Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Концентрація шкідливих речовин в повітрі Харкова зменшилася

Індекс забруднення атмосфери м. Харкова за перше півріччя 2014 року знизився і становить 3,69, тоді як у першому півріччі 2013 року індекс становив - 3,73. Про це на засіданні обласної координаційної ради з екологічних проблем повідомила начальник Харківського регіонального центру гідрометеорології Валентина Андрієнко. «Аналізуючи в цілому стан атмосферного повітря міста Харкова, відзначається зменшення концентрації оксиду вуглецю, сірководню, сажі та аміаку. На рівні минулого року залишились концентрації діоксиду азоту, оксиду азоту, фенолів і формальдегіду. Збільшився вміст пилу», - розповіла Валентина Андрієнко.

Відключення електроенергії в Харкові і області проводитиметься тільки в разі критичного навантаження на мережі

Про це 24 вересня на прес-конференції у прес-центрі ХОДА повідомив голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик. Так, за його словами, норма споживання електроенергії областю становить близько 900 МВт на годину, а вчора вона була перевищена на 70 - 80 МВт на годину. Внаслідок цього у 20 районах області електроенергію відключали на період від години до двох: з 12:07 до 14:20 - в Богодухівському, Валківському, Великобурлуцькому, Дворічанському, Барвінківському, Кегичівському районах; з 13:58 до 16:20 - у Вовчанському, Близнюківському, Борівському, Шевченківському, Краснокутському та Печенізькому районах; з 16:07 до 17:45 - в Зачепилівському, Первомайському, Сахновщинському, Ізюмському, Балаклійському та Золочівському районах; з 17:30 до 18:36 - в Куп'янському та Зміївському.

До 1 жовтня на Харківщині будуть виконані всі заходи з підготовки до зими

Про це 24 вересня в прес-центрі Харківської облдержадміністрації повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. За його словами, на сьогоднішній день план підготовки інфраструктури області до зими виконано на 95%. Для виконання всіх заходів було освоєно 145, 4 млн. грн. (всього заплановано – 154,5 млн. грн.) Крім того, як зазначив віце-губернатор, Харківській області вже виділено додаткові кошти в розмірі 31 млн. 750 тис. грн. на впровадження енергозберігаючих технологій: утеплення теплотрас, заміна газових котлів на пелетні та вугільні, проведення інших заходів. Ці кошти будуть розподілені по запланованим об'єктам на сесії обласної ради.

Якість води в річці Сіверський Донець оцінюється експертами як стабільна, без змін

Якість води в річці Сіверський Донець на всьому протязі по території Харківської області оцінюється як стабільна, без змін, клас якості - 3 «помірно-забруднена». Про це 24 вересня на засіданні обласної координаційної ради з екологічних проблем розповів начальник Харківського регіонального управління Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів Віталій Жук. За його словами, за перше півріччя 2014 року (порівняно з аналогічним періодом 2013 року) покращився клас якості р. Сіверський Донець нижче м. Балаклеї за рахунок зниження концентрації нафтопродуктів, хрому і нітритів.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 24 вересня зернові та зернобобові культури фактично зібрано на площі 742,5 тис. га (75% до площі збирання). Намолочено 3239,9 тис. тонн при середній урожайності 43,6 ц/га. В тому числі: гречки обмолочено 14,1 тис. га (92%), намолочено – 24,7 тис. тонн при середній врожайності 17,5 ц/га; проса обмолочено 10,8 тис. га (95%), намолочено – 29,2 тис. тонн при середній урожайності 26,9 ц/га. Продовжується збирання кукурудзи на зерно: обмолочено – 58,4 тис. га (19%), намолочено – 299,9 тис. тонн, середня урожайність – 51,4 ц/га.

На Харківщині запрацювали ТЕЦ-5 и Зміївська ТЕС. Василь Хома

Минулого тижня відновила роботу харківська ТЕЦ-5. Про це 24 вересня в прес-центрі Харківської облдержадміністрації заявив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. Він розповів, що на станції запрацював один енергоблок, завдяки чому ТЕЦ почала подачу електроенергії та гарячої води. "Однак запаси мазуту на станції критичні", - зазначив Василь Хома. За його словами, можливо, що ТЕЦ-5 буде працювати 50% на газі та 50% на мазуті.

