Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Найкращі енергетики Харківщини відзначені нагородами ХОДА і обласної ради

Сьогодні, 17 грудня, у малій залі Будинку рад з нагоди святкування Дня енергетика відбувся урочистий прийом т. в. п. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгенія Шахненка та голови Харківської обласної ради Сергія Чернова. Євгеній Шахненко від імені голови Харківської ОДА Ігоря Балути привітав кращих представників галузі з їх професійним святом та відзначив особливу роль у забезпеченні електроенергією споживачів регіону Північної електроенергетичної системи, Акціонерної компанії “Харківобленерго”, ПАТ “Харківська Теплоелектроцентраль - 5”.

Події дня!

Сьогодні, 17 грудня, о 15:00 в залі селекторних нарад (Держпром, 1-й під'їзд, 2 поверх) відбудеться круглий стіл на тему: «Про запобігання насильства в суспільстві»; о 15:00 у почесному консульстві Азербайджанської Республіки (вул. Петровського, 7) відбудеться прес-конференція, присвячена Дню солідарності азербайджанців світу; о 15:00 в Українському науково-дослідному інституті екологічних проблем (вул. Бакуліна, 6) розпочнеться круглий стіл з питань: «Поводження з безпритульними тваринами», «Обговорення місцевого плану дій з охорони навколишнього природного середовища»; о 17:00 у фойє ХНАТОБу (вул. Сумська, 25) відкриється виставка скульпторів Катиба Мамедова і Сейфаддина Гурбанова, художників Урфана Гусейнова і Алігусейна Салімова, присвячена Дню солідарності азербайджанців світу; о 18:00 у великому залі ХНАТОБу (вул. Сумська, 25) розпочнеться концерт, присвячений Дню солідарності азербайджанців світу. 

У галереї «Бузок» відкривається виставка ляльок та іграшок ручної роботи

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) 18 грудня відкривається щорічна міжнародна виставка «Сезон ляльок», на якій будуть представлені роботи учасників Харківського об'єднання майстрів авторської ляльки. На виставці можна побачити роботи як з традиційних матеріалів (кераміка, фарфор, пап'є-маше, запікати полімерні глини), так і іграшки, створені за авторськими технологіями, іграшки з натуральних матеріалів, вовни, бавовни і т.д.

Харківська облдержадміністрація нагородила кращих паралімпійців, спортсменів і тренерів області

Урочиста зустріч з провідними спортсменами, паралімпійцями та тренерами області, які здобували медалі та славу для Україні та Харківщині на міжнародних аренах у 2013 та 2014 роках відбулася 16 грудня в конференц-залі Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації. 

Харківська районна рада Харківської області - переможець конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування»

За участю Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка 16 грудня відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування». Відбір кращих практик цього року проводився за трьома напрямками: «Енергозбереження та енергоефективність», «Влада та бізнес: сприяння, партнерство», «Влада та громада: інформування, діалог, участь». У напрямку «Енергозбереження та енергоефективність» у номінації «Обласні та районні ради» І місце посіла Харківська районна рада Харківської області «Енергоефективне село (на практиці с. Веселе Харківського району)».

Харківські прикордонники, які несли службу в російському пункті пропуску «Донецьк», повернулись на Батьківщину

Учора, 16 грудня, до Східного регіонального управління повернулося 16 прикордонників, які несли службу в пункті пропуску «Донецьк», що на території Російської Федерації. На Харківщині їх зустрічали рідні, близькі, керівники регіонального управління на чолі із начальником генерал-майором Олександром Біньковським. Тимчасовий підрозділ прикордонного контролю три місяці перебував в м. Донецьк (Російська Федерація) та виконував завдання, які поставила перед ними держава й керівництво прикордонного відомства.

Харківським вченим присуджено премії Президента України

Згідно Указу Президента України № 936/2014 «Про присудження щорічних премій Президента України для молодих вчених 2014 року» премії присуджено: - за роботу "Розробка фізичних основ конструктивно-технологічних рішень новітніх приладів оптоелектроніки" вченим Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут”: кандидатові технічних наук, науковому співробітникові Михайлу Кіріченку; кандидатові фізико-математичних наук, доцентові Іллі Федоріну; кандидатові технічних наук, старшому викладачеві Роману Зайцеву;

Протягом 2014 року в Харківській області проведено більше продовольчих ярмарків у порівнянні з минулим роком

Як повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, станом на 17 грудня 2014 року у Харківській області вже проведено 3604 продовольчі ярмарки, на яких реалізовано продукції на суму 358,6 млн. грн. (протягом 2013 року було проведено 3476 продовольчих ярмарків, на яких реалізовано продукції на суму 224,357 млн. грн.).

