Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ігор Балута зустрівся з Віце-президентом Парламентської Асамблеї ОБСЄ

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 16 жовтня провів робочу зустріч з Віце-президентом Парламентської Асамблеї ОБСЄ паном Кентом Харштедтом. У зустрічі також брали участь заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, начальник відділу Державного реєстру виборців ХОДА Олександр Євсєєв, перший заступник начальника управління СБУ в Харківській області Олександр Скакун. Мета зустрічі - обговорення питань підготовки проведення в області  позачергових парламентських виборів.

Харківська область отримала понад 1 мільярда гривень в рахунок погашення заборгованості за газ

За інформацією директора Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Романа Гриви, 13.10.2014 профінансовано тридцять чотири договори на суму 980 млн. 442000 289 грн., в рахунок погашення заборгованості за газ, згідно постанови Кабінету Міністрів України від 29.01.2014 №30 «Деякі питання надання у 2014 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування».

Інформація генеральних планів міст стає доступною для громадян та інвесторів

Як повідомив перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, важливим на сьогоднішній день залишається питання надання відкритого доступу до генеральних планів міст та іншої містобудівної документації шляхом розміщення на веб-сайтах органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. «Проведення цієї роботи дозволить інвесторам та забудовникам максимально використовувати існуючі інформаційні ресурси при прийнятті рішень щодо привабливості та перспектив розвитку населених пунктів області. Надання публічності генеральних планів міст, іншої містобудівної документації дає реальну змогу оцінити ефективність роботи місцевої влади, наочно відобразити актуальні напрями та стан соціально-економічного розвитку територій», - підкреслив Ігор Райнін.

Марина Ільінська завоювала два золота юнацького чемпіонату України з бадмінтону

Три медалі здобули харків'яни на чемпіонаті України з бадмінтону серед юнаків та дівчат 1999 року народження, який пройшов у Миколаєві. Участь в чемпіонаті взяло 69 спортсменів з Харківської, Вінницької, Дніпропетровської, Львівської, Миколаївської та Черкаської областей. Харківську область представляли 16 юних бадмінтоністів. Дві золоті медалі (в жіночій одиночній та жіночій парній категорії) завоювала Марина Ільінська. У фіналі одиночній категорії харків'янка перемогла спортсменку з Дніпропетровської області Валерію Жданову, а в парній разом з харків'янкою Даною Гриненко вони обіграли дніпропетровську пару Валерія Жданова - Наталія Рутгайзер.

Юні акробати Харківщини з медалями повернулися з Кубку України

У Львові відбувся Кубок України серед дорослих та Всеукраїнські змагання зі стрибків на акробатичній доріжці серед вихованців ДЮСШ 2000-2005 років народження, на яких юні харківські спортсмени завоювали п’ять медалей. У турнірі взяли участь 96 акробатів, які представляли збірні команди Львівської, Запорізької, Хмельницької, Житомирської, Вінницької, Дніпропетровської, Сумської, Миколаївської, Луганської та Харківської областей.

В Харківську область прибув вантаж з особистими речами загиблих пасажирів Боїнга рейсу «МН17»

Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. «Прийшов автомобіль з особистими речами загиблих з місця катастрофи. В даний момент ми проводимо ті ж самі роботи і за тим самим планом, який був півтора місяці потому. У Харкові працюють ті ж фахівці, які були й раніше. У нас з голландською стороною все налагоджено», - зазначив Ігор Балута.

У третьому кварталі поточного року радіаційних аварій на території Харківської області не зафіксовано

За повідомленням Східної держінспекції з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання у ІІІ кварталі 2014 року радіаційних аварій на території Харківської області не зафіксовано. Разом з тим, відбувся один радіаційний інцидент. 17 вересня в результаті обстеження складського приміщення по вул. Киргизькій, 19 у м.Харкові були виявлені предмети із знаками радіаційної небезпеки на їх поверхнях, у кількості 4 од. За результатами обстеження встановлено, що виявлені предмети, згідно з маркуванням, є радіоізотопними сигналізаторами обледеніння. Результати дозиметричних вимірів показали перевищення рівня радіаційного фону. Виявлені прилади відносяться до радіаційно-небезпечних та передані на відповідальне зберігання до Державного спеціалізованого підприємства "Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат" на період розслідування кримінального провадження.

Ігор Райнін ознайомився з роботою Центру надання адміністративних послуг в Балаклеї

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 15 жовтня ознайомився з роботою Центру надання адміністративних послуг у місті Балаклія. Ігор Райнін зазначив, що Центр був відкритий для зручності жителів Балаклійщини, і незабаром вони оцінять, наскільки в кращу сторону зміниться якість їхнього життя. Жителям стане зручніше і дешевше оформляти самого різного роду документи.