У галереї «Бузок» можна побачити історію костюму

23 вересня в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25, великий зал) відбулося відкриття виставки «Історія костюма». За словами організаторів, на виставці представлено 83 жіночих та чоловічих костюма з колекції Світлани Шумакової, які створені нею на протязі 10 років. Всі вони представляють різні епохи, різні країни і різні традиції, починаючи від ранньої Греції та Єгипту, до сучасних дизайнерських колекцій Гальяно, Валентино, Юдашкіна.

Оголошуються конкурси з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах області

До уваги власників автотранспорту! 24 жовтня 2014 року Департамент інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури ХОДА проведе конкурси з перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Харківської області. Засідання конкурсного комітету відбудеться об 11 годині за адресою: м.Харків, пл.Свободи, 5, Держпром, 3 під’їзд, 4 поверх. Документи для участі у конкурсах приймаються до 08 жовтня 2014 року включно за адресою: 61124, м. Харків, проспект Гагаріна, 129, кім. 212, 219, Філія «Харківавтотранссервіс» УДП Укрінтеравтосервіс. Режим роботи: з 8 до 17 години (у п’ятницю до 15.45) щодня, крім суботи, неділі та святкових днів.

Уряд розпочинає широку програму кредитування для придбання котлів на альтернативному паливі

Уряд України разом із Ощадним банком України розпочинає широку програму кредитування на придбання котлів, що дозволить скоротити споживання природного газу. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на розширеному засіданні Уряду щодо підготовки до зимового періоду у вівторок, 23 вересня. «Уряд буде компенсувати до 20% вартості котла», - підкреслив Глава Уряду. За словами Арсенія Яценюка, близько 33 тисяч домогосподарств можуть до кінця поточного року отримати і кредити, і урядову компенсацію на заміну котла.

Прес-конференція Президента України Петра Порошенка

У четвер, 25 вересня, о 14:00 відбудеться прес-конференція Президента України Петра Порошенка на тему: «Стратегія-2020» (Мистецький Арсенал, вул. Лаврська, 10-12). Акредитація представників ЗМІ проводиться Департаментом Прес-служби Адміністрації Президента України до 17:00 24 вересня за телефонами: 044-255-65-51, 255-68-67, 255-63-18.  Акредитовані представники ЗМІ запрошуються з 12:30. Захід транслюватиметься у прямому ефірі Національної телекомпанії України.

Події дня!

Сьогодні, 24 вересня, о 12.00 в прес-центрі ХОДА відбудеться прес-конференція на тему «Питання енергозбереження та енергоефективності в осінньо-зимовий період в Харківській області». Учасники - заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, перший заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Володимир Губа, директор Північної електроенергетичної системи "Укренерго" Віталій Мацола, голова правління АК "Харківобленерго" Сергій Кирик.

Всі вимушені переселенці з Донецької та Луганської областей зможуть проголосувати на території Харківської області

Про це повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома на засідання обласної робочої групи з координації діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо сприяння виборчим комісіям у здійсненні ними своїх повноважень на період підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України. Уже зараз в Харківській області проживає понад 80 тис. осіб, змушених переселилися з Донецької та Луганської областей (за оцінками представників ОБСЄ - більш 90 тис. людей). І за інформацією ОБСЄ, кількість переселенців буде збільшуватися.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 23 вересня зернові та зернобобові культури фактично зібрані на площі 735,6 тис. га (74% до площі збирання). Намолочено 3204,4 тис. тонн при середній урожайності 43,6 ц/га. У тому числі: гречки обмолочено 14,1 тис. га (92%), намолочено – 24,7 тис. тонн при середній врожайності 17,5 ц/га; проса обмолочено 10,6 тис. га (92%), намолочено – 28,7 тис. тонн при середній урожайності 27,0 ц/га.

Харківська область отримала понад 175 тисяч підручників для 6-х класів

Харківська область продовжує отримувати підручники для 6-х класів загальноосвітніх навчальних закладів на 2014-2015 н.р. Як повідомляє Департамент науки і освіти ХОДА, 19 вересня надійшло 4 назви нових підручників. Усього в регіоні на сьогоднішній день отримано 29 назв нових підручників для 6-го класу: 25 – для шкіл з українською мовою навчання, 4 – для шкіл з російською мовою навчання, загальною кількістю 175066 примірників.

Всі виборчі дільниці області забезпечать альтернативними джерелами електроенергії на випадок автоматичного відключення світла

Про це на засіданні обласної робочої групи з координації діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо сприяння виборчим комісіям у здійсненні ними своїх повноважень на період підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України сказав заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. За його словами, в Харківській області вже створені окружні виборчі комісії, і до 10 жовтня мають бути створені дільничні виборчі комісії.

