Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Петро Порошенко підписав зміни до закону про невідворотність покарання на тимчасово окупованих територіях

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідворотності покарання осіб, які перебувають на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, та вдосконалення процедур здійснення конфіскації». Законом № 119-VIII від 15 січня вносяться зміни до законодавства, згідно з якими дія існуючого в Кримінальному процесуальному кодексі інституту «спеціального кримінального провадження» поширюється на підозрюваних (обвинувачених), які перебувають на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, та оголошені у розшук. 

Харків'янин Антон Ладіков став чемпіоном України зі стрільби з лука

На чемпіонаті України зі стрільби з луку, який з 26 по 30 січня відбувається у Сумах, в індивідуальній стрільбі серед чоловіків перемогу здобув харків’янин Антон Ладіков. В фіналі Антон з рахунком 6:2 здолав лучника зі Львівської області Георгія Іваницького. Третє місце серед чоловіків посів Олексій Гунбін з Сумської області. В жіночий індивідуальній стрільбі харків’янка Тетяна Бережна зупинилася в кроці від медалі та посіла четверте місце, а чемпіонкою України стала Катерина Палеха зі Львова. Також харків’яни здобули бронзову медаль в блочному луці в індивідуальних змаганнях серед юніорок. Олена Борисенко в суперечці за третє місце перемогла киянку Анастасію Красницьку. 

На Харківщині продовжують розвивати природно-заповідний фонд

По інформації Департаменту екології та природних ресурсів Харківської облдержадміністрації, на сьогоднішній день заповідний фонд (ПЗФ) області налічує 242 об’єкти, в тому числі 13 – загальнодержавного значення (з них 3 – національні природні парки) та 229 – місцевого значення. Їх загальна площа - 74,151 тис. га, що становить 2,36% від площі області. За словами директора Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Ігоря Капусника, найбільший показник заповідності має Печенізький район - 23,50% від площі району. На його території розташовано 5 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 10,98 тис. га. Вище середньо-обласного показника по рівню заповідності мають також Зміївський, Борівський, Краснокутський райони та місто Харків.

Завтра у Харкові відбудеться Всеукраїнський збір представників громадських організацій та самооборон міст та селищ України

Збір почнеться о 12:00 у приміщенні готелю «Харків Палас» (пр. Правди, 2). Окрім представників громадських організацій та самооборон, у заході візьмуть участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Дмитро Маліцький. Під час заходу учасники обговорять виконання закону України «Про оборону» щодо створення територіальної оборони, а також питання взаємодії громадськості з регіональними та місцевими органами влади і відомчими структурами, створення центрів підготовки до військової служби та патріотичного виховання, створення громадських організацій для захисту інтересів учасників АТО та волонтерів.

За надані послуги теплопостачання у 2014 році споживачі області в середньому розрахувалися на 99,5%, у Харкові - на 100%

Про це 30 січня під час обласної селекторної нарада під керівництвом т.в.п. заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Роман Грива. За його словами, рівень розрахунків установ, які фінансуються з державного бюджету, з оплати наданих у 2014 році послуг теплопостачання становить 104,2%, заборгованість - 1,4 млн. грн., по Харкову - 227,4 тис. грн. Установи місцевих бюджетів у 2014 році розрахувалися на 98,6% (у 2013 році - 90,3%). Сума боргу за 2014 складає - 13,7 млн. грн., у Харкові - 7,1 млн. грн. Також директор Департаменту додав, що рівень розрахунків населення області з оплати послуг теплопостачання становить 96,3%. У 2014 році сума заборгованості населення становить 52,2 млн. грн., по Харкову - 36,4 млн. грн. «Головною причиною збільшення заборгованості населення є підвищення тарифів на послуги теплопостачання в середньому по області на 30%», - зазначив Роман Грива. 

Середній показник розрахунків за електроенергію по районах області у 2014 році склав 99,1%

Cьогодні, 30 січня, відбулася обласна селекторна нарада під головуванням т.в.п. заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка. У ході наради було розглянуто питання щодо стану розрахунків споживачів за електричну енергію, природний газ, послуги тепло-, водопостачання та водовідведення. У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів ХОДА, енергопостачальних, водопровідно-каналізаційних та теплопостачальних підприємств, голови РДА, міські голови міст обласного значення, керівники структурних підрозділів районних державних адміністрацій в Харківській області. За інформацією першого заступника начальника управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Володимира Губи, АК «Харківобленерго» розрахувалася з ДП «Енергоринок» на 99,4%, заборгованість енергопостачальника склала на 1 січня 2015 року 63,8 млн. грн. і зросла з початку року на 20,7 млн. грн., або на 48%. 

