Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Бадмінтоністи повернулися зі сріблом з Естонії

Харківські бадмінтоністи Іван Мединський та Кирило Щур стали срібними призерами міжнародного турніру з бадмінтону серед юнаків та дівчат, який з 5 по 7 грудня відбувся в естонському місті Тарту. В змаганнях серед 15-річних спортсменів Харківщину на турнірі представляли Іван Мединський, Кирило Щур та Анастасія Прозорова. 

Обраний ректор Харківського національного університету сільського господарства

У Харківському національному технічному університеті сільського господарства (ХНТУСГ) ім. П. Василенко 4 грудня відбулися вибори ректора. За інформацією Міністерства аграрної політики і продовольства України, ректором вузу обраний Леонід Тищенко. Він працював виконуючим обов'язки ректора цього ж вузу. У голосуванні взяли участь 611 (91,05%) чоловік. «Виборча комісія ХНТУСГ ім. Петра Василенка показала, що вибори проведені справедливо, об'єктивно і колегіально. За Тищенко віддали свої голоси 548 (89,68%) виборців», - сказано в повідомленні Міністерства.

Юний харків’янин здобув титул чемпіона України з боксу

На чемпіонат України з боксу серед юніорів, який проходив з 3 по 7 грудня у Львові, переможцем став харків’янин Артем Череватенко. Чемпіонат зібрав понад 250 юних боксерів 1999-2000 років народження з усіх областей України. За підсумками змагань харків’яни здобули три медалі – два срібла та одне золото. У ваговій категорії до 52 кг чемпіоном країни став Артем Череватенко. В фінальному двобої харківський боксер з рахунком «одноголосно» за рішенням суддів здолав суперника Юрія Заморило з команди Львівської області. 

У Харкові відбудеться ряд заходів, присвячених пам'яті Зінаїди Серебрякової

В рамках святкування 130-річчя з дня народження відомої української художниці Зінаїди Серебрякової, в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під'їзд, 1 поверх) Обласного центру культури і мистецтва відбудеться ряд заходів. 10 грудня о 17.00  відбудеться презентація ювілейних видань і лекція мистецтвознавця Олега Коваля «Зінаїда Серебрякова і художні тренди XXI століття». 13 грудня о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» заплановано показ документальних фільмів про життя і творчість сім'ї Лансере-Бенуа-Серебрякова.

З Харкова до Нідерландів відправили чотири останні автомобіля з уламками літака «Боїнг-777»

Сьогодні, 8 грудня, з Харкова в Нідерланди відправили останні автомобілі з уламками літака «Боїнг-777» рейсу МН17, який зазнав аварії в Донецькій області. 4 вантажівки в супроводі ДАІ вранці виїхали з території станції "Харків-Ліски". Як розповів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, колона автомобілів з уламками «Боїнга» спочатку проїде на пункт пропуску «Пісочин», після чого, за сприятливих погодних умов, колона попрямує до Києва.

Укрпошта презентувала поштову марку «За честь! За славу! За народ!»

В Будинку зв’язку на Майдані Незалежності Укрпошта урочисто презентувала художню поштову марку «За честь! За славу! За народ!» та конверт «Перший день», виготовлені до Дня Збройних Сил України та вшанування героїв, що захищають Україну від агресорів. Тираж марки складає 183 тисяч примірників, номінал - 2,00 грн. Кількість марок в аркуші – 12 (3х4). В урочистій церемонії спецпогашення марки взяли участь перший заступник генерального директора УДППЗ «Укрпошта» Роман Стасів, начальник служби фельд’єгерського поштового зв’язку головного управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу Збройних Сил України, полковник Андрій Ковальок, представник Міністерства оборони України та художник поштової марки Володимир Таран.

Генеральне консульство Республіки Польща влаштовує виставку польського плакату

Генеральне Консульство Республіки Польща у Харкові, Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва та видавництво «Раритети України» представляють виставку «Театральне есперанто: польський плакат», яка відкривається 8 грудня. На думку організаторів, виставка театрального плакату сприятиме знайомству українців з театральною культурою Польщі.

Делегація Харківської області відвідає Азербайджанську Республіку наприкінці січня 2015 року

Як повідомила заступник голови облдержадміністрації Юлія Світлична, під час візиту буде презентовано економічні та інвестиційні можливості Харківщини і підписано міжрегіональну угоду між Харківською обласною державною адміністрацією та регіоном Сумгаїт про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво. Планується проведення переговорів між бізнес-колами Харківщини та Азербайджанської Республіки, відвідання підприємств-партнерів, підписання контрактів тощо.