У Харківському районі експерти та студенти обговорили питання механізації виробництва сільськогосподарської продукції

На базі навчального центру Харківського національного технічного університету сільського господарства імені П. Василенка в с. Первомайське Харківського району відбувся регіональний тематичний науково-практичний семінар «Оптимальні техніко-технологічні рішення в рослинництві» з нагоди щорічного свята «День механіка-2014». В роботі семінару взяв участь директор Департаменту Агропромислового розвитку ХОДА Борис Данилів і фахівці Департаменту.

Харківські спортсмени вдало виступили на Кубку України зі стрільби з луку

З 19 по 23 вересня у місті Нова Каховка (Херсонська обл.) відбувся Кубок України зі стрільби з луку. У змаганнях взяли участь понад 80 спортсменів з шести областей України (Харківська, Львівська, Сумська, Херсонська, Рівненська, Черкаська), а також з м Києва. Харків'яни Віктор Рубан та Тетяна Бережна вибороли бронзові медалі серед чоловіків і жінок відповідно. Також наші спортсмени посіли більшість місць в шістці найсильніших.

Дефіцит газу частково замінять мазутом, а частково заощаджуватимуть. Володимир Гройсман

Частину дефіциту природного газу, необхідного для сталого проведення опалювального періоду, планують замістити мазутом. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман після завершення Урядового антикризового енергетичного штабу. «Сьогодні проводяться розрахунки, скільки ж потрібно ресурсу, щоб закупити необхідні обсяги мазуту. Щодо іншої частини дефіциту газу, то Нафтогазом і Мінпаливенерго сьогодні вирішується питання щодо зменшення споживання газу. Тобто, максимально, скільки дозволять ресурси, ми замістимо газ, решту – будемо економити. Розраховуємо і на те, що буде економія споживання самими споживачами», - сказав Володимир Гройсман.

Національний банк зменшив розмір обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті

За повідомленням Національного банку України, з 23 вересня 2014 року згідно постанови № 591 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" зменшено розмір обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті зі 100% до 75%. Постановою також скасовано раніше запроваджену вимогу щодо обов’язкової конвертації в гривню переказів в іноземній валюті з-за кордону на користь фізичних осіб без відкриття рахунку.

Подія дня

Сьогодні, 23 вересня, о 17:00 в Інформаційно-виставковому центр «Бузок»,  (вул. Сумська, 25, велика зала) відбудеться відкриття виставки, тема якої  - «Історія костюму».

Ярмарок ручних виробів, акція з обміну фотографіями та екскурсії: у Харкові відзначать День туризму

26-27 вересня в Харкові відбудуться урочисті заходи з нагоди Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні. Як повідомили в управлінні туризму Департаменту культури і туризму ХОДА, 26 вересня з 10:00 до 17:00 відбудеться презентаційний захід «Туристично-інформаційний центр гостинно запрошує» в Держпромі (4 під'їзд, 1 поверх), а також екскурсії по місту для соціально незахищених верств населення (переселенців із зони АТО, пенсіонерів, ветеранів, студентів).

Президент підписав Закон про ратифікацію Додаткового протоколу до Європейської хартії місцевого самоврядування

Президент України Петро Порошенко підписав Закон №1664-VII «Про ратифікацію Додаткового протоколу до Європейської хартії місцевого самоврядування про право участі у справах органу місцевого самоврядування». Додатковий протокол до Європейської хартії місцевого самоврядування істотно розширює права громадян щодо участі у справах органу місцевого самоврядування, містить застереження проти хабарництва чи використання силових або примусових форм участі особи в суспільному житті місцевих громад.

Експорт української продукції до ЄС за 7 місяців збільшився на 14%

Як повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства, за 7 місяців 2014 року експорт української продукції до Європейського Союзу склав 2 985,9 млн. дол. США, що на 14% (або на 367,5 дол. США) більше, ніж за аналогічний період 2013 року. Частка ЄС в загальній структурі зовнішньоторговельного обігу сільськогосподарської продукції складає 35,3%. Зовнішньоторговельний обіг між Україною та країнами ЄС зріс на 124 млн. дол. США, а позитивне сальдо збільшилось на 91,6% і становить 1 278 млн. дол. США.

