22-го батальйону територіальної захисту Сергій Горбенко, в батальйоні був змінений штатний статут - Генштаб дав добро на використання важкої техніки і зброї харківськими військовими, які фактично воюють в зоні АТО. В даний час батальйон вже отримав зенітну установку.

Посилення державного кордону України в інженерному плані ведеться постійно

Про це під час прес-туру в табір Національної гвардії заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. Що стосується адміністративних меж Харківської області, то вони, на думку керівника області, захищені належним чином. «Адміністративні межі Харківської області щодо Донецької та Луганської областей зараз прикриті достатньо», - сказав Балута. Нагадаємо, раніше Ігор Балута повідомляв, що ще три місяці тому проводились попередні роботи для посилення державного кордону. Тоді були визначені місця для розміщення блокпостів і зведення інженерних споруд.

Харківщина отримала більше 10 мільйонів гривень для виплати аграріям області заборгованості по дотаціях за 2013 рік

У 2013 році сільгосптоваровиробникам Харківської області було нараховано 17,6 млн.грн. бюджетних дотацій. Фактично було виплачено менше третини - 5,7 млн.грн. Заборгованість з боку держави в сумі 11,9 млн.грн. лягла на плечі аграріїв, позбавляючи господарства області обігових коштів і можливостей розвитку виробництва. Як повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Ігор Райнін, завдяки спільній роботі з Кабінетом Міністрів України, гострота цієї проблеми була знята. В серпні 2014 р. в Харківську область надійшло 10,8 млн.грн. для виплати кредиторської заборгованості сільгосптоваровиробникам за всіма програмами, крім заборгованості за покупку племінної худоби. З минулого тижня почалися активні перерахування коштів на рахунки одержувачів.

Всі вимушені переселенці з Донецької та Луганської областей будуть жити в приміщеннях з опаленням. Ігор Балута

Всі вимушені переселенці з Донецької та Луганської областей будуть забезпечені житлом з опаленням. Про це під час прес-туру до Донецької і Луганської областей заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. За словами керівника області, в даний час 450 осіб, що переїхали на Харківщину із зони АТО, ще проживають в літніх будинках і приміщеннях, що не мають системи опалення, але зимувати вони будуть в більш комфортних умовах.

В харківському Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф обговорили гострі питання медичної сфери області

На виконання доручення заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Георгієвського, 10 вересня в КЗ охорони здоров’я «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» відбувся плановий День головного лікаря, у ході якого були обговорені нагальні питання медичного обслуговування вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей. У заході, під головуванням директора Департаменту охорони здоровя ХОДА Олександра Галацана, взяли участь керівники всіх закладів охорони здоров’я Харківської області.

Харківські гіпертоніки можуть знову купувати дешеві ліки

Як розповіла заступник директора Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Галина Сіроштан, пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою працює в Харківській області вже третій рік. Через відсутність фінансування на початку цього року проект був призупинений, але близько двох місяців тому запрацював знову. За словами замдиректора Департаменту охорони здоров'я, на реалізацію проекту цього року в область надійшов транш у розмірі 8,6 млн.грн. (з необхідних 13 млн.грн.). Виділені кошти були розподілені між районами області та містом Харковом залежно від потреби, і освоєні на 42%.

Призначено нового керівника Харківської дирекції "Укрпошта"

10 вересня директор з персоналу генеральної дирекції Українського державного поштового підприємства зв'язку (УДППЗ) «Укрпошта» Олена Нікольська представила керівному складу Харківської дирекції нових керівників. Так, на посаду радника генерального директора УДППЗ "Укрпошта" з організації поштового зв'язку в Південно-Східному регіоні призначений Ваграм Гулян, який раніше обіймав посаду виконуючого обов'язки директора Харківської дирекції УДППЗ «Укрпошта». Виконуючим обов'язки директора Харківської дирекції УДППЗ "Укрпошта" призначений Олег Мурашов, який раніше займав посаду заступника директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації.

Майже 10 мільйонів гривень витрачено з обласного бюджету на лікування переселенців з Донецької та Луганської областей

За її словами, витрати на надання медичної допомоги переселенцям склали вже майже 10 млн.грн. Це гроші, виділені виключно з обласного бюджету. «Темпи зростання кількості прибуваючих переселенців значно вище, ніж ми очікували. Звідси і більше число людей, які потребують медичної допомоги та лікуванні. Наприклад, якщо 2 червня на Харківщині було всього два онкохворих переселенця, то сьогодні таких пацієнтів вже 683. З них 420 - отримують хіміотерапію в амбулаторних умовах, решта - в стаціонарних », - зазначила Галина Сіроштан.

Архів документів