Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Жителі Первомайщини зібрали гроші на новорічні подарунки для сімей переселенців

У Первомайському Палаці культури «Хімік» пройшла передноворічний благодійний районний ярмарок в рамках акції «Зроби добро». Кожна школа міста та району представила свої ексклюзивні роботи, будинки творчості також активно взяли участь у ярмарку. Продавали свою продукцію і підприємства району. На ярмарку також проходили майстер-класи з виготовлення модульного орігамі, боді-арту та перукарського мистецтва. Творчі колективи Первомайщини показали свою майстерність. 

Україна і Польща створять спільне військово-технічне виробництво

Державний концерн «Укроборонпром» домовився з компанією «LUBAWA SA» з Польщі створити спільне виробництво зброї. Відповідне рішення викладено в договорі про співпрацю, підписаному першим заступником генерального директора «Укроборонпрому» Сергієм Пінькасом та Головою правління компанії «LUBAWA SA» Марчином Кубіцою. Про це повідомила прес-служба ДК «Укроборонпром». Вже найближчим часом буде визначено ряд виробів, які вироблятимуть на спільному підприємстві.

Департамент цивільного захисту ХОДА нагадує про дотримання правил пожежної безпеки під час новорічних свят

Департамент цивільного захисту Харківської облдержадміністрації ще раз нагадує про необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки, встановлюючи новорічну ялинку і організовуючи святкування в дитячих закладах. Найменша необережність при включенні електрогірлянди або розпалюванні бенгальських вогнів у приміщенні, де встановлена ялинка, може призвести до пожежі. Крім того, використовувати джерела відкритого вогню в приміщеннях, де встановлена Новорічна ялинка й проводяться святкові заходи – заборонено. Не дозволяється також включати до програми виступів номери з використанням петард, фейерверків, різноманітних вогневих ефектів. 

Харківська область максимально виконує свої зобов'язання щодо забезпечення переселенців всім необхідним

За даними Регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням вимушених переселенців, станом на 22.12.2014 р. в Харківській області перебуває 120,3 тис. внутрішньо переміщених осіб (119,4 тис. осіб з Донецької та Луганської області; 0,9 тис. осіб з території АР Крим та м. Севастополя). Харківська область максимально продовжує виконувати свої зобов'язання щодо забезпечення переселенців всім необхідним. Так, на даний момент Регіональним штабом разом із місцевими органами влади розміщено 37 тис. 146 вимушених переселенців. Всі вони проживають в місцях, пристосованих до функціонування в осінньо-зимовий період. Зараз в Харківській області є ще 18 об’єктів, де можливо розмістити 357 осіб (349 – дітей, 8 – мами з грудними дітьми).

Харківські афганці планують доповнити Стіну героїв у Сквері воїнів-інтернаціоналістів

Про це сьогодні, 25 грудня, під час покладання квітів до Стели загиблим воїнам у Сквері воїнів-інтернаціоналістів повідомив голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков. Він нагадав, що меморіал був відкритий 23 серпня 1997 року. Три роки тому було проведено його реконструкцію, і вперше в Україні було встановлено Стіну героїв. 242 жителя Харківської області загинули, виконуючи свій інтернаціональний обов'язок в Афганістані, і 256 осіб в інших бойових конфліктах у 24 країнах світу.

Кращих харківських працівників ДСНС України відзначили званнями та нагородами

Віце-прем'єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко та голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський 25 грудня під час візиту до Харківської області присвоїли чергові спеціальні звання шести харківським працівникам ДСНС України. Звання присвоєні за значний особистий внесок у проведенні заходів щодо зустрічі внутрішньо переміщених осіб, які прибувають із районів проведення АТО, супроводження гуманітарного вантажу, будівництва стаціонарних транзитних містечок із будинків модульного типу та сумлінне виконання службових обов'язків. 

У Харкові підвели підсумки проведення 3-го обласного етапу Міжнародних мовно-літературних конкурсів

У Харківській області завершився третій обласний етап V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та ХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, в якому взяли участь 108 учнів 3-11-х класів шкіл області. Ці учні посіли І місце в ІІ (районному) етапі конкурсів. Про це повідомив Департамент науки і освіти ХОДА. Спільним рішенням журі та оргкомітету конкурсів визначено 21 учня-переможця третього обласного етапу V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка та 27 учнів-переможців третього обласного етапу ХV Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика.

