Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2014 році п'ятьма цукровими заводами Харківської області було вироблено майже 120 тис. тонн цукру

Минулого року у Харківській області було вироблено 119,5 тис. тонн цукру, що складає до 7% виробництва по всій Україні. Потреба Харківщини у цукрі становить 104 тис. тонн, у зв'язку з чим можна впевнено говорити, що цукром область забезпечена. Про це повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. За її словами, в 2014 році в Харківській області збільшилася кількість працюючих цукрових заводів. Якщо в 2013 році в регіоні працювало три цукрових заводи, які справили 37,5 тис. Т цукру, то в минулому році були задіяні п'ять підприємств, які, отримавши 849 тис. т сировини, виробили119,5 тис. т цукру, що в три рази більше попереднього показника. "Це результат спільної роботи влади та бізнесу», - підкреслила Юлія Світлична. Заступник голови ХОДА також зазначила, що 7 цукрових заводів вже подали заявку на роботу у 2015 році, але це питання зараз активно обговорюється їхніми власниками. 

Посольство Німеччини у 2015 році продовжує надавати фінансову підтримку мікропроектам

Кожного року Посольство Німеччини в Києві надає фінансову підтримку мікропроектам (з терміном реалізації 6 місяців), які спрямовані на поліпшення умов життя найбідніших верств населення України. Також і в 2015 році Посольство буде підтримувати проекти шляхом участі у фінансуванні. Заявку можуть подавати організації або установи, які не спроможні профінансувати свій проект лише власними силами. Максимальна сума гранту становить, як правило, 8000 євро. На одну організацію/ об'єднання/ установу може бути подана лише одна заявка. Подати заявку на отримання гранту можна до 28 лютого 2015 року.

25 бригад харківських медиків готові виїжджати в зону АТО рятувати поранених

Про це розповів директор Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Олександр Галацан, повідомляє Міністерство охорони здоров'я. За словами директора Департаменту, мова йдеться про 20 фельдшерських бригад, до яких входять водій, фельдшер і медсестра, а також про 5 лікарських бригад, у складі яких є лікар. «Вони працюють по Харкову та області, але перебувають у повній готовності в будь-який момент вирушити на Донбас. Наші співробітники практично щодня рятують поранених. Тільки за останні три дні забрали 15 дорослих і п'ятьох дітей», - пояснив Олександр Галацан. Як повідомив директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА, в каретах «швидкої допомоги» працюють не військові, а цивільні медики: «Зазвичай ніхто не відмовляється, адже безпосередньо на територію, де ведуться бойові дії, вони не їздять. Звідти поранених і хворих забирають військові, а «швидкі» забирають поранених не ближче ніж в 30 кілометрах від небезпечної зони».

Колишній в'язень, а нині харківський професор Ігор Малицький взяв участь у заході з нагоди 70-річчя визволення табору смерті Освенцима

У Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту в Польщі за участю президента Броніслава Коморовського пройшли заходи з нагоди 70-ї річниці визволення колишнього нацистського табору смерті Освенцима (нім. Аушвіц). У заході також взяв участь Президент України Петро Порошенко. У місто Освенцим приїхали близько 300 осіб, яким вдалося вижити в концтаборі, в тому числі українці. Серед них - 90-річний харківський професор Ігор Малицький, який досі викладає в Українській інженерно-педагогічній академії. На церемонії Ігор Малицький з'явився з жовто-блакитною стрічкою на лацкані свого піджака.

На Харківщині з'являться Мобільні пункти невідкладної та первинної допомоги від ВООЗ в Україні

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови облдержадміністрації Вадим Глушко 28 січня зустрівся з групою фахівців Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я в Україні. На зустрічі були присутні польовий координатор ВООЗ по Східній Україні Лоріс де Філіппі, польовий консультант ВООЗ в Харкові Лаура Брафф, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, в.о. заступника директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА - начальника Управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Микола Грановський. 

Сьогодні у галереї  «Мистецтво Слобожанщини» пройде благодійний вечір на підтримку українських військових

Сьогодні, 28 січня, в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд) о 18.00 пройде благодійний вечір українсько-російської поезії «Тепло-візії» за участю Сергія Жадана та Михайла Красікова. Харківській літератор Сергій Жадан та громадський діяч Михайло Красіков представлять власні поетичні твори, а також українські та російські вірші харківського поета Сергія Черняєва (1970 – 2002). Захід організовано на підтримку бійців-харків'ян, що знаходяться зараз у Луганській області, разом з Харківським відділенням Українського етнологічного центру Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології Національної академії наук України. Зібрані кошти підуть на придбання тепловізора для 92-ї окремої механізованої бригади.