Ігор Райнін нагородив багатодітних матерів

15 жовтня у місті Балаклія відбулися урочистості з нагоди вручення почесного звання «Мати-героїня». Ще в кінці серпня Указами Президента України Петра Порошенка 12 багатодітним матерям Балаклійщини за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку, було присвоєно почесне звання «Мати-героїня». Нагрудний знак та посвідчення від імені Президента України матерям вручили перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін та голова Балаклійської райдержадміністрації Степан Масельський.

Події дня!

Сьогодні, 16 жовтня, о 09:00 у Міжнародному аеропорту "Харків" (вул. Ромашкіна, 1)  розпочнеться ІІІ Східноукраїнський аграрний форум «Дорожня карта зростання аграрного бізнесу: від фермера до агрохолдингу» (під егідою ООН) в рамках Міжнародного форуму з відродження фермерських господарств в Україні «Агропорт 2014»; о 10:00 у залі засідань Держпрому (площа Свободи, 5, 2 під’їзд, 2 поверх) Департаментом з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА за участю представників ГУ Державної міграційної служби у Харківській області, реєстраційної служби Головного управління юстиції у Харківській області буде проведено навчальний семінар для керівників центрів надання адміністративних послуг та адміністраторів центрів; о 12:00 у ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Забезпечення соціального захисту населення в умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги»; о 12:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64) відбудеться прес-конференція першого заступника директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяни Бабенко на тему "Про порядок обліку та надання щомісячної адресної допомоги вимушеним переселенцям з Донецької, Луганської областей та Республіки Крим"; о 18:00 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) розпочнеться II арт-аукціон «Краса заради миру».

У Харкові відзначили 20-річчя від початку діяльності обласної Асоціації громадських організацій інвалідів та ветеранів війни

15 жовтня громадськість області урочисто відзначила 20-річчя від початку діяльності Харківської обласної Асоціації громадських організацій інвалідів та ветеранів війни. У урочистих зборах взяли участь представники громадських організацій ветеранів, інвалідів, які є членами асоціації. З 1993 року Асоціація громадських організацій інвалідів та ветеранів війни провела значну роботу з соціального захисту ветеранів та інвалідів, особливо у сфері надання їм соціальної, медичної, економічної та правової допомоги з забезпечення конституційних гарантій на реабілітацію та працевлаштування.

Українські військові, поранені під час АТО, будуть зебезпечені найсучаснішими протезами безкоштовно та у позачерговому порядку

Сьогодні, 15 жовтня, Міністр соціальної політики Людмила Денисова під час свого робочого візиту до Харкова ознайомилася з роботою Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності, де знаходяться на реабілітації військові, поранені в АТО,  і 30 мешканців Донецької та Луганської областей. «Сьогодні Кабінетом Міністрів прийнято всі постанови, необхідні для того, щоб абсолютно безкоштовно, без статусу «інвалід», у позачерговому порядку наші хлопці отримали протезування або ортезування новітніми можливостями. І якщо на наступному етапі такий пацієнт захоче більш високе функціональне протезування, то держава також забезпечить йому безкоштовне протезування за кордоном в будь-якій клініці, яка буде йому показана», - сказала Людмила Денисова.

Міністр освіти Сергій Квіт зустрівся з ректорами харківських вузів

Міністр освіти Сергій Квіт 15 жовтня відвідав Харківську область. Міністр провів зустріч з ректорами вузів в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна. Сергій Квіт також поспілкувався з професорсько-викладацьким складом, співробітниками та студентами вузів Харкова. Міністр розповідав їм про імплементацію нового Закону України «Про вищу освіту», роботу міністерства в цьому напрямку, і поділився власним баченням змін, які повинні відбутися в освіті і науці в найближчому майбутньому.

Держава надасть допомогу вимушеним переселенцям для оплати житла та комунальних послуг. Людмила Денисова

Кабінет Міністрів прийняв постанову про надання вимушеним переселенцям грошової допомоги на 6 місяців для оплати житла та житлово-комунальних послуг. Про це сьогодні, 15 жовтня, повідомила Міністр соціальної політики Людмила Денисова під час свого робочого візиту до Харківської області. На Південному вокзалі вона поспілкувалася з волонтерськими організаціями та переселенцями.

Юрій Георгієвський представлений колективу  Головного управління юстиції у Харківській області

Новий начальник Головного управління юстиції в Харківській області Юрій Георгієвський сьогодні, 15 жовтня, представлений колективу управління. Раніше він займав посаду заступника голови Харківської облдержадміністрації. Представив нового начальника управління заступник Міністра юстиції України Ігор Бондарчук. «Я звертаю увагу на те, що зараз харківська юстиція починає нову сторінку в своїй історії. Це пов'язано, насамперед, з законом «Про очищення влади», згідно з яким органи юстиції гратимуть досить важливу роль. Вступаючи в цю посаду, я розумію ту відповідальність, яка на мене покладається. Ми будемо активно займатися реформуванням в рамках обласного управління юстиції, щоб наша робота була максимально ефективною і прозорою», - звернувся Юрій Георгієвський до колективу управління.

