Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Вадим Глушко подякував польському уряду і всім, хто своєчасно доправив гуманітарну допомогу для переселенців із зони АТО

Сьогодні, 19 грудня, в обласній державній адміністрації відбулася зустріч т. в. п. заступника голови ХОДА Вадима Глушка з Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові паном Станіславом Лукасіком. Темою зустрічі була доставка на Харківщину гуманітарної допомоги з Польщі для вимушених переселенців із зони АТО. У зустрічі також взяли участь перший заступник начальника ГУ ДСНС в Харківській області Олександр Волобуєв, заступник начальника ГУ Державної міграційної служби України - начальник управління паспортної роботи, громадянства та реєстрації фізичних осіб Олена Чирик, керівники департаментів соціального захисту населення, охорони здоров’я, економіки і міжнародних відносин ХОДА, представники Товариства Червоного хреста України та волонтерських організацій: «Станція Харків», «Країна понад усе» (табір «Ромашка»), «Єдина родина», міжнародного благодійного фонду «Карітас України».

Понад 40 тисяч переселенців звернулися за медичною допомогою до закладів охорони здоров'я Харківської області

За медичною допомогою до закладів охорони здоров'я Харківської області звернулися 40 тис. 587 переселенців з Донецької та Луганської областей, з них дорослих - 68% (майже 28 тис. осіб), дітей - 32% (більше 12 тис.). Про це 19 грудня під час прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Галацан. За його словами, за стаціонарною допомогою, включаючи проведення хірургічних операцій, надання допомоги при гострому інфаркті міокарда та інші складні випадки, звернулося 8 тис. 765 громадян із зони АТО (з них - 2,5 тис. дітей).

В Харківській області у 2014 році планується ввести в експлуатацію до 310 тис. кв. м. житла

В Харківській області у 2014 році планується ввести в експлуатацію до 310 тис. кв. м. житла, що складає 80% від обсягів 2013 року. Будівельники області максимально активізували роботу та використовують всі можливі резерви для поліпшення ситуації. Про це 19 грудня під час обласної селекторної наради повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації, головний архітектор області Михайло Рабинович. 

На Харківщині буде збільшено кількість місць для розміщення переселенців

У Харківській області на сьогоднішній день офіційно зареєстровано 120 тис. 4 переселенця з Донецької та Луганської областей. За неофіційними даними, їх близько 250 тисяч. Станом на 17 грудня органами соціального захисту населення взято на облік та видано відповідних довідок 83 тис. переселенцям. Про це 19 грудня під час прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко. Як розповів начальник регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО, перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв, на сьогоднішній день штабом надано житло 37 тис. 136 переселенцям. 10 тис. 815 осіб вже покинули Харківщину і повернулися додому в Донецьку і Луганську області.

123 млн. грн. отримала Харківська область на погашення заборгованості з різниці в тарифах

18 грудня було профінансовано 26 договорів підприємств Харківської області на проведення розрахунків з різниці в тарифах на послуги з тепло-, водопостачання та водовідведення на суму 123,8 млн. грн., з них в рахунок погашення заборгованості за природний газ на суму 44,6 млн. грн., за електроенергію – 79,2 млн. грн., повідомляє Департамент житлово-комунального господарства ХОДА. З початку 2014 року підприємствам області профінансовано 151 договір на загальну суму 1468,2 млн. грн.

Харківські університети увійшли до рейтингу 100 кращих вузів країн Центральної, Східної Європи та Центральної Азії

За результатами нового рейтингу університетів, укладеного компанією QS Quacquarelli Symonds, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна та Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» увійшли до 100 кращих вищих навчальних закладів країн Центральної, Східної Європи та Центральної Азії. Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.  

У ході засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради розглянули питання реформування ЖКГ у Харківській області

18 грудня відбулося чергове засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради за участю т.в.п. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадима Глушка. На засіданні були розглянуті питання: «Про стан виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Харківської області на 2010-2015 роки» та «Про аналіз цінової ситуації на споживчому ринку Харківської області».

Прикраси та вироби з бісеру можна побачити в Харківському художньому музеї

У виставковій залі Харківського художнього музею 18 грудня відкрилася виставка «Бісер чарівний». Саме таку назву мала збірка давніх повчань, молитов та афоризмів, де бісер, бусина та перл уподібнювались квітам в «саду знань». На виставці представлени експонати з колекції Харківського художнього музею з фондів двох відділів. Колекція бісеру XVIII – поч. ХХ ст., яка зберігається у відділі декоративно-ужиткового мистецтва нараховує близько 40 творів. Експонується половина з них. «Бісерне мистецтво являє собою цілий пласт вітчизняної культури, а його злети приходяться на роки трьох вікових рубежів починаючи з XVIII ст. і закінчуючи ХХІ ст. На протязі століть це мистецтво стало проявом творчості і духовної культури різних шарів суспільства. Золотий вік бісеру XVIII – І пол. ХІХ ст. пов’язували з укладом життя дворянських садиб і одним з улюблених занять благородних дам – бісерним рукоділлям», - розповіла директор Харківського художнього музею Валентина Мизгіна. 

Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян

Сьогодні, 19 грудня, тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян. У ході прийому були розглянуто звернення голови правління «Благодійного фонду «Україна без війни», голови ради з державно-приватного партнерства «Співтовариство надійних забудовників» Ольги Санжаревської стосовно сприяння з боку обласної державної адміністрації реконструкції незавершених будівель під житло для тимчасово переміщених громадян із зони АТО за кошти благодійного фонду.

На Харківщину прибула польська гуманітарна допомога для вимушених переселенців із зони АТО

Сьогодні, 19 грудня, на Харківщину прибуло 33 машини з гуманітарною допомогою з Польщі для вимушених переселенців із зони АТО на загальну суму 1 млн. дол. Польська сторона доставила вантаж на своїх пожежних машинах. Всього в Харків доставили 150 тонн вантажу - продукти харчування, одяг, ліки і предмети побуту. На зустрічі вантажу були присутні Генеральний консул Республіки Польща в Харкові пан Станіслав Лукасік, т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, начальник регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО, перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв. 

Петро Порошенко присвоїв третій ранг держслужбовця заступникові Глави Адміністрації Президента Ігорю Райніну

Президент України Петро Порошенко підписав указ № 939/2014 "Про присвоєння рангу державного службовця", яким присвоїв третій ранг держслужбовця заступникові Глави Адміністрації Президента, депутату Харківської обласної ради Ігорю Львовичу Райніну. Довідка. У березні 2014 Ігор Райнін був призначений в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації, у квітні 2014 року - першим заступником голови Харківської облдержадміністрації. 17 листопада згідно з указом Президента України Петра Порошенка (№882/2014) Ігор Райнін був призначений заступником Глави Адміністрації Президента України.

Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону працює над залученням міжнародної технічної допомоги до Харківської області

В Департаменті з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації під головуванням першого заступника директора Департаменту Дениса Ткачова відбулася нарада з керівниками центрів міжнародних програм області щодо активізації залучення міжнародної технічної допомоги до нашого регіону. У рамках наради з метою посилення роботи з міжнародними організаціями-донорами було прийнято рішення про формування консолідованого плану роботи на наступний рік. Такий план передбачає комплексний підхід до активізації громад області та розробку проектів регіонального рівня за участю профільних департаментів облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, навчальних закладів та громадськості.

Події дня!

Сьогодні, 19 грудня, о 11:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5-й пов.) Відбудеться брифінг т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадима Глушка, директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександра Галацана, заступника директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяни Ерміліної і начальника регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО, першого заступника начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександра Волобуєва, на тему: «Про стан роботи з внутрішньо переміщеними особами з Донецької та Луганської областей»; о 12:00 у малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) пройде обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про підсумки введення житла в експлуатацію в 2014 році»; о 13:00 у Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відкриється виставка робіт викладачів художніх шкіл «Таємниці душі важко зрозуміти, ще важче дізнатися ...»; о 15:00 в конференц-залі готелю «Харків» (пл. Свободи, 7) відбудеться засідання громадської платформи «Харківський громадянський форум»; о 15:00 у малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) пройде засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій; о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4 під'їзд) відкриється персональна фотовиставка Марини Коган «Ілюзія і дорога». 

У Харкові пройшли урочистості з нагоди Дня працівників міліції України

Сьогодні, 18 грудня, у Харкові відбулося покладання квітів до пам'ятника загиблим працівникам міліції. У церемонії покладання взяли участь т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, ректор Харківського національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Василь Тацій, керівники установ та організацій регіону, духовенство.

Щорічний фестиваль дитячої та юнацької творчості «Музи і діти» запрошує до участі талановиту молодь

Щорічний відкритий фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості «Музи і діти» запрошує до участі талановиту молодь віком від 4-х до 18 років -вокалістів і хореографічні колективи з різних куточків Харківської області, областей України та ближнього зарубіжжя. Конкурсна програма буде проводитися у двох номінаціях: вокал (соло, дует, тріо, ансамблі); хореографія (бально-спортивний, народний, стилізований, естрадний танок). Термін прийняття заявок: вокал до 15 січня 2015 р.; хореографія - до 20 січня 2015 р. включно.

