Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область має позитивну динаміку у сфері роздрібної торгівлі. Ігор Райнін

Як повідомив перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, в той час як в цілому по Україні темпи зростання обсягів роздрібної торгівлі підприємств – юридичних осіб, а саме торговельних мереж, знизилися до 94,2%, показник по Харківській області має позитивний темп зростання – 100,2%. Мережі супермаркетів області, незважаючи на фінансову кризу, продовжують свій розвиток, що свідчить про зміцнення торговельного комплексу Харківщини як ефективного каналу реалізації товарів і послуг.

Шановні мешканці Харківської області!

Щиро вітаю Вас з Днем Харківської області! До важливих подій минулого ми звертаємося для того, щоб осмислити їх роль у вітчизняній історії, осягнути безперервність суспільного розвитку, віддати належне своїм попередникам, отримати заряд енергії на майбутнє. Сім десятиріч тому над Харківською областю , над руїнами, згарищами і полум’ям ще не стихлих боїв знялося знамено визволення і поверненого життя. Той вересневий день 1943-го не тільки навічно вкарбований в історію України, — він став знаковою віхою в літопису всієї Другої світової війни, додав віри та впевненості у перемозі над нацизмом Європі і світові.

У цьому році в області введено в експлуатацію 134,9 тисячи квадратних метрів житла

19 вересня у малому залі облдержадміністрації відбулася обласна селекторна нарада під головуванням першого заступника голови ХОДА Ігоря Райніна. На ньому були розглянуті два питання: "Про підсумки введення житла в експлуатацію в Харківській області за 9 місяців 2014 року" та «Підготовка та робота Центрів надання адміністративних послуг». Як зазначив у своїй доповіді директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович, станом на 17 вересня 2014 року на території області введено в експлуатацію 134,9 тис. кв.м житла, що на 5% більше відповідного періоду 2013 року. Триває також реалізація програм доступного житла, іпотечного та молодіжного кредитування. На сьогоднішній день близько 80 сімей працюють з молодіжним фондом для придбання власного житла.

Харківський регіон продовжує надавати комплексну допомогу переселенцям. Навантаження колосальне, але ми справляємося. Юрій Георгієвський

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський взяв участь у робочій зустрічі зі Спеціальним Доповідачем ООН з прав внутрішніх переселенців паном Чалока Бейані. «Протягом останніх двох місяців Харків є транзитним регіоном. Перспектива розселення на території області вичерпана. Це вимушений захід для більш якісного вирішення питань переселенців в інших областях України. На сьогодні питання розселення громадян із зони АТО в приміщення, пристосовані для осінньо-зимового періоду - задача номер один. Зазначу, що всі сфери життєзабезпечення регіону несуть колосальне навантаження, продовжуючи виконувати свої функції», - підкреслив Юрій Георгієвський.

Представники ключових агентств ООН готові надати допомогу Харківській облдержадміністрації в роботі з вимушеними переселенцями

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 19 вересня зустрівся зі спеціальним доповідачем ООН з прав внутрішніх переселенців Чалока Бейані. У зустрічі також взяли участь заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський, начальник Головного управління ДСНС України в Харківській області Павло Одарюк, регіональний представник Управління Верховного комісара (УВКБ) ООН в Білорусі, Молдові та Україні Олдріх Андрисек, співробітник УВКБ ООН з прав людини Грехем Фокс та інші представники агентств ООН. Сторони обговорили питання, пов'язані з наданням допомоги вимушеним переселенцям з Донецької та Луганської областей, обговорили те навантаження, яка випала на Харківську область у зв'язку з великим напливом переселенців і можливості вирішення існуючих проблем. Також обговорювалися пропозиції щодо надання допомоги з боку Міжнародних організацій у відновленні та організації житла для осіб, які залишили зону АТО.

У галереї «Бузок» відкрита виставка картин пісочної графіки

18 вересня у великій залі Інформаційно-виставкового центру «Бузок» відбулося відкриття благодійної виставки картин пісочної графіки "Літо- це ...". На виставці представлено понад 70 робіт учнів та викладачів першої в Україні професійної дитячої студії пісочної анімації "Art-you". Виставка "Літо - це ..." - яскраві картини, виконані кольоровим піском, про літо, про відпочинок, про дитячі мрії та радощі.

Ігор Балута зустрівся з представниками ключових агентств ООН

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, а також перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін і директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко 18 вересня провели зустріч з Надзвичайними і Повноважними Послами різних країн, а також керівниками та представниками ключових агентств ООН. Сторони обговорили питання, пов'язані з наданням допомоги вимушеним переселенцям з Донецької та Луганської областей, а також допомоги у відновленні та організації житла для осіб, які залишили зону АТО.

