Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харкові відкрито виставку, присвячену 130-річчю з дня народження Зінаїди Серебрякової

2 грудня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва відбулося відкриття виставки, присвяченої 130-річчю з дня народження харківської художниці Зінаїди Серебрякової. На виставці представлені роботи пленерістов «Ненудного пленеру - 2014», який проходив в селі Нескучне (Харківська обл.). Саме в цьому селі народилася, зустріла свою єдину на все життя любов, народила двох дітей і створила свої полотна Зінаїда Серебрякова (1884-1967).

У Харкові обговорили питання ендокринної патології у віковому аспекті

В Інституті проблем ендокринної патології ім. В. Я. Данилевського НАМН України відбулась науково-практична конференція за темою «Ендокринна патологія у віковому аспекті». У конференції взяли участь представники Департаменту охорони здоров’я ХОДА, лікарі-ендокринологи, дитячі ендокринологи, терапевти, педіатри, сімейні лікарі, хірурги, науковці, що займаються проблемами ендокринології. На конференції обговорили питання впливу вікового фактору на формування та характер перебігу ендокринної патології, що потребує врахування при створенні новітніх діагностичних і терапевтичних технологій, спрямованих на контингенти хворих із ендокринною патологією дитячого, підліткового, репродуктивного та похилого вікових періодів, а також при удосконаленні системи медичної допомоги населенню.

Ігор Балута з робочим візитом відвідав Балаклійський район

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута разом з т.в.о. заступника голови ХОДА В'ячеславом Аббакумовим 2 грудня з робочим візитом відвідав Балаклійський район, де зустрівся з головою Балаклійської райдержадміністрації Степаном Масельським, а також провів робочу нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації. На нараді було визначено низку найважливіших завдань по забезпеченню життєдіяльності району.

Перші чотири вантажівки з уламками літака «Боинг 777»  рейсу МН17 взяли курс на Нідерланди

Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. За словами керівника області, вказані вантажівки виїжджають з Харківщини у супроводженні співробітників Управління ДАІ ГУМВС України в Харківській області. Всі необхідні процедури, пов’язані з митним оформленням вказаного вантажу, виконані співробітниками Харківської митниці своєчасно та у повному обсязі згідно до вимог чинного законодавства України і Королівства Нідерландів. Станом на сьогодні, ще вісім вантажівок зайшли на територію області для подальшого завантаження та відправлення за місцем призначення. 

На Харківщині тривають заходи до дня народження Григорія Сковороди

Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди запрошує відзначити день народження українського філософа у спілкуванні. Сьогодні, 3 грудня, з 10.00 до 12.00 за ініціативи Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди на майдані Свободи в Харкові відбудеться анкетування. Наукові співробітники та волонтери збиратимуть думки мешканців Харкова щодо можливості створення комплексу «Дух Свободи» з фонтаном «Нерівна всім рівність» та пам’ятником Григорію Сковороді.

Ігор Балута привітав Генерального консула Республіки Польща у Харкові Станіслава Лукасіка з 50-річчям

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 2 грудня привітав Генерального консула Республіки Польща у Харкові Станіслава Лукасіка з 50-річчям. Губернатор області побажав ювіляру миру, оптимізму та успіхів у дипломатичній кар'єрі. Разом з керівником області пана Станіслава Лукасіка відвідали т.в.о. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, радник голови ХОДА Сергій Стороженко та директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. 

Міністр Юрій Продан поінформував про ситуацію щодо забезпечення країни електроенергією

Під час брифінгу, який відбувся 2 грудня, Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан роз’яснив ситуацію, яка склалася щодо забезпечення країни енергоресурсами. Зокрема, повідомив, що ДП «НЕК «Укренерго» 2 грудня о 7.39 застосувало графіки аварійних відключень в обсязі 2800 МВт – на величину дисбалансу потужності в ОЕС України. Дисбаланс утворився внаслідок аварійного ремонту енергоблока № 3 на Запорізькій АЕС, а також недостатніх запасів вугілля на складах теплоелектростанцій. Міністр наголосив, що ситуація ускладнилася у зв’язку із значним зниженням в Україні температури повітря.

