Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

60 відсотків нового житла Міноборони розподілятиметься серед учасників АТО

Про це заявив міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак. «Ми запроваджуємо новий підхід щодо розподілу житла, за яким 40 відсотків квартир надаватиметься згідно з гарнізонною квартирною чергою, а 60 відсотків матимуть статус службових і розподілятимуться в першу чергу серед учасників АТО», - повідомив міністр. Це рішення Степан Полторак прийняв після розгляду звернення ста ветеранів військової служби, яким свого часу видали оглядові ордери на квартири у Феодосії. Свого часу, через неготовність житлового об’єкта до експлуатації, заселення не відбулося. А після тимчасової окупації Автономної Республіки Крим ці люди остаточно втратили шанс отримати житло.

Шановний Олександре Владиленовичу!

Щиро вітаю Вас із 55-літнім ювілеєм. У нашій області і країні Вас знають і шанують як відомого підприємця, громадського діяча і мецената. З Вашим ім'ям нерозривно пов'язані найяскравіші етапи розвитку економіки регіону та українського спорту. Саме Вашій невпинній праці і вірі в успіх харків’яни зобов'язані незабутнім святом футболу, яким стало проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року. Окрема подяка за допомогу, яку Ви надали обласній владі в організації заходів, пов’язаних з трагічною загибеллю пасажирів малайзійського літака.

Шановні працівники органів місцевого самоврядування, депутати рад усіх рівнів!

Щиро вітаю вас з Днем місцевого самоврядування! Вам випала почесна і відповідальна місія – представляти і відстоювати інтереси громадян. Саме місцеве самоврядування є основою народовладдя та демократії. Лише така влада і є дійсно народною — владою не над суспільством, а легітимною владою самого суспільства, для суспільства і на користь суспільства. Добробут людей і сильна держава неможливі без ефективної публічної влади у центрі й на місцях, а особливо — залучення громадян до процесу прийняття рішень, професійності та відповідальності самої влади.

Події дня!

Сьогодні, 5 грудня, о 10:00 в Обласному палаці дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37/1) відбудеться обласний зліт волонтерів, присвячений Міжнародному Дню волонтерів, ініціатором якого виступила Рада Харківської обласної організації ветеранів України. об 11:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня місцевого самоврядування за участю керівництва обласної державної адміністрації та обласної ради. в 14:00 в ХНУ ім. Каразіна (м. Свободи, 4) в залі засідань вченої ради відбудеться засідання Ради північно-східного наукового центру НАН і МОН України, Ради ректорів Харківського вузівського центру, Рад ректорів Полтавської, Сумської областей, Харківської обласної ради молодих учених.

Міненерго задля запобігання аварійних відключень пропонує підприємствам перейти на роботу в нічний час та обіцяє економічну пітримку

Сьогодні, 4 грудня, відбулася всеукраїнська селекторна нарада під головуванням Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина з питання забезпечення зниження обсягів споживання електричної енергії в період доби з 8 до 11 та з 17 до 21 години. У нараді також взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, т.в.п. заступника голови ХОДА Євгеній Шахненко, голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик, керівники департаментів облдержадміністрації та великих промислових підприємств області.

Кардіологи обговорили перспективи розвитку телемедицини на Харківщині

На базі ДУ «Національний інститут терапії ім. Л.Т. Малої НАМН України» 4 грудня відбувся День лікаря-кардіолога. У заході взяли участь головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я ХОДА з кардіології, завідувач відділом атеросклерозу та ішемічної хвороби серця інституту терапії ім. Малої Сергій Серік, головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я ХОДА з функціональної діагностики, завідувач відділенням функціональної діагностики КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня» Тетяна Загубіженко, завідувач відділом профілактики хронічних неінфекційних захворювань інституту терапії ім. Малої Ганна Ісаєва, старший науковий співробітник відділу атеросклерозу та ішемічної хвороби серця інституту терапії ім. Малої Володимир Строна, а також лікарі закладів охорони здоров’я. 

Майже 40 тис. переселенців в Харківській області отримали необхідну медичну допомогу

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. За його словами, з травня по грудень поточного року за стаціонарною медичною допомогою в лікувальні заклади області звернулось 8 тис. переселенців, за амбулаторною - більше 25 тис. При цьому директор Департаменту охорони здоров'я уточнив, що в умовах амбулаторної ланки медичну допомогу зараз отримують 340 осіб з нирковою недостатністю, 160 осіб, хворих на туберкульоз, 150 - хворих на ВІЛ-інфекцію та інші пацієнти з важкими хронічними захворюваннями, які потребують медичного супроводу.