До уваги ЗМІ!

Завтра, 16 жовтня, о 12.00 в прес-центрі Харківської облдержадміністрації відбудеться прес-конференція першого заступника директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяни Бабенко на тему "Про порядок обліку та надання щомісячної адресної допомоги вимушеним переселенцям з Донецької, Луганської областей та Республіки Крим».

Арсеній Яценюк розповів яку допомогу держава надає тимчасовим переселенцям

Як заявив 15 жовтня на брифінгу в ході робочого візиту в Харківську область прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, уряд прийняв щодо переселенців дві важливі постанови. «Перша Постанова стосується реєстрації тимчасово переміщених осіб. Згідно з цим рішенням громадяни, які покинули зону АТО і оселилися в іншому регіоні, можуть отримати тимчасову реєстрацію в місцевих управліннях соціальної політики та міграційної службі. Як тільки переселенець отримує таку реєстрацію, він відразу ж отримує і право на соціальні пільги та компенсації, які були передбачені на місці його постійного проживання (пенсії, допомога по догляду за дитиною, виплати по інвалідності тощо)», - зазначив Арсеній Яценюк.

У Харкові пройде семінар для керівників центрів надання адміністративних послуг

16 жовтня о 10:00 в приміщенні Будинку Держпром (площа Свободи, 5, 2 під’їзд, 2 поверх, зала засідань) Департаментом з підвищення конкурентоспроможності регіону обласної державної адміністрації за участю представників Головного управління Державної міграційної служби у Харківській області, реєстраційної служби Головного управління юстиції у Харківській області буде проведено навчальний семінар для керівників центрів надання адміністративних послуг та адміністраторів центрів.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк ознайомився з облаштуванням кордону біля пропускного пункту "Гоптівка"

«Фактично більше двадцяти років Україна не мала кордонів із Російською Федерацією. І зараз Уряд розпочав реалізацію проекту «Стіна» або «Європейський вал», який має на увазі облаштування державного кордону », - зазначив Арсеній Яценюк на брифінгу в Харківській області після ознайомлення з облаштуванням кордону біля прикордонного контрольно-пропускного пункту "Гоптівка". За словами прем'єр-міністра, активні роботи з облаштування держкордону України в рамках проекту «Стіна» розпочнуться після завершення тендера, який повинен бути проведений до кінця цього року. «Ми оголошуємо публічний тендер, щоб облаштувати кордон, залучити українські підприємства до будівництва і виготовлення необхідних укріплень, а також забезпечити людей роботою. Уже зараз на роботи з облаштування кордону записалося трохи більше 1 тисячі 100 чоловік», - підкреслив Арсеній Яценюк.

На Харківщині розпочато підготовку проекту Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року

Сьогодні, 15 жовтня, в обласній адміністрації відбулося засідання робочої групи з підготовки проекту Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року під головуванням першого заступника голови ХОДА Ігоря Райніна. Під час наради було розглянуто два питання: «Про особливості процесу розробки проекту Стратегії у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів Україні №385 «Про затвердження Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року» та Постанови Кабінету Міністрів Україні №1186 «Про затвердження порядку розроблення, проведення моніторингу та оцінки реалізації регіональних стратегій розвитку» та «Про організацію процесу підготовки соціально-економічного аналізу для розробки проекту Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року".

Увага! Повідомлення від Харківського регіонального центру з гідрометеорології

Харківський регіональний центр з гідрометеорології повідомляє мешканців м.Харкова про те, що 15 жовтня у місті очікуються метеорологічні умови підвищеного забруднення атмосферного повітря, що обумовлені погіршенням умов розсіювання забруднюючих речовин в приземному шарі від джерел викидів підприємств, організацій та установ міста. Центр звертається до громадянам, які страждають на серцево-судинні захворювання та захворювання органів дихання, обмежити знаходження на відкритій місцевості. І нагадує підприємствам – забруднювачам атмосферного повітря про необхідність здійснення заходів щодо охорони атмосферного повітря при несприятливих метеорологічних умовах ( у тому числі недопускати спалювання сухої рослинності та відходів).

Ігор Балута зустрівся з представниками пошукової місії Нідерландів

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 14 жовтня провів нараду з представниками пошукової місії «МН17» Королівства Нідерландів, які зараз перебувають у Харкові. В нараді також взяли участь представники митної служби, прикордонники, правоохоронні органи, силовики, представники заводу ім. Малишева та голландської сторони. Сторони обговорили питання, що стосується доставки на територію Харківської області вантажу з особистими речами загиблих в катастрофі Боїнга "МН17" з метою подальшого транспортування цих речей в Нідерланди.

