Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На патрулюванні найбільш значущих об'єктів Харкова будуть задіяні військовослужбовці Нацгвардії

22 січня о 15.00 на площі Свободи відбувся розлучення особового складу правоохоронних органів на патрулювання м.Харкова. Як повідомлялося раніше, кількість співробітників правоохоронних органів на вулицях міста та області буде збільшено в два рази. У зв'язку із загостренням ситуації на території Харкова, для патрулювання вулиць будуть задіяні не тільки патрульна служба МВС, державна служба охорони, державтоінспекція, дільничні інспектори, а й військовослужбовці однієї з частин Нацгвардії.

У ХОДА обговорили посилення заходів безпеки в області

Сьогодні, 22 січня, у Харківській облдержадміністрації відбулася нарада за участю голови Харківської ОДА Ігоря Балути, віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка та міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. У ході наради обговорювалося питання посилення заходів безпеки в Харкові і області в зв'язку з випадками терористичних актів, а також введення підвищеного режиму патрулювання біля адміністративних будівель та державних об'єктів особливого значення.

Майже 200 вакансій пропонували підрозділи Міноборони України на ярмарку у Харківському центрі зайнятості

На ярмарку у Харківському міському центрі зайнятості, який пройшов сьогодні, 22 січня, було представлено майже 200 вакансій офіцерського, старшинського, сержантського та рядового складу від підрозділів Міністерства оборони України. Обласний військовий комісаріат шукав інженерів з експлуатації машино-тракторного парку, з комп’ютерних систем, з радіонавігації та радіолокації, з технічного обслуговування, ремонту та діагностики авіаційної техніки, інформаційно-телекомунікаційних систем, управління повітряним рухом. Роботу пропонували водіям, комірникам, медичним працівникам. Командири відділення, роти, взводу, офіцери з бойового управління, начальники обслуговування (зенітно-ракетного, зенітно-артилерійського та радіотехнічного озброєння протиповітряної оборони), стрільці, кулеметники та мінери теж були потрібні армії.

Виробництво ліків в умовах аптек є нагальною необхідністю сьогодення. Михайло Пасічник

У Національному фармацевтичному університеті триває Всеукраїнська нарада «Актуальні питання з виготовлення ліків в умовах аптеки» за участю голови Державної служби України з лікарських засобів Михайла Пасічника. Відкриваючи нараду, він підкреслив, що необхідність її проведення зумовлена великою кількістю проблемних питань, які ставили керівники аптек з виготовленням лікарських засобів.

На Харківщині лікарі сімейної медицини поділилися свої досвідом

В Харківському медичному товаристві (Будинок лікаря) 21 січня відбувся День лікаря загальної практики – сімейної медицини. На заході були присутні член правління Харківського медичного товариства Юрій Снопков, голова Харківської асоціації сімейних лікарів Олексій Корж, асистент кафедри загальної практики – сімейної медицини ХМАПО Владислав Березняков, лікарі загальної практики – сімейної медицини. В ході заходу Юрій Снопков ознайомив присутніх з основами доказової медицини в практиці лікаря. Лікарі обговорили сучасний стан доказової медицини та важливість наявності доказової бази щодо будь-яких лікарських засобів, досліджень та методів лікування. І вже Владислав Березняков розповів присутнім про ступінчасту терапію, як новий крок в амбулаторному лікуванні пневмоній. В своїй доповіді він розглянув сучасну концепцію ступінчастої терапії, можливі недоліки, правила та рекомендації щодо впровадження та використання цього підходу до лікування, а також існуючі бар’єри на шляху його впровадження.

Харківська область і Німеччина будуть розвивати співробітництво

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 22 січня зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні паном Крістофом Вайлем. У зустрічі також взяли участь заступник голови Харківської ОДА Юлія Світлична, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко, перший секретар Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Даніела Бергельт, Почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в Харкові Тетяна Гавриш, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Вольтер Детлеф. Ігор Балута відзначив зацікавленість Харківської області у співпраці з Федеративною Республікою Німеччина і обговорив з паном Послом подальші плани спільної роботи на цей рік.

