Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область – у лідерах за обсягами обороту роздрібної торгівлі

Обіг роздрібної торгівлі у Харківській області досяг 43,57 млрд.грн. Це четвертий показник в Україні. Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін. Темпи обороту роздрібної торгівлі за січень–серпень 2014 року у порівнянних цінах проти відповідного періоду минулого року склали по області 101,7%, тоді як в цілому по державі – 96,0%. Абсолютний приріст обсягу роздрібної торгівлі на одну особу до відповідного періоду минулого року сягнув 232,1 грн. при середньому показнику по Україні «мінус» 484,3 грн.

На Харківщині за 8 місяців поточного року вироблено на 3,3% молока більше, ніж у 2013 році

  Як повідомив перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, за 8 місяців 2014 року в Харківській області вироблено 376,8 тис. тонн молока. Це на 3,3% більше, ніж було вироблено в 2013 році.   Як зазначив Ігор Райнін, по сільгосппідприємствам зростання ще більш помітне - показник нинішнього року на 4,9% більше минулорічного. Це стало можливим завдяки підвищенню продуктивності молочного стада. За 8 місяців поточного року удій на одну корову по сільськогосподарських підприємствах становить 4123 кг, що на 5,4% більше цифри 2013 року. За рівнем продуктивності дійного стада область займає 3-е місце в Україні.  

У Харківській області зростає чисельність свиней

За 8 місяців 2014 року поголів'я свиней в Харківській області збільшилося на 10,6% порівняно з минулим роком, а по сільгосппідприємствах зростання склало 20%. Як повідомив перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, в той час як в цілому по Україні поголів'я свиней скорочується (за 8 місяців поточного року - на 0,3% в цілому і на 0,9% по сільгосппідприємствам), у Харківській області відзначається зростання цього показника.

Керівництво Регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО обговорило питання підготовки до зими центру розміщення переселенців, організованого волонтерами

16 вересня в громадській приймальні обласної державної адміністрації відбулася робоча зустріч голови Регіонального штабу з надання комплексної допомоги переселенцям із зони АТО Олександра Волобуєва та заступника голови штабу Юрія Георгієвського з активом громадян із зони АТО, що проживають на території колишнього табору «Ромашка», який на сьогоднішній день знаходиться у приватній власності. У заході також взяв участь власник даного об'єкта Володимир Рожков. Переселенці звернулися до керівництва штабу з проханням допомогти у вирішенні питання щодо підготовки табору до роботи в осінньо-зимовий період.

У Харкові відбудеться громадська акція «МИ – ЗА МИР!»

17 вересня о 18.00 на площі Свободи (сходи перед готелем «Kharkiv Palace») відбудеться Громадська акція «МИ – ЗА МИР!».  Захід відбувається в рамках всеукраїнського руху за мир та єдність країни. Метою акції є привернення уваги громадськості до проблеми збереження суверенітету і територіальної цілісності України. Цього року акції за мир пройшли у Тернополі, Івано-Франківську, Житомирі, Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Києві та ін.

У жовтні в Харкові відбудеться німецько-український форум «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес»

За словами першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна, головною метою заходу є розвиток українсько-німецького співробітництва, зокрема, формування сприятливих умов для зростання інвестиційної активності з боку німецького бізнесу в таких сферах, як альтернативна енергетика, енергоефективність, агропромисловий комплекс, харчова та переробна промисловість, житлово-комунальне господарство, розвиток інфраструктури тощо.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 17 вересня, о 12:00 у пресс-центрі ХОГА (вул. Сумська, 64, 5-й эт.) відбудеться прес-конференція директора Департаменту масових комунікацій обласної державної адміністрації Євгена Ярошенка на тему: «Суспільно-політична ситуація в Харківській області».

Ігор Балута провів виїзну нараду з підготовки господарського комплексу до осінньо-зимового періоду

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 16 вересня в Ізюмському районі (Харківська обл.) провів виїзну нараду з керівниками структурних підрозділів ХОДА. На нараді обговорили питання, пов'язані з підготовкою господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери Харківщини до осінньо-зимового періоду, організацією опалювального сезону, а також розселенням великої кількості переселенців в опалювальні приміщення.