До уваги ЗМІ!

Сьогодні, 28 січня, в Харківському окружному адміністративному суді (вул. Мар'їнська, 18-Б-3) відбудеться судове засідання за позовом Харківської обласної виборчої комісії до Харківської обласної ради та Харківської обласної державної адміністрації. Початок засідання - о 14.15. Нагадаємо, що Харківська обласна виборча комісія звернулася з адміністративним позовом до Харківської обласної ради та Харківської обласної державної адміністрації з вимогою визнати невнесення витрат по фінансуванню проміжних виборів депутата Харківської облради 01.03.2015 в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №1 при прийнятті обласного бюджету на 2015 рік протиправної бездіяльністю Харківської облради та облдержадміністрації, а також зобов'язати відповідачів забезпечити в установленому Законом порядку фінансування видатків на підготовку і проведення проміжних виборів депутата облради. Харківська облдержадміністрація вважає позовні вимоги необґрунтованими і не підлягають задоволенню.

Обсяги виробництва валової продукції сільського господарства Харківщини у 2014 році зросли на 4,4% і досягли 15,3 млрд. грн.

У минулому році в Харківській області за попередніми статистичними даними забезпечено зростання обсягів виробництва валової продукції сільського господарства до рівня 2013 року на 4,4% (по Україні - 2,8%), а її рівень досяг 15,3 млрд. грн. Це четвертий показник серед областей України (попереду Вінницька, Київська і Полтавська області). Про це 27 січня під час наради щодо підсумків роботи сільського господарства області у 2014 році та перспектив 2015 сільськогосподарського року повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Борис Данилів. Доповідаючи про стан справ у тваринництві він зазначив, що виробництво м'яса в області проти 2013 року збільшилося на 6,2% і досягло 137,7 тис. тонн. За загальними обсягами виробництва м'яса і за темпами його приросту область за підсумками роботи за рік знаходиться на 8 місці серед регіонів України.

У 16 районах Харківської області на початок року немає заборгованості з виплати заробітної плати

На початок 2015 року в 16 районах Харківської області взагалі не має заборгованості із виплати заробітної плати. Зокрема, мова йде про Барвінківський, Близнюківський, Богодухівський, Великобурлуцький, Дергачівський, Зачепилівський, Золочівський, Ізюмський, Кегичівський, Коломацький, Красноградський, Куп'янський, Нововодолазький, Первомайський, Печенізький та Сахновщинський райони. Про це повідомляє Головне управління статистики у Харківській області. За інформацією обласного управління статистики, в цілому сума заборгованості із виплати заробітної плати у регіоні, що мала місце на окремих підприємствах, установах та в організаціях області, станом на 1 січня 2015 року дорівнювала 115,3 млн. грн. і за місяць скоротилась на 6,9%, або на 8,5 млн. грн. Серед регіонів України за темпом росту (зменшення) боргу, відносно початку поточного року, Харківській області належало 12 місце (серед 24 областей та м Київ).

Харківщину відвідають представники Міжнародного Трейд-клубу

Як повідомила заступник голови облдержадміністрації Юлія Світлична, наприкінці березня відбудеться дводенний візит представників Міжнародного Трейд-клубу до Харківської області. До складу делегації увійдуть співробітники дипломатичних представництв іноземних держав, акредитованих в Україні, міжнародних організацій, а також зарубіжних підприємств, зацікавлених у встановленні контактів з діловими колами Харківщини. За словами заступника голови ХОДА, програма візиту включатиме зустріч з керівництвом області, під час якої відбудеться презентація економічного, інноваційного, науково-технічного потенціалу Харківщини, а також регіональних інвестиційних проектів і пропозицій, відвідання ряду провідних підприємств, проведення зустрічей та переговорів з представниками ділових кіл області. 

Ігор Балута відвідав міжнародний автомобільний пункт пропуску «Плетенівка»

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, а також голова Харківської облради Сергій Чернов та т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов 27 січня відвідали міжнародний автомобільний пункт пропуску через українсько-російський кордон «Плетенівка» (Вовчанський район, Харківська обл.). Керівник області, його заступник і голова облради оглянули нові інженерні споруди на кордоні з РФ, які зводяться за рахунок коштів обласного бюджету в рамках реалізації обласної програми "Облаштування та реконструкція українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області".