Підприємства «Укроборонпрому» відновили за минулий тиждень 13 одиниць техніки для АТО

Виїзні бригади підприємств-учасників Державного концерну «УКРОБОРОНПРОМ» відремонтували 13 одиниць бронетехніки за тиждень. Про це повідомляє медіа центр Концерну. Власними потужностями Концерн відновив основні бойові танки Т-64 у кількості 4 одиниць. Крім того, було відновлено 2 бронетранспортер​и БТР-70, а також 5 бронетранспортерів БТР-3 та БТР-4 для Нацгвардії України. Доведено до належного технічного стану 2 одиниці автомобільної техніки. Вся відновлена техніка відвантажується до зони АТО.

У Харкові обговорили питання співпраці чорнобильських організацій

З вересня по грудень 2014 року Німецько-українська партнерська мережа Міжнародний освітній центр в місті Дортмунд, Харківська міська громадська організація «Союз Чорнобиль» і чорнобильська історична майстерня в м. Харкові за фінансовою підтримкою Федерального Міністерства іноземних справ Федеративної Республіки Німеччини реалізують проект, направлений на зміцнення потенціалу самопомочі чорнобильських організацій у східних областях України, а також на посилення діалогу і співробітництва з органами державного управління та неурядовими організаціями.

Харків’янин здобув срібло міжнародного турніру з боксу

Харків'янин Іван Юхта став срібним призером міжнародного турніру з боксу «Золоті рукавички 2014», який відбувся в столиці Сербії – Белграді. В півфіналі вагової категорії до 91 кг Іван за рішенням суддів (2:1) здолав суперника з Норвегії, та в поєдинку за золото зустрівся з Теймуром Маммедовим з Азербайджану. Нажаль, пройти бронзового призера лондонської Олімпіади та чемпіона Європи харків’янину не вдалося. Судді розділилися в своїх рішеннях, але більшість була за азербайджанського боксера - 2:1. Івану Юхті дісталася срібна медаль. 

Підготовка кваліфікованих робітників у системі професійно-технічної освіти Харківської області є пріоритетним завданням держави

«Сьогодні ринок праці висуває нові вимоги до змісту й процесу підготовки робітників різних галузей виробництва, тобто визначає якість надання освітніх послуг, основні стандарти якості освіти і виступає фактично індикатором потреб на робітничі кадри тієї чи іншої кваліфікації», - зазначила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. За словами віце-губернатора, підготовка кваліфікованих робітників в системі професійно-технічної освіти Харківської області є пріоритетним завданням і потребує уваги з боку обласної державної адміністрації. Підготовка кваліфікованих робітників здійснюється в 53 професійно-технічних навчальних закладах області для 18 галузей економіки за 121 професією.

Харківські пауерліфтери здобули золоті медалі в національних змаганнях

За підсумками Кубку України харківські пауерліфтери здобули дві золоті медалі. Змагання проходили з 23 по 30 листопада в місті Коломия Івано-Франкі́вської області. В ці ж дні в Коломиї відбувався і чемпіонат України з пауерліфтингу серед юнаків та юніорів. Участь в змаганнях взяли спортсмени з 15 областей України та міста Київ. Так, на Кубку України серед чоловіків в ваговій категорії до 120 кг переможцем став Дмитро Павленко, який в сумі підняв вагу 925 кг. Серед жінок у ваговій категорій до 52 кг, підняв у сумі 355 кг, перемогла Тетяна Лебеденко. 

На зимові свята Укрзалізниця призначила 5 додаткових поїздів

На період новорічних та різдвяних свят Укрзалізниця збільшила пропозицію місць у найпопулярніших напрямках. Зокрема, призначено додаткові поїзди до Ужгорода, Івано-Франківська, Миколаєва та Одеси. Так, станом на 2 грудня відкрито продаж квитків на наступні поїзди: № 207/208 Київ – Ужгород. Із Києва з 26 по 30 грудня та з 1 по 10 січня, із Ужгорода з 27 по 31 грудня та із 2 по 11 січня. № 219/220 Київ – Івано-Франківськ. Із Києва з 26 по 30 грудня та з 2 по 11 січня, із Івано-Франківська з 26 по 28 грудня та із 2 по 11 січня. № 269/270 Київ – Івано-Франківськ. Із Києва з 26 по 30 грудня та з 2 по 10 січня, із Івано-Франківська з 27 по 29 грудня та із 3 по 11 січня. № 210/209 Миколаїв – Київ. Із Миколаєва з 25 по 29 грудня та 4, 7, 11 січня, із Києва з 26 по 30 грудня та 5, 8, 12 січня. № 242/241 Одеса – Ужгород. Із Одеси з 26 по 30 грудня та з 2 по 10 січня.

