Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ситуація щодо захворюваності на туберкульоз у Харківському регіоні покращується

На базі КЗОЗ «Обласний протитуберкульозний диспансер №1» 10 грудня відбувся День лікаря-фтизіатра. У заході взяли участь головний позаштатний спеціаліст з фтизіатрії, в.о. головного лікаря протитуберкульозного диспансера № 1 Ірина Калмикова, керівники усіх протитуберкульозних закладів області, лікарі-фтизіатри. Як розповіла Ірина Калмикова, за останні три роки органами місцевої влади вжиті конкретні та дієві заходи, направлені на запобігання поширенню цієї важкої недуги. Завдяки цьому ситуація щодо захворюваності на туберкульоз у Харківському регіоні в цілому покращується. Захворюваність на усі форми туберкульозу в області за 9 місяців поточного року зменшилася на 5% (у порівнянні з аналогічним періодом минулого року) та становить 29,2 випадка на 100 тис. населення (по Україні – 41,0). На цей час в обласний реєстр внесено 6150 хворих. «На сьогодні Харківська область посідає 2 рангове місце з одним з найнижчих показників захворюваності серед регіонів України», - зазначила Ірина Калмикова. 

Польський уряд має намір виділити 1 млн. дол. на допомогу вимушеним переселенцям, які проживають в Харківській області

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови ХОДА Вадим Глушко 11 грудня зустрівся з Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові паном Станіславом Лукасіком. На зустрічі також були присутні віце-консул Генерального консула Республіки Польща у Харкові Моніка Кубицька, радник голови ХОДА з гуманітарних питань та зв'язків з громадськістю на громадських засадах, голова Благодійного фонду «Берегиня Сходу» Інна Чуйко, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ольга Шамаева. Сторони обговорили питання надання цільової допомоги вимушеним переселенцям з Донецької та Луганської областей, які проживають на території Харківської області.

Викладачі художніх шкіл покажуть свої роботи на різдвяній виставці талантів Слобожанщини

В рамках проекту «Різдвяний подарунок Слобожанщині», у виставкових залах Харківського художнього музею (вул. Раднаркомівська, 11) 19 грудня відкриється експозиція робіт викладачів художніх шкіл та художніх відділень шкіл естетичного виховання Харківської області і міста. Виставка цього року проходить під назвою «Таємниці души важко збагнути, ще важче пізнати…». Урочисте відкриття відбудеться о 13:00. Виставку робіт викладачів можна буде побачити протягом усіх новорічних та різдвяних свят. 

Транзитне містечко для переселенців у Харкові готове на 75%. Сергій Бочковський

У Дніпропетровській, Запорізькій і Харківській областях вже зібрано та встановлено 48 житлових будинки модульного типу на 1 тис. 920 осіб. Про це повідомив Голова ДСНС України Сергій Бочковський. За його словами, на будівельному майданчику у м. Харкові проведено комплекс робіт із приєднання водогону та каналізації до магістрального трубопроводу. Також виконано приєднання до комунікацій (водопостачання, водовідведення) 11 змонтованих житлових будинків та проведено випробування системи. Завершені роботи щодо улаштування фундаменту під трансформаторну підстанцію.

Працівники Юридичного департаменту провели для учнів професійно-технічних навчальних закладів всеукраїнський урок «Права людини»

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права головні спеціалісти-юрисконсульти відділу правового забезпечення діяльності структурних підрозділів облдержадміністрації Юридичного департаменту ХОДА Олена Івах та Марина Калюжна 10 грудня провели у Харківському обласному палаці дитячої та юнацької творчості Всеукраїнський урок «Права людини» для учнів професійно-технічних навчальних закладів. 

Діти з зони АТО зможуть провести зимові канікули в деяких країнах ЄС

Українські діти, які були вивезені із зони АТО, матимуть можливість провести зимові канікули в деяких країнах-членах ЄС, зокрема Австрії та Польщі. Що до цього вже є попередня домовленість між Міністром молоді та спорту України Ігорем Ждановим та Послом Європейського Союзу Яном Томбінські. Попередньо  опрацьовувалося питання організації відпочинку дітей-переселенців з постраждалих регіонів України та дітей військових-учасників АТО (перш за все дітей осіб, які були поранені або загинули в зоні АТО) у європейських країнах під час зимових канікул.

Голова Луганської ОДА висловив подяку Ігорю Балуті та колективу Харківського театру ім. Т. Г. Шевченка

Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль висловив подяку голові Харківської обласної державної адміністрації Ігорю Балуті та колективу Харківського державного національного театру ім. Т. Г. Шевченка за поглиблення партнерської взаємодії серед закладів культури Харківської та Луганської областей, значний внесок у справу відродження та розвитку української національної свідомості на Луганщині.

