Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У районах області буде посилено контроль за сплатою екологічного податку  суб’єктами господарювання

Сьогодні, 21 листопада, під час обласної селекторної наради під головуванням т.в.п. заступника голови ХОДА Євгена Шахненка було розглянуто питання «Про стан отримання дозвільної документації у сфері охорони навколишнього природного середовища підприємствами Харківської області». Одним із джерел фінансування природоохоронних заходів є місцеві фонди охорони навколишнього середовища, які формуються за рахунок коштів, що надходять від сплати екологічного податку суб’єктами господарювання. За інформацією директора Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Ігоря Капусника, проведений по районам області аналіз свідчить про низький відсоток отримання дозвільної документації.

Розрахунки за газ по Харківській області становлять 105%

Як зазначив 21 листопада в ході обласної селекторної наради перший заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Володимир Губа, Харківська область розрахувалася з НАК «Нафтогаз України» на 75% за спожитий в 2014 році газ. Це значно вище показників 2013 року. Тоді оплата становила лише 59%. 

Харківська міліція направила в зону АТО оновлений автотранспорт

За інформацією прес-служби ГУ МВС України в Харківській області, 5 відремонтованих автомобілів передані для батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення, які виконують службові завдання на сході країни. «В зону АТО з сьогоднішнього дня відправляться один легковик, два «УАЗа», одна газель «Соболь» і мікроавтобус «РАФ», які призначені для транспортування особового складу. Машини укріплені, мають маскувальну забарвлення і знаходяться у відмінному технічному стані », - сказано в повідомленні.

Харківська область і Азербайджанська Республіка готові розвивати співпрацю

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 21 листопада зустрівся з Почесним консулом Азербайджанської Республіки в Харкові паном Афганом Фаганом Оглу Салмановим. У зустрічі також взяли участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична та директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. Сторони обговорили питання подальшого співробітництва між Харківською областю та Азербайджанською Республікою.

Анастасія Шевченко та Артем Василенко – чемпіони України з дзюдо

Харківські спортсмени здобули п’ять медалей на чемпіонаті України з дзюдо, який відбувся в Луцьку з 19 по 20 листопада. Дзюдоїсти везуть дві золоті, дві срібні та одну бронзову медаль. Чемпіонкою України у вазі до 57 кг стала Анастасія Шевченко. В фінальній схватці вона з рахунком 5:0 перемогла киянку Юлію Храмову. 

В кінотеатрі «Боммер» покажуть короткометражки про Майдан

До річниці Майдану, яка відзначається 21 листопада, як державне свято День Гідності і Свободи, кінотеатр «Боммер» проведе соціальний показ короткометражних фільмів із циклу «Зима, что нас змінила». Перший сеанс пройде 22 листопада в суботу в 13:00. Глядачі зможуть подивитися чотири фільми: «Небесна Сотня», що оповідає про тих, хто загинув за свободу і за власну державу; «Коктейлі Грушевського», де добре видно швидкий темп радикалізації суспільства; «Перша смерть», де в центрі уваги історія Сергія Нігояна - хлопця, якого вбили в центрі української столиці в кінці січня; «Межигір'я», що розповідає про резиденцію Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області. 

Експерти знову виявили останки пасажирів на місці катастрофи Боїнга рейсу «MH17»

Нідерландські експерти знову виявили останки пасажирів на місці катастрофи малайзійського «Boeing-777» в Донецькій області. За інформацією Нідерландського ради з безпеки (DSB), останки були знайдені під час збору уламків авіалайнера і пізніше будуть відправлені в Нідерланди на експертизу. Крім цього, експерти змогли зібрати ще частину фрагментів літака, які були відправлені на поїзді до Харкова. За даними DSB, експертам також вдалося виявити особисті речі пасажирів рейсу «MH17». Очікується, що робота на місці катастрофи авіалайнера продовжиться як мінімум ще кілька днів, проте точна дата закінчення роботи експертів не називається.

Розпочато підготовку плану реалізації Державної стратегії регіонального розвитку України до 2020 року

В Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулося перше засідання Робочої групи з підготовки плану заходів та реалізації Державної стратегії регіонального розвитку України до 2020 року, в якому взяли участь провідні фахівці відповідних міністерств та делеговані представники областей України. Передбачається, що до Плану реалізації Державної стратегії у якості складових увійдуть конкретні проекти, які мають важливе значення для розвитку регіонів. І це є принциповою відмінністю від раніше прийнятих документів, спрямованих на забезпечення регіонального розвитку.

