Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область успішно конкурує з «традиційними» аграрними регіонами. Юлія Світлична

Харківський регіон має не тільки потенціал для розвитку важкої промисловості, але і всі передумови для формування розгалуженого господарського комплексу, орієнтованого на розвиток інноваційного сільського господарства. Про це 14 жовтня під час німецько-українського форуму «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес», який проходить у Харкові, повідомила Директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. За її словами, демонструючи позитивну динаміку, Харківська область успішно конкурує з «традиційними» аграрними регіонами. "Так, наприклад, якщо за підсумками 2013 року в нашому регіоні було зібрано 4 мільйони тонн зернових та зернобобових культур, то цього року ми розраховуємо намолотити 4,3 мільйона тонн", - зазначила Юлія Світлична.

Шановні слобожанці!

Сердечно вітаю вас зі святом Покрови Пресвятої Богородиці і Пріснодіви Марії. "Через Тебе звершуються перемоги", - співають православні християни в Акафісті - найпоетичнішій з молитов, звернених до Пресвятої Богородиці. Ці слова набувають особливого значення в день вшанування Покрови Пресвятої Богородиці. Саме цього дня ми пригадуємо,як передав свою державу під покрову Пресвятої Богородиці великий князь Ярослав Мудрий після перемоги над печенігами. Звертаємося подумки до лицарського минулого Запорозької Січі, котра завжди мала за своє серце Покровську церкву, а на хоругвах так любила зображувати покрову Богородиці, простягнуту над козаками.

Новим ведучим трендом нашого довгострокового партнерства з Німеччиною повинні стати інвестиції в об'єкти альтернативної енергетики на території області. Ігор Балута

"Сьогодні питання енергоефективності, використання альтернативних джерел енергії - ключова тема для Євросоюзу і для України. Сьогоднішній німецько-український форум - це надактуальна подія для всіх нас. Я дуже радий, що саме Харківська область стала місцем його проведення", - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута в ході першого Німецько-українського форуму «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес», який проходить у Харкові. Ігор Балута підкреслив, що Німеччина давно є стратегічним партнером Харківського регіону. "Угода про Асоціацію України з Європейським Союзом відкрила перед нами принципово нові можливості для співпраці. Як результат, за 9 місяців поточного року експорт Харківської області до країн ЄС зріс майже на 47 %. В тому числі, експорт до Німеччини збільшився на третину. На Харківщині працюють 47 підприємств з німецькими інвестиціями. Причому, два з них почали свою роботу в останні два місяці ", - зазначив керівник області.

Ігор Балута обговорив з Міністром економічного співробітництва і розвитку ФРН паном Гердом Мюллером ситуацію на Харківщині

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута провів зустріч з Міністром економічного співробітництва і розвитку Федеративної Республіки Німеччина паном Гердом Мюллером та генеральним консулом ФРН у Донецьку паном Детлефом Вольтером, яка відбулася у рамках проведення у Харкові першого Німецько-українського форуму «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес». У зустрічі також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко та директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична.

Сьогодні у Харкові - Німецько-український форум «Біоенергетика, енергоефективність і агробізнес»

14 жовтня в готелі «Kharkiv Pаlace» розпочався перший Німецько-український форум «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес». Учасники зможуть ознайомитися з передовим європейським досвідом і технологіями в області біоенергетики, енергоефективності та агробізнесу, налагодити перспективні ділові контакти для розвитку свого бізнесу. Основна дискусійна панель Форуму, доповідачами якої будуть керівники центральних та місцевих органів виконавчої влади і директор Східного комітету німецької економіки Райнер Лінднер, присвячена питанням німецько-української співпраці у сфері АПК та енергоефективності.

Події дня

Сьогодні, 14 жовтня, о 10:00 у готелі «Kharkiv Pаlace» (пр. Правди, 2) відбудеться Німецько-український форум «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес»; о 10:00 у КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» (вул. Пушкінська, 24) розпочнеться ХХХVI обласна тематична відкрита виставка ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття» за темою «Реалізація регіональної моделі моніторингу якості освіти на районному (міському) та локальних рівнях»; об 11:00 у Харківському національному  університеті радіоелектроніки (пр. Леніна, 14) почнеться П'ятий Міжнародний радіоелектронний Форум «Прикладна радіоелектроніка. Стан та перспективи розвитку»; о 17:00 в Обласному центр культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться відкриття персональної виставки майстра художнього текстилю Ірини Фоміної «Arbor mundi»/«Світове древо».