Харків’яни обиратимуть переможця Манхеттенського міжнародного кінофестивалю короткого метра

25 вересня в Україні (в Києві та Харкові) стартує перший і єдиний глобальний кінофестиваль - Манхеттенський міжнародний кінофестиваль короткого метра (Manhattan Short Film Festival). Мета Фестивалю - знайти нові таланти в кінематографі і об'єднати глядачів по всьому світу. Його девіз - Один світ- Один тиждень - Один фестиваль. Протягом тижня за звання кращої короткометражної стрічки боротимуться 10 картин-фіналістів. Кожен глядач може стати членом міжнародного глядацького журі і взяти участь у виборі фільму-переможця.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області станом на 22 вересня

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового комплексу ХОДА, станом на 22 вересня зернові та зернобобові культури фактично зібрано на площі 724,6 тис. га (73% до площі збирання). Намолочено 3146,4 тис. тонн при середній урожайності 43,4 ц/га. В тому числі: - гречки обмолочено 14,1 тис. га (92%), намолочено – 24,7 тис. тонн при середній врожайності 17,5 ц/га; - проса обмолочено 10,6 тис. га (92%), намолочено – 28,5 тис. тонн при середній урожайності 27,0 ц/га.

У Харкові відбулося урочисте покладання квітів з нагоди Дня партизанської слави

На Меморіалі Слави в Лісопарку 22 вересня відбулася церемонія покладання квітів з нагоди Дня партизанської слави та 73-річниці початку в Україні підпільно-партизанського руху проти нацистських загарбників. У церемонії покладання взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський, керівники структурних підрозділів ХОДА, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, представники місцевого самоврядування, громадських організацій.

Нові технології відновлення військової техніки та антикорозійних матеріалив розробили вчені НТУ «ХПІ»

Група фахівців кафедри фізичної хімії, загальної та неорганічної хімії факультету військової підготовки НТУ «ХПІ» запропонувала нову технологію підвищення функціональних властивостей конструкційних матеріалів і відновлення відпрацьованих або зношених поверхонь машин, механізмів та обладнання, виготовлених з вуглецевих або легованих сталей і чавунів. Технологія може використовуватися у військовій промисловості для відновлення об'єктів військової техніки та тих, що вичерпали свій ресурс. Їх бронебійна частина виготовлена ​​з твердосплавних матеріалів та містить сполуки вольфраму. Враховуючи високу собівартість цих складових, актуальним стає питання його переробки і повторного використання у виробництві.

Шановні ветерани, партизани  і підпільники Другої світової війни!

Сердечно вітаю уславлених народних месників з Днем партизанської слави та 73-річницею початку в Україні підпільно-партизанського руху проти нацистських загарбників. Неоціненний вклад добровільних захисників Вітчизни у Перемогу над нацизмом в роки війни 1941 — 1945 років ввійшов до історії неперевершеним прикладом всенародної боротьби з окупантами. Він навіки залишиться у пам’яті людства.

Курсанти Університету внутрішніх справ присягнули на вірність Українському народові

700 курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ присягнули на вірність українському народу. В урочистостях взяли участь радник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко, начальник обласного управління міліції Анатолій Дмитрієв, радник Міністра внутрішніх справ в області Сергій Петренко, а також представники вищих навчальних закладів, особовий склад університету, батьки та рідні першокурсників. Відкрив захід ректор університету генерал-полковник міліції Сергій Гусаров. Звертаючись до першокурсників, він зазначив: «Відтепер, для вас слова Присяги - це не просто слова, це - Закон, і, щоб його виконувати, необхідно бути професіоналом, мати високі моральні якості. Ви, молоде покоління - опора і надія нашої держави, її захист і майбутнє».

Всі 34 Центри надання адміністративних послуг області готові до роботи з новим спектром послуг

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 р. № 523 «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг», через відповідні центри будуть додатково надаватися 51 адміністративна послуга, яка підпадає під компетенції 7 органів державної влади. Їх введення планувалося здійснити у три етапи: з 1 вересня, 1 жовтня, 1 січня. Всі 34 Центри надання адміністративних послуг області (ЦНАП), в цілому, готові до роботи з 1 жовтня 2014 року з новим спектром послуг. Про це сьогодні доповіла в ході обласної селекторної наради директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична. Вона дала попередню оцінку роботи районних державних адміністрацій стосовно відпрацювання даного напрямку.

Архів документів