Ізюмський приладобудівний завод продовжує співпрацювати з підприємствами-виробниками бронетехніки

ДП «Ізюмський приладобудівний завод» (ІПЗ) зараз має можливість збільшити обсяги виробництва, оскільки активно співпрацює з підприємствами-виробниками бронетехніки, такими як Київський бронетанковий ремонтний завод, Харківський бронетанковий ремонтний завод, ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова» та іншими. Про це 16 вересня повідомив директор ДП «Ізюмський приладобудівний завод» Сергій Філоненко, демонструючи виробничі потужності підприємства голові Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.

Два харківських університета увійшли до світового рейтингу QS World University Rankings

Як повідомляє Міністерство освіти і науки України, оприлюднено рейтинг кращих університетів світу QS World University Rankings 2014/15. У 2014 році до світового рейтингу ввійшло шість вищих навчальних закладів України. До ТОР-500 рейтингу потрапили Київський національний університет імені Тараса Шевченка (місце 421-430) та Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна (місце 481-490), який цього року вперше ввійшов до світового рейтингу.

Ізюмський тепловозоремонтний завод планує зайнятися капітальним ремонтом двигунів для Південної залізниці

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 16 вересня під час робочої поїздки в Ізюмський район Харківської області відвідав ВАТ «Ізюмський тепловозоремонтний завод» (ІТРЗ). За словами керівника області, на заводі сьогодні склалася непроста ситуація. Але ІТРЗ майже за два квартали поточного року виконав робіт більш ніж на 2,5 млн.грн. У третьому і четвертому кварталах тепловозоремонтний завод збирається виконати робіт на 8 млн.грн. Тобто загалом - майже на 11 млн.грн.

Стан погашення заборгованості із заробітної плати знаходиться на контролі облдержадміністрації. Ігор Райнін

16 вересня в обласній державній адміністрації відбулася нарада з керівниками галузевих Департаментів ХОГА щодо стану погашення заборгованості із заробітної плати в області під головуванням першого заступника голови ХОДА Ігоря Райніна. На нараді було підведено підсумки роботи структурних підрозділів з підприємствами-боржниками, що знаходяться в сфері їх впливу, та визначено напрями подальшої роботи. Зокрема, прийнято рішення щодо необхідності корегування графіків погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємств.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового комплексу ХОДА, станом на 16 вересня зернові та зернобобові культури зібрано на площі 694,2 тис. га (70% до площі збирання). Намолочено 2993,9 тис. тонн при середній урожайності 43,1 ц/га. В тому числі:гречки обмолочено 14 тис. га (92%), намолочено – 24,6 тис. тонн при середній врожайності 17,6 ц/га; проса обмолочено 10,2 тис. га (89%), намолочено – 28,0 тис. тонн при середній урожайності 27,3 ц/га.

Ігор Балута відвідав підприємства Ізюмського району Харківської області

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 16 вересня перебуває з робочою поїздкою в Ізюмському районі Харківської області. На даний момент керівник області відвідав ВАТ «Ізюмський тепловозоремонтний завод» (ІТРЗ) і ДП «Ізюмський приладобудівний завод» (ІПЗ).

C 1 жовтня почне ходити нічний фірмовий поїзд Харків-Зернове

З 1 жовтня 2014 року почне ходити фірмовий нічний швидкий поїзд №127/128 Харків-Зернове через Суми, Ворожбу, Конотоп і Шостку. Про це повідомила прес-служба ДП «Південна залізниця». З Харкова поїзд відправлятиметься о 15 год. 15 хв., в Суми прибуватиме в 18 год. 51 хв. і вирушатиме далі в 19 год. 19 хв., в Конотоп прибуватиме в 21 год. 59 хв. і відправлятиметься в 22 год. 24 хв., прибуватиме в Зернове в 00 год. 52 хв.

Внутрішня потреба держави в цукрі забезпечується повністю. Мінагрополітики

У 2014 році господарствами усіх категорій цукрові буряки посіяно на площі 336,6 тис. га, що складає 115,6% посівів 2013 року (292,6 тис. га). Варто відзначити, що посіви здійснено в оптимальні терміни та високоякісним насінням, що дає підстави прогнозувати урожайність на рівні не менше 430 - 450 ц/га. Виходячи із фактично посіяних площ і при зазначеній очікуваній урожайності, виробництво цукрових буряків прогнозується в межах 14 млн. тонн та виробництво цукру на рівні 1млн. 700 тис. – 1млн. 750 тис. тонн. Так пропозиція цукру, з урахуванням перехідних залишків на початок 2014/2015 маркетингового року (в межах 345 тис. тонн), складе 2 млн. – 2 млн. 100 тис. тонн.