Марина Порошенко, Міністр оборони України та Координаційна Рада волонтерських організацій підписали Меморандум про співпрацю

Дружина Президента України Марина Порошенко, Міністр оборони України Степан Полторак та Координаційна Рада волонтерських організацій при Міністерстві оборони підписали Меморандум про співробітництво, який дозволить підвищити ефективність надання благодійної допомоги військовим, які захищають Батьківщину, координувати зусилля військових, волонтерів та громадських активістів із забезпечення Збройних Сил. Меморандум став логічним продовженням діяльності дружини Президента спільно із Національним культурно-мистецьким комплексом "Мистецький Арсенал" із збору коштів та теплих речей для військових, які проходять службу в зоні АТО на Донбасі.

Снігоприбиральна техніка Харківщини готова до зими на 100%

В області була проведена робота з підготовки вулично-дорожньої мережі до зимового періоду. Снігоприбиральна техніка (352 одиниці) знаходиться в робочому стані і готова до роботи взимку на 100%. Крім того, укладено договори з організаціями області на залучення додаткової спецтехніки - 300 одиниць. Про це 4 грудня під час засідання обласної колегії по ЖКГ повідомив перший заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Сергій Дорошенко. 

Вантажівки з уламками літака «Боинг-777» рейсу МН17 продовжують залишати Харківську область

За інформацією голови Харківської обласної державної адміністрації Ігора Балути, продовжуються роботи щодо перевантаження уламків літака «Боинг-777» рейсу МН17. Роботи проходять у штатному режимі завдяки скоординованим діям голландських експертів з представниками відповідних структурних підрозділів Харківської митниці, Екологічної служби та Південної залізниці.

Рада обласної організації ветеранів вручила Ігорю Балуті медаль за внесок у розвиток Харківської області

Голова Ради Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич 4 грудня вручив голові Харківської обласної державної адміністрації пам'ятну нагрудну медаль «Главком РВСП Толубко Володимир Федорович». Нагадаємо, Рада ветеранів заснувала пам'ятну медаль на честь 55-річчя ракетних військ стратегічного призначення і 100-річчя Головкому ракетних військ В. Толубко. Цією медаллю нагороджують харків'ян, які внесли великий вклад у розвиток області.

Харків'янин став віце-чемпіоном світу зі спортивного більярду

Олександр Паламарь завоював срібну медаль на чемпіонаті світу з «Вільної піраміди», який пройшов у російському Ханти-Мансійську. Участь у чемпіонаті взяли 64 чоловіки і 30 жінок з 18 країн світу. Україну представляли 12 спортсменів, у тому числі триразовий чемпіон Європи харків'янин Олександр Паламарь. На шляху до фіналу Олександр здолав суперників з Росії, Білорусі та Вірменії. У фіналі харків'янин зустрівся з 18-річним більярдистом з Молдови Сергієм Крижановським. Матч видався напруженим, але завершився поразкою харків’янина 7:5.

«Укроборонпром» підпише нові контракти з Пакістаном

Підписання нових договорів та поглиблення співпраці між країнами – результати зустрічі делегації Державного концерну «Укроборонпром» з високопосадовцями Міністерства оборони Ісламської Республіки Пакистан в рамках виставки «IDEAS-2014». Сторони домовились щодо замовлень практично по всіх галузям українського військово-технічного виробництва. Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов, який очолив українську делегацію, зазначив, що сьогодні заводи повинні працювати на максимум своїх можливостей, людей необхідно забезпечити роботою, а надходження до бюджету України – збільшити, тож закордонні контракти вдихнуть ще більше життя в Концерн.

У Харківській області збільшилася реалізація свиней на забій

За січень-жовтень поточного року сільгосппідприємствами Харківської області реалізовано на забій свиней у живій вазі 17,7 тис. тонн. Це у 1,6 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. 

Розвиток ІТ-сфери – один з пріоритетів у забезпеченні конкурентоспроможності Харківщини

Про це 3 грудня під час робочих зустрічей з представниками ІТ-компаній заявив перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону обласної державної адміністрації Денис Ткачов. «Наразі серед першочергових завдань щодо нарощування конкурентних переваг Харківщини є створення сприятливих умов для розвитку ІТ-індустрії області», - підкреслив Денис Ткачов.

