Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У «Боммері» стартує тиждень різдвяних короткометражних фільмів

5 січня у кінотеатрі «Боммер» стартує показ різдвяної колекції короткометражних фільмів CHRISTMAS SHORTS від фестивалю New Vision. До колекції увійшли п'ять фільмів, які є багаторазовими переможцями міжнародних фестивалів: фантастика «НЛО над Берліном 2 - Останній Опір» (Австрія - Німеччина) - метафорична стрічка про те, як прибульці отримали контроль над людською свідомістю; анімація «Вітер» (Німеччина) - комедія про природу походження вітру; драма «День Всіх Святих» (Польща) - стрічка про справжні людські цінності і пошук самого себе; фільм «Остання жертва» (Росія) - екранізація комедії Островського; мелодрама «Вовчий одяг» (Польща) - сучасна казка про народження любові.

Бійці з передової сил АТО отримали сотні малюнків, листів та оберегів від дітей Дергачівщини

Напередодні Різдва Христова на півдні Донеччини в польових розташуваннях учасників АТО побував військовий капелан Полікарп, який привітав українських воїнів з наступаючим святом та провів богослужіння. Про це повідомив офіцер прес-групи сектору «М» зони проведення АТО підполковник Дмитро Горбунов. В ході зустрічей представник духовенства передав хлопцям з передової сил АТО сотні дитячих малюнків, листів та оберегів від вихованців Солоницівського навчально-виховного комплексу Дергачівського району Харківської області. У більшості послань маленькі патріоти дякували військовослужбовцям Збройних Сил України за свій захист, обіцяли любити Україну так же сильно, як учасники АТО, і бажали їм скорішого повернення додому. 

Вадим Глушко обговорив з Генеральним консулом Польщі питання евакуації громадян України польського походження з Донбасу

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко зустрівся з Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові Станіславом Лукасіком. В ході зустрічі обговорювалися питання евакуації близько двохсот громадян України польського походження з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. На зустрічі також були присутні співробітник Департаменту консульської служби Республіки Польща Томаш Вєльгомос, в.о. заступника директора Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації - начальника управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Микола Грановський, представники міграційної служби, ДСНС, СБУ, правоохоронних органів.

Директор Юридичного департаменту ХОДА провів особистий прийом громадян

Сьогодні, 5 січня, директор Юридичного департаменту Харківської обласної державної адміністрації Денис Дудник провів особистий прийом громадян. Під час прийому громадянам були надані юридичні консультації стосовно отримання довідки про зарплату для перерахування пенсійних виплат, про усунення перешкод у праві користування житловою площею, а також інші питання.

Чемпіонат області зібрав 100 бадмінтоністів, в тому числі і спортсменів з Індії

В харківській Школі вищої спортивної майстерності 2 та 3 січня пройшов відкритий чемпіонат Харківської області з бадмінтону. В змаганнях взяли участь понад 100 спортсменів різного віку та рівня майстерності. Разом з харків’янами у відкритому чемпіонаті участь брали і представники Індії – студенти Харківського національного медичного університету. Медалі були розіграні в п’яти категоріях, а переможцями чемпіонату стали: Віталій Конов – чоловіча одиночна категорія; Олена Прус – жіноча одиночна категорія; Геннадій Натаров та Дмитро Карпенко – чоловіча парна категорія; Анастасія Дмитришина та Дар’я Самарчанц – жіноча парна категорія; Геннадій Натаров та Ольга Надточій – змішана парна категорія. 

Рівень захворюваності ГРВІ в Харківській області нижче епідпорогу

Епідеміологічна ситуація з захворюваністю ГРВІ в Харківській області залишається стабільною і керованою. Про це розповіла в.о. головного позаштатного спеціаліста з інфекційних хвороб Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації Юлія Танчук. За її словами, за останній тиждень (з 27.12.2014 по 04.01.2015) на Харківщині зафіксовано 2217 випадків ГРВІ. Інтенсивний показник складає 8,15% на 10 тис. населення. Захворюваність на ГРВІ в порівнянні с минулим тижнем по Харківській області знизилась на 43,32% (зафіксовано 3924 випадки ГРВІ). В зв’язку із зниженням захворюваності на ГРВІ, відмічено зниження епідеміологічного порогу на 76,2%.

