Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації на Донбасі та режим підвищеної готовності по всій Україні

В ДСНС України 26 січня відбулося виїзне засідання Уряду в режимі відеоконференції під головуванням прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. У засіданні також взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута та начальник Головного управління ДСНС України у Харківській області Павло Одарюк. В ході засідання Уряд України прийняв рішення про запровадження режиму надзвичайної ситуації на територіях Донецької та Луганської областей, режиму підвищеної готовності на всій території України та створення Державної комісії з надзвичайних ситуацій. «Відповідно до Кодексу цивільного захисту України, Кабінет Міністрів України прийняв рішення про визнання надзвичайної ситуації на державному рівні. Урядом України прийнято рішення про запровадження режиму надзвичайної ситуації на територіях Донецької та Луганської областей», - наголосив глава Уряду.

Меморіальна дошка Юрію Шевельову: харків’яни виграли позов, але пам’ятний знак встановлювати не поспішають

Як розповів сьогодні, 26 січня, під час прес-конференції в прес-центрі ХОДА письменник Сергій Жадан, ще 25 грудня Харківський апеляційний адміністративний суд визнав незаконним розпорядження Харківського міського голови про демонтаж меморіальної дошки українському вченому-лінгвістові Юрію Шевельову, яка була встановлена у вересні 2013 року на вул. Сумській,17 у Харкові, і яку знищили через три тижні. За словами письменника, судове рішення, в тому числі, означає, що додаткових дозволів на встановлення нового пам’ятного знаку харківська громада не потребує. Єдине, потрібно, щоб нова дошка була виготовлена у межах тих ескізів, що були затверджені міської радою в 2011 році. Попри це, замовляти нову дошку ініціативна група харків’ян не поспішає. 

Стартувала зимова Універсіада

25 січня харківські студенти розпочали боротьбу за медалі XXVII Всесвітньої зимової Універсіади. Змагання, які в цьому році проводяться відразу в двох країнах - словацьких селищах Осрблье і Штрбске-Плесо, а також в іспанському місті Гранада, зібрали понад 1500 спортсменів з 43 країн світу, які розіграють медалі в 11 видах спорту. Україну представляє 57 спортсменів, які боротимуться за медалі в 8 видах спорту: біатлоні, лижних гонках, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, стрибках з трампліну, сноуборді, фігурному катанні та шорт-треку.

Дитячі та молодіжні творчі колективи запрошуються до участі у Міжнародному фестивалі «Веселка миру»

30 квітня – 3 травня у м. Стара Любовня Словацької Республіки відбудеться Міжнародний фестиваль дитячо-молодіжної творчості «Веселка миру», організований Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця» спільно з Всеукраїнською благодійною асоціацією «Рівний-рівному». Мета Фестивалю - виявлення та підтримка обдарованих дітей і молоді; популяризація європейських цінностей; зміцнення взаємодії між дітьми та молоддю з різних регіонів України, зарубіжних країн заради миру та майбутнього.

Олександр Гвоздик в черговий раз нокаутував суперника

Бронзовий призер лондонської Олімпіади харків'янин Олександр Гвоздик здобув п’яту впевнену перемогу в професійному боксі. Свій п'ятий бій Олександр провів в минулу суботу в американському місті Блумвфілді проти американця Корі Каммінгса. Бій тривав усього два раунди, та якщо у першому харків'янин трохи дозволив супернику побоксувати, то вже на перших секундах другого відправив Каммінгса у нокдаун. Тим не менш, суперник зміг піднятися, але через декілька секунд знову опинився на підлозі рингу. Рефері відрахував другий нокдаун, але американець все ж таки продовжив бій. Олександр Гвоздик не став відкладати перемогу та знову відправив суперника на підлогу. На цей раз рефері зупинив поєдинок та присудив українцю перемогу нокаутом. Для Олександра Гвоздика це був вже четвертий бій в професійній кар’єрі, який він завершив достроково. 

