Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На сцені театру ім. Т.Г. Шевченка знов відбудеться прем’єра постановки польського режисера Анджея Щитко

За підтримки Генерального консульства Республіки Польща у Харкові й Самоуправління Великопольського Воєводства на великій сцені театру ім. Т.Г. Шевченка 6 і 7 грудня о 18.00 відбудеться прем’єра вистави «Антиґона в Нью-Йорку». Автор п’єси Януш Ґловацький – широко відомий в світі письменник і журналіст, кіносценарист і драматург. Ця постановка - продовження співтворчості вже відомого харків’янам режисера із Польщі Анджея Щитко з акторами театру. В першій постановці «Прощай, Юдо!» І. Ірединського режисер відкрито говорить про проблему самотності ідеаліста, який живе в країні, де править насилля. В трагікомедії Януша Гловацького «Антигона в Нью-Йорку» перед глядачем постануть звичайні люди, які в пошуках примарної свободи і кращого життя стали безпритульними мешканцями Томпкінс Сквер Парку в Нью-Йорку.

Відновлено рух автобусів за маршрутом Куп'янськ - Слов'янськ

З 1 грудня поновлюється автобусне сполучення за маршрутом Куп'янськ - Слов'янськ. Автобус їде через Ковшарівську і Борівську автостанції, повідомляє сайт ПАТ «Харківське підприємство автобусних станцій». Час відправлення з Куп'янська - о 15:00, з Ковшаровки - о 15:22, з Борової - о 16:20, прибуття до Слов'янська - о 18:45. Час відправлення зі Слов'янська - о 8:10, прибуття в Борову - о 10:55, у Ківшарівку - 11:48, у Куп'янськ - о 12:10. Рейси виконуються щодня.

На чемпіонаті України з шашок-100 харків’яни зайняли призові місця

В швидкій грі на чемпіонаті України з шашок-100 серед чоловіків та жінок харків’яни посіли призові місця. Серед чоловіків Олег Шапунов посів 2 місце, а серед жінок Анастасія Глушко виборола 3 місце. Чемпіонат відбувався з 19 по 29 листопада в м. Біла Церква. 

Споживачі області розрахувались за теплопостачання на 113,8%

З початку року споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 113,8 %. Як повідомили у Департаменті житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів підвищився на 12,1% (за відповідний період 2013 року – 101,7 %), в том числі: населення – 114,2% (за відповідний період 2013 року – 111,8 %); установи, які фінансуються з державного бюджету – 104,4% (за відповідний період 2013 року – 108,2%); місцевих бюджетів – 108,0% (за відповідний період 2013 року – 85,7%); обласного бюджету – 106,2% (за відповідний період 2013 року – 102,3%); інших споживачів – 111,8% (за відповідний період 2013 року – 105,0%).

Харків’яни - призери чемпіонату Європи з важкої атлетики серед юніорів та молоді

З 23 по 29 листопада в м. Лімассол на Кіпрі пройшов чемпіонат Європи серед юніорів та молоді до 23 років. У складі збірної команди України виступали й харківські спортсмени, на рахунку яких є призові місця. Так, Валентина Кисіль у ваговій категорії до 75 кг серед юніорів зайняла 3 місце в ривку з результатом 94 кг. У поштовху Валентині підкорилася вага 105 кг, і з сумою двоборства 199 кг вона посіла 6 місце.

Шановні працівники прокуратури!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята - Дня працівників прокуратури України. Прокуратура посідає провідне місце в системі правоохоронних органів нашої держави. Її діяльність спрямована на всебічне утвердження верховенства законності та правопорядку, захист конституційних прав і свобод громадян, інтересів держави та українського народу від будь-яких злочинних посягань. Після Революції Гідності, українське суспільство хоче бачити прокуратуру справді самостійним, політично незаангажованим державно-правовим інститутом, покликаним служити суспільству, державі і громадянину, спроможним поєднати силу влади зі справедливістю.