З сьогоднішнього дня у Харкові введено підвищений режим патрулювання

Про це сьогодні, 22 січня, повідомив голова обласної державної адміністрації Ігор Балута під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістофом Вайлем. «Наші вороги намагаються дестабілізувати ситуацію в регіоні, це зрозуміло – ми дуже важливі. Від лінії фронту до  нашої адміністрації близько 230 км, проте, як ви бачите, в місті все спокійно. Хоча від цілеспрямованих диверсій або терактів дуже складно захиститися, незважаючи на всі зусилля наших спецслужб», - зазначив Ігор Балута.  Тому, як підкреслив керівник області, сьогодні з 15 години у місті вводиться підвищене патрулювання.

З нагоди Дня Соборності України до пам'ятника Тарасу Шевченку поклали квіти

Сьогодні, 22 січня, біля пам'ятника Т.Г. Шевченко пройшла урочиста церемонія покладання квітів з нагоди Дня Соборності України. У церемонії взяли участь віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, заступник голови ХОДА Юлія Світлична, т.в.п. заступників голови ХОДА Вадим Глушко, В'ячеслав Аббакумов та Євгеній Шахненко, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістоф Вайль, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, директори Департаментів ХОДА, представники міської ради, духовенства та громадськості. «Сьогоднішнє свято дійсно особливе дня нас, ми його відзначаємо перший раз, коли дійсно нам його не вистачає. Всього в 236 км від нас проходить лінія фронту. Це шрам на серці кожного українця. Ми повинні брати приклад у наших предків, які в той важкий час громадянської війни знайшли в собі мудрість об'єднатися. Я бажаю нам саме цього - об'єднання і миру», - сказав Ігор Балута. 

З Харкова відправили черговий гуманітарний вантаж для жителів окупованих територій

Сьогодні, 22 січня, з території аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Харківській області на Донбас виїхали дві колони з гуманітарним вантажем, який був зібраний з усіх регіонів України, в кількості 17 вантажівок. У відправленні вантажу взяли участь віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, заступник глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко.

Розвиток IT-індустрії – один з пріоритетів Харківської області

За ініціативи Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації відбулася зустріч керівників IT-компаній Харківщини, під час якої обговорювалася нова концепція взаємодії бізнес-структур, органів влади і вищих навчальних закладів щодо створення сприятливих умов для розвитку інформаційних технологій та IT-бізнесу на регіональному рівні. Як зазначив перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Денис Ткачов, такі зустрічі дають змогу виробити ефективні рішення для формування IT-кластера та ще раз підтверджують важливість і необхідність діалогу органів влади та бізнесу на шляху нарощування конкурентних переваг Харківщини.

Керівники навчальних закладів Харківщини обговорили роботу з допризовною молоддю

У приміщенні Гвардійського ордену Червоної Зірки факультету військової підготовки імені Верховної Ради України НТУ «Харківський політехнічний інститут» 21 січня відбулася нарада-семінар для начальників місцевих органів управління освітою, директорів професійно-технічних навчальних закладів, навчальних закладів інтернатного типу та заступників директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації за темою «Створення умов для виховання майбутнього захисника України». У нараді взяли участь директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, начальник військового факультету НТУ «Харківський політехнічний інститут» Олександр Серпухов, начальник Державної гімназії-інтернат з посиленою військо-фізичною підготовкою «Кадетський Корпус» Олексій Середа, заступник обласного військового комісара Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін. Керівники органів управління освітою та навчальних закладів ознайомилися з організаційними, теоретичними і практичними засадами роботи з допризовною молоддю. 

Розпорядниками коштів місцевих бюджетів у минулому році укладено договорів на 3,5 млрд. гривень

Як повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, протягом 2014 року розпорядниками коштів місцевих бюджетів Харківської області проведено 3287 процедур держзакупівель та укладено 2749 договорів на суму близько 3,5 млрд. гривень. «Наразі актуальним залишається питання удосконалення законодавства в сфері державних закупівель. Так, у грудні 2014 року Кабінетом Міністрів України подано до Верховної Ради України законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про здійснення державних закупівель» щодо удосконалення системи державних та електронних закупівель, що дозволить наблизити проведення державних закупівель до європейських стандартів», - сказала Юлія Світлична. 

Події дня!