Харківський «Локомотив» здобув другу перемогу в груповому раунді Кубка УЄФА

Харківський міні-футбольний клуб «Локомотив» виграв другий матч елітного раунду в групі D в угорського клубу «Береттьоуйфалу» з рахунком 4:1. Дубль Миколи Белоцероковца (3-а і 8-а хв.), а також м'ячі Сергія Журби (15-я) і Дмитра Федорченка (34-я) стали запорукою командної перемоги харків'ян. В угорців гол забив Давид (9-а хв.). 

Сьогодні у Харкові відзначать День Гідності та Свободи

Сьогодні, 21 листопада, патріотична спільнота Харківщини разом із громадськими організаціями та активістами Євромайдану відзначать День Гідності та Свободи. За словами координатора харківського Євромайдану Володимира Чистиліна, акція біля пам’ятника Т.Шевченку не буде носити урочистого характеру. «Це скоріш більше нагадуватиме поминальний захід, де ми згадаємо наших героїв Небесної Сотні, візьмемося за руки живим ланцюгом та зробимо ходу зі стометровим прапором, щоб показати, що Харків був і залишається українським містом», - зазначив один із організаторів річниці Євромайдану.

Шановні харків’яни!

Щиро вітаю вас з Днем Гідності і Свободи! Рік тому розпочалися події, які отримали назву Революція Гідності. Мільйони українців вийшли на вулиці, щоб захистити свій вибір, свою державу, своє майбутнє. Ми вдихнули повітря свободи і навчилися відстоювати незалежність. І ця боротьба триває й досі, адже спочатку ми боролися з внутрішніми ворогами, а тепер – з зовнішнім агресором. Це вкрай важкий іспит для України, але з кожним днем наш народ демонструє свою європейськість, гідність та своє прагнення до свободи.

Юлія Світлична взяла участь в урочистостях, присвячених 210-річчю Юридичного університету ім. Ярослава Мудрого

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична взяла участь в урочистому засіданні наукової ради, присвяченого 210-річчю Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, яке пройшло 20 листопада в Палаці студентів вузу. Відкрив засідання ректор Василь Тацій. Він щиро привітав колектив Університету зі святом, розповів про минуле і сьогодення, етапи формування наукових шкіл, поступовий розвиток вузу, досягнення, перетворення і зміни. Ректор вибачився за те, що він прийняв рішення не проводити ювілейний концерт у зв'язку з непростою ситуацією в країні і в зоні АТО. 

Події дня!

Сьогодні, 21 листопада, в 12:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: - Розрахунки споживачів за природний газ, електроенергію та послуги теплопостачання; - Про стан отримання дозвільної документації у сфері охорони навколишнього природного середовища підприємствами Харківської області; - Стан та перспективи створення нових та розширення існуючих об’єктів природно-заповідного фонду області. в 14:00 на центральній площі м. Чугуєва пройде акція з безпеки життя «Зробимо життя безпечним разом з НУЦЗУ»  в 18:00 в саду Шевченка, біля пам'ятника Тарасу Шевченку (вул. Сумська) пройде акція на честь Дня Гідності і Свободи.

За результатом податкової реформи місцеві бюджети можуть додатково отримати 7-8 млрд. грн.

Згідно законопроекту №5079 від 15 вересня 2014 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законів України (щодо податкової реформи)», одним із джерел фінансової підтримки місцевих бюджетів має стати податок з роздрібних продаж підакцизної групи товарів: пиво, алкоголь, тютюн, паливо. Максимальна ставка складе 5% . За підрахунками Міністерства фінансів України, у сукупності до місцевих бюджетів надійде 7-8 млрд. грн. У законопроекті також передбачено надання права місцевим органам влади встановлювати ставки податку на комерційне нерухоме майно в розмірі до 2% мінімальної зарплати за 1 кв. м площі.

Ігор Балута провів нараду з питань боротьби з контрабандою

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 20 листопада провів нараду з питань боротьби з контрабандою на дільниці харківського прикордонного загону Держприкордонслужби України, а також облаштування українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області. В нараді взяли участь керівники правоохоронних органів, Служби безпеки України, прокуратури, голови районних державних адміністрацій, керівники структурних підрозділів Харківської облдержадміністрації.