Терапевти Харківщини обмінялися досвідом у питаннях лікування захворювань нирок

На базі ДУ «Національний інститут терапії ім. Л.Т. Малої НАМН України» відбувся День лікаря-терапевта на тему «Актуальні питання терапії та профілактичної медицини. Діагностика, лікування та профілактика захворювань нирок та ниркової недостатності». На заході були присутні в.о. головного позаштатного спеціаліста Департаменту охорони здоров'я ХОДА з терапії, старший науковий співробітник інституту Віктор Денисенко, керівники відділів і співробітники інституту, лікарі-терапевти, кардіологи, сімейні лікарі закладів охорони здоров’я області. Віктор Денисенко в своїй доповіді обґрунтував необхідність комплексної терапії в лікуванні TORCH-інфекцій, надав характеристику сучасних вітчизняних противірусних засобів, висвітив механізми їх антивірусної дії, надав принципіальні схеми лікування. Зупинився лікар і на принципах діагностики захворювань. 

На Харківщині в рамках 4-ї хвилі мобілізації понад 300 осіб направлять для служби у високомобільні десантні війська

Протягом минулого тижня на Харківщині в ході 4-ї хвилі мобілізації до райвійськкоматів вже запрошено близько 15 тисяч осіб. За словами військового комісару Харківського обласного військкомату полковника Дмитра Маліцького, однією з перших команд мобілізованих призовників стане група з понад 300 осіб для служби у високомобільних десантних військах.

Наталія Бурдига та Ольга Абрамова – бронзові призерки етапу Кубку світу з біатлону

Харківські біатлоністки Наталія Бурдига та Ольга Абрамова здобули бронзові медалі в жіночій естафеті на шостому етапі Кубка світу, який завершився в італійському Антхольці. Остання гонка шостого етапу видалась дуже складною та непередбачуваною. Сильний вітер, який зустрічав спортсменок на вогневих рубежах, змусив помилятися майже усіх провідних біатлоністок. Харків’янка Наталія Бурдига прийняла естафету у Юлії Джими п’ятою, показала швидкий хід, та закривши вогневі рубежі використавши чотири додаткові патрони (один на першому та три на другому), передала естафету третьою. В свою чергу Ольга Абрамова заставила команду похвилюватися. 

Споживачі області розрахувались за послуги теплопостачання на 98,2%, за водопостачання та водовідведення - на 89,5%

За оперативними даними Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, станом на 26.01.2015 року в 2014 році споживачі області розрахувалися за послуги теплопостачання на 98,2%. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року рівень розрахунків споживачів підвищився на 2,8% (за відповідний період 2014 року - 95,4%), в тому числі: населення - 94,6% (за відповідний період 2014 року - 101,1% ); установ, що фінансуються з державного бюджету - 104,2% (за відповідний період 2014 року - 104,6%), місцевих бюджетів - 98,3% (за відповідний період 2014 року - 89,1%), обласного бюджету - 99, 1% (за відповідний період 2014 року - 101,2%), інших споживачів - 100,3% (за відповідний період 2014 року - 100,9%).

Фахівці з лікувальної фізкультури обговорили питання лікування спортсменів

На базі КЗОЗ «Харківський обласний лікарсько-фізкультурний диспансер» відбувся День фахівця з лікувальної фізкультури та спортивної медицини. На заході були присутні головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я ХОДА з лікувальної фізкультури та спортивної медицини, головний лікар обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру Віктор Кириллов, лікарі лікувальної фізкультури, лікарі спортивної медицини, медичні сестри та інструктори з лікувальної фізкультури закладів охорони здоров’я Харкова та області. 

До дня народження Всеволода Нестайко в Харкові проведуть театралізоване шоу

В Обласному центрі культури і мистецтва (ХООМЦКМ) 29 січня відбудеться театралізоване феєричне шоу «Український Андерсен – Всеволод Нестайко», присвячене Дню народження письменника. «Всеволод Нестайко – це класик української дитячої літератури. На його творах виросло не одне покоління дітей не лише України, а й усього пострадянського простору. При цьому його нестандартні сюжетні ходи та дотепний гумор здатні зацікавити і сучасного юного читача», - повідомляють організатори. 

Подія дня!

Сьогодні, 26 січня, о 14.00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція на тему: "Чи повернеться Юрій Шевельов до Харкова?". Спікери: Сергій Жадан, письменник; Вікторія Склярова, координатор Українського клубу Слобідчини та Громадської ініціативи зі встановлення меморіальної дошки Ю. Шевельову; науковці, громадськість.