На Харківщині готуються до літньої дитячої оздоровчої кампанії 2015 року

29 січня відбулася робоча нарада за участю керівництва Департаменту у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації, об’єднання профспілок Харківської області, Фонду соціального страхування, обласних та районних профспілкових комітетів, підприємств-власників (засновників) дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, директорів дитячих оздоровниць Харківської області. Учасники наради обговорили проблемні питання підготовки до літньої дитячої оздоровчої кампанії 2015 року. Серед них - фінансове становище власників закладів, бюджетне фінансування, а також відсутність в оздоровчому процесі коштів Фонду соціального страхування. Однак, незважаючи на всі мінуси ситуації, учасники наради дійшли згоди в тому, що оздоровлення дітей є вкрай необхідним, про що свідчать як високі показники обласних оздоровчих кампаній, так і попит на послуги дитячих здравниць Харківської області.

Більше 100 захисних споруд на Харківщині приведуть у стан готовності для укриття населення

Про це розповів заступник начальника управління цивільного захисту Департаменту цивільного захисту ХОДА Григорій Воронов під час відвідування журналістами протирадіаційного укриття, яке розташоване в Харківській обласній станції переливання крові. Журналісти оглянули кімнати укриття, інформаційні стенди, обладнання сховища, ознайомилися з роботою навчальних класів. Як розповів начальник штабу цивільної оборони станції Віктор Генжик, в захисній споруді може сховатися 115 осіб. Укриття може прийняти співробітників, донорів та всіх бажаючих. Для всіх в запасі є фільтруючі протигази, ватно-марлеві пов'язки і респіратори-пелюстки. 

Юна харків’янка встановила рекорди України з плавання в ластах

В Києві відбувся чемпіонат України з плавання в ластах серед юнаків та дівчат, на якому спортсмени Харківської області здобули 39 медалей, та встановили два рекорди. Чемпіонат зібрав близька 100 спортсменів з Київської, Луганської, Дніпропетровської та Харківської областей, які розіграли медалі в чотирьох вікових категоріях: В (1998-1999 р.н.), С (2000-2001 р.н.), Д (2002-2003 р.н.) та Е (2004 р.н. і молодше) За підсумками змагань, харківські спортсмени здобули 11 перших, 17 других та 11 третіх місць.

Мережа підприємств побуту Харківської області збільшилась майже на сто одиниць

У 2014 році в Харківській області відкрито 95 нових об'єктів побутового обслуговування населення, з яких 30 - у сільській місцевості. Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Станом на 01.01.2015 р., мережа підприємств побутового обслуговування населення області складає 8342 одиниці, з них розташовано в сільській місцевості - 3182 одиниці. За минулий рік обсяг реалізованих побутових послуг склав 81,7 млн. грн., з них обсяг для населення склав 74,5 млн. грн.

У північному секторі оборони Харківської області облаштують інженерні фортифікаційні споруди

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута в ході робочої поїздки до Зміївського району. «У північній частині Харківської області проводитимуться військово-інженерні роботи. Зокрема, в трьох районах області, які межують з РФ, будуть побудовані 22 взводних опорних пункти. І для того, щоб рівномірно розподілити як фінансове, так і ресурсне навантаження між районами області, один з таких опорних пунктів буде закріплений за Зміївським районом. В цілому всі інженерні роботи ми плануємо виконати за півтора місяці», - зазначив Ігор Балута.

В облдержадміністрації обговорені основні зміни в чинному законодавстві України, що стосуються питань діяльності місцевих державних адміністрацій та проходження держслужби

29 січня Юридичним департаментом ХОДА проведено семінар для працівників структурних підрозділів облдержадміністрації на тему: «Основні зміни в чинному законодавстві України, що стосуються питань діяльності місцевих державних адміністрацій та проходження державної служби». У вступному слові заступник начальника управління правової та організаційно-контрольної роботи Юридичного департаменту – начальник відділу правового забезпечення структурних підрозділів облдержадміністрації Ігор Зелінський звернув увагу учасників семінару на актуальність останніх змін, що відбулися в чинному законодавстві Україні та які стосуються, в першу чергу, питань проходження державної служби.

