Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Декілька сотень військових медиків з Харкова добровільно побували в зоні АТО

З початку проведення антитерористичної операції на Донбасі переважна більшість персоналу Військово-медичного клінічного центру Північного регіону стали учасниками бойових дій. Про це повідомляють у Регіональному медіа-центрі МО України (м. Харків). «Понад 60% від усіх військових медиків, які служать у Харкові, добровільно побували в зоні АТО. Два з них отримали поранення середньої тяжкості на полі бою. На даний час 11 моїх колег перебувають в Луганській та Донецькій областях, де рятують життя українським солдатам. Рапортів про перше чи повторне направлення до району військового конфлікту я отримав від понад сотні ескулапів в погонах», - зауважив т.в.о. начальника Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, полковник медичної служби Валерій Ліщук. 

Майже 8 млрд. грн. - вклад до Держбюджету Харківської митниці ДФС у 2014 році

Протягом минулого року митницею ДФС спрямовано до Державного бюджету України 7 млрд. 881 млн. грн. При цьому, порівняно із 2013 роком минулорічні надходження коштів збільшились на 3 млрд. 277 млн. грн., або на 71%. Так, завдяки роботі Харківської митниці ДФС в минулому році до держскарбниці щодня у середньому перераховувалось 21,6 млн. грн. Зокрема, протягом грудня 2014 року сума платежів до бюджету склала майже 771 млн. грн.

Сільськогосподарські підприємства Ізюмського району завершують виплату орендної плати власникам земельних паїв

Нарахування орендної плати за земельні частки (паї) в Ізюмському районі у минулому році складають 31,9 млн. грн. В середньому за використання паїв у 2014 році господарства району сплачують 3,1% від загальної вартості землі (по області - 3,9%), повідомила начальник управління агропромислового розвитку Ізюмської РДА Тетяна Калініченко. 4% від загальної вартості землі сплачують ТОВ «СК Восток», ТОВ «СД-Агро», СТОВ «Старт», 3,5% - СФГ «Світоч», інші господарства сплачують 3% від загальної вартості землі. Середній розмір орендної плати в районі становить 725 гривень за гектар ріллі, по області - 867 грн.

17 січня набуває чинності Закон про податковий компроміс

З 17 січня поточного року набуває чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу», який Верховна Рада України ухвалила 25 грудня 2014 року. Відтепер бізнес матиме законний механізм податкового компромісу з державою, який дозволяє платникам уникнути фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за заниження податкових зобов’язань з податків на прибуток та додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року.

Харківські школярі відвідали поранених бійців і передали їм подарунки, виготовлені власними руками

Вихованці Комунального закладу «Харківський санаторний навчально-виховний комплекс № 13» разом з учасниками ансамблю аутентичного звучання «Слово» завітали до бійців, які після поранень, отриманих під час бойових дій в зоні АТО, проходять лікування та реабілітацію у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Про це повідомляє Департамент науки и освіти ХОДА. Діти привітали військовослужбовців та влаштували театралізований захід, під час якого співали традиційні щедрівки та українські аутентичні пісні. 

На залізничній станції "Шебелинка" вибухнула цистерна з паливом. Пожежа кваліфікована як диверсія (доповнено, оновлено)

На залізничній станції "Шебелинка" (Балаклійський район, Харківська обл.) 16 січня о 21.15 вибухнула цистерна з легкозаймистою рідиною у складі вантажного поїзда, що складався з 40 цистерн. До місця події було направлено 7 відділень оперативно-рятувальної служби ДСНС і 2 пожежних потяги Укрзалізниці. По прибуттю на місце стало відомо, що вогнем охоплена 1 цистерна. Завдяки оперативним діям рятувальників, пожежу було локалізовано о 22:25 та повністю ліквідовано о 00:00. Жертв і постраждалих немає. Рух залізничного транспорту не був припинений, залізнична станція "Шебелинка" працює в штатному режимі.

