Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Розпочато розробку Стратегії розвитку Харківської області до 2020 року

Урядом України затверджено Державну стратегію регіонального розвитку на період до 2020 року. Як зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін, прийняття нового стратегічного документа обумовлено суттєвими змінами внутрішніх та зовнішніх умов розвитку України, новими викликами, що постали перед країною. Крім того, з урахуванням курсу на євроінтеграцію України, вкрай важливо, щоб документ відповідав європейським стандартам.

Події дня!

Сьогодні, 30 вересня, о 15:00 в Українському науково-дослідному інституті екологічних проблем (вул. Бакуліна, 6, 3-й пов., зал засідань) відбудеться нарада з порядком денним: «Щорічна всеукраїнська акція «За чисте довкілля»; «Про наслідки підписання Угоди про асоціацію з ЄС для соціально-економічного розвитку Харківської області у сфері охорони навколишнього природного середовища». о 18:00 у Національного университеті мистецтв імені І. П. Котляревського  (площа Конституції, 11/13, камерна зала) відбудеться благодійний концерт «JAZZ-CLUB» на підтримку дітей із зони АТО, що навчаються у Харківській середній спеціалізованій музичній школі-интернаті.

Ігор Балута озвучив проблемні питання, пов'язані з роботою центрів адмінпослуг, які потребують вирішення на державному рівні

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» в Харківській області створені і діють 34 центри надання адміністративних послуг. Центри працюють в 27 районах області та 7 містах обласного значення, включаючи місто Харків. Про це 29 вересня повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута в ході всеукраїнської селекторної наради по роботі центрів надання адміністративних послуг, яка пройшла під головуванням віце-прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Як зазначив Ігор Балута, всі центри, які знаходяться в Харківській області, в цілому готові до надання окремих адміністративних послуг, які раніше надавалися підрозділами Державної міграційної служби та Реєстраційної служби.

Делегація педагогічних працівників Харківщини взяла участь у заходах з відзначення Всеукраїнського Дня дошкілля

Делегація Харківської області взяла участь у заходах, присвячених Всеукраїнському Дню дошкілля, що відбулися 26 вересня у м. Києві. До складу делегації увійшли керівники, педагогічні працівники дошкільних навчальних закладів, методисти, викладачі та представники громадських організацій. Представників дошкільних закладів України привітали Народний депутат України, голова Комітету з питань освіти і науки у Верховній Раді Лілія Гриневич, директор Департаменту середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, голова Всеукраїнської Асоціації працівників дошкільної освіти Ніна Омельяненко.

У Харкові відбулося засідання Координаційної ради з питань гендерної рівності та протидії насильству в сім'ї

29 вересня 2014 року відбулося чергове засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, протидії насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми. На засіданні розглянуто хід реалізації Державної цільової соціальної програми підтримки сім'ї на період до 2016 року та про участь громадських організацій у заходах щодо попередження насильства в сім’ї.

У Національному університеті мистецтв ім.І. П. Котляревского відбудеться благодійний концерт

30 вересня о 18:00 у камерній залі Національного университету мистецтв імені І. П. Котляревського (площа Конституції, 11/13) відбудеться благодійний концерт «JAZZ-CLUB». У концерті візьмуть участь студенти і випускники кафедри музичного мистецтва естради і джазу ХНУМ, а також вокальний фольклорний ансамбль «Стежка» (художній керівник Ірина Романюк).

У Харкові відзначили День туризму

26-27 вересня в Харкові відбулися урочисті заходи з нагоди Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні. 26 вересня в Держпромі пройшов презентаційний захід «Туристично-інформаційний центр гостинно запрошує». Також всі бажаючі змогли взяти участь в майстер-шоу фахівця декоративного розпису Інни Бибич. 27 вересня на території саду імені Т. Шевченка (між Обласним палацом дитячої та юнацької творчості і площею Свободи) відбувся ярмарок з продажу слобожанських виробів хенд-мейд під назвою «Charm of area». На ярмарку були представлені вироби з глини, вовни, каменю, металу, соломи та інші. Харків'яни та гості міста спробували свої сили в розпису писанок, а також подивилися майстер-шоу з виготовлення прикрас з валяної вовни.