Ігор Балута обговорив з представником пошукової місії Нідерландів подальшу співпрацю

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 13 жовтня зустрівся зі старшим суперінтендантом Національної поліції Королівства Нідерланди (тимчасова пошукова місія «МН17») Патріком Воссом. У зустрічі також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв, перший секретар - радник з політичних питань Королівства Нідерланди Даніель Сторк, а також представники правоохоронних органів, СБУ, керівники структурних підрозділів ХОДА.

Харківська область - в сімці областей України, в яких з 1 жовтня центри надання адміністративних послуг виконують свої функції у повному обсязі

Сьогодні, 13 жовтня, в ході робочої поїздки до Зміївського району перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін ознайомився з роботою центру надання адміністративних послуг при Зміївській районній державній адміністрації. Особливу увагу він звернув на організацію роботи з надання адміністративних послуг та її відповідність нормам чинного законодавства, зокрема: доступність центру для людей з обмеженими можливостями, зручний для заявників графік роботи, якісний інформаційний та консультаційний супровід, своєчасність надання послуг.

Міністр Юстиції відвідає Харків, щоб взяти участь в обговоренні стану судової експертизи в Україні

15 жовтня в Національній академії правових наук України (вул. Пушкінська, 70) відбудеться науково-практичний семінар за темою «Реформування законодавства у сфері судово-експертної діяльності». Початок заходу – об 11.00. У ході семінару планується проаналізувати сучасний стан судової експертизи в Україні, обговорити актуальні проблеми з удосконалення методичного забезпечення судово-експертної діяльності, правових та організаційних основ судово-експертної діяльності, а також здійснити обмін досвідом між ученими та практиками.

Ми зробимо все, щоб не допустити провокацій під час заходів, які пройдуть у Харкові в день Покрови Пресвятої Богородиці. Євген Ярошенко

Завтра, 14 жовтня, в день Покрови Пресвятої Богородиці, в Харкові заплановано ряд заходів, в тому числі присвячених Дню Українського козацтва та 72-й річниці з дня заснування Української повстанської армії (УПА). Зокрема, о 10.00 відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченко з нагоди Дня Українського козацтва. В Молодіжному парку в цей день пройдуть святковий мітинг і молебень, присвячені дню заснування УПА. Увечері відбудеться смолоскипна хода, в якій візьмуть участь бійці батальйону «Азов», а також представники різних громадських організацій та просто харків'яни. Хода під назвою "Іду на Ви" розпочнеться о 18:00 біля стели на площі Конституції і завершиться на площі Свободи.

Ігор Балута обговорив з головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій перші поставки гуманітарних вантажів з Німеччини

Сьогодні, 13 жовтня, голова Харківської облдержадміністраціїї Ігор Балута зустрівся з головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Сергієм Бочковським. У зустрічі також взяв участь перший заступник начальника Головного територіального управління ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв. Ігор Балута та Сергій Бочковський обговорили перші поставки в Харківську область гуманітарних вантажів з Німеччини, а також організаційні питання, пов'язані з будівництвом модульного містечка для переселенців із зони АТО.

Харківська Дитяча філармонія відкрила другий концертний сезон

У рамках заходів ХХI Міжнародного музичного фестивалю "Харківські асамблеї" на сцені великої зали Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського відбувся перший у сезоні 2014-2015 рр. концерт Дитячої філармонії «Дивовижний Бетховен». Участь у ньому взяли майже 80 учнів ДМШ №1 імені Л. Бетховена та три представники інших шкіл естетичного виховання (ДМШ №№ 9, 10, 12) – лауреати та дипломанти Всеукраїнського конкурсу молодих виконавців імені Л. Бетховена.

У Харкові відбулася зустріч членів лекторської групи з особовим складом РВ ХМУ ГУ МВС України в Харківській області

Для особового складу 9 районних відділів Харківського міського управління Головного управління МВС України в Харківській області (близько 500 представників правоохоронних органів) були організовані виступи членів лекторської групи – провідних фахівців Харківського національного університету внутрішніх справ на тему: «Єдність і Незалежність – запорука успішного розвитку України».

15 жовтня у Харківській області пройде планова перевірка засобів оповіщення населення

15 жовтня о 07.50 та о 14.25 Департаментом цивільного захисту Харківської облдержадміністрації буде проводитися планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен. Головним сигналом оповіщення населення про надзвичайну ситуацію в мирний час є сигнал "Увага всім!". Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення, радіомовлення (дротове або ефірне на частоті 67,13 МГц) для прослуховування переданих повідомлень. Надалі діяти відповідно до отриманої інформації.