Увага!

Завтра, 18 грудня, о 10.00 у великому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться пленарне засідання ХХХІІ сесії Харківської обласної ради VI скликання. 

Бажаючих пройти ЗНО в Луганській області будуть реєструвати в Харкові

Про це 16 грудня під час прес-конференції розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. «Прийнято рішення про те, щоб бажаючих прийняти участь у ЗНО-2015 в Луганській області реєструємо ми, а з Донецької області наші колеги з Дніпропетровського центру. Ми робимо тільки реєстрацію і розсадку абітурієнтів по пунктах тестування на території Луганської області. Проводити зовнішнє незалежне оцінювання в Донецькій та Луганській областях буде Донецький регіональний центр оцінювання якості освіти, який зараз працює в м. Слов’янську», - пояснив Олександр Сидоренко. 

Розпочався прийом документів для участі в установчих зборах нового складу громадської ради при ОДА

Харківська обласна державна адміністрація інформує, що з 15 грудня 2014 року починається прийом документів для участі в установчих зборах нового складу громадської ради при обласній державній адміністрації. Прийом документів здійснюється за адресою: м. Харків, пл. Свободи 5, Держпром, 4 підїзд, 5 –й поверх, каб. 1. Прийом буде проводитися в будні дні (Пн-Пт) з 10:00 до 16:00, перерва з 13:00 до 14:00. Останній строк подачі документів 16 січня 2015 р. о 16:00.

Абітурієнти будуть визначати кількість бюджетних місць у вузах

Про це 16 грудня під час прес-конференції розповів директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. «Відповідно до Закону «Про вищу освіту», абітурієнт подає заяву на проходження ЗНО, зазначає спеціальності та вказує вузи, у яких він бажає вчитися. Після проходження ЗНО автоматично по кожній спеціальності формується рейтинговий список вузів. І далі вузам перед початком вступної кампанії надаватиметься 80% тієї кількості місць державного замовлення, яку вони мали минулого року. Решта 20% місць, які залишаться по цій спеціальності, розподілятимуться за рейтингом. Тобто якщо на «економіку» в Університет ім. Каразина буде більший конкурс, то їм додадуться місця державного замовлення. А може виявитися так, що найбільше бажаючих захоче вступити до Львівського університету, і тоді ті 20% отримає львівський вуз», - пояснив Анатолій Бабічев. 

Випускників шкіл чекають істотні зміни при проходженні ЗНО-2015

При проходженні зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2015 році випускників шкіл чекають істотні зміни. Про це 16 грудня під час прес-конференції розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. Як зазначив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев, 11 класи шкіл Харківщині в 2015 році закінчать 12,5 тис. учнів. Олександр Сидоренко пояснив, що для вступу до вищого навчального закладу абітурієнти зможуть подавати сертифікати ЗНО лише 2015 року. «Отже це автоматично збільшує кількість учасників ЗНО. За нашими даними прогнозована цифра виходить 18,5 тис. учасників по Харківській області», - сказав Олександр Сидоренко.

Харківська область планує розширювати співробітництво з міжнародними фінансовими організаціями

За останній час до обласної державної адміністрації надходить все більше пропозицій стосовно співробітництва Харківської області з міжнародними фінансовими організаціями, які пропонують участь у кредитних лініях та грантах. Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

Україна на 16% збільшила експорт с/г продукції у порівнянні з минулим роком

За підсумками 10 місяців цього року частка ЄС в загальній структурі зовнішньоторговельного обігу сільськогосподарської продукції склала 33,6%. Зовнішньоторговельний обіг між Україною та країнами ЄС збільшився на 2,5% (або 156,6 млн дол.) та склав 6 473,4 млн дол. Позитивне сальдо збільшилось в 2,1 рази і становить 1 918,8 млн дол. Серед країн Європейського Союзу найбільшу частку у зовнішньоторговельному обігу між ЄС та Україною мають: Іспанія – 14,3%, Нідерланди – 13%, Польща – 12,8%, Італія – 11,2%, Німеччина – 10,6%, Франція – 8,1%, Великобританія – 4,5%, Бельгія – 4,7%, Португалія – 3,2%, Угорщина – 3%, Румунія – 2,3%, Литва – 2,2%, Греція – 1,9%.

