Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Міністр закордонних справ Нідерландів висловив подяку Ігорю Балуті за надання допомоги команді експертів із подолання наслідків катастрофи рейсу МН17

Міністр закордонних справ Королівства Нідерландів Берт Кундерс висловив подяку голові Харківської обласної державної адміністрації Ігорю Балуті за надану допомогу та підтримку аварійно-рятувальній команді із подолання наслідків катастрофи рейсу МН17. Наводимо текст листа: «Шановний губернаторе, шановний Ігорю! Вкотре хочу подякувати Вам за гостинність, проявлену Вами під час мого візиту до Харкова 7 та 8 листопада. Я прагнув зустрітися з Вами особисто та стати свідком робіт із подолання наслідків авіакатастрофи, які виконувались у Вашому регіоні, якнайшвидше після вступу на посаду. Мене глибоко зворушила церемонія вшанування пам`яті жертв, в якій ми з Вами брали участь. Як зазначив мій попередник, від самого початку робіт в Харківській області Вами та колективом обласної адміністрації було забезпечено вчасну та необхідну підтримку аварійно-рятувальній команді із подолання наслідків катастрофи рейсу МН17.

Ігор Балута висловлює співчуття батькам і рідним загиблих дітей в Чугуєві

Шановні слобожанці, в нашому спільному домі в неділю, 14 грудня, сталося велике і непоправне лихо. В м. Чугуєві трагічно обірвалися життя трьох діточок - Данила (8 років), братиків - Михайлика (6 років) і Максима (4 роки). Важко висловити словами гіркоту і смуток від таких втрат. Смерть дітей - це страшне горе для батьків, рідних та суспільства. Ця трагедія торкнулася кожного з нас. Висловлюю щире співчуття батькам і рідним загиблих дітей. Вам, звичайно, зараз важче за всіх. Сумуємо разом з вами. Голова обласної державної адміністрації                                                                                                   І. Балута  

До уваги ЗМІ! Змінено час прес-конференції!

Прес-конференція директора Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолія Бабічева і директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександра Сидоренка на тему «Про проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань учнів у 2014-2015 році» розпочнеться 16 грудня о 14.00 в прес-центрі ХОДА (вул . Сумська, 64, 5-й пов.).

У Харкові відкриється виставка англійської сатиричної графіки

Вперше у Харкові покажуть англійські карикатури кін. XVIII – поч. XIX століть з колекції Харківського художнього музею. Відкриття виставки відбудеться 15 грудня о 16:00 (вул. Раднаркомівська, 11). На ній представлено 70 графічних аркушів, що являються відгуком художників на сучасні їм події, у тому числі і на зовнішньополітичні, в яких одну з центральних ролей грала Росія. Це карикатури на Суворова, Павла I, Катерину II,Олександра I, Миколу I, аркуші, присвячені Вітчизняній війні 1812 року з Французькою імперією Наполеона. Створені карикатури майстрами цього жанру – Джеймсом Гілреєм, Ісааком Крукшенком, Джорджем Крукшенком, Уільямом Ельмсом, Джоном Коузом, Уільямом Хітом, Чарльзом Уільямсом і ін. Ці сатиричні аркуші не піддавалися цензурі і з'являлися в найперші дні після того, як «цікаві» новини досягали берегів Туманного Альбіону. 

Виставка «Ретро-ялинка», школа Діда Мороза, майстер-класи з виготовлення подарунків: Центр культури і мистецтва запрошує на новорічну програму

Обласний центр культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) підготував незвичайну новорічну розважальну програму. З 16 грудня по 15 січня в центрі працюватиме школа Генерального Діда Мороза Слобожанщини, яка представить насичену програму для дітей і дорослих. Гостей чекає інтерактивне музичне шоу «Новорічні пригоди Білій Кози»; народні новорічні та різдвяні обряди; конкурси, сюрпризи, подарунки від Генерального Діда Мороза Слобожанщини; виставка «Ретро-ялинка» (новорічні прикраси 20-го століття); майстер-класи з виготовлення листівок і подарунків. Під час проведення шоу учасники ознайомляться з експозицією «Святковий круговорот» (свята річного циклу в традиційному мистецтві: лялька-мотанка, писанка, кераміка і т.д.).

У Молодіжному парку вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

У Молодіжному парку 14 грудня пройшла урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятника жертвам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У церемонії взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, голова Харківської облради Сергій Чернов, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, заступники голови ХОДА, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники місцевого самоврядування, дипломатичного корпусу іноземних держав, чорнобильських організацій, громадськості.