Голова Харківської ОДА Ігор Балута провів оперативну нараду з приводу інциденту, що трапився увечері 29 січня на посту ДАІ в Пісочині

У нараді взяли участь т. в. п. заступника голови ХОДА В’ячеслав Аббакумов, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, заступник начальника ГУ МВС України в Харківській області Віталій Гузь, начальник ГУ ДСНС України у Харківській області Павло Одарюк, його перший заступник Олександр Волобуєв, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Дмитро Маліцький, начальник ДП "Південна залізниця" Микола Уманець. За словами Віталія Гузя, при в'їзді до Харкова на блокпосту ДПС ДАІ «Пісочин» був зупинений автомобіль з луганськими номерами, в якому знаходилися журналісти «Громадського ТБ» та польського радіо. За словами співробітників міліції, українські журналісти на прохання провести досмотр автомобіля відреагували не зовсім адекватно, чим викликали відповідні дії з боку правоохоронних органів. Факта побиття журналіста не встановлено. Лікарі швидкої допомоги, які його оглянули, ніяких видимих ушкоджень, переломів не виявили. Від госпіталізації громадянин відмовився.

Харківська область несе на сьогодні одне з найбільших навантажень з прийому переселенців

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута та т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко відвідали в Зміївському районі базу «Біле озеро», де в корпусі Зміївської ТЕС розміщені внутрішньо переміщені особи - сім'ї працівників електростанції м. Світлодарськ (Донецька обл.). «Наш регіон є основним для внутрішньо переміщених осіб, які приїжджають з Донецька та Луганська. Всього за оцінками СБУ на території Харківської області знаходиться 210-215 тис. переселенців. З них офіційно зареєстровані близько 122 тис. чоловік. Це накладає відбиток на всю економіку і соціальну сферу нашого регіону. Але зі своїми зобов'язаннями ми справляємося», - зазначив голова ХОДА.

Події дня!

Сьогодні, 30 січня, о 11:00 відбудеться прес-тур, в рамках якого журналісти відвідають сховище цивільної оборони на базі Харківської обласної станції переливання крові (вул. Клочківська, 366). Представникам ЗМІ при собі мати редакційне посвідчення. Збір журналістів біля входу в будівлю станції переливання крові. о 12:00 у малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: "Розрахунки споживачів за електричну енергію та природний газ"; о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд) в рамках виставки «FOCUSники» відбудеться бесіда на тему «Сьогоднішня фотографія: тенденції та перспективи» з фотографом, директором громадської організації «Харківський фотоклуб» – Борисом Близнюком.

Ігор Балута в рамках робочої поїздки в Ізюмський район відвідав центральну районну лікарню

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 29 січня з робочою поїздкою відвідав Ізюмський район. До складу робочої делегації увійшли т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко. Губернатор і члени делегації відвідали Ізюмську центральну районну лікарню, де оглянули операційний блок і палати. Слідом за тим Ігор Балута провів нараду з керівництвом лікарні та зустрівся з колективом медустанови. «У цій лікарні ми хочемо зробити ремонт, а саме відремонтувати палати і один поверх. І хотілося б врегулювати це питання на наступній сесії облради», - зазначив голова ХОДА.», - сказав голова ХОДА. 

У Харківському національному університеті ім. Каразіна пройшов благодійний аукціон на підтримку поранених бійців-учасників АТО

Сьогодні, 29 січня, в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна відбувся благодійний аукціон «Університет. Мистецтво. Мир», на якому були представлені картини харківських художників і роботи з приватних колекцій співробітників університету (всього – 48 картин). Аукціон проходив на підтримку поранених військовослужбовців із зони АТО, які проходять лікування у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону (м. Харків). Благодійний аукціон відвідали заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, ректор ХНУ ім. Каразіна Віль Бакіров, голова правління Харківської організації Національної спілки художників Віктор Ковтун, заступник директора військово-медичного клінічного центру Північного регіону Микола Бойко, директор Харківського художнього музею Валентина Мизгіна, а також викладачі ХНУ ім. Каразіна, діячі культури і мистецтва, студенти, громадськість.

Ігор Балута з робочим візитом відвідав Зміївський район

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 29 січня відвідав з робочим візитом Зміївський район. До складу робочої делегації увійшли т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко. Ігор Балута ознайомився з роботою районної адміністрації, подивився як проходить процес мобілізації. Також губернатор провів робочу нараду з головою Зміївської райдержадміністрації Степаном Миндаром, на якій, зокрема, піднімалися питання допомоги переселенцям з Донецької та Луганської областей, які проживають в районі. 

