Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині в рамках приписної кампанії 2015 року вже поставлено на військовий облік близько 1000 юнаків

На Харківщині триває приписка юнаків 1998 року народження при районних (міських) військових комісаріатах. Понад 9,5 тисяч осіб буде оглянуто медичними комісіями на предмет придатності до військової служби. До складу районних (міських) приписних комісій, окрім військовослужбовців Збройних Сил, увійшли цивільні лікарі, психологи та працівники регіональних структур соціального забезпечення.

Верховна Рада підтримала указ Президента про часткову мобілізацію

Народні депутати підтримали законопроект № 1743 «Про затвердження указу Президента України «Про часткову мобілізацію». За відповідне рішення проголосували 268 нардепів із 226 мінімально необхідних. Даний документ передбачає проведення протягом 2015 року часткової мобілізації в три черги протягом 210 діб з дня набрання чинності цим Указом. Так, з 20 січня буде оголошена перша хвиля мобілізації тривалістю 90 днів, з квітня - друга хвиля, тривалістю 60 днів, а з червня - третя, також тривалістю 60 днів. 

Пройшов перший етап обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015»

14 січня відбувся перший етап обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015». Учителі виконували письмову роботу, яка передбачає перевірку фахової підготовки учасників. Раніше, 13 січня, відбулося спільне засідання оргкомітету та журі другого обласного туру конкурсу. Під час роботи фахівці розглянули та обговорили порядок проведення конкурсу, критерії оцінювання конкурсних випробувань другого обласного туру конкурсу. Всього ж до оргкомітету обласного туру конкурсу надійшли матеріали від 70 педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області та міста Харкова. За номінаціями кількість учасників розподілилася таким чином: «Українська мова та література» – 25 учасників, «Хімія» – 17 учасників, «Образотворче мистецтво» – 13 учасників, «Правознавство» – 15 учасників. 

До торговельних мереж області продовжує надходити гречка від Аграрного фонду України

За словами заступника голови обласної державної адміністрації Юлії Світличної, до харківських мереж супермаркетів продовольчого профілю прибули вантажівки з партією крупи гречаної фасованої Аграрного фонду України. Перші 22 тонни гречаної крупи Аграрного фонду з 26 грудня 2014 року реалізуються у торгівельних мережах супермаркетів «Посад», «Рост», «Дігма», «Караван», «Класс», «Восторг» міст та районів області. Наступні 22 тонни будуть завезені підприємством «Посад» до Харкова до 25 січня 2015 року.

Аграрний фонд закуповує зерно майбутнього врожаю

Станом на 14 січня за програмою форвардних закупівель зерна Аграрним фондом України укладено 16 контрактів з 15 сільгосптоваровиробниками Харківської області. Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. За словами заступника голови ХОДА, це контракти на поставку зерна врожаю 2015 року в обсязі 23,413 тис. тонн, з них: пшениці 2-го класу – 6,177 тис. тонн, 3-го класу - 16,02 тис. тонн, 4-го класу – 1,128 тис. тонн та жита 3-го класу - 0,088 тис. тонн.

Молодим харківським вченим присуджено премії Верховної Ради України

Постановою Верховної Ради України від 23.12.2014 № 40-VIII «Про присудження Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2013 рік» премії за роботу «Теоретичні засади та реалізація комплексу лікувально-діагностичної апаратури для сімейної медицини» отримали молоді харківські вчені: кандидат технічних наук, асистент Національного технічного університету «Харківський політехнічних інститут» Роман Томашевський та асистент Національного технічного університету «Харківський політехнічних інститут» В’ячеслав Куліченко. «Ми пишаємося досягненнями наших вчених у розвитку вітчизняної науки», - зазначила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

Президент Петро Порошенко підписав Указ про мобілізацію

Президент Петро Порошенко на робочій зустрічі з керівниками обласних державних адміністрацій підписав Указ про проведення в 2015 році трьох черг часткової мобілізації. "Я підписую цей Указ і передаю його в Парламент, бо це потребує відповідного рішення Парламенту", – сказав Президент. Глава держави назвав "завданням із завдань" у 2015 році зміцнення обороноздатності країни. При цьому Президент зазначив, що "почесні право і обов'язок боронити Державу мають бути рівною мірою розподілені між усіма областями, пропорційно до кількості військовозобов'язаних".

