Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківські вчені пропонують виробляти синтетичне моторне паливо на базі вітчизняної вугільної сировинної бази

Сьогодні, 7 жовтня, в Харківській обласній державній адміністрації відбулося засідання Робочої групи з відбору інвестиційних, інноваційних, інфраструктурних та інших проектів розвитку Харківської області під головуванням директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктора Коваленка. У ході засідання було розглянуто дві інвестиційних пропозиції «Енергія природи» та «Залучення інвестицій на розробку Новодмитрівського родовища бурого вугілля і його подальшої газифікації з метою виробництва синтезгазу із застосуванням економічно привабливих та екологічно досконалих технологій».

Ігор Балута відвідав центр надання адміністративних послуг в Краснокутському районі

7 жовтня під час робочої поїздки до Краснокутського району голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута відвідав центр надання адміністративних послуг, розташований в будівлі Краснокутської райдержадміністраціі. Він ознайомився з роботою центру, його матеріально-технічним забезпеченням та професійною підготовкою фахівців. Губернатор зазначив, що Харківська область переходить до комплексного надання всіх послуг громадянам. Послуги, які раніше надавалися підрозділами Державної міграційної служби та Реєстраційної служби, з 1 жовтня 2014 року надаються співробітниками центрів надання адмінпослуг у всіх районах Харкова та області. Для зручності обслуговування працюючих громадян, центри два рази на тиждень працюватимуть до 20.00.

Освітяни Харківщини відзначені державними нагородами

Указом Президента України від 3 жовтня 2014 року №751/2014 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників освіти» за значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм присвоєно почесні звання: «Заслужений працівник освіти України» Карповій Ларисі Георгіївні, директорові КЗ «Обласна спеціалізована школа-інтернат II-III ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради»;

У Харкові відбудеться семінар-презентація заключної фази Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

8 жовтня 2014 року о 10:00 у Харківському національному університеті міського господарства ім. О.М. Бекетова, ( вул. Революції, 12,  2-й поверх, велика зала) відбудеться регіональний семінар-презентація ІІІ фази Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ). У заході візьмуть участь керівники Харківської обласної державної адміністрації та обласної ради, голови районних державних адміністрацій, районних та міських рад, представники Проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду».

Всі вимушені переселенці мають можливість взяти участь у виборах. Василь Хома

Сьогодні, 7 жовтня, заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома зустрівся з міжнародною групою спостерігачів ОБСЄ. У зустрічі також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко та начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації Олександр Євсєєв. Сторони обговорили питання, пов'язані з підготовкою Харківської області до позачергових виборів народних депутатів України, забезпечення безпеки проведення виборчого процесу і можливості реалізації виборчих прав вимушених переселенців.

Модернізований Пархомівський цукровий завод працює на повну потужність. Голова Краснокутської РДА Олександр Марчук

На Пархомівському цукровому заводі (ПП «Цукровик-Агро», Краснокутський район, Харківської області) цього року була проведена модернізація обладнання, що вже дало позитивний ефект в нинішньому сезоні. На заводі за добу переробляється близько 300 тонн цукрових буряків. Про це 7 жовтня під час робочої поїздки голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути в Краснокутський район повідомив голова районної державної адміністрації Олександр Марчук. «У Краснокутському районі два цукрових заводи - Пархомівський і Мурафський. Однак останній тимчасово законсервований. Якщо вирішиться питання з постачанням газу, то в наступному році ми зможемо запустити і його", - зазначив голова Краснокутської райдержадміністрації.

Про виконання бюджету області за січень-вересень 2014 року (за оперативними даними)

За інформацією першого заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна, у цілому до зведеного бюджету області з урахуванням трансфертів за січень-вересень 2014 року надійшло 9314,2 млн.грн., в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 7,3% (+635,4 млн.грн.) Власних і закріплених доходів до загального фонду у січні-вересні надійшло в сумі 3759,5 млн.грн. або 100,9% до плану на відповідний період (+32,9 млн.грн.). З них доходів, що враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, надійшло 3013,6 млн.грн. В порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 2,5% (+74,8 млн.грн.). Доходів, що не враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, надійшло 745,9 млн.грн. або 104,7% до плану на відповідний період (+33,3 млн.грн.).