Укрпошта вводить в обіг марку «Василь Симоненко. 1935-1963. 80 років від дня народження»

8 січня вводиться в обіг та вважається дійсною для оплати послуг поштового зв’язку в усіх відділеннях поштового зв’язку поштова марка № 1421 «Василь Симоненко. 1935-1963. 80 років від дня народження». Василь Симоненко (8.01.1935-14.12.1963) – визначний український поет, прозаїк і журналіст. Один з найяскравіших представників покоління «шістдесятників» у літературі. Його поезія сповнена філософського осмислення буття, антитоталітарного і національно-визвольного спрямування. Найбільш гострі поезії були спотворені або заборонені радянською цензурою.

Україна видобула в 2014 році 20,5 млрд. куб. м газу

Україна за підсумками 2014 року видобула близько 20,5 млрд. куб. м газу. Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Так, "Укргазвидобування" за грудень видобула 1 млрд. 282 млн. куб. м газу (+1,9% від плану), а за весь рік - 15,1 млрд. куб. м (-0,1%). При цьому "Укрнафта" за грудень видобула 141 млн. куб. м газу (-8,2%), за рік - 1,7 млрд. куб. м (-0,2%), а "Чорноморнафтогаз" за рік добув 300 тис. куб. м газу (-0,2%).

В Україні в 2015 році мінімальна зарплата становитиме 1218 грн., прожитковий мінімум - 1176 грн.

Згідно з державним бюджетом України, в 2015 році мінімальна заробітна плата встановлена на рівні: - у місячному розмірі: з 1 січня - 1218 грн., з 1 грудня - 1378 грн.; - у погодинному розмірі: з 1 січня - 7,29 грн., з 1 грудня - 8,25 грн. Крім того, в документі встановлено, що у 2015 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць встановлено у розмірі: з 1 січня - 1176 грн., з 1 грудня - 1330 грн.

У Харківській області забезпечено безперешкодний проїзд усіма дорогами загального користування

Згідно з інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу від снігу розчищено 202 км доріг місцевого значення та 466,5 км державного значення, використано 767,6 м3 піщано-сольової суміші. Протягом доби на автошляхах області працювало 110 одиниць техніки та 147 дорожніх робітників. Станом на 5 січня забезпечено безперешкодний проїзд усіма дорогами загального користування в Харківській області.

Сьогодні розпочалася реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2015 року

З 5 січня Український центр оцінювання якості освіти розпочинає реєстрацію майбутніх абітурієнтів для проходження у 2015 році зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Триватиме реєстрація до 20 лютого. Нагадаємо, що цього року в проведенні ЗНО є кілька суттєвих нововведень. Для вступу до вузу абітурієнти подають сертифікати ЗНО тільки 2015 року. Кожен учасник ЗНО має право скласти тести не більше ніж з чотирьох навчальних предметів. Перше тестування з української мови та літератури відбудеться вже 24 квітня. Потім після місячної паузи тестування триватиме з 3 по 26 червня. Абітурієнти складатимуть тести ЗНО з української мови та літератури, а також з математики двох рівнів складності - базового та поглибленого. 

У галереї «Бузок» відкриється виставка текстильних ляльок

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) 6 січня відкриється виставка текстильних ляльок Світлани Денисової «Час чудес». На виставці можна буде побачити авторські ляльки, які створені в єдиному екземплярі. «Кожна лялька Світлани Денисової володіє своїм характером, харизмою, настроєм. Вони добрі і наївні, мрійливі і забавні. Авторські ляльки створюють атмосферу тепла, затишку, душевної рівноваги. З ними будинок ніколи не здається порожнім, поруч з ними ніхто не відчує себе самотнім», - розповідають організатори. 