На базі обласної клінічної лікарні хочуть відновити роботу цілодобової служби інтервенційної кардіології

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 3 грудня з робочим візитом відвідав КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Разом з губернатором лікарню відвідали т.в.о. заступника голови ХОДА Вадим Глушко та директор Департаменту охорони здоров'я Олександр Галацан. Головний лікар лікарні Богдан Федак ознайомив голову ХОДА з роботою хірургічного відділення, перинатального центру та інших відділень медустанови. Також губернатор оглянув операційні блоки.

Увага! У найближчі дні у Харкові очікуються несприятливі метеорологічні умови

За повідомленням Харківського регіонального центру з гідрометеорології, 3-6 грудня у м. Харкові очікуються метеорологічні умови підвищеного забруднення атмосферного повітря, що обумовлені погіршенням умов розсіювання забруднюючих речовин в приземному шарі від джерел викидів підприємств, організацій та установ міста. Гідрометцентр попереджує громадян, які страждають на серцево-судинні захворювання та захворювання органів дихання, про обмеження їх знаходження на відкритій місцевості, а також підприємств, організацій та установ – забруднювачів атмосферного повітря про необхідність здійснення заходів щодо охорони атмосферного повітря при несприятливих погодних умовах.

Засобами безперешкодного доступу інвалідів обладнані майже всі приміщення органів влади на Харківщині

В Харківський області мешкає майже 153 тис. інвалідів. На обліку в органах соціального захисту населення Харківщини перебуває 20,4 тис. інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів, які отримують державну соціальну допомогу. З початку їм року нараховано та виплачено допомоги у загальній сумі 234,7 млн. грн.

Нацрада реформ винесла на громадське обговорення проекти реформ держзакупівель, цифрового підпису і тимчасової державної служби

Виконавчий комітет Національної ради реформ підготував та виніс на громадське обговорення ініціативи щодо реформ державних закупівель, сфери електронного цифрового підпису та тимчасової державної служби. Відповідні документи оприлюднено у розділі «Ініціативи» на сайті reforms.in.ua. «Це – приклади конкретних проектів, які дадуть «швидкі результати», що їх так потребує наше суспільство. Паралельно із системними глибокими реформами, над якими працює Нацрада реформ із українськими та міжнародними експертами, не варто відкладати менші проекти, які несуть зміни «тут і зараз», – наголосив заступник Глави Адміністрації Президента, голова Виконавчого комітету Національної ради реформ Дмитро Шимків. Він зазначив, що неможливо за один день реформувати країну, тому зміни впроваджуються одночасно на стратегічному, оперативному та тактичному рівнях.

Вадим Глушко обговорив з представниками ООН питання тимчасових переселенців

Т.в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко 3 грудня зустрівся зі співробітниками моніторингової місії ООН - Бранкою Шесто, Денисом Кобзіним і Оленою Луньовою. На зустрічі також були присутні директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко. 

Місцеві ради самостійно визначатимуть структуру та чисельність своїх виконавчих органів

Уряд за ініціативою Мінрегіону схвалив постанову № 664 від 26.11.2014 р. «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», яка дає можливість органам місцевого самоврядування самостійно затверджувати загальну чисельність апарату місцевої ради, її виконавчих органів та витрати на їх утримання. Документ набирає чинності з 1 січня 2015 року. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода. За його словами, таке урядове рішення є черговим кроком на шляху децентралізації повноважень в країні.

Мережа об’єктів побутового обслуговування населення області продовжує розвиватися

Аналіз виконання розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 28 березня 2011 року № 127 «Про затвердження Концепції розвитку сфери побутового обслуговування населення області на 2011-2015 роки та Перспективного плану розвитку мережі підприємств побутового обслуговування населення області на 2011-2015 роки» свідчить, що сфера побутового обслуговування населення в Харківській області продовжує стабільно розвиватися. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Юлія Світлична.

Харківські бадмінтоністи з медалями повернулися з всеукраїнського турніру

Два золота, чотири срібла та чотири бронзи завоювали харків’яни у Дніпропетровську на всеукраїнському турнірі пам'яті Заслуженого тренера України Анатолія Гайдука. У чоловічій одиночній категорії переможцем турніру став Віталій Конов, перемігши у фіналі суперника з Дніпропетровська Миколу Мартиненка. Бронзу в цій категорії завоював харків’янин Кирило Нестеренко. В жіночій одиночній категорії харківським бадмінтоністкам дісталося срібло та бронза. Владислава Лісна у фіналі програла Вікторії Гущі з Миколаєва, третє місце посіла Дар’я Самарчанц.