Телемедицина допомагає лікарям Харківщини вчасно діагностувати інфаркт міокарда

На базі КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня № 8» 14 січня відбувся День лікаря з функціональної діагностики. У заході взяли участь головний позаштатний спеціаліст з функціональної діагностики Департаменту охорони здоров’я ХОДА, завідувач відділенням функціональної діагностики КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Тетяна Загубіженко, завідувач кафедри кардіології та функціональної діагностики ХМАПО Віра Целуйко, співробітники кафедр ХМАПО, лікарі з функціональної діагностики та кардіологи закладів охорони здоров’я області та міста Харкова. 

На Харківщині відбувся збір лідерів учнівського самоврядування

На базі КЗ «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» відбувся навчально-тематичний збір лідерів учнівського самоврядування Харківської області. У ньому взяли участь близько 80 членів та координаторів районних (міських) рад старшокласників з Дергачівського, Дворічанського, Зачепилівського, Красноградського, Лозівського, Харківського районів та міста Лозової, а також Харківської державної гімназії-ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус».

Харківським аграріям потрібно 3,2 млрд.грн. на проведення весняно-польових робіт

Загальна потреба коштів на проведення комплексу весняно-польових робіт за попередніми розрахунками становитиме 3,2 млрд.грн., з яких 2,6 млрд.грн. складають власні кошти сільгоспвиробників. Про це на селекторній нараді під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Борис Данилів. Решту, а це близько 600 млн.грн., прогнозується залучити за рахунок банківських (439 млн.грн.) та комерційних кредитів.

Стартував Всеукраїнський сімейний конкурс «Книга пам’яті мого роду»

У 2015 році відзначається 70-річчя перемоги у Великій вітчизняній війні. З цієї нагоди Українська асоціація працівників бібліотек для дітей, Національна бібліотека України для дітей під патронатом Міністерства культури України проводять Всеукраїнський сімейний конкурс «Книга пам’яті мого роду». Головною метою конкурсу є формування у підростаючого покоління високої патріотичної свідомості, виховання шанобливого ставлення до пам’яті про перемогу і ветеранів Великої вітчизняної війни, збереження та усвідомлення знань про історію свого роду, своїх предків, виховання на цій основі поваги до старших поколінь та їхнього вкладу у відстоювання незалежності України. 

Розпочалася кампанія декларування доходів громадян

ГУ Міндоходів у Харківській області нагадує, що з 1 січня до 1 травня 2015 року триватиме кампанія декларування майнового стану і доходів громадян, одержаних у 2014 році. Річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) надають громадяни, які протягом 2014 року отримували: - доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок не утримувався; - доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо); - нецільову благодійну допомогу, якщо її загальна сума  перевищувала 1710 грн.; - доходи від двох і більше податкових агентів і при цьому загальна річна сума оподатковуваних доходів, нарахованих такими податковими агентами за 2014 рік перевищила 146160 гривень (1218 грн. х 120); - спадок (подарунки) від осіб, які не є членами сім'ї першого ступеня споріднення; - доходи від продажу інвестиційних активів, якщо їх вартість у 2014 році перевищує 1710 грн.; - іноземні доходи.

Вадим Глушко обговорив ситуацію в Харківській області з представником Держдепартаменту США Майклом Кізом

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Глушко 14 січня зустрівся зі старшим політичним радником з питань України Державного Департаменту Сполучених Штатів Америки Майклом Кізом для обговорення питань щодо ситуації на Сході України, а також ролі ОБСЄ. Майкл Кіз зазначив, що зараз з українського напрямку в уряді США працює ще більше фахівців, і це показує величезне значення, яке нинішній Держдепартамент приділяє вирішенню української кризи, в тому числі і допомоги українському уряду. Також політичний радник висловив співчуття з приводу трагедії, яка сталася вчора, 13 січня, під Волновахою, де загинуло 12 осіб. «Ми віримо в український народ, в вашу стійкість і здатність подолати цю кризу. Ми хочемо максимально допомогти вашій країні», - зазначив Майкл Кіз. 

