Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Команда школи № 154  буде представляти Харків на чемпіонаті України з гри «Що? Де? Коли?»

В Харківській обласній бібліотеці для юнацтва 16 листопада стартував перший етап чемпіонату України зі спортивної версії гри «Що? Де? Коли?» серед шкільних команд. Організатори змагань — Харківське обласне відділення Ліги Українських клубів інтелектуальних ігор. Близько сотні команд з усіх регіонів України демонстрували свої розумові переваги у форматі синхронного турніру. У один і той самий день і час вони надавали відповіді за одним пакетом питань.

У Харкові урочисто зустріли бійців 22-го батальйону територіальної оборони, які повернулися із зони АТО

19 листопада на площі Свободи в Харкові відбулися урочисті заходи з нагоди виведення 22-го батальйону територіальної оборони Харківської області із зони АТО. Зустріти бійців батальйону прийшли сотні харків'ян, багато з них - з квітами, прапорами та подарунками. Командиру батальйону тероборони Сергію Горбенко вручили коровай. На площі Свободи також виступив військовий оркестр Харківського університету Повітряних сил ім. І. Кожедуба. Після чого захід продовжив святковий концерт, в якому взяли участь представники громадських організацій Харківщини та волонтери.

До 2020 року частка відновлюваної енергетики у загальному енергобалансі України має складати 11%

Національний план дій з відновлюваної енергетики передбачає до 2020 року збільшення в загальному енергобалансі країни до 11% енергії з відновлюваних джерел. Про це повідомив  18 листопада в ході Норвезько-українського бізнес-форуму.голова Державного агентства енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук. "Біоенергетика, вітрова, гідро-, геотермальна та сонячна енергетика - це ключові сфери, розвиток яких сприятиме заміщенню природного газу. Вже у 2016, наприклад, при виробництві електроенергії встановлена потужність об’єктів біоенергетики складатиме 380 МВт, а в 2020 році – 950 МВт", - підкреслив він.

Хід опалювального сезону в Харківській області станом на 19 листопада

Станом на 19 листопада опалювальний сезон в Харківській області проходить стабільно. Аварійні ситуації, що виникають - ліквідуються в найкоротші терміни. Всі котельні (837 од.) працюють, опалюється 100% житлових будинків із централізованим опаленням (8290 од.) і 100% об'єктів соціальної сфери (997 лікувальних, 699 дошкільних і 837 навчальних установ). 

Волонтери підвищили ефективність Міністерства оборони та допомогли посилити війська. Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Радою волонтерів при Міністерстві оборони України - лідерами волонтерських організацій, що займаються забезпеченням українських військ. Глава держави подякував волонтерам за активну громадянську позицію і ефективну взаємодію з Міністерством оборони України. «Рада волонтерів зробила роботу Міністерства оборони більш відкритою і ефективною, що значно поліпшило матеріальне забезпечення військ. Завдяки вашій діяльності, ми сьогодні маємо не таку армію, як на початку вересня», - підкреслив президент.

Нова бригада Нацгвардії харківського формування висувається в зону АТО

Нова бригада Нацгвардії харківського формування висувається в зону антитерористичної операції, змінюючи там, в порядку ротації, гвардійців, які несли службу 1,5 місяця. Про це повідомив міністр МВС України Арсен Аваков. «Амуніція і озброєння - в комплекті», - додав міністр. Також Арсен Аваков розповів, що спецпідрозділи МВС "Харків-1", "Харків-2", "Слобожанщина" і "Східний корпус" несуть службу з патрулювання і антидиверсійній діяльності, як в Харкові і області, так і в зоні АТО.

Події дня!

Сьогодні, 19 листопада, об 11:00 у конференц-залі Департаменту агропромислового розвитку ХОДА (Держпром, 7 під’їзд, 4 поверх) відбудеться засідання Харківської регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на тему: «Термомодернізація житлового фонду ОСББ» о 12.00 на площі Свободи відбудуться урочисті заходи з нагоди виводу 22-го батальйону територіальної оборони Харківської області із зони АТО. Батальйон з травня перебував в Луганській області, а зараз прибув на ротацію. Всі, хто бажає взяти участь в святковій зустрічі, можуть взяти з собою прапори, квіти, плакати з гаслами подяки. Захід продовжить святковий концерт. о 16:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться відкриття виставки «Мамай єднає Україну» до Дня пам'яті жертв голодоморів.

