Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Бадмінтоністи Харківщини здобули дев’ять медалей міжнародного турніру

Традиційний міжнародний турнір з бадмінтону «Kiev International Championship-2014», відбувся в Києві з 19 по 21 грудня. На турнірі спортсмени Харківської області здобули три золоті, чотири срібні та дві бронзові медалі. Дмитро Завадський став переможцем в чоловічій одиночній категорії, обігравши у фіналі харків'янина Валерія Атращенкова. Третє місце в цій категорії також було за харківським бадмінтоністом, його зайняв Артем Почтарьов. 

Гуманітарну допомогу від ВООЗ та Фонду народонаселення ООН отримає і Харківська область

Міністерство охорони здоров’я України отримало гуманітарну допомогу від Всесвітньої організації охорони здоров’я та Фонду народонаселення ООН на загальну суму понад 3 млн. грн. Про це повідомив перший заступник Міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець. Черговий транш гуманітарної допомоги від ВООЗ містить 90 медичних наборів (basic kit) для невідкладної допомоги, до складу яких входять ліки та вироби медичного призначення. Один такий набір дозволяє надавати допомогу 1000 особам протягом трьох місяців. Гуманітарний вантаж спрямують до Харківської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Луганської областей. До цих областей також передадуть 9 наборів (supplementary kit), які сформовані з розрахунку: один набір – на обслуговування 10 тыс. осіб протягом майже трьох місяців. 

53 виїзда у зону АТО зробили театри і творчі колективи Харківщини

Впродовж 2014 року театри і творчі колективи Харківщини зробили 53 виїзда з концертними програмами у зону АТО і місця дислокації військових частин Збройних Сил, Національної гвардії, СБУ, Держприкордонслужби і підрозділів МВС на території Харківської, Луганської та Донецької областей. Про це сьогодні повідомив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина. Аби підтримати моральний та патріотичний дух українських військових, перед ними виступили кращі професійні колективи області - вокальне тріо «Обереги», ансамбль народної музики «Ярмарок», вокально-інструментальний ансамбль «Діва», симфонічний оркестр та провідні солісти Харківської обласної філармонії, Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський», а також творчі колективи Великобурлуцького, Дергачівського, Золочівського, Ізюмського, Чугуївського, Харківського районів та м. Ізюм.

Мешканці Коломацького району зібрали гуманітарну допомогу для міліціонерів, які несуть службу в зоні АТО

З ініціативи представників Коломацької райдержадміністрації небайдужі громадяни зібрали допомогу для співробітників правоохоронних органів, які зараз несуть службу на Сході країни. Про це повідомила прес-служба ГУ МВС України в Харківській області. Зокрема, для потреб правоохоронців жителі Коломацького району передали теплий одяг, продукти харчування та інші необхідні речі. Також для бійців діти підготували малюнки-обереги, які вони створювали з надією на те, щоб захисники Батьківщини обов'язково повернулися додому живими і неушкодженими.

Напередодні Нового Року та Різдва викладачі шкіл естетичного виховання Харківщини покажуть свою майстерність

Викладачі шкіл естетичного виховання Харківщини 26 грудня вийдуть на сцену великої зали Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського - у концертній програмі «Зимовий калейдоскоп». Традиційний концерт викладачів шкіл естетичного виховання Харкова та області проводиться у рамках проекту «Різдвяний подарунок Слобожанщині» вже 15 років. У програму цьогорічного концерту включено більше 20 номерів інструментального та вокального жанрів. Звучатиме музика у виконанні піаністів, скрипалів, віолончелістів, бандуристів, домристів, акордеоністів, балалаєчників. Крім сольних виступів будуть грати інструментальні ансамблі. Вокалісти запропонують увазі глядачів відомі твори класичного репертуару та кращі зразки української пісні. 