Житловий фонд області продовжують оснащувати приладами обліку споживання води та теплової енергії

На виконання доручення Кабінету Міністрів України, Департаментом житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації проводиться моніторинг щодо оснащення житлового фонду приладами обліку регулювання і споживання води та теплової енергії. 

«Електроважмаш» відремонтував ротор турбогенератора для Курахівської ТЕС

Державне підприємство завод «Електроважмаш» провело ремонт ротора турбогенератора ТГВ-200 для енергоблоку №9 Курахівської ТЕС (ДТЕК). Відвантаження ротора заплановано на грудень 2014 року. Контракт на проведення робіт був підписаний у лютому 2014 року. Ремонт вузла машини знадобився у зв'язку з його зносом. Потужність турбогенератора становить 200 МВт. Всього на Курахівській ТЕС встановлено 8 машин виробництва «Електроважмашу».

Харків’ян запрошують приєднатися до благодійної акції та зробити витинанку янгола-охоронця для бійців АТО

Харківський обласний центр культури і мистецтва продовжує цикл благодійних майстер-класів в рамках акції «Підтримай Героя – подаруй йому оберіг». Познайомитися з мистецтвом витинанки та зробити оберіг в цій техніці для воїнів зони АТО можна 9 грудня з 16.00 до 19.00 у центрі культури та мистецтва (вул. Пушкінська, 62). Напередодні новорічних та різдвяних свят кожен небайдужий зможе зробити витинанки у формі янголів та через волонтерські організації передати їх пораненим у шпиталь та бійцям до зони АТО.

Формування професійного Уряду – ознака політичного оновлення країни. Ігор Райнін

Персональний склад Уряду та принципи, за якими його було сформовано, є свідченням фундації нової – європейської політичної культури в Україні. Таку думку висловив заступник голови Адміністрації Президента України, депутат Харківської обласної ради Ігор Райнін. «Інформаційний простір є ще одним фронтом, де Україні доводиться виборювати свою незалежність. Вороги української держави постійно ведуть системну пропагандистську кампанію, аби переконати людей, що у владі нічого не змінилося, і Революція Гідності програла. Але факти говорять протилежне. Склад депутатського корпусу у Верховній Раді оновлено більш ніж наполовину. В рекордні строки, у перший же день засідання нового парламенту створено коаліцію у понад триста голосів, обрано Голову Верховної Ради та Прем’єр-міністра країни. Вперше за всю історію українського парламентаризму фракції підписали ґрунтовну, реформаторську, проєвропейську Коаліційну угоду, ініціатором якої став Президент України», - зазначив Ігор Райнін.

Всі діти із зони АТО, які навчаються в Харківській області, забезпечені підручниками, канцтоварами і теплим одягом

Про це 3 грудня повідомив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. За його словами, на сьогоднішній день в школах і дитячих садках Харкова та області навчається близько 7 тисяч дітей з Донецької та Луганської областей. «Всі проблеми, яких потребували ці діти, вирішені», - підкреслив Анатолій Бабічев. Також директор Департаменту науки і освіти зазначив, що в новому навчальному році в харківських вузах також збільшилася і кількість студентів, які прибули із зони АТО.

Юна харків’янка перемогла на міжнародних змаганнях з фігурного катання

Харків’янка Ольга Мікутіна завоювала золоту медаль на міжнародних змаганнях з фігурного катання «Кубок Санта Клауса 2014», які в ці дні проходять в столиці Угорщини – Будапешті. Ольга здобула перемогу в категорії Basic Novice A  серед дівчат 2003-2004 років народження. Своїх конкуренток харківській фігуристці вдалося обійти за рахунок техніки катання, за яку вона отримала найвищі оцінки та перемогу, набравши 43.77 бала.

Міжнародна організація з міграції надасть переселенцям, які проживають в Харківській області, грошову допомогу

Тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко 3 грудня зустрівся з головою Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні паном Манфредом Профазі. У зустрічі також взяли участь перший заступник ДСНС в Харківській області Олександр Волобуєв, голова громадської організації «Шлях до життя» Яна Шарун, експерти МОМ, керівники Департаментів ХОДА. Сторони обговорили питання забезпечення прав і потреб вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей. Як зазначив Манфред Профазі, Харківська область дійсно виконує важливу роль в роботі з переселенцями, і на сьогоднішній день справляється зі своїми завданнями. «Ми вирішили відвідати Харківську область, щоб проінформувати вас про нашу діяльність, а також обговорити з вами проблеми, які є сьогодні в плані допомоги переселенцям, запропонувати свою допомогу», - сказав глава Представництва МОМ.

Архів документів