На Харківщині відбудуться заходи до Дня пам'яті жертв голодоморів

З нагоди відзначення в Україні Дня пам'яті жертв голодоморів, в Харківській області буде проведено низку заходів. 22 листопада о 10.00 відбудеться церемонія покладання квітів до Меморіального комплексу пам'яті жертв голодомору 1932-1933 років; о 15.00 – до Хреста жертвам голодоморів у Молодіжному парку (вул.Пушкінська). Учасники заходу від Молодіжного парку пройдуть колоною до площі Свободи, де з 16.00 до 18.00, за участі керівництва обласної державної адміністрації,відбудеться акція пам’яті із запаленням лампад. У всіх підприємствах, організаціях та установах о 16.00 буде оголошено хвилину мовчання.

Харківська область отримала з держбюджету 27 млн. 343 тис. грн часткового відшкодування витрат місцевих бюджетів, пов’язаних із наданням медичної допомоги вимушено переміщеним громадянам

Враховуючи напружену ситуацію, що склалась в області через збільшення кількості громадян, що потребують медичної допомоги, Харківська обласна державна адміністрація та Харківська обласна рада неодноразово звертались до органів центральної влади щодо надання фінансової допомоги з державного бюджету місцевим бюджетам області для гарантованого забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення хворих, що потребують ниркової замісної терапії. За результатами цих звернень та за підтримки Міністерства охорони здоров’я України Кабінетом Міністрів України було видане розпорядження від 30.10.2014 № 1070-р «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету», яким передбачено виділення області з резервного фонду державного бюджету 1 872,0 тис. грн. для здійснення невідкладних заходів із забезпечення хворих, які потребують гемодіалізу, з числа осіб, що переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.

ФК «Колос» став володарем Кубка області з футболу

Володарем футбольного Кубка Харківської області, присвяченого пам'яті майстра спорту СРСР Миколи Уграїцького, став зачепилівський ФК «Колос» (почесний президент клубу - Олег Гладких, головний тренер - Іван Погорєлов). 

Вся робота Адміністрації Президента України буде налаштована на реалізацію реформ, які запропоновані Петром Порошенком

Про це 18 листопада повідомив на прес-конференції заступник глави Адміністрації Президента України Ігор Райнін. Ігор Райнін зазначив, що на новій посаді в Адміністрації Президента України він буде займатися питаннями реалізації реформ, документальним забезпеченням діяльності Президента та Адміністрації Президента України, протокольним забезпеченням, а також курирувати роботу Департаменту державних нагород та управління публічної інформації. Ігор Райнін пообіцяв, що буде відстоювати інтереси Харківської області в Києві. 

З нагоди професійного свята на Харківщині відзначили кращих аграріїв області

Сьогодні, 18 листопада, у Палаці студентів Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого відбулися урочистості, присвячені Дню працівників сільського господарства. Голова обласної державної адміністрації Ігор Балута та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітали аграріїв області зі святом та вручили нагороди кращим працівникам галузі. «Шановні працівники сільського господарства, від щирого серця хочу привітати Вас із професійним святом. Від Ваших працьовитих рук, знань та вміння залежить стабільний розвиток нашої держави, благополуччя кожної сім’ї. Сьогодні не можна залишити поза увагою, що 2014 рік став роком складних випробувань для українського народу. Але ви, ваша праця і труд зробили те, що робить кожен військовий з автоматом в руках. Єдиний спосіб утримати незалежність держави - це сільське господарство. Збереження продовольчої, економічної і військової безпеки в державі, високий врожай та вагомий обсяг виробництва тваринницької продукції – це є наша безпека. Слава вам, слава Україні!», - сказав голова обласної державної адміністрації.

На базі Шарівського палацу планують створити міжнародний центр культури

Про це розповів голова правління благодійного фонду «Омріяна Країна» Олексій Толкачов в ході круглого столу, присвяченому питанням порятунку, збереження і розвитку Шарівського палацово-паркового комплексу. Нагадаємо, що благодійний фонд «Омріяна Країна» зараз укладає договір оренди території Шарівського палацово-паркового комплексу строком на 25 років. У круглому столі взяли участь представники громадськості, бізнесу, туристичного сектора, історики, вчені-реставратори, представники відділів культури і туризму районних державних адміністрацій та Харківської облдержадміністрації. 

Переможці регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу «100 кращих товарів України» отримали нагороди

Сьогодні, 18 листопада, в обласній державній адміністрації відбулося урочисте нагородження переможців і лауреатів регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції «100 кращих товарів України». У заході взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко та заступник генерального директора ДП «Харківстандартметрологія» Віктор Агарков. За словами Віктора Коваленко, дана церемонія ще раз підтвердила, що харківські виробники високо тримають свою марку.