Сьогодні, 22 січня, о 10:00 в Національному фармацевтичному університеті (вул. Блюхера, 4) відбудеться всеукраїнська нарада «Актуальні питання з виготовлення ліків в умовах аптеки» за участю голови Держлікслужби України Михайла Пасічника; о 10:00 біля пам'ятника Т.Г. Шевченка (вул. Сумська, 46/1) пройде урочиста церемонія покладання квітів з нагоди Дня Соборності України за участю керівництва облдержадміністрації; о 10:00 у Державному архіві Харківської області (пр. Московський, 7) відкриється виставка архівних документів «До Дня Соборності України»; о 10:00 в Національному інституті терапії ім. Л.Т. Малої НАМН України (пр. Постишева, 2-А) відбудеться День лікаря-терапевта: «Актуальні питання терапії»; о 11:00 у Харківському міському центрі зайнятості (вул. Шевченка, 137-А) розпочне роботу ярмарок вакансій із залученням підрозділів Міністерства оборони України. 

Шановні харків’яни!

22 січня ми відзначаємо День Соборності України! Це важлива віха у тисячолітній історії українського народу. Під час бездержавного існування, яке тривало століттями, українців змушували відмовитися від національної самоідентифікації і злитися з панівними етносами. Але вони залишалися вірними традиціям предків. Перебуваючи у складі двох недружніх сусідніх імперій, вони сформували єдину націю 22 січня 1919 року на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.

Близько 2 тис. людей прийшло до райвійськкоматів Харківщини в перший день проведення 4-ї хвилі мобілізації

В Харківській області організовано розпочато заходи в рамках проведення 4-ї хвилі мобілізації. Протягом найближчих декількох тижнів працівники райвійськкоматів, розташованих в регіоні, відберуть понад 3,5 тис. громадян України та направлять їх до навчальних центрів різних силових відомств. Про це повідомляють в Регіональному медіа-центрі МО України (м. Харків). «У перший день проведення загальнодержавного заходу в усіх РВК було зафіксовано рекордну кількість чоловіків та жінок, які прийшли за повісткою чи добровільно. Так, близько 2 тис. військовозобов’язаних 20 січня звернулися до моїх підлеглих з питань мобілізації. Зазначу, що патріотичні настрої громадян та їхнє бажання служити в конкретному роді військ, обов’язково враховуватимуться в ході комплектування команд призовників», - зауважив заступник військового комісара Харківського облвійськкомату, полковник Юрій Калгушкін. 

У 2015 році буде продовжено капітальний ремонт ділянки автомобільної дороги Київ-Харків-Довжанський – Лубни-Полтава

За повідомленням Укравтодору, загальна сума фінансування дорожньої галузі в 2015 році становитиме понад 25,5 млрд. грн., з них 20,8 млрд. грн. – передбачено загальним фондом Державного бюджету України на 2015 рік, а 4,7 млрд. грн. – вибірка кредитних коштів міжнародних фінансових організацій за вже укладеними угодами. На співфінансування спільних з МФО проектів в загальному фонді держбюджету закладено 947 млн. грн., котрі дозволять державі згідно з умовами контрактів забезпечити необхідну частку фінансування.

Валерія Манчак – краща спортсменка Кубку націй

В сербському місті Суботіца відбувся міжнародний турнір з боксу серед жінок «Кубок націй», переможницею якого та кращою спортсменкою у віковій категорії «молодь» стала харків’янка Валерія Манчак. Валерія здобула перемогу в ваговій категорії до 54 кг серед молоді. На шляху до золота харків’янка впевнено за одноголосним рішенням суддів здолала трьох суперниць з Казахстану, а у фіналі з рахунком 3:0 спортсменку з Індії. Окрім золотої медалі Валерії Манчак був вручений Кубок кращої спортсменки змагань. Нагадаємо, що в минулому 2014 році Валерія стала чемпіонкою Європи серед молоді. 

У Харкові пройшов концерт до Дня Соборності України

В Харківському академічному російському драматичному театрі імені О.С. Пушкіна пройшов урочистий концерт «Україна: соборна і незалежна» до Дня Соборності України. На заході були присутні тимчасовий виконувач повноважень заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Станіслав Лукасік, директори Департаментів ХОДА, представники Харківської облради. Від імені голови Харківської облдержадміністрації з великим національним святом присутніх привітав Вадим Глушко. «Часи, які настали в нашій країні, об'єднали наш народ. Слова «єдність», «соборність» і «незалежність» стали значущими. Завдяки нашим дідам-патріотам ми з вами маємо незалежну державу. Окремо висловлюю вдячність тим хлопцям, які зараз захищають нашу незалежність, і завдяки яким ми сьогодні живемо в мирному Харкові», - сказав т.в.п. заступника голови ХОДА. 