Швидкісний поїзд Інтерсіті+ Київ - Харків – Київ відтепер курсуватиме щоденно

Починаючи з 22 листопада швидкісний поїзд Інтерсіті+ №724/723 Київ - Харків - Київ, який раніше курсував шість разів на тиждень, окрім суботи, відтепер курсуватиме щоденно, про це повідомляє прес-служба ДП «Південна залізниця». Оптимізацію графіку руху поїзда Київ - Харків - Київ ДП «Українська залізнична швидкісна компанія» зробила за рахунок того, що відмінила рейси по суботах поїзда № 736/735 Київ - Запоріжжя – Київ. 

З початку опалювального сезону в Україну імпортовано майже 900 млн. куб. м газу

За оперативними даними Центрального диспетчерського департаменту ПАТ «Укртрансгаз», з початку опалювального сезону (з 20 жовтня) в Україну імпортовано 893,9 млн. куб. м природного газу. Про це повідомила прес-служба ПАТ «Укртрансгаз». За цей період природній газ надійшов до вітчизняної газотранспортної системи зі сторони Словаччини та Польщі у обсягах 826,1 та 67,8 млн. куб. м відповідно.

Таджикистан зацікавлений у тракторах харківського виробництва

Як повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, за ініціативи Харківської обласної державної адміністрації відбулась зустріч Надзвичайного та Повноважного Посла України в Таджикистані Віктора Нікітюка з керівництвом вільної економічної зони «Дангара» (Хатлонська область, Таджикистан). Метою зустрічі було обговорення питання щодо можливості створення спільного українсько-таджицького підприємства зі збірки тракторів виробництва ХТЗ на базі згаданої ВЕЗ.

Харківський «Локомотив» обіграв англійський «Баку Юнайтед» у першому матчі групового раунду Кубка УЄФА

Харківський міні-футбольний клуб "Локомотив" виграв перший матч елітного раунду в групі D у англійського "Баку Юнайтед" з рахунком 2:1. Рахунок на 5-й хв. відкрив Карлос, на 17-й хв. Рогачов зрівняв рахунок, а на 29-й хв. Білоцерківець приніс перемогу "Локомотиву".

Вадим Глушко зустрівся з делегацією Спільної місії Європейського Союзу, ООН та Світового банку

20 листопада тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко зустрівся з представниками делегації Спільної місії Європейського Союзу, Організації об'єднаних націй і Світового банку. У зустрічі також взяли участь перший заступник начальника Головного управління ГСЧС в Харківській області Олександр Волобуєв, а також керівники структурних підрозділів ХОДА. Сторони обговорили питання забезпечення прав і потреб вимушених переселенців з АР Крим, Донецької та Луганської областей, а також умови їх проживання в Харківській області.

В Харківську область надійде гуманітарна допомога від ООН

Відбулася процедура офіційної передачі гуманітарної допомоги від Фонду народонаселення ООН Міністерству охорони здоров'я України, яка містить 40 так званих китів з медичними наборами для надання акушерсько-гінекологічної допомоги. Про це повідомила прес-служба МОЗ. Згідно з розподілом Міністерства охорони здоров'я, найближчим часом цей вантаж надійде в лікувальні установи Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Запорізької та Полтавської областей. Саме в цих областях знаходиться найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб, більшість з яких - жінки.

Ігор Балута провів особистий прийом громадян

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 20 листопада провів особистий прийом громадян. В ході прийому були розглянуті питання ремонту доріг в селищі Пересічне (Дергачівський район) і будівництва в цьому селищі дитячого садочку, а також питання надання допомоги для нарахування пенсій та переводу соціальних виплат за місцем проживання, питання працевлаштування та виділення житла родині тимчасових переселенців з Луганської області. 

У Чугуєві відбудеться навчальна акція з безпеки життя

21 листопада о 14.00 у м.Чугуєві (площа Леніна,1) в рамках Всеукраїнського «Тижня безпеки» відбудеться широкомасштабна акція з безпеки життя «Зробимо життя безпечним разом з НУЦЗУ». Захід проводить Національний університет цивільного захисту України за участі рятувальників Чугуївщини. Курсанти університету проведуть показові заняття з використання первинних засобів пожежегасіння та засобів індивідуального захисту; дій при виявленні радіаційного та хімічного ураження; продемонструють роботу установки для дослідження теплової дії електричного струму та пожежного автомобіля з висувною драбиною.