У садибі Андрія Ковалівського пройдуть Андріївські вечорниці

У Національному літературно-меморіальному музеї Григорія Сковороди (Золочiвський район, с. Сковородинiвка, вул. Приозерна, 3) 13 грудня чекають усіх на «Андріївські вечорниці у садибі Андрія Ковалівського». Цього разу у святі візьме участь фольклорний гурт «Муравський шлях», будуть майстер-класи і невеличкі сценки від дитячої театральної студії. «Традиційно у цей день дівчата винаймали хату в молодиці, де разом пекли калиту, варили балабушки, на яких потім ворожили. Ми ж на початку свята запрошуємо долучитися до акції «Армія подарунків. Свято для солдата» від Help Army. Будемо шити, вишивати, в'язати теплі рукавиці та інші важливі речі. Можете навіть просто принести в музей те, що хочете передати українським військовим, які захищають нашу країну», - розповіла заступник директора з наукової роботи музею Олена Рибка. 

До уваги ЗМІ!

Завтра, 8 грудня, о 9.00 на ст. "Харків-Ліски" відбудеться відправка останніх автомобілів з уламками літака "Боїнг-777" рейсу МН17. Від'їзд журналістів на місце відправки уламків літака - о 8.00 від обласного Палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37/1).

Всі бійці, поранені в зоні АТО, збираються і далі захищати нашу державу. Степан Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак, Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, тимчасово виконуючий обов'язки його заступника Вадим Глушко, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник Харківського військового гарнізону Олександр Серпухов, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан відвідали Військово-медичний клінічний центр Північного регіону та привітали бійців, які проходять реабілітацію і лікування, з Днем Збройних сил України.

Процедура отримання статусу учасника бойових дій спрощена

Про це 7 грудня під час візиту до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону у Харкові заявив Міністр оборони України Степан Полторак. «Буквально три дні тому Кабінет Міністрів України прийняв відповідні зміни, спростив отримання статусу учасника бойових дій. Процедура отримання статусу буде набагато швидше і простіше проходити, я думаю, що всі люди, які мають на це право, отримають статус учасника бойових дій. І волонтери, які отримали поранення, теж мають право на отримання цього статусу», - зазначив Степан Полторак.

В рамках реалізації програми з територіальної оборони області, буде відремонтована бронетанкова техніка і казарма для військових

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута провів робочу нараду, в ході якої були розглянуті питання щодо боротьби з корупцією, а також освоєння коштів, виділених на реалізацію програм з територіальної оборони Харківської області та облаштування державного кордону. У нараді взяли участь представники Харківського прикордонного загону, обласного військового комісаріату, Головного управління Внутрішніх справ в Харківській області, Служби безпеки України, профільних департаментів та управлінь ХОДА.

Президент України вручив державні нагороди кращим захисникам Вітчизни

6 грудня на аеродромі у м. Чугуєві відбулася церемонія вручення захисникам Вітчизни державних нагород України та військових звань вищого офіцерського складу. У ній взяли участь Президент Украины Петро Порошенко та Міністр оборони України Степан Полторак. "Коли у нас є сильні Збройні сили, потужна армія, надійний бойовий дух, ми зможемо забезпечити мир у країні. Я робив, роблю і буду робити все, що залежне від мене, щоб забезпечити мир. Тому що, немає нічого ціннішого, ніж життя кожного з вас, ніж життя кожного українця", - звернувся до українських військових Петро Порошенко.

Петро Порошенко передав військовим в Харківській області більше ста одиниць техніки

Президент України Петро Порошенко 6 грудня на аеродромі в Чугуєві (Харківська обл.) урочисто передав підрозділам Збройних сил України понад 100 одиниць військової техніки. Глава держави привітав українську армію з Днем Збройних сил України та вручив представникам військових підрозділів сертифікати державних підприємств на танки «Булат», «Т-64БВ», «Т-72», БТР 4Е («Буцефал»), 3Е-1У, самохідні артилерійські установки 2С1, вантажні автомобілі «КрАЗ», а також вертольоти МІ-8 та МІ-2. Спочатку на цій техніці проведуть навчання, а після - відправлять в зону проведення АТО для виконання бойових завдань.

США розглядає можливість надання допомоги Україні в наступному фінансовому році. Роуз Геттемюллер

«Ми оперативно відреагували на ті загрози, які виникли в бік України, і надали допомогу вашій країні на 118 мільйонів доларів», - заявила 6 грудня на прес-конференції в Харкові заступник Державного секретаря з питань міжнародної безпеки США Роуз Геттемюллер. За її словами, в основному допомога США була спрямована українським військовим: були закуплені транспортні засоби, прилади нічного бачення, засоби телекомунікації та інше обладнання.