При Харківській ОДА сформовано лекторську групу з метою сприяння утвердженню  в свідомості людей ідей єдності України

Як повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін, при Департаменті науки і освіти Харківської обласної держаної адміністрації сформовано лекторську групу, що складає 92 особи з числа провідних викладачів і науковців вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Харківського регіону.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислвого розвитку ХОДА, станом на 6 жовтня зернові та зернобобові культури фактично зібрано на площі 803,8 тис. га (81% до площі збирання). Намолочено 3565,1 тис. тонн при середній урожайності 44,4 ц/га. В тому числі: гречки обмолочено 14,6 тис. га (96%), намолочено – 25,9 тис. тонн при середній врожайності 17,7 ц/га; проса обмолочено 11,4 тис. га (99%), намолочено – 31,3 тис. тонн при середній урожайності 27,5 ц/га.

У Харківській облдержадміністрації відбувся урочистий прийом з нагоди Всесвітнього дня пошти

У Харківській обласній державній адміністрації 6 жовтня відбувся урочистий прийом з нагоди Всесвітнього дня пошти. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, голова Харківської облради Сергій Чернов, працівники Харківської дирекції Українського державного підприємства поштового зв'язку (УДППЗ) "Укрпошта".

У Харкові обговорили роль органів суддівського самоврядування у зміцненні довіри суспільства до судової влади

У Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України 3 жовтня відбулось засідання круглого столу на тему «Роль органів суддівського самоврядування в зміцненні довіри суспільства до судової влади». В роботі круглого столу взяли участь представники судової влади, Ради суддів України, органів юстиції, органів місцевого самоврядування, прокуратури, адвокатури, наукових установ та громадськості.

Харківські тхеквондистів зайняли друге місце на «Ukraine Open Cup»

З 3 по 5 жовтня в харківському Палаці спорту «Локомотив» відбувся щорічний міжнародний турнір з тхеквондо ВТФ «Ukraine Open Cup 2014». Цього року турнір отримав світовий клас G-1, завдяки чому в ньому взяли участь понад 200 спортсменів з 22 країн світу: України, Азербайджану, Росії, Вірменії, Казахстану, Польщі, Туреччини, Ізраїлю, Бахрейну, Лівану, Єгипту, Греції, Франції, Італії, Німеччини, Пакистану , Португалії, Бельгії, Швеції, Хорватії, США та Бразилії. Серед спортсменів були переможці та призери чемпіонатів світу та Європи, призерів Олімпійських ігор, а також олімпійський чемпіон 2012 року італієць Карло Молфета.

В Україні серед учнів старших класів проводиться конкурс есе на тему «Я – європеєць»

Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця» спільно з Посольством Литовської Республіки в Україні проводять ІІ Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць». Конкурс проводитиметься у жовтні-грудні 2014 року серед учнів 8-11 класів загальноосвітніх шкіл та вихованців позашкільних навчальних закладів України. Координацію проведення регіональних етапів конкурсу покладено на департаменти (управління) освіти і науки, молоді та спорту обласних державних адміністрацій.

Еліна Світоліна піднялася на два пункти в міжнародному рейтингу WTA

Харківська тенісистка Еліна Світоліна поліпшила свій особистий рекорд, піднявшись на два пункти в міжнародному рейтингу WTA. Зараз 20-річна харків’янка посідає 31-у сходинку. Такому результату сприяли перемоги на турнірах WTA, а також участь у турнірах серії WTA Premier. На турнірі в китайському місті Ухань Еліна вперше в своїй кар’єрі змогла дійти до півфіналу, де поступилася чемпіонці Вімблдону 2011 і 2014 років Петре Квітовій з Чехії: 3:6, 5:7.