В Україні встановили 124 меморіальні дошки, присвячені бійцям, загиблим в зоні АТО

За інформацією Українського інституту Національної пам'яті, на сьогоднішній день по всій країні встановлені 124 меморіальні дошки, присвячені бійцям, які загинули в зоні антитерористичної операції. Найбільше відзнак з'явилося в Житомирській області - 20, Чернігівській - 15 і Кіровоградській - 13. «У містах і селах, де жили чи працювали військові, які загинули на сході України, громадськість та місцева влада організували увічнення пам’яті загиблих героїв. Зокрема, на їх честь встановлюють дошки на будинках, де мешкали загиблі вояки, на навчальних закладах, де вони навчалися», - розповів співробітник Українського інституту національної пам’яті Богдан Короленко.

На Харківщині вручили щорічні премії імені О. С. Масельського

В малій залі Будинку рад 9 грудня відбулося вручення щорічних премій імені О. С. Масельського в галузях культури і мистецтва, фізичної культури і спорту, молодіжної політики, а також вручення премії обласного конкурсу ім. О. С. Масельського на кращий літературний твір. Нагороди вручили т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко та перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Глушко привітав переможців, учасників конкурсу та висловив вдячність всім тим, хто представляє Харківщину далеко за межами нашого регіону та країни, також побажав усім подальших перемог, мирного неба й добробуту.

«Укроборонпром» погасив заборгованість ДП «Харківський автомобільний завод»

Майже 550 тисяч гривень заборгованості по заробітній платі погасив Державний концерн «Укроборонпром» на Державному підприємстві «Харківський автомобільний завод». Також затверджено графік виплат боргів працівникам Державного підприємства «Конструкторське бюро «Артилерійське озброєння», відповідно до якого вже 1 січня 2015 року заборгованість буде повністю ліквідована. На засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати підприємства-боржники були попереджені про відповідальність за порушення законодавства про працю та оплату праці, про неприпустимість зростання заборгованості із заробітної плати, з єдиного соціального внеску та до Пенсійного фонду України, а також про неухильне виконання графіків погашення заборгованості із заробітної плати та до Пенсійного фонду України у 2014 році.

У Харкові обговорили питання дотримання прав і свобод представників ромської громади

9 грудня Харківську область с робочим візитом відвідав заступник начальника Управління з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності - завідувач відділу з питань недискримінації Секретаріату Уповноваженого Верхової Ради України з прав людини Сергій Пономарьов. Він разом з представниками місцевої влади взяв участь у засіданні, на якому розглядалися питання дотримання прав і свобод представників ромської громади в різних сферах суспільного життя на території Харківської області.

Ляльку-мотанку, зроблену з матеріалів, переданих з гарячих точок АТО, продадуть на аукціоні в Харкові

Ляльку-мотанку, зроблену з матеріалів, переданих з гарячих точок АТО, продадуть 24 грудня на студентському благодійному ІХ Аукціоні надій «Рухаюсь-живу!», що відбудеться у Харківському інституті банківської справи Університету банківської справи Національного банку України. Автор ляльки-мотанки – відома українська майстриня Лариса Теліженко. Тема війни для Лариси Теліженко особливо близька, адже її чоловік воював на Сході України. «Головним матеріалом для виготовлення ляльки, як і завжди, стало старовинне домоткане полотно. Древо на спідниці має символічний зміст - життя завдяки боротьбі, розквіт у світлі. Працювалося над лялькою напрочуд легко, з особливою радістю на душі. Переконана, що це відчуття передасться новому власнику, і спільними зусиллями ми примножимо добро», - поділилась майстриня. 

Працівники Юридичного департаменту відвідали Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей

9 грудня в рамках проведення Всеукраїнського тижня права заступник начальника управління правової та організаційно-контрольної роботи Юридичного департаменту ХОДА Ігор Зелінський та головний спеціаліст-юрисконсульт відділу правового забезпечення діяльності структурних підрозділів облдержадміністрації Юридичного департаменту ХОДА Олена Івах відвідали Комунальний заклад «Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей». Працівники Юридичного департаменту провели тематичну виховну годину з дітьми, які перебувають у цьому закладі, на тему «Конституція України – Основний Закон держави».