У Харківській області тривають заходи щодо імплементації Закону України «Про вищу освіту»

З метою обговорення Закону України «Про вищу освіту» та тлумачення його окремих положень і норм, відбулися наради з керівниками всіх ланок освіти: загальноосвітньої, професійно-технічної та вищої. Про це розповіла заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. За її словами, на Всеукраїнському студентському форумі «Імплементація нового Закону України «Про вищу освіту»: студентський погляд», що відбувся в Харкові, в тому числі були розглянуті питання стосовно аспектів діяльності студентського самоврядування в умовах дії нового Закону. 

У Харківській області планується впровадити спеціалізований освітній курс для адміністраторів центрів надання адміністративних послуг

Харківською обласною державною адміністрацією спільно з Харківським регіональним інститутом державного управління Національної академії державного управління при Президентові України вперше розроблено спеціалізований курс з підвищення кваліфікації адміністраторів центрів надання адміністративних послуг. Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична. За її словами, спеціалізований курс включатиме юридичні засади надання адміністративних послуг різних органів державної влади, консультативно-дорадчу роботу з представниками органів суб’єктів надання адміністративних послуг, заняття з фахівцями-практиками, а також етику ділового спілкування та психологічну підготовку.

Юридичний департамент ХОДА провів семінар з працівниками структурних підрозділів облдержадміністрації стосовно виконання вимог чинного законодавства

Юридичним департаментом Харківської обласної державної адміністрації 28 листопада було проведено семінар з працівниками структурних підрозділів облдержадміністрації за участі директора Юридичного департаменту ХОДА Дениса Дудника. До участі у семінарі були запрошені працівники структурних підрозділів облдержадміністрації, відповідальні за роботу із зверненнями громадян, народних депутатів України і депутатів місцевих рад, працівники кадрової служби або уповноважені особи з питань запобігання та виявлення корупції.

Уламки малайзійського «Боїнга-777» відправлятимуться з Харкова до Нідерландів автотранспортом протягом тижня

Уламки малайзійського авіалайнера «Боїнг-777» рейсу МН17, знайдені на місці катастрофи в Донецькій області, будуть відправлятися з Харкова до Нідерландів не по залізниці, як передбачалося раніше, а автотранспортом. Про це 28 листопада в ході брифінгу в харківському аеропорту повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. За його словами, логістика вже є, і з завтрашнього дня розпочнеться перевантаження уламків в автотранспорт. Керівник області зазначив, що фрагменти літака будуть перевантажені в 20 автомобілів, які будуть відправляти по мірі завантаження колонами по 4-5 машин у супроводі охорони і ДАІ. Процес відправки уламків займе до 7 днів.

Пошукові роботи на місці катастрофи авіалайнера «Боїнг-777» рейсу МН17 припинені і за планом повинні продовжитися навесні

Про це 28 листопада розповів Міністр безпеки та юстиції Королівства Нідерланди Іво Опстелтен під час брифінгу в Міжнародному аеропорту «Харків». Міністр зазначив, що роботи з пошуку людських останків у Донецькій області продовжаться, як тільки дозволить погода. «Роботи триватимуть доти, поки не будуть знайдені тіла всіх загиблих», - запевнив Іво Опстелтен. Міністр безпеки та юстиції Королівства Нідерланди зазначив, що зараз в Нідерландах триває процес ідентифікації раніше знайдених останків, і на сьогодні вже упізнано 289 жертв трагедії. Іво Опстельтен додав, що всі витрати з пошуку, доставки та ідентифікації тіл лягають на плечі його країни. 

Обласні лікарі-психіатри обговорили питання реабілітації учасників АТО

На базі КЗОЗ «Обласний психоневрологічний диспансер» 28 листопада провели День лікаря-психіатра. У заході взяли участь головний позаштатний психіатр Департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації, головний лікар КЗОЗ «Обласний психоневрологічний диспансер» Євген Кришталь, головні лікарі психіатричних закладів міста та області та їх заступники, завідувач кафедри психіатрії Харківської медичної академії післядипломної освіти Валентина Козідубова, завідувачі організаційно-методичного та консультативного відділу та відділення сімейного лікарсько-психологічного консультування КЗОЗ «Обласний психоневрологічний диспансер», дільничні лікарі-психіатри районів області, психіатри, психологи, сексопатологи, психотерапевти обласного та міських психоневрологічних диспансерів і психіатричних стаціонарів. 