Укрпошта вводить в обіг марку «22 січня - День Соборності України»

22 січня УДП "Укрпоштою" вводиться в обіг та вважається дійсною для оплати послуг поштового зв'язку поштова марка № 1422 «22 січня – День Соборності України». Марка – багатоколірна; спосіб друку – офсет, тиснення фольгою. Художник марки та штемпеля Наталія Гожа. Формат марки – 28х40 мм. Номінал  – 2,00 грн. Кількість марок в аркуші – 12 (4х3). Тираж марки – 164 тис. примірників. Марку надруковано на ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів».

У Харкові розпочинає роботу ІХ Всеукраїнська історико-краєзнавча філософська конференція учнівської молоді "Пізнай себе, свій рід, свій нарід"

21 - 23 січня КЗ «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради у партнерстві з Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна, Національним літературно-меморіальним музеєм Г.С. Сковороди традиційно буде проведено ІХ Всеукраїнську історико-краєзнавчу філософську конференцію учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід». У роботі конференції візьмуть участь понад 200 учнів і педагогічних працівників навчальних закладів Харківщини, Івано-Франківської, Закарпатської, Київської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Черкаської областей та м. Києва.

На Кубку світу з фехтування на шпагах переміг харківський спортсмен

Харків’янин Ян Сич став переможцем юніорського етапу Кубку світу з фехтування на шпагах, який відбувся у швейцарському Базелі. На шляху до золотої медалі Ян успішно провів шість поєдинків, в яких здолав Максима Позднякова з Ізраїлю з рахунком 15:9, іспанця Альвара Ібанеса 15:8, Мацея Белеца з Польщі 15:14, Тома Бонтеса з Голландії 15:9, француза Ромайна Канноне 15:12. а у фіналі Давида Надя з Угорщини 15:9.

На базі Харкова відпрацьовується схема проведення антитерористичних операцій. Олександр Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов провів у Харкові оперативну нараду з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим, головою Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, керівництвом обласних підрозділів МВС, СБУ, прокуратури та Національної гвардії України. Олександр Турчинов заслухав доповіді голови ХОДА Ігоря Балути та керівника СБУ в Харківській області Олександра Пивовара про ситуацію в Харкові і області. Як підкреслив секретар РНБО, на базі Харкова відпрацьовується схема проведення антитерористичних операцій, пов'язаних з недопущенням проявів сепаратизму і будь-яких спроб дестабілізувати ситуацію.

У зоні АТО з сьогоднішнього дня почала діяти система перепусток

З 21 січня в зоні проведення антитерористичної операції починає діяти система пропуску для тих, хто перетинає лінію розмежування між Україною і тимчасово окупованими територіями Донбасу. Про це нагадав спікер АТО Роман Туровець. За його словами, бажаючий отримати перепустку повинен подати заявку, в якій потрібно обгрунтувати необхідність отримання перепустки, і надати ряд документів. Наприклад, документ, що підтверджує проживання людини, яка хоче в'їхати на неконтрольовану (контрольовану) територію, або підтвердження проживання її родичів на території проведення АТО, документи, що підтверджують право власності на об'єкти нерухомості, документ, що підтверджує місце поховання близьких осіб на неконтрольованої (контрольованої) території або телеграми, завірені закладами охорони здоров'я, про смерть або хвороби близьких осіб. Документи необхідно подати за 10 днів. 

У Харківському національному медичному університеті пройшов благодійний ярмарок на підтримку української армії

У Харківському національному медичному університеті пройшов благодійний ярмарок «ХНМУ – воїнам АТО», мета якого - зібрати кошти на потреби бійців української армії. До акції долучились студенти та співробітники навчального закладу, Куп’янська школа-інтернат, а також учні шкіл Харкова, які передали свої малюнки та іграшки з новорічною та патріотичною тематикою. У заході взяв участь перший проректор університету з науково-педагогічної роботи Валерій Капусник, який закликав відвідувачів ярмарку долучитися до благочинної справи.