Розпочато роботу з розробки проекту Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2015 рік

Постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2014 №404 схвалено Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2015 рік та основні макропоказники економічного і соціального розвитку України на 2016 та 2017 роки. З урахуванням вказаного документу, а також методичних рекомендацій з прогнозування основних макропоказників на короткостроковий період, отриманих від Міністерства економічного розвитку і торгівлі, в Харківській області розпочата робота щодо розробки проекту Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2015 рік.

Події дня

Сьогодні, 16 вересня, о 17:00 у виставковому залі Обласного центру культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62, 1 поверх) відбудеться урочисте відкриття персональної виставки живопису івано-франківського художника Романа Бончука, автора 30-метрової картини «Мегаісторія України» (або «Хроніки України»)

Президент підписав Закон про введення обов’язкової ідентифікації та реєстрації всіх сільськогосподарських тварин

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 1648-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин», згідно з яким вводиться обов’язкова ідентифікація та реєстрація у Єдиному державному реєстрі тварин всіх сільськогосподарських тварин. Тільки в разі введення обов’язкової ідентифікації та реєстрації всіх сільськогосподарських тварин, як передбачено законодавством ЄС, держава може гарантувати споживачам, що вони вживатимуть м'ясо-молочну продукцію відомого походження – від зареєстрованих тварин, стан здоров’я яких підлягає обстеженню, а отже, така продукція є безпечною.

«Електроважмаш» забезпечив ГЕС «Жинвалі» запасними частинами для ремонту гідрогенераторів

Державне підприємство завод «Електроважмаш» завершило відвантаження запасних частин для  ремонту гідрогенераторів СВ 425/135-14 на ГЕС «Жинвалі» (Грузія). Контракт на виробництво продукції було підписано в січні 2014 року. Запасні частини призначені для планового ремонту машин, встановлених на електростанції. «Завод продовжує співпрацю з партнерами, з якими ми працюємо вже багато років, забезпечуючи їх не тільки новим обладнанням, а й запчастинами для ремонтів. Крім ГЕС «Жинвалі», в Грузії наші гідрогенератори встановлені на ГЕС «Варцихе», де в 2009 році також була проведена модернізація машини», - зазначив директор ДП "Завод «Електроважмаш» Володимир Глушаков.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 15 вересня зернові та зернобобові культури фактично зібрано на площі 690,3 тис. га (70% до площі збирання). Намолочено 2976,2 тис. тонн при середній урожайності 43,1 ц/га. В тому числі: гречки обмолочено 14,0 тис. га (92%), намолочено – 24,5 тис. тонн при середній врожайності 17,5 ц/га; проса обмолочено 9,9 тис. га (87%), намолочено – 27,3 тис. тонн при середній урожайності 27,5 ц/га.

Ігор Балута зустрівся із заступником голови пошукової місії Нідерландів в Україні з розслідування катастрофи рейса МН17 Хансом Ван Де Веном

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута зустрівся із заступником голови пошукової місії Нідерландів в Україні з розслідування катастрофи рейса МН17 Хансом Ван Де Веном. В ході зустрічі сторони обговорили питання подальшого співробітництва та надання допомоги Харківською облдержадміністрацією експертам пошукової місії. Ханс Ван Де Вен повідомив про результати зустрічі голландської сторони з віце-прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, яка відбулася минулого тижня, де обговорювалася можливість продовження пошукової місії.

Десять харків'ян нагороджені медалями «За оборону рідної держави»

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута та начальник управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар вручили шести співробітникам Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України в Харківській області та чотирьом співробітникам Служби безпеки України в Харківській області медалі «За оборону рідної держави» за успішне проведення бойової антитерористичної операції. У церемонії нагородження також взяли участь радник начальника ГУ МВС України в Харківській області, представник Всеукраїнського об'єднання громадян "Країна" Олександр Сирота і радник голови ХОДА Сергій Стороженко.