Харківська область займає третє місце в Україні по валовому збору зерна та друге - по соняшнику. Борис Данилів

Сьогодні, 27 січня, у Департаменті агропромислового розвитку ХОДА відбулася нарада, присвячена підсумкам роботи сільського господарства області у 2014 році та перспективам 2015 сільськогосподарського року. У ній взяли участь заступник голови Харківської ОДА Юлія Світлична, директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Борис Данилів, голова правління харківської обласної організації роботодавців у сфері агропромислового комплексу, керівник ПСП ім. Фрунзе Зачепилівського району Іван Глянь, керівники профільних управлінь райдержадміністрацій, сільськогосподарських підприємств області. «Хочу привітати вас від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути і висловити вам велику подяку за ті позитивні результати, з якими ми закінчили 2014 рік. Ми всі прекрасно розумінням, з якими труднощами аграрії входили в минулий рік, з якими труднощами збирали врожай. Все це було практично під кулями. Ні в кого не було чіткої визначеності, але ви дуже добре спрацювали. І завдяки вашим зусиллям і злагодженій роботі вдалося домогтися найкращого результату по збору врожаю за всю історію Харківської області», - зазначила у своєму вітальному слові Юлія Світлична.

Харківська область направила до Маріуполя гуманітарну допомогу для відновлення житлових та громадських будівель

За інформацією тимчасово виконуючого повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгенія Шахненка, у зв’язку з трагічними подіями та внаслідок масових обстрілів населених пунктів Маріуполь, Волноваха, Дебальцеве, Авдіївка Донецької області, які призвели до руйнування житлових будинків, Харківська обласна державна адміністрація разом з низкою підприємств області першими відгукнулись на біду та вжили невідкладних заходів щодо надання гуманітарної допомоги постраждалим мешканцям. Так, 27 січня з міста Харкова до міста Маріуполя для відновлення житлових та громадських будівель прибув гуманітарний вантаж, який включає в себе будівельні матеріали: бітум – 4,5 тис.тон , руберойд – 4,0 тис.кв.м. Крім того, сьогодні до Маріуполя буде відправлено ще скло – 800 кв.м., шифер – 830 листів, плівка поліетиленова – 30,0 тис.кв.м., а також пиломатеріали – 30 куб.м.

Вадим Глушко провів особистий прийом громадян

Сьогодні, 27 січня, тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Глушко провів особистий прийом громадян. На прийом прийшли громадяни з питаннями про виділення матеріальної допомоги на покупку лікарських засобів, з питаннями поліпшення сфери охорони здоров'я та соціальної сфери в області, а також призначення та перерахунку субсидії. На прийомі також були присутні керівники Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації та Департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації.

У Харкові обговорили нові підходи до організації роботи навчальних закладів

Сьогодні, 27 січня, відбулося засідання Ради директорів загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області. У ході роботи члени Ради розглянули нові підходи до організації роботи навчальних закладів з урахуванням змін, внесених законодавчими актами України (законів України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України», «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин»). Крім вищесказаного, під час засідання члени Ради обговорили окремі питання захисту персональних даних учасників навчально-виховного процесу, а також результати здійснення державного нагляду (контролю) за діяльністю загальноосвітніх навчальних закладів із високим і середнім ступенями ризику у 2014 році.

Ігор Балута провів виїзне засідання оперативного штабу у Вовчанському районі

Голова Харківської ОДА Ігор Балута провів виїзне засідання оперативного штабу Харківської області у Вовчанському районі. У засіданні взяли участь голова Харківської облради Сергій Чернов, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Дмитро Маліцький, т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, т.в.п. заступника голови ХОДА Євгеній Шахненко, перший заступник начальника Головного управління ДСНС в Харківській області Олександр Волобуєв, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, заступник директора Департаменту - начальник Управління оборонної та мобілізаційної роботи ХОДА Валерій Андрєєв, а також представники СБУ та правоохоронних органів.

У Харківському національному університеті ім. Каразіна пройде благодійний аукціон на підтримку поранених бійців-учасників АТО

У четвер, 29 січня, в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна відбудеться благодійний аукціон «Університет. Мистецтво. Мир». Метою заходу є збір коштів на підтримку поранених військовослужбовців із зони АТО, які проходять лікування у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону (м. Харків). На аукціоні будуть представлені картини харківських художників і твори з приватних колекцій співробітників університету. Кожен меценат отримає сертифікат і подяку за участь у підтримці наших бійців, а картини прикрасять приміщення університету.