У Харківській області з робочим візитом перебуває перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун

Сьогодні, 23 грудня, у Харківській області з робочим візитом перебуває перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун. Заступник міністра відвідала Харківський інститут фінансів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі, де провела зустріч з лідерами студентського самоврядування та громадськими організаціями, проректорами та керівниками навчально-методичних центрів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації, обговоривши питання Імплементації Закону України «Про вищу освіту».

Харків'яни привезли медалі з Кубку України з військово-спортивних багатоборств

Харків'яни привезли медалі з Кубку України з військово-спортивних багатоборств, який відбувався з 19-21 грудня в м. Черкаси. У змаганнях приймали участь 240 спортсменів з 12 регіонів України. Збірна команда Харківської області здобула друге місце у загальнокомандному заліку. Особливо варто відзначити спортсменів, які відзначилися у своїх вагових категоріях. Так, перші місця зайняли МСМК Роман Каут (тренер Калина І.В.), МСМК Олександр Бусяк (тренер Калина І.В.), КМС Денис Мартиненко (тренер Зайцев С.В.), МСУ Денис Бондар (тренер Зайцев С.В.). 

Юлія Світлична провела особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична 23 грудня провела особистий прийом громадян. В ході прийому були розглянуті земельні питання та питання оплати за оренду землі. Під час прийому громадяни отримали консультації керівників та представників Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, Юридичного департаменту ХОДА, Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, територіального управління Держземагентства в Харківській області.

Показники харчової промисловості України зросли у поточному році на 2,7%

За підсумками роботи за січень-листопад цього року забезпечено зростання виробництва у харчовій промисловості України на 2,7% (у порівнянні з відповідним періодом 2013 року). Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики. Таких показників приросту промислової продукції досягнуто, головним чином, за рахунок зростання обсягів виробництва молочної, м'ясної, олійно-жирової, консервної, цукрової продукції та інших.

Харківська область налагоджує співпрацю з міжнародними фінансовими корпораціями

Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) запропоновано отримати кредитне (до 6,5 млн. грн.) та грантове (до 250 тис. євро) фінансування на об'єкти міст Харківської області, які потребують підвищення енергоефективності, і які приймають тимчасових переселенців із зони АТО. Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. За її словами, наразі формується база даних та приймаються заявки щодо реалізації проектів з термомодернізації будівель, переоснащення системи опалення у закладах освіти, реконструкції системи зовнішнього освітлення і теплопостачання. Відповідні пропозиції вже прийшли з міст Куп'янськ та Лозова. 

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться творча зустріч з фотографом Мариною Коган

В рамках персональної виставки «Ілюзія і дорога» 25 грудня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4 під'їзд, вхід з боку площі Свободи) відбудеться творча зустріч з автором виставки Мариною Коган. Гості галереї зможуть познайомитися з фотографом і дізнатися про особистісну філософію автора. Марина Коган прийшла у фотографію з академічними знаннями у сфері образотворчого мистецтва, поєднавши їх з досвідом у сфері рекламного бізнесу. Саме це дозволило їй заснувати власну фотостудію та розробити авторську методику викладання основ фотографії. Про свій шлях у мистецтві фотографії і розповість автор. 

Події дня!

Сьогодні, 23 грудня, о 12:00 у  Держпромі (1-й під’їзд, 4 поверх) відбудеться засідання колегії Департаменту культури і туризму ХОДА; о 16:30 у Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4)  відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців XVI обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена».