Ігор Балута підписав розпорядження про вжиття заходів щодо виключення пам'ятника Леніну в Харкові з державного реєстру нерухомих пам'яток України

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута підписав розпорядження від 28 вересня 2014 року, яким доручив відповідним структурам вжити заходів по виключенню пам'ятника Леніну, розташованого на площі Свободи в Харкові, з реєстру пам'яток історії та культури, а також вжити заходів щодо демонтажу пам'ятника. "З метою врегулювання напруженої ситуації в області, яка склалася навколо пам'ятника Леніну, розташованого на площі Свободи в Харкові, на підставі Закону України "Про охорону культурної спадщини" та на виконання Указу президента України від 12 червня 2009 року "Про додаткові заходи щодо увічнення пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні", керуючись статтею 6 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" доручаю Департаменту культури і туризму облдержадміністрації спільно з Департаментом містобудування та архітектури облдержадміністрації та Департаментом капітального будівництва облдержадміністрації терміново вжити заходів по виключенню пам'ятника Леніну з державного реєстру нерухомих пам'яток України, а також вжити заходів щодо демонтажу цього пам'ятника відповідно до вимог чинного законодавства. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою", - заявив 28 вересня на брифінгу Ігор Балута.

Тисячі харків'ян взяли участь в акції «Харків - це Україна»

28 вересня пройшла патріотична акція «Харків - це Україна», в якій взяли участь близько 8 тисяч чоловік. Представники громадських організацій та політичних партій, а також прості харків'яни прийшли на акцію з українською символікою, а також прапорами Чорноморського флоту України та кримськотатарського Меджлісу. Учасники акції зібралися біля Дзеркального струменя і театру опери та балету ім. Лисенка, де пройшов концерт групи «Село і люди». Концерт розпочався з виконання гімну України. Після чого колона харків'ян пройшла до пл. Конституції. У патріотичній ході взяв участь і голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.

У Печенігах відкрили меморіальний комплекс, присвячений воїнам-афганцям

В смт. Печеніги (Харківська обл.) 26 вересня відкрили меморіальний комплекс, присвячений воїнам-афганцям, ветеранам збройних сил, учасникам локальних воєн миротворчого контингенту. Комплекс складається з пам'ятника воїнам-афганцям, двох прикордонних стовпів та пам'ятного каменя ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, відкритого раніше. В урочистій церемонії відкриття меморіального комплексу взяли участь голова Печенізької райдержадміністрації Олександр Гусаров, голова Печенізького райради Олег Дацун, голова Харківської обласної ради ветеранів Афганістану Володимир Рижков, голова Харківського обласного комітету ветеранів збройних сил України Валерій Попов.

Кращі машинобудівники області відзначені почесними нагородами

26 вересня у малому залі обласної державної адміністрації відбувся урочистий прийом з нагоди Дня машинобудівника. У ньому взяли участь заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома і заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова. Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома привітав всіх присутніх.

Наступного тижня я буду ініціювати проведення позачергової сесії облради, щоб прийняти програму по обороноздатності регіону. Ігор Балута

Представники Евромайдана 26 вересня на площі Свободи в Харкові провели пікет на підтримку голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути, а також Програм, направлених на підвищення обороноздатності регіону, які не були прийняті депутатами вчора на сесії облради. Учасники пікету склали звернення, в якому вимагають, щоб Харківська облрада найближчим часом зібрала позачергову сесію, на якій повторно були б розглянуті питання щодо прийняття Програм з територіальної оборони Харківської області та з облаштування та реконструкції українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області.

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута привітав із днем народження Президента України Петра Порошенка

«Шановний Петре Олексійовичу!  З нагоди Вашого дня народження прийміть щирі вітання та побажання щастя і добра, невичерпної енергії, сил та наснаги на шляху до нових вагомих успіхів на службі народові України. Бажаю завжди з оптимізмом дивитися вперед, впевнено втілювати в життя найскладніші та найсміливіші плани задля миру, злагоди та процвітання нашої держави!», - йдеться у тексті Урядової телеграми.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 26 вересня зернові та зернобобові культури фактично зібрано на площі 746,4 тис. га (76% до площі збирання). Намолочено 3257,4 тис. тонн при середній урожайності 43,6 ц/га. В тому числі: гречки обмолочено 14,1 тис. га (92%), намолочено – 24,7 тис. тонн при середній врожайності 17,5 ц/га;  проса обмолочено 10,8 тис. га (95%), намолочено – 29,2 тис. тонн при середній урожайності 26,9 ц/га.

Василь Хома обговорив з представником Посольства США в Україні підготовку до майбутніх виборів

Заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома 26 вересня зустрівся з політичним співробітником Посольства США в Україні Кармен Леклер. У зустрічі також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко та начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації Олександр Євсєєв. Сторони обговорили питання, пов'язані з підготовкою Харківської області до позачергових виборів народних депутатів України. Також йшлося про виборчі права вимушених переселенців.