У Харкові триває четвертий етап Кубку України серед юнацтва

В категорії дівчаток 2007-2009 р.н. на старт етапу вийшла рекордна кількість - 36 юних фігуристок! Кращі оцінки отримала харків'янка Валерія Рузаєва - 32.90 бали, яка зуміла випередити переможницю попередніх двох етапів киянку Тетяну Фірсову - 30.96 бали. Третє місце також у представниці харківської школи фігурного катання Поліни Вашкевич - 29.85 бали. У хлопчиків в наймолодшій віковій категорії всі призи дісталися харківським фігуристам. Матвій Єфименко виграв ці змагання з великим запасом - 29.27 бали. Другий результат у Гліба Шутова - 23.83 бали і третім на п'єдестал піднявся Ярослав Пуль - 20.13 бали.

Сьогодні у Харківській області пройде планова перевірка засобів оповіщення населення

Сьогодні о 14.25 Департаментом цивільного захисту Харківської облдержадміністрації буде проводитися планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен. Головним сигналом оповіщення населення про надзвичайну ситуацію в мирний час є сигнал "Увага всім!". Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення, радіомовлення (дротове або ефірне на частоті 67,13 МГц) для прослуховування переданих повідомлень. Надалі діяти відповідно до отриманої інформації.

Аграрії Харківщини вже готуються до проведення весняно-польових робіт

Хоча до весни ще не один місяць, аграрії Харківської області вже активно готуються до проведення весняно-польових робіт. Багато уваги приділяється ремонту та підготовці до весни сільськогосподарської техніки. Про це розповіла заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. За словами заступника голови ХОДА, по області вже підготовлено 89% тракторів, 94% плугів, 89% культиваторів, 92% борон, 91% сівалок. При потребі в насінні ярих зернових та зернобобових культур у обсязі 35,4 тис. тонн вже засипано 42,1 тис. тонн (119%), з яких лабораторіями Державної інспекції сільського господарства області перевірено 32 тис. тонн (90%). 

Події дня!

Сьогодні, 21 січня, о 10:30 в Обласній клінічній лікарні - Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (пр. Правди, 13) відбудеться День лікаря загальної практики-сімейної медицини за участю профільних фахівців закладів охорони здоров'я: «Актуальні питання загальної практики - сімейної медицини»; в 11:30 в Харківському академічному руському драматичному театрі імені О.С. Пушкіна (вул. Чернишевська, 11) відкриється виставки робіт студентів Харківського художнього училища «Наша Держава єдина навіки», і в 12.00 там же розпочнеться урочистий концерт до Дня Соборності України «Україна: соборна і незалежна» за участю керівництва облдержадміністрації; о 12:00 у Харківському історичному музеї (вул. Університетська, 5) відбудуться заходи до 95-річчя заснування історичного музею. Відкриється виставка «Хранитель часу», етнографічна виставка «Спадщина Сумцова». 

Юні майстрині показали свої вміння у розписі писанок

В обласному Центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) сьогодні, 20 січня, відкрилася виставка «Цей безцінний скарб - писанка», на якій представлені понад 20 робіт учнів гуртка «Дивосвіт», більше 15 років працюючого в харківському Палаці дитячої та юнацької творчості. Виставка тематично поділена на три експозиції: «Великодній дзвін», «Різдвяний калейдоскоп» та «200 років Т.Г. Шевченка». На ній можна побачити як традиційні техніки розпису писанок, так і сучасні техніки - восковий розпис і відбілювання. Учні гуртка традиційну писанку виконували з ілюстрацій в каталогах вчених-етнографів кінця XIX - початку ХХ століття (С. Кульжинського, Е. Біняшевського, В. Міціка, О. Оніщука). Представлені в експозиції і вишивки - нитками і бісером. 

Дві бібліотеки Харківської області перемогли у конкурсі «Регіональні піар-офіси сучасних бібліотек»

У грудні 2014 року Міністерство культури України, програма “Бібліоміст” спільно з ГО “Центр Медіареформ” запросили бібліотекарів з усіх регіонів України до участі у проекті «Створення регіональних бібліотечних піар-офісів». Мета проекту – висвітлення у ЗМІ роботи бібліотеки як сучасної установи, щоб якнайбільше користувачів залучити до бібліотеки, до читання, до вміння пошуку якісної інформації. З-поміж 95 кандидатів, які відгукнулися на запрошення позмагатися за створення на базі своїх бібліотек сучасних піар-офісів і надіслали свої анкети, відібрано 26 фіналістів конкурсу. 

Архів документів