Харківщина розпочинає співробітництво з Міжнародною Торговою Палатою

У другій декаді грудня поточного року відбудеться робоча зустріч з керівництвом Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine), присвячена презентації її регіонального представництва у Харківській області. Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. «Під час зустрічі буде презентовано можливості ICC в Україні і підписано Меморандум про співробітництво між обласною державною адміністрацією та Українським національним комітетом Міжнародної Торгової Палати. Проведення цього заходу сприятиме посиленню ефективності роботи щодо створення належних умов ведення бізнесу в регіоні, пошуку іноземних партнерів та нових ринків, а також залученню інвестицій шляхом діалогу з представниками ділових кіл за підтримки місцевої влади», - підкреслила Юлія Світлична. 

Національна енергетична компанія "Укренерго" з 1 грудня ввела в усіх областях графіки аварійних відключень електрики

Такі заходи прийняті для забезпечення життєздатності та надійної роботи Об'єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між споживанням і виробництвом. Як повідомили в прес-службі НЕК «Укренерго», компанія 1 грудня застосувала графіки аварійних відключень, а саме, в 10:15 - графіки аварійних відключень 1-4-ої черги в обсязі 1 231,6 МВт. В 11:57 - 5-ої черги в обсязі 241,9 МВт. О 14:10 - 6-7-ої черги в обсязі 1364 МВт. В "Укренерго" підкреслили, що дисбаланс між виробництвом і споживанням електроенергії стався, зокрема, через аварійне відключення енергоблоку №3 на Запорізькій АЕС 28 листопада о 19:24. Також причинами є низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, нестача гідроресурсів, збільшення споживання через похолодання.

У науковому центрі ХФТІ ведуться монтажно-налагоджувальні роботи в рамках проекту «На передових рубежах ядерних досліджень»

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 2 грудня з робочим візитом відвідав Національний науковий центр Харківський фізико-технічний інститут (ННЦ ХФТІ) Національної Академії наук України, де зустрівся з генеральним директором наукового центру Іваном Неклюдовим та колективом. Разом з губернатором інститут відвідали т.в.о. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов і радник голови ХОДА Сергій Стороженко. Ігор Балута оглянув робочі приміщення фізико-технічного інституту, в яких йде будівництво та налагодження обладнання в рамках проекту «На передових рубежах ядерних досліджень». Спільно з харків'янами над цим проектом працюють Арагонська національна лабораторія США, провідні вчені з Японії, Китаю, Росії.

У галереї «Бузок» відкриється виставка живопису та графіки Євгена Бикова і його учнів

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) 3 грудня відкриється виставка живопису та графіки одного з провідних майстрів образотворчого мистецтва Харкова Євгена Бикова. Також на виставці будуть представлені роботи учнів художника. Як зазначають організатори виставки, кожен з них пішов своєю дорогою, але при цьому зберіг спадщину свого вчителя - майстерність, любов до зображення і філософського художнього образу. Творчий шлях кожного пов'язаний з різними матеріалами і стилями.

Харківський педагогічний університет ім. Сковороди святкує 210-річчя

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична прийняла участь в урочистих заходах, присвячених 210-річчю заснування Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди. На заході також були присутні ректор Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди Іван Прокопенко, директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко, працівники університету, студенти. 