На Харківщині займуться розвитком традиційного карате

25 січня голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся з президентом Європейської федерації традиційного карате Володимиром Йоргою та президентом Української федерації традиційного карате Юрієм Повхом. Також у зустрічі приймали участь директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, радник голови ХОДА з гуманітарних питань та зв’язків з громадськістю Інна Чуйко, чемпіонка світу та Європи з карате Вікторія Соколова. За словами Володимира Йорги, на Харківщині та в Україні в цілому є величезний потенціал майбутніх спортсменів, які здатні здобувати почесні нагороди на європейських та світових змаганнях з карате. «На сьогодні Харківська область вже має в своїх лавах видатних спортсменів. Наприклад, це Вікторія Соколова», - сказав президент Європейської федерації традиційного карате. Володимир Йорга додав, що зараз головне завдання федерації – це включення такого перспективного виду спорту як карате в олімпійську систему змагань.

В Харківській області вводяться додаткові заходи безпеки в місцях масового скупчення населення

25 січня під керівництвом голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути відбулась чергова нарада оперативного штабу. У ході наради були визначені додаткові заходи безпеки у місцях масового скупчення населення, таких як мережі супермаркетів, ринки та культурно-розважальні центри. Також вирішено встановити додаткові засоби відеоспостереження в цих місцях. За словами голови ХОДА, силами підрозділів МВС та охоронних структур Південної залізниці взяті під охорону залізничні станції та шляхи, вузлові розв’язки та мости. Крім цього, продовжується робота з волонтерськими та благодійними організаціями щодо збору і відправлення гуманітарного вантажу до міста Дебальцево (Донецька обл.). В місті Харкові та районних центрах області здійснюються заходи по посиленому патрулюванню та охороні громадського порядку. Ігорь Балута запевнив, що ситуація в регіоні стабільна. 

Ігор Балута провів службову нараду з питання посилення обороноздатності Харківської області

Сьогодні, 24 січня, в обласній державній адміністрації відбулася службова нарада про стан виконання заходів з питань посилення обороноздатності Харківській області під керівництвом голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути. У нараді взяли участь начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник Головного управління ДСНС України в Харківській області Павло Одарюк, начальник управління Східного оперативно-територіального об'єднання полковник Юрій Лебідь, начальник ДП «Південна залізниця» Микола Уманець, начальник Управління МВС України на Південній залізниці полковник Ігор Богданов, т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, перший заступник начальника Головного управління ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв, заступник начальника ГУ МВС України в Харківській області Віталій Гузь, радник голови ХОДА Сергій Стороженко. Крім того, у другій частині наради взяли участь представники Громадського штабу оборони Харківщини.

Понад 150 тисяч гіпертоніків в Харківській області торік змогли придбати ліки за пільговою ціною

Сьогодні, 23 січня, в ХОДА відбулася селекторна нарада під головуванням т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадима Глушка, присвячене підведенню підсумків реалізації в Харківській області пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування хворих з гіпертонічною хворобою. Як зазначив Вадим Глушко, пілотний проект працював у Харківській області три роки. Для його реалізації щорічно з державного бюджету нашої області виділялися цільові субвенції. «Проект був спрямований на те, щоб привернути хворих з гіпертонічною хворобою до регулярного необхідного лікування, постійного відвідування і спостереження у лікаря для попередження розвитку небезпечних для життя ускладнень, в першу чергу - інфаркту міокарда. І сьогодні ми підводимо підсумки реалізації цього проекту в Харківській області в 2014 році», - підкреслив він.

У ході спецоперацій затримано ряд осіб, причетних до терористичної та диверсійної діяльності на території Харківської області

В ході проведення спільних спецоперацій службами МВС та СБУ у Харківської області було затримано ряд осіб, причетних до терористичної, диверсійної діяльності, а також створення ринку зброї на території Харківського регіону. Про це 23 січня повідомив начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар. Так, за його словами, був затриманий співвиконавець терористичного акту на території військкомату в місті Лозова, який стався 17 вересня. Йому вже оголошено про підозру у вчиненні злочину. Раніше, 26 грудня, був затриманий його спільник. Ще один підозрюваний оголошений в розшук. Є інформація, що він ховається на території РФ.

У Всеукраїнській конференції учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід» взяли участь 200 представників 9 областей України

21-23 січня Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти і науки України у партнерстві з Департаментом науки і освіти Харківської ОДА, Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна, КЗ «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради традиційно проведено ІХ Всеукраїнську філософську історико-краєзнавчу конференцію учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід». У конференції взяли участь близько 200 юних краєзнавців з Харківської, Полтавської, Закарпатської, Івано-Франківської, Миколаївської, Луганської, Сумської,  Черкаської областей та м. Києва.

