Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область диверсифікує ринки збуту промислової продукції

Харківською облдержадміністрацією спільно з Посольством України в Республіці Таджикистан і ВАТ «Харківський тракторний завод» опрацьовується питання щодо організації збірки сільськогосподарських тракторів на базі вільної економічної зони «Дангара» в Республіці Таджикистан. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін.

Події дня!

Сьогодні, 10 жовтня, в 14:00 в прес-центрі ХОДА відбудеться прес-конференція «Свобода слова та захист прав журналістів в умовах інформаційної війни» за участю голови Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, професора, член-кореспондента Академії правових наук України Василя Костицького. О 14.45 в малому залі ХОДА відбудеться Круглий стіл на тему "Морально-психологічний вплив інфрмаційно війни на жителів Харківської області".

До уваги ЗМІ!

Прес-тур на прикордонний пункт пропуску "Гоптівка", який був запланований на 10 жовтня, переноситься! Дата прес-туру буде повідомлена пізніше на сайті Харківської облдержадміністрації.

Компанія «Шелл» у 2015 році продовжить інвестувати у соціальний розвиток Харківської області

Як повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації І.Л. Райнін, компанія «Шелл» у 2015 році продовжить роботу з реалізації соціальних інвестицій на території Юзівської ділянки Харківської області. Пріоритетними напрямами інвестицій визначено: забезпечення доступу до чистої питної води, захист довкілля, розвиток охорони здоров'я, освіти, підприємництва, безпека дорожнього руху тощо.

В Обласному центрі культури та мистецтва відкриється незвичайна виставка арт-квілтінгу

14 жовтня о 17.00 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться відкриття персональної виставки майстра художнього текстилю Ірини Фоміної «Arbor mundi»/«Світове древо». Нинішня виставка - частина великого персонального ретроспективного проекту, з успіхом показаного у вересні цього року в рамках найбільшого європейського квілт-фестивалю Carrefour Patchwork Meeting в Ельзасі (Франція). Харків'яни першими побачать ці унікальні панно.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту, станом на 9 жовтня зернові та зернобобові культури фактично зібрано на площі 844,2 тис. га (86% до площі збирання). Намолочено 3778,7 тис. тонн при середній урожайності 44,8 ц/га. В тому числі: гречки обмолочено 14,7 тис. га (97%), намолочено – 26,0 тис. тонн при середній врожайності 17,7 ц/га; проса обмолочено 11,4 тис. га (99%), намолочено – 31,3 тис. тонн при середній урожайності 27,5 ц/га.

З нагоди Всесвітнього дня пошти у Харкові відбулася Всеукраїнська акція «За мир у єдиній Україні»

9 жовтня з нагоди Всесвітнього дня пошти на Привокзальній площі Харкова відбулася Всеукраїнська акція «За мир у єдиній Україні», організована Харківською дирекцією УДППЗ «Укрпошта». У заході взяли участь директор Департаменту інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури ХОДА Євген Водовозов, директор з питань діяльності філіалів Генеральної дирекції УДППЗ «Укрпошта» Ваграм Гулян, т. в. о. директора Харківської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Олена Гончарова.

Василь Хома обговорив з представником ОБСЄ підготовку до майбутніх парламентських виборів

Заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома 9 жовтня зустрівся з главою Місії ОБСЄ зі спостереження за достроковими парламентськими виборами в Україні Таной де Зулуетой. У зустрічі також взяли участь аналітик з політичних питань Місії ОБСЄ Стефан Швед, начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації Олександр Євсєєв, начальник юридичного відділу апарату облдержадміністрації Ігор Забіяка. Сторони обговорили питання, пов'язані з підготовкою Харківської області до позачергових виборів народних депутатів України. Також йшлося про можливість реалізації виборчих прав вимушених переселенців.

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження пропонує надавати співфінансування з боку держави проектам із заміщення газу

Держенергоефективності пропонує надавати співфінансування з боку держави проектам із заміщення газу, які будуть реалізовані в цьому сезоні. Про це заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час круглого столу на тему «Як у два рази зменшити енергоспоживання і позбутися газової залежності?». «Інвесторам, які вже в цьому сезоні запустять котельні на альтернативних видах палива, пропонується державна підтримка. Механізм її надання цілком зрозумілий та прозорий, розмір допомоги держави безпосередньо залежить від обсягу заміщеного за сезон газу», - повідомив голова Агентства з енергоефективності та енергозбереження.