Для старшокласників шкіл області будуть проводитися виїзні заняття з військової підготовки

З нового року для учнів 10-11 класів загальноосвітніх шкіл районів області та міст обласного значення в рамках програми предмета «Захист Вітчизни» проводитимуться виїзні практичні заняття, спрямовані на навчання військовій справі. Виїзні заняття з військово-патріотичного виховання будуть проводити співробітники вищих військових навчальних закладів - Харківського університету повітряних сил ім. І. Кожедуба, Гвардійського ордена Червоної Зірки факультету військової підготовки ім. Верховної Ради України НТУ «ХПІ», Національної академії Національної Гвардії України, задіявши навчально-методичні бази військових частин, відповідні кафедри вузів, військових комісаріатів, оборонно-спортивних, військово-оздоровчих таборів.

Харківські лікарі-експерти за 9 місяців поточного року розробили понад 25 тисяч індивідуальних програм реабілітації інвалідів

1 грудня на базі КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» відбувся День лікаря-експерта, у якому взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення та Департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації, заступники головних лікарів із трудової експертизи, фахівці Обласного центру медико-соціальної експертизи, а також фахівці Обласного центру зайнятості та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. У ході засідання експерти та лікарі проаналізували заходи медико-соціальної реабілітації інвалідів, які відбулися у Харківській області протягом січня-вересня поточного року.

У Харкові відкривається виставка до 130-річчя з дня народження Зінаїди Серебрякової

Сьогодні, 2 грудня, у галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4 під., 1-й пов.) о 17.00 відкриється виставка, присвячена 130-річчю з дня народження Зінаїди Серебрякової. На виставці в галереї «Мистецтво Слобожанщини» представлять роботи пленерістов «Нескучного пленеру - 2014», який проходив в селі Нескучне (Харківський район, Харківська обл.). Саме в цьому селі народилася, зустріла свою єдину на все життя любов, народила двох дітей і створила свої полотна Зінаїда Серебрякова (1884-1967). 

Результати перевірки роботи ТЦ «Барабашово» будуть готові до кінця тижня

Сьогодні, 1 грудня, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута провів апаратну нараду з керівниками силових структур області. В ході наради Ігор Балута ще раз акцентував увагу на необхідності проведення відповідними органами перевірки фактів, викладених у зверненні підприємців ТЦ «Барабашово». Нагадаємо, що на підставі звернення громадян 26 листопада голова ХОДА направив відповідні листи до Головного управління МВС у Харківській області, прокуратури Харківської області та Державної фіскальної служби в Харківській області з проханням в рамках компетенції провести перевірку фактів, викладених підприємцями в зверненні, в стислі терміни і вжити необхідних заходів відповідно до вимог чинного законодавства.

Тхеквондисти Харківщини здобули медалі на турнірі в Туреччині

Дві бронзові медалі міжнародного турніру з тхэквондо ВТФ «Turkish Open 2014», який з 28 по 30 листопада відбувався в Анталії, везуть додому харків’яни Артем Котенко та Костянтин Костяневич. На турнірі харківські спортсмени відзначилися в змаганнях серед юніорів та кадетів. В ваговій категорії до 63 кг серед юніорів Костянтин Костяневич стартував з перемоги над турком Мертканом Келен 10:2, потім з рахунком 3:1 здолав ще одного представника Туреччини Серкана Деніза, а в чвертьфіналі з рахунком 23:12 переміг росіянина Астана Салбієва. Суперником українця по півфіналу став Мераб Шукакідзе з Грузії, якому Костянтин поступився з рахунком 3:1, та став бронзовим призером. 

Керівники Департаментів ХОДА презентували потенційні інвестиційні проекти директору українського бюро Німецького банку розвитку

Тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко 1 грудня зустрівся з директором українського бюро Німецького банку розвитку (KfW) Гуннаром Вельцхольцом. У зустрічі також взяли участь спеціальний експерт, запрошений KfW бюро в Україні Уве Фітц, Почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в Харкові Тетяна Гавриш, т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Вадим Глушко, керівники Департаментів ХОДА, комунальних підприємств міста, ГУ ДСНС. Сторони обговорили потенційні інвестиційні проекти в Харківській області, які могли б отримати кредитну підтримку з боку KfW в рамках Схеми незв'язаних кредитних гарантій (UFK).