У Харкові відбудеться Світлотехнічний міжнародний форум «LEDLight|2015»

З 20 по 21 травня у Харкові пройде Світлотехнічний міжнародний форум «LEDLight|2015». Організатором форуму є Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова. Захід відбудеться за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Національної академії наук України, Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради. У ході форуму відбудуться міжнародна спеціалізована виставка зразків світлотехнічної продукції від фірм - виробників, виставка наукових досягнень у світлотехніку вищих навчальних закладів та наукових установ, майстер-класи та презентації провідних фірм-виробників Європи, VI Міжнародна науково-технічна конференція «Сучасні тенденції розвитку світлотехніки», конкурс «Светодизайн року - 2015».

Юлія Світлична провела особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична 27 січня провела особистий прийом громадян. В ході прийому були розглянуті земельні питання (дозвіл земельного спору, узгодження меж земельної ділянки та ін.), а також питання невиплати в повному обсязі надбавок викладачам за вчений ступінь та інші звернення громадян. Під час прийому громадяни отримали консультації керівників та представників Департаменту агропромислового комплексу ХОДА, Юридичного департаменту ХОДА, Департаменту науки і освіти ХОДА, Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, територіального управління Держземагентства в Харківській області.

Спортсменкою року стала харків’янка Анастасія Малявіна, її тренер Ірина Лобановська перемогла в номінації «Тренер року»

У Києві відбулася перша всеукраїнська церемонія нагородження кращих юних спортсменів України віком до 18 років «Junior Sports Awards». Першими номінантами премії стали переможці та призери ІІ юнацьких літніх Олімпійських ігор, які в минулому році відбулися у китайському Нанкіні. Звання «Спортсменка року» було присуджено олімпійській чемпіонці та бронзовій призерці з плавання, харків’янці Анастасії Малявіной, а її тренер Ірина Лобановська перемогла в номінації «Тренер року». «Дуже добре, що нарешті згадали про наших спортсменів-юніорів, адже без них не буде й дорослих чемпіонів. Такі премії чудово стимулюють наших юних спортсменів, які прославляють Україну навіть у такий складний час», - зазначила Ірина Лобановська.

В’ячеслав Аббакумов провів виїзний прийом громадян

Сьогодні, 27 січня, у приміщенні Вовчанської районної державної адміністрації відбувся виїзний прийом громадян тимчасово виконуючим повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації В’ячеславом Аббакумовим. На прийомі були присутні заступник голови Вовчанської райдержадміністрації Наталя Гордієнко, керівники служб району. Під час прийому були розглянуті звернення переселенця із м. Донецьк щодо отримання паспорту та жительки м. Вовчанськ про реформування міліції і створення муніципальної міліції.

В бібліотеці для юнацтва в Харкові пройде ярмарок вишів

Харківська обласна бібліотека для юнацтва (просп. 50-річчя ВЛКСМ 49/8) з метою підвищення поінформованості майбутніх абітурієнтів Харкова та області щодо особливостей вступу до вищих навчальних закладів та реалізації державної молодіжної політики у сфері профорієнтації 5 лютого проводить другий щорічний «Ярмарок вишів». Акція проводитиметься у межах діючої програми «Обираємо професію крок за кроком» за підтримки Департаменту культури і туризму ХОДА, Департаменту науки і освіти ХОДА та Департаменту освіти Харківської міськради. 

Звернення Президента у зв’язку з Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту

Шановні співвітчизники! Щороку 27 січня вся світова спільнота вшановує пам’ять жертв Голокосту. Під час Другої Світової війни нацистами цілеспрямовано та планомірно було винищено близько шести мільйонів євреїв у Німеччині і на захоплених територіях інших країн Європи. Тортури, які застосовувалися до в’язнів гетто, концтаборів, а також масштаби людської трагедії шокують — тільки через табір смерті Аушвіц-Біркенау у польському місті Освенцим, як свідчать документи Нюрнберзького трибуналу, пройшло 2,5 мільйона людей, переважна більшість яких загинула мученицькою смертю.