На Харківщині відзначили 35-ту річницю вводу Радянських військ в Афганістан

Сьогодні, 25 грудня, в день 35-ої річниці вводу Радянських військ на територію Республіки Афганістан, у Харкові у Сквері воїнів-інтернаціоналістів відбулося покладання квітів до Стели загиблим воїнам. У церемонії взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков, голова Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник, воїни-інтернаціоналісти, матері загиблих героїв. Віктор Коваленко, який у 1983-1985 роках у званні сержанту десантно-штурмової маневреної групи Прикордонних військ СРСР брав участь у бойових діях в Афганістані, нагадав, що 2014 рік був проголошений в Україні Роком учасників бойових дій на території інших держав. Цього року також відзначалася 25-а річниця виведення Радянських військ з Республіки Афганістан.

Модульне селище в Харкові готове прийняти перших переселенців

Віце-прем'єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, народний депутат України Ірина Геращенко, а також народні депутати України Марія Іонова та Ірина Луценко, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський 25 грудня під час візиту до Харківської області оглянули хід будівництва модульного селища для переселенців, яке будується в Харкові. Супроводжував гостей т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко. За словами Сергія Бочковського, на сьогодні вже завершено монтування 189 модулів, підключення їх до інженерних мереж та укомплектування меблями. Залишилося підключити резервний генератор та облаштувати території. Загалом готовність містечка оцінюється на 99%. 

Заробітну плату освітянам Харківщини виплачено в повному обсязі

Як зазначила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, на сьогодні немає заборгованості чи затримки по виплаті заробітної плати педагогічним працівникам області. За словами заступника голови ХОДА, обласною державною адміністрацією, органами місцевого самоврядування вжито відповідних заходів щодо недопущення заборгованості по заробітній платі вчителям області.

Харківський університет радіоелектроніки проведе майстер-класи зі створення роботів і представить свої інновації

27 грудня в Харківському національному університеті радіоелектроніки (пр. Леніна 14) проходитиме новорічне свято робототехніки. Організатори покажуть майстер-класи зі створення роботів, продемонструють свої новинки, проведуть конкурси з призами. Тут можна буде побачити робота-Діда Мороза (який, до речі, привітає гостей з Новим роком), робота-гексапода, мобільні платформи та багато іншого. Також для всіх бажаючих буде можливість покерувати цією технікою.

З Харкова відправили гуманітарний вантаж жителям Донецької та Луганської області, який зібрали з усієї України

Сьогодні, 25 грудня, з території аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Харківській області на Донбас виїхали дві колони з гуманітарним вантажем, який був зібраний з усіх регіонів України, в кількості 20 вантажівок. У відправленні вантажу взяли участь віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, народний депутат України Ірина Геращенко, а також народні депутати України Марія Іонова та Ірина Луценко, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко.

Події дня!

Сьогодні, 25 грудня, о 12.00 в ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться експертна зустріч для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Пріоритети реалізації міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» в Україні»; о 14.00 на Привокзальній площі Харкова біля Поштового відділення зв'язку № 52 (вул. Привокзальна, 2) відбудеться урочисте спецпогашення новорічної поштової марки на конверті «Лист Діду Морозу» за участю керівництва Харківської дирекції УДППЗ «Укрпошта»; о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під.) пройде творча зустріч з автором виставки «Ілюзія і дорога» Мариною Коган.

В районах області проходять новорічні свята і карнавали за участю Діда Мороза та Снігуроньки

У районах та містах області від сьогодні розпочалися відкриття новорічних ялинок та проведення масових заходів для дітей за участю головних героїв свята - Діда Мороза та Снігуроньки, які традиційно символізують прихід Нового року. В загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладах проходять новорічні свята, карнавали казкових героїв за участю Діда Мороза та Снігуроньки, виставки дитячої творчості «Замість ялинки – новорічний букет», «Зимові сюжети», вікторини народознавців «Як козаки зустрічали Новий рік?», «Народні звичаї і повір’я різдвяних свят», конкурси на кращого знавця колядок, щедрівок «Різдвяні вечорниці», «Я щедрую і співаю в надвечір’я», а також години спілкування «Різдво Христове та його значення в житті людства», «Новий рік у різних країнах світу», які сприяють формуванню в дітей загальнолюдських цінностей та духовних пріоритетів. 

Відбулась презентація проекту Стратегії реформування вищої освіти в Україні до 2020 року

23 грудня у Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна за участі першого заступника Міністра освіти і науки України Інни Совсун та заступника голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної відбулася презентація, а також обговорення з керівниками вищих навчальних закладів області та експертами проекту Стратегії реформування вищої освіти в Україні до 2020 року. Як зазначила Юлія Світлична, даний проект чітко визначає стратегічні орієнтири та основні завдання щодо поетапного реформування вищої освіти в Україні.

КП «Жилкомсервіс» заборгувало «Харківодоканалу» понад 200 млн. грн.