732 сім’ям загиблих військовослужбовців та 125 військовим, які отримали поранення в зоні АТО, виплачено одноразову грошову допомогу

Протягом 2014 року в Міністерстві оборони проведено 18 засідань комісії з розгляду питань, пов’язаних із призначенням і виплатою одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті), каліцтва або інвалідності військовослужбовців та інвалідності осіб, звільнених із військової служби, стосовно призначення одноразової грошової допомоги військовослужбовцям, які брали участь в АТО, та членам їх сімей. За інформацією департаменту фінансів Міністерства оборони України, з початку року згадану допомогу призначено та виплачено 732 сім’ям загиблих військовослужбовців та 125 військовослужбовцям, які отримали поранення під час виконання обов’язків військової служби в зоні АТО.

На дорогах області забезпечено безперебійний рух транспорту

На території області з 27 листопада посилено роботу дорожнього комплексу щодо виконання планів заходів, спрямованих на запобігання виникненню можливих надзвичайних ситуацій та мінімізації їх негативних наслідків. Про це повідомив Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, Для забезпечення безперебійного та безпечного руху на дорогах загального користування у всіх структурних підрозділах ДП «Харківський облавтодор» ПАТ ДАК «Автомобільні дороги України» працювало 54 од. машин, 91 робітник, з початку осінньо-зимового періоду використано 2,3 тис. м3 піщано-сольової суміші.

У Харківській області збільшується виробництво продукції тваринництва

За 10 місяців поточного року в Харківській області всіма категоріями господарств реалізовано 102,2 тис. тонн худоби та птиці (у живій вазі) та вироблено 472,9 тис. тонн молока. Це на 7,1% і 3,2%, відповідно, більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Як зазначила заступник голови ХОДА, обсяги реалізації худоби та птиці по сільськогосподарських підприємствах, включаючи фермерські (селянські) господарства, склали 50,1 тис. тонн, тобто показники минулого року збільшилися на 15,4%. Всього сільгосппідприємствами за 10 місяців вироблено 196 тис. тонн молока, це на 4,4% більше, ніж у минулому році. 

Церемонія прощання з жертвами катастрофи малайзійського авіалайнера «Боїнг 777» пройшла в харківському аеропорту

Сьогодні, 28 листопада, на льотному полі Міжнародного аеропорту «Харків» пройшла остання в цьому році церемонія прощання з жертвами катастрофи малайзійського авіалайнера «Боїнг 777» рейсу МН17. Шість трун з тілами загиблих пасажирів збитого літака відправлені до Нідерландів. У церемонії прощання взяли участь Міністр безпеки та юстиції Королівства Нідерланди Іво Опстелтен, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні пан Кейс Кломпенхаувер, командир бойового підрозділу Об'єднаної міжвідомчої групи з розслідування катастрофи літака «Боїнг-777» пан Ханс Ван де Вен, представники міжнародної пошукової місії з розслідування авіакатастрофи, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, т.в.о. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, радник голови ХОДА Сергій Стороженко а також керівники СБУ, МВС, ГУ ДСНС, прокуратури, прикордонного загону, митної служби, структурних підрозділів ХОДА, курсанти військових вузів.

На Харківщині працевлаштовані нотаріуси із зони АТО

Головне управління юстиції у Харківській області протягом останніх двох місяців займається питанням працевлаштування державних та приватних нотаріусів, які внаслідок проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської області вимушені були переїхали до Харкова. Як повідомив начальник Головного управління юстиції у Харківській області Юрій Георгієвський, по Харківському міському нотаріальному округу зареєстрована приватна нотаріальна діяльність чотирьох нотаріусів із зони АТО. Три нотаріуси працевлаштовані до державних нотаріальних контор м. Харкова та області. Наразі триває реєстрація одного приватного нотаріуса по Харківському міському нотаріальному округу та працевлаштування двох нотаріусів до державних нотаріальних контор.