У Харкові пройде кіновечір з переглядом фільму про кольорову фотографію та історію неіснуючої держави

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд) 4 лютого в рамках виставки фотографії «FOCUSники» пройде кіновечір з переглядом документального фільму Леоніда Парфенова «Цвіт нації», присвячений Сергію Прокудіну-Горському – піонеру кольорової фотографії. «Фільм студії «Намедни» присвячений 150-річному ювілею Сергія Прокудіна-Горського, що відзначався у 2013 році. «Цвіт нації», за задумом Леоніда Парфенова, відноситься до 100-річчя 1913 року. В історичному контексті 1913-й виявився останнім роком старого світу – в 1914-му почалася Перша світова, якою датують початок ХХ століття з його бурхливими змінами в культурі, політиці, економіці», - пояснюють організатори. 

Площа земельних ділянок сільгосппризначення, права оренди на які будуть реалізовані державою на аукціонах, зросла до 73,5 тис. га

Станом на кінець січня кількість земель сільськогосподарського призначення державної власності, права оренди на які будуть реалізовані на земельних торгах у різних регіонах України, зросла до 3717 ділянок загальною площею понад 73,5 тис. гектарів. Протягом останнього тижня перелік збільшився на 54 земельні ділянки загальною площею 1,3 га. Найбільше земельних ділянок сільгосппризначення планується передати в оренду на конкурентних засадах у Черкаській (628), Харківській (344, площа - 3363,7794 га), Рівненській (340) і Херсонській (331) областях.

У Харківській області розширюється мережа центрів надання адміністративних послуг

Як повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, найближчим часом у Харківському районі заплановано відкриття двох додаткових територіальних підрозділів центру надання адміністративних послуг. «Враховуючи те, що Харківській район є найбільшим районом України, нами спільно з райдержадміністрацією було прийнято рішення про відкриття територіальних підрозділів центру в селі Липці та місті Мерефа. Це дозволить забезпечити доступність та комфортність отримання адміністративних послуг населенням», – відзначила Юлія Світлична.

Прикордонники просять харків'ян повідомляти про виявлення загроз

Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України звертається до громадян з проханням повідомляти про виявлення загроз. Прикордонники у взаємодії з іншими правоохоронними та силовими органами вживають усі можливі заходи з метою недопущення дестабілізації ситуації в Україні з боку терористично налаштованих осіб і диверсійних груп. «Заради безпеки громадян просимо вас бути уважними під час подорожі і в разі виявлення в пунктах пропуску на державному кордоні або поблизу дислокації прикордонних підрозділів підозрілих предметів і речей, залишених без нагляду, а також підозрілих осіб - негайно повідомляти про це представникам прикордонного відомства», - повідомив помічник начальника Східного регіонального управління Держприкордонслужби України Мирон Сидор. 

Події дня

Сьогодні, 27 січня, до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту у Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці (вул. Кооперативна, 13/2) відбудеться книжкова виставка «Голокост - трагедія єврейської культури». об 11.00 у Харківському історичному музеї (вул. Університетська, 5) відбудеться інтерактивний захід з нагоди 225-річчя від дня народження Петра Гулака-Артемовського (27 січня 1790 – 13 жовтня 1865) – українського письменника, вченого, перекладача, поета.

Ігор Балута провів зустріч з керівником компанії «Шелл» в Україні паном Грехемом Тайлі

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 26 січня зустрівся з керівником компанії «Шелл» в Україні паном Грехемом Тайлі. На зустрічі також були присутні директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Ігор Капусник, менеджер зі зв'язків з громадськістю та державними органами влади Юлія Завалішина. Сторони обговорили суспільно-політичну ситуацію в Харківській області, а також визначили план роботи на 2015 рік і заходи безпеки при проведенні робіт в регіоні.

За ухилення від виконання закону про мобілізацію на керівників чотирьох підприємств матеріали передано до прокуратури

Сьогодні, 26 січня, в обласній державній адміністрації відбулася селекторна нарада про заходи щодо організації і проведення часткової мобілізації у першому півріччі 2015 року під головуванням т. в. п. заступника голови ХОДА В’ячеслава Аббакумова. У нараді взяли участь військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Дмитро Маліцький, т. в. п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, радник голови ХОДА Сергій Стороженко, заступник начальника ГУ МВС України в Харківській області Віталій Гузь, керівники територіальних органів міністерств, відомств України у Харківській області, начальники районних відділів міського управління внутрішніх справ, голови РДА, міські голови міст обласного значення, голови районних та селищних рад, районні військові комісари, підприємці, які забезпечують робочі місця в районах області.

Архів документів