Попередня причина пожежі в кафе в саду Шевченка - недотримання правил пожежної безпеки при експлуатації газових приладів. Можливість теракту виключають

За інформацією Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, інформація про пожежу в кафе "Нью Хата" в саду Шевченка надійшла в 17.23. На місце виїхали 7 аварійно-рятувальних підрозділів. Площа пожежі склала близько 200 квадратних метрів. О 18.10 пожежу було ліквідовано. До приїзду співробітників ДСНС адміністрація закладу встигла евакуювати відвідувачів. Проте в результаті пожежі постраждала жінка-відвідувач, яка була госпіталізована з опіками обличчя. Ще двом жінкам була надана медична допомога на місці події.

1580,4 млн. грн. надано Харківській області на погашення заборгованості з різниці в тарифах

Станом на 31.12.2014 підприємствам області профінансовано 200 договорів на суму 1580,4 млн. грн. За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, завдяки проведенню зазначених розрахунків вдалося покращити фінансово-економічний стан підприємств галузі, скоротивши кредиторську заборгованість за природний газ на суму 1401,1 млн. грн., електроенергію – на 118,8 млн. грн., по сплаті податків - 60,5 млн. грн.

Керівники Харківського району привітають з Різдвом вихованців дитячих будинків сімейного типу сел. Пісочин

З метою популяризації сімейних форм виховання, сприяння поліпшенню соціального становища дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у Харківському районі заплановано проведення святкового культурологічного заходу для вихованців дитячих будинків сімейного типу сел. Пісочин «Чарівне Різдво». 6 січня вихованців дитячого будинку сімейного типу батьків-вихователів Курбатових та дитячого будинку сімейного типу Рудакової Л.О. привітають з Різдвом голова Харківської районної державної адміністрації Юрій Шпарага та керівники відповідних служб у справах дітей.

У Харківській області забезпечено  безперешкодний проїзд усіма дорогами загального користування

У зв'язку з погіршенням погодних умов, з 28 грудня посилено роботу дорожнього комплексу області щодо виконання планів заходів, спрямованих на запобігання виникненню можливих надзвичайних ситуацій та мінімізації їх негативних наслідків. За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області за минулу добу розчищено від снігу 3985,7 км доріг місцевого значення та 3977,7 км державного значення, використано 630 м3 пісчано-сольових сумішей. Протягом доби на автодорогах області працювало 210 од. техніки та 247 дорожніх робітників.

У Харкові відбувся Всеукраїнський турнір з бадмінтону

Напередодні Нового року з 26 по 29 грудня бадмінтоністи з п’яти областей України розіграли у Харкові медалі традиційного Всеукраїнського юнацького турніру. Турнір, що відбувся у Харківській школі вищої спортивної майстерності, зібрав понад 200 юних спортсменів з Вінницької, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської та Харківської областей, які розіграли медалі у двох вікових категоріях 1996 - 1999 років народження, а також 2000 р.н. і молодше.

На Харківщині буде розгорнуто понад 300 пунктів обігріву

За інформацією Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на Харківщині заплановано розгорнути 345 пунктів обігріву, з них 335 стаціонарні при медичних закладах та територіальних центрах соціального обслуговування населення. У районах області буде розташовано 310 стаціонарних пунктів, у містах обласного значення – 28. У місті Харкові на сьогоднішній день працюють 9 стаціонарних пунктів обігріву при територіальних центрах.

«Hannover Messe – 2015» - можливість інвестицій в об’єкти альтернативної енергетики Харківщини

13-17 квітня 2015 року у м. Ганновер (Німеччина) відбудеться Міжнародна промислова виставка «Hannover Messe – 2015». За словами заступника голови обласної державної адміністрації Юлії Світличної, Ганноверський ярмарок, будучи однією з найбільших у світі виставок високих технологій, інновацій та промислової автоматизації, залишається найбільш важливою подією у Німеччині. «Можемо сподіватися, що завдяки своїй унікальній концепції «HANNOVER MESSE» надасть підприємствам Харківської області, які братимуть участь у виставці, унікальні можливості для налагодження співпраці, залучення інвестицій в об’єкти альтернативної енергетики, розробку «зелених» технологій і спільне виробництво енергоефективного обладнання на території Харківщини», - підкреслила Юлія Світлична.