Президент підписав Указ "Про відзначення у 2015 році Дня Соборності України"

Згідно Указу Президента України № 948/2014 "Про відзначення у 2015 році Дня Соборності України"  з нагоди 96-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки та з метою належного відзначення у 2015 році Дня Соборності України, виховання у громадян почуття патріотизму і гордості за свою державу Президент дав низку доручень. Кабінету Міністрів України: а) розробити із залученням громадськості та науковців і затвердити план заходів з відзначення у 2015 році Дня Соборності України, передбачивши, зокрема:проведення 22 січня 2015 року в місті Києві урочистостей за участю керівництва держави, представників центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, громадськості, духовенства, науковців, а також відповідних урочистих заходів в інших населених пунктах;

П'ятеро харків'ян удостоєні нагород Міжнародного академічного рейтингу «Золота Фортуна»

21 грудня в Києві пройшла урочиста церемонія Міжнародного академічного рейтингу «Золота Фортуна». За представленням міністерств і відомств, обласних і районних держадміністрацій, виконкомів міських рад академічними нагородами були відзначені багато солдат, офіцерів та волонтерів, які відстоюють цілісність країни на сході України, а також ті, хто допомагає армії і зміцнює економічну могутність держави. У тому числі і з Харківської області.

Шановні працівники енергетичної галузі області!

Щиро вітаю вас з професійним святом — Днем енергетика. Енергетичний комплекс - це основа, на якій тримається вся економіка. Тільки за стабільної роботи вашої галузі можна забезпечити динамічний розвиток економіки країни та області, створити цивілізовані умови для життєдіяльності суспільства. Нині енергетиками області проводиться комплексне оновлення основних фондів. Здійснюються заходи з економії дефіцитних паливно-енергетичних ресурсів та енергозбереження. Започатковано публічний діалог з громадськістю в інтересах спільного вирішення проблем, що мають загальнодержавне значення.

Харків’янки зібрали золотий врожай на Кубку України з синхронного плавання

З 18 по 20 грудня в харківському басейні «Локомотив» майстрині синхронного плавання змагалися за медалі Кубка України. Участь в змаганнях взяли 70 спортсменок, які представляли сім команд з Харківської, Одеської, Миколаївської областей та міста Києва. Удача посміхнулася господарем змагань – команді Харківська область-1, спортсменки якої виграли майже усі перші місця, а також команді міста Києва, яка стала переможницею в загальнокомандному підсумку. На Кубку України харківські майстрині синхронного плавання завоювали 6 медалей – 4 золотих та 2 срібні. В сольних змаганнях перемогу здобула Анастасія Савчук з команди Харківська область-1, яка в сумі технічної та довільної програми набрала 181.3034 бала. Друге місце з результатом 168.5710 посіла Яна Нарєжна з команди Харківська область-2. Бронзу завоювала Тетяна Ронікер з команди Одеська область-1.

У Харківському національному медичному університеті відбувся конкурс серед студентів-стоматологів

У Харківському національному медичному університеті вп'яте відбувся конкурс студентської майстерності для старшокурсників стоматологічного факультету, ініційований колективом кафедри дитячої стоматології. Конкурс «Сяйво посмішки. Творчі майстерні» дуже затребуваний у студентському середовищі, оскільки надає студентам можливість переконатися в рівні придбаних теоретичних і практичних знань та навичок, підвищити самооцінку. До складу журі увійшли як викладачі університету, так і керівники закладів практичної охорони здоров'я.

Споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 98,3 %, за водопостачання – на 86,3%

За оперативними даними Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, станом на 22.12.2014 року з початку поточного року споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 98,3 %. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів підвищився на 3,6% (за відповідний період 2013 року – 94,7 %), в том числі: населення – 95,8 % (за відповідний період 2013 року – 102,2 %); установ, які фінансуються з державного бюджету – 91,9 % (за відповідний період 2013 року – 101,7 %), місцевих бюджетів – 97,3 % (за відповідний період 2013 року – 80,1 %), обласного бюджету – 95,2 % (за відповідний період 2013 року – 98,1 %), інших споживачів – 102,8 % (за відповідний період 2013 року – 102,9 %).