Харківські спортсмени здобули 14 медалей на Кубку України з плавання

В харківському басейні «Акварена» плавці з усієї України розіграли медалі національного Кубку. Участь в змаганнях взяли 367 плавців з 16 областей та Києва. На урочистій церемонії відкриття спортсменів та тренерів від Харківської облдержадміністрації з початком змагань привітав заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту Сергій Христоєв. За підсумками Кубку України, харківські плавці здобули 14 медалей – 5 золотих, 6 срібних та 3 бронзові.

Навчальні військові збори школярів в рамках предмету "Захист Вітчизни" вперше відбулися на базі військового факультету НТУ "ХПІ"

У військових зборах взяли участь учні Харківської спеціалізованої школи-інтернату «Ліцей міліції». На них також були присутні голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, т. в. п. заступника голови ХОДА Вячеслав Аббакумов, директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, начальник Харківського гарнізону Олександр Серпухов, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Дмитро Малицький, його заступник Юрій Калгушкін.

Сьогодні на каналі ОТБ обговорять питання формування нового складу Громадської ради при обласній державній адміністрації

Сьогодні директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Євген Ярошенко та радник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Чевордов візьмуть участь у прямому ефірі програми «Будь в курсі», що вийде о 17.15 на каналі Харківського обласного державного телебачення. У програмі мова піде про формування нового складу Громадської ради при обласній державній адміністрації.

Ігор Балута дав дозвіл на проведення в його відношенні процедури люстрації

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута дав дозвіл на проведення в його відношенні процедури люстрації. Про це йдеться в його заяві, опублікованій на сайті Президента України. "Я, Балута Ігор Миронович, відповідно до статті 4 Закону України "Про очищення влади", повідомляю, що заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 закону, не застосовуються щодо мене. Даю згоду на проходження перевірки, оприлюднення відомостей про себе згідно з вимогами Закону України "Про очищення влади", - йдеться в документі.

У Харкові обговорять питання еволюції мовної особистості військового лідера та комунікативного дисонансу сьогодення

17-18 грудня в Національному університеті цивільного захисту (НУЦЗ) України відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Мова в професійному вимірі: комунікативно-культурний аспект». Понад 250 науковців із різних регіонів України та десяти країн зарубіжжя завітають до Харкова, щоб на науковому форумі обговорити питання формування професійної комунікативної компетенції особистості, стратегій ефективного навчання мови та її засвоєння. 17 грудня початок пленарного засідання ознаменує відеопрезентація в 3D-форматі «Професія – рятувальник» для учасників та гостей конференції. Ректор НУЦЗ України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий вручить почесним гостям відзнаки університету. У форматі відеоконференцзв’язку вітатиме представників наукового форуму професор Центрального Мічиганського університету США, доктор філософії Том Мур.

В'ячеслав Аббакумов провів особистий прийом громадян

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації В'ячеслав Аббакумов 16 грудня провів особистий прийом громадян. В ході прийому були розглянуті питання, що стосуються виконання рішення суду. Жителі Харкова отримали відповідні консультації в.и.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації. Вирішення питань, які потребують поглибленого вивчення, В'ячеслав Аббакумов взяв під особистий контроль. 

До кінця року кількість університетів в Україні скоротиться на 70 закладів. Міносвіти

В Україні кількість університетів до кінця 2014 року скоротиться ще на 70 закладів. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Квіт. "У нас було 804 вищих навчальних закладів. Після прийняття закону про вищу освіту їх стало близько 300. До кінця року, я думаю, зменшиться ще на 70", - заявив міністр освіти і науки. За його словами, Міносвіти виставило претензії ще 53 університетам.

Харківська облдержадміністрація нагородила кращих спортсменів та тренерів

15 та 16 грудня в Департаменті у справах молоді та спорту облдержадміністрації пройшли урочисті нагородження спортсменів та тренерів Харківської області за високі досягнення в 2013 та 2014 роках. Директор Департаменту Віталій Кириленко привітав спортсменів та їх тренерів з високими досягненнями, подякував їм за виконану роботу та запевнив, що Департамент буде робити все можливе, щоб спортсменам і всьому спорту приділялася максимальна увага.

