Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 7 листопада, о 10.00 у малій залі ХОДА відбудеться урочиста церемонія нагородження лауреатів Міжнародного Академічного Рейтингу «Золота Фортуна». О 10.00 в Національному літературно-меморіальному музеї Г. С. Сковороди (Золочівський р-н, с. Сковородинівка, вул. Приозерна, 3) пройдуть IХ студентські Сковородинівські читання «Cтеречь я буду дороги мої»: Ейдос дороги в українській культурі і творчості Григорія Сковороди ». Об 11.00 в прес-центрі Харківської облдержадміністрації (вул. Сумська, 64, 5-й пов.) відбудеться прес-конференція голови правління Акціонерної компанії «Харківобленерго» Сергія Кирика на тему: «Про ситуацію із заборгованістю за електроенергію комунального підприємства «Харківводоканал» перед АК «Харківобленерго». О 12.00 в малому залі ХОДА відбудеться обласна селекторна нарада під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації І.Райніна з порядком денним: "Про соціально-економічний розвиток районів Харківської області". В 17.30 в приміщенні Харківського автомобільно-дорожнього університету (вул. Петровського, 25) відбудеться святковий вечір «Чуття єдиної родини» Харківського міського товариства греків «Геліос». О 19.00 в кінотеатрі "Боммер" (вул. Полтавський шлях, 6) пройде прем'єра документального фільму "Євромайдан. Чорновий варіант" в рамках Міжнародного фестивалю кіно про права людини Docudays UA.

Ігор Балута дав доручення правоохоронним органам перевірити роботу комунальних підприємств Харкова

6 листопада в малому залі Харківської облдержадміністрації пройшла нарада під керівництвом голови ХОДА Ігоря Балути з питання: «Забезпечення жителів Харкова та окремих населених пунктів області водою і стан розрахунків КП «Харківводоканал» з АК «Харківобленерго». В ході наради Ігор Балута дав доручення правоохоронним органам, а також представникам КРУ і прокуратури перевірити роботу комунальних підприємств міста Харкова. Як повідомив голова правління АК "Харківобленерго" Сергій Кирик, сума боргу КП «Харківводоканал» перед АК «Харківобленерго» склала вже 402,1 млн.грн. «Ми говорили, що готові не відключати електроенергію на об'єктах КП "Харківводоканал" і розглянути питання реструктуризації боргу за умови 100% розрахунків за поточне споживання електроенергії. Однак на сьогоднішній день домовленості з боку комунального підприємства не дотримуються», - зазначив Сергій Кирик.

В Харківській області дітям почали робити щеплення вакциною БЦЖ

В Харківській області дітям почали робити щеплення вакциною БЦЖ. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. Нагадаймо, що 5 листопада набув чинності Закон України від 20.10.2014 року №1770-VІІ «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо обігу та державного контролю якості лікарських засобів, ввезених на митну територію України». Відповідно до доручення Міністерства охорони здоров’я Департаментом охорони здоров’я ХОГА вищезазначений Закон було доведено до відома медичних закладів регіону. 

Зміни у сфері державних закупівель – наближення України до вимог ЄС. Ігор Райнін

Одним із найбільш актуальних питань у наближенні України до вимог ЄС є зміни законодавчої бази у сфері державних закупівель. Про це заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Віце-губернатор зазначив, що нова редакція Закону України «Про здійснення державних закупівель» набула чинності 20.04.2014 р. і наразі процес законодавчих змін триває.

На найближчому засіданні Кабмін розгляне питання про виділення Харківській області цільових коштів на закупівлю медичних препаратів

Вчора, 5 листопада, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута в ході робочої поїздки в Київ зустрівся з керівництвом держави, міністрами. Зокрема, в ході зустрічі обговорювалося питання виділення цільових коштів з державного бюджету обласному бюджету Харківської області для закупівлі необхідних медичних препаратів. Виконуючий обов'язки міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець з розумінням поставився до ситуації, яка склалася в Харківській області з поставками препаратів для проведення замісної ниркової терапії, в тому числі, гемодіалізу, перитонеального діалізу та забезпечення імуносупресорами, і дав відповідні доручення для вирішення проблеми.