Колегія областного департаменту культури і туризму підвела підсумки роботи за І півріччя 2014 року

Колегія обласного департаменту культури і туризму підвела підсумки роботи закладів культури та розвитку сфери «Туризм» за І півріччя 2014 року. У її роботі взяли участь директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина, голова Харківської обласної профспілкової організації профспілки працівників культури Зінаїда Ігнатенко, начальники відділів культури і туризму районних державних адміністрацій та виконавчих комітетів міських рад, керівники закладів культури і мистецтва області. В ході засідання були обговорені загальні підсумки роботи та проблемні питання щодо стану матеріально-технічної бази закладів культури, фінансування театрально-концертних установ та збереження культурної спадщини, створення належних умов функціонування сільських закладів культури, відповідності освітньої кваліфікації працівників клубних закладів тощо.

В облдержадміністрації відбувся семінар щодо організації роботи з нормативно-правовими актами та з питань захисту персональних даних

25 вересня Юридичним департаментом Харківської обласної державної адміністрації проведено семінар із працівниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації на тему: «Організація роботи з нормативно-правовими актами та з питань захисту персональних даних». В ході семінару заступник начальника управління правової та організаційно-контрольної роботи Юридичного департаменту ХОДА – начальник відділу правового забезпечення діяльності структурних підрозділів облдержадміністрації Ігор Зелінський висвітлив питання щодо забезпечення виконання структурними підрозділами обласної державної адміністрації – суб’єктами нормотворення вимог чинного законодавства України з питань державної реєстрації нормативно-правових актів, а також звернув особливу увагу працівників структурних підрозділів на ключові моменти, пов’язані з підготовкою та державною реєстрацією нормативно-правових актів.

Завтра у Харкові стартує ХХI Міжнародний музичний фестиваль «Харківські асамблеї - противлення злу мистецтвом»

27 вересня о 18.00 у малому залі ХНАТОБу (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття ХХІ Міжнародного музичного фестивалю «Харківські асамблеї - противлення злу мистецтвом». Як повідомила художній керівник фестивалю, ректор Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Тетяна Вєркіна, тема цього року - «Людвіг ван Бетховен. Людина - міра всіх речей». «Музика Бетховена об'єднала Європу і весь світ. Його музика дуже допомагала і підтримувала людство в часи Другої світової війни. Тоді англійська піаністка Майра Хесс давала концерти Бетховена, показуючи людям відміну між фашизмом і гуманізмом. Бетховен першим вивів артиста за межі службовця і вивів його як особистість. В цьому і є величезна сила музики геніального композитора», - зазначила Тетяна Вєркіна.

Події дня!

Сьогодні, 26 вересня, о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня машинобудівника

Харківська облдержадміністрація направить звернення Президенту України з пропозицією розпустити облраду. Василь Хома

«Депутати облради сьогодні продемонстрували не лише свою політичну, а й людську недбалість. Ми можемо по-різному ставитися до тих подій, які зараз відбуваються, але ми не маємо морального права так по-звірячому ставитися до тих бійців, які нас захищають», - заявив 25 вересня журналістам заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, коментуючи засідання сесії облради, в ході якого депутати не підтримали прийняття «Програми територіальної оборони Харківської області на період 2014-2015 років». Як зазначив віце-губернатор, Харківська облдержадміністрація добиватиметься позачергової сесії облради, на якій Програма повинна бути прийнята.

Депутати облради саботували прийняття двох Програм, направлених на підвищення обороноздатності регіону. Ігор Балута

«Сьогодні, 25 вересня, депутати Харківської облради в ході засідання сесії облради саботували прийняття двох важливих програм - Програми територіальної оборони Харківської області на 2014-2015 роки та Програми з облаштування та реконструкції українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області. Ці програми були спрямовані на підвищення обороноздатності регіону», - заявив журналістам 25 вересня на брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. «Вважаємо, що оцінку депутатському корпусу повинні дати правоохоронні органи, прокуратура і СБУ. Деякі депутати дозволяють собі критикувати мирні ініціативи Президента України, в той час як самі знаходяться на курортах і з'являються в сесійній залі з бронзовим відливом. А в цей час наші земляки, бійці спецпідрозділів «Слобожанщина», «Харків-1», «Харків-2», 22-й батальйон територіальної оборони захищають Батьківщину і проливають за неї кров», - зазначив Ігор Балута.