Декілька районів Харківщини та міст обласного значення вже прийняли бюджети на 2015 рік (оновлено)

Про це сьогодні, 16 січня, під час обласної селекторної наради під керівництвом голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути повідомив директор Департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянников. За його словами, в області окрім обласного бюджету вже прийняті 5 районних бюджети (Вовчанський, Зачепилівський, Красноградський, Шевченківський та Дергачівський райони) та 3 бюджети міст обласного значення (Лозова, Первомайський та Ізюм). Крім того, розпочали прийняття бюджетів сільські та селищні ради. Зокрема, на сьогодні прийнято 7 сільських і селищних бюджетів. Згідно графіка, наданого Департаменту фінансів, останній термін прийняття районних та міських бюджетів - 23 січня поточного року.

На Харківщині під час четвертої хвилі мобілізації буде призвано близько 3,5 тисяч особового складу

Про це сьогодні, 16 січня, під час обласної селекторної наради під керівництвом голови ОДА Ігоря Балути повідомив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Дмитро Малицький. За його словами, четверту хвилю мобілізації буде проведено у два етапи: з 20 січня по 3 лютого та з 10 по 24 лютого. «Впродовж 20-29 січня буде здійснюватися оповіщення, збір, медичний огляд військовозобов’язаних, з 30 січня по 3 лютого - проведення їх відправки у військові частини. На цьому етапі ми формуємо 13 військових частин, 5-ту бригаду Національної гвардії та 4-й Прикордонний загін. Загальна кількість особового складу складає понад 2,5 тисяч особового складу і 99 одиниць транспортних засобів. На другому етапі 10- 24 лютого ми будемо формувати 6 військових частин, до яких буде відправлено близько тисячі осіб та 21 одиницю техніки. Середній відсоток призначення військовозобов’язаних по відношенню до загального обліку складає всього 2%», - сказав Дмитро Малицький.

Харків'яни вийдуть на марш проти російського терору

У неділю, 18 січня, в Харкові відбудеться мирний марш проти російського терору. Захід розпочнеться о 12.00 на площі Свободи, де пройде традиційне Народне Віче. Після чого патріотична громадськість Харківщини пройде маршем по вул. Сумській до пл. Конституції, де городяни вшанують пам'ять жертв розстрілу російськими окупантами автобуса в Волновасі (Донецька обл.).

В Харківській області за три останні місяці не зафіксовано аварій та небезпечних інцидентів, пов’язаних із радіацією та джерелами іонізуючого випромінювання

За ІV квартал 2014 року стан радіаційної безпеки в Харківській області і є задовільний. Радіаційних аварій на території області не зафіксовано. Про це повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання (Східна держінспекція). У ІV кварталі 2014 року Східна держінспекція провела 15 інспекцій та інспекційних обстежень підприємств, установ та організацій Харківської області. За виявленими фактами правопорушень держінспекція прийняла відповідні заходи впливу до підприємств та установ, в тому числі, притягнула до адміністративної відповідальності 1 посадову особу на загальну суму 170 грн. 

У Харкові вшанували пам'ять загиблих в Баку в 1990 році від рук радянських військ

Харківська громадськість Азербайджану сьогодні, 16 січня, відзначила 25-ту річницю трагічних подій січня 1990 року в місті Баку, які увійшли в історію боротьби за свободу і територіальну цілісність Азербайджану як показник геройства та відваги його народу. Тоді в ніч з 19 на 20 січня 1990 року підрозділи радянських військ чисельністю більше 20 тис. чоловік були введені в місто Баку. В результаті в Баку та інших регіонах Азербайджану було вбито близько 140 чоловік, у тому числі понад 20-и жінок і дітей. Понад 700 людей були поранені, також незаконно заарештовано понад 800 осіб, багато пропали без вісті. Серед убитих були представники п'яти національностей. Традиційно в цей день по всьому Азербайджану проходять поминальні заходи. 

Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян

Сьогодні, 16 січня, тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян. В ході прийому були розглянуті питання, що стосуються поліпшення житлових умов, надання якісних комунальних послуг та інші питання у сфері будівництва та житлово-комунального господарства. Під час прийому громадяни отримали консультації керівників та представників Департаменту житлово-комунального господарств та розвитку інфраструктури ХОДА та Юридичного департаменту ХОДА.