Протези для учасників АТО профінансує Держбюджет

Президент Петро Порошенко підписав Закон про внесення змін до Державного бюджету на 2014 рік, що дозволить профінансувати витрати на протезування учасників антитерористичної операції, які отримали тяжке поранення. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Згідно з Законом № 1705-VII «Про внесення змін до додатка №3 до Закону України «Про державний бюджет України на 2014 рік», зокрема, запроваджено нову бюджетну програму «Забезпечення протезуванням та ортезуванням, виробами підвищеної функціональності за технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, окремих категорій громадян, які брали участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок» у обсязі 7 млн. грн.

Кошти на розвиток інфраструктури населених пунктів - під контролем держави. Ігор Райнін

Кабінет Міністрів України підготував проект змін до Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, які стосуються дотримання замовниками та інвесторами зобов'язань, передбачених чинним законодавством про пайову участь у соціально-економічному та інфраструктурному розвитку населених пунктів. Як розповів перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, необхідність внесення змін викликана почастішанням випадків несплати коштів пайової участі недобросовісними замовниками будівництва при введенні об'єктів будівництва в експлуатацію. 

Оголошено міжнародний конкурс для української молоді «Життя –Тобі…»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» за сприяння Міністерства освіти і науки України, спільно з норвезько-українською громадською організацією «Maidan Norway» оголошує конкурс для дітей та юнацтва в Україні та поза її межами під назвою «Життя – Тобі…». Мета конкурсу - проаналізувати думки дітей щодо подій 2013-2014 рр, показати широкому загалу дитяче бачення і розуміння понять «європейські цінності», «демократичні свободи», «відстоювання інтересів держави». Виявити психологічний стан дітей, що разом з батьками й учителями переживали події в Україні. Удосконалити програми психологічної підтримки дітей в результаті стресових ситуацій.

«Укрпошта» випустить серію конвертів, присвячених героям АТО

Державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» в листопаді випустить серію поштових конвертів, присвячених Героям України, загиблим в зоні АТО. Про це повідомили в прес-службі Національної гвардії України. Серія конвертів називатиметься «Героям Слава!». Художник Віктор Таран вже розробив ескізи конверта з портретом Героя України, генерал-майора Сергія Кульчицького, загиблого в зоні АТО 29 травня. Нацгвардія підтримала і схвалила його ідею.

В Харкові вшанують пам'ять Григорія Сковороди

Громадськість Харкова у день пам'яті Григорія Сковороди, 9 листопада, проведе акцію із покладання квітів до пам'ятника у Терасному (Соборному) сквері (вул. Університетська, 10). Початок акції — 11.00. 220 років тому, 9 листопада, Григорій Сковорода, досягнувши найвищого рівня душевного миру, відійшов у вічність, залишивши геніальну автоепітафію «Світ ловив мене, але не спіймав». 

Президент Петро Порошенко підписав закон про запобігання відмиванню злочинних доходів

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1702-VII "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення". Про це повідомила прес-служба глави держави. Як зазначається, закон визначає правовий механізм протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдження зброї масового знищення. 

Події дня!

Сьогодні, 6 листопада, о 10:00 у КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» (вул. Пушкінська, 24) відбудуться урочистості з нагоди Дня української писемності та мови.

Харківська область та Євросоюз розвивають співробітництво

Харківська область веде активну роботу стосовно поліпшення торгівельно-економічних відносин з країнами Євросоюзу. Про це заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Зокрема, з метою збільшення обсягів експорту вітчизняної продукції до країн ЄС продовжено дію автономного преференційного режиму для товарів, українського походження. Крім того протягом 2015 року відбудеться одностороннє зменшення або скасування митних тарифів ЄС на товари що походять з України. 

Хід осінньо-польових робіт в Харківській області

За оперативною інформацією управління агротехнічного забезпечення Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, зернові та зернобобові культури зібрано на площі 970,4 тис. га (98% до площі збирання). Намолочено 4461,1 тис. тонн при середній урожайності 45,9 ц/га. Продовжується збирання кукурудзи на зерно: обмолочено – 284,3 тис. га (94%), намолочено – 1515,3 тис. тонн, середня урожайність – 53,3 ц/га.