Цього року в Харківській області збільшено посів озимих культур

Цього року аграрії Харківської області посіяли 561,6 тис. га озимих культур на зерно, в тому числі 551,7 тис. га озимої пшениці. Це на 25,4 % більше, ніж у минулому році. Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. За її словами, сходи озимини отримано на 555,9 тис. га (99 % площі). У доброму та задовільному станах зараз знаходиться близько 85% озимини.

Весь гуманітарний вантаж, зібраний українцями, доставлений жителям Донбасу

25 соціальних закладів, які розташовані на території Сходу України, підконтрольній бойовикам, отримали гуманітарну допомогу від української влади. Весь вантаж – продукти харчування та товари першої необхідності, які доставлені на територію Донбасу ще 25 грудня, розповсюджено серед мирного населення та соціальних закладів. Адресну доставку цього вантажу підрозділи ДСНС завершили ще 29 грудня. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. 

Харківські біатлоністки стали першими в естафетній гонці на чемпіонаті України

На чемпіонаті України з біатлону, який 23 по 28 грудня відбувся у м. Сянки (Львівська область), харківські спортсменки Наталя Бурдига та Ольга Абрамова завоювали золоті медалі в естафетній гонці. На чемпіонаті харків’янки вийшли лише на естафетну гонку, де залік вівся по спортивним товариствам, які представляли спортсмени. Першою з результатом 1:05.00 в жіночих змаганнях була команда «Динамо», в яку окрім Наталі та Ольги увійшли Анастасія Меркушина з Тернополя та Юлія Журавок з Сум. Спортсменок з «України», які фінішували другими, динамівські біатлоністки обійшли на 24 секунди. Третіми були спортсменки «Колосу». 

Укрпошта доставила перший гуманітарний вантаж в зону АТО в рамках акції  «Привітай солдата з Новим роком»

Листи з привітаннями, продукти харчування, засоби гігієни, теплі речі, цигарки, вітаміни, що надійшли від небайдужих співвітчизників, були передані бійцям безпосередньо на блокпосту неподалік м. Сєвєродонецька Луганської області. З початку грудня на адресу Укрпошти надійшло 62 посилки та листи з новорічними вітаннями бійцям, що несуть бойову вахту в зоні АТО. Працівники Укрпошти також не залишись осторонь і допомогли як речами, так і грошима. На зібрані кошти були закуплені крупи, рис, макаронні вироби, тушонка, цукор, олія, станки для гоління та засоби гігієни. Із самого початку акція обумовлювала передачу всієї зібраної допомоги особисто в руки бійцям на блокпосту, а не через посередників чи сторонніх волонтерів.

В обласній клінічній лікарні відкрили відремонтований операційний блок

Сьогодні, 30 грудня, в КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня №1» урочисто відкрили відремонтований операційний блок хірургічного операційного відділення. У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, заступник голови ХОДА Юлія Світлична, т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан. Ремонт операційного блоку проводився за кошти обласного бюджету, на що було виділено 2,5 млн.грн. На сьогодні операційний блок хірургічного операційного відділення повністю готовий до початку проведення оперативних втручань.

Заборона на ретрансляцію російських каналів повністю виконується на території Харківської області

Про це розповів під час засідання оперативного штабу Харківській області директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Євген Ярошенко. «Рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва від 25 березня 2014 року та на виконання рішень Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення України (№ 292 та 297 від 17.07.14, № 490 від 24.07.14, № 663 від 07.08.14 , № 830 від 04.09.14; № 1087 від 15.10.14) було тимчасово заборонено ретрансляцію російських телеканалів в мережі кабельного телебачення на території України. Ця заборона виконується повністю на території Харківської області», - сказав Євген Ярошенко. 