На Харківщині відбулися обласні змагання  серед фізкультурних працівників

Харківським обласним центром фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» за підтримки Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА 16 листопада були проведені обласні змагання серед фізкультурних працівників в рамках ХХIII обласної Спартакіади з масових видів спорту серед районів і міст обласного значення Харківської області на базі Харківського університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба. Програма обласних змагань серед фізкультурних працівників включала в себе 5 дисциплін: легкоатлетична естафета 4 учасники х 60 м, перетягування канату, армспорт, настільний теніс та міні-футбол.

Представники Комітету парламентської Асамблеї Ради Європи перебувають в Харківській області з робочим візитом

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко 18 листопада зустрівся з доповідачем Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань міграції, біженців та переміщених осіб паном Джимом Шеріданом. У зустрічі також взяли участь Секретар Комітету ПАРЄ з питань міграції, біженців та переміщених осіб Девід Мілнер, перший заступник начальника Головного управління ДСНС в Харківській області Олександр Волобуєв, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, керівники структурних підрозділів ХОДА. Сторони обговорили питання забезпечення прав і потреб вимушених переселенців з АР Крим, Донецької та Луганської областей, а також умови їх проживання в Харківській області.

Події дня

Сьогодні, 18 листопада, о 10:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) Церемонія урочистого нагородження переможців і лауреатів регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції «100 кращих товарів України»; об 11:00 у Центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62, виставковий зал 1- го поверху)відбудеться круглий стіл, присвячений питанням порятунку, збереження і розвитку Шарівського палацово-паркового комплексу; о 13:00 у Палаці студентів Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого (вул. Пушкінська, 88)  відбудуться урочистості, присвячені Дню працівників сільського господарства; о 15.00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5-й пов.) відбудеться прес-конференція заступника глави Адміністрації Президента України Ігоря Райніна; о 17:00 в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки олійного живопису учнів майстер-класів Наталії Пустовіт "Талановита кожна людина" в рамках арт-проекту «Вчуся у майстрів».

Ігор Райнін призначений заступником глави Адміністрації Президента України

Президент України Петро Порошенко призначив Ігоря Райніна заступником глави Адміністрації Президента України. Відповідний указ №882/2014 від 17 листопада розміщено на сайті глави держави. Нагадаємо, в березні 2014 року Ігор Райнін був призначений в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації, у квітні 2014 року - першим заступником голови Харківської облдержадміністрації.

Харківські тхэквондисти завоювали 36 медалей на чемпіонаті України

Харківські спортсмени на чемпіонаті України з тхэквондо ВТФ серед дорослих та юнаків завоювали 36 медалей, в тому числі 8 золотих, 10 срібних та 18 бронзових. Чемпіонат проходив 15 та 16 листопада в манежі КДЮСШ «ХТЗ». Чемпіонат зібрав понад 500 спортсменів з 19 областей України та міста Києва. На урочистому відкритті спортсменів, суддів та тренерів зі стартом змагань привітав директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Віталій Кириленко, та побажав спортсменам яскравих перемог. 

Закарпатські гобелени і слобожанську кераміку можна побачити в Художньому музеї

У виставковому залі Харківського художнього музею відкрилася виставка гобеленів «... Моє святе ремесло! .. » заслуженого діяча мистецтв України, майстра художнього текстилю з Івано-Франківська, професора кафедри дизайну і теорії мистецтв університету ім. В. Стефаника Богдана Губаля. На виставці представлено 30 гобеленів майстра. 

Арсен Аваков нагородив бійців спецбатальйонів міліції Харківщини

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручив нагороди за мужність і героїзм, проявлені в ході антитерористичної операції, командирам і бійцям батальйонів «Слобожанщина» та «Харків-1». Про це повідомила прес-служба ГУ МВС України в Харківській області. Зокрема, серед нагороджених - брати Андрій та Сергій Янголенки, які очолюють відповідно батальйони патрульної служби міліції особливого призначення «Слобожанщина» та «Харків-1» ГУ МВС України в Харківській області. Також нагорода була вручена Інні Янголенко, дружині Андрія, яка несе службу на посаді рядового бійця в загоні брата чоловіка.

У Харкові до Дня пам'яті жертв голодомору відкриється виставка «Мамай єднає Україну»

19 листопада о 16.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться урочисте відкриття виставки «Мамай єднає Україну» до Дня пам'яті жертв голодомору з колекції Музею історії г.Дніпродзержинська. В основі виставки - колекція робіт українських художників, що експонувалися під час щорічних історико-культурологічних фестивалів «Мамай-fest» та передані на постійне зберігання до Музею історії Дніпродзержинська для майбутнього Музею образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Козак Мамай», який заплановано відкрити на колишніх козацьких землях – у Кам'янському (м. Дніпродзержинську).