Викладачі шкіл естетичного виховання опановують знання з психології дитячої творчості

26 представників шкіл естетичного виховання Харківської області стали учасниками тематичного семінару з питань вікової та педагогічної психології. Зважаючи на актуальність тематики та зацікавленість викладачів у поглибленні знань, Центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів планує зробити подібні заходи систематичними. Про це повідомляють в Департаменті культури Харківської облдержадміністрації.

Антитерористичні заходи в Харківській області тривають. Усіх громадян просять носити з собою документи

Антитерористичні заходи в Харківській області тривають. Про це 23 січня заявив журналістам начальник Головного управління МВС в Харківській області Анатолій Дмитрієв. «У Харківській області з робочим візитом перебував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який поставив нашій службі конкретні завдання по боротьбі з сепаратистами та загальною злочинністю. Так, з учорашнього дня в місті було введено підвищений режим патрулювання. Кількість працівників правоохоронних органів на вулицях міста та області збільшено в два рази. Для патрулювання вулиць задіяні не тільки патрульна служба МВС, державна служба охорони, Державтоінспекція, дільничні інспектори, а й військовослужбовці однієї з частин Нацгвардії», - зазначив Анатолій Дмитрієв.

На всіх об'єктах громадського харчування, де понад 25 посадочних місць, буде встановлено відеонагляд

Сьогодні, 23 січня, у режимі відео-конференції відбулася селекторна нарада  з головами ОДА з питань безпеки громадян і захисту об'єктів інфраструктури під головуванням прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. У ній взяли участь голова Харківської ОДА Ігор Балута, заступник Міністра внутрішніх справ Василь Паскал, начальник Головного управління ДСНС у Харківській області Павло Одарюк, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник Головного управління МВС в Харківській області Анатолій Дмитрієв. Під час наради Арсеній Яценюк дав доручення головам обласних адміністрацій зкоординувати зусилля місцевих органів СБУ, МВС та Національної гвардії для проведення заходів з попередження террористичних актів і диверсій, аналогічних тим, що відпрацьовані у Харківській області.

На Харківщині продовжується системна робота щодо залучення ресурсів міжнародної технічної допомоги

В Харківській області готується низка заходів, спрямованих на підвищення ефективності залучення міжнародних проектів та програм, сприяння розвитку співпраці з іноземними організаціями-донорами, а також посилення координації в цій сфері між адміністрацією та районами області. Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. «Обласною державною адміністрацією планується впровадження комплексу заходів із залученням професійних тренерів та представників міжнародних організацій, у тому числі: проведення практичних семінарів для державних службовців та представників громадських об’єднань щодо методології пошуку, написання та реалізації проектів міжнародної технічної допомоги, видання спеціалізованих методичних посібників, організація круглих столів, майстер-класів, презентацій актуальних грантових конкурсів. Все це дасть змогу більш ефективно залучати до регіону додаткові ресурси для забезпечення сталого розвитку Харківщини», – зазначила Юлія Світлична. 

Фінансування ДЮСШ повинно відбуватися диференційовано і збалансовано, та покладатися не тільки на обласний бюджет, а й на районні та міські бюджети

Про це сказав Міністр молоді та спорту України Ігорь Жданов під час селекторної наради, ініційованої міністерством, із профільними заступниками голів ОДА, керівниками обласних управлінь молоді та спорту. Від Харківської області участь у нараді прийняли т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко, начальник управління у справах фізичної культури та спорту ХОДА Сергій Христоєв, керівники фізкультурно-спортивних товариств області. Зокрема, Ігор Жданов поставив перед керівництвом місцевих органів влади завдання взяти під особистий контроль питання забезпечення фінансування тих 534 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які раніше фінансувалися Фондом соціального страхування, а тепер передані на місцеві бюджети.