У Харкові завершили будівництво унікальної ядерної установки, яка допоможе лікувати онкозахворювання

Україна і США завершили будівництво ядерної установки «Джерело нейтронів» на базі Національного наукового центру "Харківський фізико-технічний інститут" НАН України. 6 грудня в науковому центрі почалися пуско-налагоджувальні роботи установки. В пуску установки взяли участь заступник Державного секретаря з питань міжнародної безпеки США Роуз Геттемюллер, Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, заступник Міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, генеральний директор ННЦ «ХФТІ» Іван Неклюдов, т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко, українські та харківські вчені, експерти різних країн у сфері ядерної медицини. Дослідницька ядерна установка, як очікується, забезпечить Україні нові дослідницькі можливості і здатність виробляти ізотопи, в першу чергу, для медичного використання, а саме діагностики та лікування різних видів онкологічних захворювань.

Заступник Держсекретаря з питань міжнародної безпеки США і заступник міністра закордонних справ України оглянули прикордонний пункт «Гоптівка»

Заступник Державного секретаря з питань міжнародної безпеки США пані Роуз Геттемюллер, заступник Міністра закордонних справ України Сергій Кислиця та Посол США в Україні Джеффрі Пайетт 6 грудня ознайомилися з облаштуванням кордону біля прикордонного контрольно-пропускного пункту «Гоптівка». Делегацію також супроводжували т.в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації В'ячеслав Аббакумов, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, начальник Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Олександр Біньковський і командир Харківського прикордонного загону Олександр Крук. 

Захисникам Вітчизни!

Сердечне вітаю вас із всенародним святом — Днем Збройних Сил України.  Наші вітчизняні Збройні Сили нині перебувають на відповідальному етапі глибокого реформування, мета якого — мати в Україні сучасну мобільну, оптимальну за чисельністю, добре озброєну, боєздатну армію, забезпечену всім необхідним для оборони Батьківщини, захисту недоторканності її кордонів. Трагічні події сьогодення переконливо довели суспільству, що без дієздатної та модернізованої армії тяжко уявити майбутнє держави. Упевнений: особовий склад Збройних Сил України неухильно буде підвищувати професійну майстерність, зразково виконуватиме патріотичний обов’язок.

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 6 грудня, відбудеться прес-конференція заступника Державного секретаря з питань міжнародної безпеки США пані Роуз Геттемюллер та заступника Міністра закордонних справ України Сергія Кислиці з нагоди відкриття ядерної установки "Джерело нейтронів". Місце проведення прес-конференції - Національний науковий центр Харківський фізико-технічний інститут НАН України (вул. Академічна, 1). Збір акредитованих журналістів - о 10.15 біля центрального входу ННЦ ХФТІ. При собі мати редакційне посвідчення та паспорт.

Заступник Держсекретаря з питань міжнародної безпеки США візьме участь у відкритті ядерної установки "Джерело нейтронів"

Заступник Державного секретаря з питань міжнародної безпеки США пані Роуз Геттемюллер ввечері 5 грудня прибула до Харкова. В аеропорту пані Геттемюллер зустріли голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко. Нагадаємо, пані Роуз Геттемюллер 6 грудня відвідає Національний науковий центр "Харківський фізико-технічний інститут" НАН України, де візьме участь у відкритті дослідницької ядерної установки "Джерело нейтронів". Також заступник Держсекретаря з питань міжнародної безпеки США огляне міжнародний пропускний пункт "Гоптівка-Нехотєєвка".

Мала академія наук підписала договір про співпрацю з Північно-східним науковим центром НАН і МОН України та Радами ректорів трьох областей

У Харківському національному університеті ім. Каразіна 5 грудня відбулося підписання Договору про співпрацю між Національним центром «Мала академія наук України», Північно-східним науковим центром (ПСНЦ) Національної Академії наук України та Міністерства освіти і науки України та Радами ректорів Харківської, Полтавської та Сумської областей. На засіданні були присутні заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, президент МАН України Станіслав Довгий, президент Харківського територіального відділення МАН України Віль Бакіров, глава ПСНЦ НАН України Володимир Семиноженко, ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв, ректор Полтавського технічного університету ім. Ю. Кондратюка Володимир Онищенко. 