Питання термомодернізації житлового фонду ОСББ обговорять на круглому столі в Харкові

19 листопада в конференц-залі Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації (Держпром, 7 під’їзд, 4 поверх) відбудеться розширене засідання Харківської регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Захід пройде у форматі круглого столу на тему: «Термомодернізація житлового фонду ОСББ». Учасники обговорять енергоефективні заходи, що можуть бути реалізовані в багатоквартирних будинках, а також можливі джерела їх фінансування. 

З 18 листопада студенти зможуть оформити пільгові квитки "Укрзалізниці" через Інтернет

З 18 листопада 2014 року студенти та учні професійно-технічних навчальних закладів, дані яких внесені до Єдиної державної електронної бази Міністерства освіти і науки України, зможуть купувати пільгові квитки через офіційний сайт "Укрзалізниці" за посиланням booking.uz.gov.ua. Студентам денної форми навчання вищих навчальних закладів I–IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів незалежно від форм власності впродовж року надається 50% знижка на проїзд у загальних і плацкартних вагонах, вагонах другого та третього класу всіх категорій поїздів міжміського сполучення і всіх вагонах регіональних поїздів.

Президент відзначив державними нагородами харківських аграріїв

Президент України Петро Порошенко підписав указ № 874/2014 від 14 листопада про присудження державних нагород працівникам агропромислового комплексу. Серед нагороджених - три харків'янина. Зокрема, орденом "За заслуги" II ступеня нагороджений тракторист-машиніст сільськогосподарського товариства "Агросет" Михайло Рудаков. Орденом "За заслуги" III ступеня нагороджений водій сільськогосподарського товариства "Агрофірма імені Т.Г. Шевченка» Віктор Ткаченко.

На Закарпаття став ходити прямий поїзд

Південна залізниця призначила поїзд № 225/226 Харків - Ужгород - Харків, який почне курсувати з 29 листопада. Із Харкова та Ужгорода поїзд буде виїжджати через день. Із Харкова він відправлятиметься о 23:07 та прибуватиме до Ужгорода о 03:55. Із Ужгорода поїзд вирушатиме об 11:17 та прибуватиме до Харкова о 14:30. Скористатися поїздом зможуть також мешканці міста Суми.  

У Харкові обговорять питання збереження та розвитку Шарівського палацово-паркового комплексу

18 листопада об 11.00 в Центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) розпочнеться круглий стіл, присвячений питанням порятунку, збереження і розвитку Шарівського палацово-паркового комплексу. Як відзначили організатори, мета заходу - привернути увагу до нинішнього стану унікальної пам'ятки культури національного значення, обговорити можливості та перспективи розвитку туристичної привабливості Шарівського замка.

Доїхати з Харкова до Сум поїздом можна в будь-який час доби

Південна залізниця надала пасажирам можливість доїхати з Харкова до Сум у будь-який час доби: зранку, вдень, ввечері або вночі. Тепер маршрут Харків - Суми - Харків забезпечується 4 поїздами Південної залізниці, час на шляху яких становить від 3 до 4 годин: № 797 Харків – Суми, відправляється о 9.50, прибуває до Сум о 12.53. № 127 Харків – Зернове, відправляється о 15.15, прибуває до Сум о 18.51. № 775 Харків – Київ, відправляється о 20.10, прибуває до Сум о 23.40. № 225О Харків - Ужгород (з 29.11.2014), відправляється о 23.07, прибуває до Сум о 02.54.

У Харкові відкриється виставка масляного живопису учнів майстер-класів Наталії Пустовіт

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) 18 листопада о 17.00 відкриється виставка олійного живопису учнів майстер-класів Наталії Пустовіт "Талановита кожна людина" в рамках арт-проекту «Вчуся у майстрів». Виставка проходить під керівництвом художника і викладача живопису Наталії Пустовіт. На виставці представлені роботи її учнів в різних жанрах, стилях і напрямках сучасної та класичної живопису. Виставка буде працювати з 18 листопада по 3 грудня з 11:00 до 19:00, вихідний - понеділок.

Споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 109,3 %

За оперативними даними Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, станом на 17 листопада з початку 2014 року споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 109,3 %. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів підвищився на 11,1 % (за відповідний період 2013 року – 98,2 %). У том числі: населення – 109,5 % (за відповідний період 2013 року – 108,5 %); установи, які фінансуються з державного бюджету – 100,8 % (102,5 %); місцевих бюджетів – 102,3 % ( 82,8 %); обласного бюджету – 96,6 % (94,1 %); інших споживачів – 106,0 % (100,2 %).

Архів документів