З 1 жовтня 2014 року встановлено нові норми споживання природного газу

За повідомленням ПАТ «Харківгаз», згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування», з 01 жовтня 2014 року змінюються норми споживання природного газу Для побутових споживачів- фізичних осіб, у разі відсутності газових лічильників, для споживачів природного газу, які мають пільги та користуються субсидією, встановлені норми:

Події дня!

Сьогодні, 19 вересня, о 10:00 у конференц-залі стадіону "Металіст" (вул. Плеханівська, 65) відбудеться Форум солідарності волонтерів;   о 12:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) розпочнеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: "Про підсумки введення житла в експлуатацію у Харківській області за 9 місяців 2014 року". о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться відкриття колективної виставки живопису «Осінній коловорот».

Рада ректорів ВНЗ Харківщини обговорила питання імплементації Закону України «Про вищу освіту»

Сьогодні в малому залі обласної державної адміністрації відбулося засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Харківського регіону за участю першого заступника голови ХОДА Ігоря Райніна. На обговорення членів ради були винесені три питання: про імплементацію Закону України «Про вищу освіту»; про підсумки вступної компанії 2014 року в Харківській області; про зміни в Умовах вступу до вищих навчальних закладів.

92 окрема механізована бригада отримала партію модернізованих танків Т-64БВ

92-я окрема механізована бригада (с. Клугино-Башкирівка, Чугуївський район, Харківської обл.) отримала першу партію відновлених і модернізованих танків Т-64БВ. Про це 18 вересня повідомив журналістам в Клугино-Башкирівці заступник командира 92-ї окремої механізованої бригади (ОМБ), підполковник Олександр Васильківський. У той же час заступник командира 92-ї бригади не став оголошувати інформацію про кількість вже поставленої і планованої до постачання техніки. «На територію частини приходить техніка, яка ремонтувалася на заводі ім. Малишева та інших заводах. Вона практично готова для виконання бойових завдань. В цілому скажу, що техніка нам потрібна, в першу чергу, БТРи і танки», - зазначив Олександр Васильківський.

До професійно-технічних навчальних закладів Харківського регіону зараховано майже 7 тисяч учнів

До професійно-технічних навчальних закладів Харківського регіону продовжується набір учнів на навчання у 2014/2015 навчальному році. Про це повідомив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. Обсяги державного замовлення на підготовку робітничих кадрів у 2014 році в навчальних закладах Харківської області становлять 7714 осіб. На сьогодні зараховано до професійно-технічних навчальних закладів 6878 осіб, в тому числі 163 особи з Донецької та Луганської областей.

Бійці 22-го батальйону територіальної оборони найближчим часом повернуться в Харківську область

Бійці 22-го окремого Харківського батальйону територіальної оборони протягом декількох тижнів повинні прибути на Харківщину. Про це 18 вересня під час відвідування 92-ї окремої механізованої бригади в с. Клугино-Башкирівка (Чугуївський район, Харківська обл.) повідомив журналістам заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. Як розповів віце-губернатор, 22-й батальйон буде передислокований на територію 92-ї бригади в Чугуївському районі.

У Харкові відбудеться Форум солідарності волонтерів

19 вересня в конференц-залі стадіону “Металіст” відбудеться Форум солідарності волонтерів. Початок - о 10.00. Представники різноманітних волонтерських організацій України разом з представниками органів влади та силових структур обговорять можливості міжрегіональної координації та способи максимально ефективної взаємодії. Організаторами форуму виступили волонтерська група Help Army, ГО “Територія миру” та ІЦ “Майдан. Моніторинг” — за підтримки міжнародного фонду “Відродження” та Українського антикризового медіацентру.

Міноборони дало дозвіл на формування ще одного батальйону територіальної оборони в Харківській області

«Минулого тижня ми отримали лист з Міністерства оборони України, яким нам було дано дозвіл на формування ще одного окремого Харківського батальйону територіальної оборони», - повідомив журналістам 18 вересня заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома під час відвідування 92-ї окремої механізованої бригади в с. Клугино-Башкирівка Чугуївського району Харківської області. За словами Василя Хоми, в новий батальйон набиратимуть добровольців.