Протягом новорічних свят через харківській кордон пройшло понад 1,3 млн. тонн вантажів

За перші десять днів січня 2015 року в зоні діяльності Харківської митниці Державної фіскальної служби державний кордон перетнуло понад 145 тис. громадян, близько 40 тис. транспортних засобів, перевезено понад 1,3 млн. тонн вантажів. Митниками було оформлено 898 митних декларацій. До Державного бюджету України надійшло понад 153 млн. грн., повідомляє Головне управління ДФС у Харківській області.

В Україну прибуває делегація НАТО для участі в засіданні з оборонно-технічного співробітництва

Сьогодні, 14 січня, в Україну прибуває делегація НАТО для проведення в Києві засідання спільної робочої групи Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва. Про це повідомив виконуючий обов'язки спікера Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов. За його словами, в ході засідання спільної робочої групи Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва сторони планують обговорити стан і напрямок подальшого розвитку в Україні системи стандартизації та кодифікації, перспективи роботи в Україні трастового фонду з утилізації легкого озброєння, стрілецької зброї, звичайних боєприпасів й протипіхотних мін, а також роботи трастового фонду щодо модернізації системи зв'язку та автоматизації управління військами ЗСУ.

Харківський бронетанковий завод розробляє гібрид танка і БМП

На держпідприємстві «Харківський бронетанковий завод» відновили розробку бойової машини піхоти на базі танка Т-64. Фахівці бронетанкової галузі готові почати серійний випуск цієї техніки вже цього року в разі відповідного замовлення від Міноборони і Нацгвардії України. Про це повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром».  Протягом заводських випробувань конструктори бронетанкового заводу спільно з фахівцями Міноборони вирішили ще більше вдосконалити розробку.

В центрах надання адміністративних послуг Харківщини запроваджено нові послуги

За словами заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 №523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг» з 1 січня 2015 року мешканці Харківської області можуть одержувати 12 послуг Державного земельного агентства України в Центрах надання адміністративних послуг. Із них три послуги, надаються безпосередньо адміністраторами Центрів, це: • видача відомостей з документації із землеустрою, що включена до Державного фонду документації із землеустрою; • видача довідки з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями; • видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Петро Порошенко обговорив з Джорджем Соросом можливості розширення економічної допомоги для України

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із засновником фонду «Відкрите суспільство», міжнародним філантропом Джорджем Соросом. Глава держави подякував Джорджу Соросу за підтримку України, особливо за його заклик до міжнародного співтовариства підвищити рівень підтримки нашої держави. Петро Порошенко і Джордж Сорос обговорили міжнародні інструменти та можливості для збільшення економічної допомоги для України. При цьому Джордж Сорос відзначив вагому роль Європейського Союзу та важливість пошуку додаткових інструментів з боку ЄС для допомоги Україні. При цьому Джордж Сорос зазначив, що Україні необхідно продовжувати демонструвати прихильність плану реформ. "Ви повинні показати, що нова Україна відрізняється від старої", - підкреслив він.

Всі п'ять літаків з евакуйованими з Донбасу етнічними поляками вилетіли з Харкова

З Міжнародного аеропорту «Харків» сьогодні, о 18.30, в Польщу вилетів останній літак C-295 CASA військово-повітряних сил Польщі з громадянами України польського походження, які були евакуйовані з Донбасу. Всього ж протягом сьогоднішнього дня до Польщі вилетіли п'ять літаків зі 178 етнічними поляками на борту. Під час відправок в аеропорту Харкова були присутні заступник міністра закордонних справ Польщі Конрад Павлік, директор Департаменту консульської служби МЗС РП Марек Цесельчук, посол РП в Україні Генрик Литвин, Генеральний консул РП у Харкові Станіслав Лукасік та інші представники дипломатичного корпусу та спеціальних служб Польщі. Також у заході взяв участь т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко. 