Укрпошта  розпочинає  акцію  "Пошта Діда Мороза"

19 грудня у поштамтах обласних центрів України та відділеннях поштового зв’язку, розміщених у районних центрах, розпочинається новорічна акція від Укрпошти -  "Пошта Діда Мороза". Укрпошта традиційно проводить новорічну кампанію, в рамках якої діти можуть писати листи Діду Морозу. На всі листи, в яких вказано зворотню адресу, діти отримають відповіді. Марки на святкових поштових відправленнях можна буде погасити відбитком спеціального штемпеля "Пошта Діда Мороза". У Харкові спецпогашення відбудуться з 19 по 31 грудня.

В Україні послідовно впроваджуються закони антикорупційної політики

Сьогодні, 18 грудня, у ХаРІ НАДУ при Президентові України у форматі відеоконференції відбулася експертна зустріч для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Реалізація антикорупційних ініціатив Уряду» під головуванням директора Департаменту антикорупційної політики Міністерства юстиції України Роберта Сіверса. Від Харківщини у заході взяли участь заступник начальника ГУ юстиції у Харківській області Ірина Левченко; начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правоосвітньої діяльності ГУ юстиції у Харківській області Тетяна Барановська; начальник 1-го відділу Головного відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю управління Служби безпеки України в Харківській області Василь Сазонов, представники громадськості, науковці.

Анна Ушеніна і Юрій Анікєєв - бронзові призери Всесвітніх інтелектуальних ігор

Всесвітні інтелектуальні ігри, в число призерів яких потрапили і харківські спортсмени, пройшли в Китаї з 11 по 17 грудня. На Іграх медалі розігрувалися у чотирьох видах - шахах, шашках, бриджі, го та сянці (китайські шахи). Харків'янка Анна Ушеніна виборола бронзову медаль у швидких шахах, набравши 4,5 бала з 7 можливих. Обійти Анну змогли лише росіянка Валентина Гуніна, яка стала переможницею в цьому виді шахових баталій, та китаянка Хоу Іфань, яка посіла друге місце. 

Ігор Балута взяв участь у відкритті першої в Харкові ДНК-лабораторії

Сьогодні, 18 грудня, відбулося урочисте відкриття відремонтованого будинку Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Головному управлінні МВС України в Харківській області. В урочистому відкритті взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, працівники органів внутрішніх справ. Як розповів Анатолій Дмитрієв, будівля була відремонтована практично з нуля. У ній зараз знаходиться новітня ДНК-лабораторія, адміністративний блок, а також приведена в належний стан прилегла територія.

У Харкові обговорили питання сімейної медицини, педіатрії та військово-польової хірургії

17 грудня на базі харківського Будинку лікаря відбувся День лікаря загальної практики – сімейного лікаря на тему «Актуальні питання загальної практики – сімейної медицини». У заході взяли участь кандидат медичних наук, професор кафедри загальної практики – сімейної медицини Юрій Снопков, завідувач кафедри загальної практики – сімейної медицини, голова Харківської асоціації сімейних лікарів Олексій Корж, співробітники кафедр ХМАПО, лікарі загальної практики – сімейні лікарі закладів охорони здоров’я області та міста.

У Міністерстві внутрішніх справ України відзвітували про результати спецоперації проти грального бізнесу

За інформацією радника Міністра внутрішніх справ України Зоряна Шкіряка, з початку року припинено діяльність 2241 гральних закладів, з них 1210 залів гральних автоматів, 608 інтерактивних клубів, 231 букмекерської контори, 41 покерного клубу, 30 казино. Правоохоронцями повністю ліквідовано, так звані, миттєві лотереї - закриті 400 гральних закладів підприємства «Патріот», 80 залів «МолодьСпортЛото», знешкоджено мережу з 700 букмекерських контор «Фаворит» та 100 контор «Парі-Матч».

Викладачі художніх шкіл області покажуть свої роботи на різдвяній виставці талантів Слобожанщини

19 грудня о 13.00 у Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 9) відбудеться урочисте відкриття четвертої обласної виставки художніх робіт "Таємниці душі важко збагнути, ще важче пізнати…". Їх автори - 60 викладачів образотворчого мистецтва шкіл естетичного виховання Харкова та Харківської області. Проект «Різдвяний подарунок Слобожанщині» був започаткований у 2011 році і проходить за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської ОДА. Вперше за роки існування проекту експозиція буде розташована у трьох залах Харківського художнього музею.