Харківський вчений отримав грант Президента для здійснення наукових досліджень

Розпорядження Президента України № 1038/2014-рп «Про призначення грантів Президента України докторам наук для здійснення наукових досліджень на 2014 рік» докторові технічних наук, головному науковому співробітникові Харківського національного університету радіоелектроніки Сергію Попову призначено грант на 2014 рік. Грант харківському вченому виданий для здійснення наукового дослідження "Метод прогнозування електроспоживання за допомогою еволюційної нейро-фази мережі на базі гібридних нейроподібних елементів".

Харківські вузи збирають книги для шкільних бібліотек Луганської та Донецької областей

Протягом жовтня-листопада поточного року Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації спільно з обласною студентською радою та обласною радою старшокласників проводять акцію «Вища школа Харківщини – шкільним бібліотекам Луганської та Донецької областей». Мета акції - поповнення бібліотечного фонду загальноосвітніх шкіл Луганської та Донецької областей художньою, пізнавальною та прикладною літературою українських та зарубіжних письменників.

На Міжнародному форумі в Харкові обговорять стан і перспективи розвитку прикладної радіоелектроніки

З 14 по 17 жовтня в Харківському національному університеті радіоелектроніки (ХНУРЕ) відбудеться п'ятий Міжнародний радіоелектронний Форум «Прикладна радіоелектроніка. Стан та перспективи розвитку». Захід пройде за підтримки Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України, Міністерства інфраструктури України, Концерну «Укроборонпром», Міністерства оборони України та Харківської облдержадміністрації. Цього року в рамках Форуму на базі ХНУРЕ будуть проведені тематичні конференції, круглі столи та семінар.

Для посилення адміністративних та державних кордонів в Харківську область будуть переміщені певні спецпідрозділи

Таке розпорядження дав Президент України Петро Порошенко в ході підсумкової наради після робочого візиту до Харківської області. Про це повідомив Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. За словами керівника області, така ротація значно посилить і стабілізує ситуацію в Харківській області як щодо україно-російського державного кордону, так і межі адміністративної - з Луганської та Донецької областями.

Військово-Повітряні Сили України отримають підтримку держави на відновлення і модернізацію

Про це 11 жовтня повідомив Президент - Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час відвідування Харківського університету повітряних сил імені І. Кожедуба. Разом з Президентом харківський університет відвідали віце-прем'єр міністр України Володимир Гройсман, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, а також члени уряду. Під час візиту гості ознайомилися з матеріально-технічною базою університету, зустрілися з особовим складом. «Ви - наші українські соколи, адже цей птах завжди символізував потяг людини до неба, до справжньої свободи. Саме вам захищати мир в українському небі», - сказав Петро Порошенко, звертаючись до майбутніх льотчикам.

Президент України представив у Харкові "Стратегію реформ - 2020" і закликав харківських юристів до розробки судової реформи

Президент України Петро Порошенко 11 жовтня на зустрічі з активом Харківської області представив «Стратегію реформ - 2020» і закликав харківську громадськість долучитися до обговорення та втілення в життя запропонованої ним програми реформування країни. «Мета наших реформ - досягти європейських стандартів життя і підготуватися до того, щоб у 2020 році подати заявку на членство в ЄС», - зазначив глава держави, виступаючи перед громадськістю Харківщини у Палаці студентів Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.

Петро Порошенко пообіцяв Харківській області компенсувати витрати на переселенців із зони АТО

Президент України Петро Порошенко пообіцяв компенсувати Харківській області витрати на забезпечення переселенців з Донецької та Луганської областей. Про це Президент заявив 11 жовтня на брифінгу в Харкові. "Я знайомий з цією проблемою. Сьогодні питання про компенсацію області затрат на забезпечення переселенців підняли і голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, і голова Харківської облради Сергій Чернов. Я дам доручення Кабінету Міністрів України забезпечити Харківської області компенсацію витрат на забезпечення переселенців з Донецької та Луганської областей", - зазначив Президент України.

У листопаді завод імені Малишева випустить рекордний обсяг танків і БТР-ів.  Петро Порошенко

Сьогодні, 11 жовтня, в ході своєї робочої поїздки в Харківську область Президент України Петро Порошенко відвідав ДП "Завод імені В.А. Малишева", який входить до концерну "Укроборонпром" і спеціалізується на виготовленні сучасної бронетехніки. Президент ознайомився з роботою підприємства та зразками його продукції. Йому були продемонстровано модернізовані БТР-Е і БТР-4 МВ, а також найсучасніший вітчизняний танк «Оплот» - найзахищеніший танк в світі.

В Луганській і Донецькій областях повинен бути забезпечений виборчий процес. Петро Порошенко

Кожен виборець повинен мати право проголосувати на територіях, які контролюються українською владою. Про це 11 жовтня під час брифінгу в Харкові заявив Президент України Петро Порошенко. "Там, де вибори можна провести, там, де території звільнені, кожна людина, кожен українець повинен мати право проголосувати. Кожному військовослужбовцю, представнику Нацгвардії, прикордоннику, переміщеній особі ми повинні забезпечити конфіденційне право громадянина обирати собі владу", - підкреслив Президент України.