Сьогодні, 24 грудня, під час прес-конференції т. в. п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко зазначив, що на 1 грудня рівень розрахунків АК «Харківобленерго» перед Енергоринком України становить 97%. Однак тривогу керівництва області викликає факт заборгованості енергопостачальному підприємству області з боку КП «Харківодоканал».

Завтра з Харкова відправлять гуманітарний вантаж жителям Донецької та Луганської областей

Завтра, 25 грудня, за дорученням Президента України та Уряду України з міста Харкова будуть відправлені 20 вантажівок з гуманітарною допомогою жителям Донецької та Луганської областей. Ця допомога була зібрана рятувальниками з усіх регіонів України. Гуманітарна допомога включає в себе продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни, а також інші продукти і товари, в яких зараз відчувають потребу люди на Сході країни.

Нова пелетна котельня в селищі Високому за рік заощадить 75 тис. куб. м газу

Про це під час відкриття котельні повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. Разом з очільником області нову котельню оглянули т.в.п. заступників - Євгеній Шахненко і Вадим Глушко, а також голова Харківської райдержадміністрації Юрій Шпарага. Котельня призначена для опалення місцевої школи і працює на деревних пелетах (деревних гранулах), і на деяких видах агропелет (з відходів сільського господарства). Як розповів представник підрядника, генеральний директор ТОВ «Техекс-газ» Юзеф Броневський, будівля котельні складається з двох блок-модулів, в яких встановлено обладнання кращих вітчизняних і світових виробників. Загальна потужність котельні - 300 кВт. Поруч з котельні знаходиться бункер запасу палива, призначений для безперебійної подачі палива в котли, що забезпечить безперервний процес горіння. Однієї засипки бункера вистачатиме на 5-7 днів при максимальному навантаженні котельні. Робота котельні можлива в повному автоматичному режимі. Крім того, обладнання забезпечено пристроями дистанційної передачі даних на диспетчерський пункт експлуатуючої організації. Повна вартість всього об'єкту - 1млн. 100 тис. грн. Витрати, запевняє Юзеф Броневський, при нинішній ціні на газ, окупляться за п'ять років. 

Завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій, в області вдалося досягти економії споживання газу

У Харківській області продовжують реалізовувати заходи, спрямовані на енергозбереження. Як повідомив 24 грудня під час прес-конференції т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко, на комунальних підприємствах області відбувається модернізація застарілого газового обладнання. «Також ми активно займаємося альтернативним паливом. Цього року в області встановлено 58 твердопаливних котлів. Крім того, до кінця року закінчимо освоювати субвенцію держави з будівництва та встановлення 23-х блочно-модульних котелень, які працюють на пелетному та брикетному паливі. Одна з таких пелетних котелень заробила сьогодні в сел. Високому Харківського району», - розповів Євгеній Шахненко.

Студенти Харкова зібрали теплі речи та форму для захисників Вітчизни

Під час засідання Харківської обласної студентської ради була проведена зустріч із прикордонниками мобільної зенітно-артилерійської застави для підведення підсумків акції «Віддай форму військовому – допоможи Захистити Україну». Солдатам передали форму, зібрану студентами вузів Харкова. А саме – 148 пар шкарпеток, 18 шапок, 35 пар рукавичок, 20 светрів, 4 військові форми, 1 бушлат, 3 гольфа, теплі брюки та футболку. Особливо відмітилися під час збору речей студенти Харківської гуманітарно-педагогічної академії, Харківського державного університету харчування та торгівлі, Харківського інституту фінансів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі. 

У Харкові відзначили кращих спортсменів «Інваспорту»

23 грудня відбулося нагородження кращих спортсменів та тренерів Харківського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» за підсумками 2014 року. В урочистій церемонії взяв участь заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Сергій Христоєв, який від лиця Харківської обласної державної адміністрації привітав спортсменів та тренерів з високими досягненнями в 2014 році. «Цей рік був знаменний тим, що проходили ХІ зимові Паралімпійські ігри, і ми дуже горді тим, що наші харківські спортсмени принесли 12 медалей з 25, які були завойовані нашою країною. Дуже приємно, що на вашу честь та за ваші заслуги в цьому році неодноразово піднімався прапор та лунав гімн України. Від себе особисто та від імені Харківської обласної державної адміністрації хочу побажати вам спортивних успіхів», - зазначив Сергій Христоєв. 

Погодинний графік відключень електроенергії в Харківській області буде задіяно тільки у разі необхідності

Про це сьогодні, 24 грудня, під час прес-конференції на тему «Ситуація в енергосистемі Харківської області. Введення графіка відключень електроенергії» повідомив голова правління АК "Харківобленерго" Сергій Кирик. «Сьогодні графіки не застосовуються, тому що немає обмежень для Харківської області. Вони будуть задіяні тільки коли в цьому буде необхідність. Вчора ми ввели їх в перший раз, але обмеження в кожній групі було дуже маленьке на 56 МВт, що в 6 разів менше запланованих обсягів у 300 МВт», - сказав він.