Президент увів в дію рішення РНБО про комплекс заходів щодо зміцнення обороноздатності держави

Президент Петро Порошенко своїм Указом увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 вересня "Про комплекс заходів щодо зміцнення обороноздатності держави та пропозиції до проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України". Згідно з рішенням РНБО, Кабінету Міністрів, зокрема, доручено невідкладно переглянути порядок комплектування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань особовим складом, сформованим на добровільній основі, передбачивши зокрема укладання короткострокових контрактів на проходження військової служби.

З початку опалювального сезону Харківська область змогла заощадити 38% газу

За рахунок впровадження нових технологій, удосконалення існуючих котелень, інших організаційних заходів Харківській області вдалося з початку опалювального сезону вийти майже на 38% економії газу. Про це 5 листопада в ході підсумкової прес-конференції повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома. «Особливість цього опалювального сезону в тому, що при доведених лімітах поставки газу основний упор ми робили на утепленні житлового фонду, на зниження втрат при транспортуванні теплоносія і на енергозбереженні. 22% газу нам вдалося заощадити тільки за рахунок переведення протягом 3 років газових котелень на альтернативні види палива. Водночас, сьогодні приблизно 40% втрати тепла йде по житловому фонду та теплотрасах. Якщо ми скоротимо втрати, тоді ми заощадимо і на газі, і на електроенергії. На жаль, для того щоб виконати весь обсяг робіт з енергозбереження в житловому фонді, необхідно близько 30 млрд. грн.», - сказав Василь Хома.

Уряд виділить кошти на придбання понад 600 терміналів для видачі біометричних паспортів. Арсеній Яценюк

У рамках виконання Україною плану з підготовки до спрощення візового режиму з ЄС, Уряд України виділяє 150 мільйонів гривень на придбання понад 600 терміналів для видачі біометричних паспортів. Про це повідомив Прем’єр-міністр України на засіданні Уряду в середу, 5 листопада. Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд України очікує на прибуття наступної місії Європейського Союзу щодо перевірки виконання Україною плану з підготовки до спрощення візового режиму з ЄС.

22-й батальйон територіальної оборони по поверненню в Харків увійде до складу 92-ї механізованої бригади

22-й батальйон територіальної оборони Харківської області має бути виведений із зони АТО найближчим часом. Про це 5 листопада в ході підсумкової прес-конференції повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. За його словами, харківський батальйон, який з травня знаходиться в Луганській області, потребує оновлення боєздатності. Крім того, частина бійців не була на ротації. «Батальйон мав повернутися в Харківську область до 31 жовтня. Однак Генштаб відклав реалізацію цього заходу, оскільки є необхідність, щоб цей батальйон перебував в Луганській області. Але скоро батальйон буде виведений із зони АТО», - зазначив Василь Хома.

Сьогодні потрібно остаточно змінити підходи до комплектування військових підрозділів та оновити керівний склад військкоматів. Василь Хома

Як розповів в ході підсумкової прес-конференції 5 листопада заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, ще в 2010 році керівництво області оновило все мобілізаційні плани і уклало всі відповідні договори на поставку товарів і послуг в період можливого воєнного часу. Тоді була проведена досить кропітка робота по оновленню мобілізаційних планів, що і дало можливість, коли почалася перша хвиля мобілізації, досить швидко і оперативно здійснити поставку техніки для армії. 

Посол Чехії в Україні Іван Почух передав Харківській обласній лікарні сучасне медичне обладнання

Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух та Регіональний представник Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні Олдріх Андрисек 5 листопада в рамках робочої поїздки в Харківську область відвідали КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня - центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан та в.о. директора обласної клінічної лікарні Володимир Ярош ознайомили почесних гостей з роботою відділення інтенсивної терапії з ліжками загального та токсикологічного профілю.

Василь Хома та Вадим Глушко провели зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні

Сьогодні, 5 листопада, заступник голови обласної державної адміністрації – керівник апарату ХОДА Василь Хома та т.в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Вадим Глушко провели зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні паном Іваном Почухом та Регіональним представником Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні паном Олдріхом Андрисеком.

Працівники освіти обговорили особливості Зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році

У Харківському регіональному центрі оцінювання якості освіти (ХРЦОЯО) 4 листопада відбулася нарада за особливостями Зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році. У нараді взяли участь начальник управління освіти і науки Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Олена Байназарова та працівники відділів управління, фахівці КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти», відповідальні особи за ЗНО у районних (міських) відділах (управліннях) освіти Харківської області. 