Всі райони області проведуть бюджетні сесії до 25-26 січня

Сьогодні, 13 січня, у режимі відео-конференції відбулася селекторна нарада з головами обласних державних адміністрацій під головуванням прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. У ній взяли участь голова Харківської ОДА Ігор Балута, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юлія Світлична, керівники департаментів облдержадміністрації, мери міст обласного значення. Під час наради Арсеній Яценюк наголосив, що в Україні здійснено перший крок децентралізації влади – місцеві органи влади отримали додаткові фінансові повноваження для регіонів, закріплених у Бюджетному і Податковому кодексах. «Тепер регіони фактично є бюджетно-самостійними і мають право, не чекаючи ухвалення центрального бюджету, приймати власні місцеві бюджети. Місцева влада має справитися з додатковими повноваженнями і правами, які вона отримала в економічній і податковій сфері», - підкреслив прем’єр-міністр.

До кінця тижня у Харківському районі будуть введені в експлуатацію ще 2 твердопаливні модульні котельні

Сьогодні, 13 січня, у Департаменті капітального будівництва ХОДА відбулася нарада з питань введення в експлуатацію котелень на альтернативному виді палива в районах та містах області, фінансування яких здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету, під головуванням тимчасово виконуючого повноваження заступника голови обласної державної адміністрації Євгенія Шахненка. У нараді також взяли участь керівники Департаменту та представники головної підрядної організації  -ТОВ «Техекс-газ»: генеральний директор Юзеф Броневський, головний інженер Дмитро Савін, головний інженер проекту Юрій Гонтарь.

Споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 115,1%, за водопостачання та водовідведення - на 96,0%

За оперативними даними Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, станом на 13.01.2015 року з початку 2014 року споживачі області розрахувалися за послуги теплопостачання на 115,1%. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів підвищився на 17,9% (за відповідний період 2013 року - 97,2%), в тому числі: населення - 107,5% (за відповідний період 2013 року - 105,4% ); установ, що фінансуються з державного бюджету - 137,4% (за відповідний період 2013 року - 103,0%), місцевих бюджетів - 118,3% (за відповідний період 2013 року - 80,7%), обласного бюджету - 120, 0% (за відповідний період 2013 року - 100,3%), інших споживачів - 113,8% (за відповідний період 2013 року - 107,1%).

Вадим Глушко провів особистий прийом громадян

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Глушко 13 січня провів особистий прийом громадян. В ході прийому були розглянуті питання надання матеріальної допомоги, медикаментів, стоматологічної допомоги, зубопротезування, а також питання працевлаштування. Крім того, до Вадима Глушка звернулася представник комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Темп» з проханням про придбання лижного спортивного інвентарю. Під час прийому громадяни отримали консультації керівників та представників Департаменту соціального захисту населення ХОДА, Департаменту охорони здоров'я ХОДА та Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА. 

На Харківщині в рамках 4-ї хвилі мобілізації планують призвати понад 1,5 тисяч новобранців

В Харківській області завершився комплекс заходів щодо підготовки до проведення призову військовозобов'язаних і поставки транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України та інших військових формувань в рамках чергової хвилі мобілізації. Про це повідомляють в Регіональному медіа-центрі МО України (м. Харків). «Військовослужбовці районних військкоматів, розташованих в регіоні, вже уточнили списки тих, хто перебуває на обліку. Також мої підлеглі погодили із місцевими органами самоврядування, лікувальними закладами та соціальними службами порядок сумісних дій у січні-лютому 2015 року. Планується, що в ході 4-ї хвилі мобілізації, яка розпочнеться 20 січня, ми призвемо понад 1,5 тис. новобранців та поставимо до війська близько 80 одиниць автомобільної чи спеціальної техніки», - зауважив заступник військового комісара Харківського облвійськкомату, полковник Юрій Калгушкін.