У Харкові відзначили Міжнародний день ходьби

3 жовтня, в рамках святкування Міжнародного дня ходьби, в Харкові відбувся піший хід. Участь у ньому взяли студенти Харківської державної академії фізичної культури і спорту, директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Віталій Кириленко і директор Департаменту з питань сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради Костянтин Лобойченко.

У Харкові пройшов відкритий Кубок області з кікбоксингу

З 3 по 5 жовтня в приміщенні зал боксу «Гонг» КДЮСШ "ХТЗ" відбувся відкритий Кубок Харківської області серед дорослих з кікбоксингу W.Р.К.А. В змаганнях взяли участь 175 спортсменів (21 команда) з Харкова та області. Кращим спортсменом змагань була визнана вихованка відділення кікбоксингу КДЮСШ "ХТЗ", член збірної команди України Оксана Пашкова, яка відзначилася в розділі лайт-контакт у ваговій категорії до 55 кг.

У пожежонебезпечний період вдалося запобігти масштабних пожеж на території лісових масивів Харківської області

Протягом поточного року було відпрацьовано комплекс організаційних і практичних заходів щодо запобігання виникненню лісових пожеж, також завчасно проведено перевірку стану готовності місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, лісокористувачів, організацій, підприємств та установ до протипожежного захисту лісів і готовності до реагування у випадку виникнення великих пожеж в лісових насадженнях. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. За його словами, для виявлення порушень на території лісових масивів проводилось патрулювання, було встановлено необхідну наглядну агітацію, перекрито в’їзди до лісових масивів, проводилась необхідна обпашка сільгоспугідь, які примикають до лісових масивів та інші заходи.

Подія дня

Сьогодні, 6 жовтня, о 18:30 у ХНАТОБі, велика зала (вул.Сумська, 25) відбудеться благодійний концерт на підтримку української армії «Музиканти за МИР».

У Харкові пройшли урочистості з нагоди Дня працівників освіти

У Харківському національному академічному театрі опери та балету імені Лисенка відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти. Розпочався захід музичною композицією «Край мій чарівний» у виконанні вихованців студії естрадного вокалу та Народного художнього колективу ансамблю танцю «Щасливе дитинство» Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості. Освітян з професійним святом привітали перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін та заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова.

Понад 3,5 млн. грн. з обласного бюджету буде спрямовано на роботи з облаштування шкіл області внутрішніми туалетами

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, на пленарному засіданні ХХХ сесії Харківської обласної ради VI скликання було виділено 3597,063 тис. грн. на погашення заборгованості за виконані в 2013 році роботи з облаштування 20 навчальних закладів Харківської області внутрішніми туалетами.

У харківському інституті Держуправління відбулася благодійна акція «Боремося - переможемо! Нам Бог помагає»

3 жовтня у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України за ініціативи культурно-мистецької формації «Буриме» за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та благодійного фонду «Ренесанс» відбулася благодійна акція «Боремося - переможемо! Нам Бог допомагає». На благодійний аукціон було представлено 20 робіт відомих українських художників та книга-альбом «Блаженні очі, що бачать». Організаторам акції вдалося виручити від їх продажу 155 тисяч 705 грн. і 700 доларів США.

Блаженніший митрополит Онуфрій прибув до Харкова

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій 3 жовтня прибув до Харкова. В аеропорту митрополита Онуфрія зустріли голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. «Ми приїхали з пастирським візитом, щоб з усіма жителями Слобожанщини відсвяткувати 215-річчя утворення Харківської єпархії. Ми будемо молитися про те, щоб Бог послав благословення на цю землю, на людей, які тут живуть, щоб мир був і в наших душах, і в нашій державі», - сказав Блаженніший митрополит Онуфрій. 

Освітянський парк Лозівського району збільшиться на один шкільний автобус

На засіданні сесії Харківської обласної ради депутатами прийнято рішення про виділення субвенції Лозівському району на погашення заборгованості за придбаний у 2013 році шкільний автобус. Про це повідомив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін.