Учні Балаклійського ліцею візьмуть участь у ІІ етапі дистанційного турніру з інформаційних технологій серед учнівської молоді в 2015 році

З 25 по 27 лютого на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка буде проведено ІІ (очний) етап змагання. Від Харківської області у ньому візьмуть участь учні 10 класу Балаклійського ліцею (керівник Суботіна Н.В.). Вони пройшли І етап турніру складався з трьох турів, які відбулися 16 листопада, 7 та 19 грудня 2014 року. Дистанційний турнір з інформаційних технології серед учнівської молоді поєднує в собі якості учнівської олімпіади з інформаційних технологій та досвід проведення Інтернет-олімпіад в Україні. Він був започаткований у 2013 році на базі підрозділів Київського національного університету імені Тараса Шевченка - Українського фізико-математичного ліцею та факультету кібернетики.

Президент ініціює розгляд Верховною Радою скасування депутатської недоторканності

Президент Петро Порошенко пропонує Верховній Раді скасувати депутатську недоторканність. Про це він сказав під час зустрічі з керівниками фракцій Верховної Ради. «Хотів би звернути увагу на застарілий борг, який міститься в нашій коаліційній угоді. Тому я взяв ініціативу на себе і підготував проект закону, який передбачає повне скасування депутатської недоторканності», - зазначив Глава держави. Президент наголосив, що дана ініціатива підтримується суспільством. «Це те, що більшість нас з вами обіцяли під час виборів. Як Президент і як гарант Конституції гарантую збереження демократії в державі - у нас не будуть переслідувати за політичними ознаками, незалежно від того, чи політичний діяч перебуває у владі, чи в опозиції», - наголосив Глава держави.

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 16 січня, о 12.00 в Бальному залі готелю «Харків Палас» (пр. Правди, 2) відбудеться захід на тему: «Криваві події 20-го січня 1990 року». Організатор - Почесне Консульство Республіки Азербайджан. Нагадаємо, що 20 січня 2015 року громадськість Азербайджану відзначатиме 25-у річницю трагічних подій січня 1990 року. У ніч з 19-го на 20-е січня 1990 року підрозділи радянських військ чисельністю понад 20 тис. осіб були введені в місто Баку. В результаті, в Баку та інших регіонах Азербайджану були вбиті близько 150 мирних жителів, в тому числі понад 20-и жінок і дітей, понад 700 осіб були поранені, незаконно заарештовано понад 800 осіб і багато пропали без вісті. Для участі у заході та вшанування пам'яті загиблих у тих кривавих подіях запрошені представники Харківської облдержадміністрації та Харківської міськради, громадськість, представники ЗМІ.

У будівлі Харківської облдержадміністрації встановили пам'ятний стенд

У фойє будівлі Харківської облдержадміністрації з сьогоднішнього дня встановлено пам'ятний стенд «Пам'ятай про тих, хто віддав все для України», з фотографіями військовослужбовців, загиблих при виконанні бойових завдань в Донецькій і Луганській областях. Всього на стенді розміщено 30 фотографій бійців. Пам'ятний стенд встановили за ініціативи голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути. 

Визначено коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель за 2014 рік

Державне агентство земельних ресурсів України розрахувало величину коефіцієнту індексації нормативної грошової оцінки земель за 2014 рік. Земельне відомство інформує, що станом на 1 січня 2015 нормативну грошову оцінку земель за 2014 рік необхідно індексувати на коефіцієнт індексації, що дорівнює 1,249. Коефіцієнт розраховано виходячи з індексу споживчих цін за 2014 рік – 124,9% (відповідно до пункту 289.2 статті 289 Податкового кодексу України з врахуванням змін, внесених до пункту 289.2 Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28 грудня 2014 року № 71-VІІІ).

Відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати

За інформацією Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації, 15 січня відбулося чергове засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. На засіданні було заслухано керівників КП «Зміївський ремонтний енергомеханічний завод», Харківський інститут ПрАТ «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна академія управління персоналом», ТОВ «Трек» та ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Ліфттрансбуд» щодо причин виникнення і строків погашення заборгованості із виплати заробітної плати та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Харківська область розглядає можливості співпраці з Африкою

Харківська облдержадміністрація опрацьовує питання участі ділових кіл Харківщини у Міжнародній торгівельній виставці, яка відбудеться з 24 квітня по 15 травня в м. Кадуна. Це найбільший виставковий захід в Нігерії. Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. За словами заступника голови ХОДА, зазначена виставка охоплює всі аспекти бізнесу та економічної діяльності і є унікальним майданчиком з можливістю просування власних товарів, послуг, а також налагодження контактів між міжнародними промисловцями, виробниками та постачальниками. 