Міська рада має передбачити кошти в бюджеті на компенсацію пільгового проїзду студентів у метро

Про це на зустрічі представників Харківської облдержадміністрації, Ради ректорів Харківського вузівського центру з представниками студентства щодо пільгового проїзду в метрополітені повідомив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. Як відомо, харківські студенти з 1 січня 2015 року платять за проїзд в метро за повним тарифом - 3 грн. за одну поїздку. Таке рішення ухвалив КП «Харківський метрополітен», посилаючись на те, що в міському бюджеті не закладені кошти на компенсацію цієї пільги. Дізнавшись про це, студенти харківських вузів вирішили організувати акції протесту. 

З Харкова вилетіли перші літаки з евакуйованими з Донбасу поляками

Сьогодні, 13 січня, з Міжнародного аеропорту «Харків» вилетіли перші три літаки з громадянами України польського походження (122 людини), які були евакуйовані з Донецької та Луганської областей. Їх супроводжували заступник міністра закордонних справ Польщі Конрад Павлік, директор Департаменту консульської служби МЗС РП Марек Цесельчук, посол РП в Україні Генрик Литвин, Генеральний консул РП у Харкові Станіслав Лукасік та інші представники дипломатичного корпусу та спеціальних служб Польщі. Ще два літаки з етнічними поляками вилетять сьогодні з харківського аеропорту після 16.00.

Юлія Світлична провела особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична 13 січня провела особистий прийом громадян. В ході прийому були розглянуті земельні питання, а також питання отримання в користування членами садового кооперативу лісової ділянки для вільного доступу до водоймища. Під час прийому громадяни отримали консультації керівників та представників Юридичного департаменту ХОДА, територіального управління Держземагентства в Харківській області, а також представників інших підрозділів облдержадміністрації. Вирішення питань, які потребують поглибленого вивчення, Юлія Світлична взяла під особистий контроль.

У Чугуєві тривають роботи з реставрації будинку-музею художника Іллі Рєпіна

За інформацією т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгенія Шахненка, в 2014 році за рахунок коштів обласного бюджету були розпочаті ремонтно-реставраційні роботи меморіального будинку-музею художника Іллі Рєпіна (м Чугуїв, вул. Рози Люксембург, 8). Загальна кошторисна вартість об'єкта будівництва згідно затвердженої проектно-кошторисної документації становить 2314,483 тис. грн. Станом на 1 січня 2015 року освоєно 1508,216 тис. грн.

Харківські легкоатлети відкрили сезон трьома золотими медалями

В Києві 9-10 січня пройшли ХХ Всеукраїнські змагання з легкої атлетики в приміщенні - «Різдвяні старти», на яких харківські спортсмени завоювали три золоті медалі. Цей турнір вже на протязі 20 років традиційно дає старт новому сезону в українській легкій атлетиці. Відразу дві золоті нагороди в медальний кошик харківської команди поклала Анна Плотіцина. Харків’янка була першою на фініші дистанції 60 метрів з результатом 7.58 секунди, а також виграла цю ж дистанцію з бар’єрами, показав результат 8.14 секунди.  Ще одне золото було на рахунку Ігоря Григорова, який показав кращий результат в секторі стрибків у висоту, стрибнувши на 2 метри 20 сантиметрів.

З початку року у Харківській області вже проведено  104 продовольчі ярмарки

У січні у Харкові та районах області вже пройшли 104 продовольчі ярмарки, на яких реалізовано продукції на суму понад 10 млн. грн. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. «Минулими вихідними сільськогосподарські ярмарки відбулися в усіх районах Харкова. Активну участь у них взяли 8 районів області, які представили сільськогосподарську продукцію 65 підприємств. Також на площі Свободи у Харкові працює Новорічний ярмарок, в якому беруть участь виробники меду з усієї Харківщини», - розповіла Юлія Світлична. 

Архів документів