Лиманське озеро зарибнили товстолобиком, коропом і білим амуром

Сьогодні, 5 грудня, працівники Лиманського державного виробничого сільскогосподарсько-рибоводного підприємства провели зариблення озера Лиман селища Комсомольське Зміївського району Харківської області. Понад 300 тисяч штук рибок-дволіток загальною вагою 40 тон випустили в озеро: понад 200 тисяч од. толстолобика білого, 40 тисяч од. толстолобика строкатого, 40 тисяч од. коропа і понад 20 тисяч од. амура білого.

Польські педагоги відвідали Харківський навчально-виховний комплекс ім. В.Г.Короленка

З 2 по 5 грудня до Міжнародного дня інвалідів на базі Харківського спеціального навчально-виховного комплексу ім. В.Г.Короленка відбулася зустріч з вчителями Познанської спеціальної школи для сліпих дітей (сел. Овінська, Республіка Польща) та Міжнародного благодійного фонду «АріАрі» (Республіка Польща). Гості ознайомилися з навчальною та матеріально-технічною базою закладу, відвідали музей історії школи. Цікавим для польських педагогів був концерт-вітання, організований творчими колективами закладу.

Навчальним закладам Донецької та Луганської областей передали книги, зібранні на Харківщині

Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Протягом жовтня-листопада на Харківщині проходили регіональні акції - «Українська книга дітям Донеччини й Луганщини від школярів України» та «Вища школа Харківщини - шкільним бібліотекам Луганської та Донецької областей». Участь в акціях приймали загальноосвітні, професійно-технічні, інтернатні навчальні заклади Харкова та області. За цей час було зібрано понад 10 тис. примірників програмної та художньої, пізнавальної та прикладної літератури українських та зарубіжних авторів для позакласного читання. 

Екологи обговорили адаптацію екологічної політики до норм Європейського Союзу

В Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України 4 грудня відбулася чергова експертна зустріч на тему: «Адаптація екологічної політики до норм Європейського Союзу згідно угоди про Асоціацію». У заході прийняли участь заступник директора Департаменту правової та міжнародної діяльності Міністерства екології та природних ресурсів України Наталія Загурська, представники Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА, громадських організацій, науковці вузів Харкова. 

З нагоди професійного свята кращі працівники органів місцевого самоврядування області отримали нагороди

Сьогодні, 5 грудня, у Будинку рад відбувся урочистий прийом голови обласної державної адміністрації Ігоря Балути та голови Харківської обласної ради Сергія Чернова з нагоди Дня місцевого самоврядування. «Ми є тією нацією, чиї предки стояли у витоків самоврядування. Без самодостатніх регіонів не може бути успішної України. У цьому зв'язку я хочу відзначити роботу, яку з 2007 року ведуть депутати всіх рівнів нашої області щодо реформування системи місцевого самоврядування. За кількістю поданих пропозицій Харківська область - одна з лідерів. І тут, в першу чергу, величезна заслуга Сергія Івановича Чернова. Я сподіваюся, що пропозиції, які надходять з регіонів, будуть почуті і послужать на благо Україні і наших громад», - сказав Ігор Балута.

Харківські волонтери відзначені державними нагородами

Указом Президента України № 914/2014 від 4 грудня 2014 року «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Міжнародного дня волонтера» за громадянську мужність, вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, зміцнення обороноздатності та безпеки Української держави нагороджені 7 харків'ян.

Шановні волонтери!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Міжнародного дня волонтерів! 5 грудня в більшості країн світу вшановують людей, небайдужих до проблем суспільства. У Міжнародний день волонтера слова подяки звучать на адресу тих, хто не вимагаючи винагороди, допомагає вирішувати найгостріші проблеми сьогодення. В цьому році для України це свято є, як ніколи, важливим і актуальним. За останні пів року це слово стало майже тотожним слову «порятунок». Саме завдяки волонтерам і їх роботі сотні тисяч українців, які вимушені були покинути свої домівки, забезпечені тим, без чого не обійтися в повсякденному житті. А українська армія отримала необхідне їм для захисту територіальної цілісності і незалежності нашої держави.

Найбільше молока виробили сільгосппідприємства Красноградського району

Лідерами з виробництва молока у Харківській області є Красноградський, Дворічанський, Ізюмський та Кегичівський райони. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Як зазначила заступник голови ХОДА, всього за 10 місяців цього року сільгосппідприємства Харківської області виробили 196 тис. тонн молока, що на 4,4% більше, ніж за відповідний період минулого року. Найбільше молока виробили сільгосптоваровиробники Красноградського району – 28,3 тис. тонн, це на 6,8% більше показника 2013 року. 

Архів документів