У Харкові реалізується проект протидії торгівлі людьми

Харківському будинку вчених 1 грудня відбулось засідання круглого столу на тему: «Поширення національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми». Захід організував Департамент соціального захисту населення ХОДА спільно з Харківською міською організацією «Жіноча громада». В засіданні взяли участь національний фахівець проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Олександр Кириленко, представники структурних підрозділів ХОДА та Харківської міськради, органів внутрішніх справ, міграційної служби, служби зайнятості, об’єднань профспілок та роботодавців області, громадських організацій, а також, науковці, які працюють за даною проблематикою.

Анатолія Здорового нагороджено орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня

Сьогодні, 1 грудня, Президент України Петро Порошенко підписав Указ №900/2014 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди 23-ї річниці підтвердження всеукраїнським референдумом Акта проголошення незалежності України 1 грудня 1991 року». За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю голову Харківського обласного відділення Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих Анатолія Кузьмовича Здорового нагороджено орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

У Харкові перевантажують уламки «Боинг 777» рейсу MH17, які вирушать до Нідерландів

Про це заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, побувавши на місці перевантаження частин літака "Боинг 777» із залізничних напіввагонів на автодлінномери, які прибули з Нідерландів. У роботі беруть участь голландські й українські фахівці, які відзначили чітку організацію робіт та подякували голови ХОДА за допомогу. «Далі на місці перевантаження будуть оформлені митні документи, і вантаж відправиться до Нідерландів», - зазначив Ігор Балута.

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в Харківській області проходять різні заходи

Цього року Всесвітній день солідарності з людьми, які живуть з ВІЛ/СНІДом проходить під гаслом: «Прямування до Нуля»: Нуль нових випадків інфікування; Нуль смертей, пов’язаних зі СНІДом; Нуль дискримінації». Як повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, у Харківській області передбачені виступи та інтерв’ю провідних фахівців КЗОЗ «Обласний центр профілактики і боротьби зі СНІДом» на обласному державному телебаченні та радіо. Проведено широку інформаційно-просвітницьку компанію «Зупинимо СНІД!» серед студентів вищих навчальних закладів з проведенням експрес-тестування на ВІЛ-інфекцію. Так, у Харківському національному педагогічному університеті імені Г. С. Сковороди після лекції було безкоштовно обстежено 26 чоловік на ВІЛ-інфекцію. 

Команда регбійного клубу «Олімп» нагороджена відзнаками обласної державної адміністрації

Сьогодні, 1 грудня, у Харківській обласній державній адміністрації відбулося нагородження команди регбійного клубу "Олімп" (Харків) на честь десятикратного чемпіонства клубу в Чемпіонаті України. В урочистій церемонії нагородження взяли участь голова Харківської ОДА Ігор Балута та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. «Шановні спортсмени, тренери! Хочу побажати вам всього найкращого, нових перемог. Ми всі за вас щиро раді. Ви дійсно на Олімпі слави - ось вже вдесяте ви приносите славу нашому регіону. Хотілося б висловити слова подяки вашому тренерському складу, який веде вас до перемог, відзначити хорошу тренувальну базу. І тут треба підкреслити заслугу Олександра Ярославського, який бере активну участь у долі команди і просуває спортсменів Слобожанщини на найвищі п'єдестали. Ви всі молоді люди і у вас прекрасне майбутнє. Ми сподіваємося, що наступний рік принесе нашій країні мир, спокій, порядок, і вам буде простіше досягати своїх спортивних перемог. Нових вам успіхів і всього найкращого», - привітав спорсменів Ігор Балута.

Загиблому в зоні АТО Станіславу Майсеєву відкрили меморіальну дошку на Харківщині

Кулеметникові-розвіднику Станіславу Майсеєву, який у липні загинув в зоні АТО, відкрили меморіальну дошку в Шевелівській загальноосвітній школі Балаклійського району, де він навчався. Меморіальну дошку повісили при вході в школу. Цього ж дня на подвір'ї школи його сім'я отримала орден III ступеня «За мужність», яким Станіслав Майсеєв був нагороджений посмертно. Нагадаємо, 14 серпня 2014 року був підписаний указ Президента України про нагородження Станіслава Майсеєва посмертно орденом «За мужність» III ступеня. 

Архів документів