Кабмін продовжив термін видачі довідок внутрішньо переміщеним особам

Про це повідомили в Департаменті соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації. Оскільки значна кількість переселенці не зможуть зареєструватися в органах соціального захисту населення до кінця цього року, Урядом 12 грудня прийнято рішення продовжити до 1 лютого 2015 року строк видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції (протокол № 8 засідання КМУ від 12.12.2014). Враховуючи зазначене виплати державних допомог переселенцям будуть продовжені, і, як і раніше, будуть надаватися за фактичним місцем проживання (перебування) людини. 

Ізраїльські фахівці поділяться досвідом з харківськими лікарями в області військово-польової хірургії

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 24 грудня зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні паном Еліавом Бєлоцерковські. На зустрічі також були присутні заступник голови ХОДА Юлія Світлична, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні Іцхак Кармель Каган, другий секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні, директор Ізраїльського культурного центру в Харкові Нелі Шульман. Сторони обговорили соціально-політичну ситуацію в Харківській області, а також подальшу співпрацю між нашим регіоном та Ізраїлем.

Харківські лікарі екстреної медичної допомоги обмінюються досвідом з польськими колегами

На базі КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» 23 грудня відбувся День лікаря з невідкладних станів. На заході були присутні директор КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров'я ХОДА з медицини невідкладних станів Віктор Забашта, проф. кафедри травматології і військово-польової хірургії ХМАПО Віктор Ринденко, медичні працівники структурних підрозділів Обласної клінічної лікарні, лікарі-інтерни. 

Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості запрошує на новорічні і різдвяні свята

З 22 грудня по 9 січня на базі Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості» ( вул. Сумська, 37) проводяться новорічні та різдвяні свята за участю творчих колективів позашкільного навчального закладу. Як зазначила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, у новорічних заходах беруть участь учні навчальних закладів області, у тому числі діти пільгових категорій, а також переможці міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів, лідери учнівського самоврядування та діти, які прибули на Харківщину із зони антитерористичної операції на Сході України. Святковими заходами буде охоплено близько 8 тисяч осіб.

Привітай солдата з Новим роком!

Державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» спільно з Міністерством оборони України проводить Всеукраїнську акцію «Привітай солдата з Новим роком». Небайдужі громадяни можуть написати листи солдатам АТО з новорічними привітаннями та словами підтримки, надсилати подарунки. Всі листи та посилки будуть передані особисто бійцям на блокпостах. Бажаючим взяти участь в акції треба звертатися до оператора відділення поштового зв’язку.  

Кращих архівістів Харківщини відзначили нагородами ХОДА

Сьогодні, 24 грудня, в залі Державного архіву Харківської області нагородами облдержадміністрації відзначив кращих архівістів області з нагоди Дня працівників архівних установ. Від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути до присутніх звернувся заступник директора Державного архіву Харківської області Євген Кущ. «Сьогодні наше професійне свято, з чим я хочу вас всіх привітати, і побажати міцного здоров'я, удачі, благополуччя, добра. І в світлі тих подій, які у нас, на жаль, відбуваються в країні - чистого неба над головою », - зазначив Євген Кущ.  

Події дня!

Сьогодні, 24 грудня, о 11:30 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5-й пов.) пройде прес-конференція т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгенія Шахненка, першого заступника начальника управління паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Володимира Губи та голови правління АК "Харківобленерго" Сергія Кирика на тему «Ситуація в енергосистемі Харківської області. Введення графіка відключень електроенергії». о 17:00 у Харківському інституті банківської справи Університету банківської справи Національного банку України (пр. Перемоги, 55) розпочнеться студентський благодійний IX Аукціон надій «Рухаюся-живу». 

У Харкові відбулася церемонія нагородження переможців ХVІ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини - кращі імена»

Сьогодні, 23 грудня, в актовому залі Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна відбулася урочиста церемонія нагородження переможців ХVІ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини - кращі імена». В урочистостях взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, ректори та викладачі вузів. Під час урочистої церемонії Юлія Світлична вручила нагороди переможцям та дипломантам конкурсу «Вища школа Харківщини - кращі імена» в номінаціях «Декан факультету» та «Завідувач кафедрою». Всього нагороди були вручені в десяти номінаціях, включаючи такі, як «Викладач гуманітарних дисциплін», «Викладач фундаментальних дисциплін», «Викладач професійно-орієнтованих дисциплін», «Науковець», «Молодий науковець», «Завідувач кафедри фізичного виховання», «Директор бібліотеки» та «Педагогічна династія».

Архів документів