Кращих працівників харківських підприємств, волонтерів, викладачів, діячів культури нагородили державними нагородами

Сьогодні, 13 грудня, в малому залі Будинку рад відбувся урочистий прийом заступника Глави Адміністрації Президента Ігоря Райніна і голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути з нагоди вручення державних нагород кращим працівникам промислових і сільськогосподарських підприємств, пожежним, діячам культури та працівникам освіти, волонтерам, журналістам. Державні нагороди вручили згідно з Указами Президента за "значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення та багаторічну сумлінну працю".

Постраждалим в рок-пабі «Стіна» надана грошова допомога

25 листопада відбулося засідання Комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації. За клопотанням голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути та голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, були розглянуті звернення, які надійшли від постраждалих під час теракту 9 листопада в рок-пабі «Стіна» на вул. Римарській у м. Харкові. Семи громадянам була надана адресна грошова допомога на лікування на загальну суму 57,5 тис. грн.

Тренерів-викладачів шкіл вищої спортивної майстерності проконсультували з юридичних питань

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права заступник начальника управління правової та організаційно-контрольної роботи Юридичного департаменту ХОДА Ігор Зелінський, головний спеціаліст-юрисконсульт відділу правового забезпечення діяльності структурних підрозділів облдержадміністрації Юридичного департаменту ХОДА Олена Івах та заступник начальника управління у справах фізичної культури та спорту ХОДА Юлія Подзолкова 12 грудня взяли участь у нараді з тренерами-викладачами шкіл вищої спортивної майстерності. Нарада пройшла під головуванням директора школи вищої спортивної майстерності Андрія Олефіренка.  

Діти, евакуйовані до Харкова з Луганської області, сьогодні будуть відправлені на відпочинок

За ініціативи голови обласної державної адміністрації Ігоря Балути, сьогодні із населених пунктів Луганської області, де тривають бойові дії, а саме м. Попасна та смт. Станиця – Луганська, були евакуйовані 68 дітей. Як повідомив т. в. п. заступника голови ХОДА Євгеній Шахненко, всі діти вже знаходяться у Харкові. Дорогою у м. Ізюм їм забезпечили повноцінний обід та відпочинок. Вже сьогодні діти, вивезені з зони АТО, залізничним транспортом будуть направлені на відпочинок до Одеси.

Вадим Глушко провів зустріч з активістами громадських чорнобильських організацій Харківщини

Сьогодні, 12 грудня, напередодні Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Глушко провів зустріч з активістами громадських чорнобильських організацій Харківщини. У зустрічі взяли участь голова правління Харківської обласної організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля» Володимир Білоєнко, голова Харківської міської організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Губарєв, а також начальник Головного управління Пенсійного фонду України Віктор Ачкасов, заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Єрміліна.

До уваги ЗМІ!

Завтра, 13 грудня, о 10:30 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться урочистий прийом заступника Глави Адміністрації Президента України Ігоря Райніна і голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути з нагоди вручення державних нагород працівникам харківських підприємств, пожежно-рятувальної служби, викладачам, діячам культури, волонтерам, журналістам згідно з Указами Президента; в 13:00 в садибі Андрія Ковалевського в Національному літературно-меморіальному музеї Григорія Сковороди (Золочівський район, с. Сковородинівка, вул. Приозерна, 3) відбудуться Андріївські вечорниці; в 15:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський шлях, 6) відбудеться прем'єра документального фільму «Сильніше, ніж зброя» творчого об'єднання BABYLON'13; 14 грудня, о 10:00, в Молодіжному парку (вул. Пушкінська, 81) пройде урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятного знаку загиблих на Чорнобильській АЕС з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У Харкові обговорили питання створення робочих місць для інвалідів та забезпечення належних умов їх праці

12 грудня відбулося засідання робочої групи з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів. На засіданні були розглянуті документи 17 підприємств, засновники яких подали заяву до обласної державної адміністрації щодо отримання дозволу на право користування пільгами з оплати податків на землю, на прибуток та на додану вартість. Як повідомив т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, робочою групою були прийняті позитивні рішення стосовно доцільності надання дозволу 14 підприємствам. Ще три підприємства будуть розглядатися повторно на наступному засіданні робочої групи, яке планується провести 18 грудня.