У Харківській області проводиться робота з формування плану соціальних інвестицій компанії «Шелл»

За словами першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райнін, компанією «Шелл» разом з Департаментом економіки і міжнародних відносин ХОДА відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння щодо діяльності у сфері соціальних інвестицій, а також згідно з Угодою про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах Юзівської площі, проведено відбір проектів соціальних інвестицій.

У Харкові відкривається виставка художника - автора 30-метрової картини «Мегаісторія України» Романа Бончука

16 вересня о 17.00 у виставковому залі Обласного центру культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62, 1 поверх) відбудеться урочисте відкриття персональної виставки живопису івано-франківського художника Романа Бончука, автора 30-метрової картини «Мегаісторія України» (або «Хроніки України»), на якій відображені більше тисячі знаменитих українців з різних історичних епох.

На території Харківської області введено в експлуатацію майже 130 тисяч квадратних метрів житла

"Не зважаючи на важку ситуацію, яку ми бачимо в Україні, дуже позитивним є той факт, що на території області продовжується будівництво житла з нарощуванням його об’ємів. На будівельній галузі відбиваються всі коливання - і політичні, і економічні, і фінансові. Це колосальна сфера, яка має серйозний соціальний статус", - зазначив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Так, за його словами, станом на 15 вересня 2014 року на території області введено в експлуатацію 129,6 тис. кв.м загальної площі житла (у 2013 році - 122,9 тис.кв.м), що на 5% більше показників 2013 року.

На Харківщині в п'ятий раз пройшов етнофестиваль "Сад пісень Сковороди"

14 вересня в смт. Бабаї Харківського району (Харківська обл.) відбувся щорічний етнографічний фестиваль «Сад пісень Сковороди». Цього року всі заходи проходили на лісовій галявині в Бабаївському лісі, де була встановлена велика сцена. Перед гостями фестивалю виступили колективи з усієї області, які виконали авторську музику, обробки та інтерпретації народних пісень, продемонстрували нові напрямки розвитку сучасного фольклорного музичного мистецтва. Також на головній сцені фестивалю цього року виступив заслужений артист України, бандурист Тарас Компаніченко. В рамках заходу в Бабаївському лісі пройшли майстер-класи з гончарства, різьбі, лозоплетіння від майстрів декоративно-прикладного мистецтва, які приїхали на етнофестиваль з різних регіонів України: Полтавської, Сумської, Дніпропетровської, Черкаської областей. Також всі відвідувачі мали змогу придбати сувеніри виробництва українських майстрів і художників, які були представлені на ярмарку, і поласувати польовою кашею, виробами бджільництва.

Гуманітарний вантаж з Буковини буде поставлятися в Ізюм щотижня. Голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк

«Ми вдячні керівництву Харківської області, що саме тут, в Ізюмі, створений логістично-координаційний центр, який надаватиме допомогу нашим військовослужбовцям», - зазначив 12 вересня в Ізюмі голова Чернівецької облдержадміністрації Роман Ванзуряк. За його словами, саме створення такого центру може стати прикладом для всіх інших областей як потрібно надавати допомогу військовослужбовцям. «Раз в тиждень в логістичний центр в Ізюмі будуть доставляти гуманітарні вантажі з Буковини. І наші волонтери, які тут працюють, будуть розсилати цю допомогу в місця дислокації буковинських військовослужбовців», - розповів губернатор Чернівецької області.

Книга польського економіста та ініціатора польських економічних реформ Лешека Бальцеровича з'явиться на полицях харківських бібліотек

12 вересня в Харкові відбулася презентація книги польського економіста, ініціатора польських економічних реформ 1989-1991 рр. професора Лешека Бальцеровича «800 днів: коротка історія великих змін». Нагадаємо, Лешек Бальцерович - міністр фінансів Польщі, який провів на початку 1990-х років реформу в Польщі, названу «шоковою терапією». У книзі розповідається про суть реформ, а також про те, як самі поляки сприймали зміни, які відбувалися в їх країні.

Відбулося засідання обласного комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

12 вересня відбулося засідання обласного комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об`єктів соціальної та інженерно- транспортної інфраструктури, на якому головам відповідних районних (міських) комітетів доведено доручення першого заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна щодо активізації роботи по забезпеченню безбар`єрного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до соціальних об’єктів області та інженерно-траспортної інфраструктури. За результатами засідання прийнято протокольне рішення.

Архів документів