Сковородинівські читання пройдуть на Харківщині

7 листопада в Національному літературно-меморіальному музеї Г.С.Сковороди (Золочівський р-н, с. Сковородинівка, вул. Приозерна, 3) відбудуться ІХ студентські Сковородинівські читання «Пильнувати я буду дороги свої»: Ейдос дороги в українській культурі та творчості Григорія Сковороди». У читаннях візьмуть участь понад 150 студентів та аспірантів із 14 навчальних закладів Харкова, Києва, Черкас і Полтави, методисти Харківської академії неперервної освіти та викладачі Ліцею мистецтв. 

В Харкові відбудуться урочистості з нагоди Дня української писемності

6 листопада в КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» відбудуться урочистості з нагоди Дня української писемності та мови. Під час заходу пройде нагородження переможців і лауреатів обласного фестивалю ораторського мистецтва, що пройшов 21 жовтня, темою якого була - «Тарас Шевченко – взірець українського патріотизму», і який був присвячений 200-річчю від дня народження Кобзаря. Переможцями фестивалю стали 6 учнів. 

Подія дня

Сьогодні, 5 листопада, о 12.00 в прес-центрі ХОДА відбудеться підсумкова прес-конференція заступника голови - керівника апарату Харківської облдержадміністрації Василя Хоми. В 13.20 в ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) розпочнуться святкові заходи до Дня української писемності та мови.

Ігор Райнін з робочою поїздкою побував у Сахновщинському районі

4 листопада перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін відвідав Сахновщинський район, де провів робочу зустріч з активом району, в ході якої були обговорені проекти капітального ремонту та будівництва пріоритетних об’єктів в рамках програми соціально-економічного розвитку району на 2015 рік. Крім того, Ігор Райнін ознайомився з роботою Центру з надання адміністративних послуг населенню у смт. Сахновщина, а також провів особистий прийом громадян у с. Огіївка.

Курсанти Харківського університету Повітряних Сил відвідали Королівство Норвегія

Українська делегація у складі 10 курсантів та 2 офіцерів Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відвідала Академію Повітряних Сил Королівства Норвегія. Очолив делегацію начальник кафедри факультету радіотехнічних військ ППО полковник Геннадій Худов. Це вже третій візит представників університету до Норвегії у рамках міжнародного військового співробітництва. Основна мета чотириденного візиту представників Збройних Сил України полягала в обміні досвідом з питань організації навчального процесу в академії, ознайомленні з особливостями методики викладання за стандартами НАТО, використанням новітніх інформаційних технологій.

Харківські спортсмені стали чемпіонами світу з кікбоксингу WKA

Артур Марабян на Чемпіонаті світу з кікбоксингу WKA в ваговій категорії 75 кг посів 1 місце в лайт-контакті та 3 місце в семі-контакті. Також серед чоловіків Ашот Хачатурян в ваговій категорії 57 кг. посів 1 місце в лайт-контакті та 2 місце в лоу-контакті. Серед юнаків в ваговій категорії 67 кг. Антон Халізєв виборов 1 місце в лайт-контакті, 1 місце в семі-контакті та 3 місце в фул-контакті. Чемпіонат світу з кікбоксингу WKA проходив з 27 жовтня по 3 листопада в м. Ріміні (Італія). В змаганнях брали участь 4900 спортсменів із 68 країн. 

Президент підписав Закон, який дозволить відновити вакцинування новонароджених БЦЖ

Президент підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо обігу лікарських засобів та державного контролю якості ввезених на територію України лікарських засобів». Зокрема, Закон дозволить вирішити проблему із забезпеченням вакциною БЦЖ для профілактики туберкульозу. Найближчим часом вакцини БЦЖ у необхідній кількості надійдуть до медичних закладів, що дозволить відновити імунізацію новонароджених.

Погашено кредиторську заборгованість перед аграріями за минулий рік. Мінагрополітики

Відповідно до наказу Міністерства агарної політики та продовольства України завершено погашення кредиторської заборгованості за бюджетною програмою “Державна підтримка галузі тваринництва”, яка на 1 січня 2014 року склала 402,5 млн.грн. Кошти спрямовано в регіони. Таким чином, 100% виробників тваринницької продукції отримали належні їм кошти, окрім Донецької та Луганської областей, де наразі опрацьовується механізм їхньої видачі.

Архів документів