В Кегичівському районі газифікували село

Сьогодні, 12 грудня, відбувся пуск газу в с. Вовківка Кегичівського району Харківської області. Про це повідомив тимчасово виконуючий повноваження заступника голови обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко. За його словами, для газифікації села побудовано газопровід високого тиску загальною довжиною 23,7 км, встановлено ГРПБ, станцію електрохімічного захисту та побудовані вуличні газопроводи низького тиску довжиною 9,55 км.

Врегульовано питання переведення, атестації та стипендіального забезпечення студентів ВНЗ Донбасу

Урядом визначено механізм переведення студентів вищих навчальних закладів Донецької та Луганської областей, у яких внаслідок проведення антитерористичної операції не здійснюється освітній процес, а також їх стипендіального забезпечення та збереження права на отримання державних пільг і гарантій. Студенти, які бажають перевестися, мають подати до 19 грудня 2014 року відповідну заяву на ім’я керівника цього вищого навчального закладу.

Суспільно-політична ситуація в області стабільна та підконтрольна

Про це 12 грудня повідомив директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Євген Ярошенко під час обласної селекторної наради з порядком денним: «Про суспільно-політичну ситуацію в області у 2014 році». Нарада пройшла під головуванням т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслава Аббакумова. «Поточна ситуація у регіоні – в царині безпеки, проте загроза терактів в місті та області все ще існує. Харків був на межі того, щоб стати в ряд з Донецьком і Луганськом. Тут було вельми складно усім силовим структурам, керівництву країни та області утримати ситуацію. У той же час органам влади належить заспокоїти населення, щоб громадяни під час святкування Новорічних свят кожну петарду не сприймали за гранату, а новорічні феєрверки - за теракти. Силові структури контролюють ситуацію», - підкреслив Євген Ярошенко. 

Харківський спортсмен став бронзовим призером етапу Кубка Європи з бадмінтону

Харків'янин Артем Почтарьов став бронзовим призером етапу Кубка Європи з бадмінтону рівня International Challenge, який з 9 по 12 грудня проходить в Римі. Артем посів третє місце в чоловічій одиночній категорії, при цьому йому вдалося обійти декількох більш іменитих суперників. У стартовому матчі харків'янину знадобилося всього два сети, щоб здолати 28-у ракетку світу - француза Бріса Левердеза з рахунком 21:15, 23:21.

Мереф'янська школа №1 висловила подяку Вадиму Глушку за допомогу, надану в облаштуванні теплих туалетів для учнів молодших класів

Колектив Мереф'янської загальноосвітньої школи I-III ступенів №1 та батьківський комітет школи висловили подяку тимчасово виконуючому повноваження заступника голови ХОДА, депутату Харківської облради Вадиму Глушку за допомогу, надану в організації облаштування теплих туалетів для учнів початкових класів в будівлі школи. «Вадим Глушко - один з небагатьох, у кого слова не розходяться з ділом. Це людина, яка мало говорить, але вирішує багато проблем, живе інтересами людей і нашої країни. Завдяки його щоденній копіткій роботі наші діти мають теплий туалет», - йдеться у подяці колективу школи.

У Харкові відбудеться урочистий прийом з нагоди вручення державних нагород

Завтра, 13 грудня, Харківську область з робочим візитом відвідає заступник Глави Адміністрації Президента Ігор Райнін. В рамках візиту в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) о 10.30 відбудеться урочистий прийом Ігоря Райніна і голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути з нагоди вручення державних нагород працівникам харківських підприємств, пожежно-рятувальної служби, викладачам, діячам культури, волонтерам, журналістам згідно з Указами Президента.

Співробітники Юридичного департаменту поспілкувалися з учнями шкіл-інтернатів на теми цивільного та адміністративного права

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права головні спеціалісти-юрисконсульти відділу правового забезпечення діяльності структурних підрозділів облдержадміністрації Юридичного департаменту ХОДА Тетяна Олдак та Наталія Лапіна 11 грудня провели у Харківському обласному палаці дитячої та юнацької творчості для учнів Комунального закладу «Обласна спеціалізована школа-інтернат «Обдарованість» та Харківської спеціалізованої школи-інтернату «Ліцей міліції» правову бесіду з питань цивільного та адміністративного права. 

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкривається фотовиставка Марини Коган «Ілюзія і дорога»

19 грудня о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4- під'їзд) обласного центру культури і мистецтва відбудеться відкриття персональної фотовиставки Марини Коган «Ілюзія і дорога». Гімалайські пейзажі, види скандинавських озер, міські замальовки – неймовірно правдиві, але завжди ілюзорні, немов мрії про щастя. І вдивляючись у обриси далеких країн, раптом дивним чином знаходиш шлях до себе. Незнайомі дороги завжди відкривають щось нове, приводять нас до розуміння власних вчинків і прагнень свого серця.