У професійній підготовці робітничих кадрів області будуть застосовані сучасні педагогічні технології

8 жовтня на базі Рокитненського професійного аграрного ліцею відбувся обласний семінар-практикум для педагогічних працівників професій «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування». В умовах ринкової економіки головним завданням професійно-технічної освіти є якісна професійна підготовка кваліфікованих робітників, що забезпечується впровадженням інноваційних технологій навчання та застосуванням сучасних педагогічних технологій у професійній підготовці робітничих кадрів.

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється виставка «Вартість часу»

Сьогодні, 9 жовтня о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться відкриття персональної виставки скульптора Олександра Фролова «Вартість часу». Дерев’яні, пластилінові, бронзові скульптури, з додаванням мішаної техніки та використанням лаконічних мотивів і простих ритмів є тими засобами, за допомогою яких автор прагне достукатися до розуму та сердець глядачів.

Харків’янин Богдан Бондаренко – претендент на звання кращого атлету світу

Чемпіон світу та Европи зі стрибків у висоту харків’янин Богдан Бондаренко внесений до списку 10 претендентів на звання найкращого в світі легкоатлета року Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій ІААФ. Серед кандидатів є і суперник Богдана по сектору стрибків у висоту катарець Мутаз Есса Баршим, якому харків’янин в цьому році поступився на змаганнях Діамантової ліги. Голосування за найкращих атлетів року ІААФ триватиме до 16 жовтня, а імена переможців будуть оголошені 21 листопада під час урочистої церемонії World Athletics Gala.

Харківські спортсмени перемогли в загальнокомандному заліку на чемпіонаті України з шотокан карате-до С.К.І.Ф.

4-5 жовтня в Київі на базі спортивного комплексу політехнічного університету відбувся чемпіонат України з шотокан карате-до С.К.І.Ф. У змаганнях приймали участь збірні команди з 16 регіонів України. Збірна команда Харківської області була представлена наступними клубами: «AYUMI» (тренери: Баранов М.В., Баранова Ю.Є.), «ЛЕГІОН» (тренер Копил В.В.), «КЕНСО» (тренер Поддубова А.І.), «ТОРА» (тренер Караван В.В.), «БУШИДО» (тренер Трачук Ю.М.), «ПАНТЕРА» (тренер Пазюк І.В.), «МІКАДО» (тренер Мазалов С.І.), «ТАЙКАН» (тренер Ястребов О.О.), «ШОТОКАН» (тренер Колольов А.В.). Харківська область виборола 1-ше місце у загальнокомандному заліку, випередивши Одеську область (2-е місце ) та м. Київ (3-е місце) з великим відривом.

Події дня

Сьогодні, 9 жовтня, о 12:00 у ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр.Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Реформування контролюючих органів в галузі безпеки на транспорті» о 13:00 у Харківській дирекціі УДППЗ «Укрпошта» (пл. Привокзальна, 2) відбудуться святкові заходи з нагоди Всесвітнього дня пошти.

Ігор Балута ознайомився з інженерно-технічними спорудами на пункті пропуску «Гоптівка»

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 8 жовтня в рамках робочої поїздки відвідав прикордонний пункт пропуску «Гоптівка», де йдуть роботи з облаштування інженерно-технічних споруд. Також пункт пропуску відвідали начальник Управління з питань взаємодії з митними органами, прикордонною службою, оборонної та мобілізаційної роботи ХОДА Анатолій Шевцов та начальник Східного регіонального управління Держприкордонслужби генерал-майор Олександр Біньковський.

У Харкові презентували ІІІ фазу Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

8 жовтня в Харківському національному університеті міського господарства ім. О.М. Бекетова було проведено семінар-презентацію ІІІ фази Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ), організований Харківською обласною державною адміністрацією спільно з Харківською обласною радою. У заході взяли участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, представники Проекту МРГ, голови районних державних адміністрацій, районних та міських рад, керівництво Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова.