Петро Порошенко сподівається на значний прогрес у газовому питанні в результаті переговорів з Володимиром Путіним

Президент України Петро Порошенко сподівається на значний прогрес у газовому питанні в результаті переговорів з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним 17 жовтня о Мілані. Про це Петро Порошенко повідомив сьогодні під час брифінгу в Харкові. "Ми дуже близькі зараз до того, щоб врегулювати питання газової суперечки з Російською Федерацією. Я думаю і сподіваюся, що значний прогрес буде продемонстрований 17 жовтня, в наступну п'ятницю, в Мілані, де крім питань Мирного плану, режиму припинення вогню, перевірки виконання мінських домовленостей, обговорюватиметься питання і енергетичної безпеки", - зазначив президент України.

Україна зробила свій вибір і здатна протистояти інформаційним загрозам. Василь Костицький

Випробування сьогодення довели, що українське суспільство живе європейським життям. Попри все, у нас не існує міжнаціональних суперечностей. Ми всі українці - представники єдиної держави, яка зробила свій вибір і здатна протистояти інформаційним загрозам. Про це сказав сьогодні, 10 жовтня, у ході прес-конференції на тему «Свобода слова та захист прав журналістів в умовах інформаційної війни» голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, професор, член-кореспондент Академії правових наук України Василь Костицький.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 10 жовтня зернові та зернобобові культури фактично зібрано на площі 854,5 тис. га (87% до площі збирання). Намолочено 3828,5 тис. тонн при середній урожайності 44,8 ц/га. В тому числі:гречки обмолочено 14,7 тис. га (97%), намолочено – 26,0 тис. тонн при середній врожайності 17,7 ц/га; проса обмолочено 11,4 тис. га (99%), намолочено – 31,3 тис. тонн при середній урожайності 27,5 ц/га.

В Обласному центрі культури і мистецтва відбудеться благодійний аукціон, кошти від якого підуть на закупівлю обладнання для харківського мобільного госпіталю

16 жовтня в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться II арт-аукціон «Краса заради миру». Близько 20 художників Харкова представили свої роботи до проведення благодійної акції. Серед лотів, які можна буде придбати в рамках арт-аукціону - живопис, графіка, скульптура і твори декоративного мистецтва. Кошти, вилучені від продажу предметів мистецтва, будуть направлені на закупку додаткових бензинових електрогенераторів та обігрівачів для палаток Харківського мобільного госпіталю.

Переселенці можуть працевлаштуватися, навіть не розірвавши трудові відносини на підприємствах, розміщених у зоні АТО. Мінсоцполітики

Третина переселенців працездатного віку (76 тис. осіб) зосереджена в трьох регіонах, які межують із зоною АТО – Дніпропетровською, Запорізькою та Харківською областях.  Про це повідомила 9 жовтня Міністр соціальної політики Людмила Денісова під час розширеної наради за участю керівників обласних департаментів соціального захисту населення, центрів зайнятості та управлінь Пенсійного фонду України. Міністр поставила завдання Державному центру зайнятості – вирішити у цих регіонах питання щодо кадрового забезпечення місцевих підрозділів центрів зайнятості, а також інформувати переселенців про можливість працевлаштування навіть за умови нерозірвання трудових відносин на підприємствах, розміщених у зоні АТО.

У Харкові пройде творча зустріч з художником - автором 30-метрової картини «Мегаісторія України» Романом Бончуком

Творча зустріч з художником із Івано-Франківська Романом Бончуком відбудеться 15 жовтня о 15.00 у виставковому залі Обласного центру культури і мистецтва (вул.. Пушкінскька, 62), де зараз експонується його персональна виставка. Головні роботи та мистецькі акції художника носять психологічний, науковий та філософський характер. Майстер активно працює у дизайні та живописі, за плечима художника багато виконаних інтер'єрних та вуличних проектів. Його гіперробота (5×30 метрів) відобразила більше тисячі знаменитих українців з різних епох.

Облдержадміністрація контролює питання стабільної цінової ситуації на ринку продовольчих товарів

9 жовтня Департаментом агропромислового розвитку спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації проведено нараду з питань декларування переробними підприємствами оптово-відпускних цін на продовольчі товари. У нараді взяли участь керівники та фахівці переробних підприємств Харківської області – цукрових заводів, підприємств по виробництву борошна, круп, соняшникової олії, молокопереробних та м’ясопереробних підприємств, а також птахофабрик, які займаються виробництвом яєць.

Архів документів