Сільгосптоваровиробники Харківщини придбали 1586 одиниць нової техніки

За 11 місяців поточного року сільгосптоваровиробники Харківської області придбали 1586 одиниць нової техніки на суму 822,1 млн. грн. Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. Зокрема, придбано 347 тракторів, 114 комбайнів, 260 одиниць ґрунтообробної техніки та 236 одиниць посівної техніки. У січні-листопаді 2014 року найбільшу кількість нової техніки придбали господарства Краснокутського (133 одиниці), Богодухівського (106 одиниць), Близнюківського (103 одиниці) та Вовчанського (99 одиниць) районів.

Працівники Юридичного департаменту відвідали обласний центр реабілітації дітей «Гармонія»

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права заступник начальника управління правової та організаційно-контрольної роботи Юридичного департаменту ХОДА Ігор Зелінський та головний спеціаліст-юрисконсульт відділу правового забезпечення діяльності структурних підрозділів облдержадміністрації Юридичного департаменту ХОДА Олена Івах 11 грудня відвідали Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Гармонія».  

Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС!

14 грудня Україна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Ця дата приурочена до дня прийняття Державною комісією в експлуатацію комплексу захисних споруд над четвертим зруйнованим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Трагедія Чорнобиля носить загальнопланетарний характер і торкнулася кожного із нас. Ми з повагою і вдячністю ставимося до людей , які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи , і вшановуємо пам'ять тих, кого вже немає в живих.

Події дня

Сьогодні, 12 грудня, о 12:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про суспільно-політичну ситуацію в області у 2014 році»: о 13:30 у прес-центрі ХОДА (вулю Сумська, 64, 5-й пов.) розпочнеться прес-конференція за темою «Про створення Громадського штабу оборони Харківської області» за участі громадських активістів.

У Харкові пройшла акція з попередження серцево-судинних захворювань

Сьогодні у Харкові відбулася Всеукраїнська соціальна акція з інформування населення щодо факторів ризику розвитку серцево-судинних захворювань «Майстерня здоров’я» , яка проводиться у рамках довгострокової програми «Зупинимо інсульт разом». Про це 11 грудня під час прес-конференції розповіла заступник голови Громадської ради Міністерства охорони здоров’я України Олена Євстігнеєва.

Ігор Балута з робочим візитом відвідав Зачепилівський район

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 11 грудня з робочим візитом відвідав Зачепилівський район, де зустрівся з головою Зачепилівської районної ради Леонідом Глянем, а також провів робочу нараду з працівниками апарату та керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації. На нараді було визначено низку найважливіших завдань по забезпеченню життєдіяльності району. 

Діти з міста Щастя, що прибули до Куп'янська, вже сьогодні вирушать на два місяці в оздоровчі санаторії

У Куп'янськ 11 грудня двома автобусами прибули 50 дітей у віці від 10 до 16 років з різних навчальних закладів міста Щастя (Луганська обл.), у тому числі і зі школи-інтернату. Серед прибулих - два хлопці з профтехучилища, які були поранені під час мінометного обстрілу. У Куп'янській загальноосвітній школі №1 дітей із зони АТО нагодували та вручили їм солодкі подарунки. Після чого дітей автобусом відправили до Харкова, звідки вже сьогодні залізничним транспортом вони відправляться до Вінниці і Києва, де близько двох місяців проведуть в оздоровчих санаторіях. Після чого школярі зможуть повернутися додому.

У Харкові нагородили переможців конкурсу вишитих ікон

В харківському Будинку вчених 10 грудня відбулося урочисте нагородження переможців обласного конкурсу аматорського мистецтва серед працівників та студентів галузі охорони здоров‘я Харківського регіону. Конкурс був організований комітетом Харківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України і при підтримки Департаменту охорони здоров’я ХОДА.  

Без ефективного використання енергоресурсів не можлива енергетична безпека України

В Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України 11 грудня відбулася експертна зустріч на тему: «Економія енергоресурсів, як необхідна складова енергетичної незалежності» за участі представників Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Від Харківщини в заході взяли участь представники комунальних підприємств: «Харківські теплові мережі», «Харківводоканал», ТОВ "Котельні лікарняного комплексу", представники громадських організацій «Український союз промисловців і підприємців» та «Енергія миру», науковці Харківського НТУ «ХПІ».

Архів документів