У Харківській області з'являться додаткові блокпости

Про це заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, який сьогодні разом з представниками Харківського прикордонного загону та правоохоронцями оглянув місця майбутньої дислокації блокпостів в Золочівському та Дергачівському районах. «Необхідність додаткових блокпостів виникла давно. І ми покладаємо на них дві функції: огляд транспорту і боротьбу з диверсійними групами», - зазначив Ігор Балута. До слова, керівник області додав, що під час заходів щодо посилення боротьби з контрабандою, які проводилися півтора місяці тому, блокпости довели свою ефективність і в цьому напрямку.

Харківські підприємці сплатили до бюджету майже півмільярда гривень єдиного податку

За інформацією Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області, така сума надійшла за 12 місяців 2014 року від суб’єктів господарювання фізичних осіб - платників спрощеної системи оподаткування. Це на 93,1 мільйони гривень (на 23,4 %) більше, ніж у 2013 році. Як відзначає в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Харківській області Валентин Фесюнін основной фактор зростання надходжень єдиного податку  - збільшення обсягів реалізації товарів та послуг.

Під час зимових канікул школярі Харківщини ознайомилися з народними традиціями святкування Різдва Христова у Західній Україні

Під час зимових канікул навчальні заклади Харківщини провели для учнів різноманітні масові заходи за участю головних героїв свята – Діда Мороза та Снігуроньки. Зокрема, для дітей провели такі розваги, як «Нам не страшні витівки зими», «Подорож до Діда Мороза», театралізовані свята «З Новим роком вітаємо – щастя, долі бажаємо», карнавали «Казкові мандри», тематичні вечори «Диво новорічної ночі». Про це повідомляє Департамент науки і освіти ХОДА. Під час екскурсійних подорожей до Закарпаття та Львова, що були організовані Харківською обласною станцією юних туристів та навчальними закладами області, 360 учнів ознайомилися з народними традиціями святкування Різдва Христова у Західній Україні.

Шановні земляки!

Сьогодні День жалоби за всіма, хто загинув від рук терористів, і в першу чергу за 12 мирними жителями, чиї життя забрали терористи на блокпосту під Волновахою. Це непоправна втрата не тільки для рідних і близьких цих людей, а й для всіх нас. Хочу висловити найглибші й найщиріші співчуття сім'ям загиблих. Подібне не повинно повторитися! Український народ веде принципову боротьбу з тероризмом, і я вірю, що дуже скоро ми спільними зусиллями очистимо нашу країну від злочинної нечисті! Миру всім нам! Слава Україні! Голова Харківської обласної державної адміністрації                                           Ігор Балута

Укрпошта вводить в обіг художній поштовий конверт з оригінальною маркою «Митрополит Ігнатій Маріупольський»

19 січня вводиться в обіг та вважається дійсним для пересилання письмової кореспонденції в усіх відділеннях поштового зв’язку художній поштовий конверт з оригінальною маркою «Митрополит Ігнатій Маріупольський». На конверті зображено портрет митрополита, напис: «Митрополит Ігнатій Маріупольський»; мікрошрифт: «УКРАЇНА UKRAINA». На марці зображено Свято-Харлампієвський храм; напис: «УКРАЇНА UKRAINA 2015» (художниця Наталія Гожа). Номінал марки – 2 грн. Тираж 599 тисяч примірників.

Депутати підтримали Програму економічного і соціального розвитку Харківської області на 2015 рік

Депутати Харківської обласної ради сьогодні, 15 січня, в ході засідання позачергової ХХХІІІ сесії проголосували за затвердження Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2015 рік. Програма розроблена Департаментом економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації спільно з іншими структурними підрозділами облдержадміністрації, територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади з урахуванням пропозицій від районів області. У частині І Програми «Пріоритети та основні завдання соціально-економічного розвитку області на 2015 рік» визначено поточну ситуацію, пріоритетні завдання на 2015 рік.