На цукрові заводи Харківщини надійшло більше 300 тисяч тонн цукрових буряків

Станом на 2 жовтня на цукрові заводи області надійшло 305 тис. тонн цукрових буряків з сільгосппідприємств Харківської, Полтавської та Донецької областей. На сьогоднішній день вироблено 31,5 тис. тонн цукру. Про це 3 жовтня під час обласної селекторної наради повідомив Генеральний директор асоціації «Харківцукор» Юрій Ільченко. Він нагадав, що зараз в Харківській області працюють 5 цукрових заводів: ВАТ «Новоіванівський цукровий завод» Коломацького району; ПАТ «Первухінський цукровий завод» Богодухівського району; ПП «Цукровик-Агро» Краснокутського району; ТОВ СГП «Білоколодізянський цукровий завод» Вовчанського району; ТОВ АПК «Савинське» Балаклійського району.

На Харківщині озимими культурами засіяно 107% всієї зернової прогнозованої площі

Сьогодні в обласній державній адміністрації відбулася обласна селекторна нарада під головуванням першого заступника голови ХОДА Ігоря Райніна. На ній були обговорені питання стану посіву озимих культур під урожай 2015 року і хід збирання пізніх зернових та технічних культур у господарствах області. Як повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Борис Данилів, станом на 3 жовтня озимими культурами засіяно 491,3 тис. гектарів (107% від прогнозу), з них на зерно – 486,7 тис. га або 104% до прогнозу.

Аграрний фонд з вересня ввів форвардні закупівлі зерна врожаю 2015 року

Враховуючи ситуацію в країні і потреба вітчизняного сільськогосподарського товаровиробника в фінансових ресурсах, ПАТ «Аграрний фонд» ввів форвардні закупівлі зерна врожаю 2015 року зі вересня поточного року, тобто до початку посівної кампанії. Об'єктом закупівель виступають зерно пшениці 2-4-го класів, жита 1-3 класів та ячменю 3-го класу. Розмір мінімальної партії зерна: пшениці - не менше 100 т; ячменю - не менше 100 т; жита - не менше 50 т.

До Харківської області планується залучити фінансову підтримку від ПРООН

Між Харківською обласною державною адміністрацією та спільним Проектом ЄС та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» було досягнуто попередніх домовленостей щодо надання підтримки Харківській області з питань розбудови соціальних об’єктів та сприяння сталому соціально-економічному розвитку регіону. Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, наразі планується реалізація проектів за декількома напрямками. Зокрема, передбачається оснащення будівель, де розміщені вимушені переселенці із зони АТО, з метою створення прийнятних умов для їх перебування в осінньо-зимовий період.

На елеватори Харківської області сільгосптоваровиробниками завезено майже 20 тисяч тонн зерна

Станом на 2 жовтня за результатами біржових договорів на поставку 19,881 тис. тонн зерна врожаю 2014 року, сільгосптоваровиробниками завезено на елеватори Харківської області 19,661 тис. тонн зерна, у тому числі: пшениця 3 класу – 7,097 тис. тонн; пшениця 5 класу – 5,306 тис. тонн; пшениця 6 класу – 2,974 тис. тонн; ячмінь 3 класу – 4,283 тис. тонн. Про це 3 жовтня під час обласної селекторної наради повідомив постійний представник ПАТ «Аграрний фонд» Максим Оксеніч.

У галереї «Бузок» відкриється виставка живопису «Метрополітен»

Сьогодні, 3 жовтня, о 17.00 в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки «Метрополітен». Автори живописних робіт - три молоді художниці, студентки Харківської державної академії дизайну і мистецтв, відділення "Монументальна живопис": Тетяна Чебаник, Вероніка Близнюченко, Катерина Коваленко. 

Закінчилася вступна кампанія до професійно-технічних навчальних закладів області

Як повідомив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, 1 жовтня закінчилася вступна кампанія 2014 року до професійно-технічних навчальних закладів області, яка тривала три місяці. Набір до 47 професійно-технічних навчальних закладів Харківської області здійснено за 18 напрямами економічної діяльності.

Архів документів