Лікарі-дерматовенерологи області підводять підсумки своєї роботи

В КЗОЗ «Обласний клінічний шкірно-венерологічний диспансер № 1» 27 листопада відбувся День лікаря-дерматовенеролога. У заході взяли участь представники ДУ «Інститут дерматології та венерології НАМН України», профільних кафедр Харківської медичної академії післядипломної освіти, а також головні позаштатні спеціалісти районів та міст області, лікарі загальної практики – сімейної медицини, дерматовенерологи відомчих закладів охорони здоров’я (Південної залізниці, ГУ внутрішніх справ МВС України в Харківській області), представники приватної медицини, фармації, як вітчизняних, так і зарубіжних виробників ліків, громадських організацій. 

Працівники позашкільної освіти обговорили питання національно-патріотичного виховання молоді

В Харківському обласному Палаці дитячої та юнацької творчості» 26 листопада відбувся ІІ обласний Форум працівників позашкільної освіти. У Форумі взяли участь представники Департаменту науки і освіти обласної державної адміністрації, спеціалісти відділів освіти районів/міст області та понад 200 працівників позашкільної освіти Харківщини. Завдання, які стояли перед організаторами форуму, - окреслити пріоритети позашкільної освіти, висвітлити основні напрямки діяльності позашкільних навчальних закладів у сучасних умовах, обговорити зміст й засоби національно-патріотичного виховання молоді та реалізації у навчально-виховному процесі позашкільних навчальних закладів заходів, спрямованих на розвиток інтересу у дітей до науково-технічної творчості.

Обласна державна адміністрація розпочинає дослідження щодо підвищення конкурентоспроможності підприємств регіону на ринках ЄС

За дорученням заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної, Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА розпочинає комплексне дослідження, спрямоване на підвищення конкурентоспроможності підприємств регіону на ринках ЄС. В рамках дослідження пройдуть соціологічні опитування, відбудеться низка експертних зустрічей та круглих столів, заплановані консультації з фахівцями іноземних організацій, інвестиційних компаній, дипломатами, представниками ділових кіл та наукового середовища.

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 28 листопада, о 11.45 в Міжнародному аеропорту «Харків» (віп-термінал) відбудеться брифінг Міністра безпеки та юстиції Королівства Нідерланди Іво Опстельтена і голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути.

Формування коаліції в парламенті – системна умова впровадження президентської «Стратегії реформ – 2020». Ігор Райнін

Формування у Верховній Раді коаліції фракцій «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», «Радикальна партія Олега Ляшка», «Самопоміч» і «Батьківщина» є системною умовою для ефективного впровадження соціально-економічних і політичних перетворень, визначених «Стратегією реформ – 2020» голови держави Петра Порошенка. Таку думку висловив заступник голови Адміністрації Президента України, депутат Харківської обласної ради Ігор Райнін. 

Знизивши орендну плату за користування стадіоном для команди «Металіст», ми не порушили жодної процедури. Вадим Глушко

Про це заявив тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови ХОДА Вадим Глушко. «Йдеться про два суб'єкти господарювання – ФК «Металіст» і КП «ОСК «Металіст», у яких існують договірні відносини. Договір між цими двома суб'єктами передбачає оплату за кожен окремий зіграний матч. Департамент молоді та спорту облдержадміністрації курирує КП «ОСК «Металіст», та може рекомендувати комунальному підприємству прийняття того чи іншого рішення. Але цей процес не передбачає погодження з депутатським корпусом обласної ради», - пояснив Вадим Глушко.