В «Укроборонпромі» показали нову розробку бойової машини піхоти

Удосконалена бойова машина піхоти на базі танка Т-64, розроблена фахівцями ДК «Укроборонпром», матиме міцну броню та здатність захистити екіпаж навіть у самих екстремальних умовах. Про це розповів перший заступник генерального директора концерну Сергій Пінькас під час робочого візиту на ДП «Харківський бронетанковий завод». Нова машина поєднуватиме в собі надійність танка та місткість БМП (бойової машини піхоти). Конструктори, врахувавши побажання військових, встановлять на гібрид сучасний динамічний захист типу «Контакт», який підвищує «живучість» техніки. Крім того, броня буде здатна витримати попадання бронебійних куль, постріли гранатомета та навіть підриви на протитанкових мінах.

Сергій Стороженко взяв участь у програмі «Харків online день» на телеканалі ОТБ

Радник голови ХОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Сергій Стороженко взяв участь у програмі «Харків online день» на телеканалі ОТБ. Він розповів про суспільно-політичну ситуацію в області та запевнив, що харків’яни достатньо адекватно відреагували на спроби терористів підірвати спокій в регіоні. «Люди не хочуть стрілянини, люди не хочуть зіткнень з застосуванням зброї, люди хочуть мирного неба над головою. За соціологічними опитуваннями переважна більшість харків’ян не визнає сепаратизм як форму державної поведінки на теренах Харківщини», - зазначив Сергій Стороженко. Радник голови ХОДА нагадав, що в області працює оперативний штаб під керівництвом голови облдержадміністрації Ігоря Балути, в який увійшли керівники правоохоронних органів, спецслужб, служби ДСНС, деяких крупних промислових об’єктів. Цей штаб проводе засідання кожного дня, де розробляються системні, послідовні дії, щоб забезпечити спокій на Харківщині.  

У Дворічанському, Шевченківському, Печенізькому районах у 2014 році виконано план створення підрозділів місцевої пожежної охорони

Про це сьогодні, 29 січня, повідомив заступник директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Щітов у ході обласної селекторної наради з підбиття підсумків діяльності територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області у 2014 році та основних завдань у зазначеній сфері на 2015 рік. «Завдяки спільним зусиллям районних державних адміністрацій, Головного управління ДСНС України в Харківській області, Департаменту цивільного захисту ХОДА в області створено та функціонує 35 підрозділів місцевої пожежної охорони. 9 місцевих пожежних команд після їх створення були реорганізовані в окремі пости державної пожежної охорони. На їх фінансування у 2014 році було виділено близько 3 млн. грн., що на 30% менше, ніж у 2013 році», - зазначив у своїй доповіді Володимир Щітов.

В обласній адміністрації підбили підсумки роботи системи цивільного захисту Харківської області за 2014 рік

Сьогодні, 29 січня, відбулася обласна селекторна нарада з питання підведення підсумків діяльності територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області за 2014 рік та визначення основних завдань у зазначеній сфері на 2015 рік під головуванням т.в.п. заступника голови обласної державної адміністрації ХОДА В’ячеслава Аббакумова. У нараді також взяли участь директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв, начальник Головного управління ДСНС України у Харківській області Павло Одарюк, перший заступник начальника ГУ ДСНС України у Харківській області Олександр Волобуєв, начальник Національного університету цивільного захисту України Володимир Садковий, голова комісії з питань екології, надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків Олександр Донський, керівники структурних підрозділів ОДА, обласних служб цивільного захисту, голови районних та міських комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та НС, начальники служб цивільної оборони районів та міст обласного значення.

У ХОДА відзначили кращих працівників обласної служби ДСНС та Навчального центру рятувальної служби

Під час обласної селекторної наради з питання підведення підсумків діяльності територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області за 2014 рік, яка проходила 29 січня, відбулося нагородження відзнаками обласної державної адміністрації кращих працівників Головного управління ДСНС України у Харківській області та Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України. Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути нагороди вручив т.в.п. заступника голови ХОДА В’ячеслав Аббакумов. 

Шановні друзі!