У Харкові обговорили питання розповсюдження ВІЛ-інфекції та стаціонарної допомоги хворим

9 грудня на базі КЗОЗ «Обласна клінічна інфекційна лікарня» відбувся День лікаря-інфекціоніста на тему «ВІЛ-інфекція/СНІД – глобальна проблема століття». У заході взяли участь в.о. головного позаштатного спеціаліста з інфекційних хвороб Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації Юрій Танчук, лікарі Обласної клінічної інфекційної лікарні, Обласної дитячої клінічної інфекційної лікарні, Обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом, а також лікарі-інфекціоністи центральних районних лікарень, лікувально-профілактичних закладів м. Харкова, співробітники кафедр інфекційних хвороб ХМАПО і ХНМУ, лікарі-інтерни.

У Харкові презентують документальний фільм про українську революцію

З нагоди річниці української революції в кінотеатрах країни вийде повнометражний документальний фільм творчого об’єднання #BABYLON’13 «Сильніше, ніж зброя». У Харкові прем’єра фільму відбудеться 13 грудня о 15-00 у кінотеатрі "Боммер" ( вул. Полтавський шлях, 6 ). Фільм показує еволюцію українських реалій від стихійної спроби захоплення Адміністрації Президента 1-го грудня до кривавих боїв у руїнах донецького аеропорту. Він надасть глядачеві можливість відчути піднесення і розпач як майдану, так і війни на сході України.

Підприємства Харківщини візьмуть участь у Всеукраїнському конкурсі «Кращий вітчизняний товар року»

З метою гідного представлення Харківщини у Всеукраїнському конкурсі «Кращий вітчизняний товар року» зараз проводиться робота із залучення підприємств, організацій, установ області до участі у цьому конкурсі. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Робота проводиться згідно з Розпорядженням Президента України від 25 грудня 2003 року № 414 «Про Всеукраїнський конкурс-виставку «Кращий вітчизняний товар року», за дорученням голови Харківської облдержадміністрації «Про участь Харківської області у Всеукраїнському конкурсі «Кращий вітчизняний товар 2014 року». 

Ігор Балута та харківські волонтери ознайомилися з роботою районних управлінь праці та соціального захисту населення

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, т.в.п. його заступника Вадим Глушко, перший заступник Директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, представники волонтерських організацій «Станція Харків» і «Армія Hеlp» побували в двох районних управліннях праці та соціального захисту населення Харкова - Ленінському та Фрунзенському. Візит був ініційований волонтерами напередодні в ході зустрічі з главою області, не був запланований, і для співробітників управлінь праці та соцзахисту населення був несподіваним. Маршрут обирали волонтери.

Понад 2 млрд. грн. отримали мешканці Харківської області на всі державні соціальні виплати

На Харківщині 198 тисяч отримувачів всіх видів соціальних допомог, на виплату яких вже спрямовано 2,2 млрд.грн. Про це 9 грудня повідомила начальник відділу соціальних гарантій Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Кононенко. За її словами, на сьогоднішній день в області 39 тисяч отримувачів житлових субсидій, яким органами соціального захисту відшкодовано вже 110 млн. грн. Кількість звернень за призначенням саме цього виду допомоги спеціалісті прогнозують на рівні минулого року – 10% - 12% від загальної кількості сімей області.

В Харківському театрі опери та балету відбувся заключний гала-концерт переможців фестивалю творчості людей з обмеженими можливостями

9 грудня у малому залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка відбувся заключний гала-концерт переможців відкритого фестивалю творчості людей з обмеженими можливостями «На крилах натхнення». У гала-концерті, який традиційно проводиться до Міжнародного дня інвалідів в оперному театрі, виступили найкращі виконавці, які одержали визнання майстрів – членів журі. Переможців фестивалю та гостей привітали директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Євген Ярошенко та співголова ВСГО «Конфедерація громадських організацій інвалідів України» Олександр Родіонов.

На виплату адресної допомоги переселенцям Харківська область отримала 31 млн. грн.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів № 409 в Україні запроваджена Єдина система обліку громадян, вимушено переміщених із АР Крим, Луганської та Донецької областей. Довідку про облік, що надає право на отримання громадянами України всіх соціальних державних виплат, можна отримати за місцем їх тимчасового приживання або реєстрації. Про це сьогодні повідомила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко. «У Харківській області 42 місцевих управління соціального захисту населення. Якщо наприклад, переселенець проживає у Барвенківському районі, то і звертатися за довідкою він має у місцеве управління. Якщо громадянин планує переїхати в інше місце, його знімають з єдиної реєстраційної бази, і потім знову беруть на облік вже на новому місці проживання», - сказала вона.