У Харківській області продовжують реалізовуватись програми доступного житла

Як повідомив перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, незважаючи на вкрай обмежене фінансування програм доступного житла, іпотечного та молодіжного кредитування на державному рівні, на території області реалізація цих програм не припиняється. У реалізації програм доступного житла у 2014 році беруть участь 6 будівельних компаній, які пропонують придбати 615 квартир у 14 житлових будинках.

Школярі Харківщини втретє стали переможцями Всеукраїнського конкурсу «Кришталева сова»

У Всеукраїнському учнівському конкурсі юних суспільствознавців «Кришталева сова» 2014 року найбільш активну участь, як і в попередні роки, взяли учні з Харківської області - 8980 осіб. Далі йдуть Донецька (5849), Дніпропетровська (4767), Одеська (3094), Сумська (2913) області, повідомляє Міністерство освіти і науки України. З майже 9 тисяч учнів загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області переможцями стали 5 868. За цими показниками область посідає перше місце серед усіх регіонів України.

Василь Хома провів виїзну нараду з питання облаштування та створення належних побутових умов для підрозділів Міноборони та Нацгвардії України

Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома у ході робочої поїздки до Чугуївського району провів нараду з питання облаштування та створення належних побутових умов для підрозділів Міністерства оборони України та Національної гвардії України, що вийшли із зони АТО та дислоковані на території Харківської області. Василь Хома ознайомився з місцями розташування військовослужбовців, провів співбесіди з командуванням та особовим складом на предмет задоволення поточних проблем життєзабезпечення.

У Харкові відзначать Всесвітній день пошти

Завтра, 9 жовтня в Харківській дирекції Українського державного поштового підприємства зв'язку (УДППЗ) «Укрпошта» (пл. Привокзальна, 2) відбудуться святкові заходи з нагоди Всесвітнього дня пошти. Початок свята – о 13.00. В рамках свята відбудеться урочисте гасіння художнього поштового конверта «Україна - єдина країна». Всі учасники церемонії гасіння скористаються спеціальним штемпелем до Всесвітнього дня пошти «За мир в єдиній Україні».

Призначено поїзд з  Харкова в Донецьку область

За повідомленням ДП "Південна залізниця", для задоволення потреб населення у перевезеннях залізничним транспортом, призначено поїзд №805/806 Харків-Левада - Артемівськ 2 - Харків-Левада формування Південної залізниці. Поїзд курсуватиме по п'ятницях, суботах, неділях та святкових днях. Із Харкова поїзд вирушає з вокзалу станції "Харків-Левада" об 11.20 і прибуває до Артемівська на вокзал станції "Артемівськ 2" о 15.26. Зворотно з Артемівська поїзд відправляється о 17.43 і прибуває до Харкова о 21.59.

Харківські гирьовики – переможці Кубку України

Спортсмени Харківської області стали першими в загальнокомандному заліку Кубка України з гирьового спорту, який відбувся у Львові. Участь в змаганнях взяли 118 спортсменів з 18 областей України. В особистому заліку перемогу в своїх вагових категоріях здобули харків’яни Лілія Головешко, Ольга Масловець, Марина Колобродова, Максим Олейник та Володимир Поручіков. Їх успіх дозволив збірній Харківської області посісти перше місце та оставити позаду себе команду Полтавської області, яка стала другою, та команду Рівненської області, яка посіла третю сходинку.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 8 жовтня зернові та зернобобові культури фактично зібрано на площі 833,5 тис. га (84% до площі збирання). Намолочено 3717,9 тис. тонн при середній урожайності 44,6 ц/га. В тому числі: гречки обмолочено 14,6 тис. га (96%), намолочено – 25,9 тис. тонн при середній врожайності 17,7 ц/га; проса обмолочено 11,4 тис. га (99%), намолочено – 31,3 тис. тонн при середній урожайності 27,5 ц/га.