Максим Нікітін та Олександра Назарова – чемпіони України з фігурного катання

Юні харківські фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін, які цього року тільки стартували у дорослому спорті, стали переможцями чемпіонату України з фігурного катання в категорії танцювальні пари. Чемпіонат проходив з 18 по 20 грудня у Києві. За підсумками чемпіонату харків’яни набрали 155.89 бала у сумі короткої і довільної програми та впевнено завоювали золоті медалі. Срібних призерів чемпіонату київську пару Лоліту Єрмак та Олексія Шумського харків’яни випередили на 23.37 бала. Третє місце на чемпіонаті посіла ще одна київська пара Валерія Гайструк та Олексій Олійник. 

Харківські заводи отримали велике замовлення від Міноборони

Українські військові замовили в ДК «Укроборонпром» ремонт великої кількості техніки. Його вже зараз виконують найбільш потужні підприємства Концерну, зокрема Харківський, Львівський, Київський, Миколаївський і Житомирський бронетанкові заводи. Бойові машини піхоти, бронетранспортери і танки відновлять і модернізують для потреб української армії вже найближчим часом - до кінця 2014 року. Загальна сума замовлення - майже 230 млн. грн. 

Харків’яни вибороли чотири медалі на фінальному змаганні чемпіонату України з шашок-64

З 11 по 21 грудня в м. Дніпропетровськ пройшов фінал чемпіонату України з шашок-64. В змаганнях прийняли участь 68 спортсменів з 15 регіонів України. На рахунку команди Харківської області 4 медалі. В класичній грі Бойко Сергій зайняв 1 місце, а Макаренкова Юлія 2 місце. Також Юлія зайняла 1 місце в швидкій грі та 2 місце в блискавичній грі. Вітаємо спортсменів та їх тренерів з вдалим виступом на змаганнях!

Понад 14 тис. сімей із зони АТО, які проживають в Харківській області, отримали адресну допомогу на загальну суму 21,6 млн.грн.

На даний момент в Харківській області органами соціального захисту населення взято на облік 83 тис. тимчасових переселенців. За щомісячною адресною допомогою на оплату житла та комунальних послуг звернулося 22 тис. сімей. З них більше 14 тис. сімей вже отримали адресну допомогу на загальну суму 21,6 млн.грн. Про це повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Єрміліна. За її словами, на виплату адресної допомоги переселенцям із зони АТО в цьому році Харківській області з держбюджету було виділено 31 млн.грн. Також Тетяна Єрміліна зазначила, що 68 тис. 200 тимчасових переселенців з Донбасу отримують пенсії на території Харківської області.

Ендокринологи області обговорили новий протидіабетичний препарат

У конференц-залі готелю «Харків» відбувся День лікаря-ендокринолога. У заході взяли участь головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я ХОДА зі спеціальності ендокринологія, завідувач ендокринологічним відділенням КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Іван Смірнов, зав. відділенням профілактики ендокринних захворювань Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ України Володимир Паньків, лікарі-ендокринологи. 

АК «Харківобленерго» оприлюднила графік відключень електроенергії в Харкові і Харківській області

АК «Харківобленерго» на своєму сайті оприлюднила погодинний графік відключень електроенергії в Харкові і Харківській області. Згідно з ним, світло відключатимуть на 4-6 годин в день, 2-3 рази по 2 години. Компанія зазначає, що «у зв'язку з виникненням дефіциту палива на теплових електростанціях, який привів до загрози порушення балансу між виробництвом і споживанням електричної потужності та її нестачі в Об'єднаній енергетичній системі України, по місту Харкову та Харківській області вводиться погодинний графік відключень електроенергії». 