Харків’яни перемогли на Кубку України з греко-римської боротьби

Спортсмени Харківської області здобули дві золоті та одну бронзову нагороди на Кубку України з греко-римської боротьби, який 6 та 7 грудня відбувся в Києві. Переможцями Кубку стали Андрій Бєлих у ваговій категорії до 80 кг, який у фіналі здолав суперника з Закарпатської області Олександра Кухта, та Дмитро Тимченко у ваговій категорії до 98 кг. В фінальному двобої Дмитро здолав спортсмена з Миколаївської області Володимира Васильєва. 

Учні школи «Обдарованість» зустрілися з бійцями батальйону «Харків-1»

Учні Комунального закладу «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради зустрілися з бійцями батальйону «Харків-1», які беруть участь в АТО на сході України. Гості відповіли на запитання учнів, ознайомилися з шкільним життям, оглянули виставки дитячих виробів і відвідали святковий концерт. Вихованці навчального закладу підготували для бійців вітальні листівки, сувеніри та подарували теплі речі. 

Юлія Світлична провела особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична 9 грудня провела особистий прийом громадян. В ході прийому були розглянуті питання захисту прав споживачів, оплати за оренду землі та земельні питання. Під час прийому громадяни отримали консультації керівників та представників Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, Юридичного департаменту ХОДА, територіального управління Держземагентства в Харківській області. 

Харків’янин переміг на міжнародному турнірі з боксу

З 6 по 8 грудня в столиці Азербайджану Баку відбувся міжнародний турнір з боксу серед молоді пам'яті Аббаса Агаларова. Участь у турнірі взяли спортсмени з Азербайджану, Грузії, Казахстану, Узбекистану, Росії, Індії та України. За підсумками змагань українська збірна посіла третє загальнокомандне місце, і завоювала п'ять медалей - одне золото, два срібла та дві бронзи.

Події дня!

Сьогодні, 9 грудня, о 13.00 в малому залі ХНАТОБ (вул. Сумська, 25) відбудеться заключний гала-концерт переможців відкритого фестивалю творчості людей з обмеженими можливостями «На крилах натхнення»; В 16.00 в Обласному центрі культури і туризму (вул. Пушкінська, 62) пройде благодійна акція «Підтримай Героя - подаруй йому оберіг». Кожен небайдужий зможе зробити витинанки у формі ангелів і через волонтерські організації передати їх пораненим в госпіталь і бійцям в зону АТО. О 16.30 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться засідання за участю заступника начальника Управління з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності - завідуючого відділом з питань дискримінації Секретаріату Уповноваженого Верхової Ради України з прав людини Сергія Пономарьова. Тема - вивчення проблемних питань додержання прав і свобод представників ромської громади в різних сферах суспільного життя на території Харківської області.

У Харківській області розпочався Всеукраїнський тиждень права

Враховуючи важливе значення правової освіти у подальшій розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини, з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини, Указом Президента України від 8 грудня 2008 року № 1149/2008 започатковано щороку проведення Всеукраїнського тижня права, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Визначені райони-переможці третьої фази проекту ПРООН та ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

Згідно рішення комітету з конкурсного відбору, були визначені райони області, що вибороли право брати участь у третій фазі проекту Програми Розвитку ООН та Європейського Союзу «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Ними стали: Балаклійський, Барвінківський, Великобурлуцький, Золочівський, Красноградський, Сахновщинський, Харківський та Чугуївський райони. Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

Вадим Глушко відвідав родину загиблого Героя Небесної сотні

Тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко відвідав родину загиблого під час зіткнень на Майдані в Києві харків'янина Владислава Зубенко. Вадим Глушко поспілкувався з батьком героя Віталієм Зубенко. Батько загиблого висловив бажання, щоб школа, де вчився його син, носила ім'я Владислава Зубенко, а також те, щоб в одному зі скверів або парків Харкова було встановлено пам'ятний знак Героям Небесної сотні. 

Координаційна рада з питань запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми затвердила план своєї роботи на 2015 рік

Сьогодні, 8 грудня, відбулось чергове засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми. За інформацією Департаменту соціального захисту населення ХОДА, на засіданні було заслухано інформацію про хід реалізації в Харківській області Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2015 року.

Харківська область отримала дотацію з держбюджету на виплату заробітної плати

Харківська область в результаті плідної роботи обласної державної адміністрації та Міністерства фінансів України отримала з державного бюджету кошти додаткової дотації на заробітну плату в сумі 134,7 млн. грн. Про це проінформував Департамент фінансів ХОДА. Кошти одержані відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.11.2014 № 1162-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів на 2014 рік, для спрямування місцевим бюджетам на оплату праці». Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута вже видав розпорядження (№ 636 від 04.12.2014 року), яким кошти дотації розподілено між районами та містами області з метою забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери. 

Архів документів