Експорт товарів Харківської області до країн ЄС за 10 місяців цього року збільшився

За 10 місяців цього року обсяг експортних поставок товарів Харківської області до країн ЄС зріс на 17% (у порівнянні з відповідним періодом 2013 року) і склав 268 млн. дол. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.  «За підсумками 10 місяців поточного року зовнішньоторговельний оборот товарами Харківської області в цілому склав 3 млрд. 143,9 млн. дол., експортні поставки - 1 млрд. 572,2 млн. дол. Основними товарами, які експортувались за кордон, стали машини, електротехнічне обладнання та механізми, продукти рослинного походження, мінеральні продукти, готові харчові продукти, транспортні засоби тощо», - розповіла Юлія Світлична.

Події дня!

Сьогодні, 18 грудня, о 10:00 у великому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться пленарне засідання ХХХІІ сесії Харківської обласної ради VI скликання; о 12:00 в ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) пройде експертна зустріч для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Реалізація антикорупційних ініціатив Уряду»; о 14:00 у Харківському національному економічному університеті ім. С. Кузнеця (пр. Леніна, 9а) відбудеться експертний «круглий стіл» на тему: «Нові можливості виходу на ринки країн Європейського Союзу в сучасних умовах»; о 16:00 у Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відкриється виставка «Бісер в колекції Харківського художнього музею». 

У Харкові відбулися урочистості з нагоди святкування Дня Національної Солідарності Азербайджанців Світу

17 грудня у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Національної Солідарності Азербайджанців Світу під патронатом Почесного консульства Азербайджанської Республіки у Харкові. У заході взяли участь т. в. п. заступника голови Харківської ОДА Вадим Глушко, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Надзвичайний і Повноважний посол Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Мадатлі, глава міжпарламентської групи зі зв'язків з Азербайджаном, народний депутат України Олег Медуниця, Почесний консул Азербайджанської Республіки в Харкові Афган Салманов.

Харківська область має намір розвивати співпрацю з Азербайджанською Республікою

За десять місяців цього року зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Азербайджанською Республікою склав 27,5 млн. дол., з них експортні поставки харківських підприємств - 23,5 млн. дол. Про це 17 грудня під час прес-конференції, присвяченої Дню солідарності азербайджанців світу, повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. За його словами, серед підприємств - експортерів в Азербайджан такі підприємства як ПАТ «Харківський плитковий завод», ТОВ «Малинівський склозавод», ТОВ «Східноукраїнська компанія «Малтюроп», ТОВ «Торговий дім «Молочна слобода», Приватна фірма «Алекс- 3». 

У Харкові обговорили питання профілактики насильства в сім'ї та торгівлі людьми

Під головуванням т.в.п. заступника голови Харьківської облдержадміністрації Вадима Глушка 17 грудня відбулось засідання круглого столу на тему: «Про запобігання насильства у суспільстві». Організатором круглого столу виступив Департамент соціального захисту населення ХОДА. У роботі круглого столу взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, громадських організацій, об’єднань професійних спілок та роботодавців області, а також, засобів масової інформації.  

У Харківському історичному музеї відкрилася фотовиставка «Майдан. Пробудження нації»

Сьогодні, 17 грудня, на 1 поверсі Харківського історичного музею відбулося відкриття тимчасової фотовиставки учасника «Євромайдану» Сергія Петренка «Майдан. Пробудження нації» із серії «Апокаліпсис ХХІ століття». Перебуваючи у Києві з 8 грудня 2013 року до 18 лютого 2014 року, автор зробив більше трьох з половиною тисяч знімків. Світлини, що представлені на виставці, розкривають перебіг драматичних подій, які назавжди увійшли в літопис української історії. Представлені експонати допоможуть відвідувачам музею поглянути на події очами їх безпосереднього учасника, оцінити громадянську мужність та патріотизм людей, які стали на захист прав і свобод людини в Україні.

Департамент соціального захисту населення ХОДА ініціює подовження терміну видачі довідок внутрішньо переміщеним особам

В Департаменті соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації 16 грудня відбулася нарада з установами соціального захисту населення з питання обліку та призначення щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Нарада пройшла під головуванням т.в.п заступника голови ХОДА Вадима Глушка, та за участю представників Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, Харківського обласного центру зайнятості, Департаменту праці та соціальної політики Харківської міськради. 

У Харківській області розпочато пілотний проект з надання послуг Держземагентства України в центрах надання адміністративних послуг

З 15 грудня на Харківщині розпочато пілотний проект з надання адміністративних послуг Державного агентства земельних ресурсів України через центри надання адміністративних послуг, що передбачає організацію роботи державних кадастрових реєстраторів на базі центрів області. Як повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, цей проект впроваджується з метою реалізації ініціативи Уряду з реформування сфери надання адміністративних послуг центральних органів виконавчої влади та їх подальшої передачі на місцеві рівні.

Архів документів