Будівництво богодухівського Комплексу по управлінню комунальними відходами продовжується

Сьогодні, 15 січня, т.в.п. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко в ході робочої поїздки до Богодухівського району провів нараду про стан будівництва Комплексу по управлінню комунальними відходами в м. Богодухові. У нараді взяли участь голова Богодухівської районної державної адміністрації Олександр Сластін, Богодухівський міський голова Наталія Олексенко та представники підрядної і проектної організацій. Як зазначив Євгеній Шахненко, комплекс працюватиме за унікальною технологією сортування та подальшої переробки твердих побутових відходів із застосуванням методу біоремедіації. «Використання комплексу біохімічних елементів – запатентована стовідсоткова українська технологія, яка відповідатиме європейському рівню», - сказав т.в.п. заступника голови ХОДА.

На Харківщині прийнята Програма військово-патріотичного виховання молоді

Депутати Харківської облради 15 січня на засіданні позачергової ХХХІІІ сесії облради прийняли «Програму військово-патріотичного виховання молоді та участі населення у заходах оборонної роботи на 2015-2017 роки». На реалізацію Програми передбачається виділити 1 млн. 492 тис.грн. З них 400 тис.грн. будуть спрямовані на придбання обладнання для аудиторій і класів кафедри військової підготовки Харківського національного університету внутрішніх справ з метою військово-професійного навчання юнаків, а також набуття навичок поводження зі зброєю і бойовою технікою. Близько 200 тис.грн. підуть на проведення навчально-польових зборів для навчання учнів та студентів навичкам стрільби, 100 тис.грн. - на організацію і проведення у загальноосвітніх школах спільних з військовими вузами виїзних практичних занять в рамках предмета «Захист Вітчизни», 80 тис.грн. - на проведення обласних змагань з військово-прикладних видів спорту на базі гімназії-інтернату "Кадетський корпус", 40 тис.грн. - на проведення щорічного конкурсу «Патріоти рідної землі» серед ЗМІ, 32 тис.грн. - на організацію і проведення обласного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл».

Прийнятий бюджет Харківської області на 2015 рік (основні показники)

Депутати Харківської обласної ради сьогодні, 15 січня, в ході засідання позачергової ХХХІІІ сесії облради прийняли бюджет Харківської області на 2015 рік. За відповідне рішення проголосували 96 депутатів, 1 утримався. За інформацією директора Департаменту фінансів Харківської облдержадміністрації, загальний обсяг бюджету Харківської області на 2015 рік з урахуванням дотацій та цільових субвенцій з держбюджету за доходами і видатками складе 6 млрд. 299 млн. 710 тис.грн. Фінансовий ресурс облбюджету (без урахування трансфертів) прогнозується в обсязі 1 млрд. 109 млн. 031,5 тис.грн., у тому числі загальний фонд - 975 млн. 164,5 тис.грн., спеціальний фонд - 133 млн. 867 тис.грн.

Валентин Сіпавін - срібний призер етапу Кубка світу з льодолазання

В корейському місті Чеонгсонге 10 та 11 січня проходив другий етап Кубка Світу з льодолазання, на якому друге місце завоював харків'янин Валентин Сіпавін. Єдиний представник України на даному етапі Кубка світу не підвів очікувань, і повернувся зі срібною медаллю, яку здобув у дисципліні «трудність». Обійти харків'янина зміг лише росіянин Максим Томилов. Бронзу завоював кореєць Пак Хі Янг. У ще одному виді змагань, на швидкість, Валентин Сіпавін участь не брав, а перемогу здобули російські спортсмени. В свою чергу, в змаганнях на трудність серед жінок домінували господарки Кубка - спортсменки з Кореї. 

Президент увів в дію рішення РНБО щодо оборонно-мобілізаційних питань

Президент Петро Порошенко увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про деякі оборонно-мобілізаційні питання" від 20 грудня 2014 року. Відповідний документ був ухвалений для підтримання бойової та мобілізаційної готовності Збройних Сил та інших військових формувань України на рівні, що гарантує адекватне реагування на загрози національній безпеці держави.

Архів документів