Редакції Луганської та Донецької державних телерадіокомпаній зможуть працювати в Харкові

Про це 30 грудня розповів генеральний директор Харківської обласної державної телерадіокомпанії (ХОДТРК) Сергій Гулевський в ході засідання оперативного штабу Харківської області. За його словами, є можливість задіяти обладнання компанії «Зеонбуд», яке використовувалося для трансляції цифрового телебачення в Луганську і Донецьку області, і яке зараз знаходиться на території, підконтрольній України, і створити в Харкові редакції телерадіокомпаній. Також Сергій Гулевський висловив ще одну пропозицію, а саме задіяти передавач, який може працювати на середніх хвилях. «Його потужність - 5 КВт і його вистачить, щоб вести мовлення на Росію. Для цього ХОДТРК потрібно отримати дозвіл використовувати цю частоту», - сказав генеральний директор ХОДТРК. 

Захищати стратегічно важливі об'єкти в Харківській області будуть більше 2,3 тис. військовослужбовців

Про це 30 грудня розповів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута під час засідання оперативного штабу Харківської області. Як повідомив губернатор області, минулого тижня він брав участь у нараді Міністерства оборони України, в ході якого проводилася військово-економічна гра. Головною метою гри було - подивитися рівень взаємодії органів правопорядку, прокуратури, міністерств та обласних адміністрацій. В ході гри учасникам були дані вказівки як діяти у разі великомасштабної агресії з боку Російської Федерації. «Харківська область отримала гарну оцінку. У нас зараз укладені договори з мобілізації в особливий період з 608 підприємствами області. У разі початку агресії в організації забезпечення життєдіяльності населення будуть задіяні 1,5 тис. підприємств області, а також змінено режим роботи у бік збільшення вже названих 608 підприємств», - зазначив Ігор Балута. 

Президент України Петро Порошенко затвердив зміни в закон про РНБО

Глава держави підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України» щодо вдосконалення координації і контролю у сфері національної безпеки і оборони». Затверджені Законом №43-VIII зміни, зокрема, приводять у відповідність із Конституцією України положення Закону щодо виконання обов’язків Голови РНБОУ, уточнюють правову основу діяльності Апарату РНБОУ, вимоги щодо виконання рішень Ради, а також повноваження Голови та Секретаря РНБОУ. До компетенції РНБО закон вводить координацію і контроль діяльності органів влади у сфері протидії корупції, забезпечення громадської безпеки та боротьби зі злочинністю.

Шановні  харків’яни та мешканці області!

Наступають новорічні та різдвяні свята. Починається один з найбільш радісних та світлих періодів року. Ці свята, підносячи нас над плином повсякдення, вдячно сприймаються і розумом, і серцем. Вони одвіку осяяні чарівним світлом перших дитячих вражень. І, може, саме у миттєвості народження нового року людина ще раз з граничною ясністю та повнотою осягає свою сутність і призначення на цій землі. Напередодні свята ми традиційно згадуємо рік, який минає. Це був один з найтяжчих років в новітній історії України та Харківської області. У 2014 році тісно переплелися радість і смуток, безмежна надія та сподівання і гіркота втрат та біль від трагедій. Але навряд чи можна заперечити, що за останній рік Україна зробила такий прорив, який поставив її в центр світових процесів і людських симпатій.

На Кубку України з шорт-треку харківські спортсмени стали переможцями та призерами майже на усіх дистанціях

У Харкові на льодовій арені «Салтівський лід» відбувся Кубок України з шорт-треку, на якому харківські спортсмени здобули чотири золоті, чотири срібні та чотири бронзові медалі. Кубок зібрав 40 спортсменів з Харківської, Сумської областей та міста Києва, а за його підсумками господарі змагань стали переможцями або призерами майже на усіх дистанціях. В змаганнях серед чоловіків три золоті медалі виборов Дмитро Полтавець, який був першим на фініші 1500 м, 500 м та разом з Олексієм Кошеленко, Олександром Желтоногом і Артемом Хмелівським в естафеті 5000 м серед чоловіків. 

Архів документів