У Харкові кожен дев’ятий поранений в зоні АТО боєць направляється до ЛОР-лікарів

За повідомленням Регіонального медіа-центру Міністерства Оборони України, у Харкові фахівці Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (ВМКЦ ПнР) в стаціонарних умовах надали допомогу більш ніж 2 тис. 200 бійцям різних силових структур, пораненим під час ведення бойових дій на Донбасі. Серед них - понад 2 тис. військовослужбовців Збройних Сил, близько 180 співробітників МВС, 40 воїнів-прикордонників і бійців СБУ, а також 13 цивільних громадян.

Депутати Харківської облради не прийняли дворічну програму територіальної оборони області

25 вересня на пленарному засіданні ХХХ сесії Харківської обласної ради VI скликання депутати облради не прийняли «Програму територіальної оборони Харківської області на період 2014-2015 років». Депутати не захотіли голосувати за це питання поіменно. А після - і не підтримали Програму в цілому. За прийняття Програми проголосували тільки 28 депутатів. Більше 40 депутатів взагалі відмовилися брати участь в голосуванні.

У Харкові стартують «Тижні Німеччини-2014»

26 вересня в Харкові стартує вже традиційний проект Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні «Тижні Німеччини-2014». Організатори підготували різноманітну програму заходів, в якій буде відображена масштабна палітра німецько-українського співробітництва в усіх сферах: від економіки, культури та освіти до розвитку демократії, громадянського суспільства та захисту навколишнього середовища. «Тижні Німеччини» відкриє вистава модерн-балету «CarminaBurana», яку харків'яни зможуть побачити 26 вересня на сцені ХНАТОБ ім. Лисенко.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 25 вересня зернові та зернобобові культури фактично зібрано на площі 745,4 тис. га (75% до площі збирання). Намолочено 3251,6 тис. тонн при середній урожайності 43,6 ц/га. В тому числі: гречки обмолочено 14,1 тис. га (92%), намолочено – 24,7 тис. тонн при середній врожайності 17,5 ц/га; проса обмолочено 10,8 тис. га (95%), намолочено – 29,2 тис. тонн при середній урожайності 26,9 ц/га.

Понад 30 млн. грн. субвенції з державного бюджету буде направлено на заходи з заміщення споживання природного газу в Харківській області

25 вересня на пленарному засіданні ХХХ сесії Харківської обласної ради VІ скликання було внесено зміни до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2014 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 30 січня 2014 року № 936-VI. За інформацією директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктора Коваленко, Харківська область отримала 31 млн. 796 тис. грн. субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів з енергозбереження та заміщення споживання природного газу у сфері теплозабезпечення. Ряд таких заходів буде проведено на 23 об’єктах області.

Події дня

Сьогодні, 25 вересня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України просп. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Взаємодія інститутів громадянського суспільства з органами внутрішніх справ»; о 14:00 у  Харківській державній науковій бібліотеці Ім.В.Г.Короленка (пров.Короленка, 18) відбудеться «Круглий стіл» на тему: «Велика війна в образах, картинах та технічних рішеннях. До 100-річчя від початку Першої світової війни 1914–1918 рр.»

Ігор Балута відвідав геріатричний пансіонат ветеранів праці Харківської облради

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, а також перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін і директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька 24 вересня відвідали Комунальний заклад «Харківський геріатричний пансіонат ветеранів праці Харківської обласної ради», де проживає 51 людина з Донецького будинку-інтернату для людей похилого віку. Керівник області ознайомився з житлово-побутовими умовами пансіонату, поцікавився проблемами та потребами, які є у мешканців пансіонату і вимушених переселенців, проживаючих тут, а також вислухав всі прохання та побажання.

Зміївська ТЕС модернізує обладнання, щоб менше забруднювати повітря

В даний час на Зміївській ТЕС проводяться роботи з реконструкції системи очищення аспіраційних викидів паливно-транспортного цеху. Як розповів на засіданні обласної координаційної ради з екологічних проблем заступник начальника виробничо-технічного відділу Зміївської ТЕС Сергій Баєв, проектом передбачена установка відцентрово-вихрових пиловловлювачів на десяти джерелах викидів, що дозволить знизити загальну кількість викидів забруднюючих речовин з 125 т/рік до 40 т/рік.

«Віртуози Слобожанщини» презентують незвичайний проект - синтез класики і пісочної анімації

26 вересня о 19.00 в малому залі ХНАТОБу симфонічний оркестр «Віртуози Слобожанщини» презентує незвичайний проект «Еволюція вражень». Харків'яни почують твори французьких і британських композиторів-імпресіоністів: Шоссона, Воан-Вільямса, Дебюссі, Равеля у поєднанні з оригінальною анімацією з піску. На великому екрані для глядачів розгорнеться ціла історія на тему віри, надії і любові.

Архів документів