Харківська область продовжує нарощувати експорт до країн ЄС

"За підсумками 7 місяців 2014 року експортні поставки з Харківської області до країн Європейського Союзу зросли на 72,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року", - про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін. В цілому обсяги експорту області збільшилися на 7,3%. Зокрема, експортні поставки мінеральних продуктів зросли на 75,9%, машин, обладнання та механізмів– на 14,8%,продуктів рослинного походження – на 11,3%, готових харчових продуктів – на 15%,продукції хімічної та фармацевтичної промисловості – на 12,1%.

Першокурсників Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди посвятили в козаки

17 вересня на спортивній базі Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди відбулася традиційна церемонія Посвяти в козаки, берегині, джури та козачата Окремого науково-освітнього центру Українського козацтва імені Г.С. Сковороди понад 800 першокурсників та 150 підшефних учнів м. Харкова. Урочистості були присвячені знаменній даті сковородинівців – 210 річчю заснування педагогічного закладу.  У заході взяли участь тимчасово виконуючий повноваження заступника голови ХОДА Іван Варченко, ректор університету Іван Прокопенко; доктор богослов'я, протоієрей отець Сергій Скубченко, Крайовий Отаман Слобідського козацького війська і Харківського козацького слобідського полку Українського козацтва, генерал-отаман Українського козацтва Сергій Потапов, декани факультетів університету.

Обласна влада не буде давати ЗМІ вказівок щодо виборчого процесу. Євген Ярошенко

Одне із досягнень чинної влади те, що сьогодні в Україні знову з’явилася багатопартійність. «Вже розпочалася передвиборча кампанія, і ми бачимо, що будуть представлені різні політичні погляди. Люди не бояться йти у депутати. Не бояться, що будуть певні адміністративні утискання, проблеми з доступом до засобів масової інформації. Для нас головне, щоб це була боротьба ідей, поглядів, переконань», - повідомив 17 вересня під час прес-конференції у прес-центрі ХОДА директор Департаменту масових комунікацій обласної державної адміністрації Євген Ярошенко.

Виставка живопису «Осінній коловорот» відкриється у галереї «Мистецтво Слобожанщини»

19 вересня о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться відкриття колективної виставки живопису «Осінній коловорот». Проект об'єднав живописців різних поколінь та художніх напрямків, які разом формують цілісний образ української осені та традицій її репрезентацій у контексті харківської живописної школи. Своє бачення вічного обертання життя та осені представлять харківські художники: Михайло Алатарцев, В'ячеслав Бабак, Ольга Бабак, Микола Базель, Ілона Бобрицька, Руслан Варламов, Леонід Золотарев, Богдана Назаренко, Костянтин Савченко.

Події дня!

Сьогодні, 18 вересня о 14:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Харківського регіону; о 17:00 в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) у великій залі відбудеться вікриття виставки картин пісочної графіки  "Літо- це ..." , у малій - виставки живопису та графіки "Вінегрет".

Увага! Оголошено акредитацію ЗМІ!

У п'ятницю, 19 вересня, в конференц-залі готелю "Харків Палац" (пр. Правди, 2, 2-й поверх) відбудеться тренінг «Демократія і Мас-медіа» для журналістів, які представляють ЗМІ Харкова та області. Початок - о 10.00 (триватиме до 16.00). Участь у тренінгу - безкоштовна. В якості експертів запрошені директор Департаменту інформаційної політики Державного комітету телебачення і радіомовлення України Богдан Червак; доцент кафедри журналістики Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова Ірина Мацишина; тренер з питань діяльності друкованих та електронних медіа в Україні Олег Джолос. З програмою тренінгу можна ознайомитися тут. Представникам ЗМІ, які бажають взяти участь у тренінгу, прохання зареєструватися за телефоном 700-17-49 (кількість місць обмежена).

До Харкова прибули Посли і керівники ключових агентств ООН

17 вересня до Харкова прибули Надзвичайні і Повноважні Посли декількох країн і керівники ключових агентств ООН. В аеропорту іноземну делегацію зустріли голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута та директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. Серед прибулих до Харкова - Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні Йон Ельведал Фредріксен, Посол США з питань координації допомоги Кліффорд Бонд, заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні Хіромі Накано, Генеральний консул Німеччини в Донецьку Детлеф Вольтер, керівник представництва Німецького банку розвитку в Україні Гуннар Шаелжолз, керівник офісу Управління з координації гуманітарних питань ООН в Україна Марсель Вассен, а також інші дипломати і представники агентств ООН.