Глава держави підписав Закон «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»

Президент України підписав Закон «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», який був ухвалений Верховною Радою 20 жовтня. Підпис під документом Глава держави поставив на зустрічі з громадянами, які змушені були покинути свої домівки через ситуацію на Донбасі. Петро Порошенко зазначив: «Європа не знала за останні десятиліття такої кількості переміщених осіб і таких проблем, з якими зараз зіткнулася Україна. Безумовно, ми маємо знайти і запропонувати шляхи вирішення проблем кожної конкретної людини для того, щоб полегшити пережити ці непрості часи». За словами Президента, прийнятий закон дозволить захистити людей від дискримінації і примусового повернення. Президент зазначив, що закон є важливим для 465 тисяч вимушених переселенців.

Питання термомодернізації житлового фонду, а також реанімаційний пакет законопроектів щодо забезпечення роботи ОСББ обговорили на круглому столі в Харкові

19 листопада відбулося розширене засідання Харківської регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). В засіданні взяли участь тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко, а також представники структурних підрозділів ХОДА, представники райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, керівники комунальних та енергопостачальних підприємств, громадських організацій та ОСББ.

Суд відмовив Харківській міськраді у задоволенні апеляційної скарги у справі про призупинення розпорядження про демонтаж пам'ятника Леніну

Харківський апеляційний адміністративний суд 19 листопада залишив без задоволення апеляційну скаргу Харківської міської ради, і, таким чином, залишив в силі ухвалу Харківського окружного адміністративного суду про відмову в зупиненні дії розпорядження голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути від 28 вересня 2014 року №517 «Про врегулювання ситуації в області щодо пам'ятників епохи тоталітаризму».

Олександр Гвоздик нокаутував суперника з США

Бронзовий призер з боксу лондонської Олімпіади харків’янин Олександр Гвоздик здобув четверту переконливу перемогу на професійному ринзі. В ніч на 15 листопада Олександр провів в США бій проти більш досвідченого місцевого боксера Отіса Гріффіна, на рахунку якого 44 поєдинки у профі та 10 нокаутів. Проте, це не зупинило молодого українця, та він завершив бій достроковою перемогою у шостому раунді. 

У Харкові до Дня пам'яті жертв голодомору відкрито виставку «Мамай єднає Україну»

Сьогодні, 19 листопада, в рамках заходів з відзначення в Україні 81-ї річниці пам'яті жертв голодомору, в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбулося відкриття виставки «Мамай єднає Україну» з колекції Музею історії м.Дніпродзержинська. У її відкритті взяв участь директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина. «Відкриття виставки припадає на тиждень, коли ми відзначаємо 81-річницю голодомору, і це певною мірою символічно. Бо козак Мамай символізує українську державність, і саме тут у Харкові – столиці радянської України в роки голодомору відбувся розстріл кобзарів. Всі ці події ми маємо пам’ятати, шанувати, це має бути урок для нас, і для тих, хто буде жити після нас. Тому я вдячний всім організаторам цієї виставки і сподіваюся, що вона стане знаменною подією у культурному житті нашого краю», - сказав Олег Яцина.

Харківські фігуристи перемогли на чемпіонаті України

На юнацькому чемпіонаті України з фігурного катання харківські фігуристи Анжеліка Юрченко та Володимир Бєліков вибороли золото в змаганні серед танцювальних дуетів. В чемпіонаті України, який проходив з 17 по 19 листопада в Києві, приймали участь спортсмени з усіх куточків України. 

Україна і Норвегія в 2015 році проведуть засідання міжурядової комісії з торговельного співробітництва

Україна і Норвегія в 2015 році проведуть засідання міжурядової комісії з торговельного співробітництва. Про це стало відомо в ході проведення українсько-норвезьких консультацій, що відбулися в рамках візиту прем'єр-міністра Норвегії Ерни Солберг, передає прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Зокрема, йдеться про підписання угоди між урядом України та урядом Королівства Норвегія про створення міжурядової комісії з питань співробітництва в галузі торгівлі, підприємництва та економіки і про домовленість провести її установче засідання в 2015 році в Осло.

Архів документів