Сьогодні в Україні згадують події 29 січня 1918 року, відомі як бій під Крутами. Цього дня на залізничній станції поблизу селища Крути за 130 кілометрів на північний-схід від Києва відбувся бій між 4-тисячною більшовицькою армією М. Муравйова та 300-ми національно-свідомими київськими студентами, що захищали підступи до Києва. Бій тривав 5 годин. Ми вшановуємо героїзм української молоді, яка загинула в нерівному бою, відстоюючи зі зброєю в руках українську державність. Ці молоді хлопці тоді, у холодному січні 1918 р., подали усій нації приклад беззавітного служіння українській справі. Саме завдяки тому подвигу, який здійснили українські патріоти під Крутами, було затримане швидке просування російських військ до столиці УНР. А, головне, – цей бій мав непересічне значення для гартування національного духу українців. Можна сміливо стверджувати, що якби не Крути, то інакшим був би рух опору у 20-ті, 30-ті і 40-ві роки ХХ століття.

Відбулася чергова нарада Міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій 28 січня відбулася чергова оперативна нарада Міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка проходила у режимі відеоконференції під головуванням начальника Служби Сергія Бочковського. У нараді також взяли участь т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, начальник Головного управління ДСНС України в Харківській області Павло Одарюк, його перший заступник Олександр Волобуєв і заступник Сергій Чабань, начальник управління попередження надзвичайних ситуацій обласного управління ДСНС Сергій Калюжний, а також ректор Національного університету цивільного захисту України Володимир Садковий та директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв. На засіданні були розглянуті питання переведення територіальних підсистем єдиної державної системи цивільного захисту в посилений режим роботи, інвентаризації захисних споруд цивільного захисту, а також виконання планів навчання керівного складу з питань цивільного захисту.

Євгеній Шахненко провів виїзну нараду з питань водозабезпечення сіл Ізюмського району та реалізації пілотного проекту у сфері поводження з відходами

У місті Ізюм 28 січня під головуванням тимчасово виконуючого повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгенія Шахненка відбулася виїзна нарада з питань водозабезпечення сіл Червоний Оскіл, Капитолівка, Діброва та міста Ізюм, реалізації пілотного проекту у сфері поводження з твердими побутовими відходами та стану розрахунків споживачів міста Ізюма та Ізюмського району за енергоносії.

Харківські легкоатлети – другі на командному чемпіонаті України

В Запоріжжі 27 та 28 січня відбувався командний чемпіонат України з легкої атлетики в приміщені, на якому збірна Харківської області посіла друге місце. Участь в чемпіонаті взяли спортсмени з усіх областей України та міста Києва. За підсумками змагань легкоатлети Харківської області здобули в Запоріжжі 3 перші, 1 друге та 4 третіх місця. Наталя Погребняк з результатом 7.21 секунди була першою в бігу на дистанції 60 м. Марина Килипко перемогла в стрибках з жердиною, стрибнувши на 4 метри, а Павло Безніс показав кращий результат в потрійному стрибку – 15 м 67 см. Олександр Кононихін з результатом 4 м 60 см посів друге місце в стрибках з жердиною. Переміг харків’янина Іван Єрьомін з Дніпропетровської області, який подолав планку на висоті 5 м 20 см. 

Харківська регіональна рада з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ підготувала свої пропозиції до законопроекту «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»

28 січня у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України було проведено засідання Харківської регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (регіональна рада ОСББ) під головуванням директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації, заступника голови регіональної ради Романа Гриви. У режимі відео-конференції у засіданні також взяла участь заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Верховної Ради України Альона Бабак.

Сільгосптоваровиробники Харківщини працюють над приведенням своєї продукції до вимог європейського рівня

Як повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, сьогодні одним із важливих завдань, що стоять перед харківськими сільгосптоваровиробниками, є приведення продукції сільського господарства до вимог європейського рівня. Заступник голови ХОДА додала, що у молочному скотарстві Харківської області у цьому напрямку вже є перші зрушення. Зокрема, протягом 2014 року було введено в експлуатацію 3 сучасних автоматизованих доїльних зали (у СТОВ «Гусарівське» Балаклійського району, СТОВ «Мрія» та СТОВ «Надія» Куп’янського району) та встановлено 4 молокопроводи. Всього зараз в області діють 14 доїльних залів та 123 молокопроводи.  

Євгеній Шахненко провів виїзний прийом громадян

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко 28 січня провів виїзний прийом громадян в Ізюмському районі. В ході прийому були розглянуті питання, щодо гострої необхідності будівництва системи централізованого водопостачання у с. Діброва Капитолівської сільської ради та забезпечення сталого водопостачання с. Червоний Оскіл. З цими питаннями до Євгенія Шахненка звернулися місцеві жителі, депутати та голови відповідних сільських рад.

Архів документів