Чотири тисячі абітурієнтів вже зареєструвалися для проходження ЗНО-2015

Про це 23 січня повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти (ХРЦОЯО) Олександр Сидоренко під час прес-туру в Регіональний центр оцінювання якості освіти. Також він додав, що це найбільший показник (10%) серед всіх регіонів України. Під час прес-туру журналістам показали лінію безпосередньої реєстрації документів абітурієнтів і процес формування сертифікату учасника ЗНО, ознайомили з науково-методичним відділом ХРЦОЯО та розповіли про процедуру реєстрації на проходження ЗНО цього року та про роботу регламентної комісії центру. 

За упіймання злочинців, які вчинили вибух біля Московського райсуду Харкова, призначена винагорода

За упіймання злочинців, які 19 січня вчинили вибух біля Московського районного суду Харкова, призначена винагорода в розмірі 500 тис. грн. Про це 23 січня повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Ігор Булата. За його словами, винагороду призначили бізнесмени, які побажали залишитися невідомими. Гроші будуть виплачені через Благодійний фонд «Берегиня Сходу». «Я як голова Харківської обласної державної адміністрації стурбований злочином, який скоєний невідомими особами 19 січня цього року, коли біля будівлі Московського районного суду стався вибух і постраждали 13 невинних людей. Я як голова області і громадянин України зацікавлений в стабільності і спокої нашого регіону. І не тільки я. До мене звернувся ряд бізнесменів Харківської області, які побажали залишитися невідомими, з пропозицією оголосити винагороду за інформацію, яка приведе до розкриття злочину. Сума - 500 тисяч гривень», - підкреслив Ігор Балута.

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» пройде зустріч з фотографом Борисом Близнюком

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд) в рамках виставки «FOCUSники» 30 січня пройде бесіда на тему «Сьогоднішня фотографія: тенденції та перспективи» з фотографом, директором громадської організації «Харківський фотоклуб» Борисом Близнюком. «Що таке сучасна фотографія і які тенденції її розвитку, що диктують фотографам міжнародні конкурси фотографії, кого сьогодні можна назвати фотографом, чим обумовлені пріоритети глядачів - на ці та багато інших питань допоможе знайти відповіді фотограф Борис Близнюк», - повідомляють організатори. 

Харків'ян відзначили державними нагородами та почесними званнями до Дня Соборності України

Президент України Петро Порошенко 22 січня підписав указ № 27/2015 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України». Серед нагороджених є й харків'яни. Згідно з Указом Президента, за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм нагородили: орденом «За заслуги» ІІІ ступеня Миколу Куценка - голову правління акціонерного товариства «Агрофірма імені Сковороди» та Олексія Логвиненка - радника глави Адміністрації президента України, радника генерального директора ВАТ "Турбоатом"; орденом княгині Ольги III ступеня волонтера Марію Андреас. 

Бюджетні установи та організації області зекономили майже 50% виділених планових обсягів газу протягом 2014 року

В обласній державній адміністрації відбулася нарада з питань реалізації постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання забезпечення населення, підприємств, установ та організацій природним газом до кінця опалювального сезону 2014/15 року» під головуванням т. в. п. заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка. У нараді взяли участь: директор філії Управління магістральних газопроводів «Харківтрансгаз» Михайло Собчук, директор Газопромислового управління «Шебелинкагазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування» Юрій Фесенко, голова правління ПАТ «Харківміськгаз» Дмитро Мазур, голова правління ПАТ «Харківгаз» Євген Безкоровайний, заступник голови правління ПАТ «Харківська ТЕЦ-5» Сергій Заєць, директор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв, керівники профільних структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

У Харківській області зросло виробництво молока

За 2014 рік у Харківській області було вироблено 551,5 тис. тонн молока. Це на 2,8 % більше показника 2013 року. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. За словами заступника голови ХОДА, сільгосппідприємства області виробили 230,5 тис. тонн молока, це на 4,2% більше показника 2013 року. Також зріс надій молока на корову, ця цифра становить 5943 кг, що на 4,8% більше, ніж у 2013 році. «Крім того, збільшились середньодобові прирости великої рогатої худоби та свиней - вони становлять 505 г (збільшення на 3,1% до показника 2013 року) та 488 г (збільшення на 5,9%) відповідно», - зазначила Юлія Світлична. 

Події дня!

Сьогодні, 23 січня, о 11:45 розпочнеться прес-тур в Регіональний центр оцінювання якості освіти. Збір журналістів біля входу в Північний корпус ХНУ ім. В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 6); о 12:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про підсумки реалізації в Харківській області в 2014 році пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою». 

Архів документів