На Харківщині проводиться обласний тур Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна»

З жовтня по грудень 2014 року традиційно проводиться ІІ (обласний) тур Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна». Методичний та організаційний супровід краєзнавчої експедиції здійснює Комунальний заклад «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради. Учні-учасники експедиції проводять краєзнавчу, пошукову, науково-дослідну роботу, збирають фактичний матеріал, статистичну інформацію під час походів та експедицій по Харківщині, а також роботи в бібліотеках та архівах за напрямами: «Духовна спадщина мого народу», «Козацькому роду нема переводу», «З попелу забуття», «Із батьківської криниці», «Географія рідного краю», «Геологічними стежками Харківщини».

Харківські синхроністки з тріумфом повернулися з Кубку світу

7 жовтня у Харкові урочисто зустріли володарок Кубку світу з синхронного плавання. В канадському Квебеку збірна України з синхронного плавання завоювала золото в дисципліні «хайлайт», та бронзові медалі в дуеті, комбі і групі. На залізничному вокзалі спортсменок та їх тренерів зустрічала почесна делегація на чолі з директором Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталієм Кириленко, який привітав синхроністок з успіхом, та побажав подальших перемог.

У Харкові вчені-правознавці обговорять науку кримінального права в системі міждисциплінарних зв’язків

9-10 жовтня в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого (вул. Пушкінська, 77) відбудеться Міжнародна науково-практична конференція за темою «Наука кримінального права в системі міждисциплінарних зв’язків». У її роботі візьмуть участь вчені провідних вітчизняних навчальних та науково-дослідних закладів: Національної академії правових наук України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, Національного університету «Одеська юридична академія», Національного університету «Києво-Могилянська академія», Львівського національного університету імені Івана Франка та ін., а також вчені  Німеччини, Польщі та Республіки Таджикистан.

Шановні правники Харківщини!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Дня юриста. Це свято людей, які своїм словом і ділом стверджують недоторканість конституційних прав і свобод громадян, непорушність законів. Нині динамічно вдосконалюється законодавство в усіх, без винятку, галузях права: конституційному, адміністративному, міжнародному, процесуальному, кримінальному, трудовому, сімейному тощо. Окрім того, стратегічна спрямованість інтеграції України до європейських структур вимагає адаптації національного законодавства із законодавством ЄС. Щиро вірячи у свою державу, люди покладають на вас великі надії у справі утвердження справедливості, правопорядку і законності.

Кращі юристи області відзначені почесними грамотами та подяками Харківської облдержадміністрації

8 жовтня в малому залі Харківської обласної державної адміністрації відбувся урочистий прийом з нагоди Дня юриста. Голова Харківської ОДА Ігор Балута привітав юристів з їх професійним святом. «У сучасному суспільстві, що динамічно розвивається, професія юриста дуже важлива. Сьогодні немає жодної сфери людської діяльності, яка могла б обійтися без правової підтримки. Від професіоналізму і принциповості юристів багато в чому залежить вирішення тих чи інших завдань, які ставляться нашою державою. Виконуючи свої службові обов'язки, ви забезпечуєте реалізацію функцій держави в різних сферах, а також захищаєте права, свободи і законні інтереси громадян. Тому прийміть мої щирі вітання з вашим професійним святом. Нехай віра в справедливість завжди супроводжує вас у професійній діяльності, а тепло, щирість і любов - в особистому житті», - зазначив Ігор Балута, звертаючись до присутніх у залі.

Події дня

Сьогодні, 8 жовтня, о 10:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться урочистий прийом з нагоди професійного свята – Дня юриста; о 10:00 у Харківському національному університеті міського господарства ім. О.М. Бекетова (вул. Революції, 12, 2-й поверх, велика зала)розпочнеться регіональний семінар-презентація ІІІ фази Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» .

Харківські аграрії рекомендують використовувати для засіву полів гібридні зернові сорти, розроблені Інститутом рослинництва ім. В. Юр'єва

Господарства області вже не перший рік вирощують зернові гібриди, розроблені Інститутом рослинництва ім. В. Юр'єва НААН України, які дають хороший результат. Про це 7 жовтня в ході робочої поїздки голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути в Краснокутський район розповів директор ДП «Дослідне господарство «Пархомівське» інституту овочівництва і баштанництва НААН України Сергій Корнієнко. За його словами, в економічному плані вирощувати гібриди вигідніше, оскільки вони вимагають менше добрив, ніж імпортні сорти, при цьому володіють високою врожайністю.

Архів документів