Події дня!

Сьогодні, 15 жовтня, об 11:00 у Національній академії правових наук України (вул. Пушкінська, 70) розпочнеться Науково-практичний семінар на тему «Реформування законодавства в сфері судово-експертної діяльності» за участю Міністра юстиції України Павла Петренка; об 11.20 відвідування Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності (вул. Клочківська, 339) Міністром соціальної політики Людмилою Денисовою; о 15:00 в  Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться творча зустріч з художником із Івано-Франківська - автором 30-метрової картини «Мегаісторія України» Романом Бончуком.

Шановні хлібороби Харківщини!

Сердечно вітаю вас із трудовим здобутком – намолотом четвертого мільйона тонн зернових. Прийміть щирі вітання з цим славним здобутком, який став результатом наполегливої праці, великого хліборобського досвіду, раціональної організації виробництва. Дякую за Ваш вагомий внесок у справу зміцнення продовольчої безпеки України та поліпшення добробуту громадян нашої країни. Від щирого серця бажаю вам мирного неба, щастя, здоров’я, творчої наснаги і нових трудових успіхів. Велика подяка вам за любов до рідної землі, терпіння і витримку. З повагою,голова обласної державної адміністрації Ігор Балута

В ході німецько-українського форуму «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес» відбулася виставка, присвячена поновлюваній енергетиці

Сьогодні, 14 жовтня, в рамках проведення першого німецько-українського форуму «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес» відбулася виставка, присвячена поновлюваній енергетиці, «renewables-made in Germany» німецького енергетичного агентства DENA. Учасникам форуму її представили Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку д-р Детлеф Вольтер, керівник напряму «Відновлювана енергетика» агентства DENA Олівер Франк, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко.

Привабливість аграрного сектору Харківської області для вітчизняних і іноземних інвесторів зростає з кожним роком

Про це 14 жовтня у ході німецько-українського форуму «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес» зазначив директор Департаменту Агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Борис Данилів. За його словами, формування високопродуктивного сільського господарства і розвинутої переробної промисловості – це завжди актуальне завдання для кожної країни, яка має для цього необхідні умови. "Зараз для України, можливості якої для нарощування обсягів виробництва сільськогосподарської продукції і готових продуктів харчування особливо значні, це завдання життєво важливе і вкрай актуальне. Наші переваги - це вигідне географічне розташування, сприятливі кліматичні умови та родючі землі в поєднанні з відносно дешевою і високо кваліфікованою робочою силою. Аграрний потенціал України дозволяє не тільки повністю забезпечити продовольчу безпеку держави, але й значно посилити її присутність на світовому аграрному ринку", - підкреслив Борис Данилів.

Аграрний сектор України потребує впровадження комплексу заходів, спрямованих на стабільність власного продовольчого ринку. Юлія Світлична

Тенденції світового та національного ринків сільгосппродукції на сьогоднішній день зумовлюють необхідність прискорення процесів реформування аграрного сектора України, а також вимагають впровадження комплексу заходів, спрямованих на стабільність власного продовольчого ринку. Про це 14 жовтня під час німецько-українського форуму «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес», який проходить у Харкові, повідомила Директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. За її словами, необхідно здійснити ряд заходів, спрямованих на реформування аграрного сектора України та забезпечення продовольчої безпеки держави.

Ігор Балута зустрівся з новопризначеним Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові

Сьогодні під час першого Німецько-українського форуму «Біоенергетика, енергоефективність та агробізнес» відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути з новопризначеним  Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові паном Станіславом Лукашиком. У зустрічі також взяли участь Генеральний консул Республіки Польща в Харкові пан Ян Гранат, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична.

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 14 жовтня зернові та зернобобові культури фактично зібрано на площі 888,4 тис. га (90% до площі збирання). Намолочено 4002,3 тис. тонн при середній урожайності 45,0 ц/га. В тому числі: гречки обмолочено 14,7 тис. га (97%), намолочено – 26,0 тис. тонн при середній врожайності 17,7 ц/га; проса обмолочено 11,5 тис. га (100%), намолочено – 31,4 тис. тонн при середній урожайності 27,4 ц/га.

Розпочинається реалізація перших проектів в рамках Меморандуму про співробітництво між компанією «Шелл» та ХНУ імені В.Н.Каразіна

Як повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін, компанія «Шелл» та Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна у 2015 році розпочнуть реалізацію спільних проектів у сфері соціальних інвестицій. На цей час підготовлено проект освітньо-просвітницької програми «Особливості використання газу нетрадиційних джерел на території Харківської області», яка розрахована на населення територіальних громад окремих районів, на вчителів та учнів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів м. Харкова і Харківської області, на студентів вищих навчальних закладів.

Архів документів