Унікальні лоти продадуть на студентському аукціоні в Харкові

Унікальні лоти, надані відомими українськими майстрами, підуть з молотка на студентському благодійному «IХ Аукціоні надій: «Рухаюся-живу!», який 24 грудня відбудеться в Харківському інституті банківської справи Університету банківської справи Національного банку України (УБС НБУ). Серед них - ікона Святого Іоанна Хрестителя з іконографічної збірки Блаженнішого Патріарха Святослава - Глави й Отця УГКЦ, лялька-маґодза «Коник» від Інни Івасюк, вироби технікою мокрого валяння від Ольги Пінчак, лялька-мотанка з матеріалів, переданих з гарячих точок АТО від Лариси Теліженко, м'яч з підписами гравців і спортивна форма від ФК «Карпати», а також інші мистецькі речі, вироби ручної роботи, сертифікати на послуги. Студенти університету зібрали близько 50 лотів, і стільки ж цінних предметів для продажу на лотереї. Також для гостей Аукціону відбудеться показ модних речей з національною символікою, які теж можна буде придбати.

Харківська область реалізує комплекс заходів щодо сприяння виходу продукції вітчизняних товаровиробників на ринки ЄС

У Харківському національному економічному університеті ім. С.Кузнеця пройшов круглий стіл «Напрями підвищення конкурентоспроможності підприємств регіону на зовнішніх ринках», організатором якого виступив Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації. Під час засідання круглого столу, учасниками якого стали представники бізнес-структур, органів влади, громадських об’єднань та науковці, відбулася презентація результатів експертного опитування «Оцінка обізнаності представників ділових кіл Харківщини щодо перспектив євроінтеграції та можливостей виходу вітчизняної продукції на ринки Європейського Союзу», що проводився за дорученням заступника голови обласної державної адміністрації Юлії Світличної.

Шановні вартові правопорядку, ветерани правоохоронних органів!

Від щирого серця вітаю вас з професійним святом — Днем міліції! Сьогодні служба в правоохоронних органах особливо важка і небезпечна. Вона вимагає величезної напруги сил, волі і мужності. Саме вам довірено стояти на варті інтересів держави, боротися з порушеннями закону і порядку, оберігати життя і спокій наших громадян. Авторитет міліції вибудовується із крупиць добра, ваших сміливих вчинків, а нерідко й самопожертви. Ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю тих, хто відвів біду ціною власного життя від держави в найтрагічніші для неї часи. Ми складаємо шану ветеранам органів внутрішніх справ, які і сьогодні в строю, власним прикладом вчать молодих гідно продовжувати їхню справу.

Ігор Балута вручив Відзнаки обласної державної адміністрації представникам міжнародної місії з розслідування катастрофи літака «Boeing-777» рейсу MH17

19 грудня в малому залі Будинку рад голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута вручив Відзнаки обласної державної адміністрації представникам міжнародної місії з розслідування катастрофи літака «Boeing-777» рейсу MH17. На церемонії також були присутні т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, радник голови ХОДА Сергій Стороженко, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, начальник Управління СБУ України в Харківській області Олександр Пивовар і представники інших структур. 

На виконання першочергових завдань у сфері водопровідно-каналізаційного господарства Харківської області необхідно 60 млн. грн.

Сьогодні, 19 грудня, у малому залі Будинку рад відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови комісії, Директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимира Фадєєва. Першим було розглянуто питання «Про стан забезпечення населення Харківської області питною водою гарантованої якості». За інформацією першого заступника Директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Дорошенка, за 9 місяців 2014 року за напрямками Програми «Питна вода Харківської області» на 2012-2020 роки за кошти підприємств було замінено насосне обладнання на артезіанських свердловинах та водопровідних насосних станціях КП теплових мереж Харківського району (835,4 тис. грн.) и проведено реконструкцію водопровідних та каналізаційних очисних споруд КП «Харківводоканал» (7835,9 тис. грн.).

У Харківській області працевлаштовано більше 500 переселенців

З 120 тис. офіційно зареєстрованих переселенців в Харківській області в Центр зайнятості звернулося всього 2 тис. 550 осіб. З них працевлаштувалися 524 людини. Про це 19 грудня під час прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив начальник регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО, перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв. За його словами, близько 40 співробітників ГУ ДСНС України в Донецькій і Луганській областях подали рапорти про переведення на роботу в Харківську область.

Архів документів