Представникам іноземної делегації будуть передані інвестиційні пропозиції по Харківській області. Департамент економіки ХОДА

Надзвичайні і Повноважні Посли різних країн, а також керівники ключових агентств ООН, які сьогодні прибули до Харкова, цікавилися результатами Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи", який 5 вересня відбувся в готелі "Харків Палац". Про це повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Віктор Коваленко. "Делегація, яка прибула на Харківщину, цікавилася учасниками форуму, укладеними домовленостями, наскільки наші іноземні партнери сьогодні зацікавлені в роботі з Харківською областю з точки зору як експортного потенціалу, так і інвестиційної допомоги", - зазначив Віктор Коваленко.

В бібліотеці Короленка пройшов круглий стіл за участю журналістів із Західної України

16 вересня у Харківській державній науковій бібліотеці ім. Короленка відбувся круглий стіл в рамках проекту "Схід - Захід. Міжрегіональний обмін медіа". У заході взяли участь 15 журналістів, які приїхали із Західної України. Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко надав журналістам інформацію про стан медійної сфери на Харківщині і підкреслив, що «ситуація з медіа стала набагато барвистішою і демократичнішою».

У Харківській області збільшуються обсяги реалізації худоби та птиці

За 8 місяців 2014 року всіма категоріями господарств Харківської області реалізовано худоби та птиці (у живій вазі) на 8,5 % більше, ніж у 2013 році. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін. За його даними, за цей період реалізовано 79,3 тис. тонн худоби та птиці, що на 6,2 тис. тонн, або на 8,5 % більше аналогічного показника 2013 року. Сільгосппідприємствами реалізовано 39,5 тис. тонн, на 18,3 % більше минулорічного показника.

Хід зернозбиральної кампанії в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 17 вересня зернові та зернобобові культури фактично зібрано на площі 698,7 тис. га (71% до площі збирання). Намолочено 3016,8 тис. тонн при середній урожайності 43,2 ц/га. В тому числі: гречки обмолочено 14,0 тис. га (92%), намолочено – 24,6 тис. тонн при середній врожайності 17,6 ц/га; проса обмолочено 10,3 тис. га (90%), намолочено – 28,1 тис. тонн при середній урожайності 27,2 ц/га.

На Харківщині розпочато підготовку до проведення осіннього призову на строкову військову службу до лав Збройних Сил України

Про це повідомив заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома на розширеній нараді, яка відбулася в Харківському обласному військовому комісаріаті. «За підсумками проведення призову громадян України на строкову військову службу у травні-липні 2014 року у Харківській області було своєчасно зроблено висновки, підготовлено пропозиції щодо систематизації та удосконалення цієї роботи. До нового етапу призову на строкову військову службу Харківська область готова в повному обсязі», - зазначив Василь Хома.

Верховна Рада прийняла закон про люстрацію

Народні депутати підтримали в другому читанні, і в цілому законопроект №4359а "Про очищення влади". За відповідне рішення проголосували 231 депутат (мінімально необхідна кількість - 226). Закон передбачає проведення відповідної процедури перевірки при вирішенні питання про можливість призначення особи, як суб'єкта перевірки, на посаду в органах влади, а також організацію процедури перевірки осіб, які є суб'єктами перевірки, на відповідність певним законопроектом критеріям, з метою вирішення питання про можливість їх подальшого перебування на відповідній посаді.

Євроінтеграція стала українською національною ідеєю. Петро Порошенко

Верховна Рада 16 вересня ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та ЄС у присутності президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка і членів уряду. За ратифікацію проголосували 355 народних депутатів. Європейський парламент також ратифікував угоду про асоціацію. Після голосування президент Європарламенту Мартін Шульц підписав Угоду про асоціацію України та ЄС. Європарламент ратифікував Угоду синхронно з Верховною Радою України в режимі відеоконференції.

Обласна адміністрація та обласна рада виступають за збереження Харківського обласного телебачення

Про це сьогодні повідомив під час прес-конференції в прес-центрі ХОДА директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Євген Ярошенко. Він нагадав, що Закон № 1227-VII «Про Суспільне телебачення і радіомовлення» був прийнятий у травні 2014 року, але у зв'язку з подіями, які відбулися в Україні, опинився поза межами широкої уваги громадськості. «Зараз ми констатуємо, що в цьому Законі є положення, які можуть викликати певні суперечки та дискусії. Оскільки закон про громадське телебачення передбачає радикальне реформування обласних телекомпаній аж до створення на їх основі корпунктів, програми яких будуть виходити на одному каналі. Головне питання - як нам реформувати телебачення, щоб воно безпосередньо служило і обласної громаді. Адже сьогодні в ефірі Харківської ТРК у великому обсязі піднімаються соціальні питання та проблеми», - сказав Євген Ярошенко.

Архів документів