«Електроважмаш» завершив виготовлення гідрогенератора-двигуна для Дністровської ГАЕС

Державне підприємство завод «Електроважмаш» завершив виготовлення гідрогенератора-двигуна для Дністровської ГАЕС (ПАТ «Укргідроенерго»). Контракт на поставку продукції був підписаний в квітні 2013 року. «Виготовлення машин для будівництва Дністровської ГАЕС - це найбільший проект заводу. Крім того, ця електростанція повинна забезпечити нашу країну необхідним обсягом електроенергії, а також налагодити її експорт. Ми усвідомлюємо свою відповідальність за внесок у розвиток нашої держави, тому вклали максимум зусиль у виконання замовлення», - зазначив перший заступник директора ДП завод «Електроважмаш» Дмитро Костюк. 

Компанія «Шелл» докладе максимально зусиль, щоб реалізувати соціальні інвестиційні проекти в Харківській області. Грехем Тайлі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична 27 листопада зустрілася з керівником компанії «Шелл» в Україні паном Грехемом Тайлі. Сторони обговорили питання щодо результатів роботи компанії «Шелл» в Харківській області протягом 2014 року, а також розглянули план роботи на 2015 рік і заходи безпеки при проведенні робіт в регіоні.

Розширення експорту української сільгосппродукції до ЄС не відбудеться без прийняття відповідних законів. Віталій Башинський

Про це сьогодні під час експертної зустрічі для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Розширення ринків збуту українських продуктів у ракурсі ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС» повідомив перший заступник голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Віталій Башинський. «Європейська комісія сформувала чіткі вимоги, які дозволять Україні виробляти продукцію в умовах законодавчого поля. Звичайно, всі ці регламенти стосуються фітосанітарної сфери, але без їх закріплення у законодавстві України експорт на територію ЄС на сьогоднішній день неможливий. З п’яти законодавчих актів, підготовлених нами спільно з фахівцями ЄС і поданих до Верховної Ради, прийнято лише два», - сказав він.

Катерина Сердюк завоювала срібло міжнародного турніру

Харків'янка Катерина Сердюк стала срібною призеркою міжнародного турніру категорії FIS з лижних гонок, який відбувся у фінському місті Сааріселькя. Катерина була другою на фініші дистанції 10 км вільним стилем, показавши результат 29 хвилин 7.6 секунди. Від росіянки Алевтини Танигін, яка фінішувала першою, харків'янка відстала на 6.2 секунди. Слідом за Катериною, відставши на одну секунду, фінішувала Марина Анцебор з Сумської області. 

У Харківській області продовжують реалізовувати заходи з енергозбереження

За інформацією тимчасово виконуючого повноваження заступника голови обласної державної адміністрації Євгенія Шахненко, у поточному році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій передбачено обсяг фінансування в сумі 31 млн. 796 тис.грн. Зокрема, гроші передбачені на здійснення заходів з енергозбереження щодо заміщення споживання природного газу у сфері теплопостачання.

У Харківському інституті держуправління відкрилася науково-освітня виставка

У Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України 27 листопада відкрилася науково-освітня виставка «Публічне управління XXI», приурочена до Всесвітнього дня науки. У відкритті виставки взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, директор Департаменту науки і освіти Анатолій Бабічев і директор Харківського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України Людмила Бєлова. 

ДП «Завод ім. В.О. Малишева» візьме участь в міжнародній виставці «IDEAS-2014»

Підприємства - учасники Державного концерну «Укроборонпром» візьмуть участь у 8-й міжнародній виставці «IDEAS-2014», яка відбудеться 1- 4 грудня у Пакистані. Пропонувати свою продукцію та вести переговори будуть представники ряду підприємств Концерну: ДП «Київський бронетанковий завод», ДП «Завод ім. В.О. Малишева», ДП ДККБ «Луч», ДП НВК «Прогрес», та ДП «Нарп». Серед експонатів на українському стенді будуть представлені макети ОБТ БМ «Оплот», бронетранспортерів «БТР-3Е1» та «БТР-4», протитанкових ракет, а також систем радіолокаційної розвідки.

Архів документів