У Харкові відбувся турнір з боксу пам’яті Бориса Андрєєва

В манежі спорткомплексу «ХТЗ» відбувся міжнародний турнір з боксу серед молоді пам’яті Заслуженого тренера України Бориса Андрєєва. турнір також був одним з етапів відбору спортсменів до лав молодіжної збірної України з боксу. Цього року у ньому взяли участь 77 боксерів віком до 18 років з 15 областей України. Харківські боксери успішно виступили на змаганнях, завоювавши дві золоті, три срібні та три бронзові нагороди.

Події дня!

Сьогодні, 16 грудня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5-й пов.) пройде прес-конференція на тему «Про проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань учнів у 2014-2015 році». Учасники - директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев і директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4 під'їзд) відбудеться прем'єрна читка п'єси Анатолія Кутніка «Світло нічника». 

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» зачитають п'єсу Анатолія Кутніка «Свет ночника»

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд) 16 грудня відбудеться прем'єрна читка п'єси Анатолія Кутніка «Свет ночника». У читці візьмуть участь автор і відомі харківські актори. Сюжет п'єси розгортається протягом декількох годин в легендарному нічному клубі «Хеппі енд», і які б пригоди не відбувалися з героями, все зобов'язане закінчиться добре. 

Міжнародна організація з міграції відкриє офіс у Харкові для ефективної оцінки потреб переселенців

Міжнародна організація з міграції (МОМ) за підтримки ЄС та Німеччини розширює свою допомогу вимушеним переселенцям із Криму і Донбасу і надасть її ще близько 20 тис. чоловік. Як говориться в повідомленні представництва МОМ в Україні, гуманітарна допомога надаватиметься завдяки фінансуванню від ЄС, який виділив на це 6,5 млн.євро, і Німеччини, яка надає 680 тис. євро. Зокрема, разові грошові виплати будуть надані більше 5300 вразливим сім'ям і окремим особам з особливими потребами в Харківській області. Цей регіон обраний тому, що межує з Донбасом і розмістив близько чверті всіх вимушених переселенців.

Андріївські вечорниці відгуляли у садибі Андрія Ковалівського

У Національному літературно-меморіальному музеї Г.С. Сковороди 13 грудня відбулось фольклорне свято «Андріївські вечорниці у садибі Андрія Ковалівського», в якому взяли участь жителі Сковородинівки, гості зрізних районів області та регіонів України. Відвідувачів розважали вихованці дитячої театральної студії Ольги Немикіної, учасники гурту «Воріття» із Краснокутська та туристично-розважального центру «Оберег-тур». 

Шановні судді, працівники апаратів судів!

Вітаю вас з професійним святом - Днем працівників суду. Діяльність судів має надзвичайно важливе значення для побудови України як суверенної, демократичної, правової держави, затвердження принципів верховенства права і законності. Незалежний суд, підкорюючись тільки закону, має бути головним демократичним механізмом дотримання прав і свобод людини і громадянина. Сьогодні судова система, безумовно, вимагає негайного реформування. На судовий корпус України сьогодні покладається особлива відповідальність за долю держави в складних умовах одночасного проведення реформ практично в усіх сферах громадського життя. Окрім того, саме від ефективності діяльності судів залежить конституційна стабільність в державі.

Тхеквондисти області спільними зусиллями завоювали 89 медалей міжнародного турніру

В Палаці спорту «Локомотив» в Харкові три сотні юних спортсменів 13 грудня розіграли останні медалі року в тхеквондо ВТФ на традиційному міжнародному передноворічному турнірі з тхеквондо ВТФ «Діти України». Змагання відбулися в чотирьох вікових групах - діти (2005-2006 р.н), юнаки (2003-2004 р.н.), кадети (2000-2002 р.н.) та юніори (1997 -1999 р.н.). Участь в турнірі взяли близька 300 спортсменів, які представляли 24 команди з 13 областей України та міста Києва. За підсумками турніру перемогу в загальнокомандному заліку здобули київські тхеквондисти. Друге місце посіла команда Харківської КДЮСШ №8, спортсмени якої завоювали 9 золотих, 11 срібних та 12 бронзових медалей. Третій результат показала команда ДЮСШ міста Дружківка (Донецька область). Також до п'ятірки кращих увійшла команда Харківської КДЮСШ №2. 

Архів документів